Αναθεώρηση βιβλίων Zoho – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση βιβλίων Zoho

Το Zoho Books είναι ένα σταθερό λογιστικό εργαλείο που στερείται λάμψης σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του. Αν και είναι δύσκολο να πούμε κάτι κακό για αυτό, πιστεύουμε ότι άλλο λογισμικό λογιστικής στο διαδίκτυο κάνει απλώς καλύτερη δουλειά. Ρίξτε μια ματιά στην πλήρη κριτική των Βιβλίων Zoho για να μάθετε γιατί.

Το Zoho Books είναι ένα διαδικτυακό λογιστικό λογισμικό που αναπτύχθηκε από την Zoho, μια εταιρεία λογισμικού με έδρα την Καλιφόρνια. Το Zoho δημιουργεί επίσης άλλες πλατφόρμες, όπως το Zoho Analytics και το Zoho Payroll, τις οποίες μπορείτε να ενσωματώσετε στον λογαριασμό σας στο Zoho Books για να βελτιώσετε την εμπειρία σας.

Το Zoho Books είναι ένα ισχυρό λογισμικό λογιστικής που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε την επιχείρησή σας από ένα μέρος. Ακριβώς όπως το QuickBooks Online, προσφέρει μια σειρά δυνατοτήτων κατάλληλων τόσο για επιχειρήσεις που βασίζονται σε προϊόντα όσο και για υπηρεσίες. Διατίθεται ανταγωνιστικά, και αν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να παρακολουθείτε την οικονομική σας κατάσταση, κάνει τη δουλειά του τέλεια.

Ωστόσο, σε σύγκριση με τη χρήση άλλων πλατφορμών, το Zoho Books μπορεί να είναι λίγο βαρετό. Οι δυνατότητες που βλέπετε είναι κυρίως βασικές που διατίθενται με οποιαδήποτε άλλη λογιστική υπηρεσία. Η δυνατότητα αναφοράς έχει μόνο μερικές επιλογές προσαρμογής. Επιπλέον, εάν είστε λάτρης των εικονογραφήσεων, τα μόνα γραφήματα και γραφήματα βρίσκονται στον πίνακα ελέγχου.

Παρόλα αυτά, τα Βιβλία Zoho είναι εύκολο να μάθουν και είναι φθηνό, αν λάβετε υπόψη τις δυνατότητες που έχετε. Εάν πιστεύετε ότι είναι κατάλληλο για την επιχείρησή σας, διαβάστε αυτήν την κριτική για τα Βιβλία Zoho ή ξεκινήστε τη δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών τώρα.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για τα βιβλία Zoho

Χαρακτηριστικά

Τα Βιβλία Zoho παρέχουν πολλές δυνατότητες, που κυμαίνονται από τον εντοπισμό χρόνου έως ένα εργαλείο διαχείρισης αποθέματος. Αυτό το φάσμα λειτουργιών το καθιστά ιδανικό για κάθε είδους επιχείρηση. Ωστόσο, αυτή η γενική προσέγγιση καθιστά τη ροή εργασίας της πιο συγκεχυμένη από άλλες πλατφόρμες που έχουν προσαρμοσμένες λειτουργίες, όπως το FreshBooks, όπως αναφέραμε στην κριτική μας για τα FreshBooks.

Απογραφή βιβλίων Zoho

Κάνοντας κλικ στην κατηγορία “αντικείμενα” στη γραμμή πλοήγησης θα εμφανιστούν τρεις επιλογές. Η σελίδα “αντικείμενα” είναι όπου μπορείτε να βρείτε μια λίστα με το απόθεμά σας και να δημιουργήσετε μια καταχώριση. 

Η σελίδα “τιμοκατάλογος” εμφανίζει όλες τις ειδικές τιμές σας, οι οποίες θα είναι χρήσιμες αν έχετε εκπτώσεις ή προσφορές που χρησιμοποιείτε συχνά. Μέσω της σελίδας “Προσαρμογή αποθέματος αποθέματος”, μπορείτε να παρακολουθείτε τις αλλαγές ποσότητας στοιχείων που δεν χρειάζονται τιμολόγια, όπως κατεστραμμένα προϊόντα.

zohobooks-απόθεμα

Zoho Books Time Tracker

Η ενότητα “Παρακολούθηση χρόνου” των Βιβλίων Zoho αποτελείται από “έργο” και “φύλλο χρόνου”. Στη σελίδα “έργο”, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο έργο. Στη σελίδα “έργο”, μπορείτε επίσης να δείτε τις λεπτομέρειες, τις εργασίες και τον χρόνο που καταγράφονται κάνοντας κλικ στο όνομα του έργου.

