Corel VideoStudio Ultimate Review – Ενημερώθηκε το 2020

Corel VideoStudio Ultimate Review

Το Corel VideoStudio Ultimate είναι ένα πολύ καλά εξοπλισμένο, εύχρηστο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο που χρησιμοποιείται ευρέως από επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Ωστόσο, αντιμετωπίσαμε μερικά προβλήματα απόδοσης κατά τη χρήση του, οπότε ενδέχεται να μην είναι η απάντηση για όλους. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση του VideoStudio για τις λεπτομέρειες.


σχόλια επεξεργαστή βίντεο

Ρίχνουμε μια ματιά σε ένα πολύ σημαντικό λογισμικό σήμερα σε αυτήν την κριτική Corel VideoStudio Ultimate. Το VideoStudio είναι ένα εργαλείο επεξεργασίας βίντεο που δημοσιεύθηκε από την καναδική εταιρεία λογισμικού, Corel. Αρχικά αναπτύχθηκε από την Ταϊβάν προγραμματιστή Ulead Systems, λειτουργεί από το 2006.

Θα δούμε πώς διαμορφώνεται σε σύγκριση με τους αντιπάλους της σήμερα. Πρώτον, θα εξετάσουμε τις δυνατότητές του για να δούμε τι μπορεί να κάνει. Θα λάβουμε υπόψη την τιμή του, καθώς και την προσβασιμότητα του. Θα δούμε επίσης την απόδοσή του και θα δούμε ποιες μορφές υποστηρίζει, καθώς και τα εργαλεία που συνοδεύουν.

Βρήκαμε πολλά να μας αρέσουν στο VideoStudio, με άφθονες δυνατότητες, ένα όμορφο περιβάλλον εργασίας χρήστη και αναγνώσιμα στοιχεία ελέγχου. Ωστόσο, δεν είχε καλή απόδοση όπως θα θέλαμε και είχαμε μερικά προβλήματα με αυτό, αλλά ήταν μια θετική εμπειρία, συνολικά.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Corel VideoStudio Ultimate

Χαρακτηριστικά

Το VideoStudio Ultimate περιλαμβάνει όλες τις βασικές δυνατότητες επεξεργασίας που θα περιμένατε. Μπορείτε να εισαγάγετε βίντεο κλιπ και να τα κόψετε και να τα επικολλήσετε εύκολα. Μπορείτε να προσθέσετε ήχο, επικαλύψεις, κείμενο και λεζάντες – συμπεριλαμβανομένου του κειμένου 3D – και να εφαρμόσετε μια επιλογή εφέ.

Αν και τα πρόσθετα είναι σίγουρα σημαντικά, το να κάνεις καλά τα απλά πράγματα είναι αναμφισβήτητα περισσότερο, και το VideoStudio το κάνει σωστό. 

Είναι απλό να σύρετε κλιπ στο χρονοδιάγραμμά σας, να μετακινείτε τα πράγματα και να κάνετε περικοπές. Μπορείτε επίσης να σύρετε εύκολα το βίντεό σας για να το επανατοποθετήσετε και να το κλιμακώσετε. Το VideoStudio Ultimate καθιστά επίσης εύκολη τη μετακίνηση και το ζουμ, οι οποίοι είναι καλοί τρόποι για να κάνετε τα πράγματα να φαίνονται πιο επαγγελματικά.

Το VideoStudio Ultimate προχωρά πολύ πιο πέρα ​​από τα βασικά εδώ με τα επίπεδα και τις επιλογές προσαρμογής χρώματος. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτόματα τα χρώματα ή να ρυθμίσετε τα πάντα μόνοι σας. 

Υπάρχουν επίσης επιλογές για εργασία με την ισορροπία λευκού, μαζί με εργαλεία όπως η καμπύλη τόνου και ο συντονισμός HSL που σας επιτρέπουν να αλλάξετε την απόχρωση, τον κορεσμό και την ελαφρότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προεπιλογές για να κάνετε γρήγορες αλλαγές ή να αφιερώσετε το χρόνο σας για να ρυθμίσετε τα πράγματα ακριβώς όπως τα θέλετε. 

Φίλτρα VideoStudio

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε πολλά φίλτρα για να αλλάξετε την εμφάνιση των βίντεό σας. Η χρήση αυτών είναι απλώς θέμα μεταφοράς και απόθεσης.

