Κριτική uCoz – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση uCoz

Το uCoz by uKit είναι ένας σκληροπυρηνικός δημιουργός ιστοτόπων που ξεπερνά τη μεταφορά και απόθεση, έχοντας το youninstead να χρησιμοποιεί κώδικα και γραμμές εντολών. Είναι πολύ ισχυρό, αλλά δεν είναι για λιποθυμία της καρδιάς. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση uCoz για να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες.

Το uCoz συμμετέχει στο παιχνίδι δημιουργίας ιστοτόπων από το 2005. Δεν είναι καθόλου ένα πρόγραμμα δημιουργίας drag-and-drop, αλλά δεν είναι και μια απλή πλατφόρμα φιλοξενίας. Αντίθετα, συνδυάζει φιλική προς το χρήστη επεξεργασία και κωδικοποίηση για να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα, ευέλικτη και ισχυρή πλατφόρμα.

Εάν είστε τουλάχιστον ελαφρώς τεχνολογικοί, κατανοήστε πώς λειτουργεί η κωδικοποίηση και θέλετε πολύ έλεγχο στον ιστότοπό σας, το uCoz μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων για εσάς.

Ωστόσο, εάν είστε νέοι στον διαδικτυακό κόσμο, ισχύει το αντίθετο. Η προσπάθεια να καταλάβετε βιβλιοθήκες CSS όταν δεν καταλαβαίνετε καν τα βασικά του HTML θα αποδειχθεί εφιάλτης. Αν ακούγεται σαν εσένα, καλύτερα να διαβάσετε την κριτική μας στο Weebly.

Σε αυτήν την κριτική uCoz, θα απομυθοποιήσουμε ποιον είναι η πλατφόρμα, ρίχνοντας μια βαθιά ματιά στα χαρακτηριστικά, τα εργαλεία, το σχεδιασμό και πολλά άλλα. Περιμένετε μέχρι το τέλος, ώστε να μπορείτε να διαβάσετε την ετυμηγορία μας.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το uCoz

Χαρακτηριστικά

Τα χαρακτηριστικά του uCoz είναι καλοφτιαγμένα, προσφέροντας βαθιά προσαρμογή και ισχυρά εργαλεία. Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε τα πάντα επί τόπου, αλλά το να παίζεις θα οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση της πλατφόρμας. Τα χαρακτηριστικά και τα εργαλεία ονομάζονται “modules” στο uCoz.

ucoz-modules

Ορισμένα είναι δωρεάν, κάποια πληρώνονται και κάποια προσφέρουν επιλογές και για τα δύο. Ας μιλήσουμε για τα πιο σημαντικά για έναν κανονικό ιστότοπο.

Φόρμες uCoz

Η συλλογή φορμών είναι σημαντική για τη δημιουργία μιας λίστας email και τη συμμετοχή δυνητικών δυνητικών πελατών.

Η δημιουργία και η χρήση μιας φόρμας με το uCoz είναι εύκολη. Πρέπει να ενεργοποιήσετε τη μονάδα φόρμας email στον πίνακα ελέγχου. Μόλις γίνει αυτό, θα σας δοθεί ένας κωδικός για να εισαγάγετε τη φόρμα σε μια σελίδα.

φόρμα ucoz

Απλώς επικολλήστε το στη σελίδα στην οποία θέλετε να βρίσκεται η φόρμα και, αν είστε ικανοποιημένοι με τις προεπιλεγμένες ερωτήσεις, αυτό είναι. Εάν όχι, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις ερωτήσεις και να σχεδιάσετε για να δώσετε μια διαφορετική εμφάνιση. Βεβαίως, θα χρειαστείτε δεξιότητες κωδικοποίησης για να το κάνετε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν όλοι να πάρουν τον πλήρη έλεγχο του εργαλείου. Ωστόσο, η γνώση σχετικά με τις ετικέτες HTML και τις παλέτες χρωμάτων πρέπει να αρκεί.

Συνολικά, η χρήση εντύπων με το uCoz είναι εύκολο να γίνει αλλά είναι δύσκολο να το ελέγξετε. Όπως με πολλά εργαλεία, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε μόνο εάν είστε αρκετά εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, οπότε οι αρχάριοι θα πρέπει να κοιτάζουν προς κάτι σαν τον Simvoly. Είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση, καθώς μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο Simvoly.

