Wave Review – Ενημερώθηκε το 2020

Επανεξέταση λογιστικής κύματος

Το Wave είναι ένα δωρεάν και φιλικό προς το χρήστη διαδικτυακό λογιστικό πρόγραμμα. Είναι εξαιρετικά δημοφιλές, αλλά, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην πλήρη κριτική μας στο Wave, η ομάδα του Cloudwards.net πιστεύει ότι οι επί πληρωμή ανταγωνιστές της έχουν μόνο λίγο επιπλέον πλεονέκτημα όσον αφορά την προηγμένη τήρηση βιβλίων.

Best-Λογιστική-Λογισμικό-Κριτικές

Το Wave είναι μια από τις καλύτερες επιλογές λογισμικού λογισμικού εκεί έξω, ειδικά για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει το Wave έναντι των ανταγωνιστών του είναι ότι προσφέρει βασικές δυνατότητες δωρεάν, για τις οποίες χρεώνονται άλλες πλατφόρμες. Οι μόνες υπηρεσίες που πληρώνετε είναι πληρωμές μισθοδοσίας και πιστωτικής κάρτας.

Το Wave προσφέρει πολλές δυνατότητες και τα περισσότερα είναι αυτά που θα περίμενε κανείς να έχει οποιαδήποτε λογιστική πλατφόρμα. Τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά για τις μικρές επιχειρήσεις, αλλά αν χρειάζεστε κάτι πιο ισχυρό, οι επί πληρωμή ανταγωνιστές του QuickBooks Online ή FreshBooks αξίζουν ακόμη την τιμή.

Το Wave είναι εύκολο στη χρήση, ακόμη και για άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με τη λογιστική ή τη λογιστική. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τιμολόγιο σε λίγα λεπτά και οι πελάτες σας μπορούν να σας πληρώσουν απευθείας από το τιμολόγιό τους, επειδή το Wave διαθέτει το δικό του σύστημα επεξεργασίας πληρωμών. Η διάταξη είναι καθαρή και κατανοητή και υπάρχει σαφής ροή για καθεμία από τις λειτουργίες του Wave.

Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας ή ιδιοκτήτης επιχείρησης που χρειάζεται μόνο μια απλή αλλά αξιόπιστη λογιστική πλατφόρμα, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε το Wave. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε, ειδικά καθώς σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του είναι δωρεάν.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Wave Accounting

Χαρακτηριστικά

Το Wave περιλαμβάνει τις βασικές δυνατότητες που πρέπει να διαθέτουν όλες οι λογιστικές πλατφόρμες, παρόλο που δεν είναι τόσο ισχυρές όσο αυτές που μπορείτε να βρείτε με πληρωμένες πλατφόρμες. Ωστόσο, οι λειτουργίες του Wave είναι εύχρηστες και ολοκληρώνουν τη δουλειά.

Παρόμοια με τη λειτουργία “απόθεμα” που εμφανίζεται σε άλλο λογιστικό λογισμικό, όπως το Sage ή το Xero (διαβάστε την κριτική Sage και το Xero review για να μάθετε περισσότερα), το Wave διαθέτει μια σελίδα “προϊόντων και υπηρεσιών” όπου μπορείτε να καταγράψετε ό, τι αγοράζετε ή πουλάτε. Τούτου λεχθέντος, αυτή η λειτουργία μοιάζει περισσότερο με μια λίστα στοιχείων, καθώς παρακολουθεί μόνο τα ονόματα και τις τιμές των προϊόντων.

