DaVinci Resolve Review – Pro Tools for Professionals – Ενημέρωση2020

DaVinci Resolve Review

Το DaVinci Resolve είναι ένας επαγγελματίας επεξεργαστής βίντεο βαρέων καθηκόντων, ο οποίος, εκπληκτικά, διαθέτει δωρεάν βαθμίδα για τους ντάμπλερ. Όπως περιγράφουμε σε αυτήν την πλήρη κριτική του DaVinci Resolve, είναι ένα ισχυρό, ευέλικτο εργαλείο, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να εξημερώσετε αυτό το θηρίο.

σχόλια επεξεργαστή βίντεο

Το DaVinci Resolve είναι επαγγελματίας επεξεργαστής βίντεο από την αυστραλιανή εταιρεία Blackmagic Design. Το πρόγραμμα διαθέτει πολλές δυνατότητες και είναι μια εξαιρετική επιλογή, τόσο για ειδικούς όσο και για επίδοξους δημιουργούς.

Μεγάλο μέρος του υλικού μάρκετινγκ του δείχνει άτομα με επαγγελματικούς σταθμούς εργασίας που συνδέονται με αυτό. Εάν έχετε συνηθίσει να εργάζεστε με αυτά τα μεγάλα κουμπιά, το DaVinci Resolve μπορεί να είναι το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο για εσάς. Η Blackmagic κατασκευάζει υλικό της βιομηχανίας ταινιών, καθώς και λογισμικό, και το DaVinci Resolve είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για ποιοτική εργασία βίντεο.

Έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές κορυφαίες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως Star Wars: The Last Jedi, Φάντασμα και Deadpool 2. Διαβάστε τον τρόπο παρακολούθησης Παιχνίδι των θρόνων άρθρο για μια άλλη παράσταση στην πιστωτική του λίστα.

Παρά το γεγονός ότι απευθύνεται σε επαγγελματίες, διαθέτει μια δωρεάν έκδοση, οπότε αν θέλετε να εργαστείτε με το ίδιο εργαλείο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή κορυφαίων ταινιών, μπορείτε. Είμαστε μεγάλοι θαυμαστές του DaVinci Resolve και το συμπεριλάβαμε στον πρόσφατο οδηγό μας για το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το DaVinci Resolve

Χαρακτηριστικά

Το DaVinci Resolve έχει επτά κουμπιά στο κάτω μέρος, επιτρέποντάς σας να μετακινηθείτε μεταξύ περιοχών που εστιάζονται σε διαφορετικές εργασίες. Αυτές περιλαμβάνουν μια περιοχή πολυμέσων, οθόνες που επικεντρώνονται στην επεξεργασία, την κοπή και τη διόρθωση χρώματος και μια περιοχή για την απόδοση της εξόδου σας. Υπάρχουν επίσης δύο περιοχές, το Fusion και το Fairlight, για οπτικά εφέ και ήχο.

Το Fusion και το Fairlight αποτελούσαν ξεχωριστές εφαρμογές, επομένως αυτές οι περιοχές έχουν πολλά υπο-χαρακτηριστικά και στοιχεία ελέγχου. Φαίνονται περίπλοκα και για να καταλάβουν πώς να χρησιμοποιούν τα πάντα, θα χρειαστεί χρόνος.

Οι δωρεάν και επί πληρωμή εκδόσεις του Resolve έχουν πολλές μεταβάσεις, με όλα τα είδη ξεθωριάσεων και μαντηλιών για να συνδέσετε τα κλιπ σας. Υπάρχουν ξεθωριάσεις με βάση το σχήμα, συμπεριλαμβανομένου ενός σχήματος καρδιάς, αν και για μια ολόκληρη κατηγορία ρομαντικών εφέ, ρίξτε μια ματιά στην αναθεώρηση CyberLink PowerDirector.

Η περιοχή Fusion είναι γεμάτη από ειδικά εφέ και αυτά προχωρούν πολύ περισσότερο από το γρήγορο και εύκολο στυλ μεταφοράς και απόθεσης που έχετε σε λιγότερο προηγμένα εργαλεία. Τα περισσότερα έχουν πολλές ρυθμίσεις και μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικούς τρόπους.Ως παράδειγμα του πόσο λεπτομερείς είναι, έχετε 40 διαφορετικά προεπιλεγμένα εφέ αναλαμπής φακού και όλα σας δίνουν πολλά ρυθμιστικά για να συντονίσετε ακριβώς αυτό που κάνουν. Προηγμένα οπτικά εφέ, όπως το Chroma keying, περιλαμβάνονται επίσης και σας επιτρέπουν να προσθέσετε θεαματικές στιγμές στην εργασία σας.

