Αναθεώρηση Webnode – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση διαδικτυακού κόμβου

Ο διαδικτυακός κόμβος βρισκόταν γύρω από το μπλοκ και δείχνει: η υπηρεσία είναι εύχρηστη και προσφέρει μια μεγάλη γκάμα σχεδίων τιμολόγησης. Όσοι θέλουν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να θέλουν να κοιτάξουν αλλού, όπως και οι άνθρωποι που προτιμούν μια αισθητικά ευχάριστη διεπαφή. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση Webnode για λεπτομέρειες.


Το Webnode είναι ένας από τους αρχικούς κατασκευαστές ιστοτόπων που ξεσπά στην αγορά με την έκρηξη του Web 2.0, που ιδρύθηκε όπως ήταν στην Ελβετία το 2008. Έχει αναπτυχθεί ουσιαστικά από τότε, κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων και ένα σύνολο θεμάτων για τη βάση χρηστών του 30 εκατομμύριο.

Δοκιμάσαμε το Webnode και το συγκρίναμε με τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων. Παρόλο που η μετατροπή σε πιο πρόσφατο πρόγραμμα δημιουργίας και σετ θεμάτων δεν είναι πλήρης για κάθε περιοχή του ιστότοπου, ο Webnode θέτει ένα λαμπρό μέλλον με έναν διαισθητικό επεξεργαστή και χαμηλές τιμές, για εκκίνηση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της κριτικής, θα χτυπήσουμε τα ψηλά και τα χαμηλά σε αυτόν τον δημιουργό ιστότοπων και ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για αυτόν. Για μια πρακτική προσέγγιση, μπορείτε να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό και να δοκιμάσετε μόνοι σας τον οικοδόμο, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει μέχρι το τέλος πριν από την αναβάθμιση.

διεπαφή webnode

Ρυθμίσεις επαφών Webnode

ρυθμίσεις ιστοτόπου webnode

ρυθμίσεις ιστολογίου webnode

πρότυπα σελίδας webnode

Προηγούμενος

Επόμενο

Εναλλακτικές λύσεις για Webnode

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Τα σχέδια στο Webnode είναι γεμάτα με δυνατότητες, ακόμη και σε δωρεάν επίπεδο. Όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε φόρμες, ιστολόγια, ηλεκτρονικό εμπόριο, έναν επεξεργαστή HTML και πολλά άλλα, χωρίς να χτυπήσουν ούτε έναν λογαριασμό. Οι ιστότοποι συνοδεύονται από υποστήριξη για απεριόριστες σελίδες, κάτι για το οποίο χρεώνεται επιπλέον το HostGator (διαβάστε την κριτική μας στο HostGator).

Όλα τα σχέδια παρέχονται δωρεάν με ένα blog, ίσως το πιο βασικό χαρακτηριστικό κάθε δημιουργού ιστότοπων. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, περιορίζεται σε μία σελίδα γεμάτη αναρτήσεις. Μπορείτε να δημιουργήσετε αναρτήσεις απευθείας στο πρόγραμμα επεξεργασίας με μερικές βασικές επιλογές μορφοποίησης. Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε έντονο ιστολόγιο, είναι ίσως καλύτερο να πάτε με το WordPress (διαβάστε την καλύτερη φιλοξενία ιστού για το WordPress για να λάβετε μερικές προτάσεις).

ρυθμίσεις ιστολογίου webnode

Ενώ οι περισσότεροι χρήστες θα ακολουθήσουν τις λίγες ενότητες που παρέχει ο Webnode, υπάρχει ένας επεξεργαστής HTML. Αυτό σας επιτρέπει να γράφετε κώδικα απευθείας στον ιστότοπό σας, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ενότητες. Είναι μια μικρή συμπερίληψη, αλλά μια χρέωση για παρόχους όπως το Strikingly (διαβάστε την κριτική μας).

