QuickBooks Online Review – Cloud Accounting for Pros – Ενημερώθηκε το 2020

Online κριτική

Λογιστικό λογισμικού Cloud που λειτουργεί καλά για όλους, από άτομα που μόλις ξεκινούν καθώς και για άτομα με περισσότερη εμπειρία τήρησης βιβλίων. Ωστόσο, απαιτείται λίπος αγκώνα για να ξεκινήσετε, καθώς μπορείτε να διαβάσετε σε αυτήν την πλήρη κριτική QuickBooks Online.

Best-Λογιστική-Λογισμικό-Κριτικές

Το QuickBooks Online αξίζει τη θέση του στη λίστα με τα καλύτερα λογιστικά λογισμικά. Δημιουργήθηκε από την Intuit, το QuickBooks Online παρέχει πολλές δυνατότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας γρηγορότερα και ευκολότερα.

Υπάρχει μια απότομη καμπύλη μάθησης με τα QuickBooks Online. Οι βασικές λειτουργίες είναι κατανοητές, αλλά οι πιο προηγμένες λειτουργίες είναι δυσκολότερες. Ευτυχώς, το QuickBooks Online διαθέτει μια εκτεταμένη βάση γνώσεων για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματά σας.

Το QuickBooks Online διαθέτει πολλές δυνατότητες για να σας βοηθήσει να μειώσετε το χρόνο που αφιερώνετε στη διαχείριση των οικονομικών σας. Προσφέρει αυτοματοποιημένες λειτουργίες, όπως επαναλαμβανόμενες συναλλαγές, υπενθυμίσεις τιμολογίων, κανόνες τιμών και άλλα. Προσφέρει επίσης επιπλέον υπηρεσίες, όπως αρχειοθέτηση των φόρων σας ή διαχείριση της μισθοδοσίας σας, με επιπλέον κόστος.

Συνολικά, το QuickBooks Online είναι ένα εξαιρετικό λογιστικό λογισμικό που μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας μέσω μιας πλατφόρμας. Αν θέλετε να δείτε πόσο καλά μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας, δοκιμάστε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών ή διαβάστε αυτήν την πλήρη κριτική QuickBooks Online.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για QuickBooks Online

Χαρακτηριστικά

Οι βασικές δυνατότητες του QuickBooks Online, όπως η τιμολόγηση και οι βασικές αναφορές, είναι εύχρηστες και εξαιρετικά προσαρμόσιμες. Υπάρχουν επίσης λειτουργίες, όπως ο πίνακας ελέγχου και η επισκόπηση πωλήσεων, που μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθήσετε την οικονομική σας κατάσταση με μια ματιά. Οι πληροφορίες εμφανίζονται με γραφήματα και αριθμούς, οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε εύκολα την οικονομική σας κατάσταση.

quickbooks-ταμπλό

Παρόμοια με το Xero (διαβάστε την κριτική μας για το Xero για να μάθετε περισσότερα), μπορείτε επίσης να λάβετε ζωντανές τραπεζικές ροές μέσω του QuickBooks Online. Ο συνδυασμός των συναλλαγών σας είναι εύκολος και μπορείτε να δείτε τη διαφορά μεταξύ των υπολοίπων σας στο επάνω μέρος της σελίδας.

quickbooks-συμφιλίωση

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες που ξεχωρίζουν στα QuickBooks Online. Η δυνατότητα απογραφής του, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα αντικείμενά σας και να ρυθμίζετε σημεία αναδιάταξης. 

Για να αναδιατάξετε ένα στοιχείο, μπορείτε να κάνετε κλικ στο βέλος δίπλα σε ένα στοιχείο και να κάνετε κλικ στο “αναδιάταξη”, το οποίο θα σας μεταφέρει σε μια φόρμα παραγγελίας αγοράς. Κατά την προσθήκη ενός αντικειμένου στο απόθεμά σας, μπορείτε επίσης να προσθέσετε πολλά στοιχεία για να δημιουργήσετε ένα πακέτο, το οποίο θα είναι χρήσιμο αν έχετε ειδικές τιμές σε ένα πακέτο.

quickbooks-add-inventory

Μπορείτε επίσης να ορίσετε κανόνες τιμών, οι οποίοι είναι εκπτώσεις για αντικείμενα στο απόθεμά σας. Μπορείτε να ορίσετε στοιχεία, πελάτες, χρονισμό και άλλα. Αργότερα, εάν ο κανόνας ισχύει, η τιμή θα αλλάξει αυτόματα, αλλά έχετε την επιλογή να την αλλάξετε σε άλλη τιμή εάν θέλετε.

