Αναθεώρηση GanttProject – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση έργου Gantt

Το GanttProject είναι ένα εύχρηστο, εργαλείο διαχείρισης έργου ανοιχτού κώδικα. Εάν θέλετε να ακολουθήσετε μια συγκεντρωτική προσέγγιση που βασίζεται σε gantt και χωρίς cloud, ίσως θελήσετε να δείτε την πλήρη κριτική μας για το GanttProject.

best-project-management-software

Το GanttProject είναι μια εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές που απαιτεί, όπως το μαντέψατε, μια προσέγγιση τύπου Gantt στη διαχείριση έργων. Σε αυτήν την κριτική GanttProject, θα την εξετάσουμε λεπτομερώς και θα δούμε πώς συγκρίνεται με τις πολλές εξαιρετικές προσφορές λογισμικού διαχείρισης έργων που βασίζονται σε σύννεφο.

Πρόκειται για ένα μικρό έργο ανοιχτού κώδικα που υπάρχει από το 2003, οπότε έχει κάνει πολλή δουλειά σε αυτό. Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο παρά την έλλειψη περιττών στοιχείων και, εάν θέλετε να επικεντρωθείτε στις βασικές λειτουργίες διαχείρισης εργασιών, μπορεί να κάνει ό, τι χρειάζεστε.

Το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργων προσφέρει διαδικτυακά εργαλεία επικοινωνίας και σας επιτρέπει να συνεργάζεστε. Το GanttProject είναι ιδανικό για τη διαχείριση κατανεμημένων έργων. Είναι πιο κατάλληλο να τρέχετε σε υπολογιστή γραφείου, ωστόσο, με ένα άτομο που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση του έργου, ενώ άλλοι κάνουν check in όπως απαιτείται.

Είναι απλό, αλλά προσφέρει διαχείριση εργασιών, εξαρτήσεις και δευτερεύουσες εργασίες. Οι βασικές δυνατότητες διαχείρισης έργων υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχουν πολλά άλλα. Για παράδειγμα μιας πλατφόρμας υψηλής ποιότητας που είναι γεμάτη εξαιρετικές δυνατότητες, ρίξτε μια ματιά στην κριτική Wrike.

Ωστόσο, το GanttProject έχει μερικές χρήσιμες δυνατότητες και τα έργα μπορούν να αποθηκευτούν σε έναν διακομιστή, εάν διαθέτετε την κατάλληλη. Μπορεί να δημιουργήσει αναφορές και ιστοσελίδες, οπότε υπάρχουν τρόποι για να ενημερώνετε την ομάδα σας με τα σχέδιά σας.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι ακόμα πιο απλό, αλλά με περισσότερη αίσθηση διασκέδασης, διαβάστε την κριτική μας στο Asana. Η Asana κάνει τη διαχείριση εργασιών διασκεδαστική ενώ εξακολουθεί να είναι χρήσιμη.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το GanttProject

Χαρακτηριστικά

Δεν εκπλήσσει, οι χρήστες του GanttProject θα αφιερώσουν πολύ χρόνο στην προβολή του Gantt. Αυτό σας δίνει μια επισκόπηση του πώς ταιριάζουν οι εργασίες σας. Μπορείτε να δείτε ποιες εργασίες πρέπει να γίνουν πριν από άλλους, μπλοκαρίσματα και εξαρτήσεις.

ganttproject-gantt-chart

Εάν είστε στην αγορά για ένα εργαλείο που βασίζεται στο Gantt, ρίξτε μια ματιά στην κριτική TeamGantt για μια εναλλακτική λύση που βασίζεται σε σύννεφο.

Το GanttProject διαθέτει ένα γράφημα πόρων για να προσθέσετε άτομα στο έργο σας. Μπορείτε να δώσετε σε όλους έναν ρόλο και να ορίσετε προσαρμοσμένους ρόλους. Το μόνο που υπάρχει από προεπιλογή είναι ο “διαχειριστής έργου”, οπότε θα πρέπει να προσθέσετε άλλους, εκτός εάν εργάζεστε μόνοι.

