Trend Micro Antivirus + Review – Ενημερώθηκε το 2020

Trend Micro Antivirus + κριτική

Το Trend Micro Antivirus + είναι μια φθηνή, σκληρή εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλες λύσεις προστασίας από ιούς. Αν και κατά τη δοκιμή ρίχνει περιστασιακά την μπάλα, οι τακτικοί χρήστες πιθανώς θα την εκτιμήσουν για τα πολλά δυνατά σημεία της. Ανατρέξτε στην πλήρη κριτική Trend Micro Antivirus για λεπτομέρειες.


micro interface

ρυθμίσεις μικροπροστασίας τάσης

τάσεις μικρο φόντου ρυθμίσεις

τάσεις μικρο προσαρμοσμένες ρυθμίσεις σάρωσης

τάση προστασίας της κοινωνικής δικτύωσης

Προηγούμενος

Επόμενο

Το Trend Micro δεν υπήρξε συχνά power player στο παιχνίδι προστασίας από ιούς. Στην κατάταξή μας για το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς, το αναφέραμε ως μόνο ηγέτης στην κατηγορία υποστήριξης πελατών, ενώ άλλα προγράμματα το ξεπέρασαν με καλύτερες δυνατότητες, διεπαφές, προστασία και τιμολόγηση.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το Trend Micro αξίζει μια δεύτερη ματιά. Με τις προηγούμενες αγαπημένες μας επιλογές προϋπολογισμού, το Avast και το AVG, υπό την πυρκαγιά για μυστική συλλογή δεδομένων χρήστη, το Trend Micro είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την εξοικονόμηση χρημάτων χωρίς να διακυβεύεται το απόρρητό σας. Έχει βελτιωθεί επίσης δραματικά στις δοκιμές προστασίας κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα προσωπικά προϊόντα προστασίας από ιούς της Trend Micro προσπαθούν να είναι ελαφριά, χαμηλού αντίκτυπου και φθηνά. Σε αυτήν την κριτική Trend Micro Antivirus, θα εξετάσουμε το σύνολο χαρακτηριστικών του, τις τιμές, τη φιλικότητα προς το χρήστη, την προστασία και την υποστήριξη πελατών. Μέχρι το τέλος, ελπίζουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αν η Trend Micro είναι αξιόπιστη και αν ξεπερνά τους δημοφιλείς ανταγωνιστές της, όπως η Norton.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Trend Micro Antivirus+

Χαρακτηριστικά

Σε αντίθεση με πολλές άλλες λύσεις προστασίας από ιούς, το Trend Micro δεν διαθέτει ούτε ένα δωρεάν πρόγραμμα. Αντ ‘αυτού, παρέχει πολλές ξεχωριστές δυνατότητες δωρεάν. Ορισμένες από αυτές είναι πλήρεις υπηρεσίες, ενώ άλλες είναι μειωμένες εκδόσεις των επί πληρωμή λειτουργιών.

Οι εντελώς δωρεάν δυνατότητες ξεκινούν με εργαλεία anti-ransomware. Το Crypto Ransomware Decryptor της Trend Micro – το οποίο διατηρεί ένα τρέχον αρχείο καταγραφής ransomware που κρυπτογραφεί τα αρχεία σας – μπορεί να αποκρυπτογραφήσει οποιοδήποτε αρχείο στοχεύει το ransomware για το οποίο γνωρίζει. Λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες.

Οι χρήστες των Windows έχουν πρόσβαση σε επιπλέον προστασία ransomware με το Ransom Buster, μια ασπίδα φακέλων που εμποδίζει την πρόσβαση άγνωστων προγραμμάτων σε αρχεία που επιλέγετε.

