Καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων

Για όσους έχουν την καταναγκαστική ανάγκη να καταγράψουν τα πάντα, οι μέρες μετά το γύψο των τοίχων σας και τα κουτιά από χαρτόνι γεμάτα σπειροειδείς φορητούς υπολογιστές που συσσωρεύονται στο γκαράζ σας εξασθενίζουν. Η άνοδος του ψηφιακού φορητού υπολογιστή έφερε μια νέα εποχή καταγραφής κάθε σκέψης σας και, ιδιαίτερα, είναι υπέροχο.


Ωστόσο, ενώ υπάρχουν πολλές εφαρμογές λήψης σημειώσεων εκεί έξω, ειδικά για smartphone και tablet, εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ λίγες πραγματικά εξαιρετικές. Επιπλέον, υπάρχει μια εκπληκτική διαφορά μεταξύ των καλύτερων εφαρμογών λήψης σημειώσεων και των καταλληλότερων.

Για παράδειγμα, το Google Keep ηγείται του πακέτου για την καταγραφή γρήγορων σκέψεων και λιστών για μελλοντική υπενθύμιση, ενώ το Evernote είναι το καλύτερο για σε βάθος έρευνα. Εάν ψάχνετε απλώς ένα ψηφιακό ημερολόγιο, το Zoho Notebook κατατάσσεται ως η κορυφαία επιλογή μας για το σκοπό αυτό. Τέλος, υπάρχει το OneNote, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι είναι το καλύτερο σημειωματάριο για μαθητές, όπως θα το εξηγήσουμε αργότερα.

Ο στόχος μας σε αυτό το άρθρο είναι να σας βοηθήσουμε να βρείτε το σωστό εργαλείο για τη σύγκρουση του εγκεφάλου σας, κάτι που το σύννεφο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για. Αν ψάχνετε και ένα μέρος για να αποθηκεύσετε τα έγγραφα, τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, έχουμε επίσης μια κριτική για τις καλύτερες διαθέσιμες λύσεις αποθήκευσης στο cloud.

Βασικά στοιχεία των εφαρμογών λήψης σημειώσεων στο Cloud

Μία από τις τάσεις (ή μη τάσεις) της τρέχουσας αγοράς ψηφιακών φορητών υπολογιστών είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει σαφής συναίνεση σχετικά με το πώς θα πρέπει να μοιάζει ένα τέτοιο εργαλείο. Ενώ το Google Keep και το Evernote κατατάσσονται ως δύο από τα πιο δημοφιλή ονόματα, υπάρχουν λίγες ομοιότητες μεταξύ τους. Αυτό δεν είναι πραγματικά κακό, ωστόσο: μερικές φορές χρειάζεστε ένα κοχύλι και μερικές φορές ένα πυροβόλο.

Η μόνη πραγματική σταθερά είναι ότι οι καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων που είναι διαθέσιμες σήμερα είναι όλες συνδεδεμένες στο cloud. Αντί να αποθηκεύετε τις σημειώσεις σας στον σκληρό σας δίσκο, αυτά τα εργαλεία τις αντιγράφουν σε διακομιστές. Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν θα χάσετε τα εμπνευσμένα σας ramblings εάν ο υπολογιστής σας καταρρεύσει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κυλήσετε τα ζάρια με λογισμικό ανάκτησης δεδομένων για να δοκιμάσετε και να τα επαναφέρετε όλα.

Η αποθήκευση των σημειώσεών σας στο cloud σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές από οποιονδήποτε υπολογιστή ή smartphone χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρετε μόνοι σας αρχεία. Αυτό ονομάζεται συγχρονισμός συσκευών, ένα κοινό χαρακτηριστικό της αποθήκευσης cloud (διαβάστε για τον καλύτερο αποθηκευτικό χώρο cloud με συγχρονισμό).