Κατάστημα uCoz

Το ηλεκτρονικό εμπόριο με το uCoz είναι περίπλοκο. Διαθέτει πολλές προηγμένες λειτουργίες, όπως η εισαγωγή καταλόγων προϊόντων, η οποία σας επιτρέπει να πάτε όσο πιο βαθιά θέλετε με την προσαρμογή. Αφού εγκαταστήσετε τη λειτουργική μονάδα, μπορείτε να πουλήσετε οτιδήποτε σε αυτό, από φυσικά έως ψηφιακά προϊόντα μόνο για λήψη.

Για οποιαδήποτε καταχώρηση, μπορείτε να τροποποιήσετε επιλογές όπως μέγεθος εικόνας, μέγεθος κειμένου, βάρος και χρώμα, έτσι ώστε να έχετε μεγάλη ευελιξία στη ρύθμιση όλων.

Δυστυχώς, αυτή η ευελιξία συνοδεύεται από μειονεκτήματα. Είναι υπέροχο επειδή μπορείτε να ρυθμίσετε τα πάντα με όποιον τρόπο θέλετε, αλλά εάν δεν ξέρετε τι κάνετε, θα κάνετε πολλές αλλαγές και τροποποιήσεις προτού δημιουργήσετε ένα αξιοπρεπές κατάστημα. Η σκληρή δουλειά δεν είναι επιζήμια, αλλά πολλές τροποποιήσεις σημαίνει ακατάστατο κώδικα, το οποίο, με τη σειρά του, σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να κατατάσσεται καλά στο Google.

Επιπλέον, όποτε μιλάμε για ελευθερία επιλογής στην ανάπτυξη ενός ιστότοπου, η κωδικοποίηση είναι απαραίτητη. Με απλά λόγια, οι σύνθετες τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν μόνο μέσω κωδικοποίησης, έτσι οι αρχάριοι βρίσκονται σε σαφές μειονέκτημα.

Για τον προχωρημένο χρήστη, ωστόσο, είναι ανοιχτή σεζόν με το uCoz. Για παράδειγμα, μπορείτε να εισαγάγετε αρχεία .yml, γεγονός που καθιστά δυνατή την άμεση επικοινωνία της πλατφόρμας σας με τα Alibaba και AliExpress. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια πλατφόρμα αποστολής, οπότε αν αυτό σας φαίνεται καλή ιδέα, δοκιμάστε το uCoz.

Αν φαίνεται πολύ ενοχλητικό, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε το Shopify. Είναι ένας εξαντλητικός δημιουργός διαδικτυακών καταστημάτων, αλλά είναι πιο εύκολο στη χρήση από το uCoz. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να έχει κάποιες ιδιορρυθμίες, οπότε διαβάστε τον οδηγό για αρχάριους στο Shopify προτού μπείτε σε αυτό.

uCoz Blogging

Το blogging με το uCoz δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά είναι ευέλικτο. Μόλις ενεργοποιήσετε τη λειτουργική μονάδα ιστολογίου, μπορείτε να αρχίσετε να προσθέτετε αναρτήσεις ιστολογίου. Δεν απαιτείται σύνθετη ρύθμιση.

ucoz-blog

Αυτό που είναι υπέροχο για το blogging με το uCoz είναι να επεξεργάζεστε στη σελίδα. Μπορείτε να δείτε πώς εμφανίζεται το περιεχόμενό σας στον ιστότοπό σας σε πραγματικό χρόνο με τον οπτικό επεξεργαστή.

Μπορείτε να κάνετε την κανονική μορφοποίηση κειμένου και χειρισμό εικόνων για καλύτερη αναγνωσιμότητα, αλλά δεν τελειώνει εκεί. Μπορείτε να εισαγάγετε αποσπάσματα κώδικα, πίνακες και ακόμη και αρχεία Flash εάν θέλετε να προσθέσετε το περιεχόμενό σας.

Για έναν αρχάριο, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι το uCoz είναι λίγο υπερβολικό. Τούτου λεχθέντος, αν όλα όσα έχετε διαβάσει μέχρι τώρα σας ενθουσιάσουν, θα χαρείτε να μάθετε ότι η ενότητα blogging είναι από μόνη της ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Τα μόνα μειονεκτήματα είναι η έλλειψη ποιοτικού εργαλείου βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης και προσθηκών τρίτων.