Φάκελος-ασπίδα

Δωρεάν κινητές λειτουργίες

Η ασφάλεια για κινητά της Trend Micro είναι εντελώς δωρεάν για χρήστες iOS, αν και όχι για χρήστες Android. Σε iOS, η Trend Micro αποκλείει μη ασφαλείς ιστότοπους, καταγράφει τη συσκευή σας σε περίπτωση που χαθεί και αναλύει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις φωτογραφίες σας για ενδείξεις απάτης. Περιλαμβάνει επίσης γονικούς ελέγχους, έναν έλεγχο ασφάλειας κοινωνικού συνδέσμου και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για κινητά Trend Micro μπορεί να διατηρήσει έως και πέντε κωδικούς πρόσβασης δωρεάν σε Android και iOS και απεριόριστους κωδικούς πρόσβασης με συνδρομή (ανατρέξτε στους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για εναλλακτικές λύσεις). Η εφαρμογή προστασίας κλοπής ταυτότητας διατίθεται δωρεάν σε Android και iOS.

Υπάρχει επίσης μια σειρά προϊόντων που λειτουργούν σε υπολογιστές με λειτουργικά συστήματα Windows ή Mac. Το HouseCall είναι ο à la carte σαρωτής ιών της Trend Micro, ο οποίος παρέχει πολλές επιλογές σάρωσης για την ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού στον Mac ή στον υπολογιστή σας (λειτουργεί επίσης σε τηλέφωνα Android). Μια άλλη έκδοση σαρώνει έξυπνα οικιακά δίκτυα για interlopers.

Ολοκληρώνοντας τις δωρεάν υπηρεσίες της Trend Micro, υπάρχει το RootkitBuster για υπολογιστές, το οποίο ανακαλύπτει τα rootkit που χρησιμοποιούν οι hackers για να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε συσκευές. Dr. Cleaner – διαθέσιμο για Mac – σαρώνει τον υπολογιστή σας για ευκαιρίες να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο. Τέλος, οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει το Fraud Buster, ένα εργαλείο που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης που σας επιτρέπει να επικολλήσετε το κείμενο ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να δείτε αν πρόκειται για απάτη.

Χαρακτηριστικά επί πληρωμή

Το πρώτο πληρωμένο επίπεδο συνδρομής της κάλυψης Trend Micro είναι το Antivirus +. Στα Windows, περιλαμβάνει μια ασπίδα φακέλου anti-ransomware, ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ηλεκτρονικού “ψαρέματος” και ανίχνευση ιών μέσω του δικτύου AI της Trend Micro. Το κύριο προνόμιο που λαμβάνετε και δεν παρέχεται δωρεάν είναι το Pay Guard, μια επέκταση προγράμματος περιήγησης που ενισχύει την ασφάλεια γύρω από τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Το Trend Micro Antivirus για Mac περιλαμβάνει τις ίδιες δυνατότητες, πλην Pay Guard, αλλά με γονικούς ελέγχους και ανίχνευση απάτης κοινωνικού δικτύου (κερδίζοντας το σημείο στο καλύτερο πρόγραμμα προστασίας από ιούς για Mac). Τόσο οι συνδρομές Windows και Mac συνοδεύονται από μία άδεια χρήσης συσκευής η καθεμία.

Πάνελ προστασίας ιστού

Το επόμενο επίπεδο, το Trend Micro Internet Security, είναι μόνο για Windows. Εκτός από την προσφορά όλων από την έκδοση Windows του Antivirus + Security, προσθέτει τους γονικούς ελέγχους, την αξιολόγηση ασφάλειας κοινωνικών μέσων και έναν βελτιστοποιητή συστήματος, μαζί με δύο επιπλέον άδειες (τρεις συνολικά).

Το Trend Micro Maximum Security είναι το υψηλότερο επίπεδο και διαθέτει τις ίδιες δυνατότητες σε συσκευές Windows, Mac, Android και iOS. Η Μέγιστη Ασφάλεια περιλαμβάνει άδεια για 10 συσκευές, συν τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης (με απεριόριστους κωδικούς πρόσβασης) και πακέτα ασφαλείας για κινητά, αν και αυτά υπολογίζονται στον συνολικό αριθμό συσκευών σας.