Τα άτομα στο γράφημα πόρων σας μπορούν να ανατεθούν σε εργασίες. Μόλις εκχωρηθούν, έχουν χρωματική κωδικοποίηση, ώστε να μπορείτε να δείτε εάν κάποιος είναι υπερφορτωμένος ή υπερφορτωμένος.

ganttproject-pert-chart

Υπάρχει επίσης μια προβολή PERT. Αυτό είναι ένα είδος γραφήματος που σας δείχνει τη διάρκεια κάθε εργασίας ως τιμή και όχι μια γραμμή σε ένα ημερολόγιο.

Δεν υπάρχει από προεπιλογή και πρέπει να ενεργοποιηθεί στο μενού “προβολή”. Όπως και η προβολή Gantt, δείχνει τη σχέση μεταξύ εργασιών, αλλά το κάνει ανεξάρτητα από το ημερολόγιο, ώστε να μπορείτε να αναδιατάξετε τα στοιχεία σύροντάς τα και τοποθετώντας τα με τρόπο που να σας έχει νόημα.

Εκτός από την προσφορά διαχείρισης εξάρτησης, το GanttProject σας δείχνει την κρίσιμη διαδρομή, η οποία είναι η διαδρομή που θα είχε ως αποτέλεσμα τον συντομότερο δυνατό χρόνο για την ολοκλήρωση του έργου σας.

Μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση της εφαρμογής επιλέγοντας από μια επιλογή προεπιλογών, αν και δεν πρόκειται να κερδίσετε βραβεία για οπτική γοητεία. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα χρώματα των στοιχείων γραφήματος και να προσθέσετε το δικό σας λογότυπο. Μπορείτε να ορίσετε αργίες και να τις παραλείψετε από το ημερολόγιό σας, κάτι που μπορεί να διατηρήσει τα πράγματα τακτοποιημένα.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα καλύτερα εργαλεία διαχείρισης έργων, το GanttProject είναι λογισμικό επιτραπέζιου υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι δεν διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά για εναλλακτικές λύσεις που βασίζονται σε σύννεφο.

Σε σύγκριση με τις διαδικτυακές πλατφόρμες, η μεγαλύτερη αδυναμία της είναι η έλλειψη επιλογών επικοινωνίας. Μπορείτε να στείλετε email στους χρήστες στη λίστα πόρων σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε προσθέσει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, αλλά αυτό γίνεται μέσω της προεπιλεγμένης εφαρμογής email σας.

Εάν θέλετε μια εφαρμογή που προσφέρει πολλούς τρόπους για να μιλήσετε με τους συμπαίκτες σας, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας Podio.

Αποθηκεύει επίσης αρχεία τοπικά από προεπιλογή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κοινοποιούνται. Ωστόσο, μπορείτε να αποθηκεύσετε σε μια μονάδα δίσκου δικτύου ή να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως το Dropbox για κοινή χρήση των αρχείων του έργου σας. Υπάρχει επίσης η επιλογή σύνδεσης σε διακομιστή μέσω του πρωτοκόλλου WevDAV.

Αν σας ενδιαφέρει να βρείτε μια υπηρεσία αποθήκευσης για την ομάδα σας, διαβάστε το άρθρο μας για το καλύτερο διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης για ομάδες.

ganttproject-html-έξοδος

Το GanttProject έχει μια εξαιρετική γεννήτρια αναφορών που δημιουργεί περιλήψεις του έργου σας σε πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων των .pdf και HTML. Η εξαγωγή HTML είναι μια ιδιαίτερα καλή λειτουργία, επιτρέποντάς σας να προσθέσετε μια επισκόπηση του έργου σας στο διαδίκτυο εύκολα. Παίρνετε έναν μίνι ιστότοπο, με συνδέσμους σε διαφορετικές ενότητες και υπάρχει μια επιλογή θεμάτων για να διαλέξετε. Φαίνεται βασικό, αλλά είναι χρήσιμο.

Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε και να εξαγάγετε στο Microsoft Project, καθώς και να διαχειριστείτε αρχεία .csv.

Το GanttProject έχει ένα στενό, εστιασμένο σύνολο χαρακτηριστικών. Δεν υπάρχει τεράστιο ποσό για να μάθετε και τι υπάρχει αυτό που περιμένετε.

