Αναθεώρηση Jira – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση Jira

Το Jira είναι ένα εργαλείο διαχείρισης έργων που εστιάζει στην Agile και είναι πραγματικά ευχάριστο να το χρησιμοποιήσετε, με την προϋπόθεση ότι γνωρίζετε τι κάνετε. Για να φτάσετε σε αυτό το σημείο, ίσως χρειαστεί να καταβάλλετε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια που πρέπει να διαθέσει μια μικρή επιχείρηση, αλλά για τις μεγαλύτερες εταιρείες είναι μια εξαιρετική λύση, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην πλήρη κριτική μας για το Jira.

best-project-management-software

Η Jira περιγράφεται ως «το νούμερο ένα εργαλείο ανάπτυξης λογισμικού που χρησιμοποιείται από τις ομάδες της Agile». Προσαρμόζεται στην ανάπτυξη, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα πράγματα. Θα το ρίξουμε μια ματιά σε αυτήν την κριτική Jira.

Ο Atlassian, ιδιοκτήτης της Jira, παρέχει λογισμικό σε περισσότερες από 125.000 ομάδες, οπότε έχει εμπειρία. Η πλατφόρμα υπάρχει από το 2002, επομένως θα περιμένατε να βελτιωθεί. Ωστόσο, επανασχεδιάστηκε πρόσφατα, και η εντύπωση μας είναι ότι έχει ακόμα πράγματα να επιλυθούν.

Βρήκαμε ότι η Jira είναι γεμάτη με χαρακτηριστικά. Διαθέτει μια ισχυρή κοινότητα και επιλογές κατάρτισης για να σας βοηθήσει να κυριαρχήσετε την πολυπλοκότητά της. Έχει λίγα ζητήματα διεπαφής χρήστη, αλλά, συνολικά, προσφέρει πολλά χρήματα για τα χρήματά σας και θα ταιριάζει σε προχωρημένους χρήστες που είναι έτοιμοι να μάθουν την πλατφόρμα και να επωφεληθούν από το βάθος της.

Είναι εξαιρετικά διαμορφώσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους καταστάσεις, αλλά χρειάζεται χρόνος για να το ρυθμίσετε εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό. Ωστόσο, είχαμε μια ατυχή εμπειρία με την υποστήριξή της, την οποία θα φτάσουμε αργότερα, αλλά μπορεί να τα πάτε καλύτερα από ό, τι κάναμε.

Συνιστούμε την Jira και να την κατατάξουμε μεταξύ του καλύτερου λογισμικού διαχείρισης έργων, αλλά έχουμε ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων σας, επομένως όσοι θέλουν να διαχειριστούν έργα, συμπεριλαμβανομένων ευαίσθητων πληροφοριών, μπορεί να θέλουν να διαβάσουν προσεκτικά αυτήν την κριτική πριν χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα.

Εναλλακτικές λύσεις για το Jira

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Η Jira έχει περισσότερες από 3.000 εφαρμογές για να σας βοηθήσει να επεκτείνετε τη λειτουργικότητά του. Πολλές χρεώσεις ανά χρήστη, αλλά οι τιμές δεν φαίνονται πολύ απότομες. Η χούφτα από αυτούς που εξετάσαμε χρεώθηκε κατ ‘αποκοπή αμοιβή $ 5- $ 10 συν 70 σεντς και 3,50 $ για κάθε χρήστη άνω των 10.

Ενσωματώνεται καλά με πολλές άλλες πλατφόρμες. Το Stablemate HipChat μπορεί εύκολα να συνδεθεί, δίνοντάς σας έναν εξαιρετικό τρόπο συνομιλίας με συναδέλφους. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε με λογαριασμούς Bitbucket και Github.

Υπάρχουν ορισμένες επιλογές για να προσαρμόσετε τη ρύθμισή σας πέρα ​​από τον τρόπο οργάνωσης των προβλημάτων. Μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα emoji, για παράδειγμα, το οποίο είναι ένα χαριτωμένο χαρακτηριστικό.

Ο χρόνος μπορεί να παρακολουθείται κάνοντας κλικ στην περιοχή παρακολούθησης χρόνου σε κάθε τεύχος και εισάγοντας το χρονικό διάστημα που έχετε αφιερώσει στην εργασία του. Για ένα άλλο εργαλείο που είναι εξαιρετικό στην παρακολούθηση του χρόνου και προσφέρει επίσης τη δημιουργία τιμολογίων, ανατρέξτε στην κριτική Mavenlink.