Λάβετε υπόψη ότι το Wave έχει δύο διαφορετικές λίστες στοιχείων, μία για τιμολόγια πωλήσεων και μία για τους λογαριασμούς σας. Πρέπει να προσθέσετε ένα στοιχείο στην αντίστοιχη λίστα «προϊόντων και υπηρεσιών» για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε σε τιμολόγιο ή λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε σελίδες “προϊόντων και υπηρεσιών” στις κατηγορίες “πωλήσεις” και “αγορές”.

wave-νέο-προϊόν

Στη σελίδα “προϊόντα και υπηρεσίες”, μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο στοιχείο ή να επεξεργαστείτε ένα υπάρχον. Για να καταστήσετε διαθέσιμο ένα στοιχείο για τιμολόγια, επιλέξτε το πλαίσιο με την ένδειξη “πωλήστε το”. Για να το χρησιμοποιήσετε σε λογαριασμούς, επιλέξτε το πλαίσιο “Αγοράστε αυτό”.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε μια τραπεζική ροή στο Wave συνδέοντας τον τραπεζικό λογαριασμό ή την πιστωτική σας κάρτα. Το Wave ανακτά τις τραπεζικές σας καταστάσεις μέσω του διαδικτυακού τραπεζικού σας λογαριασμού, ώστε οι συναλλαγές σας να ενημερώνονται αυτόματα.

Όταν συνδυάζετε έναν λογαριασμό, μπορείτε να βρείτε έναν υπολογισμό στο επάνω μέρος του παραθύρου που θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις διαφορές μεταξύ των υπολοίπων του Wave και του τραπεζικού λογαριασμού σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να διαβάσετε τη δήλωσή σας, προσθέτοντας ή επιβεβαιώνοντας συναλλαγές στο Wave καθώς πηγαίνετε.

wave-συμφιλίωση-αγώνα

Σε αντίθεση με το Xero, το Wave δεν διαθέτει δυνατότητα τραπεζικού κανόνα για αυτόματη αντιστοίχιση των συναλλαγών σας. Πρέπει να κάνετε τα πάντα με μη αυτόματο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της αντιστοίχισης συναλλαγών για κάθε ξεχωριστό λογαριασμό, καθώς και την προσθήκη και τη διαγραφή συναλλαγών εάν τις τοποθετήσετε σε λάθος λογαριασμό. 

κύμα-συμφιλίωση

Το Wave δεν προσφέρει πολλές επιλογές ενοποίησης. Οι μόνες εφαρμογές που μπορεί να ενσωματώσει το Wave είναι οι PayPal, Etsy, Shoeboxed, Zapier και Google Sheets. Ωστόσο, το Zapier μπορεί να σας βοηθήσει να συνδέσετε πολλές πλατφόρμες στο Wave.

Το Wave διαθέτει ένα ισχυρό σύνολο απλών λειτουργιών που είναι εύκολο στη χρήση, ακόμη και αν δεν έχετε εμπειρία με λογιστική ή λογιστική. Είναι σχεδιασμένο για άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με τη διαχείριση των οικονομικών τους, οπότε αν ψάχνετε για κάτι πιο προηγμένο, σκεφτείτε να ρίξετε μια ματιά στους επί πληρωμή ανταγωνιστές του.

Τιμολόγηση

Η τιμή του Wave είναι ένα από τα δυνατά σημεία της. Με εξαίρεση τα συστήματα μισθοδοσίας και επεξεργασίας πληρωμών, το Wave είναι δωρεάν στη χρήση, γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετική πλατφόρμα για επιχειρήσεις που μόλις ξεκινούν.

Η Wave προσφέρει την υπηρεσία μισθοδοσίας της – η οποία περιλαμβάνει ετήσια έντυπα φόρου και άμεση κατάθεση υπαλλήλου – για χρήστες με έδρα στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Η τιμή ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία σας. Για τις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ και τον Καναδά, η Wave χρεώνει 20 $ ανά μήνα για την υπηρεσία μισθοδοσίας συν 4 $ ανά μήνα για κάθε υπάλληλο ή ανεξάρτητο ανάδοχο.

Εάν βρίσκεστε σε μία από τις εννέα πολιτείες όπου είναι διαθέσιμη η φορολογική υπηρεσία της Wave, μπορείτε να λάβετε τη συνδυασμένη υπηρεσία μισθοδοσίας και φορολογίας της Wave για 35 $ ανά μήνα συν 4 $ ανά μήνα για κάθε υπάλληλο ή ανεξάρτητο ανάδοχο.

