Επανεξέταση Sophos Home – Ενημερώθηκε το 2020

Κριτική για το σπίτι της Sophos

Το Sophos Home μοιάζει πολύ, αλλά λείπει μερικές από τις πιο προηγμένες δυνατότητες που περιμένουμε κατά τη δοκιμή τόσων πολλών ανταγωνιστών. Ωστόσο, η τιμή είναι σωστή, οπότε ίσως αξίζει τον κόπο να δείτε, όπως θα δείτε σε αυτήν την κριτική στο Sophos Home.

sophos-slider-1

sophos-slider-2

sophos-slider-3

sophos-slider-4

Προηγούμενος

Επόμενο

Το Sophos Home είναι μια λύση προστασίας από ιούς για όσους χρειάζονται διαχείριση πολλών υπολογιστών. Διαθέτει ενσωματωμένο λογισμικό παρακολούθησης και φιλτραρίσματος ιστού, καθώς και βασική σάρωση, σε πολύ προσιτή τιμή. Ωστόσο, δεν διαθέτει πολλές πολυτελείς δυνατότητες που μπορείτε να βρείτε στην καλύτερη συλλογή λογισμικού προστασίας από ιούς.

Σε αυτήν την κριτική Sophos Home, βυθίζουμε βαθιά στη Sophos και ανακαλύπτουμε πού πετυχαίνει και πού αποτυγχάνει. Θα παρουσιάσουμε τις δυνατότητες που προσφέρουμε, θα τις εκτελέσουμε μέσω πρακτικών δοκιμών και θα διερευνήσουμε τα αποτελέσματα του εργαστηρίου ασφαλείας. Μόλις δοκιμάσουμε κάθε πτυχή, θα σας δώσουμε την ετυμηγορία μας.

Εάν χρειάζεστε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να ελέγχετε το λογισμικό του σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα, το Sophos Home Premium αξίζει τον κόπο με τη χαμηλή τιμή. Επιπλέον, με μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, αξίζει να δείτε μόνοι σας.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Sophos Home

Χαρακτηριστικά

Το Sophos Home είναι ένα πολύ ελαφρύ πρόγραμμα, αλλά αυτό μπορεί να είναι καλό σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο σχεδιασμός και τα στοιχεία της Sophos στοχεύουν σε δύο βασικές αγορές: μικρές οργανώσεις και οικογένειες. Εξαιτίας αυτού, το σύνολο χαρακτηριστικών του είναι περιορισμένο, αλλά στιβαρό. Για τους χρήστες που μπορούν να επωφεληθούν από αυτές τις επιλογές, το Sophos είναι μια κορυφαία επιλογή.

Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό που προσφέρει η Sophos είναι η απομακρυσμένη διαχείριση. Κάθε ρύθμιση στην εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή είναι στην πραγματικότητα ένας σύνδεσμος προς τον ιστότοπό της διαχείρισης, όπου μπορείτε να διαχειριστείτε πολλές συσκευές σε ένα μέρος. Αυτό είναι ιδανικό για, για παράδειγμα, εργαστηριακά δίκτυα όπου ίσως χρειαστεί να παρακολουθείτε κάθε υπολογιστή ταυτόχρονα.

εξελιγμένες συσκευές

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό ακόμη και για ένα άτομο με λίγες συσκευές. Αντί να θυμάστε να κάνετε σάρωση του τηλεφώνου, του επιτραπέζιου και του φορητού υπολογιστή σας σε κανονικό πρόγραμμα, μπορείτε να τα ρυθμίσετε όλα από έναν πίνακα ελέγχου. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τυχόν αποτελέσματα χωρίς να χρειάζεται να έχετε φυσική πρόσβαση σε αυτήν τη συσκευή.

Παρόλο που πολλά προγράμματα, όπως το AVG (δείτε την αναθεώρηση AVG), σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε πολλές συσκευές, δεν έχουν μια λύση διαχείρισης μίας στάσης. Η Sophos είναι μοναδική από αυτή την άποψη.