Η Jira διαθέτει έναν χρήσιμο διαχειριστή αντιγράφων ασφαλείας που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των έργων σας στο cloud με ένα μόνο κλικ. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί χρόνος, οπότε να είστε έτοιμοι να περιμένετε λίγο αν το κάνετε. Ωστόσο, το δοκιμαστικό μας έργο ήταν έτοιμο σε λίγα λεπτά.

Παίρνετε 250 GB αποθηκευτικού χώρου, που είναι άφθονο. Λέει επίσης ότι δεν θα αρχίσει αμέσως να διαγράφει πράγματα αν υπερβαίνετε λίγο το όριο, αρκεί να μην αποθηκεύετε κάτι προβληματικό θα πρέπει να είστε εντάξει.

Εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο αποθήκευσης από αυτόν, διαβάστε την κριτική μας στο Asana. Η Asana προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και είναι απλό στη χρήση, αλλά δεν προσφέρει τόσο πολύπλοκη όσο η Jira. Θα μπορούσατε, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Zapier, να προσθέσετε περισσότερο χώρο αποθήκευσης στο Jira. Τα zaps που βρήκαμε συνεργάστηκαν με το Egnyte και το Google Drive. Διαβάστε την κριτική Egnyte Connect και το Google Drive για περισσότερα σχετικά με αυτά τα δύο.

Jira και συμβολή

Η επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας γίνεται στο “Confluence” του Atlassian. Αυτό είναι ξεχωριστό λογισμικό στο οποίο μεταφέρθηκε μερικές φορές. Η αποσύνδεση δεν ήταν ιδανική. Μπορούμε να δούμε πολλές ομάδες να αγνοούν εντελώς τη συμβολή.

Εάν προτιμάτε να έχετε ένα ολοκληρωμένο μέσο επικοινωνίας στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε, ρίξτε μια ματιά στην αναθεώρηση Podio. Το Podio διαθέτει μια εύχρηστη πλευρική γραμμή συνομιλίας που διευκολύνει τη συνομιλία.

Μπορείτε να δημιουργήσετε κάθε είδους αναφορές για να αξιολογήσετε την απόδοση της ομάδας σας με λίγα κλικ. Υπάρχουν περισσότερες από 20 επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των συνηθισμένων γραφημάτων πίτας και ράβδων, καθώς και αναφορές χρόνου επίλυσης ζητημάτων και εκθέσεων σπριντ.

jira-αναφορές

Διαθέτει επίσης εφαρμογές και για τις δύο μεγάλες πλατφόρμες για κινητά, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε εν κινήσει.

Ήμασταν ικανοποιημένοι με το σύνολο δυνατοτήτων της Jira, αλλά αισθανθήκαμε ότι η διεπαφή χρήστη της έδειχνε τους περιορισμούς της κάθε φορά που προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι περίπλοκο.

Προσφέρει πολλά, αλλά δεν κάνει τόσο καλή δουλειά όσο μερικοί από τους ανταγωνιστές του καθιστώντας τις πιο προηγμένες δυνατότητες προσβάσιμες. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική Airtable για ένα παράδειγμα πλατφόρμας που διευκολύνει την προσθήκη εξελιγμένων λειτουργιών στα έργα σας.

Επισκόπηση χαρακτηριστικών Jira

Λογότυπο Jirawww.atlassian.com

Ξεκινά από 100 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Χαρακτηριστικά διαχείρισης

Καθήκοντα

Δευτερεύουσες εργασίες

Διαχείριση εξάρτησης

Προσαρμοσμένα υπόβαθρα

Άλλες επιλογές προσαρμογής
Προσαρμοσμένα emoji

Όριο μεγέθους ομάδας
Απεριόριστος

Χώρος αποθήκευσης
250 GB

Γενικός

Πληρωμή
Πιστωτική κάρτα, Paypal, τραπεζική μεταφορά

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Υποστήριξη για φορητά λειτουργικά συστήματα
iOS, Android

Δωρεάν δοκιμή

Ασφάλεια

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Κρυπτογράφηση
TLS 1.2 (διαμετακόμιση)

