FreeAgent Review – Ενημερώθηκε το 2020

FreeAgent κριτική

Το FreeAgent είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για ελεύθερους επαγγελματίες του Ηνωμένου Βασιλείου που πρέπει να παρακολουθούν το χρόνο τους. Εάν δεν βρίσκεστε σε αυτό το μάλλον συγκεκριμένο αγκύλη, ίσως θέλετε να κοιτάξετε αλλού. Τούτου λεχθέντος, είναι μια ισχυρή και συμπαγής υπηρεσία που εξυπηρετεί καλά το συγκεκριμένο κοινό της. Διαβάστε την πλήρη κριτική μας στο FreeAgent για να μάθετε τι μας άρεσε και δεν μας άρεσε.


Best-Λογιστική-Λογισμικό-Κριτικές

Το FreeAgent είναι μια λογιστική πλατφόρμα cloud που αναπτύχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τις οικονομικές ανάγκες της μικρής επιχείρησής σας από οπουδήποτε.

Η γκάμα δυνατοτήτων του FreeAgent μπορεί να φαίνεται αρκετή για κάθε τύπο μικρής επιχείρησης. Ωστόσο, ο ιχνηλάτης του αποθέματος είναι σχεδόν αχρησιμοποίητος και παρόλο που ο διαχειριστής του έργου του είναι καλός, ο εντοπιστής χρόνου είναι δύσκολος στη χρήση.

Επίσης, δεν διαθέτει έναν ειδικό επεξεργαστή πληρωμών, όπως το QuickBooks Online, αλλά μπορείτε να ενσωματώσετε το Stripe για να δεχτείτε πληρωμές με πιστωτική κάρτα.

Η δυνατότητα τιμολόγησης είναι καλή, αλλά πρέπει να περάσετε από δύο σελίδες για να δημιουργήσετε ένα τιμολόγιο, το οποίο θα κάνει τη μαζική τιμολόγηση εφιάλτη. Η δυνατότητα αναφοράς λειτουργεί επίσης καλά, αλλά η χρήση της για λήψη αποφάσεων είναι δύσκολη λόγω της έλλειψης επιλογών προσαρμογής και φίλτρων.

Εάν έχετε μια μικρή επιχείρηση με βάση το έργο, δοκιμάστε τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών ή διαβάστε την κριτική μας στο FreeAgent πριν τη χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, μπορεί να βρείτε απογοητευτικό το λογιστικό λογισμικό όταν το συγκρίνετε με άλλες πλατφόρμες, ειδικά εάν η επιχείρησή σας βρίσκεται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Διαβάστε το καλύτερο άρθρο λογισμικού λογισμικού για να βρείτε μια καλύτερη αντιστοίχιση για τη μικρή επιχείρησή σας.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το FreeAgent

Χαρακτηριστικά

Με την πρώτη ματιά, το FreeAgent φαίνεται ότι διαθέτει χαρακτηριστικά που μπορούν να καλύψουν κάθε μικρή επιχείρηση. Ωστόσο, η δυνατότητα απογραφής του δεν είναι τόσο χρήσιμη όσο μπορείτε να βρείτε με άλλες λογιστικές πλατφόρμες, όπως τα Zoho Books ή Sage. Ο διαχειριστής του έργου και ο χρονομετρητής του μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά το FreshBooks προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία συνολικά.

Καταγραφή εμπορευμάτων

Η λειτουργία αποθέματος του FreeAgent είναι κρυφή στη σελίδα “Ρυθμίσεις”, στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση κάνοντας κλικ στο όνομά σας στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας και στη συνέχεια επιλέγοντας “Ρυθμίσεις”. Μόλις μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων, κάντε κλικ στον “τιμοκατάλογο & σύνδεσμος μετοχών που βρίσκεται κάτω από το “email, τιμολόγια & εκτιμήσεις »κατηγορία.