Συγκέντρωση των δυνατοτήτων

Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες έχουν εξαιρετική απόδοση. Η λίστα των γνωστών ηλεκτρονικών μηνυμάτων απάτης της Trend Micro είναι πλήρης και είναι υπέροχο να μπορείτε να ελέγχετε ένα ψαρό μήνυμα χωρίς καν να χρειάζεται να κατεβάσετε τίποτα. Η σάρωση HouseCall είναι επίσης πολύ εύκολο στη χρήση και επιθετικά, αν και η βαθιά σάρωση απαιτεί πολύ χρόνο.

Η σουίτα ransomware είναι κορυφαίας ποιότητας. Ο αποκρυπτογράφος αξίζει τον κόπο για μια μεγάλη ηρεμία και η Trend Micro είναι σταθερά στην κορυφή των τακτικών ενημερώσεων για να παραμείνει μπροστά από τους χάκερ. Η ασπίδα φακέλων που προστατεύει τα ευάλωτα αρχεία με επιπλέον ασφάλεια είναι μια εξαιρετική πινελιά.

Άλλα χαρακτηριστικά είναι σταθερά στην κατηγορία μεσαίας. Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης βασίζεται εξ ολοκλήρου στον ιστό και δεν κάνει πολλά που δεν κάνει το Chrome – λιγότερο, στην πραγματικότητα, εάν δεν το πληρώνετε. 

Στη συνέχεια, υπάρχουν τα χαρακτηριστικά που πρέπει πραγματικά να υπάρχουν αλλά δεν είναι. Δεν υπάρχει καταστροφέας αρχείων, κανένα ελεύθερα χρησιμοποιήσιμο VPN και καμία προστασία κάμερας web. Παρόλο που το Trend Micro είναι ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού, μερικά από αυτά είναι πρακτικά καθολικά πρότυπα και είναι αστείο να τα βλέπουμε να εξαφανίζονται.

Επισκόπηση χαρακτηριστικών Trend Micro

Trend Micro Antivirus + Λογότυποwww.trendmicro.com

Ξεκινά από 250 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Χαρακτηριστικά

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Καταστροφέας εγγράφων

Υποστήριξη πολλαπλών λειτουργιών

Γονικός έλεγχος

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου

VPN

Προφίλ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Προστασία από λογισμικό λογισμικού

Προστασία κάμερας Web

Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης

Λήψη προστασίας

Προστασία ηλεκτρονικού ψαρέματος

Τείχος προστασίας

Λειτουργικό σύστημα

Παράθυρα

macOS

Linux

Android

iOS

Ευχρηστία

UI επιφάνειας εργασίας

Εφαρμογή κινητού

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Υποστήριξη

Κέντρο βοηθείας

Δικαστήριο

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υποστήριξη 24/7

Εκπαιδευτικό βίντεο

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Οι ακόλουθες δυνατότητες είναι διαθέσιμες δωρεάν: σάρωση ιών HouseCall, RootkitBuster (μόνο για Windows), βελτιστοποίηση Dr. Cleaner (μόνο για Mac), όλη η ασφάλεια για κινητά σε iOS, προστασία κλοπής ταυτότητας για κινητά σε Android, Fraud Buster και περιορισμένη χρήση του κωδικού πρόσβασης διευθυντής.

Το Antivirus + Security κοστίζει 29,95 $ ετησίως για την προστασία μιας μόνο συσκευής. Αυτό φτάνει τα 2,50 $ το μήνα, το οποίο είναι μια απολύτως λογική τιμή για την πληρωμή για έναν ασφαλή υπολογιστή. για αναφορά, είναι περίπου το ίδιο με τη βασική συνδρομή του Norton (ανατρέξτε στην κριτική Norton Security).