Τα έργα του QuickBooks Online σάς βοηθούν να παραμείνετε κερδοφόροι, εμφανίζοντας με σαφήνεια τα έσοδα και το κόστος του έργου σας. Τα έξοδα, όπως οι ώρες και οι λογαριασμοί των εργαζομένων, καταγράφονται και συγκρίνονται με το εισόδημα που λαμβάνετε. Η σύγκριση εμφανίζεται στη σελίδα του έργου σας, ώστε να μπορείτε να δείτε πόσα χρήματα κερδίζετε ή χάνετε.

quickbooks-έργα

Η λήψη αποδείξεων με χρήση των εφαρμογών σας για κινητά είναι εύκολη. Σαρώνει αυτόματα τις αποδείξεις σας για να κατηγοριοποιήσει τις πληροφορίες σας, ώστε να μην χρειάζεται να εισαγάγετε τα πάντα με μη αυτόματο τρόπο. Οι ελεγμένες αποδείξεις αποθηκεύονται στη συνέχεια στα έξοδά σας και μπορείτε να τις τραβήξετε όποτε χρειαστεί, για παράδειγμα, κατά τη σύνταξη των φόρων σας.

Για χρήστες των Η.Π.Α., το QuickBooks Online προσφέρει επιπλέον δυνατότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν με τους φόρους σας.

Το QuickBooks Online σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις συναλλαγές σας, ώστε να έχετε όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε κατά τη φορολογική περίοδο των Η.Π.Α. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τους φόρους σας για 1099 εργολάβους και να τους συγκεντρώνετε για εσάς. Για επιπλέον χρέωση, μπορείτε επίσης να υποβάλετε ηλεκτρονικά τους φόρους σας απευθείας από το QuickBooks Online.

Έχει επίσης μια δυνατότητα φόρου επί των πωλήσεων που μπορεί να υπολογίσει αυτόματα τους φόρους σας. Ακόμα καλύτερα, καθώς ενημερώνει αυτόματα τους φορολογικούς συντελεστές όταν αλλάξει κάποιος νόμος, μπορείτε απλά να ξεχάσετε τα πάντα για τον φόρο επί των πωλήσεών σας και να επιτρέψετε στα QuickBooks Online να το κάνουν για εσάς.

Το νεότερο χαρακτηριστικό του, «κεφάλαιο», σας επιτρέπει να δείτε το πιστωτικό σας αποτέλεσμα για να δείτε εάν πληροίτε τα κριτήρια για δάνειο και σας βοηθά να λάβετε ένα. Μπορείτε να τραβήξετε το πιστωτικό σας αποτέλεσμα μία φορά δωρεάν. Αν θέλετε να δανειστείτε για να επεκτείνετε την επιχείρησή σας, το QuickBooks Online μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βρείτε ένα δάνειο μέσω της «αγοράς» του.

Επισκόπηση του QuickBooks Online

Online λογότυπο QuickBooksquickbooks.intuit.com

Ξεκινά από $ 1500 ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Χαρακτηριστικά

Τιμολόγηση

Χρέωση

A / R

Λ / Π

Τραπεζικές ροές

CC

Πλήρωσε λογαριασμούς

Πολλαπλά νομίσματα

Εφαρμογή για κινητό

Παρακολούθηση χρόνου

Καταγραφή εμπορευμάτων

Κατάσταση μισθοδοσίας

Τιμολόγηση

Το QuickBooks Online είναι μια από τις πιο ακριβές διαθέσιμες λογιστικές λύσεις, αλλά υπάρχουν επίσης πολλές επιπλέον δυνατότητες που μπορείτε να αποκτήσετε με ένα επιπλέον κόστος.

Ακόμα κι αν είναι ακριβό, το πρόγραμμα τιμολόγησης του QuickBooks Online έχει νόημα. Προσφέρει τέσσερα σχέδια, προσθέτοντας περισσότερες δυνατότητες και κουλοχέρηδες χρήστη με κάθε σχέδιο. Το χάσμα τιμών είναι επίσης λογικό.

