Αναθεώρηση Wrike – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση Wrike

Το Wrike είναι μια ολοκληρωμένη και ευέλικτη λύση διαχείρισης έργων που αποτελεί μια από τις, αν όχι, τις καλύτερες στον τομέα της. Ρίξτε μια ματιά στην πλήρη αναθεώρηση Wrike για να μάθετε για όλα τα πλεονεκτήματα αυτού του προγράμματος.

best-project-management-software

Το Wrike είναι ένα από τα βαρέων βαρών του κόσμου διαχείρισης έργων. Χρεώνεται ως μια κορυφαία λύση διαχείρισης εργασίας, η οποία είναι ένας ισχυρισμός που θέλουμε να δοκιμάσουμε. Σε αυτήν την κριτική Wrike, θα βάλουμε το εργαλείο στους ρυθμούς του και θα δούμε τι μπορεί να κάνει για την ομάδα σας καθώς λειτουργεί στο cloud.

Το Wrike είναι καλά εδραιωμένο και ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιείται από περισσότερες από 17.000 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων γιγάντων όπως οι Airbnb, TGI Fridays και SurveyMonkey. Έχει πολλές δυνατότητες, αλλά η φιλικότητα προς το χρήστη δεν συμβαδίζει με την πλούσια δυνατότητα. Το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργου παίρνει τη σωστή ισορροπία.

Θα δούμε πόσο καλά το χειρίζεται το Wrike.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Όπως με τα περισσότερα λογισμικά διαχείρισης έργων, το Wrike σάς επιτρέπει να οργανώνετε πράγματα σε ξεχωριστά έργα, καθένα από τα οποία περιέχει εργασίες. Οι εργασίες μπορούν να χωριστούν περαιτέρω σε δευτερεύουσες εργασίες. Μπορούν επίσης να ανατεθούν σε ένα μέλος της ομάδας, ώστε να μπορείτε να δείτε ποιος πρέπει να κάνει τι.

Εκτός από τη δημιουργία εργασιών μόνοι σας, μπορείτε να δημιουργήσετε φόρμες που επιτρέπουν σε άλλα άτομα να τις δημιουργήσουν απαντώντας σε ερωτήσεις.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να παρακολουθείτε τι συμβαίνει στο έργο σας. Η ροή είναι μια λίστα εκδηλώσεων σε στυλ ιστολογίου και σας ενημερώνει για οτιδήποτε νέο.

Εάν θέλετε να μάθετε τι είναι στη γωνία, μπορείτε να δείτε την προβολή ημερολογίου, η οποία σας δείχνει τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή. Τα ημερολόγια μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να εμφανίζουν εργασίες και έργα ταξινομημένα κατά ένα ευρύ φάσμα φίλτρων.

ημερολόγιο wrike

Διαφορετικά ημερολόγια μπορούν να τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο, επιτρέποντάς σας να ακονίσετε σε συγκεκριμένες περιοχές του έργου ή να λάβετε μια ευρεία επισκόπηση.

Το Wrike περιλαμβάνει επίσης δοκιμές, που σας επιτρέπουν να σχολιάζετε αρχεία. Με τα βίντεο, τα σχόλια μπορούν να εμφανίζονται σε συγκεκριμένα σημεία, καθιστώντας τη λειτουργία έναν καλό τρόπο για να συζητήσετε ζητήματα με αρχεία στα οποία εργάζεται η ομάδα σας ή να επισημάνετε τμήματα εκπαιδευτικών βίντεο. Μας αρέσει αυτή η λειτουργία πολύ καλά, αν και πολλά από τα καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο σας επιτρέπουν να το κάνετε και αυτό, οπότε μπορεί να μην είναι χρήσιμο για όλους.

Όσον αφορά την εξατομίκευση του χώρου εργασίας σας, το Wrike έχει δώδεκα περίπου θέματα για να διαλέξετε. Ωστόσο, κάθε χρήστης ορίζει το δικό του. Δεν κοινοποιούνται στην ομάδα. Το Wrike θα μπορούσε να βελτιωθεί προσφέροντας μερικές επιλογές για να προσαρμόσετε την εμφάνιση ενός έργου για όλους.

Το Wrike διαθέτει ισχυρές δυνατότητες δημιουργίας αναφορών για να σας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση του έργου σας. Οι αναφορές μπορούν να δημιουργηθούν με λίγα κλικ και να σας επιτρέψουν να δείτε κάθε είδους χρήσιμες πληροφορίες.

Μπορείτε να δείτε ποιος κάνει τι ή τι έχει καθυστερήσει. Μπορείτε επίσης να δείτε ποιες εργασίες δεν έχουν ανατεθεί. Αυτό, μαζί με τη διαχείριση εξάρτησης από το Wrike, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον εντοπισμό των οδοφραγμάτων. Υπάρχουν έξι προεπιλεγμένες αναφορές για να διαλέξετε, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες εκδόσεις επιλέγοντας από πολλές επιλογές και επιλέγοντας επίσης διάταξη.