Άλλες δημοφιλείς δυνατότητες των εφαρμογών λήψης σημειώσεων είναι λιγότερο συχνές. Μερικά από τα πιο βασικά περιλαμβάνουν σημειωματάρια για την οργάνωση των σημειώσεών σας, μορφοποίηση κειμένου, εργαλεία σχεδίασης και δυνατότητα προσθήκης εικόνων και συνημμένων. Οι πιο προηγμένες δυνατότητες κυμαίνονται από συσκευές εγγραφής φωνής και βίντεο έως αναγνώριση οπτικών χαρακτήρων (OCR) και μετατροπή μελανιού σε κείμενο.

Κάθε κριτική για τη λήψη σημειώσεων που έχουμε γράψει έχει μια πλήρη σειρά χαρακτηριστικών που περιλαμβάνονται, ωστόσο, καθώς εξετάζουμε τις κορυφαίες επιλογές μας παρακάτω, θα παρουσιάσουμε τις πιο αξιοσημείωτες. Θα συζητήσουμε επίσης για το τι είναι καλό κάθε εργαλείο, είτε πρόκειται για καταιγισμού ιδεών, για περιοδικό, για σημειώσεις για μια τάξη ή για μια συνάντηση, για τη δημιουργία λιστών και υπενθυμίσεων ή για τη συλλογή διεξοδικής έρευνας.

Καλύτερη εφαρμογή λήψης σημειώσεων: Evernote

 • Καλύτερη εφαρμογή λήψης σημειώσεων συνολικά
 • Καλύτερη εφαρμογή λήψης σημειώσεων για έρευνα
 • Καλύτερη εφαρμογή λήψης σημειώσεων για συγγραφείς
 • Καλύτερη εφαρμογή λήψης σημειώσεων για ασφάλεια

Το Evernote βρίσκεται εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, ιδρύθηκε το 2007 και από τότε έχει κερδίσει πολλά θετικά από στόμα σε στόμα μεταξύ των τεχνικών που γνωρίζουν την τεχνολογία. Στην πραγματικότητα, η υπηρεσία αυξήθηκε σε περισσότερους από 220 εκατομμύρια χρήστες στην τελευταία αναφορά, παρά την ουσιαστική αύξηση των τιμών της το 2016.

Αυτό, φυσικά, οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τη δωρεάν έκδοση του Evernote. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά δωρεάν ψηφιακά σημειωματάρια εκεί έξω: αυτό που κάνει το Evernote να ξεχωρίζει πάνω από την κατώτατη γραμμή.

Όλα ξεκινούν με μια υπέροχη εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές. Το Evernote διευκολύνει τη δημιουργία σημειώσεων και την οργάνωσή τους σε φορητούς υπολογιστές. Μπορείτε επίσης να επισημάνετε σημειώσεις για ταξινόμηση αργότερα με προσαρμοσμένες ετικέτες, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συγκεντρώσετε όλες τις “ιδέες ιστολογίου” ή τις “συνταγές” σας με μερικά κλικ του ποντικιού. Μας αρέσει επίσης το γεγονός ότι μπορείτε να συνδέσετε σημειώσεις μαζί με διασυνδέσεις, όπως μια προσωπική ιστοσελίδα για το noggin σας.

Το Evernote διαθέτει τις περισσότερες δυνατότητες μορφοποίησης κειμένου που θα βρείτε με έναν επεξεργαστή κειμένου, συμπεριλαμβανομένων όλων των κοινών γραμματοσειρών. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε εικόνες, να επισυνάψετε αρχεία σε σημειώσεις, καθώς και εγγραφή φωνητικών σημειώσεων (αλλά όχι βίντεο). Πιο χρήσιμο για χρήστες tablet και phablet, το Evernote διαθέτει μια επιλογή “σημείωσης μελανιού” με εργαλεία σχεδίασης και είναι συμβατό με ορισμένα smartpens, όπως το Livescribe.

