Αναθεώρηση Box Notes – Ενημερώθηκε το 2020

Ανασκόπηση σημειώσεων κουτιού

Μια αξιοπρεπής εφαρμογή λήψης σημειώσεων που συνοδεύεται από πολλές συναυλίες δωρεάν αποθήκευσης, χάρη στον μεγάλο αδερφό του cloud storage, το Box Notes δεν έχει αρκετή διάθεση και με τους βασικούς ανταγωνιστές του. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση Box Notes για να δείτε τι εννοούμε με αυτό.


Η αγορά ψηφιακών φορητών υπολογιστών ανθεί και πολλές από τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud προσφέρουν πλέον δικές τους εφαρμογές λήψης σημειώσεων. Στα αξιοσημείωτα παραδείγματα περιλαμβάνονται τα Google Keep, OneNote, Dropbox Paper και Box Notes, το αντικείμενο αυτού του άρθρου.

Αναπτύχθηκε από το Box.com, έναν προγραμματιστή cloud που εξυπηρετεί περισσότερο τις επιχειρήσεις, το Box Notes είναι περισσότερο μια τεχνολογία στο χώρο εργασίας από μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων που θα προσελκύσει μαθητές, συγγραφείς και τους πιο ιδεολογικούς συντάκτες εκεί έξω. Στην πραγματικότητα, καθώς θα συζητήσουμε λεπτομερέστερα στην επερχόμενη αναθεώρηση των Box Notes, όλα αισθάνονται μάλλον απλό.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει επιλογή οργάνωσης σημειώσεων σε σημειωματάρια ή ετικέτες σημειώσεων για ταξινόμηση. Το Box Notes επίσης δεν παρέχει κουρευτική μηχανή ιστού ή σας επιτρέπει να λαμβάνετε φωνητικές σημειώσεις. Σε αντίθεση με το Evernote, που εξακολουθεί να είναι η καλύτερη εφαρμογή λήψης σημειώσεων συνολικά, το Box Notes απλά δεν ταιριάζει στη σύνταξη λεπτομερούς έρευνας.

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε για να σχηματίσετε τη δική σας γνώμη, μπορείτε να εγγραφείτε για έναν δωρεάν προσωπικό λογαριασμό αποθήκευσης cloud 10 GB με το Box και να κατεβάσετε τον υπολογιστή-πελάτη ή τις εφαρμογές για κινητά. Για όσους βλέπουν το Box ως λύση αποθήκευσης cloud στο χώρο εργασίας, έχουμε επίσης μια κριτική για το Box Business.

Εναλλακτικές λύσεις για σημειώσεις κουτιού

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Το Box Notes είναι μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων cloud που μοιάζει λίγο με το Microsoft OneNote, με τη μεγαλύτερη ομοιότητα να είναι ενσωματωμένη στο cloud cloud, ακριβώς όπως το OneNote είναι ενσωματωμένο στο OneDrive.

Επίσης, όπως το OneDrive, το Box Notes διαθέτει έναν υπολογιστή-πελάτη για τη δημιουργία σημειώσεων που είναι διαθέσιμες τόσο για Windows όσο και για MacOS. Δεν χρειάζεται να εργάζεστε μέσω ενός προγράμματος-πελάτη ιστού όπως κάνετε με το Zoho Notebook (διαβάστε την κριτική Zoho Notebook).

Ωστόσο, η πρόσβαση στο πρόγραμμα περιήγησης είναι διαθέσιμη αν το θέλετε μέσω της διεπαφής αποθήκευσης cloud του Box. Η έκδοση ιστού του Box Notes μοιάζει και συμπεριφέρεται όπως ο υπολογιστής-πελάτης της επιφάνειας εργασίας και είναι χρήσιμη για την πρόσβαση και την επεξεργασία σημειώσεων, εάν βρίσκεστε σε υπολογιστή που δεν σας ανήκει. Επιπλέον, υπάρχουν επίσης εφαρμογές Box για Android και Box για iOS που σας επιτρέπουν την πρόσβαση και τη λήψη σημειώσεων.

Κοινή χρήση με σημειώσεις κουτιού

Ως εταιρεία με επιχειρηματικούς χρήστες στο στόχο της, το Box Notes έχει επίσης μερικές εξαιρετικές δυνατότητες για την προώθηση της συνεργασίας στο χώρο εργασίας. Μέχρι 20 άτομα μπορούν να επεξεργαστούν την ίδια σημείωση ταυτόχρονα. Μπορείτε να μοιραστείτε την πρόσβαση σε σημειώσεις μέσω email ή δημιουργώντας έναν σύνδεσμο που δείχνει αυτή τη σημείωση.

