Αναθεώρηση Google Keep – Ενημερώθηκε το 2020

Google Keep κριτική

Το Google Keep είναι μια εύχρηστη εφαρμογή που σας βοηθά να κρατάτε σημειώσεις και προσφέρει ενοποίηση με το Google Drive. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο Google Keep, ωστόσο, δεν υπερβαίνει πραγματικά το επίπεδο του "εύχρηστος" λόγω του ότι έχει λιγότερα χαρακτηριστικά από τον ανταγωνισμό.


Όταν αυτή η μικρή λάμπα σβήνει στο μυαλό σας, το Google Keep είναι πολύ βολικό. Αυτή η εφαρμογή λήψης σημειώσεων που βασίζεται σε σύννεφο σάς επιτρέπει να καταγράφετε σκέψεις με τρόπο παρόμοιο με τη χρήση σημειώσεων Post-it, τις οποίες μπορείτε στη συνέχεια να ενσωματώσετε στα Έγγραφα Google (διαβάστε την κριτική μας στο Google Drive). 

Είναι αρκετά βασικό σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές, αλλά είναι δωρεάν και εύκολο στη χρήση, ώστε να το συγχωρούμε.

Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε απεριόριστο αριθμό σημειώσεων, με έως και 20.000 χαρακτήρες σε κάθε μία και μπορείτε να δημιουργήσετε ετικέτες για να τις οργανώσετε. Ωστόσο, παρόλο που σημειώνει όλα τα πλαίσια για μια εφαρμογή που μπορείτε γρήγορα να σκουπίσετε και να μειώσετε την ιδέα σας προτού διατηρηθεί η μνήμη του χρυσόψαρου, δεν διαθέτει δυνατότητες που προσφέρουν άλλες εφαρμογές λήψης σημειώσεων.

Για παράδειγμα, το Evernote προσφέρει περισσότερες οργανωτικές δυνατότητες και μπορείτε να μορφοποιήσετε το κείμενο (διαβάστε την κριτική μας στο Evernote). Παρόλα αυτά, το Google Keep κέρδισε μια θέση στη λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων. 

Με το Google Keep, μπορείτε να συγκεντρώσετε όλες τις ιδέες σας, τις λίστες αγορών και τις υπενθυμίσεις σε ένα μέρος και να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτές από άλλη επιφάνεια εργασίας ή συσκευή. Συνεχίστε να διαβάζετε την κριτική μας στο Google Keep για περισσότερα.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Google Keep

Χαρακτηριστικά

Παρόλο που με την πρώτη ματιά το Google Keep μοιάζει με έναν πίνακα σημειώσεων Post-it, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε διαφορετικούς τύπους σημειώσεων. Είναι επίσης συνδεδεμένο με τον λογαριασμό σας Google, οπότε σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείτε, οι σημειώσεις σας θα συγχρονιστούν, υπό την προϋπόθεση ότι είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο και συνδεθείτε.

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια γρήγορη σημείωση και μπορείτε να το κάνετε με κείμενο, λίστα ελέγχου, φωνητική εγγραφή, σχέδιο ή εικόνα. Οι σημειώσεις έχουν όριο χαρακτήρων 20.000, το οποίο είναι μεγαλύτερο από ό, τι του Zoho Notebook (διαβάστε την αναθεώρηση Zoho Notebook), αλλά είναι μικρότερο από, ας πούμε, το Box Notes, το οποίο επιτρέπει 500.000 χαρακτήρες (διαβάστε την κριτική μας για τις Σημειώσεις Box).

Όριο σημειώσεων του Google Keep

Ωστόσο, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των σημειώσεων που μπορείτε να δημιουργήσετε και κανένα όριο εύρους ζώνης. δεν ξεπερνά καν το όριο αποθήκευσης στο Google Drive.

Το Google Keep δεν διαθέτει ορισμένες από τις δυνατότητες που διαθέτουν οι ανταγωνιστές της, όπως πολλά σημειωματάρια και σημειώσεις βίντεο. Επιπλέον, δεν διαθέτει επεξεργασία εμπλουτισμένου κειμένου, οπότε δεν είναι η καλύτερη επιλογή εάν δημιουργείτε ερευνητικές σημειώσεις ή τις χρησιμοποιείτε για επιχειρήσεις.