Η καρτέλα “απόθεμα” σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε την ποσότητα του αποθέματός σας. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, επιλέξτε “απόθεμα” ως τη μονάδα του τιμολογίου σας όταν δημιουργείτε ένα νέο τιμολόγιο. Ο «τιμοκατάλογος» είναι χρήσιμος εάν τιμολογείτε τα ίδια στοιχεία συχνά επειδή χρησιμοποιείται για την αυτόματη συμπλήρωση των στοιχείων των αντικειμένων σας κατά την τιμολόγηση.

freeagent_stock

Η δυνατότητα απογραφής του FreeAgent απαιτεί πολύ περισσότερη προσπάθεια από άλλες πλατφόρμες. Είναι επίσης δύσκολο να έχετε πρόσβαση, επειδή δεν περιλαμβάνεται στη γραμμή πλοήγησης. Δεν μπορείτε να προσθέσετε την ποσότητα του αποθέματός σας μέσω των λογαριασμών σας και δεν έχει σημείο αναδιάταξης, το οποίο συνήθως έχουν άλλες πλατφόρμες, όπως τα βιβλία Sage και Zoho. Διαβάστε την κριτική Zoho Books και την κριτική Sage για να μάθετε περισσότερα.

Διαχείριση έργου

Μπορείτε να βρείτε τις δυνατότητες διαχείρισης έργου στην κατηγορία “εργασία” στη γραμμή πλοήγησης. Κάντε κλικ στο “έργα” εάν θέλετε να διαχειριστείτε τα έργα σας ή κάντε κλικ στο “παρακολούθηση χρόνου” εάν θέλετε να δείτε το φύλλο χρόνου ή να καταγράψετε τις ώρες σας.

Για να δημιουργήσετε ένα έργο, κάντε κλικ στο κουμπί “προσθήκη νέου έργου” στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας “έργα”. Με αυτόν τον τρόπο θα μεταφερθείτε στη σελίδα “νέο έργο”, όπου μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία του έργου σας, όπως πελάτη, όνομα έργου και προϋπολογισμό.

freeagent_newproject

Η σελίδα “έργα” σας δίνει μια γρήγορη επισκόπηση της κατάστασης των έργων σας. Κάνοντας κλικ στο όνομα του έργου, θα δείτε τις λεπτομέρειες του έργου χωρισμένες σε καρτέλες, συμπεριλαμβανομένων τιμολογίων, χρόνου και αναφοράς κερδών και ζημιών. Για να προσθέσετε οτιδήποτε σε ένα έργο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί “προσθήκη νέου” στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας του έργου σας.

freeagent_projectdetails

Στη σελίδα “παρακολούθηση χρόνου”, θα δείτε έναν πίνακα του καταγεγραμμένου χρόνου σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια νέα καταχώριση ώρας σε αυτήν τη σελίδα, είτε ξεκινώντας έναν χρονοδιακόπτη χρησιμοποιώντας το κουμπί “χρονόμετρο εκκίνησης” είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα στο πάνω μέρος της σελίδας και κάνοντας κλικ στην επιλογή “προσθήκη χρονικής ολίσθησης”.

freeagent_timetracking

Μπορείτε επίσης να καταγράψετε την ώρα σας εβδομαδιαίως κάνοντας κλικ στο κουμπί “προσθήκη εβδομαδιαίου χρονοδιαγράμματος” στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας. Ο καταγεγραμμένος χρόνος θα πρέπει να είναι για την ίδια εργασία, οπότε αν εργάζεστε σε πολλές εργασίες εντός μίας εβδομάδας, πρέπει να τις προσθέσετε ξεχωριστά.

freeagent_weeklytime

Για να ξεκινήσετε ένα χρονόμετρο, πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα “παρακολούθηση χρόνου”, η οποία μπορεί να είναι ενοχλητική. Συγκρίνοντας το FreeAgent με άλλο λογιστικό λογισμικό, το πρόγραμμα παρακολούθησης χρόνου και διαχείρισης έργων του FreshBooks προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία συνολικά. Εάν χρειάζεστε έναν καλύτερο ιχνηλάτη χρόνου, διαβάστε την κριτική FreshBooks για να μάθετε περισσότερα.