Το GanttProject είναι ένα επιτραπέζιο λογισμικό που έχει κατασκευαστεί σε Java και εκτελείται σε Windows, Linux και macOS. Δεν είναι πλούσιο σε χαρακτηριστικά, αλλά είναι καλό σε αυτό που κάνει και έχει μερικές ωραίες πινελιές. Έχει ως αποτέλεσμα μια αξιοπρεπή βαθμολογία εδώ. Εάν χρειάζεστε μια εφαρμογή που έχει περισσότερες δυνατότητες και ενσωματώσεις, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας Airtable.

Επισκόπηση δυνατοτήτων GanttProject

Λογότυπο GanttProjectwww.ganttproject.biz

Ελεύθερος

Χαρακτηριστικά διαχείρισης

Καθήκοντα

Δευτερεύουσες εργασίες

Διαχείριση εξάρτησης

Προσαρμοσμένα υπόβαθρα

Άλλες επιλογές προσαρμογής
Ρυθμίσεις εμφάνισης, λογότυπο, προσαρμοσμένα χρώματα

Όριο μεγέθους ομάδας
Απεριόριστος

Χώρος αποθήκευσης
Απεριόριστο GB

Γενικός

Πληρωμή
Ανοιχτός κώδικας (δωρεάν)

Αποδέχεται κρυπτογράφηση

Υποστήριξη για φορητά λειτουργικά συστήματα

Δωρεάν δοκιμή
Τέλος πάντων

Ασφάλεια

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Κρυπτογράφηση
Διαθέσιμα πρόσθετα

Πιστοποίηση SOC

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση

Φόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου / επικοινωνίας

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το GanttProject είναι μια δωρεάν εφαρμογή που κατεβάζετε και εκτελείτε μόνοι σας. Έρχεται με ένα πρόγραμμα εγκατάστασης, το οποίο είναι μόνο 18MB στα Windows, οπότε είναι γρήγορο για λήψη και εύκολο στην εκτέλεση. Δεν υπάρχουν πολλά που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Δεν υπάρχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην εφαρμογή και τίποτα δεν μοιάζει με εγχειρίδιο.

Οι περισσότερες διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν μια καθοδήγηση όταν ξεκινάτε ή εισάγετε γνωριμίες, αλλά έχετε μείνει μόνοι σας με το GanttProject. Ένα παρόμοιο εργαλείο είναι το Redmine, το οποίο είναι ανοιχτού κώδικα και έχει σχεδιαστεί για να εκτελείται στον δικό σας διακομιστή. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας Redmine για περισσότερα.

Ευτυχώς, το GanttProject είναι εύκολο να καταλάβουμε, εν μέρει επειδή δεν υπάρχουν πολλά να καταλάβουμε. Τα μενού του έχουν μερικές επιλογές, αλλά δεν είναι γεμάτα μαρμελάδα.

Όπως μάλλον μαντέψατε, το GanttProject είναι ένα εργαλείο που εστιάζει στο Gantt. Η κύρια προβολή του είναι ένα γράφημα Gantt με μια λίστα εργασιών στα αριστερά και ένα ημερολόγιο που δείχνει πότε προγραμματίζονται εργασίες για τα δεξιά.

Η προσθήκη μιας εργασίας είναι απλή και μπορεί να γίνει με ένα κουμπί ή μερικές επιλογές μενού. Οι νέες εργασίες έχουν ρυθμίσει τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης σε οποιαδήποτε ημέρα βρίσκεται στο αριστερό άκρο της προβολής γραφήματος, κάτι που είναι περίεργο, αλλά το συνηθίζεις.

ganttproject-task-properties

Στο ημερολόγιο, μπορείτε να αλλάξετε τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης για εργασίες με ποντίκι πάνω από τις άκρες τους και σύροντας. Μπορείτε να αλλάξετε το ποσοστό ολοκλήρωσης με παρόμοιο τρόπο και να δημιουργήσετε εξαρτήσεις σύροντας ένα βέλος από τη μία εργασία στην άλλη.

Δεν υπάρχουν προφανείς λαβές για να σας δείξουμε ότι είναι δυνατόν και απαιτεί ακρίβεια με το ποντίκι, αλλά είναι αρκετά διαισθητικό για να καταλάβετε μέσω πειραματισμού. Ίσως να απογοητευτείτε προσπαθώντας να μετακινήσετε τα πράγματα γρήγορα, επειδή ακόμα και όταν ξέρετε τι μπορεί να γίνει, δεν μπορείτε πάντα να βρείτε τη σωστή λαβή χωρίς να παίζετε με τον δείκτη.