Το “Timesheet” σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε όλο τον καταγεγραμμένο χρόνο σας, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης χρέωσης και μιας προβολής ημερολογίου, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε πόσες ώρες έχετε εργαστεί ανά ημέρα ή εβδομάδα.

Μπορείτε να καταγράψετε το χρόνο σας ή να ξεκινήσετε ένα χρονόμετρο μέσω των σελίδων στην κατηγορία “παρακολούθηση χρόνου” του πίνακα ελέγχου. Ωστόσο, η επιλογή εκκίνησης χρονοδιακόπτη δεν είναι διαθέσιμη ως κουμπί γρήγορης προσθήκης, επομένως θα πρέπει να πλοηγηθείτε στις σελίδες στην κατηγορία “παρακολούθηση χρόνου”.

Όλος ο καταγεγραμμένος χρόνος πρέπει επίσης να εκχωρηθεί σε ένα έργο, το οποίο θα διατηρήσει τα πάντα οργανωμένα, αλλά δεν είναι πολύ πρακτικό. 

Αυτοματοποιημένα χαρακτηριστικά

Οι αυτοματοποιημένες δυνατότητες του Zoho Books είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθούν από άλλες πλατφόρμες. Σας αναγκάζει να μεταβείτε στη σελίδα “Ρυθμίσεις” για να ρυθμίσετε τυχόν αυτόματες υπενθυμίσεις πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των τιμολογίων και των λογαριασμών. Μπορείτε να ρυθμίσετε υπενθυμίσεις πληρωμής μέσω της επιλογής “υπενθυμίσεις” στη σελίδα “Ρυθμίσεις”.

Υπάρχει επίσης «ροή εργασίας», μια λειτουργία παρόμοια με τις «ρουτίνες» του QuickBooks Online, για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική QuickBooks Online. 

Η ροή εργασίας σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αυτοματοποιημένες λειτουργίες από το μηδέν, μια δυνατότητα που μπορεί να είναι χρήσιμη για άτομα που καταλαβαίνουν τι κάνουν. Είναι πιο δύσκολο για άτομα που είναι νέοι στη λογιστική και δεν γνωρίζουν ποιες δυνατότητες μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της εργασίας τους.

Ολοκληρώσεις

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη ορισμένες από τις άλλες πλατφόρμες της Zoho, όπως το Zoho CRM ή το Zoho Inventory, είναι εύκολο να ενσωματωθείτε στον υπάρχοντα λογαριασμό σας. Ωστόσο, εάν ελπίζετε να ενσωματωθείτε σε άλλες πλατφόρμες τρίτων, μπορεί να μην είναι το καλύτερο για εσάς.

Τα βιβλία Zoho έχουν πολλές πλατφόρμες με τις οποίες μπορούν να ενσωματωθούν, αλλά οι περισσότερες από αυτές ανήκουν στην ίδια κατηγορία, όπως για διαδικτυακές πληρωμές ή κατάθεση φόρου.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί, αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε τα Zoho Books ως λογιστική πλατφόρμα, είναι ότι πρόσφατα ξεκίνησε μια πλατφόρμα μισθοδοσίας, Zoho Payroll. Ωστόσο, από τον Ιανουάριο του 2020, διατίθεται μόνο στην Ινδία και σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, την Καλιφόρνια και το Τέξας.

Σε αντίθεση με άλλες πλατφόρμες, όπως το Wave ή το Sage, το Zoho Books δεν προσφέρει ενοποίηση με υπηρεσίες μισθοδοσίας τρίτων. Εάν χρειάζεστε μια προσιτή πλατφόρμα με τη δυνατότητα μισθοδοσίας, διαβάστε την κριτική μας στο Xero.