Πιστοποίηση SOC
Τύπος II

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση

Φόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου / επικοινωνίας

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Η πρώτη μας εντύπωση για την Jira δεν ήταν καλή. Το κουμπί συμφωνίας παρέμεινε κλειδωμένο αφού εισαγάγαμε τα στοιχεία εγγραφής μας. Μόλις ανανεώσαμε τον ιστότοπο, εμφανίστηκε στη φόρμα ένα προηγούμενο αόρατο Captcha, επιτρέποντάς μας να το υποβάλουμε αφού το συμπληρώσουμε ξανά.

jira-ερωτήσεις

Αφού επαληθεύσετε τη διεύθυνση email σας, πρέπει να περάσετε από ένα γρήγορο κουίζ. Η Jira χρησιμοποιεί τις απαντήσεις σας για να επιλέξει ένα πρότυπο για εσάς, αλλά μπορείτε να επιλέξετε άλλη ρύθμιση αν δεν σας αρέσει η πρότασή της. Υπάρχουν πολλά πρότυπα, όπως το Kanban, το οποίο μας συνιστούσε, το Scrum, το Project Management, το Bug Tracking και άλλα.

Εάν μια σανίδα καναμπάν είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες σας, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό για αρχάριους του Trello. Το Trello είναι όσο πιο απλό γίνεται και σας επιτρέπει να μετακινείτε ζητήματα από αριστερά προς τα δεξιά, ακολουθώντας μια ροή εργασίας που σχεδιάζετε μόνοι σας. Για μια πιο προχωρημένη επιλογή, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας LeanKit.

Μόλις ρυθμίσετε το έργο σας, η Jira θα σας ρίξει σε αυτό. Υπάρχει μια προαιρετική περιήγηση στην κορυφή, αλλά, σε αντίθεση με τα περισσότερα εργαλεία, στην αρχή αφήνετε σε μεγάλο βαθμό τις δικές σας συσκευές.

jira-περιοδεία

Εάν παρακολουθήσετε την περιήγηση, σας δείχνει τα βασικά στοιχεία της δημιουργίας εργασιών, εξηγεί μερικά στοιχεία ελέγχου και, στη συνέχεια, σας επιτρέπει να συνεχίσετε με τα πράγματα. Αν και δεν παραμένει για πολύ, άλλες συμβουλές εμφανίζονται κατά καιρούς καθώς εξερευνάτε τις δυνατότητες της πλατφόρμας.

jira-kanban

Η θέα του καναμπάν είναι απλή. Από προεπιλογή, περιλαμβάνει μόνο τρεις στήλες: “to do”, “in progress” και “done”. Αυτό είναι χρήσιμο αν χρειάζεστε κάτι απλό, αλλά μπορείτε να προσθέσετε όσες στήλες θέλετε, αντιπροσωπεύοντας οτιδήποτε από διαφορετικά μέλη της ομάδας σε διαφορετικά στάδια της ροής εργασίας σας.

jira-scrum

Η προβολή αποκοπής σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ζητήματα και, στη συνέχεια, να επιλέγετε μερικά για «σπριντ», σε κάθε ένα από τα οποία μπορεί να δοθεί στόχος και προθεσμία.

Τα πρότυπα της Jira είναι διαφορετικά και αυτό που επιλέγετε θα έχει μεγάλη επίδραση στον τρόπο αλληλεπίδρασης με αυτό. Εάν είστε νέοι στην πλατφόρμα, ίσως είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε μερικά για να δείτε ποια σας ταιριάζει καλύτερα.

Διαχείριση εργασιών Jira

Τα περισσότερα λογισμικά διαχείρισης έργων βασίζονται σε εργασίες, αλλά η Jira αναφέρεται στα βασικά της στοιχεία ως «ζητήματα». Χωρίζονται σε διάφορους τύπους. Πιθανότατα θα χρησιμοποιείτε τα “καθήκοντα” ή τα “σφάλματα”, αλλά υπάρχουν επίσης “ιστορίες”, που αντιπροσωπεύουν στόχους ή επιθυμητές λειτουργίες και “επικά” που είναι μεγαλύτερες ιστορίες που απαιτούν να χωριστούν σε άλλα στοιχεία.