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα καλό εργαλείο SEO εάν κάνετε αναβάθμιση σε ένα από τα πληρωμένα προγράμματα της uCoz. Είναι καλύτερο από αυτό που διαθέτουν οι περισσότεροι κατασκευαστές ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης, αλλά δεν είναι το Yoast. Αυτή είναι η περίφημη προσθήκη SEO του WordPress και είναι δωρεάν.

Εάν θέλετε ένα καλό εργαλείο SEO και μια μεγάλη κοινότητα γύρω από το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, δοκιμάστε το WordPress. Ωστόσο, δεν παρέχει φιλοξενία, επομένως ρίξτε μια ματιά στον καλύτερο οδηγό φιλοξενίας ιστού για WordPress.

Επισκόπηση δυνατοτήτων uCoz

Λογότυπο uCozwww.ucoz.com

Ξεκινά από 299 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Σχέδιο

Θέματα Premade

Φόρμα δημιουργίας

Πρόγραμμα επεξεργασίας HTML

Υποστήριξη φόρουμ

Διάνυσμα Art Gallary

Ήχος

Βίντεο HD

Ευχρηστία

Διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης

Επεξεργαστής SEO

Υποστήριξη για κινητά

Κέντρο εφαρμογών

Υποστήριξη ιστολογίου

Υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου

Πρόγραμμα επεξεργασίας σελίδων

Υπηρεσίες

SEO

Εμπορία

Σχεδιασμός ιστότοπου

Πρόσθετα

Πιστοποιητικό SSL

Ονομα τομέα

Συντελεστές διαφήμισης

Αξιολόγηση ιστότοπου

Υποστήριξη

Κέντρο βοηθείας

Δικαστήριο

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υποστήριξη 24/7

Εκπαιδευτικά βίντεο

Εκμάθηση κειμένου

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το uCoz δωρεάν, αλλά αυτή είναι μια περιορισμένη επιλογή. Διαθέτει σημαντική λίστα χαρακτηριστικών και μπορείτε να συνδέσετε τον δικό σας τομέα, αλλά δεν θα μπορείτε να επωφεληθείτε από όλα όσα έχει να προσφέρει το uCoz.

Προσθέστε αιωρούμενες διαφημίσεις στο μείγμα και δεν είναι μακροπρόθεσμη επιλογή. Ένα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το πρόγραμμα Minimal, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα επί πληρωμή, έχει επίσης διαφημίσεις float.

Συνολικά, τα σχέδια τιμολόγησης δεν έχουν μελετηθεί καλά. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι το uCoz έχει πάρα πολύ τμηματοποίηση από αυτό που προσφέρει. Τα σχέδια Optimal και Shop είναι τα μόνα που εγγυώνται την τιμή τους, επειδή προσθέτουν αξία στο σύνολο εργαλείων uCoz.

Τα βασικά και τα ελάχιστα προγράμματα δεν προσφέρουν πολλά και η επιλογή Μέγιστο είναι πολύ ακριβό για τις μικρές προσθήκες αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, premium antivirus και μερικά άλλα τεχνάσματα. Εάν χρειάζεστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, πηγαίνετε για το σχέδιο Shop. Εάν θέλετε απλώς να πάρετε όσα περισσότερα μπορείτε από την πλατφόρμα, αναζητήστε το σχέδιο Optimal.

Η uCoz έχει πολιτική επιστροφής χρημάτων, αλλά ισχύει μόνο για το αχρησιμοποίητο τμήμα του σχεδίου σας και φαίνεται να εξαρτάται από την προώθηση μιας ισχυρής υπόθεσης.

Σχέδιο & Εργαλεία

Λόγω του πολύπλοκου συνδυασμού CMS και φιλικού προς το χρήστη (ish), το uCoz δεν είναι ο μέσος δημιουργός ιστότοπων. Τα χαρακτηριστικά σχεδίασης και τα δευτερεύοντα εργαλεία δεν συνδυάζονται σε ένα απρόσκοπτο πρόγραμμα επεξεργασίας. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των επιλογών προσαρμογής, δεν θα ήταν καν εφικτό με αυτόν τον τρόπο.