Το φθηνότερο σχέδιό του, «απλή έναρξη», έχει δημιουργηθεί με σαφήνεια για μικρές επιχειρήσεις που χρειάζονται μόνο κάτι για τη διαχείριση των οικονομικών τους. Περιλαμβάνει βασικά χαρακτηριστικά, όπως βασικές αναφορές, τιμολόγια και φόρους. Αυτό το πακέτο κοστίζει 20 $ ανά μήνα, το οποίο είναι αρκετά ακριβό, ειδικά επειδή περιορίζεται σε βασικές λειτουργίες.

Μια αναβάθμιση στο επόμενο σχέδιό της, “βασικά”, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τους λογαριασμούς και τον χρόνο παρακολούθησης. Επιτρέπει επίσης έως και τρεις χρήστες. Η τιμή του είναι 40 $, το οποίο είναι ένα άλμα 20 $ για να αποκτήσετε τρία επιπλέον χαρακτηριστικά.

Μια άλλη αναβάθμιση σε “συν”, με τιμή 70 $, ξεκλειδώνει το απόθεμα και τα έργα του QuickBooks Online. Εάν χρειάζεστε και τα δύο αυτά εργαλεία, η αύξηση της τιμής των 30 $ είναι αρκετά λογική, καθώς και τα δύο είναι ισχυρά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερο χρόνο και χρήματα. 

Η τελευταία αναβάθμιση σε “προχωρημένο” προορίζεται για μεγαλύτερες επιχειρήσεις που μπορούν να εξοικονομήσουν 150 $ το μήνα για λογιστικό λογισμικό. Έρχεται με πολλές αναβαθμίσεις, όπως επιταχυνόμενη τιμολόγηση, αναβαθμισμένες αναφορές και 20 δωρεάν τραπεζικές μεταφορές.

Ένα άλλο πρόγραμμα QuickBooks Online που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι το πρόγραμμα «αυτοαπασχολούμενοι», το οποίο δημιουργήθηκε για ελεύθερους επαγγελματίες. Κοστίζει 15 $ το μήνα, καθιστώντας το φθηνότερο από τα άλλα σχέδια.

Διαθέτει βασικά χαρακτηριστικά που θα χρειαστούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως τιμολόγηση, δημιουργία βασικών αναφορών και παρακολούθηση των εσόδων και των εξόδων σας. Σας επιτρέπει επίσης να εκτιμήσετε τους τριμηνιαίους φόρους σας, κάτι που δεν έχουν τα FreshBooks.

Από την άλλη πλευρά, το QuickBooks Online δεν διαθέτει δυνατότητα παρακολούθησης χρόνου όπως το FreshBooks. Εάν αυτό είναι ένα πρόβλημα για εσάς, διαβάστε την κριτική μας για τα FreshBooks για να μάθετε περισσότερα. Επειδή αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες, δεν μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε άλλο πρόγραμμα εάν επιλέξετε το πρόγραμμα “αυτοαπασχολούμενοι”.

Εκτός από αυτά τα σχέδια, το QuickBooks Online προσφέρει πολλές επιπλέον χρεώσεις. Οι πιο προφανείς είναι η επεξεργασία μισθοδοσίας και η λειτουργία «πληρωμή λογαριασμού».

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Πριν ξεκινήσετε με το QuickBooks Online, μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν για 30 ημέρες. Αυτή η δοκιμή σάς επιτρέπει να συνηθίσετε τα QuickBooks προτού αποφασίσετε αν είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας.

Η εγγραφή είναι εύκολη. Πρέπει μόνο να βάλετε το email σας, το όνομα της επιχείρησής σας και τον κλάδο σας. Εάν χρησιμοποιήσατε QuickBooks για επιτραπέζιους υπολογιστές, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τα δεδομένα σας πριν συνεχίσετε. Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και έχετε έναν βήμα προς βήμα οδηγό που θα σας βοηθήσει.