Αγαπάμε επίσης τις δυνατότητες αυτοματισμού της Evernote. Σε αυτά περιλαμβάνεται ένα clipper ιστού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να στείλετε διευθύνσεις URL ή επιλεγμένο κείμενο και εικόνες απευθείας σε ένα συγκεκριμένο σημειωματάριο. Μπορείτε επίσης να προωθήσετε έως και 200 ​​μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την ημέρα σε ένα σημειωματάριο χρησιμοποιώντας μια ειδική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν είστε συνδρομητής που πληρώνει και υπάρχουν αρκετές προκατασκευασμένες συνταγές IFTTT και Zapier.

Ως επί το πλείστον, το Evernote είναι επίσης αρκετά ασφαλές, το οποίο προφανώς θέλετε από οποιαδήποτε υπηρεσία cloud, ειδικά μια που μπορεί να φιλοξενεί τις καλύτερες ιδέες σας. Τα αρχεία κρυπτογραφούνται σε κατάσταση ηρεμίας και κατά τη μεταφορά, και μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για κάποια προστασία έναντι κλεμμένων κωδικών πρόσβασης.

Ενώ η εταιρεία διαχειρίζεται τη διαδικασία κρυπτογράφησης και έτσι θα μπορούσε θεωρητικά να αποκρυπτογραφήσει τις σημειώσεις σας για οποιονδήποτε σκοπό, το Evernote είναι ένα από τα δύο ψηφιακά σημειωματάρια που υποστηρίζονται επί του παρόντος από ένα πρόσθετο τρίτου μέρους που ονομάζεται SafeRoom που θα διορθώσει όλα αυτά. Με το SafeRoom, μπορείτε να κρυπτογραφήσετε ιδιωτικά τα σημειωματάριά σας με έναν κωδικό πρόσβασης που μόνο εσείς γνωρίζετε. Μάθετε περισσότερα στην κριτική μας Evernote.

Επιλογές προγράμματος Evernote

Φαινομενικά, το δωρεάν πρόγραμμα της Evernote σάς προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, όπως κάνουν τα δύο προγράμματα επί πληρωμή. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια χάρη στο μηνιαίο όριο εύρους ζώνης 60MB. Οι σημειώσεις επίσης δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερες από 25MB και μόνο δύο συσκευές μπορούν να συγχρονιστούν ταυτόχρονα.

Εάν χρειάζεστε περισσότερη ευελιξία, το Evernote Plus θα σας επιστρέφει μόνο περίπου $ 4 ανά μήνα ή 35 $ ανά έτος. Επιπλέον, αυξάνει το εύρος ζώνης σας έως 1 GB ανά μήνα, το μέγιστο μέγεθος νότας στα 200MB και σας επιτρέπει να συγχρονίζετε απεριόριστες συσκευές. Υπάρχει επίσης ένα πιο ακριβό Evernote Premium με εύρος ζώνης 10 GB ανά μήνα.

Καμία συνδρομή δεν ανταποκρίνεται στην «απεριόριστη» χρέωση, αλλά τα επιτρεπόμενα εύρη ζώνης θα πρέπει να είναι αρκετά για να σας κρατούν δακτυλογράφηση.

Αριθμός δύο: OneNote

 • Καλύτερη εφαρμογή λήψης σημειώσεων για μαθητές
 • Καλύτερη εφαρμογή λήψης σημειώσεων για σχεδιαστές
 • Η καλύτερη εφαρμογή λήψης σημειώσεων για αποθήκευση στο cloud
 • Η καλύτερη εφαρμογή λήψης σημειώσεων για tablet

Το OneNote θα μπορούσε πολύ εύκολα να έχει την πρώτη θέση στην κατάταξή μας, εξίσου εύκολα με την τρίτη. Ο πιο πειστικός λόγος για να επιλέξετε το OneNote από το Evernote είναι ότι επιτρέπει στην πραγματικότητα πιο ευέλικτη δημιουργία σημειώσεων, μιμείται με μεγαλύτερη ακρίβεια ένα πραγματικό φύλλο χαρτιού σε ένα σημειωματάριο.