Υπάρχει μια καλή επιλογή μεταβάσεων που θα σας βοηθήσουν να μετακινηθείτε από το ένα κλιπ στο άλλο. Η τελευταία έκδοση του VideoStudio Ultimate περιλαμβάνει απρόσκοπτες μεταβάσεις, καθώς και μορφοποίηση. 

Οι μεταβάσεις έχουν πολλές ρυθμίσεις, ώστε να μπορείτε να τις προσαρμόσετε επίσης. Χρήσιμα, τα εικονίδια μετάβασης και εφέ είναι κινούμενα, ώστε να μπορείτε να δείτε τι κάνουν χωρίς να χρειάζεται να τα δοκιμάσετε.

corel-videostudio-effects

Το VideoStudio σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τα περισσότερα αρχεία βίντεο, εικόνας και ήχου ως πηγές. Έχουμε αναφέρει όλες τις υποστηριζόμενες μορφές στη δική τους ενότητα.

Εισαγωγή κλιπ

Μπορείτε να τραβήξετε βίντεο απευθείας από εξωτερικές συσκευές και να εισαγάγετε υπάρχον βίντεο. Τα κλιπ που εισάγονται από διάφορες πηγές εμφανίζονται στον πίνακα μέσων σας, το οποίο μπορείτε να σύρετε στο κύριο χρονοδιάγραμμα, όπως απαιτείται. Υπάρχει επίσης καταγραφή οθόνης, που θα συζητηθεί αργότερα στην ενότητα εργαλείων.

Εκτός από τη δημιουργία αρχείων βίντεο, μπορείτε να δημιουργήσετε δίσκους σε διάφορες μορφές, όπως DVD και Blu-ray, και επίσης να εργαστείτε με αρχεία ISO, επομένως το VideoStudio λειτουργεί ως μετατροπέας βίντεο, καθώς και ως πρόγραμμα επεξεργασίας. Για άλλες επιλογές, ρίξτε μια ματιά στην καλύτερη συλλογή μετατροπέων βίντεο.

corel-videostudio-μουσική

Εάν το αριστούργημα της ταινίας σας χρειάζεται soundtrack, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη μουσική βιβλιοθήκη χωρίς δικαιώματα. Υπάρχουν πολλά αποσπάσματα, που κυμαίνονται από κλασικά έως ηλεκτρονικά και περιλαμβάνουν όλα τα ενδιάμεσα. Κάποιος μας υπενθύμισε ένα παλιό παραμυθένιο. Απλώς σύρετε αυτά στο χρονολόγιό σας και έχετε δωρεάν μουσική υπόκρουση.

Τα επίπεδα έντασης είναι εύκολο να προσαρμοστούν και μπορείτε να εξασθενίσετε τον ήχο μέσα και έξω από διαφορετικά κλιπ για να κάνετε τη μίξη σωστή. Από προεπιλογή, το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει πολλά επίπεδα για το βίντεό σας, μια επικάλυψη, τίτλους, καθώς και κομμάτια φωνής και μουσικής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το audio ducking για να βοηθήσετε ορισμένα κομμάτια να ξεχωρίζουν από άλλα.

Οι κινούμενες επικαλύψεις του VideoStudio Ultimate είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να προσθέσετε ατμόσφαιρα στα βίντεό σας, όπως η δημιουργία εφέ βροχής ή η προσθήκη σωματιδίων. Υπάρχουν επίσης κινούμενα εφέ μετάβασης για παρουσιάσεις. Το παιχνίδι με αυτά είναι πολύ διασκεδαστικό και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Υποστηρίζεται η στάση κίνησης, αν θέλετε να δημιουργήσετε τα επόμενα Wallace και Gromit και η παρακολούθηση κίνησης είναι εκεί αν θέλετε να κάνετε αυτά τα βίντεο σχολικής-αθλητικής ημέρας λίγο πιο επαγγελματικά.

Συνολικά, εντυπωσιάσαμε με τις προσφερόμενες δυνατότητες. Πιστεύουμε ότι οι νέοι ερασιτέχνες θα διασκεδάσουν να τα εξερευνήσουν και οι επαγγελματίες δεν θα νιώσουν σύντομα αλλά ούτε.