Ένα μειονέκτημα των εκτεταμένων χαρακτηριστικών του Zoho Books είναι ότι αισθάνεται γενικό και δεν είναι ειδικά προσαρμοσμένο σε έναν τύπο επιχείρησης. Είναι μια αξιόπιστη λογιστική πλατφόρμα, αλλά άλλες πλατφόρμες με σαφή στόχο, όπως το FreshBooks, προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία συνολικά. 

Επισκόπηση δυνατοτήτων βιβλίων Zoho

Λογότυπο Zoho Bookswww.zoho.com

Ξεκινά από 900 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Χαρακτηριστικά

Τιμολόγηση

Χρέωση

A / R

Λ / Π

Τραπεζικές ροές

CC

Πλήρωσε λογαριασμούς

Πολλαπλά νομίσματα

Εφαρμογή για κινητό

Παρακολούθηση χρόνου

Καταγραφή εμπορευμάτων

Κατάσταση μισθοδοσίας

Τιμολόγηση

Εάν πιστεύετε ότι τα Βιβλία Zoho ταιριάζουν καλύτερα στην επιχείρησή σας – ίσως αφού δοκιμάσετε τη δωρεάν δοκιμή 14 ημερών – έχετε τρία σχέδια για να διαλέξετε.

Το βασικό πρόγραμμα, το οποίο κοστίζει 9 $ το μήνα, προσφέρει βασικά χαρακτηριστικά, όπως τιμολόγια, τραπεζικές συμφωνίες και έργα. Αυτό το σχέδιο περιορίζει τη χωρητικότητα του λογιστικού λογισμικού σε 50 επαφές, δύο χρήστες και πέντε αυτοματοποιημένες ροές εργασίας. Ωστόσο, μερικές από τις καλύτερες δυνατότητες, όπως λογαριασμοί και διαχείριση αποθεμάτων, διατίθενται μόνο σε πιο ακριβά σχέδια.

Το βασικό πρόγραμμα των Βιβλίων Zoho έχει την ίδια τιμή με το πακέτο του Xero’s Early, το οποίο θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή εάν χρειάζεστε τις δυνατότητες αποθέματος του Xero και σπάνια δημιουργείτε συναλλαγές. Ωστόσο, το Βασικό πρόγραμμα των Βιβλίων Zoho είναι καλύτερο για την επιχείρησή σας, εάν δεν χρειάζεστε το απόθεμα ή τους λογαριασμούς, επειδή δεν περιορίζει τον αριθμό των συναλλαγών σας, όπως το Xero.

Το τυπικό πρόγραμμα κοστίζει 19 $ ανά μήνα. Αυτό το πρόγραμμα αυξάνει τον αριθμό των επαφών σας, των χρηστών και των αυτοματοποιημένων ροών εργασίας. Επιτρέπει επίσης τη δυνατότητα λογαριασμών. Εάν δεν χρειάζεστε τη λειτουργία αποθέματος, το τυπικό σχέδιο είναι μια καλή επιλογή για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.

Το επαγγελματικό πρόγραμμα της Zoho Books, το οποίο κοστίζει 29 $ ανά μήνα, σας παρέχει πρόσβαση στη λειτουργία αποθέματος. Είναι μια λογική τιμή εάν χρειάζεστε όλα όσα προσφέρει, δεδομένου ότι οι ανταγωνιστές, όπως το QuickBooks Online και το Xero, κοστίζουν περισσότερο για ένα παρόμοιο φάσμα δυνατοτήτων. 

Εκτός από αυτά τα σχέδια, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την ενοποίηση με άλλες πλατφόρμες Zoho, όπως Zoho Payroll, Zoho Analytics και Zoho Inventory. 

Το Zoho Books παρέχει τις βασικές λειτουργίες για κάθε πλατφόρμα δωρεάν, αλλά αν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση για προηγμένη λειτουργικότητα, μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στον ιστότοπο κάθε πλατφόρμας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο επιπλέον χρήστες για $ 2 ανά μήνα ανά χρήστη ή να αγοράσετε 50 σαρώσεις για $ 5 ανά μήνα.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Για να εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 14 ημερών των Βιβλίων Zoho, πρέπει να καταχωρίσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας, όπως τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασης, καθώς και τις πληροφορίες του οργανισμού σας, συμπεριλαμβανομένων του ονόματος της επιχείρησης, της τοποθεσίας και των φορολογικών πληροφοριών.