Μόλις αναβαθμίσετε, υπάρχουν μερικές διάφορες δυνατότητες για τον ιστότοπό σας. Έχετε επιλογές όπως φόντο βίντεο σε οποιαδήποτε περιοχή, αντίγραφα ασφαλείας, ενοποίηση του Google Analytics και εγγραφή μέλους. Παρόλα αυτά, το Webnode λείπει σε μερικούς τομείς.

Είστε περιορισμένοι στις ενότητες που παρέχει ο Webnode. Δεν υπάρχει κέντρο εφαρμογής για επέκταση του αριθμού των επιλογών που έχετε, οι οποίες μπορεί να αισθάνονται αρκετά περιοριστικές σε ορισμένες περιπτώσεις. Η ενότητα HTML, σε αυτήν την περίπτωση, είναι ένας σωτήρας ζωής. Μπορείτε ακόμα να ενσωματώσετε widget, βίντεο και ήχο στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας HTML, αλλά αυτά που δεν γνωρίζουν πώς να το κάνουν θα χαθούν.

προσαρμοσμένες ρυθμίσεις html webnode

Επιπλέον, τα κανονικά σχέδια δεν συνοδεύονται από πιστοποιητικό SSL. Αυτό το κομμάτι του κιτ προστατεύει τυχόν προσωπικές πληροφορίες που ένας χρήστης θα εισήγαγε στον ιστότοπό σας. Ορισμένα προγράμματα περιήγησης θα εμφανίζουν ακόμη και ένα προειδοποιητικό μήνυμα εάν ο ιστότοπός σας δεν είναι ασφαλής, εμποδίζοντας μέρος της επισκεψιμότητάς σας. Το μόνο πρόγραμμα που συνοδεύει ένα είναι το πιο ακριβό πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου, ένα ασφάλιστρο 39,95 $ ανά μήνα για ό, τι πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε όλα τα προγράμματα.

Ωστόσο, ένα πιστοποιητικό SSL δεν είναι απαραίτητο εάν δεν σκοπεύετε να συλλέξετε δεδομένα. Ωστόσο, με πρόσβαση σε μια περιοχή συνδρομής και δημιουργού φόρμας, είναι λογικό να το έχετε ακόμη κι αν δεν είστε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.  

Παρά τα λίγα αρνητικά, υπάρχουν πολλές δυνατότητες στο Webnode. Η πρόσβαση σε φόρμες, ιστολόγια και σελίδες σε όλα τα σχέδια είναι κάτι που μπορεί να υπερηφανεύεται για λίγους κατασκευαστές ιστότοπων. Η ενότητα HTML ανακουφίζει τον πόνο από το να μην υπάρχει κατάστημα εφαρμογών, αλλά η έλλειψη πιστοποιητικού SSL σε προγράμματα επί πληρωμή εξακολουθεί να είναι απογοητευτική.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Webnode

Λογότυπο Webnodeus.webnode.com

Ξεκινά από 395 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Σχέδιο

Θέματα Premade

Φόρμα δημιουργίας

Πρόγραμμα επεξεργασίας HTML

Υποστήριξη φόρουμ

Διάνυσμα Art Gallary

Ήχος

Βίντεο HD

Ευχρηστία

Διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης

Επεξεργαστής SEO

Υποστήριξη για κινητά

Κέντρο εφαρμογών

Υποστήριξη ιστολογίου

Υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου

Πρόγραμμα επεξεργασίας σελίδων

Υπηρεσίες

SEO

Εμπορία

Σχεδιασμός ιστότοπου

Πρόσθετα

Πιστοποιητικό SSL

Ονομα τομέα

Συντελεστές διαφήμισης

Αξιολόγηση ιστότοπου

Υποστήριξη

Κέντρο βοηθείας

Δικαστήριο

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υποστήριξη 24/7

Εκπαιδευτικά βίντεο

Εκμάθηση κειμένου

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Ο διαδικτυακός κόμβος έχει μερικές από τις καλύτερες τιμές από οποιοδήποτε πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που έχουμε δοκιμάσει. Δεν είναι μόνο φθηνό, αλλά δημιουργείται με τρόπο ώστε όλα τα σχέδια να προσφέρουν σημαντική αξία. Ο διαδικτυακός κόμβος δεν υποτιμά πού μετράει και χρεώνει μόνο για λειτουργίες που αξίζουν το επιπλέον κόστος.