Το Wrike έχει πολλές ενσωματώσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υπηρεσίες όπως το Salesforce, το Dropbox και το Google Drive. Όπως με τα Asana και Trello, ορισμένες ενσωματώσεις λειτουργούν ως μεσάζοντες, δίνοντάς σας πρόσβαση σε περισσότερες υπηρεσίες.

wrike-ενοποιήσεις

Λαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις μέσω email όταν χρησιμοποιείτε το Wrike. Περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, καθημερινές λίστες υποχρεώσεων και εβδομαδιαίες ενημερώσεις για αναφορές στις οποίες έχετε εγγραφεί. Ορισμένοι έχουν συνδέσμους κατάργησης εγγραφής, αλλά η επιλογή απενεργοποίησης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μερικές φορές χρειάστηκε λίγο κυνήγι για να βρεθεί.

Το Wrike έχει εκδόσεις για τις περισσότερες πλατφόρμες. Εκτός από το πρόγραμμα-πελάτη ιστού, είναι διαθέσιμο για Windows, macOS, Android και iOS.

Συνολικά, το Wrike διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο χαρακτηριστικών που σας επιτρέπει να κάνετε πολλά και να παρακολουθείτε τι συμβαίνει.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Η εγγραφή είναι εύκολη και μπορείτε να ξεκινήσετε με μια δοκιμή εάν δεν θέλετε να πληρώσετε αμέσως.

Αφού εγγραφείτε και επιλέξετε το σχέδιό σας, θα σας ζητηθεί να προσκαλέσετε συμπαίκτες μέσω email. Μπορείτε να το κάνετε αργότερα, αν προτιμάτε.

wrike-πρόσκληση

Το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσετε τον χώρο εργασίας σας. Αντί να ξεκινήσετε από το μηδέν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα προκαθορισμένα πρότυπα του Wrike. Παίρνουν τη δουλειά από την κατασκευή ενός νέου έργου και σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε άμεσα τα βασικά.

Ακόμα κι αν θέλετε να ρυθμίσετε από το μηδέν, είναι χρήσιμο να κοιτάξετε τις προεπιλογές για να πάρετε μια ιδέα για το τι είναι ικανό το Wrike και πώς είναι καλύτερο να το ρυθμίσετε για τις απαιτήσεις σας.

πρότυπα wrike

Τα πρότυπα χωρίζονται σε κατηγορίες, καθένα με μερικές επιλογές. Περιλαμβάνουν ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων και helpdesk, έναν πίνακα Kanban, το οποίο θα είναι εξοικειωμένο με τους χρήστες του Trello, καθώς και ρυθμίσεις για τη διαχείριση εκδηλώσεων, την κυκλοφορία προϊόντων και τη διαχείριση έργων (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιτροπές Trello και Kanban, ανατρέξτε στον οδηγό για αρχάριους του Trello).

Πιθανότατα θα βρείτε κάτι που ταιριάζει με την επιχείρησή σας ή τουλάχιστον σας δίνει μια καλή αρχή για να το ρυθμίσετε ώστε να ταιριάζει με αυτό που κάνετε.

wrike-new-project

Όταν ξεκινάτε ένα νέο έργο, το δίνετε ένα όνομα, μαζί με τις προαιρετικές ημερομηνίες έναρξης και λήξης και ξεκινάτε. Κάθε πρότυπο ανοίγει με ένα σύντομο βίντεο που εξηγεί τι μπορείτε να κάνετε με αυτό.

Τα έργα χωρίζονται σε εργασίες. Μπορούν να ανατεθούν σε μέλη της ομάδας και να δοθεί ημερομηνία λήξης. Αν θέλετε να εκχωρήσετε μια εργασία σε κάποιον που δεν είναι μέλος του Wrike, μπορείτε να τον προσκαλέσετε μέσω email από το χώρο εργασίας.

Η κύρια προβολή σάς παρέχει έναν πίνακα στα αριστερά με μια λίστα εργασιών και έναν πίνακα στα δεξιά που δείχνει λεπτομέρειες για την επιλεγμένη εργασία. Η περιγραφή της εργασίας είναι ουσιαστικά ένα επεξεργάσιμο κείμενο κειμένου, ώστε να μπορεί να προστεθεί όπως απαιτείται.

εξάρσεις wrike

Η διαχείριση της εξάρτησης είναι εύκολη. Για να δημιουργήσετε μια εξάρτηση, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη εξάρτησης” στον πίνακα λεπτομερειών εργασιών. Μπορείτε να τα προσθέσετε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ώστε να μπορείτε να εξαρτήσετε την επιλεγμένη εργασία από μια άλλη ή από την άλλη.