Η γραμμή πλοήγησης βρίσκεται στα αριστερά. Μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε μεταξύ των υπομενού μέσω του μενού στην κορυφή.

quickbooks-πλοήγηση-τιμολόγια

Εάν δυσκολεύεστε να πλοηγηθείτε σε μια νέα σελίδα για να προσθέσετε συναλλαγές, το QuickBooks Online παρέχει ένα κουμπί γρήγορης προσθήκης. Το σύμβολο “+” στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης σας μπορεί να προσθέσει τα περισσότερα πράγματα, όπως τιμολόγια, λογαριασμούς και καταχωρήσεις ημερολογίου.

quickbooks-plus-menu

Πολλές λειτουργίες του QuickBooks Online κρύβονται στις ρυθμίσεις και στα εργαστήρια QuickBooks, όπου οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν πειραματικές προσθήκες.

Οι ρυθμίσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε δίπλα στο σύμβολο “+”, μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, όπως δημιουργία προσαρμοσμένων προτύπων, ενεργοποίηση λειτουργιών και άνοιγμα εργαστηρίων QuickBooks.

quickbooks-ρυθμίσεις

Συνολικά, οι βασικές λειτουργίες του QuickBooks Online είναι εύχρηστες και η προσθήκη νέων συναλλαγών είναι εύκολη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες δυνατότητες που είναι δύσκολο να βρεθούν, όπως αυτές που πρέπει να ενεργοποιηθούν από τις ρυθμίσεις ή το QuickBooks Lab. Υπάρχουν επίσης ορισμένες δυνατότητες, όπως οι ρουτίνες και το απόθεμα, που είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθούν και πρέπει να μάθουν για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά.

Τιμολόγηση

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τιμολόγιο μέσω του μενού γρήγορης προσθήκης που φέρει την ένδειξη “+”. Μπορείτε επίσης να το κάνετε μεταβαίνοντας στη σελίδα “τιμολόγια”, την οποία μπορείτε να βρείτε στη γραμμή πλοήγησης στην ενότητα “Πωλήσεις”. Κάνοντας κλικ στο κουμπί “νέο τιμολόγιο” θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να συμπληρώσετε τις λεπτομέρειες του τιμολογίου σας.

quickbooks-τιμολόγιο

Μπορείτε να εκχωρήσετε ένα τιμολόγιο σε έναν υπάρχοντα πελάτη, να προσθέσετε έναν νέο πελάτη ή να το εκχωρήσετε σε ένα έργο. Εάν υπάρχουν εκτιμήσεις για έναν πελάτη, το QuickBooks Online θα σας προτείνει να το προσθέσετε στο τιμολόγιό σας μέσω μιας αναδυόμενης γραμμής στα δεξιά.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα στοιχείο που θέλετε να τιμολογήσετε στη στήλη “προϊόντα / υπηρεσίες”. Η προσθήκη στοιχείων από το απόθεμά σας θα ενεργοποιήσει την παρακολούθηση αποθέματος, η οποία θα ενημερώσει αυτόματα την ποσότητα του αντικειμένου.

Το QuickBooks Online διαθέτει επίσης το δικό του σύστημα επεξεργασίας πληρωμών, παρόμοιο με το FreshBooks και το Wave (διαβάστε την κριτική Wave για να μάθετε περισσότερα).

Όταν χρησιμοποιείτε το σύστημα πληρωμών QuickBooks Online, θα χρεώνεστε ένα ποσοστό κάθε συναλλαγής, οπότε θα θέλετε να το παρακολουθείτε.

Εάν θέλετε να στείλετε το τιμολόγιό σας από το QuickBooks Online, μπορείτε να προσαρμόσετε το email του τιμολογίου για να προσθέσετε έναν προσωπικό τόνο. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Gmail, ώστε να μπορείτε να στέλνετε τιμολόγια απευθείας από τη διεύθυνση email σας.

quickbooks-send-τιμολόγιο

Στη γραμμή στο κάτω μέρος της σελίδας, μπορείτε να προσαρμόσετε το τιμολόγιό σας χρησιμοποιώντας πρότυπα. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε το τιμολόγιό σας και τα δελτία συσκευασίας, εάν θέλετε να στείλετε το αντικείμενο στο τιμολόγιό σας στους πελάτες σας.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε επαναλαμβανόμενα τιμολόγια μέσω του κουμπιού “make recurring” στο κάτω μέρος της σελίδας. Αυτό θα ανοίξει μια σελίδα όπου μπορείτε να ρυθμίσετε τις λεπτομέρειες του επαναλαμβανόμενου τιμολογίου σας, συμπεριλαμβανομένου του διαστήματος τιμολογίου.