Εάν είστε ο κάτοχος του λογαριασμού ή ένας εξουσιοδοτημένος διαχειριστής, μπορείτε επίσης να επιβλέπετε τη χρήση των Σημειώσεων Box από την κονσόλα διαχειριστή του Box.com, η οποία καταγράφει τις παρουσίες των νέων σημειώσεων που έχουν δημιουργηθεί, προβληθεί, επεξεργαστεί και διαγραφεί.

Το Box Notes δημιουργεί επίσης νέες εκδόσεις σημειώσεων κάθε 30 δευτερόλεπτα. Το Versioning σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τις αλλαγές σημειώσεων και να επαναφέρετε ανεπιθύμητες.

Λείπουν τα χαρακτηριστικά του Notes Notes

Ωστόσο, ενώ ορισμένες από τις δυνατότητές του είναι χρήσιμες και μας αρέσει ότι το Box έχει αναπτύξει έναν υπολογιστή-πελάτη για επιτραπέζιους υπολογιστές, το ίδιο το εργαλείο υστερεί πολύ πίσω από τις κορυφαίες εφαρμογές λήψης σημειώσεων εκεί έξω όσον αφορά το συνολικό σύνολο χαρακτηριστικών. Η μεγαλύτερη απώλεια είναι η απουσία φορητών υπολογιστών για την οργάνωση των σημειώσεών σας όπως μπορείτε με το Evernote και το OneNote (διαβάστε την κριτική μας στο Onenote).

Επίσης λείπει η δυνατότητα επισήμανσης σημειώσεων με προσαρμοσμένες ετικέτες (π.χ. “ιδέες για βιβλία”, “συνταγές” “” killer death ray “). Αυτό καθιστά δύσκολη την ταξινόμηση σχετικών σημειώσεων αργότερα. το περισσότερο που μπορείτε να κάνετε με το Box Notes είναι «αγαπημένο» μια σημείωση, η οποία είναι αρκετά άχρηστη μόλις οι σημειώσεις σας αρχίσουν να συσσωρεύονται, ουσιαστικά μιλώντας.

Ένα άλλο πρόβλημα που έχουμε με το εργαλείο είναι ότι το Box Notes έχει μια πολύ στατική προσέγγιση στη λήψη σημειώσεων. Δεν μπορείτε να οργανώσετε κείμενο οπουδήποτε θέλετε όπως μπορείτε με το OneNote, δεν έχει πολλές επιλογές για μορφοποίηση εμπλουτισμένου κειμένου και δεν υπάρχουν εργαλεία σχεδίασης. Μπορείτε, τουλάχιστον, να εισαγάγετε λίστες (συμπεριλαμβανομένων λιστών ελέγχου), εικόνες και πίνακες στις σημειώσεις σας, αλλά όλα όσα αισθάνεστε όμορφα το 2015.

Μπορεί να φαίνεται σαν να το συσσωρεύουμε λίγο, αλλά θέλουμε επίσης οι Box Notes να έχουν ένα κουρευτικό πρόγραμμα ιστού όπως τα καλύτερα ψηφιακά σημειωματάρια, επιτρέποντάς σας να δημιουργείτε αυτόματα σημειώσεις από ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας μια επέκταση προγράμματος περιήγησης.

Για αυτό το θέμα, το Evernote, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην Αναθεώρηση Evernote, σας επιτρέπει επίσης να προωθείτε αυτόματα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο σημειωματάριό σας για συντήρηση και διαθέτει πολλές εξαιρετικές συνταγές IFTTT και Zapier για να αυτοματοποιήσετε πράγματα όπως τη δημιουργία σημειώσεων που βασίζονται σε δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων. Το Box Notes δεν κάνει κανένα από αυτά τα πράγματα.

Το Box κάνει ορισμένες προτάσεις σχετικά με τα όρια για τη δημιουργία σημειώσεων, αν και δεν έχουν οριστεί σκληρά όρια και οι προτάσεις είναι περισσότερο για λόγους απόδοσης. Η υπέρβαση των προτεινόμενων ορίων μπορεί να προκαλέσει σοβαρή καθυστέρηση, αν και δεν το δοκιμάσαμε (επειδή ορισμένοι από εμάς είχαμε μια κοινωνική ζωή αυτήν την εβδομάδα, σας ευχαριστώ πολύ).

