Gator Review – HostGator’s Little Brother – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση Gator

Το Gator είναι οικοδόμος ιστότοπων του HostGator και ως εκ τούτου απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους. Η δημιουργία ενός απλού ιστότοπου είναι εύκολη και σχεδόν διασκεδαστική, αλλά αν θέλετε περισσότερο βάθος, ίσως θελήσετε να δείτε μια άλλη υπηρεσία. Διαβάστε την πλήρη κριτική Gator για λεπτομέρειες.


Το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων του HostGator, το Gator, είναι διαθέσιμο σε όλα τα προγράμματα φιλοξενίας επί πληρωμή, αλλά μπορεί επίσης να αγοραστεί ως αυτόνομο εργαλείο για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Η πλατφόρμα είναι φθηνή, όμορφη και προσανατολισμένη σε λιγότερο τεχνολογικούς χρήστες, οπότε οι αρχάριοι δεν πρέπει να έχουν κανένα πρόβλημα να μπει σε αυτήν.

Τούτου λεχθέντος, ο Gator θυσιάζει την προσαρμοστικότητα για να φιλοξενήσει αρχάριους, ειδικά όσον αφορά την ποικιλία των στοιχείων και το βάθος των χαρακτηριστικών. Βεβαίως, μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι υπέροχο με αυτό, αλλά δεν έχει το βάθος για να δημιουργήσετε τη λίστα με τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Gator

Χαρακτηριστικά

Τα χαρακτηριστικά του Gator δεν είναι βαθιά, αλλά δεν είναι ρηχά. Τα βασικά λογίζονται, αλλά μερικές από τις πιο εξειδικευμένες λειτουργίες δεν εμφανίζονται.

Blogging με τον Gator

Το blogging με το Gator είναι εύκολο. Αρχικά, ρυθμίζετε τη λειτουργία επιλέγοντας από τα πρότυπα ιστολογίου του Gator. Είναι όλα όμορφα και ανταποκρίνονται, οπότε δεν υπάρχουν ανησυχίες εκεί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε αυτό που σας φαίνεται ωραίο.

gator-blog

Η προσθήκη μιας ανάρτησης ιστολογίου είναι απλώς θέμα δημιουργίας μιας σελίδας ιστολογίου και προσθήκης μιας νέας ανάρτησης. Επιπλέον, ξεκινάτε με λίγες δημοσιεύσεις που έχουν ήδη γραφτεί, οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε με την επεξεργασία αυτών. Μπορείτε να τα μορφοποιήσετε με τον συνηθισμένο ναύλο – μέγεθος κειμένου, βάρος, χρώμα – αλλά εκτός από αυτό, δεν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα προσαρμογής.

Μπορείτε να εισαγάγετε μόνο εικόνες, βίντεο και κείμενο. Αν και αυτό αρκεί για μια κανονική ανάρτηση ιστολογίου, αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό, όπως ειδικά γραφικά ή καρουζέλ, δεν θα λειτουργήσει εκτός αν γνωρίζετε τον τρόπο σας γύρω από τα αρχεία Flash.

Θα ήταν ωραίο να μπορούσατε να επεξεργαστείτε τη σελίδα όπως θα κάνατε κανονική, με γραφικά στοιχεία και στοιχεία, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό. Εάν θέλετε έναν δημιουργό ιστότοπων που μπορεί να το κάνει αυτό, ανατρέξτε στην κριτική Voog.

Εκτός από αυτό, είναι ωραίο να ορίζετε μεταδεδομένα για ευρετηρίαση. Είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορείτε να εκχωρήσετε ετικέτες και να ενσωματώσετε στο Facebook για σχόλια. Αυτό βοηθά στην αύξηση της αλληλεπίδρασης με το περιεχόμενό σας, κάτι που είναι καλό στα μάτια της Google.

Συνολικά, το σύστημα blogging είναι πάνω από το μέσο όρο σε σύγκριση με άλλους δημιουργούς ιστότοπων, αλλά είναι κατώτερο από αυτό που θα έχετε με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, όπως το WordPress. Εάν το blogging είναι σημαντικό για εσάς, διαβάστε τον οδηγό για αρχάριους για τη χρήση του WordPress.