Εκτός από τις δυνατότητες διαχείρισης, η Sophos προσφέρει επίσης μερικά προνόμια ποιότητας ζωής. Αυτό περιλαμβάνει την προστασία της κάμερας web, η οποία είναι μια ασυνήθιστη αλλά ιδιαίτερα περιζήτητη λεπτομέρεια στην προστασία από ιούς.

sophos-webcam

Μέρος της προστασίας του βασίζεται σε μια «βαθμολογία φήμης». Αυτό σημαίνει ότι άλλοι υπολογιστές που χρησιμοποιούν Sophos θα αναγνωρίσουν εάν ένα πρόγραμμα είναι κακόβουλο ή ασφαλές και, στη συνέχεια, θα αναφέρουν ξανά στο Sophos. Στη συνέχεια, θα σας προειδοποιήσει εάν ξεκινήσετε τη λήψη αυτού του λογισμικού και θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να συνεχίσετε.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες που ο σύγχρονος χρήστης αναμένει από ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, όπως ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ή ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Η Sophos Home είναι περιορισμένη από αυτή την άποψη, σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας Avira για ένα παράδειγμα εργαλείου που πήγε στην αντίθετη κατεύθυνση με χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, αυτό οφείλεται στις ομάδες που στοχεύει η Sophos. Ως λύση διαχείρισης επιχειρήσεων, οι χρήστες δεν αναμένεται να συνδεθούν στην εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή τους και να τεμαχίσουν αρχεία. Αυτό το πρόγραμμα προορίζεται για τους διαχειριστές να σαρώσουν από απόσταση έναν υπολογιστή και να αλλάξουν τις ρυθμίσεις για να διατηρήσουν τους υπαλλήλους ασφαλείς.

Ακόμα και με αυτές τις πληροφορίες, είναι ακόμα περίεργο το γεγονός ότι αυτό το antivirus στερείται ενσωματωμένου τείχους προστασίας. Αυτό φαίνεται σαν ένα λογικό χαρακτηριστικό για μια απομακρυσμένη διαχείριση επιχειρηματικής και οικογενειακής λύσης για τη διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας. Για ένα εργαλείο που περιλαμβάνει αυτήν τη δυνατότητα, ανατρέξτε στην αναθεώρηση του Kaspersky Anti-Virus.

Η Sophos θα είχε επίσης μεγαλύτερη αξία ως καταναλωτικό προϊόν με μερικά ακόμη χαρακτηριστικά. Κάποια προστασία κλοπής ταυτότητας ταιριάζει καλά με την τραπεζική της προστασία και θα την έβαζε μπροστά από το πακέτο.

Γονικοί ελέγχοι

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Sophos Home είναι οι γονικοί έλεγχοι (ή οι επιχειρήσεις). Αυτά επιτρέπουν στον κάτοχο του λογαριασμού να αποκλείει οτιδήποτε στο διαδίκτυο, από ακατάλληλο περιεχόμενο έως ιστότοπους που σχετίζονται με αθλητικά. Αυτοί οι αποκλεισμένοι ιστότοποι καταγράφονται στον πίνακα ελέγχου ιστού.

ιστότοπος με αποκλεισμούς σοφούς

Οι ρυθμίσεις φιλτραρίσματος ιστού είναι λογικές και απλές, αλλά διαπιστώσαμε ότι δεν λειτουργούσε καλά σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης. Ο Firefox και ο Internet Explorer λειτούργησαν καλά, αλλά το Google Chrome ξεπέρασε σχεδόν κάθε γονικό μπλοκ χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επιπλέον, οι ιστότοποι που φιλτράρονταν δεν ήταν πάντα αυτό που περιμέναμε. Το φίλτρο «ψώνια», για παράδειγμα, δεν μπλόκαρε το Amazon ή το eBay, αλλά μπλοκάρει το Etsy.