Οι δευτερεύουσες εργασίες μπορούν να δημιουργηθούν εντός εργασιών, αλλά ο διαχειριστής πρέπει να τις ενεργοποιήσει και να τις προσθέσει ως τύπο ζητήματος για αυτό το έργο. Η λειτουργικότητα δεν ήταν διαθέσιμη στην αρχή και η τεκμηρίωσή της δεν βοήθησε, οπότε έπρεπε να επικοινωνήσουμε με την υποστήριξη για να προσπαθήσουμε να λειτουργήσει.

jira-δευτερεύουσες εργασίες

Μόλις ενεργοποιηθεί, οι δευτερεύουσες εργασίες μπορούν να προστεθούν κάνοντας κλικ στο κατάλληλο εικονίδιο και σημειωμένες όταν τελειώσουν. Μπορείτε επίσης να σχολιάσετε και να δώσετε προτεραιότητα σε μεμονωμένες δευτερεύουσες εργασίες.

Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τη διαχείριση της εξάρτησης να λειτουργήσει. Η τεκμηρίωση της Jira υποδηλώνει ότι είναι δυνατόν, αλλά η διαδικασία ρύθμισής της δεν μας φαινόταν σαφής. Ωστόσο, υπάρχουν πρόσθετα που μπορεί να σας βοηθήσουν. Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο που κάνει την προσθήκη εξαρτήσεων απλό, διαβάστε την κριτική TeamGantt.

Η Jira είναι μια μικτή τσάντα ως προς τη χρηστικότητα. Οι βασικοί του τομείς είναι γενικά καλοσχεδιασμένοι και υψηλής ποιότητας, με πολλά έγγραφα. Τα μέλη της ομάδας στα οποία έχουν ανατεθεί στοιχεία θα μπορούν να διαβάζουν, να σχολιάζουν και να τροποποιούν τα ζητήματά τους χωρίς υπερβολική φασαρία.

Ωστόσο, κατά καιρούς πάει στραβά. Αναφέραμε μερικούς από τους τρόπους, αλλά είδαμε προβλήματα όπου τα αναδυόμενα παράθυρα δεν είχαν σωστό μέγεθος ή δεν είχαν κουμπί κλεισίματος, αφήνοντάς τα να κρέμονται στη μέση της οθόνης μας μέχρι να πιέσουμε τη διαφυγή για να τα ξεφορτωθούμε.

Ζητήματα Jira

Ο ιστότοπός του δεν είναι πάντα τόσο γρήγορος όσο θα μπορούσε, με αξιοσημείωτες καθυστερήσεις κατά την επιλογή επιλογών. Όταν κάναμε κλικ στο σύνδεσμο χρέωσης, για παράδειγμα, χρειάστηκαν πάνω από 10 δευτερόλεπτα για τη φόρτωση, ακόμη και όταν προσπαθήσαμε δύο φορές να αφήσουμε την προσωρινή αποθήκευση να βελτιώσει την κατάσταση.

Αρκετά πράγματα απέτυχαν να φορτώσουν την πρώτη φορά. Κάποτε κάναμε κλικ σε κάτι και λάβαμε ένα μήνυμα που έλεγε ότι η λειτουργία δεν ήταν διαθέσιμη στη «νέα εμπειρία», μόνο για να εμφανιστεί λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Οι σελίδες ρυθμίσεων παρουσιάζουν πολλές επιλογές, αλλά δεν είναι πάντα ξεκάθαρο πώς να τις αλλάξετε. Μερικές φορές, προσπαθήσαμε να το κάνουμε, μόνο για να το βρούμε να μην λειτουργεί όπως αναμενόταν. Είδαμε και τις στήλες να ξεπερνούν τις σελίδες ρυθμίσεων. Δεν υπήρχε τίποτα καταστροφικό, ωστόσο, μόνο πολλά μικρά ζητήματα.

Μερικές φορές, ήταν σαν να κολλάς σε ένα λαβύρινθο, με πολλές εκδόσεις του ίδιου πράγμα, όπως η ασφάλεια, να παρουσιάζονται, ανάλογα με το επίπεδο της πλατφόρμας στην οποία δουλεύεις. Με την πάροδο του χρόνου, πιθανότατα θα μάθεις πώς για να κάνουμε τα πράγματα που χρειάζεστε, αλλά βρήκαμε ότι χρειάστηκε πολύ κυνήγι για να βρούμε αυτό που θέλαμε.

