Simplenote Review – Ενημερώθηκε το 2020

Απλή ανασκόπηση

Το Simplenote είναι μια, καλά, απλή εφαρμογή λήψης σημειώσεων που ολοκληρώνει τη δουλειά της, αλλά αυτό είναι. Σε σύγκριση με τις εφαρμογές με τις καλύτερες σημειώσεις, δεν διαθέτει ασφάλεια και χαρακτηριστικά και είναι βασικά η γαλοπούλα της δέσμης. Διαβάστε την πλήρη κριτική Simplenote για να δείτε ακριβώς πού απογοητεύει.

Το Simplenote, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία πίσω από το WordPress (Automattic), είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εργαλείο για τη συλλογή σημειώσεων. Παρόλο που αγαπάμε κάποια από τα άλλα έργα που κάνει η Automattic, ωστόσο, είμαστε λυπημένοι που λέμε ότι η εφαρμογή λήψης σημειώσεων δεν εντυπωσιάζει.

Όταν φτάνει ακριβώς σε αυτό, λείπουν περισσότερες λειτουργίες από αυτές που περιλαμβάνονται, χωρίς σημειωματάρια, εργαλεία μορφοποίησης ή κρυπτογράφηση σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτά είναι μερικά μόνο ελαττώματα που θα επισημάνουμε σε αυτήν την κριτική Simplenote. Από την άλλη πλευρά, το Simplenote υποστηρίζει την επεξεργασία markdown και τη δημοσίευση ιστού, έτσι όσοι προσπαθούν να διαχειριστούν μια παρουσία στο διαδίκτυο μπορεί να βρουν ένα μικρό ποσό αξίας.

Εάν βρείτε τον εαυτό σας τόσο υποβαθμισμένο όσο εμείς, ο καλύτερος οδηγός λήψης σημειώσεων παραθέτει πολλές καλύτερες επιλογές για την καταγραφή σημειώσεων τάξεων και συσκέψεων ή τη σύνταξη έρευνας. Σε μια δευτερεύουσα σημείωση, αν σας αρέσει ο πιο ικανός ξάδελφος του Simplenote, το WordPress, όπως και εμείς, έχουμε μια πλήρη καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων για το άρθρο WordPress που ίσως θέλετε να διαβάσετε.

Εναλλακτικές λύσεις για το Simplenote

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Το Simplenote σάς επιτρέπει να δημιουργείτε σημειώσεις και να τις αποθηκεύετε στο cloud, συγχρονίζοντας τις αυτόματα με άλλες συσκευές, ώστε να τις έχετε πάντα στη διάθεσή σας και να μην χάνετε ποτέ καμία σκέψη. Για να διευκολύνει τον συγχρονισμό σημειώσεων, η ομάδα ανάπτυξης του Automattic έχει δημιουργήσει εφαρμογές για υπολογιστές για Windows, Linux και Mac, καθώς και εφαρμογές smartphone για Android και iOS.

Υπάρχει επίσης μια έκδοση ιστού του εργαλείου σημειώσεων στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οποιοδήποτε υποστηριζόμενο πρόγραμμα περιήγησης, εύχρηστο όταν δεν βρίσκεστε στον υπολογιστή σας.

Το Simplenote ανταποκρίνεται στο όνομά του με καλούς και κακούς τρόπους, όπως προτείναμε από την αρχή. Ενώ αγαπάμε το μινιμαλιστικό σχεδιασμό, το οποίο θα αναλύσουμε αργότερα όταν μιλάμε για την εμπειρία των χρηστών, δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε πραγματικά τις σημειώσεις σας.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν επιλογές μορφοποίησης κειμένου στη γραμμή εργαλείων, ακόμη και για έντονη γραφή, υπογράμμιση ή πλάγια κείμενο. Επίσης, δεν υπάρχουν εργαλεία σχεδίασης και καμία επιλογή για επισύναψη εικόνων ή αρχείων σε σημειώσεις.

Εάν θέλετε πραγματικά να κάνετε τη δουλειά, το Simplenote υποστηρίζει τη γλώσσα καταγραφής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε κείμενο και να ενσωματώσετε εικόνες. Ωστόσο, το να πρέπει να πληκτρολογήσετε κωδικό markdown δεν ταιριάζει ακριβώς με τη διαδικασία “brainstorming”.