Σχεδιασμός uCoz

Ο σχεδιασμός του uCoz μπορεί να είναι εξίσου φιλικός προς το χρήστη και όμορφος όσο μπορείτε να το κάνετε. Τα πολλά πρότυπα του είναι πανέμορφα, βελτιστοποιημένα για κινητά και εύκολα στη χρήση. Το πρόβλημα είναι ότι η παραμικρή επεξεργασία μπορεί να καταστρέψει όλη αυτή την καλή σχεδίαση προτύπου εάν δεν έχετε σωστά τα pixel ή τις ενότητες σας.

πρότυπα ucoz

Ο τρόπος επεξεργασίας μιας σελίδας είναι απλός θεωρητικά. Κάθε ενότητα έχει έναν καθορισμένο αριθμό μπλοκ και στοιχείων που μπορείτε να επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας CSS, HTML και scripts. Αν και αυτό κάνει τη δουλειά ενός προγραμματιστή πολύ πιο εύκολη, το uCoz δεν έχει εφικτή επιλογή για άτομα που δεν μπορούν να κωδικοποιήσουν.

Εργαλεία uCoz

Τα εργαλεία του uCoz υλοποιούνται μέσω ενοτήτων. Υπάρχουν μεγάλες, πολύπλοκες ενότητες, αλλά υπάρχουν και μικρότερες που μπορούν να βελτιστοποιήσουν πολλές εργασίες ανάπτυξης ιστότοπων.

Για παράδειγμα, υπάρχει μια ενότητα “Συχνές ερωτήσεις”. Μόλις το ενεργοποιήσετε από τον πίνακα ελέγχου uCoz, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με τη λειτουργική μονάδα “χρήστες” για να υποβάλετε ερωτήματα μέσω του δημοσιευμένου ιστότοπου.

Για την αντιμετώπιση των ερωτήσεων των πελατών σας, μπορείτε να απαντήσετε με κείμενο, εικόνες, αποσπάσματα κώδικα και αρχεία Flash. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ευελιξία όσον αφορά τη θεραπεία των πόνων των επισκεπτών σας. Ένα καλό κέντρο υποστήριξης είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί και αυτό το εργαλείο δεν είναι αρκετό για να το κάνει αυτό, αλλά κάνει τη δουλειά σας πολύ πιο εύκολη. Οποιαδήποτε εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη χρήση του.

Η πιο σημαντική ενότητα για την επεξεργασία του ιστότοπού σας, και πραγματικά το μόνο που πρέπει να προσέξετε, είναι το “πρόγραμμα επεξεργασίας σελίδων”.

uCoz-page-editor

Θα το χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε πράγματα, όπως η αρχική σελίδα ή ο μαγνήτης προϊόντων. Οι αρχάριοι που θέλουν να μάθουν πώς να κωδικοποιούν με το uCoz θα τους αρέσει γιατί μπορείτε να επεξεργαστείτε σελίδες σε κώδικα ή οπτικό περιβάλλον.

Η επεξεργασία κώδικα είναι απλή. Μπορείτε να τροποποιήσετε συγκεκριμένες ενότητες της σελίδας σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση στην πηγή και να κάνετε τα πάντα με τον παλιό τρόπο.

Για να επεξεργαστείτε μια σελίδα οπτικά, θα πρέπει να προσθέσετε widget στη σελίδα σας μέσω κώδικα και, στη συνέχεια, να τα προβάλετε σε διαφορετική καρτέλα. Η διαδικασία είναι παρόμοια με την επεξεργασία αναρτήσεων ιστολογίου στο WordPress. Είναι πιο φιλικό προς το χρήστη από την πλατφόρμα στο σύνολό της, αλλά απέχει πολύ από το φιλικό για τους περισσότερους χρήστες.

Ευκολία στη χρήση

Είναι δύσκολο να μιλάμε για ευκολία χρήσης στο uCoz χωρίς να αντιμετωπίζουμε τα τμήματα της αγοράς για τα οποία έχει δημιουργηθεί.