Ηλεκτρονικό εμπόριο με την Gator

Η πώληση στο διαδίκτυο με το Gator είναι απλή. Ξεκινάτε ρυθμίζοντας πληροφορίες για το κατάστημά σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε προϊόντα. Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία, ένας οδηγός θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία. Για να προσθέσετε ένα προϊόν, μπορείτε να επιλέξετε εικόνες, να γράψετε μια περιγραφή και να ορίσετε μια τιμή. Μετά από αυτό, τελειώσατε, τεχνικά.

Για καλύτερη ευρετηρίαση, ωστόσο, το Gator υποστηρίζει κατηγορίες προϊόντων και παραλλαγές, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τον χρήστη να περιηγηθεί στον ιστότοπό σας και να βρει τα προϊόντα που χρειάζονται πιο εύκολα. Επιπλέον, το σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου της Gator υποστηρίζει ψηφιακά προϊόντα. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να κατεβάσουν το προϊόν μέσω της πλατφόρμας, η οποία σας δίνει μεγάλη ευελιξία.

Όσον αφορά την προσέλκυση πελατών, η Gator υπερέχει. Όχι μόνο μπορείτε να προσθέσετε εκπτωτικά κουπόνια και πωλήσεις, αλλά μπορείτε επίσης να δεχτείτε πληρωμές μέσω PayPal, Stripe ή μετρητών κατά την παράδοση.

Είναι μια αξιοπρεπής λειτουργία καταστήματος, αλλά είναι χλωμό σε σύγκριση με αυτό που θα μπορούσατε να επιτύχετε χρησιμοποιώντας το Shopify. Εάν το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι σημαντικό για εσάς, δοκιμάστε αυτήν την πλατφόρμα, αλλά όχι πριν διαβάσετε τον οδηγό για αρχάριους στο Shopify.

SEO με το Gator

Το Gator δεν συνοδεύεται από ένα ειδικό εργαλείο βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης όπως το Wix. Αντίθετα, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στα μεταδεδομένα κάθε σελίδας κατά τη διαχείριση ενοτήτων.

gator-SEO

Εκτός αυτού, λαμβάνετε πιστοποιητικό SSL με το φθηνότερο πακέτο. Αυτό όχι μόνο θα κάνει τους επισκέπτες να σας εμπιστεύονται περισσότερο, αλλά είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το Google. Ένα άλλο πράγμα που της αρέσει η Google είναι η ανταπόκριση, στην οποία ο Gator είναι καλός, με στοιχεία που αλλάζουν αυτόματα για να ταιριάζουν σε οθόνες κινητών.

Το Gator βοηθάει στην ευρετηρίαση και την κατάταξη υψηλότερη, αλλά αν σκοπεύετε να κατατάξετε πρώτη για πολλές λέξεις-κλειδιά, θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού. Το Wix διαθέτει ένα εξαιρετικό εργαλείο SEO, οπότε διαβάστε την αναθεώρηση Wix προτού επιλέξετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Gator

Λογότυπο Gatorwww.hostgator.com

Ξεκινά από 384 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Σχέδιο

Θέματα Premade

Φόρμα δημιουργίας

Πρόγραμμα επεξεργασίας HTML

Υποστήριξη φόρουμ

Διάνυσμα Art Gallary

Ήχος

Βίντεο HD

Ευχρηστία

Διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης

Επεξεργαστής SEO

Υποστήριξη για κινητά

Κέντρο εφαρμογών

Υποστήριξη ιστολογίου

Υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου

Πρόγραμμα επεξεργασίας σελίδων

Υπηρεσίες

SEO

Εμπορία

Σχεδιασμός ιστότοπου

Πρόσθετα

Πιστοποιητικό SSL

Ονομα τομέα

Συντελεστές διαφήμισης

Αξιολόγηση ιστότοπου

Υποστήριξη

Κέντρο βοηθείας

Δικαστήριο

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υποστήριξη 24/7

Εκπαιδευτικά βίντεο

Εκμάθηση κειμένου

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Το Gator δεν είναι κακό όταν πρόκειται για τιμή, αλλά η έλλειψη δωρεάν πακέτου το συγκρατεί σε σύγκριση με το Wix ή το Weebly.

Το πρόγραμμα εκκίνησης είναι φθηνό και κατάλληλο για τις περισσότερες διαδικτυακές ανάγκες. Αν δεν θέλετε να μπείτε στο ηλεκτρονικό εμπόριο, διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε έναν όμορφο ιστότοπο. Εκτός από το πρόγραμμα επεξεργασίας, έχετε ένα όνομα τομέα, πιστοποιητικό SSL και δωρεάν φιλοξενία.