Corel VideoStudio Ultimate

Λογότυπο Corel VideoStudio Ultimatewww.videostudiopro.com

Ξεκινά από 153 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Λειτουργικό σύστημα

Παράθυρα

Μακ

Linux

Χαρακτηριστικά

Επεξεργασία 4K

Εργαλεία κάμερας δράσης

Πλήκτρο Chroma (πράσινη οθόνη)

Επεξεργασία βίντεο 360 μοιρών

Επεξεργασία πολλαπλών καμερών

Εξαγωγή στο YouTube

Εξαγωγή στο Facebook

Εξαγωγή στο Vimeo

Βελτιστοποίηση συσκευής
Επιλογή εξαγωγής κινητής συσκευής – χωρίς ρυθμίσεις για συγκεκριμένες συσκευές

Εγγραφή σε DVD

Εγγραφή σε Blu-ray

Τιμολόγηση

Το Corel VideoStudio διατίθεται σε δύο εκδόσεις, Pro και Ultimate. Προς το παρόν έχουν μειωθεί κατά 20 τοις εκατό και 30 τοις εκατό στον ιστότοπο, επομένως προσέξτε τις προσφορές εάν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε μια αγορά. 

Λαμβάνετε επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, σε περίπτωση που δεν είστε ικανοποιημένοι. Υπάρχει επίσης μια δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών που μπορείτε να κατεβάσετε από τον ιστότοπο, χωρίς να απαιτείται κάρτα.

Ωστόσο, η δοκιμή ξεκινά αναδυόμενες διαφημίσεις αφού κλείσετε το λογισμικό. Επιπλέον, εάν το κλείσετε μέσω του επάνω δεξιού κουμπιού, πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να το κλείσετε. αλλά, γεια, είναι δωρεάν. Εάν βλέπετε πάρα πολλά αναδυόμενα παράθυρα στον ιστό, ρίξτε μια ματιά στον καλύτερο οδηγό αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων.

Η έκδοση Pro είναι ένα εξαιρετικό πακέτο, αλλά το Ultimate περιλαμβάνει επιπλέον δυνατότητες, όπως η χρωματική βαθμολόγηση και η δημιουργία μάσκας βίντεο, μαζί με βελτιωμένες εκδόσεις άλλων λειτουργιών, όπως το πρόγραμμα επεξεργασίας τίτλου 3D, τα πρότυπα βίντεο διαχωρισμένης οθόνης και η σταθεροποίηση βίντεο. Παίρνετε επίσης μια πολύ ευρύτερη επιλογή προσθηκών εφέ με την έκδοση Ultimate.

Και οι δύο εκδόσεις είναι σταθερές επιλογές, αλλά το πακέτο Ultimate είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσετε εάν θέλετε κάθε δυνατότητα.

Ευκολία στη χρήση

Για να ξεκινήσετε, κατεβάζετε το πρόγραμμα εγκατάστασης, συμπληρώστε μερικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης email σας και, στη συνέχεια, περιμένετε να ολοκληρωθεί η λήψη 1,37 GB. Ενώ περιμένετε, ίσως είναι καλή στιγμή να δείτε τον οδηγό χρήσης. Πρόκειται για ένα δωρεάν έγγραφο με διάρκεια μεγαλύτερη από 200 σελίδες, οπότε υπάρχουν πολλά να μάθετε. Μπορείτε επίσης να δείτε τον ηλεκτρονικό μας οδηγό απορρήτου.

corel-videostudio-καλωσορίσατε

Το περιβάλλον εργασίας χρήστη είναι λεπτομερές και επαγγελματικό. Η πολυσύχναστη διεπαφή φαίνεται περίπλοκη, στην αρχή, αλλά είναι καλά σχεδιασμένη με τα κουμπιά και τα χειριστήρια που μεταφέρουν σαφώς τη λειτουργία τους. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη διάταξη του χώρου εργασίας σας και να μετακινήσετε τα παράθυρα σε άλλες οθόνες, εάν τα έχετε.

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να ανακαλύψετε παίζοντας και δοκιμάζοντας τα πράγματα. Ωστόσο, εάν θέλετε να κάνετε κάτι συγκεκριμένο, δεν είναι πάντα προφανές πώς. Για παράδειγμα, η απόδοση του τελικού βίντεο απαιτεί επίσκεψη στην καρτέλα κοινής χρήσης. Η τεκμηρίωση συνήθως σας επαναφέρει στο δρόμο, ωστόσο, αν κολλήσετε.

Τα χειριστήρια είναι γενικά ανταποκρινόμενα, αλλά όχι τέλεια. Για παράδειγμα, υπάρχει μικρή καθυστέρηση κατά την αλλαγή καρτελών. Υπάρχουν επίσης μερικές φορές καθυστερήσεις κατά την εκτέλεση σύνθετων λειτουργιών, αλλά αυτό αναμένεται με το βίντεο.

