Webroot SecureAnywhere Review – Ενημερώθηκε το 2020

Webroot SecureAnywhere κριτική

Το Webroot SecureAnywhere είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση προστασίας από ιούς που διαθέτει μερικά από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας που έχουμε δει. Αν και δεν είναι τέλειο, η διεπαφή του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποια τροποποίηση για ένα, είναι ισχυρός υποψήφιος για τις προσοχές των περισσότερων ανθρώπων. Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για τις λεπτομέρειες.


webroot-slider1

webroot-slider2

webroot-slider3

webroot-slider4

Προηγούμενος

Επόμενο

Το Webroot βρίσκεται στο παιχνίδι προστασίας από ιούς για σχεδόν 15 χρόνια και η εμπειρία του δείχνει. Είναι ένα από τα ταχύτερα antivirus εκεί έξω και η τιμή του είναι ανταγωνιστική. Είμαστε ιδιαίτερα θαυμαστές ορισμένων από τις μοναδικές δυνατότητές του, όπως η λειτουργία sandbox.

Ωστόσο, βρήκαμε σύγχυση για την πλοήγηση, ειδικά όταν πρόκειται για τις επιλογές υποστήριξης πελατών. Υπάρχουν πολλά μέρη στο antivirus όπου η προσοχή στη λεπτομέρεια θα προχωρούσε πολύ. Εκτός από αυτά τα ζητήματα, ο έλεγχος ασφαλείας του είναι ανησυχητικά αραιός.

Σε αυτήν την κριτική προστασίας από ιούς Webroot, θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιλογής αυτού του προγράμματος λεπτομερώς. Θα δώσουμε στο πρόγραμμα μια πρακτική δοκιμή, θα εξετάσουμε όλες τις δυνατότητές του και θα δοκιμάσουμε ακόμη και την υποστήριξη πελατών του. Τέλος, θα σας δώσουμε την ετυμηγορία μας: αξίζει να αγοράσετε?

Στο παρελθόν, το Webroot ήταν στη λίστα μας με το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς. Ωστόσο, η έλλειψη εργαστηριακών δοκιμών και η σύγχυση των καναλιών υποστήριξης πελατών ενδέχεται να το εμποδίσει να φτάσει ξανά στη λίστα. Εάν η ταχύτητα και η προσιτή τιμή σας ελκύουν, η δωρεάν δοκιμή 14 ημερών είναι μια εξαιρετική επιλογή για να το δοκιμάσετε μόνοι σας.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Webroot SecureAnywhere

Χαρακτηριστικά

Για μια τόσο μικρή λήψη – που έρχεται σε μόλις 5MB – το Webroot διαθέτει ένα τεράστιο ποσό στο antivirus. Τα συμπεριλαμβανόμενα χαρακτηριστικά ασφαλείας υπερβαίνουν ό, τι προσφέρουν τα περισσότερα antivirus, τοποθετώντας το μπροστά από τους ανταγωνιστές του. Η λειτουργία sandbox είναι επίσης μια αστρική προσθήκη σε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

Η ενότητα “Ασφάλεια υπολογιστή” της εφαρμογής διαθέτει όλες τις βασικές δυνατότητες προστασίας από ιούς. Αυτό περιλαμβάνει προστασία σε πραγματικό χρόνο, ασπίδα ιστού και ακόμη και τείχος προστασίας. Είναι ωραίο να βλέπουμε ένα τείχος προστασίας, καθώς πολλά antivirus δεν έχουν καθόλου, όπως το Avira (διαβάστε την κριτική μας για το Avira).

Στην πιο ακριβή βαθμίδα του, το Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete, έχετε επίσης αποθηκευτικό χώρο στο cloud. Αυτό περιλαμβάνει 25 GB εφεδρικού χώρου αποθήκευσης για τις συσκευές σας στους διακομιστές cloud του Webroot. Η λειτουργία καθαρισμού δίσκων του Webroot είναι επίσης διαθέσιμη μόνο σε αυτό το επίπεδο.