Δεν σας δίνουν όλα τα εργαλεία διαχείρισης έργου ελεγχόμενα γραφήματα Gantt, αλλά αυτά που κάνουν είναι γενικά ευκολότερα στην εργασία από το GanttProject. Ένα διαδικτυακό εργαλείο που περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες και δεν είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί είναι το Smartsheet. Μπορείτε να το διαβάσετε στην κριτική Smartsheet.

Στην θετική πλευρά, το GanttProject θα μετακινήσει αυτόματα πράγματα για εσάς, εάν εξαρτώνται από άλλες εργασίες που μόλις μετακινήσατε. Για παράδειγμα, εάν αλλάξετε την ημερομηνία λήξης μιας εργασίας στις 10 Μαρτίου, οι εργασίες που εξαρτώνται από αυτήν θα μετακινηθούν για να ξεκινήσουν μετά από αυτήν την ημερομηνία, εάν είναι απαραίτητο.

Το GanttProject παίρνει υψηλές βαθμολογίες για ευκολία στη χρήση. Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του είναι εύκολα κατανοητά. Αξίζει να παρακολουθήσετε το βίντεο εκμάθησης του YouTube, αλλά δεν πρέπει να χρειάζεστε πολύ περισσότερα από αυτό για να μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε. Η μεταφορά εργασιών γύρω από την προβολή Gantt θα μπορούσε να είναι ευκολότερη, αλλά εκτός από αυτό, δεν είχαμε πρόβλημα.

Κόστος

Το GanttProject είναι δωρεάν, αλλά σας δίνει την επιλογή να πληρώσετε εάν θέλετε να το υποστηρίξετε. Μπορείτε να ονομάσετε την τιμή σας, οπότε αν έχετε τα μετρητά, μπορείτε να δώσετε κάτι πίσω στην ομάδα του.

Μπορείτε επίσης να συνεισφέρετε μέσω δοκιμών και κυνήγι σφαλμάτων, εργαζόμενος στον πηγαίο κώδικα ή μεταφράζοντάς τον σε νέες γλώσσες. Είναι ήδη διαθέσιμο σε 40 γλώσσες, αλλά δεν είναι ενημερωμένες όλες οι μεταφράσεις.

Δεν μπορείτε όμως να κερδίσετε δωρεάν, οπότε το GanttProject παίρνει ένα τέλειο σκορ εδώ. Να θυμάστε ότι θα πρέπει να πληρώσετε για τον δικό σας διακομιστή ιστού ή μια υπηρεσία αποθήκευσης, εάν φιλοξενείτε το έργο σας στο διαδίκτυο. Το άρθρο ασφαλείας του ιστότοπού μας αξίζει να διαβάσετε αν ρυθμίζετε τον δικό σας διακομιστή και το καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud θα είναι χρήσιμο αν θέλετε απλώς να ανεβάσετε ένα αρχείο έργου κάπου.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Επειδή το GanttProject τρέχει συνήθως τοπικά, το απόρρητο είναι πολύ λιγότερο από ένα πρόβλημα με τα εργαλεία που βασίζονται σε σύννεφο. Δεν χρειάζεται να δώσετε μια διεύθυνση email ή άλλες πληροφορίες, για να κατεβάσετε το πρόγραμμα εγκατάστασής του.

Η πολιτική απορρήτου του ιστότοπου είναι μια απλή δήλωση που λέει ότι συλλέγει cookie, αποθηκεύει τη διεύθυνση IP των επισκεπτών του ιστότοπου και κάνει άλλα πράγματα που θα περίμενε κανείς όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο. Δεν έχουμε ανησυχίες εδώ, αλλά αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το θέμα γενικά, διαβάστε τον τρόπο προστασίας του άρθρου απορρήτου σας.

Εάν ρυθμίζετε τον δικό σας διακομιστή για χρήση μέσω WebDAV, ρίξτε μια ματιά στον καλύτερο οδηγό φιλοξενίας ιστού για βοήθεια σχετικά με τον προσδιορισμό των επιλογών σας. Είστε υπεύθυνοι για τη δική σας ασφάλεια εάν χρησιμοποιείτε το GanttProject στο διαδίκτυο.