Μέχρι την αλυσίδα, το πρόγραμμα Premium είναι ακριβό για αυτό που προσφέρει. Για σχεδόν διπλάσια τιμή, το μόνο όφελος από το πρόγραμμα εκκίνησης είναι η υποστήριξη προτεραιότητας. Για μια μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει υπαλλήλους που εργάζονται στον ιστότοπο, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα όφελος. Τούτου λεχθέντος, επειδή το πρόγραμμα Starter έχει ήδη υποστήριξη 24/7, δεν είναι τόσο σημαντικό.

Τέλος, το σχέδιο ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μια καλή επιλογή μόνο αν σας αρέσει το Gator και θέλετε να δημιουργήσετε ηλεκτρονικό κατάστημα. Η αναβάθμιση είναι ακριβή, αλλά όπως έχουμε συζητήσει, η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ισχυρή και κατάλληλη για όλες τις επιχειρήσεις.

Η Gator δεν προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα ή δωρεάν δοκιμή, αλλά το αντισταθμίζει με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών. Αυτό είναι καλύτερο από το πρότυπο αγοράς 30 ημέρες για να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων, αλλά δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Δεν θα πληροίτε τα κριτήρια για επιστροφή χρημάτων εάν ζητήσετε αποκλειστικούς διακομιστές, προσαρμοσμένο λογισμικό ή έναν προσαρμοσμένο τομέα. Αυτό είναι σημαντικό για τα σχέδια φιλοξενίας του Gator, αλλά δεν ανησυχεί περισσότερο εδώ.

Επιπλέον, δεν θα λάβετε επιστροφή χρημάτων εάν πληρώσετε με επιταγή, τραπεζικό έμβασμα ή τραπεζική εντολή. Αν και υπάρχουν περιορισμοί, δεν είναι υπερβολικοί, οπότε βεβαιωθείτε ότι πληρώνετε με την πιστωτική σας κάρτα ή τον λογαριασμό PayPal και θα πρέπει να είστε εντάξει.

Σχέδιο & Εργαλεία

Ο σχεδιασμός του δημιουργού ιστότοπων Gator είναι όμορφος και τα εργαλεία του είναι εύχρηστα. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επεξεργασίας, όταν ανοίγετε για πρώτη φορά το εργαλείο, θα σας παρουσιαστεί ένας σύντομος οδηγός που θα επισημαίνει τα κύρια εργαλεία του λογισμικού. Δεν είναι εξαντλητικό, αλλά σας δίνει μια καλή ιδέα για το τι πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε.

Η διεπαφή είναι απλή. Η αριστερή γραμμή είναι αυτή που θα χρησιμοποιείτε περισσότερο. Η καρτέλα “στοιχεία” σάς επιτρέπει να προσθέτετε μπλοκ και στοιχεία στον ιστότοπό σας. Περιλαμβάνουν εικονίδια, καρφίτσες Χαρτών Google, φόρμες επαφών και ακόμη και αρχεία Flash.

Συνολικά, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία μπλοκ για μεταφορά στη σελίδα σας, οπότε δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα να προσαρμόσετε τις ενότητες όπως κρίνετε κατάλληλο.

Καρτέλα σελίδων Gator

Η καρτέλα “σελίδες” σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις σελίδες του ιστότοπού σας, κάτι που αποτελεί κοινό νήμα μεταξύ των δημιουργών ιστότοπων.

Αυτό που είναι υπέροχο στην καρτέλα “σελίδες” του Gator είναι ότι μπορείτε να κάνετε αλλαγές στη σελίδα που επεξεργάζεστε χρησιμοποιώντας τα εικονίδια στο επάνω μέρος της γραμμής εργαλείων. Επιπλέον, όλες οι σελίδες ξεκινούν με ένα προκαθορισμένο σύνολο ενοτήτων, το οποίο βοηθά στη διακοπή της εργασίας που πρέπει να κάνετε, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας πιο αποτελεσματικά.

Καρτέλα ενότητας Gator

Η καρτέλα “ενότητες” σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε ενότητες σε μια συγκεκριμένη σελίδα. Οποιαδήποτε σελίδα έχει μια κεφαλίδα, ένα υποσέλιδο και ορισμένες ενότητες με εικονικό περιεχόμενο, αρκεί να μην επιλέξετε να ξεκινήσετε με μια κενή σελίδα.