quickbooks-επαναλαμβανόμενα τιμολόγια

Μπορείτε να στείλετε μη αυτόματα υπενθυμίσεις στους πελάτες σας στο QuickBooks Online μέσω της σελίδας “τιμολόγια”. Μπορείτε επίσης να δείτε την κατάσταση των τιμολογίων σας σε αυτήν τη σελίδα.

quickbooks-send-υπενθυμίσεις

Για να στείλετε αυτόματες υπενθυμίσεις, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία “ρουτίνες” από τα QuickBooks Labs. Στη συνέχεια, μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρουτίνες σας μέσω των ρυθμίσεών σας, στην ενότητα “εργαλεία” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “διαχείριση των ρουτίνων σας”.

quickbooks-ρουτίνες

Πρέπει να κάνετε πολλά απλά για να ρυθμίσετε μια απλή υπενθύμιση. Σε αντίθεση με το Xero (διαβάστε την κριτική μας για το Xero για να μάθετε περισσότερα), οι “ρουτίνες” του QuickBooks Online σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε τις υπενθυμίσεις σας, συμπεριλαμβανομένων των πελατών που θα υπενθυμίσουν.

Εκτός από τα τιμολόγια, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε εκτιμήσεις και αποδείξεις πωλήσεων μέσω της σελίδας “όλες οι πωλήσεις”, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο μενού “πωλήσεις”. Μέσω αυτής της σελίδας, μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε όλες τις συναλλαγές πωλήσεων.

quickbooks-all-sales

Όταν κάνετε μια εκτίμηση, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τιμολόγιο κάνοντας κλικ στο κουμπί “δημιουργία τιμολογίου” στη στήλη “ενέργειες”. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μερικό τιμολόγιο, το οποίο είναι χρήσιμο εάν χρειάζεστε προκαταβολή για ένα έργο.

quickbooks-μερικό τιμολόγιο

Συνολικά, το σύστημα τιμολόγησης του QuickBooks Online είναι εξαιρετικό για τις περισσότερες επιχειρήσεις. Προσφέρει πολλές λειτουργίες που σπάνια βλέπετε σε άλλα λογιστικά λογισμικά, όπως μερική τιμολόγηση, εκτύπωση δελτίων συσκευασίας και online πληρωμές.

Η αποστολή υπενθυμίσεων με μη αυτόματο τρόπο είναι εύκολη, αλλά η ρύθμιση μιας αυτόματης υπενθύμισης είναι πιο δύσκολη από ό, τι στις περισσότερες πλατφόρμες. Εάν είστε κάποιος που εξαρτάται από αυτόματες υπενθυμίσεις πληρωμών, ενδέχεται να απογοητευτείτε με αυτήν τη λειτουργία.

Εξοδα

Όταν κάνετε κλικ στο μενού “Έξοδα” στη γραμμή πλοήγησης, θα δείτε μια σελίδα που εμφανίζει όλα τα έξοδά σας, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών, εντολών αγοράς, εξόδων, πίστωσης προμηθευτή και επιταγών.

βιβλία-έξοδα

Κατά τη δημιουργία λογαριασμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υπάρχοντα προμηθευτή ή να δημιουργήσετε έναν νέο προμηθευτή. Έχετε επίσης την επιλογή παρακολούθησης πληρωμών για 1099 εργολάβους, οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της φορολογικής περιόδου. 

Κατά την προσθήκη ενός στοιχείου ή λεπτομερειών κατηγορίας, μπορείτε να το χρεώσετε και να συμπεριλάβετε έναν πελάτη. Αυτά τα έξοδα θα εμφανιστούν στη γραμμή προτάσεων την επόμενη φορά που θα τιμολογήσετε αυτόν τον πελάτη.

quickbooks-λογαριασμός

Όπως και στα τιμολόγια, η δημιουργία ενός επαναλαμβανόμενου λογαριασμού γίνεται μέσω του κουμπιού “make recurring” στο κάτω μέρος της σελίδας.