Το Trend Micro Antivirus για Mac κοστίζει το ίδιο με το Antivirus + Security. Ανταλλάσσει μερικές δυνατότητες μπόνους με την έκδοση των Windows, αλλά διατηρεί την ίδια λειτουργικότητα ίδια. Δεδομένου ότι το Pay Guard – η αποκλειστική δυνατότητα Windows σε αυτό το επίπεδο – είναι μία από τις πιο αδιάφορες δυνατότητες της Trend Micro, οι χρήστες Mac βγαίνουν καλύτερα στο βασικό επίπεδο συνδρομής.

Το Trend Micro Internet Security κοστίζει 39,95 $ ετησίως για την κάλυψη τριών συσκευών. Προς το παρόν, δεν αξίζει να αγοράσετε σε αυτό το επίπεδο καθόλου. Αυτό συμβαίνει επειδή το Trend Micro Maximum Security κοστίζει επίσης 39,95 $ ετησίως και λαμβάνετε ουσιαστικά περισσότερες συσκευές και μερικές επιπλέον δυνατότητες.

Στην πραγματικότητα, ο αυξημένος αριθμός συνδρομών – 10 επιτραπέζιοι, φορητοί ή φορητές συσκευές – είναι η κύρια κλήρωση του επιπέδου Trend Micro Maximum Security. Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης και οι πρόσθετες προστασίες για κινητά είναι ωραίοι, αλλά δεν αξίζουν τον εαυτό τους.

Η Trend Micro διαθέτει επίσης επιχειρηματικά σχέδια που υπερβαίνουν τη Μέγιστη Ασφάλεια και έχουν σχεδιαστεί για την προστασία τελικών σημείων για ολόκληρες επιχειρήσεις. Δεν έχουμε καλό τρόπο να δοκιμάσουμε αυτό το πακέτο, επομένως είναι πέρα ​​από το πεδίο αυτής της κριτικής.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Δοκιμάσαμε τη διεπαφή του Trend Micro χρησιμοποιώντας το Trend Micro Antivirus + Security για Windows. Τα πρώτα της σημάδια δεν ήταν θετικά, καθώς η εγκατάσταση χρειάστηκε πολύς χρόνος, αλλά μέσα σε μισή ώρα το είχαμε ξεκινήσει.

Εγκατάσταση Trend-Micro-Antivirus

Μόλις μπείτε και η Trend Micro ολοκληρώσει την εκτέλεση της σάρωσης βάσης, σας παρουσιάζεται ένα μεγάλο πράσινο κουμπί σάρωσης που πλαισιώνεται από τέσσερις ομάδες χαρακτηριστικών. Το βέλος δίπλα στο κουμπί σάρωσης σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ γρήγορης σάρωσης, πλήρους σάρωσης ή σάρωσης μιας προσαρμοσμένης λίστας αρχείων. Κάνοντας κλικ στο μεγάλο κουμπί σάρωσης ξεκινά μια γρήγορη σάρωση.

Main-UI

Το γρανάζι δίπλα στο κουμπί σάρωσης προσαρμόζει τον τρόπο λειτουργίας κάθε σάρωσης, χρησιμοποιώντας πλαίσια ελέγχου που είναι όλα εύκολα κατανοητά. Το μικρό κουμπί στα δεξιά του γραναζιού ανοίγει μια αναφορά ασφαλείας, η οποία τεκμηριώνει ζητήματα ασφαλείας που έχει εντοπίσει η Trend Micro στη συσκευή σας σε μια περίοδο που ορίζετε. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε διαλείπουσες σαρώσεις από αυτόν τον πίνακα.

Διαμόρφωση σάρωσης

Δυνατότητες διεπαφής χρήστη

Κάθε μία από τις τέσσερις κατηγορίες χαρακτηριστικών είναι αρκετά απλή. Από τη “συσκευή”, μπορείτε να προσαρμόσετε τις σαρώσεις που πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο και να ενεργοποιήσετε τη “λειτουργία σίγασης”, η οποία διακόπτει τις μη κρίσιμες ειδοποιήσεις ασφαλείας. Εδώ μπορείτε επίσης να επεκτείνετε την προστασία σε άλλες συσκευές, εάν σας επιτρέπει η συνδρομή σας.