Κάθε ενότητα διαθέτει τα δικά της προκαθορισμένα μπλοκ και διάταξη, παρόμοια με τις διαφάνειες του PowerPoint. Αυτό καθιστά την επεξεργασία του ιστότοπού σας εν κινήσει πολύ πιο εύκολη. Επιπλέον, μπορείτε να αποκρύψετε ενότητες από την εμφάνιση σε διαφορετικές πλατφόρμες. Για παράδειγμα, εάν μια ενότητα που έχετε δημιουργήσει δεν φαίνεται καλή σε κινητά, μπορείτε να τη ρυθμίσετε ώστε να εμφανίζεται μόνο σε επισκέπτες επιτραπέζιων υπολογιστών.

Η καρτέλα “σχεδίαση” σάς επιτρέπει να τροποποιήσετε την εμφάνιση του ιστότοπού σας. Μπορείτε να επεξεργαστείτε την παλέτα χρωμάτων, τις γραμματοσειρές και το στυλ κειμένου, αλλά αυτό πρέπει να αναμένεται από ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων. Το σπουδαίο είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε προκαταρκτικά υπόβαθρα ιστοτόπων και αν δεν υπάρχει τίποτα εκεί που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας.

φόντο gator

Οι καρτέλες “blog” και “store” δεν είναι περίπλοκες, αλλά αυτό είναι προς το καλύτερο. Λόγω της απλής διεπαφής, μπορείτε εύκολα να πλοηγηθείτε σε τόσο περίπλοκα συστήματα, γεγονός που καθιστά την εργασία σας πιο ομαλή.

Η καρτέλα “στατιστικά στοιχεία” εμφανίζει βασικά αναλυτικά στοιχεία για τον ιστότοπό σας. Αν και δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο το Google Analytics, βοηθάει εάν θέλετε γρήγορες ενημερώσεις σχετικά με την απόδοση του ιστότοπού σας, ειδικά εάν εκτελείτε μια πληρωμένη καμπάνια ή θέλετε να ελέγχετε την οργανική επισκεψιμότητα με την πάροδο του χρόνου.

Για σύνθετα στατιστικά, μπορείτε να ενσωματώσετε το Google Analytics. Είναι εύκολο να το κάνετε. Απλώς επικολλήστε το αναγνωριστικό Analytics στο καθορισμένο πεδίο και η Google θα αρχίσει να συλλέγει πληροφορίες.

gator-analytics

Διαχείριση του Backend του Gator

Τέλος, η καρτέλα “διαχείριση” σάς επιτρέπει να ασχολείστε με τα παρασκήνια. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα πλήρες ιστορικό αναθεωρήσεων, να ελέγξετε τις υποβολές φόρμας, να ενημερώσετε το favicon σας και ακόμη και να διαχειριστείτε τους κοινωνικούς σας συνδέσμους. Δεν είναι μια εντυπωσιακή λίστα εργαλείων, αλλά είναι απαραίτητο να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε έναν αξιοπρεπή ιστότοπο.

Αυτό που είναι υπέροχο είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε συνδέσμους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την ενότητα “διαχείριση” και, στη συνέχεια, σύρετε το αντίστοιχο στοιχείο για ενσωμάτωση στη σελίδα σας στο Facebook ή στο κανάλι YouTube σε μια στιγμή.

Εκτός από αυτές τις λειτουργίες της αριστερής γραμμής, μπορείτε να κάνετε αλλαγές στη σελίδα, όπως αλλαγή μεγέθους στοιχείων, αλλαγή του χρώματος ενός δημοσιευμένου στοιχείου και παρόμοια. Αυτό είναι σημαντικό γιατί κάθε φορά που σύρετε ένα στοιχείο, δεν θα τοποθετηθεί αυτόματα σε μια ενότητα και θα ευθυγραμμιστεί με όλα τα άλλα μπλοκ. Αν και αυτό σημαίνει περισσότερη δουλειά κάθε φορά που προσθέτετε κάτι νέο, αυτό σημαίνει επίσης περισσότερες επιλογές προσαρμογής, επομένως θα το μετρήσουμε ως συν.

Εκτός από αυτές τις επιλογές επεξεργασίας, μεγάλο μέρος της δουλειάς που σχετίζεται με τη δημιουργία ιστότοπου μειώνεται από τα πρότυπα του Gator.