Ολοκληρώσεις

Μπορείτε να ενσωματώσετε το FreeAgent με πλατφόρμες τρίτων, κάνοντας κλικ στο όνομά σας στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής πλοήγησης και επιλέγοντας “συνδέσεις”. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Stripe για να δέχεστε πληρωμές με πιστωτική κάρτα μέσω της σελίδας “συνδέσεις”.

freeagent_connections

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το FreeAgent για να συνδεθείτε σε τραπεζικό λογαριασμό μεταβαίνοντας στη σελίδα “τραπεζικές συναλλαγές” ή στη σελίδα “συνδέσεις”. Μόλις συνδεθεί, το FreeAgent θα εισαγάγει αυτόματα τις τραπεζικές σας ροές, ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε τις συναλλαγές σας από το FreeAgent. Η λήψη αυτόματων τραπεζικών ροών από τον τραπεζικό σας λογαριασμό διευκολύνει τον συνδυασμό των συναλλαγών σας.

Το FreeAgent έχει αναπτυχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, επομένως ορισμένες δυνατότητες δεν είναι ακόμη διαθέσιμες στις Η.Π.Α. ή στην παγκόσμια έκδοση, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας μισθοδοσίας. Εάν χρειάζεστε μια δυνατότητα μισθοδοσίας – μαζί με κάθε άλλη δυνατότητα που βρίσκεται στο FreeAgent – προτείνουμε να διαβάσετε την κριτική μας στο QuickBooks Online.

Τιμολόγηση

Το FreeAgent προσφέρει μία τιμή για χρήστες με έδρα στις Η.Π.Α., η οποία σας κοστίζει 24 $ το μήνα. Αυτό είναι πολύ ακριβό, ειδικά αν ξεκινάτε απλώς τη μικρή σας επιχείρηση. Εκτός αυτού, για 24 $ το μήνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλύτερο λογιστικό λογισμικό.

Για 25 $ ανά μήνα, το πρόγραμμα FreshBooks Plus έχει έναν εξαιρετικό διαχειριστή έργου και χρονομετρητή που είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση από το FreeAgent’s. Η δυνατότητα τιμολόγησης του FreshBooks προσφέρει επίσης μια καλύτερη εμπειρία συνολικά, επειδή μπορείτε να προσθέσετε τέλη καθυστερημένης πληρωμής και τιμολόγια παρακράτησης.

Ωστόσο, το FreshBooks έχει μηνιαία χρέωση 10 $ για κάθε επιπλέον χρήστη, ενώ το FreeAgent σας επιτρέπει να προσθέσετε δωρεάν χρήστες. Το FreshBooks επίσης δεν διαθέτει δυνατότητα “λογαριασμών” για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις επερχόμενες πληρωμές σας, σε αντίθεση με το FreeAgent.

Ένα άλλο πρόγραμμα με παρόμοια τιμή είναι το πρόγραμμα Essentials του QuickBooks Online, το οποίο κοστίζει 20 $ το μήνα. Το QuickBooks Online διαθέτει ένα καλύτερο εργαλείο αναφοράς σε σύγκριση με το FreeAgent λόγω των φίλτρων και των επιλογών προσαρμογής.

Η δυνατότητα τιμολόγησης του QuickBooks Online είναι επίσης πιο προηγμένη σε σύγκριση με το FreeAgent και με επιπλέον χρέωση, μπορείτε να υποβάλετε τους φόρους σας από την πλατφόρμα του. Ωστόσο, αυτό το πρόγραμμα δεν θα σας προσφέρει απόθεμα ή διαχειριστή έργου, τα οποία είναι διαθέσιμα στο FreeAgent. Το QuickBooks Online περιορίζει επίσης τον αριθμό των χρηστών που μπορείτε να έχετε έως και τρεις σε αυτό το πρόγραμμα.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το FreeAgent δεν είναι το καλύτερο λογισμικό εάν η ευκολία χρήσης είναι σημαντική για εσάς. Παρόλο που υπάρχει ένα κουμπί γρήγορης προσθήκης, είναι διαθέσιμο μόνο στη σελίδα “επισκόπηση”. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνηθίσετε την ασυνήθιστη διάταξη του εάν μεταφέρετε από άλλο λογιστικό λογισμικό και υπάρχουν ορισμένες δυνατότητες που είναι απλώς δύσκολο να χρησιμοποιηθούν.

Η εγγραφή στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών του FreeAgent είναι εύκολη. Υπάρχουν πέντε παράθυρα που πρέπει να συμπληρώσετε, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων σύνδεσης και των στοιχείων της επιχείρησής σας, όπως η επιλογή φόρου επί των πωλήσεων και το όνομα της επιχείρησης.