Το Wave διαθέτει επίσης το δικό του σύστημα επεξεργασίας πληρωμών, έτσι ώστε οι πελάτες σας να μπορούν να πληρώνουν τιμολόγια online μέσω πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικής μεταφοράς. Παρόμοια με το QuickBooks Online και το FreshBooks (διαβάστε την κριτική QuickBooks Online και την κριτική FreshBooks για να μάθετε περισσότερα), το Wave θα χρεώσει τέλος 2,9 τοις εκατό συν 30 σεντ για συναλλαγές με πιστωτική κάρτα και 1 τοις εκατό για τραπεζικές μεταφορές.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Για να εγγραφείτε στο Wave, πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας καθώς και το όνομα και την κατηγορία της επιχείρησής σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα επεξεργασίας πληρωμών και τις υπηρεσίες μισθοδοσίας της Wave, υπάρχουν περισσότερες φόρμες για συμπλήρωση, όπως τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, εκτός από τα στοιχεία της επιχείρησής σας και τα προσωπικά σας στοιχεία.

wave-business-λεπτομέρειες

Το Wave έχει καθαρή διεπαφή και ο όγκος των πληροφοριών που εμφανίζονται είναι σωστές, ειδικά για άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με τη λογιστική. Μπορείτε να αποκτήσετε γρήγορα πρόσβαση σε όλα από τη γραμμή πλοήγησης στην αριστερή πλευρά του παραθύρου σας. Το μόνο που λείπει η γραμμή πλοήγησης είναι ένα κουμπί γρήγορης προσθήκης, το οποίο μπορείτε να βρείτε μόνο στον πίνακα ελέγχου.

ταμπλό κύματος

Στην κορυφή της γραμμής πλοήγησης, θα βρείτε ένα κουμπί με το όνομα της εταιρείας σας, με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μεταβείτε σε διαφορετικό επαγγελματικό λογαριασμό ή στον προσωπικό σας λογαριασμό.

Το Wave διαθέτει επίσης μια εφαρμογή Android και iOS, ώστε να μπορείτε να διαχειρίζεστε τα τιμολόγια και τις αποδείξεις σας εν κινήσει. Αντί να προσφέρει μία εφαρμογή για τα πάντα, όπως το QuickBooks Online ή το Xero do, το Wave το χωρίζει σε δύο εφαρμογές: “αποδείξεις”, για τη λήψη και μεταφόρτωση των αποδείξεων σας και “τιμολόγια” για την αποστολή και διαχείριση των τιμολογίων σας.

Το Wave είναι μια καλή πλατφόρμα για άτομα που είναι νέοι στη λογιστική. Τα χαρακτηριστικά του είναι εύχρηστα και εμφανίζει τα πάντα λογικά. Η ρύθμιση όλων είναι απλή και διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά, εάν έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Τιμολόγηση

Υπάρχουν δύο τρόποι για να δημιουργήσετε ένα νέο τιμολόγιο. Ο πρώτος είναι μέσω του ταμπλό, κάνοντας κλικ στο κουμπί “δημιουργία νέου” και στη συνέχεια επιλέγοντας “τιμολόγιο”. 

Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω της σελίδας “τιμολόγια” – την οποία μπορείτε να βρείτε μεταβαίνοντας στην κατηγορία “πωλήσεις” στη γραμμή πλοήγησης – και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί “δημιουργία τιμολογίου” στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η σελίδα “τιμολόγια” εμφανίζει όλα τα τιμολόγιά σας και τις καταστάσεις τους. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε και να εμφανίσετε τα τιμολόγιά σας κατά κατάσταση, ημερομηνία, αριθμό ή πελάτες, κάτι που σας βοηθά να βρείτε τα τιμολόγια πιο γρήγορα. 