Αυτό που παίρνετε, ωστόσο, είναι η δυνατότητα προσθήκης όλων των χαρακτηριστικών του σε μία σημείωση. Θα μπορούσατε να έχετε μια εικόνα, σχέδιο, φωνητικό σημείωμα, λίστα κουτιών επιλογής και σημείωση κειμένου, όλα σε ένα μέρος. Μπορείτε επίσης να τα κάνετε ξεχωριστά, αλλά είναι καλό για σημειώσεις όπως συνταγές, καθώς μπορείτε να εμφανίσετε μια εικόνα στην κορυφή και, για παράδειγμα, να έχετε μια λίστα ελέγχου συστατικών από κάτω.

google-keep-review-checklist

Επιπλέον, εάν θέλετε να κάνετε μια σημείωση σε κάτι πιο κομψό, μπορείτε να την ενσωματώσετε σε ένα Έγγραφο Google. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε μορφοποίηση και οτιδήποτε άλλο θεωρείτε κατάλληλο, αλλά θυμηθείτε ότι δεν θα είναι πλέον “σημείωση”.

Google OCR στο Keep

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οπτική αναγνώριση χαρακτήρων του Keep για εξαγωγή κειμένου από ψαλιδωμένες πηγές και άλλες εικόνες. Επιπλέον, με την ακριβή αναγνώριση ομιλίας της Google, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ήταν περισσότερο από επαρκές για την υπαγόρευση των σημειώσεων και την άδεια του Google Keep να τις μεταγράψει.

Το Google Keep σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε λίστες με κουκκίδες, καθώς και λίστες ελέγχου, οι οποίες είναι ιδανικές για ψώνια, καθώς μπορείτε να σημειώσετε στοιχεία καθώς πηγαίνετε. Σας επιτρέπει να μοιράζεστε σημειώσεις και να ορίζετε συνεργάτες, έτσι ώστε άλλοι να μπορούν να προσθέσουν στη λίστα ή να απενεργοποιήσουν τα στοιχεία. Όχι περισσότερα δάχτυλα κατάδειξης όταν κάποιος ξέχασε να πάρει γάλα. Για μεγαλύτερες εργασίες, θα πρέπει να είστε καλύτερα με μια εφαρμογή διαχείρισης έργου.

Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε υπενθυμίσεις κατά ημερομηνία και ώρα ή ανά τοποθεσία, κάτι που είναι βολικό εάν θέλετε να εμφανίζεται η λίστα αγορών σας όταν φτάσετε στο κατάστημα.

Εφαρμογές Google Keep για κινητά

Υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές για Android και iOS και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Ωστόσο, δεν υπάρχει αποκλειστικός υπολογιστής-πελάτης. Αντ ‘αυτού, υπάρχει μια εφαρμογή Google Chrome που, μόλις εγκατασταθεί, λειτουργεί ως αυτόνομη εφαρμογή. Μπορείτε να το ανοίξετε από τη σελίδα “Εφαρμογές” του Chrome ή, στα Windows 10, μπορείτε να μεταβείτε στο μενού “Έναρξη” μετά την εγκατάσταση και να το καρφιτσώσετε στη γραμμή εργασιών.

google-keep-review-windows

Κάθε έκδοση έχει σχεδόν την ίδια διάταξη, έτσι ώστε να μην μπερδεύεστε κοιτάζοντας μια διαφορετική διεπαφή καθώς αλλάζετε συσκευές. 

Υπάρχει επίσης μια επέκταση Chrome, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποκοπή περιεχομένου ιστού και την αποθήκευση απευθείας στο Google Keep από το πρόγραμμα περιήγησης. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Αρχικά, μπορείτε να επισημάνετε το περιεχόμενο που θέλετε να αποθηκεύσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στο λογότυπο του Google Keep στη γραμμή διευθύνσεων είτε να κάνετε δεξί κλικ στο περιεχόμενο και, στη συνέχεια, να πατήσετε “αποθήκευση επιλογής στο Keep”. 

google-keep-review-keep-extension

Κάνοντας ένα από αυτά θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο με την επιλογή σας στο Keep και προσθέτει αυτόματα έναν σύνδεσμο σελίδας, τον οποίο μπορείτε να καταργήσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε έναν τίτλο ή μια ετικέτα ή να τη διαγράψετε, επειδή αποθηκεύει αυτόματα. 

Εάν θέλετε να κάνετε άλλες αλλαγές, όπως το χρώμα, μπορείτε να κάνετε κλικ στο μικρό βέλος στη δεξιά γωνία για να ανοίξετε το Keep στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού και να επεξεργαστείτε τη σημείωση από εκεί.

google-keep-review-save-to-keep

Ωστόσο, δεν μπορείτε να κλιπ ολόκληρης της ιστοσελίδας, όπως σε ορισμένες εφαρμογές λήψης σημειώσεων, όπως το Evernote ή το OneNote (διαβάστε την κριτική μας στο OneNote). Εάν δεν επισημάνετε κανένα περιεχόμενο, θα κλιπ απλώς ο σύνδεσμος σελίδας, αλλά μπορείτε να προσθέσετε πράγματα σε αυτό, όπως περιγράψαμε προηγουμένως.