Όταν συνδέεστε, θα δείτε μια γραμμή πλοήγησης στην αριστερή πλευρά της σελίδας. Στην κορυφή αυτού του μενού πλοήγησης, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ πλατφορμών Zoho, όπως Zoho Expense και Zoho Inventory. 

Υπάρχουν οκτώ κατηγορίες στη γραμμή πλοήγησης: “ταμπλό”, “αντικείμενα”, “τραπεζικές συναλλαγές”, “πωλήσεις”, “αγορές”, “παρακολούθηση χρόνου”, “λογιστής” και “αναφορές”. Μπορείτε επίσης να βρείτε ένα κουμπί γρήγορης προσθήκης – ένα μπλε κουμπί με ένα σύμβολο συν – δίπλα στη γραμμή πλοήγησης, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε τις περισσότερες συναλλαγές.

zohobooks-γρήγορη προσθήκη

Εκπαίδευση και επιβίβαση βιβλίων Zoho

Όταν επισκέπτεστε μια σελίδα για πρώτη φορά, θα δείτε έναν γρήγορο οδηγό που θα σας λέει ποια είναι η λειτουργία και πώς μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας.

Το Zoho Books προσφέρει μια δωρεάν οικονομική μάστερ, η οποία είναι μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων που καλύπτουν τον τρόπο χρήσης των βιβλίων Zoho για την παρακολούθηση των οικονομικών σας. Το Zoho Books διαθέτει επίσης ένα κανάλι YouTube, το οποίο είναι γεμάτο με οδηγούς για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε την πλατφόρμα του.

Τιμολόγηση

Υπάρχουν δύο τρόποι για τη μη αυτόματη δημιουργία τιμολογίου. Το πρώτο είναι επιλέγοντας τα «τιμολόγια» στο μενού γρήγορης προσθήκης, το οποίο μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ στο κουμπί γρήγορης προσθήκης στην επάνω δεξιά γωνία κάθε σελίδας στα Βιβλία Zoho.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα τιμολόγιο μέσω της σελίδας “τιμολόγια” στην κατηγορία “πωλήσεις” στη γραμμή πλοήγησης. Κάντε κλικ στο κουμπί “νέο” στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας. Εάν έχετε εκτίμηση ή παραγγελία πώλησης, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε τιμολόγιο με μερικά κλικ.

Μπορείτε να εκχωρήσετε το τιμολόγιο σε έναν υπάρχοντα πελάτη ή να προσθέσετε έναν νέο πελάτη μέσω της αναδυόμενης γραμμής όταν πληκτρολογείτε στην ενότητα “όνομα πελάτη”. Οι στήλες που πρέπει να συμπληρώσετε είναι το “όνομα πελάτη”, “τιμολόγιο #”, “ημερομηνία τιμολογίου” και οι ενότητες περιγραφής στοιχείων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια πύλη πληρωμής στην ενότητα “Επιλογές πληρωμής” στο κάτω μέρος της σελίδας “νέα τιμολόγια”.

Επειδή μπορείτε να συνδεθείτε με πολλές πύλες πληρωμών, θα μπορείτε να αποδεχτείτε πληρωμές με πιστωτική κάρτα από τους πελάτες σας. Υπάρχει επίσης μια πύλη πελατών που βοηθά τους πελάτες σας να διαχειρίζονται τα τιμολόγια και τα έργα τους.

zohobooks-new-τιμολόγιο

Κάτι που τα τιμολόγια των Βιβλίων Zoho έχουν τα άλλα δεν είναι η λειτουργία πωλητή, όπου μπορείτε να σημειώσετε ποιος πραγματοποίησε την πώληση. Αυτή η λειτουργία μπορεί να είναι χρήσιμη εάν πρέπει να παρακολουθείτε τα επιτεύγματα των υπαλλήλων σας.