Το κείμενο μπορεί να τοποθετηθεί όπου θέλετε μέσα σε μια σημείωση και το OneNote κάνει πολύ καλύτερη δουλειά υποστηρίζοντας σημειώσεις μελανιού με εξαιρετικά εργαλεία σχεδίασης και αλγόριθμους μετατροπής μελανιού σε κείμενο. Εάν ψάχνετε για μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων για το tablet και το σύνθετο smartpen, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το OneNote είναι μια έξυπνη επιλογή, όπως συζητάμε στην πλήρη αναθεώρηση του OneNote.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μας αρέσει το OneNote ως εφαρμογή λήψης σημειώσεων για μαθητές, καθώς σας επιτρέπει να αναδημιουργήσετε με ακρίβεια τόσο τις λέξεις όσο και τα διαγράμματα που γράφονται σε έναν πίνακα. Σε αντίθεση με το Evernote, το OneNote σάς επιτρέπει επίσης να εγγράψετε σημειώσεις βίντεο. Αυτό έρχεται εκτός από την υποστήριξη φωνητικών σημειώσεων, και οι δύο δυνατότητες των οποίων είναι εξαιρετικές για τη λήψη διαλέξεων στην τάξη για εκείνους που θα προτιμούσαν να απορροφήσουν και να συμμετάσχουν παρά να πληκτρολογούν με έξοδο στα πληκτρολόγιά τους.

Πάνω από όλα αυτά, οι μαθητές (και οι εκπαιδευτικοί) λαμβάνουν το Office 365 από τη Microsoft δωρεάν με μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχολείου, η οποία συνοδεύεται από 1 TB αποθήκευσης cloud για το OneNote εκτός από το Word, το Excel και το PowerPoint.

Άλλες δυνατότητες για τη βελτίωση των σημειώσεων περιλαμβάνουν ενσωματωμένους συνδέσμους και συνημμένα αρχεία, καθώς και ένα clipper Ιστού διαθέσιμο ως επέκταση προγράμματος περιήγησης. Το clipper σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε σελίδες απευθείας στο OneNote για να διατηρήσετε την έρευνα, καθώς και να προσθέσετε σχολιασμούς και μηνύματα για να θυμηθείτε αργότερα γιατί κόψατε τη σελίδα στην πρώτη θέση.

Με όλα τα καλά, ο λόγος που δεν κατατάξαμε το Evernote δεύτερο και το OneNote πρώτο είναι ως επί το πλείστον ζήτημα σχεδιασμού. Αυτός ο συγγραφέας, τουλάχιστον, που είναι ομολογουμένως μακροχρόνιος χρήστης του Evernote, βρίσκει το Evernote ένα καλύτερο εργαλείο για την οργάνωση και τη διατήρηση της εστίασης, τόσο σημαντικό για τη συλλογή λεπτομερών ερευνών όσο και για τη δημιουργία ιδεών.

Επιπλέον, η εφαρμογή OneNote που είναι διαθέσιμη στο Microsoft Store για Windows 10 δεν υποστηρίζει προσαρμοσμένες ετικέτες, γεγονός που καθιστά την ταξινόμηση των σχετικών σημειώσεων πολύ πιο δύσκολη. Το OneNote 2016 κάνει, αλλά αυτή η έκδοση εγκαταλείπεται.

Επιλογές προγράμματος OneNote

Ένα άλλο πιθανό μειονέκτημα της επιλογής του OneNote έναντι του Evernote είναι ότι η δωρεάν έκδοση έρχεται μόνο με 5 GB αποθηκευτικού χώρου μέσω του OneDrive, τον οποίο κοινόχρηστο χώρο με φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα που αποθηκεύετε εκεί. Μπορείτε, ωστόσο, να συγκεντρώσετε έως και 1 TB αποθηκευτικού χώρου με μόλις 6,99 $ το μήνα και να αποκτήσετε και το Office 365, το οποίο συγκαταλέγεται στις καλύτερες προσφορές στο cloud storage.