Επισκόπηση του Google Keep

Λογότυπο Google Keepkeep.google.com

Ελεύθερος

Χαρακτηριστικά

Συγχρονισμός

Μερίδιο

Ενσωμάτωση συνδέσμων σημειώσεων

Σημειώσεις ετικετών

Συνημμένα αρχείων

Σημειώσεις μέσω email

Κουρευτής ιστοσελίδων

Μαγνητόφωνο, συσκευή εγγραφής φωνής

Βίντεο

Υποστήριξη χειρογράφου

Κάλυψη μελανιού σε κείμενο

Οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR)

IFTTT / Zapier

Τιμολόγηση

Ένα από τα αρνητικά του Google Keeps είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν. Δεν κοστίζει ούτε δεκάρα, οπότε είναι σίγουρα μια καλή επιλογή εάν έχετε λίγα χρήματα σε μετρητά.

Επιπλέον, επειδή δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των σημειώσεων που μπορείτε να διατηρήσετε και το γεγονός ότι δεν συνεισφέρει στον αποθηκευτικό σας χώρο στο Google Drive, σε αντίθεση με το OneDrive (διαβάστε την κριτική μας στο OneDrive), το Google Keep κάνει ακόμα πιο ελκυστικό.

Εμπειρία χρήστη

Από τη μία πλευρά, η διεπαφή χρήστη του Google Keep είναι εξαιρετική, επειδή είναι τόσο απλή. Από την άλλη πλευρά, είναι πιθανώς πολύ απλό. Άλλες εφαρμογές λήψης σημειώσεων, όπως το Evernote, προσφέρουν μια πλήρως διεπαφή, δίνοντάς σας περισσότερες επιλογές για να διαλέξετε. Ωστόσο, η απλή διάταξη του Google Keep καθιστά εύκολο να δούμε τι είναι.

Αν και δεν υπάρχει πελάτης για επιτραπέζιους υπολογιστές, η εφαρμογή Chrome αντικαθιστά σχεδόν την ανάγκη για έναν. Ωστόσο, για να το αποκτήσετε, θα πρέπει να κάνετε λήψη του προγράμματος περιήγησης ιστού Chrome, εάν δεν το έχετε ήδη εγκαταστήσει. Ωστόσο, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση του προγράμματος περιήγησης.

Με τη διάταξη όλων των διαθέσιμων πελατών να είναι σχεδόν ίδια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εφαρμογές Android και iOS είναι επίσης εύχρηστες. Υπάρχουν μόνο μικρές διαφορές, όπως το μενού ρυθμίσεων που βρίσκεται σε διαφορετικό μέρος και είναι ακόμα εύκολο να πλοηγηθείτε.

Το κεντρικό παράθυρο εμφανίζει τις σημειώσεις σας από προεπιλογή σε μορφή πλακιδίων, αλλά μπορείτε να τις αλλάξετε σε εμφάνιση λίστας, αν προτιμάτε. Το μενού χάμπουργκερ σάς επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ σημειώσεων και υπενθυμίσεων, να μεταβείτε σε μια συγκεκριμένη ετικέτα ή να δημιουργήσετε μια νέα, καθώς και να δείτε τις αρχειοθετημένες ή διαγραμμένες σημειώσεις σας. Για εφαρμογές για κινητά, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις από εδώ. 

google-keep-review-layout

Είναι απλό να δημιουργήσετε μια νέα σημείωση. Απλώς ξεκινήστε να πληκτρολογείτε στο πλαίσιο που λέει “Σημειώστε…” ή επιλέξτε μία από τις άλλες μεθόδους: κουτάκια, σχέδιο, φωνητικό σημείωμα ή εικόνα. Όπως είπαμε προηγουμένως, δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές μορφοποίησης εμπλουτισμένου κειμένου, αλλά μας αρέσει το γεγονός ότι μπορείτε να προσθέσετε άλλες επιλογές, όπως χρωματική κωδικοποίηση, ετικέτες και υπενθυμίσεις, διευκολύνοντας την οργάνωση σημειώσεων.

Εργαλεία σχεδίασης Google Keep

Εάν θέλετε να σχεδιάσετε μια σημείωση, περιλαμβάνονται μερικά εργαλεία. Παίρνετε ένα στυλό, μαρκαδόρο και επισήμανση, τα οποία μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα και το μέγεθος σε ένα αναπτυσσόμενο μενού. Παίρνετε επίσης ένα λαστιχένιο εργαλείο και εάν κάνετε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού του, μπορείτε να διαγράψετε τη σελίδα. 