Ένα πρόβλημα στο πρότυπο kanban ήταν ότι συνεχίζαμε να χάνουμε σε διαφορετικές υποεπισκοπήσεις και δεν μπορούσαμε να βρούμε τον δρόμο μας πίσω στην προεπιλεγμένη προβολή.

Η Jira ξεκίνησε τα έργα της επόμενης γενιάς πρόσφατα και αυτό δοκιμάσαμε. Υποθέτουμε ότι γι ‘αυτό υπήρχαν τόσα πολλά προβλήματα διεπαφής χρήστη, γιατί όταν το έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ήταν εξαιρετικό. Η τρέχουσα διεπαφή χρήστη συχνά μας άφηνε να κατακλύζουμε, ωστόσο, δεν μπορούσαμε να βγούμε από τις προβολές που είχαμε εισαγάγει ή να βρούμε αυτές που είχαμε δει.

Χρειάστηκε να επικοινωνήσουμε με την υποστήριξη για να λειτουργήσουν οι δευτερεύουσες εργασίες, κάτι που είναι πρώτο και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε εξαρτήσεις. Οι σελίδες βοήθειας δεν ταιριάζουν με αυτό που βρήκαμε στο έργο μας.

Δίνουμε μια μέση βαθμολογία. Πρόκειται για μια πολύ ανεπτυγμένη πλατφόρμα με καλά σχεδιασμένα μεμονωμένα χαρακτηριστικά, αλλά οι χρήστες θα πρέπει να είναι υπομονετικοί όταν ασχολούνται με τα ζητήματά του και οι ανάγκες επανασχεδιασμού του λειτουργούν. Τα μενού του είναι εύκολο να χαθούν. Βρήκαμε ότι είναι αποσπασματικό και, μερικές φορές, ενοχλητικό να εξερευνήσετε.

Εάν η χρηστικότητα με ομαλή βούτυρο είναι αυτό που επιδιώκετε, μια καλή εναλλακτική λύση είναι η monday.com. Μπορείτε να διαβάσετε όλα σχετικά με την αναθεώρησή μας monday.com.

Κόστος

Η Jira χρεώνει ο χρήστης, με το κόστος ανά χρήστη να μειώνεται καθώς η ομάδα σας μεγαλώνει. Δεν έχει διαφορετικά επίπεδα για διαφορετικά σύνολα δυνατοτήτων. Πληρώνετε και παίρνετε τα πάντα.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή αυτο-φιλοξενίας. Μπορείτε να ρυθμίσετε την Jira στον ιστότοπό σας με εφάπαξ χρέωση. Για 10 χρήστες αυτό κοστίζει μόλις 10 $, αλλά για 25 χρήστες η τιμή των μπαλονιών στα 2.500 $. Αυξάνεται από εκεί, οπότε αν δεν ξεκινήσετε και έχετε μια μικρή ομάδα θα πρέπει να πληρώσετε ένα μεγάλο κομμάτι αλλαγής εκ των προτέρων.

Τούτου λεχθέντος, λειτουργεί πιο φθηνά μακροπρόθεσμα. Οι χρήστες σας θα σας κοστίζουν στην περιοχή των 100 $ ετησίως, οπότε 2.500 $ δεν είναι κακή αξία.

Δεν υπάρχει δωρεάν πρόγραμμα, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν για επτά ημέρες χωρίς πιστωτική κάρτα. Εάν εγγραφείτε, μπορείτε να το κάνετε με πιστωτική κάρτα ή PayPal. Μπορείτε να πληρώσετε με τραπεζικό έμβασμα ή επιταγή, επίσης, εάν κάνετε ετήσιο πρόγραμμα.

Η τιμή της Jira είναι ανταγωνιστική και η έλλειψη βαθμίδων κρατά τα πράγματα απλά. Παίρνει καλύτερη αξία καθώς η ομάδα σας μεγαλώνει επίσης. Δεν υπάρχει δωρεάν προσφορά και η δωρεάν δοκιμή διαρκεί μόνο επτά ημέρες. Δεν είναι τέλειο, αλλά εξακολουθεί να έχει ένα καλό σκορ.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Η μητρική εταιρεία της Jira, Atlassian, παρέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές ασφάλειας και απορρήτου της. Πηγαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες από ό, τι έχουμε δει αλλού και ίσως είναι ο καλύτερος στην πράξη στην κατηγορία διαχείρισης έργων.