Για να ρυθμίσετε ένα επαναλαμβανόμενο τιμολόγιο, μεταβείτε στη σελίδα “επαναλαμβανόμενο τιμολόγιο” στην κατηγορία “πωλήσεις”. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα επαναλαμβανόμενο τιμολόγιο μέσω του μενού γρήγορης προσθήκης κάνοντας κλικ στο “επαναλαμβανόμενο τιμολόγιο”. Πρέπει να ρυθμίσετε ένα πρόγραμμα για επαναλαμβανόμενα τιμολόγια, το οποίο μπορείτε να κάνετε συμπληρώνοντας τις στήλες “επανάληψη κάθε” και “εκκίνηση”.

zohobooks-επαναλαμβανόμενο τιμολόγιο

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε ένα τιμολόγιο συγκράτησης. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα τιμολόγια συγκράτησης του FreshBooks που συνδέονται με τη διαχείριση του έργου του, τα τιμολόγια συγκράτησης της Zoho Books είναι εκεί για να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τους συντηρητές σας.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα νέο τιμολόγιο μέσω της σελίδας “έργο”. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο έργο και επιλέξτε το “νέο κουμπί συναλλαγής” που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία. Επιλέγοντας “δημιουργία τιμολογίου”, μπορείτε να τιμολογήσετε αυτόματα τυχόν μη χρεωμένα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων χρεώσιμων εξόδων και ωρών χωρίς χρέωση.

zohobooks-χρεώσιμα

Δαπάνες

Η παρακολούθηση εξόδων του Zoho Books χωρίζεται σε δύο ενότητες: έξοδα και λογαριασμούς. Μπορείτε να βρείτε και τα δύο στην κατηγορία “αγορές” στη γραμμή πλοήγησης.

Ακριβώς όπως η τιμολόγηση, υπάρχουν δύο τρόποι για να δημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο μια νέα δαπάνη, μέσω του κουμπιού γρήγορης προσθήκης ή μέσω της σελίδας “έξοδα”.

Κατά τη δημιουργία ενός νέου κόστους, συμπληρώστε την ημερομηνία αγοράς, ποσού, λογαριασμού εξόδων και λογαριασμού πληρωμής. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να αναλύσετε τις δαπάνες για περισσότερη σαφήνεια. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε μια απόδειξη για να διατηρήσετε τα έξοδά σας οργανωμένα.

zohobooks-new-exp

Εάν θέλετε να εκχωρήσετε μια δαπάνη σε έναν πελάτη ή ένα έργο, μπορείτε επίσης να το κάνετε μέσω της στήλης “όνομα πελάτη” στο κάτω μέρος της σελίδας “νέα έξοδα”. Αν επισημάνετε μια δαπάνη ως χρεώσιμη, θα εμφανιστεί στις λεπτομέρειες του έργου σας στην καρτέλα “αγορές”.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε λογαριασμούς εάν έχετε μελλοντικά έξοδα που πρέπει να παρακολουθείτε. Δημιουργείτε έναν νέο λογαριασμό μέσω του κουμπιού γρήγορης προσθήκης ή μέσω της σελίδας “έξοδα”. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα “λογαριασμοί” για να παρακολουθείτε πόσα χρήματα οφείλετε ακόμη στους προμηθευτές σας.

zohobooks-λογαριασμοί

Όπως και με την τιμολόγηση, οι στήλες που πρέπει να συμπληρώσετε κατά τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού είναι οι προμηθευτές σας, οι αριθμοί λογαριασμών, οι περιγραφές στοιχείων και η ημερομηνία χρέωσης.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα επαναλαμβανόμενη δαπάνη ή λογαριασμό μέσω του κουμπιού γρήγορης προσθήκης. Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό μέσω της σελίδας “επαναλαμβανόμενα έξοδα” ή “επαναλαμβανόμενοι λογαριασμοί”. Όπως και στα επαναλαμβανόμενα τιμολόγια, ρυθμίστε μια συχνότητα και μια ημερομηνία έναρξης για την επαναλαμβανόμενη αγορά σας.

Χρήση μισθοδοσίας βιβλίων Zoho

Το Zoho Payroll είναι μια νέα επιλογή ενοποίησης για τα Zoho Books. Από τον Ιανουάριο του 2020, αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στην Ινδία και σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ: Καλιφόρνια και Τέξας. Εάν βρίσκεστε εντός του εύρους των υπηρεσιών της, μπορείτε να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Zoho Books με το Zoho Payroll μεταβαίνοντας στις “ρυθμίσεις” μέσω του κουμπιού γραναζιού στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας και επιλέγοντας “ενσωματώσεις”.