Στην κορυφή της σελίδας “τιμολόγια”, μπορείτε να βρείτε ένα πλαίσιο που να σας δείχνει μια επισκόπηση, συμπεριλαμβανομένου του ποσού των καθυστερημένων χρημάτων ή των οφειλών εντός των επόμενων 30 ημερών.

τιμολόγια κύματος

Κατά τη δημιουργία ενός νέου τιμολογίου, μπορείτε να επιλέξετε έναν πελάτη κάνοντας κλικ στο κουμπί “προσθήκη πελάτη”. Μπορείτε να προσθέσετε έναν υπάρχοντα πελάτη από τη λίστα πελατών σας, τον οποίο μπορείτε να βρείτε στη σελίδα “πελάτες” στην ενότητα “πωλήσεις” στη γραμμή πλοήγησης ή να προσθέσετε έναν νέο πελάτη.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί “επεξεργασία στηλών”, που βρίσκεται πάνω από την περιγραφή του αντικειμένου σας, θα μεταφερθείτε σε ένα μενού όπου μπορείτε να αποφασίσετε ποιες στήλες θα κρύψετε και τι να καλέσετε σε κάθε στήλη.

Προσθήκη στοιχείων τιμολογίου στο Wave

Για να προσθέσετε ένα στοιχείο τιμολογίου, κάντε κλικ στο κουμπί “νέο στοιχείο” για να επιλέξετε ένα από τη λίστα “προϊόντα και υπηρεσίες”. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα νέο στοιχείο μέσω του κουμπιού “δημιουργία νέου αντικειμένου” που θα εμφανιστεί όταν πληκτρολογείτε στο πλαίσιο με την ένδειξη “όνομα στοιχείου”. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα, την τιμή και το ποσό φόρου για κάθε είδος.

wave-new-τιμολόγιο

Κάντε κλικ στο “αποθήκευση και συνέχεια” για να αποθηκεύσετε τιμολόγια ως πρόχειρο. Στην επόμενη σελίδα, μπορείτε να βρείτε τη σελίδα κατάστασης του τιμολογίου σας, η οποία είναι γεμάτη με τα στοιχεία της. Μπορείτε να εγκρίνετε το πρόχειρο, να στείλετε το τιμολόγιο και να ρυθμίσετε υπενθυμίσεις μέσω αυτής της σελίδας. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε αυτήν τη σελίδα κάνοντας κλικ στο συγκεκριμένο τιμολόγιο στη σελίδα “τιμολόγια”.

Αφού εγκρίνετε ένα πρόχειρο, μπορείτε να στείλετε ένα τιμολόγιο σε έναν πελάτη κάνοντας κλικ στο κουμπί “αποστολή τιμολογίου”. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσαρμόσετε το email. Το Wave θα στείλει το email μέσω της συνδεδεμένης διεύθυνσης email σας.

Υπενθυμίσεις τιμολογίου Wave

Για να ρυθμίσετε μια υπενθύμιση, μπορείτε να επιλέξετε έως τρεις επιλογές μετά την αποστολή τιμολογίου: τρεις ημέρες, επτά ημέρες και 14 ημέρες μετά την ημερομηνία λήξης. Δυστυχώς, αυτές οι επιλογές ορίζονται από το Wave και δεν μπορούν να αλλάξουν. 

Οι υπενθυμίσεις έχουν οριστεί για κάθε τιμολόγιο και όχι από τον πελάτη, οπότε πρέπει να τους σημειώνετε κάθε φορά που στέλνετε ένα τιμολόγιο, το οποίο μπορεί να είναι ενοχλητικό εάν στείλετε πολλά από αυτά.

wave-τιμολόγιο-υπενθύμιση

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επαναλαμβανόμενο τιμολόγιο είτε από τον πίνακα ελέγχου, τη σελίδα “επαναλαμβανόμενα τιμολόγια” είτε από τη σελίδα κατάστασης του τιμολογίου σας.