Ρυθμίσεις συσκευής

Το “Απόρρητο” σάς επιτρέπει να διαμορφώσετε την προστασία κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν υπάρχουν ρυθμίσεις πέρα ​​από την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση για καθένα από τα προγράμματα περιήγησής σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πίνακα για να ανοίξετε μια καρτέλα προγράμματος περιήγησης με ενεργό το Pay Guard (ή να το ενεργοποιήσετε μέσω μιας συντόμευσης στην επιφάνεια εργασίας σας, εάν προτιμάτε).

Το “Data” είναι η καρτέλα για προστασίες ransomware. Η διαμόρφωση της ασπίδας φακέλου είναι τόσο απλή όσο η ονομασία των φακέλων που θέλετε να προστατεύσετε από άγνωστα προγράμματα. Τέλος, υπάρχει η καρτέλα “οικογένεια”, η οποία φιλοξενεί όλους τους γονικούς ελέγχους της Trend Micro. Στο επίπεδο Antivirus + Security, δεν υπάρχει τίποτα εκτός από μια προσφορά για αναβάθμιση.

Επιπτώσεις απόδοσης

Για να ελέγξουμε τον αντίκτυπο της Trend Micro στην απόδοση της συσκευής, πραγματοποιήσαμε σαρώσεις παρακολουθώντας την επίδρασή τους στις ταχύτητες της CPU. Τόσο η γρήγορη σάρωση όσο και η πλήρης σάρωση είχαν αμελητέο αντίκτυπο, η οποία ευθυγραμμίζεται καλά με τη γενικά θετική απόδοσή της στη δοκιμή απόδοσης του Οκτωβρίου 2019 της AV-Comparatives (όπου διαπιστώθηκε ότι προκαλεί προβλήματα μόνο όταν οι χρήστες ξεκίνησαν άλλες εφαρμογές).

Δοκιμή απόδοσης

Συνολικά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε ότι το Trend Micro Antivirus + Security έχει μια κομψή και συγχωρητική διεπαφή. Κάθε δυνατότητα είναι προσβάσιμη με δύο κλικ και ο χρήστης καθοδηγείται φυσικά από το ένα στο άλλο. Παρόλο που υπάρχουν μόνο τρία είδη σαρώσεων, ο φιλικός προς τον χρήστη πίνακας προσαρμογής διασφαλίζει ότι αυτά τα τρία καλύπτουν όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε.

Το μόνο που διατηρεί το Trend Micro από την τέλεια βαθμολογία είναι η ενσωματωμένη πώληση. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον καρτέλες στη διεπαφή χρήστη για να πείτε στους χρήστες ποιες δυνατότητες δεν διαθέτουν ακόμη.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Χρησιμοποιήσαμε δοκιμαστικά αρχεία από το Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO) για να αποκτήσουμε μια αίσθηση για την αποτελεσματικότητα του Trend Micro Antivirus + στη δική μας συσκευή. Λάβετε υπόψη ότι οι δοκιμές AMTSO μας βοηθούν να πάρουμε μια αρχική εντύπωση και στηριζόμαστε περισσότερο στα αποτελέσματα των επαγγελματικών εργαστηρίων δοκιμών.

Η Trend Micro αποκλείει με επιτυχία ένα αρχείο κακόβουλου λογισμικού που κατεβάστηκε με μη αυτόματο τρόπο, ένα αρχείο κακόβουλου λογισμικού με λήψη από ένα Drive, ένα αρχείο κακόβουλου λογισμικού συμπιεσμένο με ZIP, μια πιθανώς ανεπιθύμητη εφαρμογή και ένα αρχείο που απαιτούσε τη σύνδεσή του με ένα σύστημα αναζήτησης με βάση το cloud.