Μερικά από αυτά τα προτεινόμενα όρια είναι αρκετά υψηλά, όπως 200 σελίδες κειμένου ή 500.000 χαρακτήρες για μεμονωμένες σημειώσεις. Ορισμένα, από την άλλη πλευρά, είναι πιο περιοριστικά, όπως η διατήρηση λιστών κάτω από 100 στοιχεία γραμμής και εικόνες κάτω των 20MB.

Φυσικά, πιθανότατα ο πιο σημαντικός περιορισμός του Box Notes θα είναι ο αποθηκευτικός χώρος cloud που διαθέτετε. Στη συνέχεια, θα ρίξουμε μια ματιά στις τιμές για να σας δώσουμε μια καλύτερη ιδέα για τα όρια αυτά.

Τιμολόγηση

Το Box Notes δεν κοστίζει τίποτα, αλλά απαιτεί να εγγραφείτε σε λογαριασμό αποθήκευσης στο cloud. Το Box θα σας δώσει 10 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου εάν είστε οικιακός χρήστης, κάτι που αρκεί για να κρατάτε αρκετές σημειώσεις. Ωστόσο, αυτός ο χώρος είναι κοινόχρηστος, οπότε μπορεί να εξαφανιστεί γρήγορα εάν χρησιμοποιείτε το χώρο αποθήκευσης cloud Box για να αποθηκεύσετε και τα έγγραφα, τα βίντεο, τις φωτογραφίες και άλλα αρχεία σας.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε Box Personal Pro. Με 11,50 $ το μήνα για μόλις 100 GB αποθηκευτικού χώρου, αυτή είναι μια από τις χειρότερες προσφορές στο cloud storage (το pCloud, για παράδειγμα, σας δίνει 2 TB αποθηκευτικού χώρου για 8 $ το μήνα. Διαβάστε την κριτική μας στο pCloud για περισσότερα σχετικά με αυτό). Ο λόγος για αυτό βασίζεται πιθανότατα στο γεγονός ότι η Box δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την εγχώρια αγορά, ως πρώτη λύση για τις επιχειρήσεις.

Σε αυτό το σημείωμα, η εταιρεία έχει μερικές δελεαστικές επιλογές επιχειρηματικού σχεδίου, συμπεριλαμβανομένου απεριόριστου χώρου αποθήκευσης για 17,30 $ ανά χρήστη ανά μήνα (τουλάχιστον τρεις χρήστες). Σε συνδυασμό με το Box Notes, τέτοια σχέδια μπορούν να βοηθήσουν στον εξορθολογισμό συνεργατικών έργων για την επιχείρησή σας.

Ωστόσο, εάν αναζητάτε μόνο μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων για εσάς, αυτό δεν είναι πιθανό να προσελκύσει πολύ όταν υπάρχουν καλύτερες προσφορές εκεί, συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων σημειώσεων με το Zoho Notebook δωρεάν (διαβάστε την κριτική Zoho Notebook).

Εμπειρία χρήστη

Η πρώτη χρήση του Notes Notes απαιτεί τη δημιουργία λογαριασμού Box. Τα διαπιστευτήρια είναι τα ίδια τόσο για την εφαρμογή λήψης σημειώσεων όσο και για την υπηρεσία αποθήκευσης cloud. Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να εγκαταστήσετε και να συνδεθείτε στον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας Box Notes.

Ο πελάτης είναι αρκετά απλός, οπότε δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μάθετε το δρόμο σας. Κάτω από το αριστερό περιθώριο υπάρχουν επιλογές πλοήγησης για εναλλαγή μεταξύ των εισερχομένων σας (όπου διατηρούνται όλες οι σημειώσεις), πρόσφατων σημειώσεων και αγαπημένων σημειώσεων.

Πιο κάτω, υπάρχουν κουμπιά πλοήγησης για άνοιγμα ρυθμίσεων και προβολή των συντομεύσεων πληκτρολογίου.

Η πρώτη στήλη του πελάτη παραθέτει τις σημειώσεις σας, ενώ το παράθυρο προς τα δεξιά είναι ένα παράθυρο κειμένου, που δείχνει τα περιεχόμενα της σημείωσης που έχετε επιλέξει και σας επιτρέπει να την επεξεργαστείτε.