Χρησιμοποιεί το TLS 1.2 με τέλειο απόρρητο απόρρητο για την προστασία δεδομένων κατά τη μεταφορά. Διαθέτει πολλές πιστοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ISO 27001 και 27018. Διαθέτει πιστοποιητικό τύπου II SOC για το Jira Cloud και πιστοποιητικό PCI DSS, το οποίο υποδηλώνει ότι μπορείτε να το εμπιστευτείτε με τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

Εκτός από τη συμμετοχή σε ελέγχους ασφαλείας και προγράμματα δοκιμών διείσδυσης, καθιστά τις αναφορές του διαθέσιμες σε όλους στον ιστότοπό του. Αν θέλετε να μάθετε τις λεπτομέρειες, μπορείτε να τις βρείτε εκεί. Έχει επίσης ένα ερωτηματολόγιο CSA Star Level 1 που αναλύει λεπτομερώς τι κάνει.

Κάνει καλή δουλειά και για την αναφορά προβλημάτων. Για παράδειγμα, βρήκαμε μια αναφορά στον ιστότοπό της που περιγράφει λεπτομερώς την ευπάθεια τρίτων στο λογισμικό HipChat. Είναι καθησυχαστικό να βλέπουμε έναν εκδότη να υιοθετεί μια τόσο ανοιχτή προσέγγιση σε θέματα ασφάλειας.

Βρήκαμε αναφορές για παραβίαση της ασφάλειας από το 2010, αλλά ήταν ανοιχτή για αυτό και συνέβη πολύ καιρό, οπότε δεν την αντιμετωπίζουμε κατά της Jira.

Εκτός από την παρουσίαση μιας σύντομης, ευανάγνωστης πολιτικής απορρήτου, συμμετέχει στις ΕΕ-ΗΠΑ. και Ελβετικές ΗΠΑ πλαίσια ασπίδας προστασίας προσωπικών δεδομένων, ακόμη και στο να παρέχουν στους πελάτες τις ημερομηνίες πιστοποίησής του, και υπάρχει ένας αποκλειστικός αριθμός επικοινωνίας και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ερωτήσεις σχετικά με τις ασπίδες προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Jira και GDPR

Η Jira προσφέρει λεπτομερείς πληροφορίες για το τι κάνει σε σχέση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων και βοηθά τους πελάτες της να συμμορφωθούν με αυτόν. Αυτό περιλαμβάνει εργαλεία διαγραφής προφίλ που σας επιτρέπουν να διαγράψετε τα προσωπικά σας στοιχεία, καθώς και εργαλεία εισαγωγής και εξαγωγής που λειτουργούν με τα δεδομένα των πελατών σας. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας GDPR.

Προσφέρεται έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, αλλά όχι εκτός πλαισίου. Θα χρειαστεί να αγοράσετε μια επέκταση για την έκδοση ιστού για περίπου 10 $ ανά χρήστη ή να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή, όπως ο Επαληθευτής Google, για το τηλέφωνό σας.

Εάν η ασφάλεια και το απόρρητο είναι σημαντικά για εσάς, ρίξτε μια ματιά στην κριτική Wrike. Το Wrike είναι το αγαπημένο μας εργαλείο διαχείρισης έργου και έχει καλή βαθμολογία στις περισσότερες περιοχές.

Στην Jira, έχετε πολλές επιλογές ασφαλείας, αλλά θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν οργανισμό, να επαληθεύσετε τους τομείς σας και να εγγραφείτε στην πρόσβαση Atlassian για να τους αποκτήσετε.

jira-πρόσβαση

Παρόλο που η Jira μιλά για την ασφάλεια και το απόρρητο, έχουμε μια έκπληξη όταν επικοινωνήσαμε με την υποστήριξή της. Μας απάντησαν με ένα στιγμιότυπο οθόνης που έδειχνε τις εργασίες μας και μερικές από τις λεπτομέρειες τους, τις οποίες είχαν λάβει στο έργο μας.

jira-screenshot-από-υποστήριξη

Ήταν απλώς ένα δοκιμαστικό έργο, αλλά αν ήταν εμπιστευτικές επιχειρηματικές πληροφορίες, το προσωπικό της Jira θα το είχε δει. Αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα από πλευράς απορρήτου.