Το Webroot βάζει μια μοναδική ανατροπή στο εργαλείο τεμαχισμού αρχείων. Αντί να χρειάζεται να ανοίξετε το πρόγραμμα, μπορείτε εύκολα να ενεργοποιήσετε μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο και να το διαγράψετε εντελώς.

webroot-safeerase

Όταν διαγράφετε ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας, ο χώρος που καταλαμβάνει στη μνήμη σας μένει μόνος του έως ότου χρειαστεί ξανά. Οι τεμαχιστές αρχείων, όπως το Webroot, θα αντικαταστήσουν τη θέση στη μνήμη, θα καθαρίσουν πλήρως το αρχείο από τον υπολογιστή.

Ασπίδα ταυτότητας

Η ασπίδα ταυτότητας του Webroot λειτουργεί στο παρασκήνιο και συνδέεται με την προστασία ιστού και ηλεκτρονικού ψαρέματος. Θα αποκλείσει ιστότοπους που κλέβουν τα δεδομένα σας, καθώς και θα σας προστατεύει από ιστότοπους που έχουν παραβιαστεί και εκτελούν κακόβουλα σενάρια.

webroot-ταυτότητα

Αυτό είναι ένα μεγάλο όφελος για να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο, αλλά είναι πάντα καλή ιδέα να διατηρείτε τον εαυτό σας προστατευμένο. Ανατρέξτε στις συμβουλές μας για να αποφύγετε την κλοπή ταυτότητας για περισσότερους τρόπους για να διατηρήσετε τα δεδομένα σας ασφαλή.

Παρόλο που αυτή η ασπίδα ταυτότητας είναι γενικά μεγάλη, είναι ατυχές το γεγονός ότι το Webroot δεν έχει τίποτα συγκεκριμένο για τραπεζικούς ιστότοπους, όπως το Bitdefender (διαβάστε την κριτική μας στο Bitdefender). Αυτή η προστασία ταυτότητας θα μπορούσε πραγματικά να βελτιωθεί με ένα πλήρως ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης.

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Στο επίπεδο Internet Security Plus και άνω, το Webroot ομαδοποιεί έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης μαζί με την προστασία από ιούς. Αυτός ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης δεν έχει δημιουργηθεί από το Webroot, αλλά προσφέρεται μέσω συνεργασίας με το LastPass.

Για μια πλήρη λίστα των δυνατοτήτων του LastPass και αν αξίζει τον κόπο η συνδρομή LastPass Premium που προσφέρεται με το Webroot, ρίξτε μια ματιά στην κριτική LastPass. Μας αρέσει το δωρεάν πακέτο, αλλά προτιμούμε τα πληρωμένα προγράμματα άλλων διαχειριστών κωδικών πρόσβασης.

Το LastPass Premium δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, αλλά η συνεργασία του με το Webroot είναι μια σταθερή επιλογή αν προτιμάτε να συνδυάσετε την προστασία από ιούς και τον κωδικό πρόσβασης.

SafeStart Sandbox

Ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του Webroot είναι το εργαλείο του sandbox. Αυτό δεν προσφέρεται σε πολλά προγράμματα προστασίας από ιούς (για ένα άλλο παράδειγμα, δείτε την προστασία από απειλές του ZoneAlarm Antivirus) και ειλικρινά δεν είμαστε σίγουροι γιατί. Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τη διερεύνηση μιας πιθανώς μη ασφαλούς εφαρμογής.

webroot-sandbox

Μόλις επιλέξετε το εκτελέσιμο που θέλετε να δοκιμάσετε, μπορείτε να εκτελέσετε το πρόγραμμα κανονικά ή κάτω από ένα σύνολο συγκεκριμένων συνθηκών. Για παράδειγμα, ίσως ο βασικός λογαριασμός χρήστη σας είναι διαχειριστής και θέλετε να δείτε πώς λειτουργεί το πρόγραμμα εάν έχει πρόσβαση σε λογαριασμό διαχειριστή.

Στη συνέχεια, το Webroot θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ενώ θα σας δώσει αρχεία καταγραφής για το τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει. Αυτά τα αρχεία καταγραφής είναι δύσκολο να κατανοηθούν για τον μέσο χρήστη, αλλά το sandbox θα εμποδίσει το πρόγραμμα να κάνει οτιδήποτε κακόβουλο στον υπολογιστή σας.

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Η ασφάλεια του λογαριασμού Webroot είναι κάπως άβολη, αλλά είναι υπέροχο αν έχετε κακόβουλο λογισμικό που προσπαθείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Το πρώτο εμπόδιο είναι ένας δεύτερος κωδικός πρόσβασης που πρέπει να ορίσετε κατά τη δημιουργία λογαριασμού.