Σεμινάρια VideoStudio

Η οθόνη καλωσορίσματος του VideoStudio παραθέτει περισσότερα από 30 βίντεο εκμάθησης, με περισσότερα στον ιστότοπό του. Όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο σεμινάριο, τα πρότυπα του VideoStudio μπορούν να σας βοηθήσουν να προσθέσετε μια μικρή τάξη στα πρώτα σας βίντεο.

Τα βίντεο εκμάθησης είναι ευχάριστα και λεπτομερή. Τα βρήκαμε χρήσιμα, αλλά πιστεύαμε ότι κάποιοι θα καλωσόριζαν μια πιο ήπια εισαγωγή. Συνιστούμε το βίντεο “να ξεκινήσετε” ως το πρώτο λιμάνι κλήσης κατά την πρώτη χρήση του λογισμικού.

Η εφαρμογή και ο ιστότοπος υποστηρίζουν γλώσσες εκτός από τα Αγγλικά. Τα μηνύματα σχετικά με τους υπότιτλους εμφανίζονται σε πολλές γλώσσες στον ιστότοπο, κάτι που θα βοηθήσει τους μη αγγλόφωνους.

Βοήθεια για το VideoStudio

Μπορείτε επίσης να κάνετε ερωτήσεις στο φόρουμ της κοινότητας. Υπάρχει πολλή δραστηριότητα εκεί, οπότε θα πρέπει να μπορείτε να λάβετε βοήθεια, αν το ζητήσετε όμορφα. Το VideoStudio προσφέρει επίσης υποστήριξη πελατών μέσω τηλεφώνου, συνομιλίας ή email, οπότε η Corel κάνει καλή δουλειά να σας φροντίζει.

Προσπαθήσαμε να θέσουμε μια ερώτηση σχετικά με την αποθήκευση cloud στο παράθυρο συνομιλίας του. Χρειάστηκε να εισαγάγουμε το email μας για να το κάνουμε αυτό και λάβαμε μια απάντηση σε λιγότερο από ένα λεπτό, λέγοντάς μας ότι δεν υποστηρίζονται οι αποθηκεύσεις cloud. Μας εξέπληξε λίγο αυτό, καθώς η τεκμηρίωση ανέφερε την αποθήκευση στο Dropbox και στο Google Drive.

Το βίντεο είναι μια από τις πιο πεινασμένες δραστηριότητες στο χώρο, οπότε αν βρεθείτε σύντομα, ρίξτε μια ματιά στον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για βίντεο. Αξίζει επίσης να δείτε τον καλύτερο χώρο αποθήκευσης cloud για μεγάλα αρχεία.

Είδαμε επιβράδυνση και περιστασιακή συντριβή. Κατά την ταχυδακτυλουργία βίντεο στην Εξερεύνηση, λάβαμε ένα σφάλμα όταν απέτυχε να βρει ένα διαγραμμένο κλιπ και καταλήξαμε να επανεκκινήσουμε. Βρήκαμε επίσης ζητήματα κύλισης με τον τροχό του ποντικιού.

Οι καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε από την απώλεια δεδομένων σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας του συστήματός σας. Ο οδηγός μας για τον τρόπο αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας βίντεο θα βοηθήσει επίσης.

Συνολικά, ωστόσο, το VideoStudio Ultimate κάνει εξαιρετική δουλειά να παρουσιάζεται και να είναι προσβάσιμο. Μπορείτε να το καταλάβετε πολλά μέσω του πειραματισμού και τα σεμινάρια και η τεκμηρίωσή του σας βοηθούν με τα υπόλοιπα.

Ένα εργαλείο σαν αυτό θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να το κατακτήσετε, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για να φτάσετε στην ταχύτητα με αυτό.

Μορφές αρχείων & Υποστήριξη ανάλυσης

Το VideoStudio υποστηρίζει έναν τεράστιο αριθμό μορφών για εισαγωγή και εξαγωγή, όπως δείχνουν οι παρακάτω πίνακες. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε βίντεο και να τα δημοσιεύσετε απευθείας στο YouTube, το Flickr ή το Vimeo.