Στη σελίδα κατάστασης τιμολογίου, μπορείτε να επιλέξετε το κουμπί “περισσότερες ενέργειες” και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στην επιλογή “επαναλαμβανόμενη”. Στη συνέχεια, το Wave θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα επαναλαμβανόμενων τιμολογίων, όπου μπορείτε να ρυθμίσετε ένα πρόγραμμα για το επαναλαμβανόμενο τιμολόγιο, τις επιλογές πληρωμής και τις επιλογές αποστολής.

επαναλαμβανόμενο τιμολόγιο wave

Μπορείτε να βρείτε την κατάσταση του επαναλαμβανόμενου τιμολογίου σας μέσω της σελίδας “επαναλαμβανόμενα τιμολόγια” στην ενότητα “Πωλήσεις”. Σε αυτήν τη σελίδα, μπορείτε να δείτε προηγούμενα τιμολόγια, να μάθετε ποια επαναλαμβανόμενα τιμολόγια είναι ενεργά και να δείτε πότε οι ημερομηνίες για τα επερχόμενα και τα προηγούμενα τιμολόγια.

Σε αντίθεση με το Xero, το οποίο σας επιτρέπει να προσαρμόζετε τα πρότυπα τιμολογίου σας ελεύθερα μέσω φύλλων Excel, το Wave διαθέτει μόνο τρία πρότυπα τιμολογίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ευτυχώς, μπορείτε ακόμα να προσθέσετε το λογότυπό σας και να επιλέξετε ένα χρώμα έμφασης για να εξατομικεύσετε το τιμολόγιό σας.

wave-τιμολόγιο-πρότυπο

Η δημιουργία τιμολογίου χρησιμοποιώντας το Wave είναι εύκολη και έχει σαφή ροή. Η σελίδα “Τιμολόγια” του Wave διευκολύνει επίσης την παρακολούθηση των τιμολογίων σας. Ο πελάτης σας μπορεί επίσης να πληρώσει τα τιμολόγιά του χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή πληρωμών με πιστωτική κάρτα της Wave. Δυστυχώς, το Wave περιορίζει τις αυτόματες υπενθυμίσεις τόσο σε ποσότητα όσο και σε χρόνο.

Εξοδα

Όπως και τα τιμολόγια, υπάρχουν δύο τρόποι δημιουργίας λογαριασμών στο Wave. Το πρώτο είναι μέσω του ταμπλό, κάνοντας κλικ στο κουμπί «δημιουργία νέου» και στη συνέχεια επιλέγοντας «χρέωση». Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω της σελίδας “λογαριασμοί” – την οποία μπορείτε να βρείτε στον πίνακα ελέγχου στην κατηγορία “αγορές” – και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στο κουμπί “δημιουργία νέου λογαριασμού”.

Όταν δημιουργείτε έναν νέο λογαριασμό, μπορείτε να επιλέξετε έναν προμηθευτή από τη λίστα σας ή να προσθέσετε έναν νέο. Όπως και με τα τιμολόγια, μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία από τη λίστα “υπηρεσίες και προϊόντα” ή να δημιουργήσετε ένα νέο στοιχείο. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί “αποθήκευση” και θα επιστρέψετε στη σελίδα “λογαριασμοί”. Η δημιουργία λογαριασμών είναι πολύ πιο απλή από τη δημιουργία τιμολογίων, καθώς δεν χρειάζεται να τα στείλετε στους προμηθευτές σας.

wave-new-bill

Μέσω της σελίδας “λογαριασμοί”, μπορείτε να καταγράψετε τις πληρωμές σας και να δείτε τις καταστάσεις πληρωμής τους. Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τους λογαριασμούς ανά προμηθευτή ή κατά ημερομηνία, κάτι που είναι χρήσιμο όταν αναζητάτε συγκεκριμένους λογαριασμούς.

λογαριασμοί κυμάτων

Δυστυχώς, το Wave δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν επαναλαμβανόμενο λογαριασμό, οπότε αν έχετε μια επαναλαμβανόμενη δαπάνη, θα πρέπει να δημιουργείτε έναν νέο λογαριασμό κάθε φορά.

Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε μια δαπάνη είναι μέσω αποδείξεων. Μπορείτε να προσθέσετε μια απόδειξη μέσω της εφαρμογής iOS, Android ή ιστού του Wave. Μπορείτε επίσης να στείλετε την απόδειξή σας στο [email protected]. Το Wave θα επεξεργαστεί τις αποσταλείσες αποστολές για εξαγωγή πληροφοριών. Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε αυτές τις αποδείξεις και αυτές που έχουν εγκριθεί διατηρούνται ως έξοδα.

Αναφορά

Το Wave έχει μόνο 12 πρότυπα αναφορών, συμπεριλαμβανομένων βασικών αναφορών, όπως ταμειακές ροές, εισπρακτέες απαιτήσεις και κέρδος και ζημία. Σε σύγκριση με το QuickBooks Online ή το Xero, τα πρότυπα αναφορών του Wave χάνουν σαφώς ως προς τον αριθμό. 

Όταν ανοίγετε τη σελίδα “αναφορές” του Wave από τη γραμμή πλοήγησης, θα βρείτε τα 12 πρότυπα αναφορών χωρισμένα σε πέντε ενότητες. Κάθε ενότητα και πρότυπο έχει μια σύντομη εξήγηση για το τι είναι και τι μπορεί να κάνει για την επιχείρησή σας. Αυτό το είδος μορφοποίησης είναι πολύ χρήσιμο για κάποιον που δεν είναι συνηθισμένος στη λογιστική.

αναφορές κυμάτων

Η ενότητα “get the big picture” αποτελείται από “κέρδος και ζημία”, “ισολογισμός” και “ταμειακή ροή”. Μπορείτε να λάβετε μια επισκόπηση της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησής σας, καθώς και πού μεταφέρονται τα χρήματά σας από και προς, μέσω αυτών των αναφορών.

ισορροπία κύματος

Η ενότητα “Παραμείνετε στην κορυφή των φόρων” συγκεντρώνει τους φόρους που έχετε πληρώσει στα τιμολόγια και τους λογαριασμούς σας. Η αναφορά “φόρος επί των πωλήσεων” σάς βοηθά να συγκεντρώσετε τους φόρους που συλλέγονται από τις πωλήσεις σας και πληρώνονται κατά την αγορά. Η αναφορά “μισθοδοσία και μισθός” σάς βοηθά να παρακολουθείτε τα χρήματα που δαπανώνται για τους μισθούς και τους φόρους των υπαλλήλων σας.

έκθεση κυματικών φόρων

Η ενότητα “Εστίαση στους πελάτες” περιέχει αναφορές “έσοδα ανά πελάτη” και “απαιτήσεις από ηλικιωμένους”, οι οποίες σας βοηθούν να παρακολουθείτε τη σχέση μεταξύ των χρημάτων σας και των πελατών σας. Χρησιμοποιώντας το «εισόδημα ανά πελάτη», μπορείτε να δείτε ποιοι πελάτες είναι οι πιο κερδοφόροι. Οι “Ηλικίες απαιτήσεις” σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε τα καθυστερημένα τιμολόγια και τα μη πληρωμένα τιμολόγια.

απαιτήσεις από κύματα

Παρόμοια με την “εστίαση στους πελάτες”, η ενότητα “εστίαση σε προμηθευτές” σάς επιτρέπει να βλέπετε τη σχέση μεταξύ των προμηθευτών και των χρημάτων σας. Αυτή η ενότητα αποτελείται από αναφορές “πληρωτέες ηλικίες” και “αγορά από προμηθευτή”.

wave-report-πωλητής

Η ενότητα «σκάψτε βαθύτερα» σας δίνει τις λεπτομέρειες των συναλλαγών σας. Η αναφορά “Υπόλοιπα λογαριασμού” συνοψίζει τις συναλλαγές σας. Η αναφορά “Υπόλοιπο δοκιμής” σάς παρέχει το συνολικό υπόλοιπο των λογαριασμών σας σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Τέλος, η αναφορά “συναλλαγές λογαριασμού” είναι μια λεπτομερής λίστα όλων των συναλλαγών σας και συνολικά ανά λογαριασμό.

wave-report-λογαριασμός

Η δυνατότητα αναφοράς του Wave δεν είναι τόσο προσαρμόσιμη όσο το QuickBooks Online ή το Xero. Το μόνο πράγμα που μπορείτε να προσαρμόσετε είναι η περίοδος αναφοράς. Δεν υπάρχουν φίλτρα και δεν μπορείτε να αλλάξετε τις στήλες των αναφορών σας.