Πάνω από το παράθυρο κειμένου, θα έχετε πρόσβαση σε επιλογές μορφοποίησης κειμένου. Ωστόσο, αυτές οι επιλογές περιορίζονται σε:

 • Αλλαγή του χρώματος και του μεγέθους της γραμματοσειράς σας
 • Έντονο κείμενο, υπογράμμιση ή πλάγια γραφή
 • Προσθήκη λιστών ελέγχου, αριθμημένων λιστών και κουκκίδων

Δεν υπάρχει επιλογή να αλλάξετε τον τύπο της γραμματοσειράς σας, οπότε οι θαυμαστές του comic-sans θα πρέπει να κοιτάξουν αλλού.

Επιπλέον, το Box Notes δεν σας επιτρέπει να δημιουργείτε ελεύθερα σχέδια ή να λαμβάνετε χειρόγραφες σημειώσεις, ακόμη και στο smartphone ή το tablet σας. Αυτό είναι ένα τεράστιο μειονέκτημα εάν προσπαθείτε να διαγράψετε τις διαδικασίες στις σημειώσεις σας (ή να σκεφτείτε ξεκαρδιστικές καρικατούρες του αφεντικού σας κατά τη διάρκεια συναντήσεων κατάστασης έργου).

Οι Σημειώσεις κουτιού δεν σας δίνουν πολλά στον τρόπο λειτουργίας των λειτουργιών, όπως συζητήσαμε προηγουμένως. Μπορείτε να “αγαπημένες” σημειώσεις και υπάρχει μια δυνατότητα αναζήτησης, αλλά χωρίς τρόπο να προσθέσετε ετικέτες σε σημειώσεις ή να τις οργανώσετε σε σημειωματάρια, είναι πολύ εύκολο να χάσετε τα πράγματα.

Όταν δημιουργείτε μια νέα σημείωση, μπορείτε να επιλέξετε από μια λίστα προτύπων για να απλοποιήσετε τη διαδικασία. Οι επιλογές προτύπων περιλαμβάνουν “ημερήσια διάταξη συσκέψεων”, “ημερολόγιο” και “κατάσταση έργου”.

Πιθανώς το αγαπημένο μας πράγμα για τις Σημειώσεις Box είναι ότι μπορείτε να μοιραστείτε σημειώσεις με άλλους μέσω διεύθυνσης email ή δημιουργώντας συνδέσμους που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε.

Αυτό διευκολύνει την κοινή χρήση σημειώσεων συνάντησης με άλλους και τη συνεργασία σε σχέδια έργων. Όπως αναφέρθηκε, το Box Notes μπορεί να διευκολύνει έως και 20 συντάκτες ταυτόχρονα. Ενώ σαράντα δάχτυλα στην πίτα είναι πάρα πολλά, όταν γίνονται λάθη, μπορείτε να επαναφέρετε τις σημειώσεις με τη λειτουργία έκδοσης του Box Note.

Υπάρχει επίσης η επιλογή να αφήσετε σχόλια σε σημειώσεις και να προσθέσετε ετικέτες σε αυτά τα σχόλια.

Οι λειτουργίες συνεργασίας προσθέτουν αξία στην εμπειρία των χρηστών, αλλά συνολικά οι Σημειώσεις Box δεν παρέχουν αρκετή ευελιξία για την καλύτερη εφαρμογή άλλων εφαρμογών λήψης σημειώσεων εκεί έξω. Είναι σίγουρο χρήσιμο για συναντήσεις, αλλά πιθανότατα θα απογοητεύσει μόνο εκείνους που χρειάζονται περισσότερη δημιουργική ελευθερία.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Ως υπηρεσία που εξυπηρετεί περισσότερο τις επιχειρήσεις από τους οικιακούς καταναλωτές, με το Box θα έχετε γενικά μεγαλύτερη αξιοπιστία ασφάλεια και απόρρητο από ό, τι με μια υπηρεσία όπως το Google Drive (διαβάστε την κριτική μας στο Google Drive για να μάθετε γιατί).