Ένα δωρεάν πρόγραμμα το δείχνει τέλεια. Αυτό το εκπληκτικά απεριόριστο σχέδιο σάς παρέχει πλήρη πρόσβαση στον κατασκευαστή, ταιριάζει με απεριόριστο αριθμό σελίδων και υποστήριξη ιστολογίου. Ο ιστότοπός σας μπορεί να είναι οτιδήποτε από ένα προσωπικό χαρτοφυλάκιο έως ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου στο δωρεάν πρόγραμμα, κάτι που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι κατασκευαστές ιστότοπων.

Όπως και όλοι οι άλλοι κατασκευαστές ιστότοπων, ένα δωρεάν πρόγραμμα συνοδεύεται από τον περιορισμό της χρήσης ενός υποτομέα Webnode. Για να συνδέσετε τον δικό σας τομέα, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε περιορισμένο πρόγραμμα. Είναι αρκετά φθηνό, αλλά πραγματικά δεν παρέχει πολλά εκτός σύνδεσης του τομέα σας. Για ένα ζευγάρι κερδίζει περισσότερα, είναι λογικό να κάνετε αναβάθμιση σε ένα πακέτο Mini.

Εκεί ξεκινά η πραγματική τιμολόγηση, παρέχοντας έναν δωρεάν τομέα, δημιουργό φόρμας, λογαριασμό email και υποστήριξη premium. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα βίντεο ως φόντο του ιστότοπού σας και να δείτε όλα τα στατιστικά στοιχεία του ιστότοπού σας. Το σχέδιο εξακολουθεί να εμφανίζει μια μικρή διαφήμιση Webnode στο υποσέλιδο, αλλά είναι το μισό κόστος ενός παρόμοιου σχεδίου στο Wix (διαβάστε την κριτική Wix), με το οποίο είναι δύσκολο να αμφισβητήσετε.

Για την πλήρη εμπειρία Webnode, είναι καλύτερο να κάνετε αναβάθμιση σε τυπικό σχέδιο. Αυτό είναι ένα μεσαίο σχέδιο όπου οι περισσότεροι χρήστες θα καταλήξουν. Περιορίζει όλες τις επωνυμίες Webnode και προσθέτει εγγραφή μέλους έως και 100 μελών και 20 λογαριασμούς email στον τομέα σας. Έχει την ίδια τιμή με ένα παρόμοιο σχέδιο στο Weebly (διαβάστε την κριτική μας στο Weebly), αλλά παρέχει έως και πέντε αντίγραφα ασφαλείας με πλήρη ανάκτηση, κάτι που δεν το κάνει η Weebly.

Στο επάνω μέρος βρίσκονται τα σχέδια Profi. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα συμπληρωμένο τυπικό σχέδιο, που υποστηρίζει έως και 100 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απεριόριστα αντίγραφα ασφαλείας, απεριόριστη εγγραφή μέλους και μετάφραση του ιστότοπού σας σε οποιαδήποτε γλώσσα. Με το διπλάσιο της τιμής, δεν θα αφορά όλους τους χρήστες. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε μεγάλο αριθμό μελών και διευθύνσεων email, τότε το επιπλέον κόστος σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου Webnode

Υπάρχει επίσης μια σειρά από σχέδια ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτά ξεκινούν από 7,95 $ το μήνα με υποστήριξη έως και 100 προϊόντων. Εκτός αυτού, η διαφορά στην τιμή αντισταθμίζεται από πιστοποιητικό SSL, εισαγωγή και εξαγωγή XML καθώς και πληρωμές με πιστωτική κάρτα. Όπως και με τον κανονικό δημιουργό ιστότοπων, μπορείτε να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δωρεάν με έναν υποτομέα, αλλά περιορίζονται μόνο σε 10 MB αποθηκευτικού χώρου.