Μπορείτε να πληρώσετε λογαριασμούς από το QuickBooks Online ρυθμίζοντας την πληρωμή λογαριασμού, η οποία σας επιτρέπει να πληρώνετε προμηθευτές απευθείας από το QuickBooks Online χρησιμοποιώντας διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές. Αυτή η επιπλέον υπηρεσία θα σας χρεώσει 15,95 $ ανά μήνα για έως και 20 πληρωμές. .

Εάν δεν θέλετε να ρυθμίσετε την πληρωμή λογαριασμών, μπορείτε πάντα να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας με μη αυτόματο τρόπο και, στη συνέχεια, να καταγράφετε τις συναλλαγές στο QuickBooks Online κάνοντας κλικ στο κουμπί “πληρωμή λογαριασμών”. Μπορείτε να βρείτε αυτήν την επιλογή και πολλά άλλα όταν κάνετε κλικ στο βέλος δίπλα στο κουμπί “Πληρωμή λογαριασμών online”.

quickbooks-pay-λογαριασμοί

Εάν προτιμάτε να πληρώνετε χρησιμοποιώντας επιταγές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις “επιταγές εκτύπωσης” για να τις εκτυπώσετε μη αυτόματα. Η «παραγγελία επιταγών» είναι μια άλλη υπηρεσία QuickBooks, η οποία ξεκινά από 36,99 $ για 50 επιταγές.

Αναφορά

Το QuickBooks Online προσφέρει πολλά πρότυπα αναφορών. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα πρότυπα στο μενού “αναφορές” στη γραμμή πλοήγησης.

Μπορείτε να εντοπίσετε τις οικονομικές σας αναφορές στην καρτέλα “τυπική”. Στην κορυφή, μπορείτε να δείτε τις αναφορές που έχετε επιλέξει στην καρτέλα “αγαπημένα”.

Στην ενότητα “Επισκόπηση επιχείρησης”, θα βρείτε τις περισσότερες από τις αναφορές που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς λειτουργεί η επιχείρησή σας, όπως κέρδος και ζημία, ταμειακές ροές και ισολογισμοί. 

«Ποιος σου χρωστάει» και «πωλήσεις και πελάτες» σου δίνουν μια εικόνα για τις πωλήσεις σου. Το “Ποιος σας χρωστάει” ασχολείται κυρίως με τα τιμολόγιά σας και ποια τιμολόγια έχουν καθυστερήσει. Οι “Πωλήσεις και πελάτες” μπορούν να σας βοηθήσουν να δείτε ποια είδη πωλούν καλά ή ποιοι πελάτες αγοράζουν τα περισσότερα αντικείμενα από την επιχείρησή σας.

Από την άλλη πλευρά, “ποιος οφείλετε” μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τους λογαριασμούς σας πληρωτέους ή απλήρωτους λογαριασμούς. Μέσω των αναφορών στα “έξοδα και προμηθευτές”, μπορείτε να δείτε ποιοι προμηθευτές καλύπτουν την προσφορά των αντικειμένων σας και τις λεπτομέρειες των συναλλαγών σας. 

Και οι δύο αυτές αναφορές είναι απαραίτητες όταν θέλετε να αποφασίσετε πού θα μειώσετε τα έξοδά σας ή με ποιους προμηθευτές θέλετε να συνεχίσετε να συνεργάζεστε.

Οι αναφορές του QuickBooks Online είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμες. Μπορείτε να επιλέξετε μια περίοδο αναφοράς, να τακτοποιήσετε τις στήλες ή να συγκρίνετε την αναφορά με άλλες περιόδους, μεταξύ άλλων.

γρήγορα βιβλία-αναφορές

Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τα αντικείμενα που θέλετε να εμφανίζονται κατά μερικές κατηγορίες, όπως προμηθευτές, πελάτες και προϊόντα. Η κεφαλίδα και το υποσέλιδο των αναφορών σας είναι επίσης προσαρμόσιμα. Μπορείτε να επιλέξετε ποιες πληροφορίες θα εμφανίζονται στις αναφορές σας χρησιμοποιώντας αυτές τις προσαρμογές.

quickbooks-customize-αναφορές

Η δυνατότητα αναφοράς του QuickBooks Online μπορεί να προσφέρει τα βασικά ή πολλά άλλα. Σε σύγκριση με άλλες υπηρεσίες, όπως το FreshBooks και το Wave, είναι σαφές ότι το σχέδιο “συν” του QuickBooks Online κερδίζει στον αριθμό των δυνατοτήτων του.