Είναι όμορφα και βελτιστοποιημένα για κινητά, καθώς και σε κατηγορίες επιχειρήσεων. Αυτό αποτελεί ένα καλό ξεκίνημα στη διαδικασία δημιουργίας του ιστότοπού σας, επειδή δεν ξεκινάτε με έναν κενό καμβά και μπορείτε να επιλέξετε να περιηγηθείτε μόνο σε πρότυπα από τον κλάδο σας.

Αν και τα πρότυπα είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν, δεν είναι τόσο διαφορετικά όσο, για παράδειγμα, το Squarespace’s. Εάν θέλετε να διαλέξετε μια μεγάλη παλέτα διατάξεων ιστότοπων, ανατρέξτε στην κριτική μας για το Squarespace για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Ευκολία στη χρήση

Η χρήση του Gator είναι τόσο εύκολη όσο η χρήση των περισσότερων κατασκευαστών ιστότοπων. Μόλις εγγραφείτε, επιλέγετε ένα πρότυπο από αυτά που συζητήθηκαν παραπάνω και θα ξεκινήσετε την επεξεργασία.

Αν σας φαίνεται μια απότομη καμπύλη μάθησης, μην ανησυχείτε. Πριν ξεκινήσετε να κάνετε μεταφορά και απόθεση, μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό επιβίβασης του Gator. Είναι μια σύντομη αναδρομή 15 δευτερολέπτων που σας δείχνει τι κάνει κάθε καρτέλα και πού είναι κάθε σημαντικό κουμπί.

Μετά από αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα επεξεργασίας. Η επεξεργασία κειμένου και εικόνων είναι τόσο απλή όσο η σύνταξη ενός εγγράφου Microsoft Word. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα εάν θέλετε να εισαγάγετε, για παράδειγμα, ένα καρουσέλ μαρτυρίας Gator δεν έχει ένα τέτοιο μπλοκ προετοιμασίας, αλλά τα εργαλεία που διαθέτει είναι εύχρηστα.

Υποστήριξη

Η υποστήριξη του Gator δεν είναι αστρική, αλλά είναι ολοκληρωμένη. Το κέντρο βοήθειας είναι καλοφτιαγμένο, με οκτώ κατηγορίες σεμιναρίων, Q&Ως και εξηγήσεις. Δεν είναι μόνο κείμενο. Αυτές οι κατηγορίες διαθέτουν βίντεο και εικόνες για να δείξουν τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπτωση.

υποστήριξη gator

Εάν δεν βρείτε την απάντησή σας εκεί, μην απελπιστείτε. Ανεξάρτητα από το σχέδιό σας, λαμβάνετε 24ωρη υποστήριξη μέσω συνομιλίας, email ή τηλεφώνου. Οι πράκτορες υποστήριξης του Gator είναι ευγενικοί και εξυπηρετικοί, αλλά υπάρχει ένα πλεονέκτημα. Το HostGator είναι μια μεγάλη πλατφόρμα και οι πράκτορες του ενδέχεται να κατακλύζονται κατά καιρούς. Τότε μπορεί να είναι χρήσιμη η υποστήριξη προτεραιότητας Δεν βοηθά ούτε ότι δεν υπάρχει υποστήριξη φόρουμ.

Πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας εάν η διαφορά στην τιμή μεταξύ του προγράμματος εκκίνησης και του προγράμματος Premium είναι λιγότερο σημαντική από το να γνωρίζετε ότι θα λάβετε υποστήριξη προτεραιότητας όποτε το χρειάζεστε. Εάν είναι, προχωρήστε σε αυτό το σχέδιο και να είστε σίγουροι όταν προκύψουν προβλήματα.

Η ετυμηγορία

Το Gator είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Είναι εύκολο στη χρήση μόλις το αποκτήσετε, είναι ανέξοδη και διαθέτει αξιοπρεπή χαρακτηριστικά. Το εργαλείο υπάρχει εκεί με τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων, ακόμα κι αν οι επιλογές προσαρμογής είναι περιορισμένες φορές και δεν έχετε την καλύτερη υποστήριξη.

Εάν θέλετε μια καλύτερη πλατφόρμα blogging, διαβάστε τον καλύτερο οδηγό φιλοξενίας ιστοσελίδων. Συνιστούμε το WordPress, αλλά κάτι άλλο μπορεί να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Πριν όμως επιλέξετε το WordPress, διαβάστε τον καλύτερο οδηγό φιλοξενίας ιστού για WordPress.

Είχατε μια διαφορετική εμπειρία με τον Gator; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και ευχαριστούμε που διαβάσατε

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map