Διόρθωση χρώματος με επίλυση DaVinci

Τα εργαλεία διόρθωσης χρώματος και βαθμολόγησης είναι ολοκληρωμένα. Πολλά εργαλεία σάς δίνουν μια επιλογή γρήγορων εφέ που μπορείτε να σύρετε σε κλιπ για να δημιουργήσετε μια διάθεση, αλλά το DaVinci Resolve σας δίνει διάφορους ελέγχους για να συντονίσετε τα πράγματα μόνοι σας. 

Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε μια περιοχή στο βίντεό σας για να έχετε διαφορετικές ρυθμίσεις χρώματος, οπότε αν θέλετε εφέ διάσπασης οθόνης ή διαφορετική βαθμολόγηση χρώματος, μπορείτε να τα κάνετε και έχετε το περιθώριο να αφήσετε τη φαντασία σας να τρέξει ταραχές.

best-free-video-editor-επίλυση

Πηγαίνει πάνω και πέρα ​​από το call of duty όταν πρόκειται για δυνατότητες επεξεργασίας ήχου. Οι προσθήκες FairlightFX μπορούν να αναλύσουν και να ελέγξουν τους ήχους σας με κάθε είδους τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης θορύβου. Έχετε επίσης πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη foley με περισσότερους από 500 ήχους.

Υπάρχουν πολλά εφέ, όπως ηχώ, ένας συμπιεστής, ένα flanger και σχεδόν όλα όσα θα μπορούσατε να επιθυμείτε. 

Το DaVinci Resolve μπορεί να χειριστεί διάφορα είδη εργασιών βίντεο, όπως λήψεις 360 μοιρών και multicam. Έχει επίσης χαρακτηριστικά για κάμερες δράσης. Είναι διαθέσιμο για Windows, Mac και είναι ένας από τους λίγους επεξεργαστές βίντεο που υποστηρίζει Linux.

Επισκόπηση λειτουργιών DaVinci Resolve

DaVinci Resolve Λογότυποwww.blackmagicdesign.com

Ξεκινά από 29900 $ Όλα τα σχέδια

Λειτουργικό σύστημα

Παράθυρα

Μακ

Linux

Χαρακτηριστικά

Επεξεργασία 4K

Εργαλεία κάμερας δράσης

Πλήκτρο Chroma (πράσινη οθόνη)

Επεξεργασία βίντεο 360 μοιρών

Επεξεργασία πολλαπλών καμερών

Εξαγωγή στο YouTube

Εξαγωγή στο Facebook

Εξαγωγή στο Vimeo

Βελτιστοποίηση συσκευής

Εγγραφή σε DVD

Εγγραφή σε Blu-ray

Τιμολόγηση

Το DaVinci Resolve έχει μια δωρεάν έκδοση και μια πλήρη έκδοση που κοστίζει 299 $, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά εργαλεία εκεί έξω. Ωστόσο, είναι ένα εργαλείο υψηλής ποιότητας, οπότε αξίζει τα λεφτά αν το χρησιμοποιείτε σε επαγγελματικά προϊόντα. Σε αυτό το εύρος τιμών, ανταγωνίζεται με βαρέων βαρών, όπως το Adobe Premiere Pro CC και το Final Cut Pro X.

Η έκδοση Pro, όπως θα περιμένατε, περιλαμβάνει τόνους επιπλέον δυνατοτήτων. Αν θέλετε να επωφεληθείτε από τη συνεργασία πολλών χρηστών, τα πιο προηγμένα εργαλεία 3D, μια τεράστια γκάμα επιπλέον προσθηκών, εφέ και τον Neural Engine που λειτουργεί με AI, θα χρειαστείτε την αναβαθμισμένη έκδοση.

Αξίζει να δείτε οποιαδήποτε από τις εκδόσεις του DaVinci Resolve. Επειδή μπορείτε να το αποκτήσετε για τίποτα, κέρδισε μια θέση στον καλύτερο δωρεάν οδηγό επεξεργασίας βίντεο

Ευκολία στη χρήση

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αντιμετωπίσετε στο DaVinci Resolve. Μερικές φορές το περιβάλλον εργασίας του μοιάζει με επιστημονικό εργαστήριο, με όλα τα είδη κουμπιών και γραφημάτων στην οθόνη. Αν και φαίνεται περίπλοκο, είναι λεπτό και καλά σχεδιασμένο, με επαγγελματική αίσθηση. 