sophos-parentalblock

Αυτή η λειτουργία δεν είναι πολύ κοινή, αλλά είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για μια οικογένεια ή έναν διαχειριστή ομάδας κατά την εγκατάσταση ενός προγράμματος προστασίας από ιούς σε πολλές διαφορετικές συσκευές. Για ένα άλλο λογισμικό που προσφέρει αυτά τα στοιχεία ελέγχου, διαβάστε την κριτική μας για το McAfee Total Protection.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Sophos

Λογότυπο Sophos Homehome.sophos.com

Ξεκινά από $ 500 ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Χαρακτηριστικά

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Καταστροφέας εγγράφων

Υποστήριξη πολλαπλών λειτουργιών

Γονικός έλεγχος

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου

VPN

Προφίλ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Προστασία από λογισμικό λογισμικού

Προστασία κάμερας Web

Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης

Λήψη προστασίας

Προστασία ηλεκτρονικού ψαρέματος

Τείχος προστασίας

Λειτουργικό σύστημα

Παράθυρα

macOS

Linux

Android

iOS

Ευχρηστία

UI επιφάνειας εργασίας

Εφαρμογή κινητού

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Υποστήριξη

Κέντρο βοηθείας

Δικαστήριο

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υποστήριξη 24/7

Εκπαιδευτικό βίντεο

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Δεν είναι συνηθισμένο ένα δωρεάν επίπεδο προστασίας από ιούς να έχει όριο συσκευής. Ωστόσο, για το Sophos Home αυτό έχει νόημα. Η διαχείριση κάθε συσκευής γίνεται από έναν πίνακα ελέγχου, επομένως η διαχείριση περισσότερων συσκευών ταυτόχρονα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Ωστόσο, με το προσιτό κόστος του Sophos Home Premium, είναι πιο λογικό να πληρώνετε για την πληρωμένη έκδοση.

Ως εργαλείο απομακρυσμένης διαχείρισης και προστασίας για επιχειρήσεις και οικογένειες, το Sophos Home Premium είναι μεγάλη. Ορισμένοι ανταγωνιστές, όπως το Avast, θα σας οδηγήσουν πολύ πιο ψηλά (δείτε την κριτική μας Avast Pro για να δείτε αν αξίζει τα χρήματα).

Το Sophos Home Free στερείται επίσης των περισσότερων δυνατοτήτων που προσφέρονται με το επίπεδο Home Premium. Η προστασία από κακόβουλο λογισμικό – όπως PUA ή πιθανώς ανεπιθύμητες εφαρμογές – περιορίζεται στην έκδοση επί πληρωμή. Αυτή η προστασία από κακόβουλο λογισμικό είναι απαραίτητη για ένα σταθερό πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

Η ουσία είναι ότι το Sophos Home Free δεν διαθέτει πάρα πολλά χαρακτηριστικά για να αξίζει τον κόπο. Εάν χρειάζεστε προστασία με τα φθηνά, μια καλύτερη επιλογή από τη λίστα των δωρεάν δωρεάν προγραμμάτων προστασίας από ιούς είναι μια καλύτερη ιδέα. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε γονικούς ελέγχους ή τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης σαρώσεων, το Sophos Home Premium είναι πολύ προσιτό και έχει ό, τι χρειάζεστε.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Παρόλο που η εφαρμογή Sophos Home Desktop δεν προορίζεται πραγματικά για οποιαδήποτε πραγματική διαχείριση, η εγκατάσταση και η λειτουργία του Sophos δεν αποτελεί καθόλου πρόβλημα. Η απλότητα των ρυθμίσεων μπορεί να είναι ευχάριστη για συντήρηση αλλά καταστροφική σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό.

Η εγκατάσταση του Sophos Home ήταν πολύ εύκολο. Δεν απαιτήθηκαν λογαριασμοί και οι σύνδεσμοι για λήψη τόσο του Sophos Home Premium όσο και του Free ήταν εμφανείς στον ιστότοπό του. Ωστόσο, η εφαρμογή επέμεινε να εκτελέσει σάρωση αμέσως μετά την εγκατάσταση, χωρίς τρόπο να απορρίψει τη σάρωση εκτός από την ακύρωσή της μόλις ξεκινήσει ήδη..