Επιστρέψαμε σε αυτό για να ρωτήσουμε αν η προβολή των δεδομένων των χρηστών ήταν συνηθισμένη και λάβαμε μια απάντηση, ζητώντας συγγνώμη, αλλά μας λένε «η υποστήριξη, ωστόσο, κατά τη διερεύνηση ενός ζητήματος μπορεί να συνδεθεί σε έναν ιστότοπο πελατών».

jira-υποστήριξη-απάντηση

Παρόλο που είμαστε βέβαιοι ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις του του επιτρέπουν να το κάνει, εξακολουθούμε να μην περιμένουμε την προβολή των εσωτερικών του έργου μας χωρίς ρητή συγκατάθεση. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει να συμβαίνει όταν εξετάζουμε λογισμικό διαχείρισης έργων.

Δυστυχώς, εξαιτίας αυτού, πρέπει να δώσουμε στην Jira ένα κακό σημάδι για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, παρά το ότι έχει όλα τα άλλα σωστά σε αυτόν τον τομέα.

Υπηρεσία & Υποστήριξη

Το μενού βοήθειας στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης είναι γεμάτο από επιλογές και την πρώτη θέση που πρέπει να κάνετε κλικ όταν είστε κολλημένοι.

Η τεκμηρίωσή της, στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από αυτό το μενού, είναι περιεκτική και λεπτομερής. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης συγκεκριμένων στοιχείων ελέγχου και στοιχείων οθόνης, καθώς και συμβουλές υψηλότερου επιπέδου για το πώς να ρυθμίσετε τα έργα σας και να τα χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε αυτό που θέλετε.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη βάση γνώσεων με άρθρα για οδηγίες που προσφέρουν περαιτέρω πληροφορίες.

Το Jira είναι ένα δημοφιλές εργαλείο και διαθέτει μια μεγάλη κοινότητα εάν χρειάζεστε βοήθεια. Ο ιστότοπος της κοινότητας είναι απασχολημένος, με πολλές ερωτήσεις και απαντήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες έλαβαν απάντηση μέσα σε λίγες ώρες. Υπάρχει ένα πλαίσιο αναζήτησης και πολλά φίλτρα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τα αναζητήσετε, αλλά ένα άλλο μικρό ζήτημα διεπαφής χρήστη εμφανίστηκε όταν το αναπτυσσόμενο μενού απέτυχε να κλείσει αφού το χρησιμοποιήσαμε.

Εάν θέλετε να συνδεθείτε προσωπικά με άλλους χρήστες, το Atlassian διαθέτει ομάδες χρηστών σε όλο τον κόσμο. Τους έχει μόνο σε 50 πόλεις στις ΗΠΑ και υπάρχει τουλάχιστον μία στις περισσότερες μεγάλες χώρες. Συνήθως έχουν εκδηλώσεις κάθε μήνα, καθιστώντας την Jira μια εξαιρετική πλατφόρμα αν θέλετε να ξεφύγετε από το γραφείο και το δίκτυο στην πραγματική ζωή.

Η επαφή με τους συνανθρώπους σας είναι ιδιαίτερα σημαντική αν εργάζεστε από το σπίτι. Εάν είστε εσείς, μπορείτε επίσης να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με τα οφέλη της απομακρυσμένης εργασίας για περισσότερους δείκτες.

Μπορείτε ακόμη και να κερδίσετε κονκάρδες για συμμετοχή στην κοινότητα (δυστυχώς, είμαστε μόνο στο επίπεδο μηδέν). Εκτός από το να παρακινεί αυτούς που απολαμβάνουν κάτι τέτοιο, τα επίπεδα απονέμονται για την ολοκλήρωση διαφορετικών εργασιών, οπότε είναι ένας ύπουλος τρόπος να κάνετε την ομάδα σας να δοκιμάσει τα διαφορετικά εργαλεία στη διάθεσή τους.

Αν διαχειρίζεστε μια μεγάλη ομάδα, μπορείτε να επωφεληθείτε από το Πανεπιστήμιο Atlassian, το οποίο προσφέρει εκπαίδευση και πιστοποίηση μέσω κατ ‘απαίτηση και ζωντανών μαθημάτων.

Εκτιμούμε μια εφαρμογή με μια καλή επιλογή συντομεύσεων πληκτρολογίου καθώς και έναν εύκολα προσβάσιμο τρόπο προβολής τους. Η Jira έχει και τα δύο.