Τα αρχεία έργου δεν είναι κρυπτογραφημένα και μοιάζουν με αρχεία .xml όταν ανοίγουν σε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, αλλά έχουν τη δική τους επέκταση. Εάν θέλετε να προστατεύσετε τα τοπικά αρχεία σας, διαβάστε τον τρόπο κρυπτογράφησης του κομματιού του σκληρού δίσκου για συμβουλές σχετικά με το πώς να το κάνετε.

Έχουμε δώσει στο GanttProject ένα υψηλό βαθμό εδώ, αλλά αυτό οφείλεται περισσότερο στο ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε παρά γιατί κάνει κάτι ιδιαίτερο σε αυτόν τον τομέα. Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο δεν απασχολεί λιγότερο τα εργαλεία επιτραπέζιου υπολογιστή.

Υπηρεσία & Υποστήριξη

Παρά το γεγονός ότι είναι δωρεάν, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να λάβετε βοήθεια στο GanttProject.

Διαθέτει πύλη υποστήριξης, στην οποία μπορείτε να απευθυνθείτε εάν χρειάζεστε βοήθεια. Θα βρείτε μια ενεργή κοινότητα στην οποία μπορείτε να λάβετε βοήθεια από προγραμματιστές και συναδέλφους χρήστες εκεί. Σχεδόν όλες οι ερωτήσεις που εξετάσαμε απαντήθηκαν γρήγορα, συχνά από τον διευθυντή και προγραμματιστή του GanttProject, Ντμίτρι Μπαράσεφ. Κανένα άλλο εργαλείο που χρησιμοποιήσαμε δεν προσφέρει υποστήριξη απευθείας από το αφεντικό.

Σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε τις συχνές ερωτήσεις και να αναζητήσετε υπάρχουσες ερωτήσεις πριν κάνετε τις δικές σας. Οι Συχνές Ερωτήσεις περιλαμβάνουν χρήσιμους συνδέσμους, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών YouTube και μιας σελίδας τεκμηρίωσης. Η τεκμηρίωση έχει μόνο μερικά άρθρα που απευθύνονται στους χρήστες, και αφορούν αρκετά συγκεκριμένα θέματα.

Ο σύνδεσμος YouTube είναι απλώς μια αναζήτηση σεμιναρίων, αλλά υπάρχουν πολλά εκεί, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους προγραμματιστές του έργου. Αυτό, ιδιαίτερα, είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Επειδή είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα, μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε με το GanttProject και η κοινότητα είναι εκεί για να σας βοηθήσει εάν κολλήσετε. Θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη τεκμηρίωση, αλλά υπάρχουν καλά βίντεο φροντιστηρίου. Το εργαλείο είναι επίσης εύκολο να καταλάβουμε, κάτι που το βοηθάει να πάρει μια καλή βαθμολογία εδώ.

Τελικές σκέψεις

Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα εκτός σύνδεσης για λόγους ασφάλειας ή απορρήτου, το GanttProject είναι μια εξαιρετική επιλογή. Σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τοπικά έργα και να εκτελέσετε διαχείριση εργασιών με δευτερεύουσες εργασίες και εξαρτήσεις.

Διαθέτει ορισμένες διαδικτυακές δυνατότητες, καθώς και τη χρήσιμη επιλογή εξόδου HTML. Αν και αισθάνεται χρονολογημένο, είναι καλό σε αυτό που κάνει. Αν θέλετε κάτι με μια πιο μοντέρνα αίσθηση, το monday.com μπορεί να είναι για εσάς. Διαβάστε για αυτό στην αναθεώρηση monday.com.

Το GanttProject είναι βασικό όσον αφορά αυτό που προσφέρει, αλλά η έλλειψη κουδουνιών και σφυριών θα ταιριάζει σε μερικούς ανθρώπους. Εάν χρειάζεστε τις συγκεκριμένες δυνατότητες που διαθέτει και δεν θέλετε το όφελος από μια πλατφόρμα cloud, θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Εάν έχετε δοκιμάσει το GanttProject, ενημερώστε μας πώς το βρήκατε στα σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me