Μπορείτε να επιλέξετε σε ποια γενική περιοχή θα εργαστείτε μέσω κουμπιών στο κάτω μέρος. Μπορείτε να εστιάσετε στην επεξεργασία, την παράδοση ή τη διαχείριση της βιβλιοθήκης πολυμέσων σας.

Η εργασία με βίντεο είναι πιθανό να τρώει γρήγορα το χώρο της μονάδας δίσκου σας, οπότε δείτε τον καλύτερο αποθηκευτικό χώρο cloud για οδηγό βίντεο για να δώσετε στον εαυτό σας λίγο χώρο αναπνοής.

Εκμάθηση και βελτιστοποίηση του DaVinci Resolve

Αν θέλετε πραγματικά να αξιοποιήσετε στο έπακρο το DaVinci Resolve, ρίξτε μια ματιά στο μενού βοήθειας για το εγχειρίδιο αναφοράς. Αυτό το εντυπωσιακά μεγάλο έγγραφο έχει σχεδόν 3.000 σελίδες. Δεν το έχουμε τελειώσει ακόμη, αλλά υποψιαζόμαστε ότι μπορείτε να βρείτε απαντήσεις στις περισσότερες από τις ερωτήσεις σας εκεί.

davinci-resolv-συντομεύσεις

Υπάρχει επίσης μια εύχρηστη λίστα συντομεύσεων. Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό πολύ πιο γρήγορα, οπότε ρίξτε μια ματιά και βρείτε τις συντομεύσεις που σχετίζονται περισσότερο με τη ροή εργασίας σας.

Υπάρχουν μερικά βίντεο στον ιστότοπο της Blackmagic Design που μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε τα βασικά και μερικές από τις πιο προηγμένες δυνατότητες του DaVinci Resolve. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στον ιστότοπο ή να τα κατεβάσετε. Υπάρχουν επίσης πολλά βίντεο στο YouTube, αν κυνηγάτε.

Ο ιστότοπος περιλαμβάνει διάφορα εκπαιδευτικά βιβλία. Λάβετε υπόψη σας ότι κάνοντας κλικ στο κουμπί “λήψη” στον ιστότοπο σας παρέχονται δωρεάν τα βιβλία σε μορφή PDF, ενώ το κουμπί Amazon σας επιτρέπει να αγοράσετε τη φυσική έκδοση των βιβλίων. Θα προτιμούσαμε να λάβουμε τις δωρεάν εκδόσεις παρά να πληρώσουμε 49,99 $, αλλά οι επαγγελματίες μπορεί να είναι ευτυχείς να πληρώσουν για αυτές.

Τα διαθέσιμα βιβλία είναι για την προηγούμενη έκδοση του λογισμικού, αλλά πολλές από τις πληροφορίες θα πρέπει να εξακολουθούν να είναι σχετικές. Προσέξτε επίσης για νέες εκδόσεις.

Εύρεση απαντήσεων με υποστήριξη Blackmagic

Υπάρχει επίσης ένα εξαιρετικό φόρουμ γεμάτο ικανά άτομα που απαντούν γρήγορα σε ερωτήσεις. Εάν έχετε ένα ερώτημα, πιθανότατα θα βρείτε κάποιον που είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει. 

Περιέργως, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πραγματικό σας όνομα στο φόρουμ, γι ‘αυτό να το γνωρίζετε, εάν έχετε προβλήματα απορρήτου. Ίσως θέλετε επίσης να διαβάσετε τον διαδικτυακό μας οδηγό απορρήτου, ο οποίος εξηγεί πώς να προστατεύσετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το Blackmagic με ερωτήσεις μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας. Υπάρχει επίσης τηλεφωνική υποστήριξη διαθέσιμη με τη σελίδα του Blackmagic που προσφέρει μια επιλογή αριθμών για γραφεία σε όλο τον κόσμο. 

Προσπαθήσαμε να δοκιμάσουμε την υποστήριξη του Blackmagic, καθώς δεν μπορούμε να βρούμε μια ενημερωμένη λίστα μορφών που υποστηρίζονται. Επέστρεψαν σε εμάς εντός 24 ωρών και μπορείτε να δείτε τι μάθαμε στην επόμενη ενότητα.

Το DaVinci Resolve σάς προσφέρει μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη, αλλά το εργαλείο χρειάζεται χρόνο για να μάθει. Αν θέλετε ένα γρήγορο, εύχρηστο εργαλείο, ίσως θελήσετε να δείτε την κριτική μας στο HitFilm.

Για όσους είναι πρόθυμοι να επενδύσουν το χρόνο, ωστόσο, το DaVinci Resolve θα επιβραβεύσει τις προσπάθειές σας και η ομάδα του έχει κάνει πολλά για να σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε.