Βοήθεια Jira

Το μενού βοήθειας του Jira δεν έχει επιλογή επικοινωνίας με την υποστήριξη, αλλά υπάρχει ένα στη σελίδα της συνδεδεμένης κοινότητας. Υποστηρίξτε τις διοχετεύσεις προς τις επιλογές αυτοβοήθειας πρώτα, αλλά εάν συνεχίσετε να κάνετε κλικ, θα μεταβείτε τελικά σε μια φόρμα επικοινωνίας.

Ακόμα και τότε, οι κατηγορίες δεν περιλαμβάνουν γενικά αιτήματα για βοήθεια. Αν θέλετε να μάθετε πώς να κάνετε κάτι, η πιο κοντινή αντιστοιχία είναι “τεχνικά ζητήματα και σφάλματα”. Στη συνέχεια, πρέπει να αξιολογήσετε τη σοβαρότητα του προβλήματός σας σε κλίμακα τεσσάρων σημείων.

Έχουμε ήδη μιλήσει για την εμπειρία μας με την υποστήριξη της Jira στην ενότητα ασφάλειας και απορρήτου, αλλά η απάντησή της στο ερώτημά μας ήταν γρήγορη. Χρειάστηκε λιγότερο από μία ώρα για να μας απαντήσετε, κάτι που είναι καλύτερο από πολλά άλλα. Ήταν απλώς ατυχές ότι ο εκπρόσωπος αποφάσισε να αποκτήσει πρόσβαση στο πρόγραμμά μας και να μας στείλει ένα στιγμιότυπο οθόνης από αυτό.

Η ώρα είναι ένας πολύ καλός χρόνος απόκρισης, αλλά αν θέλετε ακόμη πιο γρήγορη εξυπηρέτηση, ρίξτε μια ματιά στην κριτική Basecamp. Η υποστήριξή του μας επέστρεψε σε τρία λεπτά, απαντώντας πριν επιστρέψουμε από το διάλειμμα για καφέ.

Παρά τις προσπάθειες της Jira να μας απομακρύνει από το να επικοινωνήσουμε απευθείας, αγωνιστήκαμε να βρούμε μια ερώτηση που δεν είχε ήδη απαντηθεί στην τεκμηρίωση ή την κοινότητά της, οπότε είναι εξαιρετικοί πόροι.

Γενικά δίνουμε στην Jira υψηλά σημάδια εδώ. Παρά το γεγονός ότι σας απαλλάσσει από την επικοινωνία με την υποστήριξη, το υλικό βοήθειας είναι κορυφαίας ποιότητας και οι απαντήσεις υποστήριξης γίνονται γρήγορα και με ακρίβεια όταν επικοινωνείτε μαζί της. Ωστόσο, πρέπει να αφήσουμε μερικά σημεία για να επιτρέψουμε στο προσωπικό υποστήριξής του να βλέπει άσκοπα τις λεπτομέρειες του έργου μας.

Τελικές σκέψεις

Η Jira είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για τη διαχείριση έργων και την ανάθεση εργασιών στην ομάδα σας. Έπρεπε να καταλάβουμε μερικά πράγματα όταν το χρησιμοποιούμε, αλλά υπάρχει πολλή υποστήριξη εκεί και τα πράγματα είναι ευκολότερα για τους κανονικούς χρήστες από ό, τι εκείνοι που δημιουργούν έργα.

Η ασφάλειά του είναι πραγματική δύναμη και θα είχαμε πει το ίδιο για το απόρρητό του εάν δεν μας έστειλε ένα στιγμιότυπο οθόνης των λεπτομερειών του έργου μας, αλλά όσοι ενδιαφέρονται σοβαρά να διατηρήσουν τα δεδομένα τους ιδιωτικά θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Η κοινότητά της είναι ισχυρή, με πολλή βοήθεια και πληροφορίες διαθέσιμες στο διαδίκτυο, καθώς και μέσω συναντήσεων και εκπαίδευσης πραγματικής ζωής. Απάντησε επίσης γρήγορα στο εισιτήριο υποστήριξής μας. Πιστεύουμε ότι αξίζει μια ματιά και, ελπίζουμε, θα βελτιωθεί όταν ξεδιπλώσει τα θέματα στον επανασχεδιασμό του.

Εάν έχετε δοκιμάσει την Jira, ενημερώστε μας για την εμπειρία σας στα σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me