Από τη μία πλευρά, υπάρχουν οι προγραμματιστές ιστού, οι προγραμματιστές και οι έμποροι που γνωρίζουν την τεχνολογία, για τους οποίους το uCoz είναι μια βόλτα στο πάρκο λόγω των γνώσεών τους σχετικά με το CSS. Κάνει εύκολη την κωδικοποίηση κάθε είδους, έχει μεγάλη ευελιξία και έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί τον κλασικό τρόπο ανάπτυξης ενός ιστότοπου. Το uCoz είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτήν την αγορά.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οι αρχάριοι χρήστες, επειδή το uCoz έχει επίσης επιλογές ανάπτυξης που στοχεύουν τουλάχιστον εν μέρει σε αυτούς. Εάν αναβάλλετε να μάθετε πώς να κωδικοποιείτε, το uCoz είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Μόλις το συνηθίσετε, συνδυάζει μια φιλική προς τον χρήστη προσέγγιση με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό επεξεργασίας και αιωρημάτων.

Δυστυχώς, για τον μέσο αρχάριο, δεν αξίζει τον κόπο. Άλλες επιλογές όπως το Squarespace ή ακόμη και το SiteBuilder είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις πλατφόρμες, διαβάστε την αναθεώρηση Squarespace και την κριτική SiteBuilder.

Υποστήριξη

Το κέντρο βοήθειας είναι επίσης δομημένο με ανορθόδοξο τρόπο. Υπάρχουν τρεις ενότητες: Συχνές ερωτήσεις, βιβλίο και η κοινότητα uCoz.

υποστήριξη ucoz

Οι κατηγορίες FAQ και εγχειριδίων είναι διαισθητικές. Διαθέτουν πολλά σεμινάρια και οδηγούς για όλα σχετικά με το uCoz. Το FAQ είναι online στη σελίδα FAQ και το βιβλίο είναι εκτός σύνδεσης εάν το κατεβάσετε.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή βοηθά τους χρήστες κάθε επιπέδου δεξιοτήτων να κατανοήσουν τι πρέπει να γίνει για να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο στο uCoz.

Η κοινότητα uCoz είναι εξίσου χρήσιμη. Είναι ένα φόρουμ όπου οι προγραμματιστές και άλλοι χρήστες συγκεντρώνονται για να βοηθήσουν όποιον έχει εμπόδιο στη δημιουργία ιστότοπου.

Αυτός είναι ο πρώτος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τους προγραμματιστές. Το άλλο είναι με την υποβολή ενός εισιτηρίου και περιμένοντας μια απάντηση μέσω email.

Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το uCoz, όπως ζωντανή συνομιλία ή τηλεφωνικά. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα λαμβάνοντας υπόψη το πόσο περίπλοκη είναι η πλατφόρμα, αλλά δεν είναι τεράστιο πρόβλημα, δεδομένης της ποιότητας των σεμιναρίων και της εξαιρετικής κοινότητας.

Εάν θέλετε ένα απλούστερο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων, με πολύ καλύτερη υποστήριξη, το Site123 θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή. Αν ακούγεται ενδιαφέρον, διαβάστε την αναθεώρηση του Site123.

Η ετυμηγορία

Το uCoz είναι ένας εξαιρετικός κατασκευαστής για ένα άτομο που έχει επισκεφτεί τον Ιστό. Εάν δεν έχετε κανένα πρόβλημα να λερώσετε τα χέρια σας με τον πηγαίο κώδικα, τις βιβλιοθήκες CSS και τις κεφαλίδες HTML, το uCoz κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων κατασκευαστών ιστότοπων.

Δεν είναι όμως τέλειο οικοδόμο. Το uCoz στερείται της φιλικότητας προς το χρήστη ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους όσους θέλουν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο. Οι περισσότεροι πιθανότατα θέλουν κάτι πιο εύκολο στη χρήση, όπως το Wix. Είναι ένα σύνθετο αλλά προσβάσιμο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αναθεώρηση Wix.

Το blogging και το SEO του uCoz θα μπορούσαν επίσης να είναι καλύτερα. Με το απρόσκοπτο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και την τεράστια ποικιλία προσθηκών τρίτων, το WordPress είναι, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, πολύ καλύτερα.

Και πάλι, είναι μια καταπληκτική πλατφόρμα, αλλά δεν έχει τη δική της φιλοξενία, οπότε διαβάστε την καλύτερη συλλογή web hosting, καθώς και τον οδηγό για αρχάριους για το WordPress. Είναι πιο εύκολο στη χρήση από το uCoz, αλλά εξακολουθεί να έχει αξιοπρεπή πολυπλοκότητα.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map