Υποστήριξη μορφών αρχείων / ανάλυσης

Το DaVinci Resolve μπορεί να χειριστεί 4K και υποστηρίζει επίσης επεξεργασία 8K, οπότε αν έχετε έναν υπέροχο υπολογιστή, μπορείτε να δημιουργήσετε ταινίες σε εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια.

Υποστηρίζει μια τεράστια ποικιλία μορφών. Παρακάτω παραθέτουμε μια περίληψη, αλλά αν θέλετε όλες τις λεπτομέρειες, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις υποστηριζόμενες μορφές και τη λίστα κωδικοποιητών. Αυτή η λίστα είναι για την τελευταία έκδοση, δεν ήταν δυνατή η εύρεση πιο πρόσφατης ενημέρωσης. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει κάποια παραλλαγή μεταξύ λειτουργικών συστημάτων, με μερικές αξιοσημείωτες παραλείψεις για κατόχους Linux, όπως το MP4.

Εισαγωγή μορφών:
βίντεοArriRaw (ARI / MXF), AVC HD, AVC Intra HD, AVCHD, AVI, CINE, CinemaDNG, Cinema RAW Light, Cinema RAW, Cineon, DNG, DPX (DPX / CDX), easyDCP (DCP / MXF), JPEG, JPEG 2000, MPEG 2 (MTS / M2TS), MP4, MXF OP-Atom, MXF OP1A, Nikon RAW, OpenEXR, Quicktime (MOV / MP4), RED, TIFF, VRV
ΉχοςΑνεξάρτητο μη συμπιεσμένο PCM (WAV / AIFF), Ανεξάρτητο IEEE Float, Embedded Audio (MOV / MXF / R3D), MPEG 1 and 2 (MP3), MP4, OP-1A: Embedded Audio, OP Atom: Associated Audio, AAC, WAVE
Εξαγωγές μορφών:
βίντεο AVI, Cineon, DPX, easyDCP, JPEG 2000, MP4, MXF OP-Atom, MXF OP1A, Open EXR, Quicktime, TIFF
ΉχοςMP4, Ενσωματωμένος ήχος, OP Atom: Associated Audio, AAC, WAVE

Εάν έχετε εγκαταστήσει το Final Cut Pro X, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ευρύτερο φάσμα αρχείων QuickTime με το DaVinci Resolve. Εκτός από την τυπική έξοδο βίντεο και κοινωνικών μέσων, μπορεί επίσης να παράγει έξοδο για το Final Cut Pro και το Premiere XML. Δεν καίγεται στο δίσκο, ωστόσο.

Οι περισσότεροι θα βρεθούν ικανοποιημένοι, αλλά αν έχετε ένα αρχείο που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το DaVinci Resolve, ρίξτε μια ματιά στον καλύτερο μετατροπέα βίντεο για βοήθεια που μετατρέπει τα πολυμέσα σας σε κάτι χρησιμοποιήσιμο.

Εκτέλεση

Δεν ήταν δυνατή η εύρεση των απαιτήσεων συστήματος της DaVinci Resolve στον ιστότοπό της, αλλά, ευτυχώς, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εγκατάστασής της.

Για να εκτελέσετε το πρόγραμμα, θα χρειαστείτε Windows 10, macOS 10.14.6 ή CentOS 7.3. Απαιτείται τουλάχιστον 16 GB μνήμης, με τεράστια 32 GB για τους κατόχους Linux και όποιον χρησιμοποιεί το Fusion. Επειδή τα 32 GB είναι πολύ μνήμη RAM, οι κάτοχοι Linux που αναζητούν πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο για το λειτουργικό τους σύστημα ενδέχεται να χρειαστεί να επενδύσουν σε μια αναβάθμιση εάν θέλουν να το χρησιμοποιήσουν.

Με σύγχυση, οι απαιτήσεις GPU δηλώνουν απλώς ότι χρειάζεστε οτιδήποτε απαιτούνται προγράμματα οδήγησης NVIDIA, AMD ή Intel από την GPU σας.

Προσπαθήσαμε να αποδίδουμε τα συνηθισμένα δοκιμαστικά μας βίντεο στο δοκιμαστικό μας σύστημα, με επεξεργαστή Intel i5-7600, 16 GB μνήμης RAM και 6 GB GeForce GTX 1060.