Δύο άλλες λειτουργίες που δεν θα λάβετε με το Simplenote περιλαμβάνουν τη δυνατότητα δημιουργίας λιστών ελέγχου και ορισμού υπενθυμίσεων. Αυτές οι λειτουργίες θα ήταν χρήσιμες για τη δημιουργία λιστών γρήγορων υποχρεώσεων, όπως συμβαίνει με το Google Keep (διαβάστε την κριτική μας στο Google Keep).

Μια άλλη μεγάλη επίβλεψη από την Automattic είναι ο αποκλεισμός των φορητών υπολογιστών για την οργάνωση των σημειώσεών σας όπως παίρνετε με το Evernote (διαβάστε την κριτική μας στο Evernote). Μπορείτε, τουλάχιστον, να επισημάνετε σημειώσεις για ταξινόμηση αργότερα με προσαρμοσμένες ετικέτες (π.χ. “συνταγή”, “ιδέα ιστολογίου”).

Το Simplenote υποστηρίζει την κοινή χρήση σημειώσεων. Μπορείτε να στείλετε μέσω email πρόσβαση σε έναν συνεργάτη για να κάνετε τροποποιήσεις ή να δημοσιεύσετε τη σημείωσή σας στο διαδίκτυο για να έχει πρόσβαση ο καθένας, όπου είναι χρήσιμη η γλώσσα σήμανσης. Υπάρχει επίσης μια δυνατότητα εκδόσεων που σας επιτρέπει να επαναφέρετε ανεπιθύμητες αλλαγές.

Με λίγα λόγια, το Simplenote είναι λίγο πολύ απλό για όσους αναζητούν ένα εργαλείο για τη συλλογή λεπτομερών σημειώσεων. Αργότερα, θα μιλήσουμε για το πώς εμποδίζει την εμπειρία των χρηστών και, στη συνέχεια, θα συζητήσουμε έναν άλλο τομέα που θεωρούμε ότι το Simplenote στερείται: ασφάλεια. Πρώτα όμως, ας ρίξουμε το φως σε ένα από τα Simplenotes λίγα πλεονεκτήματα: κόστος.

Τιμολόγηση

Το Simplenote μπορεί να παρέχει πολύ βασικές δυνατότητες λήψης σημειώσεων, αλλά είναι επίσης δωρεάν και ανοιχτού κώδικα. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι άλλοι φορητοί υπολογιστές cloud παρέχουν επίσης δωρεάν εκδόσεις, αλλά μόνο μια χούφτα είναι πάντα δωρεάν. Με το Simplenote, μπορείτε να δημιουργήσετε όσες σημειώσεις θέλετε χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την αποθήκευση ή τους μηνιαίους περιορισμούς εύρους ζώνης.

Παρά το γεγονός ότι είστε δωρεάν, δεν βομβαρδίζετε από διαφημίσεις εντός της εφαρμογής. Είναι δύσκολο να πούμε πώς η Automattic κερδίζει χρήματα από το εργαλείο, εκτός αν το τελικό παιχνίδι είναι απλώς να δημιουργήσει αναγνώριση ονόματος για την υπηρεσία υποδομής cloud, το Simperion, το WordPress ή τα διάφορα πρόσθετα του WordPress.

Όπως και με το Zoho Notebook, μια άλλη εντελώς δωρεάν εφαρμογή λήψης σημειώσεων για την οποία μπορείτε να διαβάσετε στην αναθεώρηση Zoho Notebook, πρέπει να αναρωτηθούμε αν η απουσία εσόδων θα μπορούσε να εμποδίσει το Simplenote να βελτιωθεί πραγματικά με οποιοδήποτε ουσιαστικό τρόπο. Αν έπρεπε να μαντέψουμε, θα λέγαμε ναι.

Εμπειρία χρήστη

Στη συνέχεια, θα δούμε την έκδοση των Windows 10 του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, διαθέσιμη στο κατάστημα εφαρμογών των Windows. Υπάρχει επίσης μια έκδοση Windows 8 διαθέσιμη για λήψη από τον ιστότοπο Simplenote, εκτός από τους πελάτες για Linux και MacOS.