Ο διαδικτυακός κόμβος ευθυγραμμίζεται με το τυπικό μοντέλο τιμολόγησης του δημιουργού ιστότοπων. Μπορείτε να βρείτε σχέδια σε κάθε αύξηση $ 5 ή έτσι όπως θα κάνατε αλλού. Ωστόσο, το κόστος καταχώρησης για λειτουργίες όπως φόντο βίντεο και εγγραφή μέλους είναι πολύ χαμηλότερο. Προτείνουμε να παραλείψετε το πρόγραμμα περιορισμένης πρόσβασης, καθώς δεν έχει νόημα στην πράξη. Ωστόσο, για οποιοδήποτε άλλο, αξίζει σίγουρα μια αναβάθμιση.

Σχέδιο & Εργαλεία

Ο διαδικτυακός κόμβος έχει έναν απλό επεξεργαστή, αλλά είναι πολύ ισχυρός. Ξεκινάτε με ένα πλήρως λειτουργικό πρότυπο και τροποποιήστε τον ιστότοπό σας από εκεί χρησιμοποιώντας διαφορετικά κομμάτια περιεχομένου. Απλώς τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω στην περιοχή που θέλετε να επεξεργαστείτε για να προσθέσετε, να διαγράψετε ή να αναδιατάξετε ενότητες για να διαμορφώσετε τον ιστότοπό σας με τον τρόπο που θέλετε.

Ωστόσο, δεν πρέπει να κάνετε πολλά. Τα πρότυπα του Webnode είναι αρκετά καλά, παρέχοντας μια βασική εμφάνιση για τον ιστότοπό σας εκτός της πύλης. Δεν υπάρχει τεράστια επιλογή, αλλά η περιορισμένη προσφορά είναι υπέροχη, δίνοντάς σας μερικές σελίδες και εικονικό περιεχόμενο ως χάρτη πορείας.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι μόλις επιλέξετε το θέμα σας, δεν μπορείτε να το αλλάξετε. Όλα τα θέματα έχουν τις ίδιες ίδιες δυνατότητες, οπότε δεν πρόκειται για μεγάλο ζήτημα, αλλά κάτι που πρέπει να θυμάστε.

πρότυπα webnode

Ο ίδιος ο συντάκτης είναι αρκετά απλός. Μοιάζει λίγο με το PowerPoint σε μια ιστοσελίδα, που σας δείχνει όλο το διαφορετικό περιεχόμενο που μπορείτε να τραβήξετε. Οι γύρω περιοχές θα προσαρμοστούν αυτόματα για να ταιριάζουν στη νέα περιοχή και μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τυπικές μακροεντολές όπως CTRL + Z για να επιταχύνετε τη ροή εργασίας σας.

Γύρω από την άκρη κάθε περιεχομένου, θα παρατηρήσετε ένα εικονίδιο συν. Κάνοντας κλικ εδώ θα εμφανιστεί το παράθυρο “προσθήκη περιεχομένου”, το κύριο εργαλείο που θα χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Υπάρχουν μόνο δώδεκα επιλογές, ένας πολύ χαμηλότερος αριθμός από τους περισσότερους άλλους κατασκευαστές ιστότοπων. Παρόλα αυτά, η περιορισμένη επιλογή έχει πολλές πιθανότητες. Μπορείτε να προσθέσετε κουμπιά, να δημιουργήσετε φόρμες επαφών, να ενσωματώσετε HTML ή να συνδυάσετε οποιαδήποτε από τις υπάρχουσες επιλογές για να δημιουργήσετε μια εντελώς νέα περιοχή του ιστότοπού σας.

webnode προσθέστε περιεχόμενο

Εάν θέλετε να προσθέσετε μια ολόκληρη ενότητα, μπορείτε να το κάνετε και αυτό. Ένα μαύρο σύμβολο θα εμφανιστεί ανάμεσα στις ενότητες τις οποίες μπορείτε να ανοίξετε για να επεκτείνετε τη σελίδα. Υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές εδώ, όπως βασικά εργαλεία, όπως στήλες και επικεφαλίδες. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικές πιο μοναδικές ενότητες, όπως μαρτυρίες και κρατήσεις.