Το πρώτο πράγμα που βλέπετε όταν συνδέεστε είναι η σελίδα “επισκόπηση”, όπου τα οικονομικά σας δεδομένα τοποθετούνται σε γραφήματα, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε την κατάστασή σας με μια ματιά. Υπάρχει επίσης ένα κουμπί “γρήγορων συνδέσμων” στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας “επισκόπηση”, το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργείτε νέες καταχωρήσεις, συμπεριλαμβανομένων τιμολογίων, λογαριασμών και επαφών.

freeagent_overview

Μπορείτε να βρείτε τη γραμμή πλοήγησης του FreeAgent στο πάνω μέρος του παραθύρου. Έχει ρυθμιστεί διαφορετικά από άλλες πλατφόρμες, οπότε αν μεταφέρετε από άλλη πλατφόρμα, ίσως δυσκολευτείτε να βρείτε ορισμένες από τις δυνατότητές της.

Το απόθεμα βρίσκεται στη σελίδα “Ρυθμίσεις”. Οι σελίδες “έργα”, “χρονικές περιόδους”, “εκτίμηση”, “τιμολόγηση” και “επαναλαμβανόμενα τιμολόγια” βρίσκονται στην κατηγορία “εργασία” στη γραμμή πλοήγησης.

Τιμολόγηση

Μπορείτε να βρείτε τη σελίδα “τιμολόγηση” στην κατηγορία “εργασία” στη γραμμή πλοήγησης. Αυτή η σελίδα εμφανίζει όλα τα τιμολόγιά σας και τα στοιχεία τους, όπως “οφειλόμενο ποσό” και “κατάσταση”. Κάνοντας κλικ στο όνομα τιμολογίου ανοίγει το τιμολόγιό σας και σας επιτρέπει να καταγράψετε μια πληρωμή.

freeagent_invoicing

Δημιουργία τιμολογίου

Υπάρχουν δύο τρόποι για τη μη αυτόματη δημιουργία τιμολογίου: μέσω του κουμπιού “γρήγοροι σύνδεσμοι” στη σελίδα “επισκόπηση” ή στο κουμπί “Προσθήκη νέου” στη σελίδα “τιμολόγηση”.

Η πρώτη σελίδα «νέο τιμολόγιο» περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις τιμολογίου, όπως επαφή, ημερομηνία και ημερομηνία τιμολογίου. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις υπενθυμίσεις email επιλέγοντας τα πλαίσια ελέγχου στην ενότητα “Λεπτομέρειες τιμολογίου”. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει πρώτα να προσαρμόσετε τα email σας μέσω των ρυθμίσεων για να μπορέσετε να ενεργοποιήσετε τις υπενθυμίσεις email.

Στη δεύτερη σελίδα “νέο τιμολόγιο”, μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία στο τιμολόγιό σας κάνοντας κλικ στο κουμπί “Προσθήκη τιμολογίου”. Στο παράθυρο “Προσθήκη τιμολογίου”, μπορείτε είτε να επιλέξετε ένα στοιχείο από τον τιμοκατάλογό σας κάνοντας κλικ στο “Αυτόματη συμπλήρωση από τον τιμοκατάλογο” είτε να προσθέσετε ένα νέο στοιχείο μέσω της φόρμας στο παράθυρο που περιλαμβάνει την τιμή, την περιγραφή και τον φόρο επί των πωλήσεων.

freeagent_invoiceitem

Για να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση αποθέματος, αλλάξτε τη μονάδα στο πλαίσιο “ποσότητα” σε “απόθεμα”. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια καταχώριση στον τιμοκατάλογό σας επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου “προσθήκη αυτού στον τιμοκατάλογό σας”. Με αυτόν τον τρόπο, εάν πρέπει να προσθέσετε το ίδιο στοιχείο τιμολογίου, μπορείτε να το κάνετε γρήγορα μέσω του κουμπιού “Αυτόματη συμπλήρωση από τον τιμοκατάλογο”.