Σε μια άλλη σημείωση, τα πρότυπα αναφορών του Wave είναι πολύ φιλικά προς τον χρήστη. Κάθε πρότυπο αναφοράς στο Wave έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να φαίνεται καθαρό και κατανοητό, ακόμη και για άτομα που δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν αυτές τις αναφορές.

Υποστήριξη

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κέντρο υποστήριξης του Wave από το κουμπί “βοήθεια” στο κάτω μέρος της γραμμής πλοήγησης. Κάντε κλικ στο “υποστήριξη” και θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο, επιτρέποντάς σας να αναζητήσετε το πρόβλημά σας στο κέντρο βοήθειας του Wave.

υποστήριξη κυμάτων

Εκτός από το κέντρο βοήθειας, το Wave διαθέτει επίσης ένα φόρουμ κοινότητας όπου μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις σε άλλους χρήστες. Προτού επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του Wave, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε την κοινότητα για παρόμοια ζητήματα εάν θέλετε να φτάσετε πιο γρήγορα στη λύση σας.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια λύση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του Wave μέσω email κάνοντας κλικ στο κουμπί “email μας” στο κάτω μέρος του παραθύρου “κέντρο βοήθειας”. Οι χρήστες που πληρώνουν μπορούν επίσης να κάνουν κλικ στο κουμπί “ζωντανή συνομιλία” στη γραμμή πλοήγησης για να λάβουν μια άμεση απάντηση από την ομάδα υποστήριξης του Wave. Λάβετε υπόψη ότι η ζωντανή συνομιλία είναι επίσης διαθέσιμη για όλους τους χρήστες κατά τις πρώτες 60 ημέρες.

Η ετυμηγορία

Σε σύγκριση με τους επί πληρωμή ανταγωνιστές της, το Wave είναι πιο φιλικό προς το χρήστη, ακόμη και για άτομα που είναι νέοι στη λογιστική. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε για να οργανώσετε τα οικονομικά σας. Οι λειτουργίες είναι επίσης εύχρηστες, καθιστώντας την απλούστερη από τις περισσότερες άλλες λογιστικές πλατφόρμες. Η διάταξή του είναι καθαρή και κατανοητή.

Η απλότητά του, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι δωρεάν, καθιστά το Wave την τέλεια επιλογή για νέους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ή ελεύθερους επαγγελματίες που δεν χρειάζονται τις ισχυρές δυνατότητες που διαθέτουν άλλα λογιστικά λογισμικά, όπως παρακολούθηση χρόνου ή παρακολούθηση αποθεμάτων.

Ωστόσο, αυτές οι δυνατότητες ενδέχεται να μην είναι αρκετές για μεγαλύτερες επιχειρήσεις που χρειάζονται περισσότερα από έναν απλό διαχειριστή χρημάτων. Εάν χρειάζεστε πιο ισχυρές δυνατότητες – όπως επανάληψη λογαριασμών, παρακολούθηση χρόνου ή περισσότερα πρότυπα αναφορών – αξίζει να ρίξετε μια ματιά στους επί πληρωμή ανταγωνιστές της Wave.

Συνολικά, το Wave σας προσφέρει ένα ισχυρό σύνολο απλών εργαλείων που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας, ακόμα κι αν δεν είστε λογιστής. Καλύτερα ακόμα, είναι δωρεάν, οπότε δεν είναι κακό να το δοκιμάσετε.

Έχετε δοκιμάσει το Wave πριν; Θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me