Υπάρχει επίσης ένα εργαλείο κοπής, το οποίο σας επιτρέπει να μετακινείτε, να περιστρέφετε και να αλλάζετε το μέγεθος του επιλεγμένου περιεχομένου. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε ένα πλέγμα για να σχεδιάσετε: τετράγωνα, κουκκίδες ή “κανόνες”.

google-keep-review-drawing

Η επέκταση Google Keep είναι βολική αν θέλετε να τραβήξετε γρήγορα κάτι από το Διαδίκτυο ή να αποθηκεύσετε έναν σύνδεσμο σελίδας, αλλά είναι κρίμα που δεν μπορείτε να κάνετε κλιπ σε ολόκληρη την ιστοσελίδα.

Συνολικά, το Google Keep είναι εξαιρετικό αν ακολουθείτε ένα απλό εργαλείο για να σημειώσετε γρήγορα σημειώσεις και ιδέες. Λειτουργεί καλά για λίστες αγορών και είναι επίσης εύκολο για τα μάτια. 

Επιπλέον, εάν θέλετε να διατηρήσετε φωνητικά σημειώματα, το Google Keep είναι μια από τις καλύτερες επιλογές λόγω των δυνατοτήτων αναγνώρισης ομιλίας της Google. Συνδυάστε όλα αυτά με το γεγονός ότι είναι δωρεάν και σίγουρα λάμπει ως ένα εξαιρετικό εργαλείο.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του Google Keep, αλλά αν υποθέσουμε ότι είναι το ίδιο με κάθε άλλη εφαρμογή Google, τότε υπάρχουν ορισμένα ζητήματα. Η Google συγκεντρώνει δεδομένα για σκοπούς διαφήμισης και στοχευμένου μάρκετινγκ. Όταν διαβάζετε τους όρους παροχής υπηρεσιών, θα παρατηρήσετε ότι είναι πιο σε βάθος από ό, τι πιστεύουν ορισμένοι. 

Πρώτον, δηλώνει ότι όταν ανεβάζετε, υποβάλλετε, αποθηκεύετε, στέλνετε ή λαμβάνετε περιεχόμενο, δίνετε στην Google και στις εταιρείες που συνεργάζεται με το δικαίωμα χρήσης αυτού του περιεχομένου. Πηγαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά έχετε την ιδέα. Επιπλέον, αναφέρει συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

“Τα αυτοματοποιημένα συστήματά μας αναλύουν το περιεχόμενό σας (συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για να σας παρέχουν προσωπικά συναφείς δυνατότητες προϊόντων, όπως προσαρμοσμένα αποτελέσματα αναζήτησης, προσαρμοσμένες διαφημίσεις και ανίχνευση ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων. Αυτή η ανάλυση πραγματοποιείται καθώς το περιεχόμενο αποστέλλεται, λαμβάνεται και όταν αποθηκεύεται. “

Βασικά, η Google δεν προσαρμόζει τις διαφημίσεις μόνο κοιτάζοντας αυτό που έχετε αναζητήσει στο πρόγραμμα περιήγησης. Αντ ‘αυτού, μπορεί να εξετάσει οτιδήποτε έχετε αποθηκεύσει μαζί τους, το οποίο θεωρούμε ότι περιλαμβάνει και το Google Keep. 

Από την άλλη πλευρά, η πολιτική απορρήτου της Google λέει ότι χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για να διατηρεί τις πληροφορίες σας ασφαλείς, αλλά αναφέρει επίσης ότι η Google πρέπει να διατηρεί πληροφορίες μερικές φορές, μεταξύ άλλων.

Το Keep δεν είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας, όπως στοιχεία σύνδεσης και κωδικούς πρόσβασης, επειδή πιθανότατα θα συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google σε τουλάχιστον μία συσκευή. 

Αυτό σημαίνει ότι όποιος το έχει πρόσβαση μπορεί να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες σας Google, συμπεριλαμβανομένου του Keep. Ωστόσο, θα μπορούσατε να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδεθεί.

Τελική ετυμηγορία

Το Google Keep είναι μια απλή, αλλά ικανοποιητική εφαρμογή λήψης σημειώσεων. Είναι υπέροχο να κατεβάζετε γρήγορα τυχαίες σημειώσεις και να τις οργανώνετε πολύ καλά. Ωστόσο, υπολείπεται σε ορισμένες περιοχές, όπως δεν έχουν μορφοποίηση κειμένου ή σημειωματάρια. 

Με το Keep να είναι δωρεάν, είναι εν πάση περιπτώσει καλό εργαλείο. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να προβάλετε σημειώσεις γρήγορα και εύκολα, να τις οργανώσετε αρκετά καλά και να τις συγχρονίσετε και με τις συσκευές σας. Ωστόσο, εάν έχετε περισσότερες επιλογές οργανισμού και μορφοποίηση κειμένου, το Evernote μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή. 

Ποια είναι η απόφασή σας στο Google Keep; Μοιραστείτε τις απόψεις σας στην ενότητα σχολίων. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map