Στη συνέχεια, η σελίδα σύνδεσης θα σας ζητήσει δύο χαρακτήρες από αυτόν τον κωδικό πρόσβασης, όπως τον πρώτο και τον έκτο χαρακτήρα. Αυτός είναι ένας ασυνήθιστος τρόπος επαλήθευσης του λογαριασμού κάποιου, αλλά εκτιμάται.

webroot-2fa

Εκτός από αυτήν την προσφορά ασφάλειας, το Webroot υποστηρίζει τον παραδοσιακό έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων ή το 2FA. Το 2FA είναι ένα σύστημα που απαιτεί από τον χρήστη να συνδεθεί χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης και τον κωδικό μίας χρήσης.

Αν και το 2FA μπορεί να εφαρμοστεί χρησιμοποιώντας μηνύματα κειμένου, email ή τηλεφωνικές κλήσεις, η Webroot επέλεξε το διακριτικό λογισμικού. Όταν ρυθμίζετε το 2FA σας, σαρώνετε έναν κωδικό QR στην εφαρμογή 2FA της επιλογής σας (εάν δεν είστε σίγουροι ποιος να χρησιμοποιήσετε, ελέγξτε τις καλύτερες εφαρμογές 2FA). Στη συνέχεια, έχετε έναν κωδικό που αλλάζει τακτικά και εισάγετε τον κωδικό μαζί με τον κωδικό πρόσβασής σας.

Αυτό το επίπεδο ασφάλειας είναι ασυνήθιστο σε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, αλλά είναι μια εξαιρετική προσθήκη. Αποτρέπει κανέναν να συνδεθεί στον λογαριασμό σας, εκτός εάν έχει το τηλέφωνό σας στο χέρι. Αυτό εμποδίζει τους χάκερ ή το κακόβουλο λογισμικό να αλλάζουν από απόσταση τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Webroot SecureAnywhere

Λογότυπο Webroot SecureAnywherewww.webroot.com

Ξεκινά από $ 417 ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Χαρακτηριστικά

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Καταστροφέας εγγράφων

Υποστήριξη πολλαπλών λειτουργιών

Γονικός έλεγχος

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου

VPN

Προφίλ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Προστασία από λογισμικό λογισμικού

Προστασία κάμερας Web

Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης

Λήψη προστασίας

Προστασία ηλεκτρονικού ψαρέματος

Τείχος προστασίας

Λειτουργικό σύστημα

Παράθυρα

macOS

Linux

Android

iOS

Ευχρηστία

UI επιφάνειας εργασίας

Εφαρμογή κινητού

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Υποστήριξη

Κέντρο βοηθείας

Δικαστήριο

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υποστήριξη 24/7

Εκπαιδευτικό βίντεο

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Η τιμολόγηση του Webroot είναι αρκετά προσιτή, αν και δεν είναι τόσο φθηνή όσο οι ανταγωνιστές όπως το Norton (δείτε την επισκόπηση της Norton Security). Παρόλο που προσθέτει μερικές δροσερές λειτουργίες στην υψηλότερη βαθμίδα, το Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete, σας προτείνουμε να πάτε παρακάτω και να συμπληρώσετε εφαρμογές τρίτων.

Παρόλο που μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό να αποκτήσετε το ίδιο ποσό αποθήκευσης από έναν από τους καλύτερους παρόχους αποθήκευσης cloud, η ποιότητα που θα λάβετε πιθανότατα θα είναι υψηλότερη και ακόμη και στις χαμηλότερες βαθμίδες θα μπορείτε να αποθηκεύσετε ολόκληρο το σκληρό σας οδηγείτε στο σύννεφο.

Δεν συνιστούμε το βασικό Webroot SecureAnywhere AntiVirus, λόγω της έλλειψης επιπλέον συσκευών. Ο καθένας διαθέτει smartphone αυτές τις μέρες και πρέπει να έχετε ασφάλεια όχι μόνο στην επιφάνεια εργασίας σας αλλά και σε όλες τις συσκευές σας.