σοφός-σάρωση

Αυτό δεν είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, αλλά ήταν λίγο ενοχλητικό. Θα προτιμούσαμε να επιλέξουμε μόνοι μας πότε θα εκτελέσουμε σάρωση.

Μόλις εγκατασταθεί το Sophos Home, συνειδητοποιείτε αμέσως ότι η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή είναι σχεδόν εντελώς άχρηστη. Κάθε στοιχείο μενού εκτός από τη “βοήθεια” είναι στην πραγματικότητα ένας σύνδεσμος προς αυτήν τη ρύθμιση στον ιστότοπο. 

Όπως αναφέραμε παραπάνω, αυτό συμβαίνει επειδή η Sophos αναμένει ότι αυτά τα προγράμματα θα ελέγχονται από απόσταση. Ωστόσο, ως τελικός χρήστης, είναι ανησυχητικό και αργό. Η Sophos θα πρέπει να μπορεί να συνδέει μια διεπαφή Ιστού με τις εφαρμογές της σε πραγματικό χρόνο.

ταμπλό σοφ

Τούτου λεχθέντος, η διεπαφή στον ιστότοπο είναι πολύ διαισθητική και απλή πλοήγηση. Η κύρια σελίδα κατάστασης για κάθε συσκευή περιλαμβάνει μια επισκόπηση του τρέχοντος επιπέδου προστασίας από ιούς και των πιο πρόσφατων δραστηριοτήτων που ανέλαβε η Sophos στη συσκευή.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει σαρώσεις που ξεκίνησαν, σαρώσεις που ακυρώθηκαν, παράκαμψη γονικών προειδοποιήσεων και ακόμη και απόπειρα πρόσβασης σε αποκλεισμένους ιστότοπους. Αυτή είναι μια εξαιρετική πηγή πληροφοριών όταν δεν έχετε πρόσβαση στον εν λόγω υπολογιστή.

σοφός-προειδοποίηση

Καμία από τις ρυθμίσεις δεν είναι υπερβολικά περίπλοκη. Η πλειοψηφία αυτών είναι διακόπτες που μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν, χωρίς άλλες επιλογές. Ακόμη και οι προηγμένες ρυθμίσεις κάτω από ορισμένες από τις επιλογές ήταν απλά μερικοί ακόμη διακόπτες.

σοφούς-ρυθμίσεις

Υπάρχει μια μικρή εξήγηση για κάθε ρύθμιση, αλλά δεν αναφέρονται σε πολλές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, στον δοκιμαστικό υπολογιστή μας, φοβόμασταν να ανακαλύψουμε ότι το πληκτρολόγιο έβγαζε τυχαία γράμματα και αριθμούς αντί για αυτό που πληκτρολογήσαμε. 

Ωστόσο, ανακαλύψαμε ότι αυτό είναι μέρος της προστασίας του keylogger στο πλαίσιο της «ασφαλούς διαδικτυακής τραπεζικής». Η ρύθμιση δεν εξηγεί καθόλου πώς σας προστατεύει από τα keyloggers, οπότε ήταν δύσκολο να προσδιορίσετε ότι η Sophos το προκαλούσε καθόλου.

Επιλογές σάρωσης

Η Sophos σφυρίζει πραγματικά την απλή στάση ενός μεγέθους με όλες τις επιλογές σάρωσης. Υπάρχει μόνο «σάρωση», η οποία σαρώνει ορισμένα μέρη του υπολογιστή σας, πιθανότατα τα τμήματα που θα καλύπτουν άλλα προγράμματα προστασίας από ιούς σε μια «γρήγορη σάρωση».