Ωστόσο, η σύγκριση των QuickBooks Online με το Xero δείχνει ότι και οι δύο έχουν πολλές ομοιότητες στη λειτουργία αναφοράς τους. Επιπλέον, τόσο το Xero όσο και το QuickBooks Online προσφέρουν πολλά πρότυπα αναφορών. Υπάρχουν επίσης πολλές διαθέσιμες επιλογές προσαρμογής, όπως ποιες πληροφορίες θα εμφανίζονται και το χρονικό διάστημα που θέλετε να εμφανίσετε. 

Υποστήριξη

Η γνώση του QuickBooks Online είναι εκτεταμένη. Ένας βήμα προς βήμα οδηγός ή βίντεο εμφανίζεται κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα λειτουργία. Η βάση γνώσεων προσφέρει όχι μόνο σελίδες βοήθειας, αλλά έχει επίσης διαδικτυακά σεμινάρια, βίντεο και μαθήματα επί πληρωμή.

Μπορείτε να βρείτε τις σελίδες βοήθειας κάνοντας κλικ στο κουμπί “βοήθεια” που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής πλοήγησης.

Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί “βοήθεια”, εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο και προτείνει ορισμένα θέματα. Υπάρχει επίσης μια γραμμή αναζήτησης όπου μπορείτε να αναζητήσετε τη λύση στο πρόβλημά σας στις σελίδες βοήθειας.

quickbooks-βοήθεια

Εάν δεν βρείτε αυτό που ψάχνετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης κάνοντας κλικ στο κουμπί “επικοινωνήστε μαζί μας” στο κάτω μέρος του παραθύρου βοήθειας. Σας ζητείται να εισαγάγετε μια λέξη-κλειδί που θα χρησιμοποιηθεί για να προτείνει ορισμένα άρθρα.

Εάν καμία από τις προτάσεις δεν απαντά στις ερωτήσεις σας, μπορείτε να δημοσιεύσετε μια ερώτηση στο φόρουμ της κοινότητάς τους, να στείλετε μήνυμα σε έναν πράκτορα ή να καλέσετε για περισσότερη βοήθεια. Ωστόσο, η αποστολή μηνυμάτων σε έναν πράκτορα και η κλήση του QuickBooks Online δεν είναι διαθέσιμη 24/7.

Η ετυμηγορία

Το QuickBooks Online είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Το κλιμακωτό πρόγραμμα τιμολόγησης σάς επιτρέπει να αγοράζετε λειτουργίες που θα συμπληρώνουν τέλεια την επιχείρησή σας, αν και υπάρχει επίσης ο κίνδυνος αγοράς χαρακτηριστικών που δεν χρειάζεστε.

Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε τις περισσότερες δυνατότητες, αλλά μερικές είναι δυσκολότερες. Επιπλέον, ορισμένες λειτουργίες είναι δύσκολο να ρυθμιστούν, όπως αυτόματες υπενθυμίσεις τιμολογίου, αλλά αν κάνετε την εργασία στην αρχή, το QuickBooks Online μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας πιο γρήγορα και ευκολότερα.

Υπάρχουν επίσης ορισμένες δυνατότητες που κρύβονται στις ρυθμίσεις και στα Εργαστήρια QuickBooks. Υπάρχουν επίσης πολλές επιπλέον δυνατότητες που μπορείτε να αποκτήσετε με ένα επιπλέον κόστος.

Η δυνατότητα αναφοράς του QuickBooks Online είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη. Οι σελίδες “ταμπλό” και “επισκόπηση” σάς επιτρέπουν να δείτε την οικονομική σας κατάσταση με μια ματιά. Οι πληροφορίες εμφανίζονται σε γραφήματα και αριθμούς, διευκολύνοντας την κατανόηση των οικονομικών σας.

Εάν είστε μέρος μιας μικρής έως μεσαίας επιχείρησης που θέλει να μειώσει το χρόνο που δαπανάται για τη διαχείριση των οικονομικών σας, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών του QuickBooks Online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me