Απέτυχε να εντοπίσει μια σελίδα ηλεκτρονικού ψαρέματος κατά τη διάρκεια της κανονικής περιήγησης, ακόμα και όταν το επίπεδο ασφάλειας στο διαδίκτυο είχε οριστεί σε υψηλό. Ωστόσο, μπλοκάρει τον ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος όταν άνοιξε το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιώντας το Pay Guard. Έχει καλή απόδοση, αλλά δεν έφτασε στο τέλειο σκορ, επειδή η ασφάλεια στον ιστό δεν πρέπει να εξαρτάται από τους χρήστες που θυμούνται να ανοίγουν τα προγράμματα περιήγησής τους με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

AV-Συγκριτικά

Πήγαμε στο AV-Comparatives και το MRG Effitas για να επιβεβαιώσουμε τα ευρήματα των δικών μας δοκιμών. Στην πιο πρόσφατη δοκιμή προστασίας από κακόβουλα προγράμματα, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, η AV-Comparatives έδωσε στο Trend Micro Internet Security μια μικτή βαθμολογία.

Θετικά πρώτα: Η Trend Micro πέτυχε ποσοστό προστασίας 100 τοις εκατό, χωρίς να επιτρέπεται σε κακόβουλο λογισμικό να κάνει αλλαγές στο προστατευμένο σύστημα. Ενώ συνδέθηκε με το cloud, εντόπισε το 97,9% των πακέτων δοκιμών κακόβουλου λογισμικού, τοποθετώντας το στο πάνω τρίτο των 16 προϊόντων που εξετάστηκαν.

Δυστυχώς, όταν δεν είναι συνδεδεμένο, το ποσοστό ανίχνευσης της Trend Micro μειώθηκε στο θλιβερό 20,9 τοις εκατό – το χαμηλότερο από οποιοδήποτε εμπορικά διαθέσιμο antivirus. Αυτό υποδηλώνει ότι η Trend Micro Internet Security εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις υπηρεσίες cloud και ότι η έλλειψη διαθεσιμότητας και στα δύο άκρα θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή.

Η επίλυση του προβλήματος είναι υψηλότερο από το μέσο όρο ψευδώς θετικό ποσοστό. Η AV-Comparatives πραγματοποίησε δοκιμή προστασίας πραγματικού κόσμου από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2019, κατά τη διάρκεια της οποίας η Trend Micro Internet Security επισήμανε 19 μη κακόβουλες διευθύνσεις URL ως ύποπτες, οι οποίες είναι πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο των οκτώ.

MRG Effitas

Ο MRG Effitas είπε μια κάπως διαφορετική ιστορία. Στη δοκιμή του, η Trend Micro δεν κέρδισε μόνο τους αριθμούς AV-Comparatives, αλλά τα πήγε πολύ καλύτερα από ό, τι όταν τα αξιολογήσαμε τελευταία πριν από μερικά χρόνια. Το πρώτο τρίμηνο του 2018, το Trend Micro απέτυχε να λάβει πιστοποίηση από το MRG Effitas, το οποίο απαιτούσε από το πρόγραμμα προστασίας από ιούς να εντοπίσει ή να αποκλείσει τουλάχιστον το 98% των απειλών εντός 24 ωρών.

Το 4ο τρίμηνο του 2019, η Trend Micro έκανε πολύ καλύτερα. Το MRG Effitas απένειμε το πρόγραμμα πιστοποίησης υψηλού επιπέδου 1 της Trend Micro’s Worry-Free Business Security, που σημαίνει ότι χρησιμοποίησε αυτόματη αποκλεισμό πρώτης επαφής και ανάλυση συμπεριφοράς για να σταματήσει το 100 τοις εκατό των απειλών. 