Αν και αυτό το είδος ρύθμισης κάνει τις ρυθμίσεις πιο λεπτομερείς, δεν είναι ιδανικό αν πρέπει να δημιουργήσετε πολλά τιμολόγια ταυτόχρονα.

Επαναλαμβανόμενα τιμολόγια

Μπορείτε να επαναλάβετε ένα τιμολόγιο μέσω της σελίδας “τιμολόγηση”. Ανοίξτε το τιμολόγιο κάνοντας κλικ στον αριθμό αναφοράς, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη νέου” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “προφίλ επαναλαμβανόμενου τιμολογίου”. Εναλλακτικά, μεταβείτε στη σελίδα “επαναλαμβανόμενα τιμολόγια”, την οποία μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία “εργασία” στη γραμμή πλοήγησης και κάντε κλικ στο κουμπί “προσθήκη επαναλαμβανόμενου προφίλ”.

Και τα δύο κουμπιά θα σας μεταφέρουν σε μια σελίδα παρόμοια με την πρώτη σελίδα «νέο τιμολόγιο», όπου μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του τιμολογίου σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συχνότητα και την ημερομηνία έναρξης του επαναλαμβανόμενου τιμολογίου σας μέσω της φόρμας στην ενότητα “Λεπτομέρειες τιμολογίου”.

freeagent_recurring

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να προσθέσετε ένα νέο τιμολόγιο. Εάν χρησιμοποιείτε εκτιμήσεις, μπορείτε να το μετατρέψετε σε τιμολόγιο με ένα κλικ, ανοίγοντας την εκτίμησή σας μέσω της σελίδας “εκτιμήσεις” και επιλέγοντας το σύνδεσμο “μετατροπή σε τιμολόγιο”.

Ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα τιμολόγιο είναι μέσω της σελίδας του έργου σας. Κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη νέου” και επιλέξτε “τιμολόγιο” για να δημιουργήσετε αυτόματα ένα τιμολόγιο για τα μη χρεωμένα στοιχεία σας.

Εξοδα

Υπάρχουν δύο τύποι δαπανών στο FreeAgent: «λογαριασμοί» και «έξοδα». Και οι δύο δυνατότητες παρατίθενται στη γραμμή πλοήγησης, ώστε να μπορείτε να βρείτε γρήγορα τις σελίδες τους.

Λογαριασμοί

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό μέσω της σελίδας “επισκόπηση” κάνοντας κλικ στο κουμπί “γρήγοροι σύνδεσμοι” και, στη συνέχεια, επιλέγοντας “νέο λογαριασμό”. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα “λογαριασμοί” μέσω της γραμμής πλοήγησης και να κάνετε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη νέου λογαριασμού”.

freeagent_newbill

Σε αντίθεση με τα τιμολόγια, δεν χρειάζεται να προσθέτετε αντικείμενα στους λογαριασμούς, επομένως υπάρχει μόνο μία σελίδα για συμπλήρωση. Στη σελίδα “προσθήκη νέου λογαριασμού”, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας, να το εκχωρήσετε σε ένα έργο – και να το χρεώσετε – ή να το επαναλάβετε. Εάν χρειαστεί, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα συνημμένο στο λογαριασμό σας, όπως μια λίστα στοιχείων.

Για να καταγράψετε μια πληρωμή, μεταβείτε στη σελίδα “λογαριασμοί”, ανοίξτε τη χρέωση κάνοντας κλικ στον αριθμό αναφοράς και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “προσθήκη μη αυτόματης πληρωμής”.

Το FreeAgent δεν σας επιτρέπει να προσθέτετε στοιχεία στους λογαριασμούς σας, επομένως δεν υπάρχει τρόπος να καταγράψετε αυτόματα την αγορά μετοχών σας. Πρέπει να προσαρμόσετε την ποσότητα του αποθέματός σας μέσω του «τιμοκαταλόγου & σελίδα μετοχών. Αυτό καθιστά το FreeAgent ακατάλληλο για μικρές επιχειρήσεις που χρειάζονται παρακολούθηση αποθέματος.

Εξοδα

Παρόμοια με τους λογαριασμούς, μπορείτε να προσθέσετε μια δαπάνη είτε μέσω της σελίδας “έξοδα”, την οποία μπορείτε να βρείτε στη γραμμή πλοήγησης, είτε μέσω της σελίδας “επισκόπηση”, κάνοντας κλικ στο κουμπί “γρήγοροι σύνδεσμοι”.