Εισαγωγή μορφών
Βίντεο:AVCHD (M2T / MTS), AVI, DV, DVR-MS, HDV, HEVC (H.265), M2TS, M4V, MKV, MOD, MOV (H.264), MPEG-1 / -2 / -4, MXF , TOD, UIS, UISX, WebM, WMV, XAVC, XAVC S, 3GP, Μη κρυπτογραφημένοι τίτλοι DVD
Βίντεο 360 μοιρών:ίσο ορθογώνιο, μονό fisheye, dual fisheye
Ήχος:CLP, CUR, DCS, DCX, EPS, FAX, FPX, GIF87a, ICO, IFF, IMG, JP2, JPC, JPG, MAC, MPO, MSP, PBM, PCT, PCX, PGM, PIC, PNG, PPM, PSD, PSPImage, PXR, RAS, SCI, SCT, SHG, TGA, TIF / TIFF, UFO, UFP, WBM, WBMP, WMF, 001, Κάμερα RAW
Εξαγωγή μορφών
Βίντεο:AVC, AVI, DV, HDV, HEVC2 (H.265), M2T, MOV, MPEG-1 / -2 / -4, UIS, UISX, WebM, WMV, XAVC S, 3GP
Συσκευή:Apple iPod / iPhone / iPad / TV, συσκευές Android, Sony PSP / PS3 / PS4, Nintendo Wii, μορφές συμβατές με Microsoft Xbox, DV, HDV
Δίσκος:VD, AVCHD, κάρτα SD, Blu-ray
Ιστός:YouTube, FlickR, Vimeo, Niconico
Ήχος:M4A, OGG, WAV, WMA
Εικόνα:BMP, JPG

Υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις εξαγωγής και αναλύσεις διαθέσιμες. Το μεγαλύτερο που θα μπορούσαμε να βρούμε ήταν 4096 x 2304 για βίντεο MPEG-4.

corel-videostudio-έξοδος

Κατά την επεξεργασία, μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση του βίντεό σας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Όταν προσθέτετε ένα κλιπ στο χρονολόγιό σας, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του έργου σας ώστε να ταιριάζουν. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ανάλυσης και εξόδου ενώ βρίσκεστε στη μέση της εργασίας στο έργο σας.

Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει τα πάντα. Για παράδειγμα, δεν ήταν δυνατή η εισαγωγή ενός βίντεο FLV που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το OBS Studio και έπρεπε να το μετατρέψουμε με το HandBrake. Μετά την εισαγωγή του αρχείου που έχει μετατραπεί, η αναπαραγωγή ήταν κακή στο πρόγραμμα αναπαραγωγής του VideoStudio, παρόλο που φαίνεται τέλεια στο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC.

Εκτέλεση

Η επεξεργασία βίντεο είναι ένα από τα πιο απαιτητικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον υπολογιστή σας και το VideoStudio έχει ορισμένες απότομες απαιτήσεις συστήματος. Χρειάζεται τουλάχιστον επεξεργαστή Intel Core i3 ή AMD A4 3.0GHz, αλλά θα χρειαστείτε i5 ή i7 1,06 GHz ή υψηλότερη για υποστήριξη βίντεο γρήγορου συγχρονισμού AVCHD και Intel. 

Το βίντεο πολλαπλών καμερών, UHD ή 360 μοιρών χρειάζεται ένα i7 ή Athlon A10. Θα χρειαστείτε επίσης λειτουργικό σύστημα 64-bit και τουλάχιστον 4 GB μνήμης RAM, με προτεινόμενα 8 GB για τις πιο προηγμένες λειτουργίες.

Το VideoStudio είναι μόνο για Windows, χρειάζεται τουλάχιστον Windows 7. Καταλαμβάνει 3,5 GB χώρου στο σκληρό δίσκο. Την πρώτη φορά που εγκαταστήσαμε και εκτελέσαμε το VideoStudio, προκάλεσε λίγο άγχος στο δοκιμαστικό μας σύστημα και οι εφαρμογές γραφείου μας κρέμονται.

Προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα δοκιμαστικό βίντεο σε μια επιλογή μορφών εξόδου για να δούμε πόσο καιρό χρειάστηκε. Κλείσαμε όλα τα άλλα λογισμικά πριν το πράξουμε. Ο δοκιμαστικός μας υπολογιστής λειτουργεί σε Windows 10 με επεξεργαστή i5-7600 και 16 GB RAM, μαζί με κάρτα γραφικών GeForce 1060 6 GB και αποθήκευση SSD.