Η διεπαφή αισθάνεται πιο γεμάτη από ό, τι με την Asana και στερείται της αμεσότητας του Trello. Μερικές φορές, κάνοντας κλικ σε κάτι, σας φέρνει σε κατάσταση ότι δεν είναι προφανές πώς να βγείτε, γεγονός που μας οδήγησε να διερευνήσουμε τα χαρακτηριστικά του πιο πειστικά από ό, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Για σύγκριση, ανατρέξτε στον οδηγό για αρχάριους της Asana.

Τούτου λεχθέντος, η διεπαφή χρήστη παρουσιάζει πολλές επιλογές και, μόλις το καταλάβετε, καθιστά εύκολο να κάνετε ό, τι θέλετε.

Συνολικά, το Wrike λειτουργεί καλά, αλλά δεν είναι τόσο προσιτό όσο μερικοί από τους αντιπάλους του. Έχει καλή υποστήριξη, αν κολλήσετε, όπως θα δούμε αργότερα.

Κόστος

Εάν θέλετε να βυθίσετε το δάχτυλό σας στο νερό, δεν χρειάζεται να αναβάλλετε το κόστος, καθώς το Wrike προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών που επιτρέπει στους νέους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητές του. Ωστόσο, δεν πρέπει να σας ενθαρρύνουμε να κάνετε αναβάθμιση, καθώς το email πωλήσεων φτάνει μετά από περίπου μία εβδομάδα.

Σε περίπτωση που προχωρήσετε στο δωρεάν πρόγραμμα στο τέλος, το Wrike εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως απλή λίστα εργασιών για έως και πέντε χρήστες. Το πρόγραμμα Professional είναι 9,80 $ ανά μήνα και υπάρχουν περισσότερες επιλογές για διαφορετικούς τύπους χρηστών.

Όπως δείχνει ο πίνακας, δεν είναι πολύ ακριβό να χρησιμοποιήσετε το Wrike για μικρές ομάδες, αλλά για επιχειρήσεις που εκτελούν μεγάλα έργα με εκατοντάδες μέλη, η τιμή θα είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Η ασφάλεια λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στο Wrike, με μια ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών και εντυπωσιακά πρόσθετα για χρήστες του Enterprise.

Διατίθεται έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, ο οποίος θα αποτρέψει όποιον εισβάλλει στο email σας να μην μπορεί να εισβάλει στον λογαριασμό σας στο Wrike προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή Επαληθευτής Google στο smartphone σας για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Ο οδηγός ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας περιέχει μερικές ακόμη συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε τα εισερχόμενά σας ασφαλή.

Η εταιρική έκδοση προσφέρει πιο προηγμένα στοιχεία ελέγχου ασφαλείας. Επιτρέπει στους διαχειριστές να ελέγχουν αυστηρά τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες. Δεν χρειάζονται όλα τα έργα μέγιστη ασφάλεια, αλλά για όσους διαχειρίζονται ευαίσθητα δεδομένα, υπάρχουν οι επιλογές και διασφαλίζουν ότι μπορείτε να εργαστείτε στο cloud με αυτοπεποίθηση.

Ως διαχειριστής ενός εταιρικού έργου, μπορείτε επίσης να βελτιώσετε τις ρυθμίσεις αποθήκευσης αρχείων και προσκλήσεων για όλους στην ομάδα σας.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια πολιτική πρόσβασης στο δίκτυο, επιτρέποντάς σας να περιορίσετε την πρόσβαση στα έργα σας σε συγκεκριμένες διευθύνσεις IP και υποδίκτυα.

Μπορείτε να ορίσετε την πολιτική κωδικού πρόσβασης για να διασφαλίσετε ότι όλοι προστατεύουν λογικά τον λογαριασμό τους. Εάν δεν ανησυχείτε για την ασφάλεια, μπορείτε να επιτρέψετε στους χρήστες σας να επιλέξουν όποιον κωδικό πρόσβασης θέλουν. Ωστόσο, για έργα που απαιτούν μεγαλύτερο απόρρητο, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι όλοι στην ομάδα σας χρησιμοποιούν έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Μπορείτε επίσης να αναγκάσετε την ομάδα σας να αλλάζει τακτικά τους κωδικούς πρόσβασής τους εάν θέλετε να διατηρήσετε μια στενή αποστολή (ανατρέξτε στο άρθρο των καλύτερων διαχειριστών κωδικών πρόσβασης για βοήθεια σχετικά με αυτό). Η επαναφορά κωδικού πρόσβασης κάθε λίγες εβδομάδες σημαίνει ακόμη και αν έχει διαρρεύσει, όποιος το καταλάβει δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει για πάντα.