ενότητα προσθήκης κόμβου ιστού

Αυτό είναι το μόνο που προσφέρει ο κατασκευαστής, πράγμα που αποτελεί απόδειξη του πόσο αποτελεσματική είναι η σχεδίαση. Μπορείτε να επεξεργαστείτε την ιεραρχία της σελίδας σας από την καρτέλα “σελίδες” στο επάνω μενού και να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις όπως το SEO στην καρτέλα “Ρυθμίσεις”, αλλά το ίδιο το πρόγραμμα δημιουργίας περιορίζεται σε αυτές τις περιορισμένες, αλλά ισχυρές, επιλογές.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο εργαλείο δημιουργίας που προσφέρει ο Webnode. Οποιοσδήποτε κανονικός ιστότοπος θα χρησιμοποιήσει αυτόν, αλλά ένα πολύ ξεπερασμένο εργαλείο δημιουργίας χρησιμοποιείται για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι το παλιό εργαλείο δημιουργίας Webnode που μοιάζει περισσότερο με το Microsoft Word παρά με ένα εργαλείο σχεδίασης. Φτάσαμε στο Webnode για να δούμε αν το πρόγραμμα δημιουργίας βρίσκεται στη διαδικασία μετατροπής, την οποία επιβεβαίωσαν. Ωστόσο, όπως είναι τώρα, είναι μια χρονολογημένη σχεδίαση που απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει άλλους κατασκευαστές ιστότοπων.

εργαλείο δημιουργίας ηλεκτρονικού εμπορίου webnode

Οι κανονικοί ιστότοποι θα εκτιμήσουν την απλότητα και τη δύναμη του δημιουργού Webnode. Δεν υπάρχει μια γραμμή εργαλείων γεμάτη με διαφορετικές επιλογές, που προσφέρεται για μια καθαρή διεπαφή σχεδίασης χωρίς να θυσιάζεται καμία δύναμη. Τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, από την άλλη πλευρά, είναι επί του παρόντος κολλημένα με έναν παλιό οικοδόμο, ένα που εξακολουθεί να έχει πολλή δύναμη, αλλά είναι ακατάλληλο για να περάσει.

Ευκολία στη χρήση

Το οικοδόμο στο οποίο είναι πιθανό να προσγειωθεί είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Webnode έχει πολύ λίγη ανοησία στο πρόγραμμα επεξεργασίας, δημιουργώντας μια ρευστή εμπειρία σχεδίασης. Ωστόσο, εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, η αρχαϊκή εμφάνιση του δεύτερου κατασκευαστή θα σας κάνει να αποκορύψετε τον δρόμο σας για ολοκλήρωση.

Το κανονικό πρόγραμμα δημιουργίας, ωστόσο, είναι μια αρκετά τυπική διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με το περιεχόμενο απευθείας στην οθόνη σας, μετακινώντας και αλλάζοντας το μέγεθος έως ότου ταιριάζουν όλα σαν παζλ. Το περιεχόμενο μπορεί να είναι οτιδήποτε, από εικόνα και κείμενο έως προσαρμοσμένο κώδικα HTML, όλα με επιλογές σύνδεσης και μεγέθους.