Το επόμενο επίπεδο, το Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus, προσφέρει εφαρμογές για κινητά καθώς και όριο τριών συσκευών. Η προσιτή τιμή του το καθιστά το γλυκό σημείο. Θα έχετε άφθονο χώρο στον προϋπολογισμό σας για να ελέγξετε τους παρόχους αποθήκευσης cloud, όπως την αγαπημένη μας δωρεάν επιλογή, το PCloud (δείτε την επισκόπηση του pCloud για περισσότερα).

Παρόλο που το Webroot δεν έχει δωρεάν σχέδιο – σε αντίθεση με τους ιούς όπως το AVG (διαβάστε την επισκόπηση του AVG AntiVirus) – έχει μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δείτε εάν το πρόγραμμα λειτουργεί για εσάς.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Γενικά, το Webroot είναι φιλικό προς τον χρήστη. Υπάρχουν κάποιες ανωμαλίες στο δρόμο, αλλά δεν δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε κάθε χαρακτηριστικό και ρύθμιση. Ωστόσο, το γεμάτο περιβάλλον εργασίας χρήστη προκάλεσε ορισμένα προβλήματα και δεν εντυπωσιάσαμε με την έλλειψη προσοχής στη λεπτομέρεια.

Μπορείτε να πλοηγηθείτε και να εγκαταστήσετε τον ιστότοπο του Webroot. Το θεωρήσαμε ενοχλητικό που το πρόγραμμα προστασίας από ιούς σαρώθηκε μόλις το κατεβάσει, χωρίς καμία επιλογή να το ακυρώσουμε. Το έχουμε ξαναδεί με ιούς, όπως το Sophos Home, αλλά ποτέ δεν γίνεται λιγότερο ενοχλητικό.

Κάθε υπηρεσία αναφέρεται στην κύρια σελίδα του Webroot, με πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις διαθέσιμες αν κάνετε κλικ σε αυτές. Αυτή είναι μια πολύ συμπαγής προβολή, αλλά μπορεί να φαίνεται λίγο γεμάτη. Για παράδειγμα, το Trend Micro Antivirus + έχει παρόμοια διάταξη, αλλά καταφέρνει να το κάνει να φαίνεται απλό.

webroot-επιλογές

Ωστόσο, η καρτέλα Ασφάλεια υπολογιστή δεν διαθέτει επιλογές προγραμματισμού ή σάρωσης στο μενού ρυθμίσεων. Αυτό θα ήταν πολύ λιγότερο συγκεχυμένο εάν το Webroot ομαδοποίησε κάθε σελίδα ανά λειτουργία, αντί να προσπαθεί να ταιριάξει όλα σε μία.

Προφανώς, το Webroot έχει ενημερώσει την πύλη ιστού του χωρίς να ενημερώσει αναλόγως την εφαρμογή. Κάθε ενότητα έχει ένα κουμπί “μάθετε περισσότερα”, αλλά όλες συνδέονται με την ίδια αρχική σελίδα και όχι με τη σχετική σελίδα δυνατοτήτων.

Αυτό δεν είναι τεράστιο ζήτημα, καθώς η αρχική σελίδα περιλαμβάνει συνδέσμους σε κάθε λειτουργία, οπότε απέχετε μόνο ένα επιπλέον κλικ. Ωστόσο, η έλλειψη προσοχής στη λεπτομέρεια στα προγράμματα προστασίας από ιούς μπορεί να είναι ένα ανησυχητικό σημάδι.

Ανθρώπινη παρέμβαση

Η σελίδα “αποκλεισμένος ιστότοπος” του Webroot πηγαίνει πάνω και πέρα ​​από τους περισσότερους άλλους ιούς. Έχετε τη δυνατότητα να επισημάνετε έναν ιστότοπο ως ασφαλή, πράγμα που σημαίνει ότι ένας άνθρωπος θα ελέγξει ξανά αν πρέπει να αποκλειστεί ή όχι και, εάν δεν αποτελεί απειλή, αυτό το άτομο θα τον ξεμπλοκάρει από προεπιλογή για όλους που χρησιμοποιούν το Webroot.

ιστοσελίδα-μπλοκαρισμένη σελίδα

Ωστόσο, δεν υπάρχει προσοχή στη λεπτομέρεια σε αυτήν τη σελίδα. Τα πνευματικά του δικαιώματα είναι από το 2019, αν και η Webroot έχει μέχρι τώρα κυκλοφορήσει δύο εκδόσεις του προγράμματος το 2020.