ΡυθμίσειςF1 ClipMusic Clip: Clip Συνέντευξη: Μέσος όρος:
720p 30fps28.3831.0217.5825.66
720p 60fpsΟΧΙΟΧΙΟΧΙΟΧΙ
1080p 30fps59.361.05.8031.4752.21
1080p 60fpsΟΧΙΟΧΙΟΧΙΟΧΙ

Το DaVinci Resolve δεν ανέβασε τα κλιπ πηγής μας σε 60FPS, τα οποία μπορούν να κάνουν ορισμένα εργαλεία, όπως το Adobe Premiere Pro CC. Παρατηρήσαμε επίσης ότι το Resolve αποδίδει γρηγορότερα όταν υπάρχει λιγότερη δράση στο βίντεο. Υπάρχει επίσης ένα μικρό σφάλμα όπου συνδυάζει τα ονόματα των μετονομασμένων βίντεο στην ουρά απόδοσης.

Οι ταχύτητες είναι αξιοσέβαστες, αν και αν θέλετε να δοκιμάσετε το πιο γρήγορο εργαλείο που χρησιμοποιήσαμε για να αποδώσουμε στα 30FPS, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας Corel Videostudio Ultimate.

Το DaVinci Resolve είναι επίσης γενικά ανταποκρινόμενο, αν και δεν είναι το πιο γρήγορο εργαλείο που χρησιμοποιήσαμε. Δεν παρουσιάσαμε σφάλματα, αλλά αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε καμία εργασία, διαβάστε τον τρόπο αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του οδηγού βίντεο.

Εργαλεία

Το DaVinci Resolve περιλαμβάνει το Fusion, μια πλατφόρμα ειδικών εφέ από την ίδια εταιρεία. Στο παρελθόν ξεχωριστό λογισμικό, είναι μια άλλη προσφορά υψηλής ποιότητας που απευθύνεται σε επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν τα περισσότερα για να δημιουργήσουν εντυπωσιακά και πειστικά εφέ.

Περιλαμβάνει προηγμένες λειτουργίες 3D, που σας επιτρέπουν να εισάγετε πλέγματα και να εφαρμόζετε θεαματικά εφέ σωματιδίων, καθώς και να προσθέτετε ογκομετρικά εφέ, όπως ομίχλη και ομίχλη. Αν σας ενδιαφέρει αυτός ο τομέας, ρίξτε μια ματιά στο καλύτερο άρθρο λογισμικού 3D γραφικών.

davinci-resol-fairlight

Το Fairlight είναι ένα άλλο ολοκληρωμένο εργαλείο που ξεκίνησε ως ξεχωριστό λογισμικό. Είναι εξίσου περιεκτικό, δίνοντάς σας κάθε είδους επιλογές για χειρισμό ήχου. Διαθέτει εσωτερική βιβλιοθήκη ήχων με χιλιάδες διαθέσιμα κλιπ. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αυτόματη αντικατάσταση διαλόγου, ομαλοποίηση ήχου και τρισδιάστατο ήχο.

Αυτά τα εξειδικευμένα εργαλεία προσθέτουν πολλά στις δυνατότητες του DaVinci Resolve και προχωρούν πολύ περισσότερο από ό, τι τα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο.

Η ετυμηγορία

Το DaVinci Resolve είναι ένας υψηλής ποιότητας επεξεργαστής γεμάτος χαρακτηριστικά που προσφέρονται σε επαγγελματίες. Προσφέρει βάθος και πολυπλοκότητα και θα ταιριάζει σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την επεξεργασία βίντεο.

Συχνά διαπιστώσαμε ότι έπρεπε να δουλέψουμε σκληρότερα για να κάνουμε πράγματα που ήταν απλά σε άλλα εργαλεία, αλλά το DaVinci Resolve σάς δίνει ένα κοκκώδες επίπεδο ελέγχου σε πράγματα που θα σας επιτρέψουν να σχεδιάσετε πράγματα σύμφωνα με το όραμά σας. Θα χρειαστεί χρόνος για να μάθετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο, αλλά εάν είστε διατεθειμένοι να βάλετε αυτόν τον χρόνο, τα αποτελέσματα σίγουρα θα έρθουν.

Κάνει σχεδόν τα πάντα και δεν έχει πραγματικές αδυναμίες εκτός από την τιμή και την καμπύλη υψηλής εκμάθησης. Η δωρεάν έκδοση του σημαίνει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε και πριν αγοράσετε. Το βαθμολογούμε ως ένα από τα καλύτερα εργαλεία και μια αξιόλογη εναλλακτική λύση για τους δύο καλύτερους συντάκτες αυτής της κατηγορίας, για τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική Adobe Premiere CC και την κριτική Final Cut Pro X.

Εάν έχετε δοκιμάσει το DaVinci Resolve και έχετε να πείτε κάτι για αυτό, ενημερώστε μας στα σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me