Κατά τη μετατροπή ενός βίντεο για δοκιμή, λάβαμε ένα σφάλμα λέγοντας ότι η μορφή υποστηρίζεται μόνο στα Windows 7, 8 και 10. Ωστόσο, τότε χρησιμοποιούσαμε τα Windows 10.

Τελικά δημιουργήσαμε πολλά βίντεο διάρκειας ενός λεπτού για δοκιμή και λάβαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα όταν τα καταστήσαμε σε διαφορετικές ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις: F1 ClipMusic ClipInview Interview Clip
720p 30fps14.9018.2112.7215.28
720p 60fps57.741.24.0833.5658.46
1080p 30fps24.5730.0820.2224.96
1080p 60fps1.59.242.45.311.08.881.57.81

Όπως μπορείτε να δείτε, τα βίντεο 60-fps χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο απόδοσης από αυτά των 30-fps, ειδικά στα 1080p. Αυτό όμως θα περίμενε κανείς και αυτές οι ταχύτητες φαίνονται αξιοσέβαστες. Ακόμα και το καλύτερο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο μπορεί να δοκιμάσει το υλικό σας, αλλά το VideoStudio Ultimate έτρεξε καλά, τις περισσότερες φορές.

Προσπαθήσαμε επίσης να κάνουμε το κλιπ F1 με μερικές διαφορετικές ρυθμίσεις επιτάχυνσης υλικού για να δούμε τι διαφορά έκανε.

Ρύθμιση: Ώρα:
Επιτάχυνση βίντεο γρήγορου συγχρονισμού Intel1.52.09
NVIDIA CUDA1.55.89
Η επιτάχυνση απενεργοποιήθηκε1.58.56

Το Quick Sync της Intel κερδίζει, αλλά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά εδώ. Αν όμως το σύστημά σας δυσκολεύεται, ίσως αξίζει να προσαρμόσετε αυτήν τη ρύθμιση. Αυτό είναι το πρώτο εργαλείο που έχουμε συγκριθεί ως εξής, οπότε το πόσο καλά είναι αυτά τα αποτελέσματα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα τις επόμενες εβδομάδες.

Κατά τη χρήση της δοκιμαστικής έκδοσης του λογισμικού, είδαμε κακή ποιότητα εικόνας στο παράθυρο προεπισκόπησης και σε βίντεο που δημιουργήσαμε. Έχουμε ακούσει ότι αυτά τα ζητήματα περιορίζονται στη δοκιμαστική έκδοση, αλλά σας συνιστούμε να δοκιμάσετε μόνοι σας το λογισμικό πριν αγοράσετε για να βεβαιωθείτε ότι αποδίδει σωστά την παραγωγή.

Εργαλεία

Το VideoStudio διαθέτει πολλά άλλα εργαλεία, το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά. Μπορείτε να τραβήξετε απευθείας βίντεο από τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το εργαλείο καταγραφής οθόνης, το MultiCam Capture Lite. Αυτό έκανε μια λογική δουλειά, αν και όχι τόσο καλή όσο ένα ειδικό εργαλείο, όπως το στούντιο OBS.

Η καταγραφή βίντεο από την οθόνη σας προσφέρει πολλές επιλογές. Υπάρχει επίσης μια επικάλυψη στην οθόνη που δείχνει τα πλήκτρα πατώντας ενώ το κάνετε, καθιστώντας τον έναν εξαιρετικό τρόπο δημιουργίας βίντεο εκμάθησης.

Ωστόσο, αυτά καθυστερούν. Κατά την πληκτρολόγηση κατά τη λήψη οθόνης, διαπιστώσαμε ότι ξεπεράσαμε γρήγορα την ικανότητα του λογισμικού να συνεχίσει. Αυτό σημαίνει ότι τα πλήκτρα επικαλύφθηκαν αργά στην οθόνη λίγα λεπτά μετά τη διακοπή της πληκτρολόγησης.

corel-videostudio-capture

Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την απόδοση λήψης δοκιμάζοντας το με ένα παιχνίδι για να δούμε πώς το σύστημά μας αντιμετώπισε υπό πίεση. Το Assetto Corsa, ένα βιντεοπαιχνίδι αγωνιστικών αγώνων, έτρεξε τέλεια, αν και δεν καταγράφηκε σε βίντεο. 