Το OneDrive έχει επίσης πακέτο 50 GB για 2 $ το μήνα. Βεβαιωθείτε και διαβάστε την κριτική μας στο OneDrive για μια πλήρη ματιά στις καλύτερες δυνατότητες και ελλείψεις της υπηρεσίας αποθήκευσης cloud.

Αριθμός 3: Google Keep

 • Η καλύτερη εφαρμογή λήψης σημειώσεων για κινητά
 • Καλύτερη εφαρμογή λήψης σημειώσεων για φωνητικά σημειώματα
 • Η καλύτερη εφαρμογή λήψης σημειώσεων για υπενθυμίσεις

Το Google Keep δεν είναι σχεδόν τόσο ισχυρό εργαλείο έρευνας όσο το Evernote ή το OneNote: δεν υπάρχουν σημειωματάρια για να οργανώσετε τις σκέψεις σας, οι σημειώσεις έχουν όριο 20.000 χαρακτήρων, δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα αρχεία, δεν υπάρχουν δυνατότητες μορφοποίησης κειμένου και δεν υπάρχει πελάτης επιτραπέζιου υπολογιστή. Ωστόσο, παρά όλες αυτές τις απώλειες, εξακολουθεί να είναι μια βολική εφαρμογή σημειώσεων εάν τη χρησιμοποιείτε καλά.

Η αξία του Google Keep προέρχεται από την αναγνώριση ότι μέσα στο τοπίο λήψης σημειώσεων, κυριαρχεί στον δικό του χώρο, τον οποίο θα ονομάσουμε εξειδικευμένη “επιτρέψτε μου να το σημειώσω”. Το Google Keep για Android, ειδικότερα, είναι ιδανικό για την καταγραφή αυτών των απροσδόκητων στιγμών έμπνευσης που έρχονται ενώ οδηγείτε το μετρό, περπατώντας μέσα από το πάρκο και αγωνίζεστε στην τουαλέτα.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το Google Keep ως συσκευή εγγραφής φωνητικών υπομνημάτων (ή αρχεία καταγραφής καπετάνιου, αν είστε με το Starfleet). Η καταγραφή προφορικών σημειώσεων στο τηλέφωνό σας δεν είναι μια νέα δυνατότητα μεταξύ εφαρμογών λήψης σημειώσεων, αλλά σε συνδυασμό με τις γενικά ακριβείς δυνατότητες αναγνώρισης ομιλίας της Google, είναι το καλύτερο εργαλείο με το οποίο έχουμε παίξει για τη μετατροπή φωνητικών σημειώσεων σε κείμενο.

Το Google Keep υποστηρίζει επίσης την προσθήκη ετικετών για να ταξινομήσετε τις τυχαίες σκέψεις σας αργότερα. Υπάρχει επίσης μια εύχρηστη δυνατότητα υπενθύμισης, η οποία χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις λειτουργίες δημιουργίας λίστας του Keep λειτουργεί καλά για τη σύνταξη λιστών έργων, παντοπωλείων, εκδίκησης και άλλων υποχρεώσεων.

Δεν αποτελεί έκπληξη για τον βασιλιά της αναζήτησης, το Google Keep διαθέτει κουρευτική μηχανή ιστού Chrome για τη διατήρηση περιεχομένου κατά την περιήγησή του στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, προτιμούμε αυτό που έχετε με το Evernote, το οποίο είναι πιο ευέλικτο και σας επιτρέπει να συντάξετε τα αποκόμματα σας σε φορητούς υπολογιστές.

Εκτός από ορισμένες από τις αναφερόμενες λειτουργίες που λείπουν, πιθανότατα ο καλύτερος λόγος για την αποφυγή του Google Keep είναι η αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο ιδιωτικό είναι. Η Google κερδίζει χρήματα από διαφημίσεις και διατηρεί το δικαίωμα σάρωσης δεδομένων χρήστη που είναι αποθηκευμένα στους διακομιστές της για χρήση σε στοχευμένες καμπάνιες μάρκετινγκ (διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση του Google Keep για περισσότερα σχετικά με αυτό).