Ασφάλεια εφαρμογών

Η προστασία με κωδικό πρόσβασης και captcha της ίδιας της εφαρμογής είναι μία από τις λιγότερο φιλικές προς το χρήστη αλλά πιο ασφαλείς επιλογές που διαθέτει το Webroot. Αυτές είναι πάντα μια εξαιρετική ιδέα, γιατί το πρώτο πράγμα που συνήθως κάνει ένας ιός είναι να απενεργοποιήσει ή να αναλάβει οποιοδήποτε λογισμικό προστασίας από ιούς που έχετε εγκαταστήσει.

Από προεπιλογή, η προστασία με κωδικό πρόσβασης είναι απενεργοποιημένη, αλλά η προστασία captcha είναι ενεργοποιημένη. Αυτό σημαίνει ότι εάν αλλάξετε τυχόν κρίσιμες ρυθμίσεις, όπως το πρόγραμμα σάρωσης, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε ένα captcha για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές.

webroot-captcha

Και οι δύο αυτές ρυθμίσεις είναι λίγο ενοχλητικές, αλλά η ενόχληση αξίζει τον κόπο για την επιπλέον προστασία. Εάν ένας ιός μπορεί να απενεργοποιήσει αμέσως το antivirus σας, τότε έχετε πρόβλημα ανεξάρτητα από το πόσο καλά το πρόγραμμα σας προστατεύει διαφορετικά.

Ερευνα

Το Webroot σαρώνει τον υπολογιστή σας κάθε μέρα στις 10 π.μ. από προεπιλογή. Αυτό είναι ενοχλητικό, ειδικά σε μια στιγμή της ημέρας όταν οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τον υπολογιστή. Ωστόσο, το Webroot μπορεί να το ξεφύγει λόγω του μικρού αντίκτυπου που έχει οι σαρώσεις του σε μια συσκευή.

Από την άποψη της εμπειρίας χρήστη, αυτό είναι το σημείο όπου λάμπει το Webroot. Η προστασία που βασίζεται σε σύννεφο σημαίνει ότι οι σαρώσεις του δεν εκτελούνται από τον υπολογιστή στον οποίο βρίσκεται, αλλά από τους διακομιστές του. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας χωρίς προβλήματα ενώ η σάρωση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι επιλογές σάρωσης για ιούς είναι βασικές αλλά περιέχουν κάθε επιλογή που χρειάζεστε ρεαλιστικά: γρήγορη σάρωση, πλήρη σάρωση, προσαρμοσμένη σάρωση και “βαθιά σάρωση”, η οποία περιλαμβάνει σάρωση για rootkit και trojan.

Για να ελέγξουμε την απόδοσή του, εκτελέσαμε καθεμία από τις σαρώσεις εκτός από την προσαρμοσμένη σάρωση. Η γρήγορη σάρωση μας έδωσε μια αξιοσημείωτη αύξηση της CPU, περίπου 30 τοις εκατό υψηλότερη στην κορυφή της. Τελείωσε όμως σε 15 δευτερόλεπτα, κάτι που καθιστά αυτό το άγχος δεν έχει καν σημασία.

webroot-completeedscan

Η επιλογή πλήρους σάρωσης μας προειδοποίησε πραγματικά ότι ο μέσος χρήστης δεν θα την χρειαστεί ποτέ. Η CPU αυξήθηκε ακόμη υψηλότερα, φτάνοντας περίπου το 50%, αλλά κατά μέσο όρο είχε αύξηση 20% στη χρήση της CPU. Χρειάστηκαν τουλάχιστον 8 ώρες για να ολοκληρωθεί.

Βαθιά σάρωση

Η «βαθιά σάρωση» είναι η προεπιλεγμένη λειτουργία σάρωσης για το Webroot. Αντί να σαρώσει ένα πλήρες αρχείο, το Webroot θα στείλει μια υπογραφή του αρχείου στις υπηρεσίες cloud και θα φαίνεται πιο βαθιά μόνο εάν δεν βρίσκεται ήδη στους διακομιστές του. Αυτό καθιστά αυτή τη μέθοδο σάρωσης χαμηλή σε πόρους και γρήγορη.