Υπηρεσία & Υποστήριξη

Το Wrike φαίνεται πρόθυμο να σας βοηθήσει, με τα παράθυρα ζωντανών συνομιλιών να εμφανίζονται παντού από τη διαδικασία εγγραφής έως την περιοχή της κοινότητας και ακόμη και όταν μόλις αρχίζετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Λαμβάνετε επίσης πολλές επιλογές για να ζητήσετε βοήθεια, με το κουμπί “Wrike assist” στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και μια επιλογή στο μενού που σας μεταφέρει στην πύλη βοήθειας του Wrike.

Πραγματοποιήσαμε μια έρευνα στην υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας του Wrike. Παρά την πρώτη γραμμή, λάβαμε ένα αυτόματο μήνυμα μετά από 90 δευτερόλεπτα που μας είπε να κλείσουμε τη συνομιλία και να περιμένουμε μια απάντηση μέσω email εάν δεν θέλαμε να περιμένουμε.

Επιλέξαμε να το αφήσουμε έξω και, μετά από τρία λεπτά, κατευθυνθήκαμε σε μια σελίδα βοήθειας που απάντησε στο ερώτημά μας. Λίγο αργότερα, στείλαμε χρήσιμα ένα αντίγραφο της συνομιλίας.

Προσπαθήσαμε επίσης να υποβάλουμε ένα εισιτήριο υποστήριξης για να ελέγξουμε τον χρόνο απόκρισης. Το κάναμε αυτό το Σάββατο μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, οπότε δεν περιμέναμε μια γρήγορη απάντηση στην ερώτησή μας σχετικά με την προσαρμογή του έργου μας για ολόκληρη την ομάδα. Τούτου λεχθέντος, λάβαμε μια απάντηση σε 30 λεπτά, η οποία ήταν εντυπωσιακή.

Το σύστημα υποβολής εισιτηρίων διαθέτει μια επιλογή να ζητήσετε από τον Wrike να σας καλέσει πίσω, ώστε να μπορείτε να συνομιλήσετε με ένα πραγματικό άτομο εάν προτιμάτε να λάβετε ένα email.

Κατά την περιήγηση στα θέματα βοήθειας, είδαμε συχνή συμμετοχή από το προσωπικό της κοινότητας Wrike, αλλά υπήρχαν επίσης πολλές ερωτήσεις που δεν είχαν απαντηθεί μετά από μια μέρα περίπου. Όλα όμως φαίνεται να έχουν μια απάντηση τελικά, και η ποιότητα των απαντήσεων είναι υψηλή. Το Wrike έχει μια καλή κοινότητα, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο που τα προβλήματα λύνονται μέσα σε λίγες ώρες.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη βάση γνώσεων που περιλαμβάνει πολλές αναλυτικές περιγραφές για το πώς να κάνετε τα πράγματα. Τα άρθρα στο σύστημα βοήθειας είναι συνήθως μακρά και περιεκτικά. Αν μη τι άλλο, θα μπορούσαν να κάνουν με το να περικοπούν για να είναι ευκολότερο να το ξεπεράσουν.

Μια ενότητα για τη δημιουργία μιας δομής φακέλων, για παράδειγμα, περιλαμβάνει βήματα σχετικά με την ανταλλαγή ιδεών και την ενημέρωση της ομάδας σας, τα οποία είναι σημαντικά, αλλά ίσως να εμποδίσετε μια γρήγορη, εύκολα κατανοητή περιγραφή του τι να κάνετε κλικ για να επιτύχετε αυτό που χρειάζεστε.

Υπάρχουν όμως πολλά και είναι πολύ πιθανό να βρείτε μια απάντηση στις περισσότερες ερωτήσεις. Τα άρθρα είναι επίσης ένας καλός πόρος για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε με την υπηρεσία.

Η Wrike έχει καταβάλει προσπάθεια και πόρους στις επιλογές υποστήριξής της και ήμασταν ικανοποιημένοι με αυτό που βρήκαμε.

Τελικές σκέψεις

Το Wrike έχει πολλές δυνατότητες και επιλογές προσαρμογής, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή για όσους ενδιαφέρονται για τη διαχείριση έργων. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αντιμετωπίσετε, αλλά το φάσμα των επιλογών που διατίθενται στους διαχειριστές είναι κάτι περισσότερο από αυτό που το αντισταθμίζει.

Αν ψάχνετε για ένα εξελιγμένο εργαλείο που μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του έργου σας, τότε το Wrike είναι μια φανταστική επιλογή. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που θα σας βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις και μπορεί να προσαρμοστεί στην επιχείρησή σας. Ωστόσο, τα σοβαρά technophobes ίσως είναι καλύτερα να βλέπουν κάτι απλούστερο.

Είτε δοκιμάζετε το Wrike για πρώτη φορά είτε είστε έμπειρος χρήστης, θα θέλαμε να ακούσουμε τις εμπειρίες σας μαζί του στα παρακάτω σχόλια.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me