Ενώ το Google Drive μπορεί να ασφαλιστεί χρησιμοποιώντας το Boxcryptor και το Evernote και το OneDrive χρησιμοποιώντας το SafeRoom, δεν υπάρχει παρόμοια επιλογή να κρυπτογραφείτε ιδιωτικά τις σημειώσεις του Google Keep. Έχοντας αυτό κατά νου, προσέξτε τι λέτε στο Google Keep, επειδή υπάρχει μια καλή πιθανότητα να υπάρχει ένας έμπορος εκεί έξω που να σας ακούει.

Επιλογές προγράμματος Google Keep

Το Google Keep είναι 100 τοις εκατό δωρεάν και σας επιτρέπει να λαμβάνετε απεριόριστες σημειώσεις, κάτι που δεν μετριάζει τις ανησυχίες μας σχετικά με το απόρρητο, δεδομένου ότι η Google κερδίζει περισσότερα χρήματα από ό, τι “δεν κάνει κακό” σήμερα. Η εφαρμογή δεν καταλαμβάνει χώρο αποθήκευσης στο Google Drive, επομένως μπορείτε να το διατηρήσετε καθαρό για τις φωτογραφίες σας (μάθετε πού κατατάσσεται το Google Drive στον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για φωτογραφίες).

Αριθμός 4: Σημειωματάριο Zoho

 • Η καλύτερη εφαρμογή για σημειώσεις

Το Zoho Notebook κατατάσσεται ως προτελευταία πρόταση εφαρμογής λήψης σημειώσεων. Όπως και οι άλλες καταχωρήσεις σε αυτήν τη λίστα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που κάνει καλύτερα από το υπόλοιπο πεδίο, ακόμα κι αν αυτά τα πράγματα είναι λίγο πιο περιορισμένα.

Συγκεκριμένα, πιστεύουμε ότι το Zoho Notebook είναι ιδανικό ως εργαλείο ημερολογίου. Παρόλο που δεν υπάρχει διαθέσιμο πρόγραμμα-πελάτης επιτραπέζιου υπολογιστή, η διεπαφή του προγράμματος περιήγησης έχει σχεδιαστεί αρκετά καλά που πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε. Αναλύουμε λεπτομερέστερα την εμπειρία στην κριτική Zoho Notebook.

Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι τα σημειωματάριά σας δεν θα είναι διαθέσιμα εκτός σύνδεσης στην επιφάνεια εργασίας σας, ειδικά προβληματικά αν βρεθείτε να τεκμηριώνετε ένα αποκαλυπτικό σενάριο όπου δεν υπάρχει διασύνδεση.

Ο σχεδιασμός της διαδικτυακής διεπαφής βασίζεται σε κάρτες, τις οποίες κάθε φορητός υπολογιστής έχει τη δική του κάρτα και ένα ξεχωριστό κάλυμμα. Τα καλύμματα του φορητού υπολογιστή είναι σχεδιασμένα στο χέρι και όχι στερεά χρώματα, γεγονός που τα καθιστά εύκολο να βρεθούν.

Τα σημειωματάρια μπορούν να κρατούν απεριόριστο αριθμό σημειώσεων, αν και οι ίδιες οι σημειώσεις περιορίζονται σε μόλις 10.000 χαρακτήρες, δηλαδή περίπου 2.000 έως 3.000 λέξεις. Ωστόσο, για ένα προσωπικό ημερολόγιο, αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για μια ανάμνηση μιας ημέρας.

Διατίθεται επίσης μια σειρά διαφορετικών τύπων σημειώσεων, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, ήχου και σημειώσεων σκίτσων. Αυτά βοηθούν στη βελτίωση των επιλογών ημερολογίου σας και πρέπει να απευθύνονται ιδιαίτερα σε τύπους δημιουργικών.