Η φόρμα στη σελίδα “νέα δαπάνη” είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη της σελίδας “νέος λογαριασμός”, με τη μόνη διαφορά ότι μπορείτε να επιλέξετε έναν τύπο για έξοδα, είτε για πληρωμή είτε για επιστροφή χρημάτων.

Επίσης, εάν θέλετε να ανεβάσετε μια απόδειξη, πρέπει να βάλετε τις λεπτομέρειες με μη αυτόματο τρόπο. Η αυτόματη ανάγνωση πληροφοριών από μια απόδειξη έχει γίνει κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ άλλων λογιστικών πλατφορμών, ακόμη και μιας δωρεάν πλατφόρμας όπως το Wave. Διαβάστε την κριτική Wave για να μάθετε περισσότερα.

Αναφορές επιχειρήσεων

Τα πρότυπα αναφορών του FreeAgent βρίσκονται στη σελίδα “αναφορές”, που βρίσκονται στην κατηγορία “λογιστική” στη γραμμή πλοήγησης. Το FreeAgent δεν διαθέτει πολλά πρότυπα αναφορών και υπάρχουν μόνο τρεις κατηγορίες αναφορών: “υψηλό επίπεδο”, “ανάλυση” και “λεπτομερείς”.

Υπάρχουν δύο αναφορές γήρανσης: «ηλικιωμένοι οφειλέτες» και «ηλικιωμένοι πιστωτές». Η αναφορά “ηλικιωμένοι οφειλέτες” σάς παρέχει μια λίστα με τους πελάτες σας και τα εκκρεμή τιμολόγιά τους, καθώς και με την ημερομηνία λήξης των τιμολογίων. Ομοίως, η αναφορά “ηλικιωμένοι πιστωτές” παραθέτει τους προμηθευτές σας και τους εκκρεμείς λογαριασμούς, καθώς και όταν έπρεπε να πληρωθούν.

freeagent_aged

Η αναφορά “πωλήσεις πελατών” δείχνει τις πωλήσεις σας – οργανωμένες είτε ανά μήνα ή έτος – για κάθε πελάτη. Η αναφορά “Κατηγορίες δαπανών” δείχνει τις αγορές σας για όλες τις λογιστικές κατηγορίες σας, οι οποίες μπορούν επίσης να οργανώνονται μηνιαία ή ετήσια.

freeagent_sales

Η αναφορά “εμφάνιση συναλλαγών” σάς παρέχει μια λίστα με τις συναλλαγές σας, φιλτραρισμένες κατά λογιστικό έτος και λογαριασμό. Η αναφορά “Υπόλοιπο δοκιμής” σάς παρέχει μια λίστα με το συνολικό υπόλοιπό σας για κάθε λογιστική κατηγορία.

freeagent_trialbalance

Οι περισσότερες αναφορές σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε το εύρος ημερομηνιών, αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορείτε να προσαρμόσετε. Μπορείτε να εξαγάγετε τις αναφορές σας σε αρχείο CSV ή PDF μέσω του κουμπιού “εξαγωγή αναφοράς” στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας αναφοράς.

Οικονομικές δηλώσεις

Το FreeAgent προσφέρει δύο οικονομικές αναφορές: «κέρδος & ζημία »και« ισολογισμός ». Υπάρχουν τρεις τύποι «κέρδους & αναφορές απώλειας: μηνιαία, ετήσια και συγκριτική. Η συγκριτική αναφορά περιορίζεται για τις ετήσιες αναφορές, επομένως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συγκριτική αναφορά εκτός εάν έχετε περισσότερα από δύο χρόνια δεδομένων στο FreeAgent.

freeagent_profitloss

Ο “ισολογισμός” έχει μια σταθερή μορφή με τέσσερις κατηγορίες: “κεφάλαια ενεργητικού”, “τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία”, “τρέχουσες υποχρεώσεις” και “ίδια κεφάλαια”. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ημερομηνία αυτής της αναφοράς, αλλά δεν μπορείτε να συγκρίνετε κάθε περίοδο, όπως μπορείτε στο «κέρδος & αναφορά απώλειας ».