Η βαθιά σάρωση εστιάζεται αποκλειστικά σε ποια προγράμματα εκτελούνται αυτήν τη στιγμή και σε τι μπορεί να εκτελείται στο άμεσο μέλλον. Αυτή η διαδικασία ενδέχεται να αφήσει προσωρινά έναν αδρανή ιό στον υπολογιστή σας, αλλά η προστασία του σε πραγματικό χρόνο εμποδίζει τον ιό να κάνει πραγματικά τίποτα.

Η διαδικασία σάρωσης διήρκεσε μόλις 50 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποίησε ένα καλό κομμάτι της CPU μας κατά τη διάρκεια των αιχμών του – έως και το 40 τοις εκατό στο μέγιστο – αλλά αυτό δεν έχει σχέση με μια σάρωση που διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Για να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες προστασίας του Webroot, το δοκιμάσαμε μέσω των δικών μας δοκιμών στις συσκευές μας. Συλλέξαμε επίσης τα αποτελέσματα από εργαστηριακές δοκιμές. Γενικά, οι εργαστηριακές δοκιμές είναι ένας καλύτερος τρόπος για να κρίνουμε την προστασία από την προσωπική χρήση, οπότε δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση σε εκείνους που βρίσκονται στην τελική μας κατάταξη.

Η δοκιμαστική κάλυψη του Webroot είναι αρκετά ανώμαλη. Ένα από τα εργαστήρια στα οποία βασίζουμε, AV-Comparatives, δεν έχει ελέγξει το λογισμικό από το 2012, επομένως δεν μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα αποτελέσματά του. Η AV-Test εξέτασε πρόσφατα το Webroot, αλλά η τελευταία κριτική πριν από αυτήν ήταν το 2013.

Το Webroot δεν είχε καλή απόδοση στην αναφορά AV-Test από τον Ιούνιο του 2019. Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς ήταν πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο του κλάδου κατά τον αποκλεισμό των εκμεταλλεύσεων μηδενικής ημέρας και είχε τεράστιο αριθμό ψευδών θετικών. Ωστόσο, το antivirus δεν επιβράδυνε τους εργαστηριακούς υπολογιστές και η προστασία του από εκτεταμένο κακόβουλο λογισμικό ήταν ισοδύναμο με τον μέσο όρο της βιομηχανίας.

MRG Effitas

Το τελευταίο εργαστήριο που συμβουλευόμαστε είναι το MRG Effitas, το οποίο δοκιμάστηκε τελευταία από το Webroot στην αξιολόγηση 360 μοιρών του Q3 2018 & Πιστοποίηση. Παρόλο που είναι πλέον ενάμιση χρόνο, ο αριθμός ενημέρωσης κώδικα δείχνει ότι δεν υπήρξε σημαντική ενημέρωση από αυτήν την αναφορά.

Η MRG Effitas έδωσε στην Webroot πιστοποίηση επιπέδου 2, την υψηλότερη που προσφέρει. Έχασε μόλις το 0,3 τοις εκατό όλων των κακόβουλων προγραμμάτων και αποκλείστηκε κάθε παράδειγμα ransomware και οικονομικού κακόβουλου λογισμικού. Ωστόσο, δεν τα πήγε καλά στο μπλοκάρισμα του adware και ηττήθηκε από ανταγωνιστές όπως η Avast (ανατρέξτε στην κριτική μας για το Avast για περισσότερα).

Ωστόσο, το Webroot βγήκε στην κορυφή στο τεστ απόδοσης. Νίκησε κάθε ανταγωνιστή με μεγάλο περιθώριο, σταθεροποιώντας τη θέση του ως ένα γρήγορο και αποτελεσματικό antivirus.

Το MRG Effitas έθεσε επίσης το Webroot μέσω της σκληρής τραπεζικής προσομοίωσής του το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Πιστοποιήθηκε ως ασφαλές για χρήση στον τραπεζικό τομέα, αποκλείοντας όλα τα οικονομικά κακόβουλα προγράμματα και πέρασε το τεστ botnet. Λιγότεροι από τους μισούς από τους ιούς που ελέγχθηκαν πιστοποιήθηκαν.