webnode drag and drop builder

Σε ευρύτερη κλίμακα, οι ενότητες χρησιμοποιούνται για να περιέχουν όλο αυτό το περιεχόμενο. Το βρίσκετε με τον ίδιο τρόπο, ποντάρετε μέχρι να δείτε το σύμβολο συν. Ωστόσο, αυτά τα διαλείμματα είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν, συχνά οδηγώντας σε ένα λεπτό περιθώριο μεταξύ τμημάτων. Δεν είναι σημαντικό πρόβλημα, μόνο μια μικρή λεπτομέρεια που παρατηρήσαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Ωστόσο, η ευκολία χρήσης πραγματικά λάμπει με το εργαλείο δημιουργίας φορμών. Μπορείτε να εισαγάγετε μια φόρμα είτε ως περιεχόμενο είτε ως ολόκληρη ενότητα ανάλογα με τον χώρο που θέλετε να καταλάβετε. Όπως και η επεξεργασία περιεχομένου, μπορείτε να τα χάσετε με τις καταχωρήσεις στη φόρμα με μεταφορά και απόθεση. Είναι πολύ μακριά από οποιοδήποτε είδος δημιουργού φόρμας στο WordPress, αντί να σας επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα καταχωρίσεις απευθείας στην ιστοσελίδα.

ρυθμίσεις φόρμας webnode

Οι σελίδες είναι τόσο απλές όσο η υπόλοιπη υπηρεσία. Η καρτέλα στο επάνω μενού εμφανίζει την ιεραρχία σας από την οποία μπορείτε να προσθέσετε, να διαγράψετε ή να αναδιατάξετε τις σελίδες σας. Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές επιλογές, όπως ένα blog, μια περιοχή μελών και μια συλλογή φωτογραφιών. Μπορείτε να επιλέξετε εάν η σελίδα εμφανίζεται στην πλοήγηση ή να περιορίσετε την πρόσβαση σε μέλη, καθώς και να διαχειριστείτε το SEO.

ρυθμίσεις seo webnode

Όλες οι άλλες πτυχές του ιστότοπού σας περιλαμβάνονται στο μενού ρυθμίσεων. Μπορείτε να χειριστείτε πράγματα όπως διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενοποίηση του Google Analytics και συνεργάτες με λίγα κλικ. Οι περισσότερες επιλογές απαιτούν απλώς να τις ενεργοποιήσετε, επιτρέποντας ακόμη και τους πιο ανεπαρκείς τεχνολογίες να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο.

επισκόπηση λογαριασμού webnode

Ο Webnode θα ενημερώσει τελικά το εργαλείο δημιουργίας ηλεκτρονικού εμπορίου, διευκολύνοντας τη χρήση του slam dunk. Ο επεξεργαστής είναι εντελώς διαισθητικός, επιτρέποντας άμεση αλληλεπίδραση με την ιστοσελίδα και χωρίς ξένα χαρακτηριστικά. Ακόμη και σύνθετες επιλογές όπως εγγραφή μέλους και ευρετηρίαση μηχανών αναζήτησης αντιμετωπίζονται με ένα σημάδι επιλογής, που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας μπορεί να λειτουργεί και να λειτουργεί σε πολύ λίγο χρόνο.

Υποστήριξη

Η υποστήριξη είναι ένα αδύνατο σημείο του Webnode. Ενώ η ποιότητα της υποστήριξης είναι αρκετά υψηλή, ο αριθμός των επιλογών δεν είναι. Όπως συμβαίνει με πολλούς κατασκευαστές ιστότοπων, περιορίζεστε σε μια βάση γνώσης για οποιαδήποτε ερώτηση και, δυστυχώς, το Webnode είναι λίγο ξεπερασμένο.

Όπως και με μερικές άλλες περιοχές του ιστότοπου του Webnode, η γνωστή βάση διαθέτει έναν αρχαϊκό σχεδιασμό. Δεν είναι προσβλητικό ή δύσκολο στη χρήση, αλλά σίγουρα δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη υπηρεσία. Ο διαδικτυακός κόμβος διαιρεί τα άρθρα σε 12 διαφορετικές κατηγορίες με μια σειρά από δύο έως 20 άρθρα για κάθε δεδομένο θέμα.

webnode γνώση βάσης

Ενώ η ίδια η γνωσιακή βάση δεν είναι ενημερωμένη, τα άρθρα περιέχουν ενημερωμένες πληροφορίες. Ο διαδικτυακός κόμβος σας δίνει βήμα-προς-βήμα οδηγίες για κάθε θέμα, που ταιριάζει με στιγμιότυπα οθόνης. Δεν υπάρχει πραγματική γραφή, η οποία είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε αυτήν την περίπτωση. Λαμβάνετε απλώς μια λίστα με οδηγίες, κάνοντας μια γρήγορη διαδικασία υποστήριξης.