Όπως και οι επιχειρηματικές αναφορές, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές προσαρμογής για τις οικονομικές καταστάσεις του FreeAgent. Μπορείτε να προσαρμόσετε το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές φίλτρου.

Υποστήριξη

Για να φτάσετε στην υποστήριξη πελατών της FreeAgent, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί “βοήθεια” στην κάτω δεξιά γωνία κάθε σελίδας. Αυτό θα σας συνδέσει με ένα chatbot, το οποίο θα σας βοηθήσει να αναζητήσετε άρθρα στη γνωστή βάση του FreeAgent.

freeagent_help

Εάν δεν βρήκατε αυτό που ψάχνατε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν αντιπρόσωπο υποστήριξης πελατών μέσω email κάνοντας κλικ στο κουμπί “επικοινωνήστε” στο παράθυρο συνομιλίας. Η ομάδα υποστήριξης του FreeAgent θα επικοινωνήσει μαζί σας μέσω email όταν θα έχει απάντηση στην ερώτησή σας.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στη βάση γνώσεων του FreeAgent κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο “βάση γνώσεων” στο υποσέλιδο κάθε σελίδας. Η βάση γνώσεων είναι γεμάτη με άρθρα που μπορούν να σας βοηθήσουν εάν κολλήσετε κατά τη χρήση του λογισμικού.

Μέσω της βάσης γνώσεων, μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για μια κλήση 20 λεπτών στην ομάδα υποστήριξης πελατών της FreeAgent. Εκτός από τα άρθρα, το FreeAgent προσφέρει επίσης εκπαιδευτικά βίντεο, διαδικτυακά σεμινάρια και αναρτήσεις ιστολογίου μέσω της γνώσης του.

Η ετυμηγορία

Το FreeAgent είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρές επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά είναι πολύ πιο περιορισμένη αν βρίσκεστε οπουδήποτε αλλού επειδή η έκδοση των Η.Π.Α. και η παγκόσμια έκδοση δεν προσφέρουν δυνατότητα μισθοδοσίας. 

Υπάρχει μόνο μία τιμή για την έκδοση των ΗΠΑ, η οποία μπορεί να είναι άδικη, ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις που μόλις ξεκινούν.

Το FreeAgent διαθέτει μια ικανοποιητική γκάμα χαρακτηριστικών, αλλά δεν είναι τόσο καλά όσο τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν οι ανταγωνιστές της. Η δυνατότητα απογραφής έχει πολλά ελαττώματα σε σύγκριση με άλλες λογιστικές πλατφόρμες, όπως το QuickBooks Online ή το Sage. Ο διαχειριστής του έργου του είναι καλός, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο ο διαχειριστής του FreshBooks.

Πρέπει να συμπληρώσετε δύο σελίδες για να δημιουργήσετε ένα τιμολόγιο, επομένως η ομαδική τιμολόγηση θα είναι δύσκολη. Τα περισσότερα από τα πρότυπα αναφοράς δεν βοηθούν. Δεν υπάρχουν επιλογές φίλτρου, τις οποίες έχουν συνήθως άλλο λογιστικό λογισμικό και η προσαρμογή είναι πολύ περιορισμένη.

Εάν η μικρή επιχείρησή σας έχει έδρα στις Η.Π.Α., θα είναι δύσκολο να λάβετε βοήθεια από την υποστήριξη πελατών της FreeAgent, επειδή έχει έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι διαθέσιμη μόνο σε συγκεκριμένες ώρες.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες που έχετε, το FreeAgent θα είναι κατάλληλο για ελεύθερους επαγγελματίες ή μικρές επιχειρήσεις με βάση το έργο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, εάν δεν ταιριάζει σε αυτήν τη στενή κατηγορία, άλλες πλατφόρμες είναι καλύτερες από το FreeAgent.

Αν σας αρέσει αυτό που ακούτε μέχρι τώρα, δοκιμάστε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών του FreeAgent για να δείτε αν είναι η καλύτερη λογιστική πλατφόρμα για εσάς. Έχετε δοκιμάσει το FreeAgent στο παρελθόν; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια. Ευχαριστούμε που διαβάσατε αυτήν την κριτική του FreeAgent.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map