Ο ίδιος ο πελάτης φαίνεται καθαρός, κάτι που είναι ιδανικό για ανταλλαγή απόψεων. Οι σημειώσεις πληκτρολογούνται στο μεγάλο παράθυρο του παραθύρου στη δεξιά πλευρά.

Κάτω από το αριστερό περιθώριο, θα δείτε μια λίστα με όλες τις σημειώσεις που έχετε δημιουργήσει. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα σημείωση κάνοντας κλικ στο εικονίδιο “+” πάνω από αυτήν τη λίστα.

Είναι ενδιαφέρον, με άσχημο τρόπο, δεν υπάρχει τρόπος να δώσετε ονόματα σημειώσεων. Αντ ‘αυτού, τα ονόματα δημιουργούνται με βάση το κύριο κείμενο. Αυτό μπορεί να δυσκολευτεί να βρείτε σημειώσεις αν έχετε αρκετές από αυτές, ακόμη και με μια γραμμή αναζήτησης και την επιλογή προσθήκης προσαρμοσμένων ετικετών.

Οι ετικέτες σάς επιτρέπουν να ταξινομήσετε γρήγορα παρόμοιες σημειώσεις και μπορούν να προστεθούν σε σημειώσεις πληκτρολογώντας το όνομα της ετικέτας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε κοντά στο κάτω μέρος του πελάτη όπου λέει, “προσθήκη ετικέτας”. Μπορείτε επίσης να καρφιτσώσετε σημαντικές σημειώσεις στην κορυφή κάνοντας κλικ στο εικονίδιο πληροφοριών και ενεργοποιώντας την επιλογή “καρφίτσωμα στην κορυφή”.

Για να συνεργαστείτε με άλλους στις σημειώσεις σας, κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης στο επάνω μέρος του πελάτη. Στη συνέχεια, στην ενότητα “Συνεργασία” στο παράθυρο που εμφανίζεται, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ατόμου στο οποίο θέλετε να παραχωρήσετε πρόσβαση.

Παρόλο που είναι χρήσιμο, δεν ενδιαφερόμαστε πολύ για το γεγονός ότι το Simplenote δεν σας επιτρέπει να περιορίζετε τα δικαιώματα συνεργασίας μόνο για ανάγνωση. Άλλα εργαλεία φορητού υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων των Evernote και OneNote, έχουν πολύ καλύτερες επιλογές ελέγχου περιεχομένου για συνεργασίες.

Μπορείτε, τουλάχιστον, να επιστρέψετε στις προηγούμενες εκδόσεις σημειώσεων σε περίπτωση που γίνουν τυχαίες αλλαγές. Κάντε αυτό κάνοντας κλικ στο κουμπί “ιστορικό” και χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό για να επαναφέρετε τη σημείωσή σας στο παρελθόν.

Μπορείτε επίσης να “δημοσιεύσετε” τις σημειώσεις σας για να τις δουν όλοι δημιουργώντας έναν σύνδεσμο ιστού. Όλοι όσοι διαθέτουν αυτόν τον σύνδεσμο έχουν πρόσβαση στη σημείωσή σας, αλλά δεν μπορούν να το επεξεργαστούν.

Το μόνο άλλο πράγμα που αξίζει να αναφερθεί (μόλις) για το Simplenote όταν πρόκειται για ευκολία χρήσης είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε τον πελάτη σε ένα “σκοτεινό” θέμα, το οποίο μερικοί άνθρωποι μπορεί να βρίσκουν ευκολότερα στα μάτια.