Απέτυχε η δοκιμή προσομοιωτή, όταν εγχύθηκε κακόβουλος κώδικας σε μια σελίδα τραπεζών, αλλά πολύ λίγοι από τους ιούς στη δοκιμή το πέρασαν. Κάθε antivirus που πέρασε είχε μια ασφαλή λειτουργία προγράμματος περιήγησης, αλλά το να έχεις ένα δεν ήταν αρκετό. Για παράδειγμα, το Kaspersky απέτυχε επίσης σε αυτήν τη δοκιμή, παρόλο που διαθέτει ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης (δείτε την κριτική μας για το Kaspersky Anti-Virus).

Δοκιμές hands-on

Με το άσχημο ιστορικό των δοκιμών του Webroot, θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι θα έχουμε τα χέρια μας στο antivirus και να κάνουμε κάποιες δοκιμές. Για να ολοκληρώσουμε αυτές τις δοκιμές, χρησιμοποιήσαμε το Anti-Malware Testing Standards Organization – ή το AMTSO – και το WICAR, έναν ιστότοπο δοκιμών εκμετάλλευσης ιστού.

Το Webroot είχε εντυπωσιακή απόδοση σε αυτές τις δοκιμές. Αρχικά, αποκλείστηκε ολόκληρος ο ιστότοπος του WICAR καθώς περιέχει κακόβουλο λογισμικό, το οποίο δεν έχουμε ξαναδεί. Αυτό είναι δίκαιο, δεδομένου ότι ολόκληρος ο σκοπός του ιστότοπου είναι η προσομοίωση με ασφάλεια των διαδικτυακών εκμεταλλεύσεων.

Κατάφερε επίσης να αποκλείσει και τα 13 από τα web exploits, και 12 από αυτά ήρθαν με χαριτωμένα μηνύματα σφάλματος που μας έλεγαν γιατί αποκλείστηκε η σελίδα. Αυτό είναι ένα ωραίο επιπλέον βήμα, καθώς πολλά antivirus θα μπλοκάρουν σιωπηλά αυτά τα κατορθώματα χωρίς να ενημερώσουν ποτέ τον χρήστη γιατί δεν φορτώθηκε η σελίδα.

Η απόδοση του Webroot στις δοκιμές AMTSO ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Αποκλείστηκε ακόμη και η σελίδα ηλεκτρονικού ψαρέματος, η οποία είναι ασυνήθιστη ακόμη και μεταξύ των ιών που ισχυρίζονται ότι προστατεύουν το ηλεκτρονικό ψάρεμα. Όταν δοκιμάσαμε συμπιεσμένα αρχεία, μας επέτρεψε να κατεβάσουμε και τα αρχεία ZIP και RAR.

Ωστόσο, αυτή ήταν μια σκόπιμη επιλογή από το Webroot, όχι μια παραβίαση. Εάν το κακόβουλο λογισμικό είχε προσπαθήσει πραγματικά να βλάψει τη δοκιμαστική συσκευή, θα είχε αποκλειστεί από την προστασία σε πραγματικό χρόνο. Και τα δύο αυτά αρχεία αφαιρέθηκαν στην επόμενη σάρωση που εκτελέσαμε, όπως αναμενόταν.

Συνολικά, η απόδοση του Webroot στις πρακτικές δοκιμές μας ήταν τόσο ισχυρή που μας προκαλεί σύγχυση ότι οι εργαστηριακές δοκιμές του είναι τόσο ξεπερασμένες. Θα θέλαμε να βλέπουμε ενημερωμένες δοκιμές στο πρόγραμμα, ειδικά επειδή η προστασία βάσει cloud έχει τη δυνατότητα να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου.

Υποστήριξη

Η υποστήριξη του Webroot είναι αρκετά ισχυρή, αλλά έχει μερικές ιδιότητες που δυσκολεύουν την πλοήγηση. Εάν η εταιρεία μπορεί να εξαλείψει τους πόνους, αυτό το σύστημα θα νικήσει τους περισσότερους από τους ανταγωνιστές της.

Όπως πολλά άλλα antivirus, το Webroot δεν έχει καταφέρει να διασφαλίσει ότι οι σύνδεσμοι στο πρόγραμμά του ταιριάζουν με τις ενημερωμένες διαδρομές του ιστότοπού του. Υπάρχει ένας σύνδεσμος για πρόσβαση στην υποστήριξη πελατών στην εφαρμογή, αλλά σας στέλνει σε μια ξεκάθαρα ξεπερασμένη σελίδα.