φροντιστήριο webnode

Εάν οι οδηγίες δεν ήταν αρκετά εύκολες, το Webnode περιλαμβάνει επίσης μια λίστα με 11 εκπαιδευτικά βίντεο. Αυτά καλύπτουν μόνο τα βασικά της υπηρεσίας, όπως η πρόσκληση άλλων ατόμων να εργαστούν στον ιστότοπό σας και η προσθήκη του Google Search Console. Τα βίντεο είναι αρκετά πρόσφατα και είναι λιγότερο από 10 λεπτά.

Ωστόσο, τα πάντα στη βάση γνώσεων είναι απλά ένα σεμινάριο. Δεν υπάρχουν οδηγοί για την αντιμετώπιση προβλημάτων στον ιστότοπό σας, μια τάση που ακολουθούν οι περισσότεροι κατασκευαστές ιστότοπων. Στην πραγματικότητα, ένας από τους μοναδικούς δημιουργούς ιστότοπων που συναντήσαμε που έχει στην πραγματικότητα μια ενότητα αντιμετώπισης προβλημάτων είναι το Strikingly. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Webnode.

Ο μόνος τρόπος για να κρατήσετε το Webnode είναι μέσω email. Η υποστήριξη είναι διαθέσιμη πέντε ημέρες την εβδομάδα, αλλά δεν υπάρχουν καθιερωμένες ώρες λειτουργίας. Ο Webnode προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις εντός 24 ωρών και, όταν φτάσαμε, λάβαμε μια απάντηση σε λίγο πάνω από 12.

φόρμα υποστήριξης webnode

Αυτό, ωστόσο, με ένα δωρεάν πρόγραμμα. Τα μίνι πακέτα και άνω λαμβάνουν premium υποστήριξη. Εξακολουθείτε να περιορίζεστε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τις καθημερινές, αλλά το μήνυμά σας έχει προτεραιότητα έναντι άλλων ερωτημάτων. Δεν είναι τεράστια συμφωνία ή τίποτα, αλλά δεν πληρώνετε πραγματικά επιπλέον για αυτό.

Η ετυμηγορία

Ο διαδικτυακός κόμβος είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για έναν δημιουργό ιστότοπων σήμερα. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά συμπυκνωμένα σε μια παλέτα με δυνατότητα διασύνδεσης, δημιουργώντας μια ρευστή εκκίνηση και διαδικασία σχεδιασμού. Προσθέστε επιπλέον μια σειρά σχεδίων που συνοδεύονται από λογική τιμή και το Webnode είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που τα περισσότερα μπορούν να ταιριάξουν με.

Ωστόσο, δεν μπορούν όλοι. Εάν σκοπεύετε να εκτελέσετε οποιοδήποτε είδος καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου, τότε είναι καλύτερο να κοιτάξετε αλλού. Η έλλειψη πιστοποιητικού SSL και γενικής άσχημης διεπαφής σχεδιασμού είναι μια κακή αναπαράσταση αυτής της υπηρεσίας και πρέπει να αποφεύγεται στην τρέχουσα κατάστασή της.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα CMS όπως το WordPress, φροντίστε να δείτε τη λίστα με τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων. Χρειάζεται λίγο περισσότερη δουλειά για να τεθεί σε λειτουργία ο ιστότοπός σας, αλλά παρέχει την ευελιξία να δημιουργεί ακριβώς αυτό που θέλετε.

Τι πιστεύετε για το Webnode; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map