Ενώ ο σχεδιασμός φαίνεται ωραίο, το συνολικό Simplenote δεν είναι μια πολύ ευέλικτη εφαρμογή λήψης σημειώσεων. Είναι καλό για την καταγραφή βασικών σημειώσεων, αλλά οι μαθητές και οι τύποι δημιουργικών πιθανότατα θα το βρίσκουν πολύ απογοητευτικό λόγω των πολλών χαρακτηριστικών που λείπουν.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Το Simplenote δεν παρέχει πολλά στον τρόπο ασφάλειας. Ενώ τα αρχεία είναι κρυπτογραφημένα κατά τη μεταφορά, αφήνονται σε απλό κείμενο ενώ αποθηκεύονται στο cloud. Αυτό μπορεί να είναι μια επικίνδυνη πρακτική, καθώς οποιοσδήποτε αποκτά πρόσβαση στους διακομιστές Simplenote θα μπορεί να διαβάσει τις σημειώσεις σας χωρίς κλειδί κρυπτογράφησης.

Οι σημειώσεις αξιώσεων Automattic διατηρούνται στην πλευρά διακομιστή απλού κειμένου, έτσι ώστε άλλοι χρήστες να μπορούν να αναζητούν τις σημειώσεις σας στο διαδίκτυο. Αν και αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για σημειώσεις που θέλετε να δημοσιεύσετε, για άλλες σημειώσεις δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος να μην προσφέρετε κρυπτογράφηση σε κατάσταση ηρεμίας. Εδώ είναι με τα λόγια της εταιρείας:

«Όσον αφορά την ασφάλεια, το Simplenote λειτουργεί πολύ όπως άλλες δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Gmail και το Facebook. Τα προσωπικά σας στοιχεία προστατεύονται από μια αυστηρή Πολιτική Απορρήτου. Ωστόσο, λόγω της ανάγκης αναζήτησης των σημειώσεών σας από τον Ιστό, το περιεχόμενο πρέπει να παραμένει μη κρυπτογραφημένο κατά την αποθήκευση, ώστε το λογισμικό να μπορεί να βρει τους όρους αναζήτησης. Για αυτόν τον λόγο σας συνιστούμε να μην χρησιμοποιήσετε το Simplenote για να αποθηκεύσετε κάτι ιδιαίτερα ευαίσθητο. “

Η εταιρεία σας προειδοποιεί τουλάχιστον να μην αποθηκεύετε ευαίσθητες πληροφορίες, τις οποίες δεχόμαστε.

Για όσους θέλουν μια πιο ασφαλή εμπειρία λήψης σημειώσεων, τα Evernote και OneNote ενσωματώνονται και τα δύο με ένα εργαλείο τρίτου μέρους που ονομάζεται SafeRoom, το οποίο επιτρέπει ιδιωτική, κρυπτογράφηση σημειώσεων από άκρο σε άκρο.

Το Simplenote επίσης δεν παρέχει επιλογή για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), μια λειτουργία που βοηθά στην προστασία έναντι της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στο cloud σε περίπτωση κλοπής κωδικού πρόσβασης.

Τελική ετυμηγορία

Για το μέσο άτομο που αναζητά ένα ικανό εργαλείο σημειώσεων, το Simplenote δεν είναι η απάντηση. Ενώ εγκρίνουμε την προσέγγιση ανοιχτού κώδικα, η απουσία κρίσιμων χαρακτηριστικών και η καλή ασφάλεια είναι υπερβολικά για να ξεπεραστούν για να κερδίσουμε το Simplenote ακόμη και μια σύντομη πρόταση.

Παρόλο που ορισμένοι μπορεί να βρουν το markdown και να δημοσιεύσουν λειτουργίες χρήσιμες για μάρκετινγκ και άλλους σκοπούς, υπάρχουν καλύτεροι συντάκτες markdown εκεί έξω για τέτοιου είδους πράγματα.

Εάν χρειάζεστε ένα πιο ικανό εργαλείο σημειώσεων και δεν θέλετε να πληρώσετε ένα σεντ, όπως πάντα, το Zoho Notebook είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή, παρά το γεγονός ότι δεν έχετε υπολογιστή-πελάτη. Άλλες επιλογές στον καλύτερο οδηγό εφαρμογών λήψης σημειώσεων μπορεί επίσης να ταιριάζουν στις ανάγκες σας, οπότε μην ξεχάσετε να το διαβάσετε.

Πιστεύετε ότι μας λείπει η φωτογραφία με το Simplenote; Μη διστάσετε να μας φωνάξετε στα παρακάτω σχόλια. Παίρνουμε επίσης ερωτήσεις. Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me