Αυτό που δεν είναι καλό για το Zoho Notebook είναι η επιχειρηματική χρήση, κάτι που προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι το Zoho αναπτύσσει κυρίως επιχειρηματικά εργαλεία όπως το λογισμικό CRM. Δεν μπορείτε να συνεργαστείτε σε σημειώσεις με άλλους, υπάρχουν περιορισμένες επιλογές μορφοποίησης, χωρίς αναγνώριση οπτικού χαρακτήρα για λήψη κειμένου από σαρωμένες εικόνες και χωρίς συνταγές IFTTT ή Zapier για να κάνετε πράγματα όπως να προωθήσετε αναρτήσεις κοινωνικών μέσων σε ένα σημειωματάριο.

Σχέδια φορητού υπολογιστή Zoho

Όπως το Google Keep, το Zoho Notebook είναι εντελώς δωρεάν. Μπορείτε να δημιουργήσετε απεριόριστα σημειωματάρια και απεριόριστες σημειώσεις χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την αγορά περισσότερων gigabyte στο cloud ή ακόμη και για τα μηνιαία όρια εύρους ζώνης όπως θα κάνατε με το Evernote.

Τα μόνα όρια που πρέπει να ανησυχείτε είναι το όριο των 10.000 χαρακτήρων για σημειώσεις και ένα μέγιστο μέγεθος αρχείου 5 GB για συνημμένα. Η απουσία ορίων και κόστους καθιστούν το Zoho Notebook ιδανικό για όσους αναζητούν μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων με υποστήριξη φορητών υπολογιστών και περιορισμένα οικονομικά διαθέσιμα.

Αριθμός 5: Σημειώσεις κουτιού

 • Καλύτερο εργαλείο EFSS με εφαρμογή Notes

Για χρήστες επιχειρήσεων που έχουν ανάγκη να πάρουν και να διανείμουν σημειώσεις συσκέψεων, σημειώσεις έργων και άλλα σημειώματα, μια απλή εφαρμογή σημειώσεων έχει νόημα. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό θα ήταν η ενοποίηση με μια λύση αποθήκευσης cloud. Δυστυχώς, πολλές από τις καλύτερες επιλογές EFSS (εταιρικός συγχρονισμός και κοινή χρήση) δεν προσφέρουν ένα ενσωματωμένο εργαλείο για να γίνει αυτό.

Το OneDrive έχει το OneNote, αλλά είναι πάρα πολύ για απλά μηνύματα. Το Dropbox και το Box είναι οι δύο υπηρεσίες που πιθανώς λειτουργούν καλύτερα για αυτήν την ανάγκη, με το Dropbox να έχει το εργαλείο Dropbox Paper και το Box να έχει σημειώσεις κουτιού. Από τα δύο, αποφασίσαμε ότι το Box Notes είναι η ελαφρώς καλύτερη εφαρμογή, γι ‘αυτό την κάνουμε την πέμπτη και τελευταία πρόταση εφαρμογής λήψης σημειώσεων.

Οι μεμονωμένες σημειώσεις που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας τις Σημειώσεις κουτιού μπορούν να είναι τεράστιες, με συνιστώμενα (αλλά όχι πραγματικά) όρια 200 σελίδων κειμένου και 500.000 χαρακτήρων. Ωστόσο, όπως συζητάμε στην αναθεώρηση Box Notes, η απουσία λειτουργιών οργανισμού όπως σημειωματάρια και ετικέτες σημειώσεων, καθώς και χωρίς επιλογές μορφοποίησης κειμένου, την καθιστούν κακή επιλογή για τη συλλογή μεγάλων ποσοτήτων έρευνας.