Το αποκλειστικό λογισμικό λήψης, όπως το OBS studio, σας επιτρέπει να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις για να τραβήξετε πλάνα παιχνιδιού, αλλά δεν μπορούσαμε να το κάνουμε στο MultiCam Capture. Εάν είστε έτοιμοι να φτιάξετε το δικό σας παιχνίδι, διαβάστε το άρθρο μας για την καλύτερη ανάπτυξη παιχνιδιών εργαλεία.

Το Corel FastFlick είναι ένα επιπλέον πακέτο. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε γρήγορες παρουσιάσεις από οποιεσδήποτε εικόνες έχετε στη διάθεσή σας και θα ταξινομήσετε όλα τα μίγματα, τις μεταβάσεις και τη μουσική για εσάς. Είναι γρήγορο και εύκολο και τα αποτελέσματα είναι αποδεκτά.

Μπορείτε επίσης να εγγράψετε τις δημιουργίες σας απευθείας σε DVD με το λογισμικό MyDVD που περιλαμβάνεται. Αυτή είναι μια απλή εφαρμογή που σας επιτρέπει να προσθέσετε κλιπ και να τα χωρίσετε σε κεφάλαια. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη μουσική και το φόντο του μενού σας.

Υπάρχει επίσης ένα εργαλείο κειμένου 3D. Μπορείτε να χειριστείτε διάφορες ιδιότητες του κειμένου σας, όπως να προσθέσετε τις δικές σας υφές, να αλλάξετε το φωτισμό ή το χρώμα και να προσθέσετε λοξοτμήσεις. Μπορείτε επίσης να κινούσετε το κείμενο, να το μετακινήσετε και να το περιστρέψετε στην κορυφή των ταινιών σας.

Είδαμε ένα από τα περιστασιακά σφάλματα εδώ. Κάνοντας κλικ στο κουμπί τρισδιάστατου τίτλου, εμφανίστηκε ένα παράθυρο που έλεγε ότι ο επεξεργαστής τίτλου εκτελούσε και ότι πρέπει να το κλείσουμε για να συνεχίσουμε, αλλά το εργαλείο δεν εμφανίστηκε για ένα λεπτό περίπου. Το εργαλείο λειτούργησε καλά μόλις το ξεκινήσαμε.

Συνολικά, αυτά τα εργαλεία είναι χρήσιμα και ως επί το πλείστον αποτελεσματικά. Δεν είναι τόσο καλά όσο το ειδικό λογισμικό, αλλά, ως μέρος του συνολικού πακέτου του VideoStudio, είναι εξαιρετικά εργαλεία για να έχετε στη διάθεσή σας. Αν σας ενδιαφέρει ο κόσμος της απόδοσης, διαβάστε το καλύτερο λογισμικό μοντελοποίησης 3D ή τα καλύτερα άρθρα λογισμικού 3D γραφικών.

Η ετυμηγορία

Το VideoStudio Ultimate φαίνεται το ρόλο και διευκολύνει τη βασική επεξεργασία βίντεο. Είναι επίσης γεμάτο με δυνατότητες και πρόσθετα που μπορούν να προσθέσουν ποιότητα στα βίντεό σας. Βρήκαμε λίγα σφάλματα και προβλήματα διεπαφής χρήστη κατά τη χρήση του, μαζί με το περιστασιακό σφάλμα. Ωστόσο, καταφέραμε να επεξεργαστούμε και να δουλέψουμε μαζί του και το προτιμούμε πολύ από το VideoPad, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο VideoPad.

Δυστυχώς, παρατηρήσαμε σταθερά προβλήματα με το βίντεο που αποδόθηκε στη δοκιμαστική του έκδοση και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής που είχε ήταν κακής ποιότητας. Ευτυχώς, η δοκιμαστική έκδοση είναι δωρεάν, οπότε μπορείτε να τη δοκιμάσετε για να δείτε πώς θα προχωρήσετε. Έχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων, αν θέλετε να δοκιμάσετε και την πλήρη έκδοση.

Το VideoStudio έχει πολλά να προσφέρει αν είστε υπομονετικοί και επιθυμείτε να συνηθίσετε τις ιδιοτροπίες του. Εάν παρασχεθούν ζητήματα στην άκρη, μπορεί να αποφέρει καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, θα πρέπει να εργαστείτε με τις ατέλειές του. 

Εάν έχετε δοκιμάσει το VideoStudio Ultimate ή κάποιον από τους ανταγωνιστές του, ενημερώστε μας για τις σκέψεις σας στα σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map