Ωστόσο, εάν έχετε πρόσβαση στην υποστήριξη πελατών μέσω της ιστοσελίδας της, καταλήγετε στη σωστή, κομψή σελίδα. Θα ήταν υπέροχο αν το πρόγραμμα σάς κατευθύνει εδώ όταν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή σας επιτρέπει να υποβάλετε εισιτήριο από το ίδιο το πρόγραμμα.

υποστήριξη μέσω webroot

Αναφέραμε την προσοχή του Webroot στη λεπτομέρεια μερικές φορές κατά τη διάρκεια αυτής της αναθεώρησης προστασίας από ιούς, και αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα. Η εταιρεία αφιέρωσε χρόνο για να ενημερώσει τη σελίδα υποστήριξής της, αλλά δεν θεώρησε ότι όλα τα μέρη που συνδέονται με την πύλη υποστήριξης πρέπει επίσης να ενημερωθούν.

Η βάση γνώσης της είναι επίσης συγκεχυμένη για πλοήγηση. Αντί να σας παρουσιάζουμε μια λίστα επιλογών και να σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στα μενού και να καθορίσετε τι χρειάζεστε, πρέπει να μιλήσετε σε ένα bot συνομιλίας.

Μόλις το πείτε ποιο είναι το πρόβλημα, το bot συνομιλίας θα σας παρέχει σχετικά άρθρα γνώσης. Αυτό είναι επώδυνο επειδή δεν έχετε ιδέα πόσα άρθρα υπάρχουν σε ένα θέμα, επειδή δεν μπορείτε να τα δείτε όλα. Μπορείτε να δείτε μόνο τι πιστεύει ότι μπορεί να θέλετε το bot.

Αυτό μοιάζει με υποστήριξη συνομιλίας, η οποία προσφέρεται από ορισμένα προγράμματα προστασίας από ιούς, όπως το McAfee (ανατρέξτε στην κριτική McAfee Total Protection). Ωστόσο, επειδή δεν είστε ποτέ συνδεδεμένοι με έναν άνθρωπο, μπορείτε να περιπλανηθείτε ατελείωτα.

Το Webroot διαθέτει επίσης ένα κοινοτικό φόρουμ, το οποίο επίσης περίεργα έχει τη δική του έκδοση μιας γνώσης. Το φόρουμ είναι ενεργό, με υπαλλήλους να το παρακολουθούν και να ανταποκρίνονται καθημερινά. Η εταιρεία διαφημίζει επίσης την υποστήριξη Twitter και Facebook, καθώς και μια σειρά από εκπαιδευτικά βίντεο.

webroot-βίντεο

Εάν δεν λειτουργούν όλες οι παραπάνω επιλογές, το Webroot προσφέρει επίσης ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων 24/7 και μια τηλεφωνική γραμμή που προσφέρεται κατά τις εργάσιμες ώρες. Εκτιμούμε πάντα τους ιούς που δεν εγκαταλείπουν την τηλεφωνική υποστήριξη, αν και είναι πιο ακριβό να διατηρηθεί.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι ο χρόνος απόκρισης του Webroot είναι αδιάφορος. Αφού στείλαμε ένα εισιτήριο το πρωί της εβδομάδας, δεν έχουμε καμία απάντηση όλη την ημέρα. Αυτό είναι ασυνήθιστο και αναστατωτικό.

Η ετυμηγορία

Το Webroot είναι μια σταθερή επιλογή για ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, εάν διαθέτετε προϋπολογισμό, αλλά χρειάζεστε περισσότερα από ένα από τα καλύτερα δωρεάν antivirus. Είναι προσιτό και γρήγορο, καταλαμβάνοντας σχεδόν καθόλου χώρο στον υπολογιστή σας. Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με τις επιλογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και τη λειτουργία του sandbox.

Ανησυχούμε για τα κακά αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών. Στο κλίμα προστασίας από ιούς βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή, σχεδόν κάθε πρόγραμμα προστασίας από ιούς αποδίδει θαυμάσια στις εργαστηριακές δοκιμές και η πραγματική διαφορά έγκειται στις λειτουργίες. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις πληροφορίες, είναι δύσκολο να προτείνουμε έναν από τους λίγους ιούς που πραγματικά έλειψαν στο εργαστήριο.

Έχετε τις δικές σας εμπειρίες με το Webroot; Τι πιστεύετε για το antivirus; Ενημερώστε μας στα σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map