Ταυτόχρονα, η εφαρμογή λήψης σημειώσεων έχει έναν απλό σχεδιασμό και κοινή χρήση λειτουργιών που το καθιστούν καλό για καθημερινή εργασία στο γραφείο. Οι συνάδελφοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε σημειώσεις μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους ή μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κοινόχρηστο σύνδεσμο που δείχνει τη σημείωση και έως και 20 άτομα μπορούν να επεξεργαστούν την ίδια σημείωση ταυτόχρονα.

Για τη διαχείριση αυτού του ποσού συνεργασίας, το Box Notes δημιουργεί μια νέα έκδοση σημειώσεων κάθε 30 δευτερόλεπτα, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε ανεπιθύμητες αλλαγές. Μια κονσόλα διαχειριστή σάς επιτρέπει επίσης να παρακολουθείτε σημειώσεις που έχουν προβληθεί, επεξεργαστεί και διαγραφεί.

Σχέδια σημειώσεων κουτιού

Το Box Notes διατίθεται δωρεάν με χώρο αποθήκευσης στο cloud. Αν ψάχνετε για προσωπική επιλογή αποθήκευσης στο cloud, υπάρχει δωρεάν πρόγραμμα 10 GB που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μετά από αυτό, ωστόσο, ο λόγος κόστους-αποθήκευσης δεν έχει πολύ νόημα για οικιακή χρήση: 11 $ ανά μήνα για μόλις 100 GB αποθηκευτικού χώρου.

Για επιχειρηματικούς χρήστες, η τιμή είναι πιο ευχάριστη. Κάθε πρόγραμμα απαιτεί τουλάχιστον τρεις χρήστες, αλλά η απεριόριστη αποθήκευση cloud για 15 $ το μήνα δεν είναι τίποτα για να φτερνιστείτε.

Στην πραγματικότητα, κατατάσσουμε το Box ανάμεσα στις καλύτερες απεριόριστες λύσεις αποθήκευσης cloud συνολικά. Τούτου λεχθέντος, αν το εργαλείο σημειώσεων δεν σημαίνει πολλά για εσάς, πιστεύουμε ότι το Egnyte Connect είναι μια καλύτερη συμφωνία και πιο ικανό εργαλείο EFSS, συνολικά. Διαβάστε την κριτική Egnyte Connect για να μάθετε γιατί.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχουν αρκετές άλλες εφαρμογές λήψης σημειώσεων. Ωστόσο, καμία άλλη υπηρεσία που έχουμε ελέγξει δεν δικαιολογεί πραγματικά ότι είναι καλύτερη από τις Evernote, OneDrive, Google Keep, Zoho Notebook ή Box Notes για οποιαδήποτε συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης.

Ενώ η ονομασία του Evernote ως η καλύτερη διαθέσιμη εφαρμογή λήψης σημειώσεων δεν είναι ακριβώς πρωτότυπη, όταν πρόκειται για ψηφιακούς φορητούς υπολογιστές χωρίς ανοησία, μόνο το OneNote έχει αναδειχθεί πραγματικά ως αμφισβητίας που αξίζει την κατάσταση του “Evernote Killer”. Το Zoho Notebook δεν διαθέτει σχεδόν αρκετές δυνατότητες για το τμήμα μάρκετινγκ που να πει με πειστικό τρόπο αυτόν τον ισχυρισμό (παρόλο που το κάνει), ενώ το Google Keep το κάνει δικό του πράγμα.

Σε μια τελική σημείωση, ανεξάρτητα από το σημειωματάριο που χρησιμοποιείτε, εάν πληκτρολογείτε μέσω ενός δημόσιου δικτύου WiFi, βεβαιωθείτε και μείνετε ασφαλείς με ένα VPN, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από αυτές τις υπηρεσίες για να διατηρήσετε προσωπικά στοιχεία. Έχουμε έναν καλύτερο οδηγό VPN με πολλές καλές επιλογές, καθώς και έναν οδηγό απορρήτου για δημοσιογράφους.

Μη διστάσετε να μας στείλετε μια δική σας σημείωση στα παρακάτω σχόλια και σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map