Ενώ το Box αποθηκεύει τα κλειδιά κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται για την ανακατάταξη των αρχείων σας στους εσωτερικούς διακομιστές της, η εταιρεία δεν κερδίζει χρήματα από διαφημιστικά έσοδα, όπως κάνει η Google. Αυτό σημαίνει ότι οι σημειώσεις σας δεν είναι πιθανό να σαρωθούν για λέξεις-κλειδιά και να μετατραπούν σε στοχευμένες καμπάνιες μάρκετινγκ, κάτι που αποτελεί εγγύηση με το Google Keep (διαβάστε την κριτική μας στο Google Keep).

Από την άλλη πλευρά, επειδή η Box διαχειρίζεται τα κλειδιά κρυπτογράφησης, η εταιρεία θα μπορούσε πιθανώς να αναγκαστεί να συμμορφωθεί με κυβερνητικά προγράμματα επιτήρησης και αιτήματα επιβολής του νόμου. Το Box ενσωματώνεται στο Boxcryptor εάν θέλετε να κλειδώσετε τα αρχεία σας με ιδιωτική κρυπτογράφηση, ωστόσο το Boxcryptor δεν θα λειτουργήσει με το Box Notes (διαβάστε την κριτική μας στο Boxcryptor).

Δεν υπάρχουν πολλά εμπόδια στην εφαρμογή εφαρμογών λήψης σημειώσεων μηδενικής γνώσης στην αγορά για τις οποίες γνωρίζουμε. Ωστόσο, το SpiderOak έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα κυκλοφορήσει ένα το 2018 (διαβάστε την κριτική μας στο SpiderOak) και το SafeRoom και θα χρησιμοποιηθεί για την κρυπτογράφηση τόσο του Evernote όσο και του OneNote, παρέχοντας καλύτερη ασφάλεια από ό, τι θα λάβετε με το Box Notes.

Το Box προστατεύει τις σημειώσεις κατά τη μεταφορά μεταξύ των συσκευών σας και του cloud χρησιμοποιώντας την ασφάλεια επιπέδου μεταφοράς (TLS), η οποία θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τυχόν προσπάθειες υποκλοπής στο Διαδίκτυο. Από την πλευρά του διακομιστή, οι προσωπικές σας σκέψεις θα κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας AES 256-bit, το συνιστώμενο και το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο κρυπτογραφικό πρωτόκολλο για υπηρεσίες cloud.

Το Box σάς επιτρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Αυτή η λειτουργία θα σας ζητήσει να εισαγάγετε ένα πρόσθετο διαπιστευτήριο κατά τη σύνδεση από ένα άγνωστο μηχάνημα. Η ιδέα είναι ότι σας προστατεύει από παραβιάσεις σε περίπτωση κλοπής του κωδικού σας. Το πρόσθετο διαπιστευτήριο είναι ένας κωδικός ασφαλείας που αποστέλλεται στο smartphone σας.

Τελική ετυμηγορία

Το Box Notes δεν είναι μια φοβερή εφαρμογή λήψης σημειώσεων, αλλά αν δεν πουλάτε στο Box Business ως λύση συγχρονισμού και κοινής χρήσης της επιχείρησής σας, υπάρχουν πολλές καλύτερες επιλογές εκεί έξω. Λέμε ότι ακόμη και με ένα δωρεάν πρόγραμμα αποθήκευσης cloud 10 GB Box διαθέσιμο για προσωπική χρήση.

Το πρόβλημα με το Box Notes είναι ότι, εάν είστε άφθονος σημειωτής, είναι πολύ εύκολο να χάσετε τις σκέψεις σας στην ψηφιακή ανακατεύθυνση χωρίς σημειωματάρια και ετικέτες για να διατηρήσετε τα πράγματα σωστά. Διαπιστώνουμε επίσης ότι το Box Notes δεν είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία δυναμικών σημειώσεων χωρίς εργαλεία σχεδίασης και περισσότερες επιλογές μορφοποίησης κειμένου.

Εάν σας αρέσει η ιδέα μιας εφαρμογής σημειώσεων που είναι ενσωματωμένη στο cloud storage σας, ο συνδυασμός OneNote και OneDrive είναι μια καλύτερη επιλογή, συνολικά, προσφέροντας πολύ περισσότερες δυνατότητες και ευελιξία, εκτός από την ενσωμάτωση SafeRoom για την κρυπτογράφηση ιδιωτικών σημειώσεων σας..

Αυτή είναι η δική μας απόφαση. Καλωσορίζουμε τις δικές σας σκέψεις για τις Σημειώσεις Box στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map