Οι εταιρείες δοκιμών προστασίας από ιούς σχεδόν πάντα συμφωνούν μεταξύ τους. Οι μόνες αποκλίσεις μεταξύ των δύο δοκιμών είναι το ποσοστό εκτός σύνδεσης (το οποίο δεν δοκιμάζει το MRG Effitas) και η τεράστια διαφορά στα ψευδώς θετικά. Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί από το γεγονός ότι το MRG Effitas δοκίμασε μια εταιρική έκδοση του Trend Micro, ενώ η AV-Comparatives δοκίμασε μια έκδοση τελικού καταναλωτή, αλλά δεν είναι βέβαιο.

Είμαστε λίγο πιο διατεθειμένοι να πιστεύουμε σε αυτό το AV-Comparatives. Μόνο ένα πρόγραμμα στα 12 αποκλείει ψευδώς οποιοδήποτε από τα 1.499 δείγματα του MRG Effitas, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η δοκιμή του δεν είναι τόσο αυστηρή όσο θα μπορούσε. Ευτυχώς για την Trend Micro, η συναίνεση για την υπόλοιπη ισχύ προστασίας είναι αρκετά καλή.

Υποστήριξη

Η υποστήριξη της Trend Micro έχει πολλά κοινά με τις δωρεάν δυνατότητες προστασίας από ιούς. Όλα όσα χρειάζεστε είναι εκεί, αλλά μερικές φορές παρουσιάζεται σε ένα απογοητευτικό συνονθύλευμα που το κάνει να φαίνεται λιγότερο από ό, τι είναι.

Trend Micro Γνωσιακή βάση

Η βάση γνώσεων Trend Micro ξεκινά με συνδέσμους σε τρία γενικά θέματα: λήψη και εγκατάσταση προϊόντων, αγορά προϊόντων και συνδρομές και σύγκριση των δυνατοτήτων διαφορετικών προϊόντων. Κάτω από αυτό, θα δείτε συνδέσμους προς σελίδες υποστήριξης για κάθε συγκεκριμένο προϊόν, συμπεριλαμβανομένων παλαιότερων που πλησιάζουν ή έχουν περάσει από το τέλος της ζωής τους.

Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο για οποιοδήποτε προϊόν μεταβείτε σε μια σελίδα που φαινομενικά αφιερώνεται να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν. Ωστόσο, στις σελίδες για προϊόντα συνδρομής, όπως το Trend Micro Antivirus + Security, μεγάλο μέρος του περιεχομένου είναι αφιερωμένο στην πώληση του προϊόντος. Θα βρείτε περιηγήσεις βίντεο, οδηγίες εγκατάστασης και συνδέσμους προς άλλες δυνατότητες που ίσως θέλετε.

Για να λάβετε βοήθεια, κάντε κλικ σε ένα από τα θέματα που αναφέρονται στο banner “επιλέξτε ένα θέμα”. Όλα αυτά θα σας μεταφέρουν σε διαφορετικά μέρη στον ιστότοπο. Για παράδειγμα, “δημοφιλή θέματα” συνδέονται με λήψεις για το εγχειρίδιο χρήστη κάθε επιπέδου συνδρομής. Εάν μετακινηθείτε προς τα κάτω από αυτό, θα βρείτε τελικά τις συχνές ερωτήσεις.

Υποστήριξη πελατών

Για να είμαστε δίκαιοι με τη βάση γνώσεων της Trend Micro, πολλές από τις σελίδες μεμονωμένων λειτουργιών μεταβαίνουν απευθείας στις πληροφορίες. Μόλις βρείτε τις πληροφορίες, είναι αρκετά πλήρεις. Μεταξύ αυτών, τα καλογραμμένα εγχειρίδια χρήστη, τα βίντεο με σαφήνεια και οι εκτενείς ερωτήσεις καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία πιθανών ζητημάτων.