Για να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας, κάντε κλικ στο “Zoho Payroll” για να ρυθμίσετε τον λογαριασμό σας και, στη συνέχεια, συμπληρώστε τα στοιχεία της επιχείρησής σας, τα φορολογικά σας στοιχεία και ένα πρόγραμμα πληρωμών. Μετά, θα δείτε την πλατφόρμα Zoho Payroll, όπου μπορείτε να διαχειρίζεστε τους υπαλλήλους σας, να εκτελείτε πληρωμές και φόρους.

Ακριβώς όπως η προσθήκη μισθοδοσίας QuickBooks, η πλατφόρμα μισθοδοσίας των Βιβλίων Zoho σας βοηθά επίσης να συμπληρώσετε τις φόρμες σας, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να τις αρχειοθετείτε.

Αναφορά

Μπορείτε να βρείτε τα πρότυπα αναφορών κάνοντας κλικ στην επιλογή “αναφορές” στη γραμμή πλοήγησης. Τα βιβλία Zoho έχουν πολλά πρότυπα αναφορών, κάτι που είναι φυσιολογικό, δεδομένου ότι έχει επίσης πολλές δυνατότητες. Διαθέτει τυπικές αναφορές, όπως “αγορές”, “πωλήσεις”, “απαιτήσεις”, “πληρωτέες”, “επισκόπηση επιχειρήσεων”, “απόθεμα” και “φόροι”.

zohobooks-αναφορά

Οι αναφορές στην ενότητα “αγορές” και “πωλήσεις” ταξινομούν ως επί το πλείστον τις πωλήσεις ή τις αγορές σας βάσει συγκεκριμένων κατηγοριών, όπως ανά είδος, έργο ή πελάτη. Αυτές οι αναφορές θα είναι σημαντικές για κάποια λήψη αποφάσεων, αλλά φαίνεται περιττό να διαχωρίζονται αυτές οι αναφορές σε διαφορετικά πρότυπα.

Δεν υπάρχουν πολλά φίλτρα σε αυτά τα πρότυπα αναφορών, επειδή είναι ήδη πολύ συγκεκριμένα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει το εύρος ημερομηνιών και το φίλτρο λογαριασμού. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις στήλες που θέλετε να βλέπετε σε αυτές τις αναφορές.

Οι αναφορές στις ενότητες “εισπρακτέες” και “υποχρεώσεις” σάς παρέχουν τις λεπτομέρειες όλων των παραγόμενων τιμολογίων, λογαριασμών και εξόδων σας.

Εκτός από τις λεπτομέρειες, υπάρχει επίσης η περίληψη γήρανσης και οι λεπτομέρειες κάθε κατηγορίας, οι οποίες μπορούν να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις απλήρωτες ή καθυστερημένες συναλλαγές σας με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτές τις αναφορές, μπορείτε να προσαρμόσετε το διάστημα γήρανσης και το εύρος ημερομηνιών και μπορείτε επίσης να επιλέξετε ποιες στήλες θα εμφανίζονται.

Οι αναφορές “απόθεμα” σάς βοηθούν να παρακολουθείτε τα στοιχεία του αποθέματός σας. Οι αναφορές “επισκόπηση επιχειρήσεων” σάς βοηθούν να παρακολουθείτε τη γενική κατάσταση της οικονομικής υγείας της επιχείρησής σας, όπως η αναφορά ταμειακών ροών. Υπάρχουν και άλλες ενότητες, όπως «δραστηριότητα», «νόμισμα» και «έργα».

zohobooks-έκθεση

Τα πρότυπα αναφοράς των Βιβλίων Zoho δεν είναι πολύ οπτικά, επειδή δεν έχουν γραφήματα ή γραφήματα για να διευκολύνουν την προβολή των δεδομένων. Συγκριτικά, η διάταξη αναφοράς του Wave είναι πολύ καλύτερη αν χρειάζεστε κάτι οπτικό.