Ζωντανή υποστήριξη

Η πρώτη σας επιλογή για ζωντανή υποστήριξη είναι το bot συνομιλίας της Trend Micro, η Vanessa, με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω του Facebook Messenger μέσω ενός συνδέσμου στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας βοήθειας (και αρκετών άλλων σελίδων). Παρά το γεγονός ότι δεν είναι άνθρωπος, η Vanessa είναι εκπληκτικά καλή στην αντιμετώπιση των ερωτήσεων των χρηστών.

Εάν η Vanessa δεν μπορεί να σας βοηθήσει, μπορεί να εντυπωσιαστεί μια σειρά από άλλες επιλογές υποστήριξης. Μπορείτε να στείλετε ένα email, να συνομιλήσετε με έναν άνθρωπο ή να βουτήξετε στα φόρουμ χρηστών της Trend Micro. Τα φόρουμ είναι καθαρά οργανωμένα, με θέματα ταξινομημένα σε διάφορες καρτέλες (αν και θα μπορούσαμε να το κάνουμε χωρίς την ενότητα «επαίνους»). Δεν είναι η πιο ενεργή σκηνή, αλλά ένα μέλος του προσωπικού της Trend Micro απαντά σε κάθε ανάρτηση.

Φόρουμ Trend-Micro-Antivirus

Είστε επίσης ελεύθεροι να καλέσετε. Η Trend Micro κερδίζει μία από τις λιγότερο αγαπημένες μας τάσεις στον κόσμο των ιών όχι μόνο καθιστώντας τον αριθμό τηλεφώνου υποστήριξης διαθέσιμο στον ιστότοπο, αλλά και εμφανώς εμφανώς. Διατίθεται δωρεάν 12 ώρες την ημέρα τις καθημερινές και 24/7 εάν επιθυμείτε υποστήριξη υψηλής ποιότητας.

Ας μιλήσουμε για την υποστήριξη premium για ένα δευτερόλεπτο. Για 59,95 $ ετησίως, λαμβάνετε 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη, μία αφαίρεση ιών, έναν ετήσιο έλεγχο υγείας υπολογιστή και ένα έτος Trend Micro Maximum Security. Ωστόσο, 69,95 $ ετησίως σας αναβαθμίζουν σε απεριόριστους ελέγχους αφαίρεσης ιών και υγείας υπολογιστών, καθώς και εγκατάσταση απομακρυσμένης πρόσβασης.

Συνολικά, η γνώση της Trend Micro θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερα οργανωμένη (και λιγότερο βαρύ για την αναβάθμιση), αλλά οι πολλές επιλογές για την επίτευξη ζωντανής υποστήριξης δημιουργούν πολύ περισσότερη καλή θέληση από ό, τι χάνει η απογοητευτική ερώτηση. Είναι εύκολα μία από τις πιο διαθέσιμες εταιρείες λογισμικού ασφαλείας, ακόμη και σε άτομα που δεν έχουν πληρώσει τίποτα.

Η ετυμηγορία

Δεδομένων των προηγούμενων εμπειριών μας με το Trend Micro, δεν περιμέναμε πολλά, αλλά το Trend Micro Antivirus + Security μας εξέπληξε με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Διαθέτει προστασία υψηλής ποιότητας, μετριάζεται με φιλικό περιβάλλον εργασίας και αφοσίωση στο να κάνει την υποστήριξη όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμη.

Μερικά μαύρα σημάδια έβλαψαν την αξιοπιστία του: τα ψευδώς θετικά του ανησυχούν και έτσι είναι και ο κίνδυνος να σκοντάψετε σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος, αφού ξεχάσετε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας με την προστασία της Trend Micro. Ωστόσο, η Trend Micro είναι πολύ πιο αξιόπιστη από ό, τι ήταν και βελτιώνεται κάθε τρίμηνο.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει προϊόντα Trend Micro και έχετε καλή, κακή ή μοναδική εμπειρία, ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map