Χρήση του API Zoho Books

Εάν προτιμάτε κείμενο από γραφικά, μπορείτε επίσης να χειριστείτε τους λογαριασμούς σας στα βιβλία Zoho μέσω ενός API. Το Zoho Books διαθέτει τεκμηρίωση API για να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε το API του.

Υποστήριξη

Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη ανανέωση για το τι μπορούν να κάνουν τα Βιβλία Zoho, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητές του κάνοντας κλικ στο κουμπί ερωτηματικού που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας και επιλέγοντας “περιήγηση”. 

Εάν χρειάζεστε βοήθεια με κάτι, μπορείτε να αναζητήσετε στη βάση γνώσης τους για απαντήσεις, τις οποίες μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ στο κουμπί ερωτηματικού και, στη συνέχεια, επιλέγοντας “βοήθεια” & υποστήριξη.”

zohobooks-βοήθεια

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα, μπορείτε να κάνετε μια ζωντανή συνομιλία με την υποστήριξη πελατών της Zoho Books ή να τους στείλετε ένα email. Η ζωντανή συνομιλία των Βιβλίων Zoho είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο και μπορεί να σας εξυπηρετήσει άμεσα, οπότε είναι ένα πλεονέκτημα για άτομα που εργάζονται περίεργες ώρες. 

Υπάρχουν επίσης αριθμοί τηλεφώνου για πολλές κομητείες που μπορείτε να καλέσετε και μπορείτε να ελέγξετε τη σελίδα επικοινωνίας με την υποστήριξη πελατών για να μάθετε περισσότερα.

Η ετυμηγορία

Συνολικά, το Zoho Books είναι μια σταθερή λογιστική πλατφόρμα για μικρές επιχειρήσεις. Είναι απλό τόσο στην εμφάνιση όσο και στη λειτουργικότητα. Αν ψάχνετε για μια αξιόπιστη πλατφόρμα που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την επιχείρησή σας, αξίζει να δοκιμάσετε τα Βιβλία Zoho.

Ωστόσο, η έλλειψη ικανότητας είναι επίσης αυτό που κάνει άλλες πλατφόρμες πιο ενδιαφέρουσες, όπως το Wave με τα οπτικά του και το QuickBooks Online με τις επιπλέον λειτουργίες του (διαβάστε την κριτική μας στο Wave).

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι οι επιλογές ενσωμάτωσης των Βιβλίων Zoho, ειδικά για μισθοδοσία. Έχει περιορισμένες επιλογές και οι περισσότερες από αυτές είναι επίσης πλατφόρμες που αναπτύχθηκαν από τη Zoho. Όσον αφορά το Zoho Payroll, διατίθεται μόνο στην Ινδία και σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, επομένως δεν είναι ιδανικό εάν η επιχείρησή σας βρίσκεται εκτός αυτών των περιοχών.

Οι τιμές των Βιβλίων Zoho είναι κατάλληλες για αυτό που λαμβάνετε. Το ακριβότερο πακέτο του είναι 29 $ ανά μήνα, το οποίο σας προσφέρει έναν ιχνηλάτη απογραφής και μια λειτουργία διαχείρισης έργου. Σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες και με τις δύο δυνατότητες, όπως το QuickBooks Online και το Xero, είναι προσιτό.

Τα βιβλία Zoho προσφέρουν αρκετά πρότυπα αναφοράς, αλλά έχουν περιορισμένα φίλτρα και προσαρμογές. Εμφανίζει τα δεδομένα σε έναν τυπικό πίνακα. Άλλες πλατφόρμες, όπως το Wave, περιλαμβάνουν συχνά γραφήματα και γραφήματα για να διευκολύνουν την πέψη των δεδομένων.

Είναι αρκετά εύκολο να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών της Zoho Books, καθώς είναι μία από τις λίγες λογιστικές πλατφόρμες με δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας διαθέσιμη 24/7. Υπάρχουν επίσης πολλά χρήσιμα άρθρα και βίντεο που μπορείτε να πάρετε από τη βάση γνώσεων για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με τα Βιβλία Zoho.

Έχετε δοκιμάσει τα βιβλία Zoho στο παρελθόν; Πείτε μας τη γνώμη σας για αυτήν την κριτική στα σχόλια. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me