Υπάρχει επίσης μια κρυφή επιλογή σάρωσης ενός μεμονωμένου δίσκου, αλλά δεν καλύπτεται καθόλου στην τεκμηρίωση του προγράμματος. Κάνοντας δεξί κλικ σε έναν μεμονωμένο φάκελο θα σας δοθεί η δυνατότητα σάρωσης με το Sophos Home. Δεν έχει νόημα ότι αυτή η λειτουργία αποκρύπτεται σε ένα μενού περιβάλλοντος.

Ευτυχώς, η επιλογή μεμονωμένης σάρωσης δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί και δεν είναι πολύ βαρύς σε έναν υπολογιστή. Η σάρωση αύξησε μόνο τον δοκιμαστικό υπολογιστή μας από 10% χρήση CPU σε 35 έως 40%. Αυτό ήταν αισθητό, αλλά καθόλου άχρηστο.

Χρειάστηκαν επίσης μόνο λίγα λεπτά, κάτι που είναι αποδεκτή ταχύτητα για γρήγορη σάρωση και σημείωσε την παρακολούθηση cookie πάνω από οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό που βρήκε.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Το Sophos Home δεν έχει καθόλου αυστηρές δοκιμές για να μιλήσει. Το κάναμε με τους ρυθμούς μας και τα πήγαμε αρκετά καλά στις δικές μας δοκιμές, αρκεί να χρησιμοποιούσαμε το σωστό πρόγραμμα περιήγησης δοκιμών. Ωστόσο, οι εργαστηριακές δοκιμές είναι το πραγματικό πρότυπο χρυσού, οπότε είναι ανησυχητικό ότι είναι τόσο ξεπερασμένα. .

Η πιο πρόσφατη δοκιμή που βρήκαμε ήταν η αναφορά του AV-Test του Δεκεμβρίου 2017. Προς τιμήν της Sophos Home, πέρασε εύκολα κάθε δοκιμή. Αποκλείει το 100 τοις εκατό του διαδεδομένου κακόβουλου λογισμικού και δεν είχε καθόλου ψευδή θετικά. 

Επιπλέον, η λήψη εφαρμογών που χρησιμοποιήθηκαν συχνά ήταν σημαντικά ταχύτερη με το Sophos από τον μέσο όρο της βιομηχανίας. Ενώ τα πιο συνηθισμένα προγράμματα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό επιβραδύνουν τον δοκιμαστικό υπολογιστή κατά 14 τοις εκατό κατά τη λήψη εφαρμογών, η Sophos τον επιβράδυνε κατά ένα τοις εκατό. Όσον αφορά την αντιγραφή αρχείων, η επιβράδυνση του οκτώ τοις εκατό ήταν ισοδύναμη με τον μέσο όρο της βιομηχανίας.

Ωστόσο, η Sophos δεν τα πήγε τόσο καλά στη δοκιμασία πραγματικού κόσμου Νοεμβρίου 2016 με AV-Comparatives. Αν και απέκλεισε το 96,2% των απειλών, στην πραγματικότητα πραγματοποιήθηκε στο κάτω τρίτο των δοκιμαστικών προγραμμάτων προστασίας από ιούς. Υπήρχε πολύ πίσω από τα δημοφιλή juggernauts, όπως το Bitdefender (διαβάστε την κριτική μας στο Bitdefender).

Η Sophos έμεινε κυρίως πίσω από το συμβιβαστικό της ρυθμό. Αν και τα ψευδώς θετικά του ήταν αποδεκτά χαμηλά, έπεσε θύμα πολύ υψηλότερου αριθμού κακόβουλου λογισμικού από τα περισσότερα από τα άλλα προγράμματα που δοκιμάστηκαν ταυτόχρονα. Χάθηκε ιδιαίτερα σε σύγκριση με το F-Secure (δείτε την κριτική F-Secure για να μάθετε περισσότερα).

Πιστοποίηση MRG

Στις ρυθμίσεις της Sophos Home, μπορείτε να δείτε ότι προσφέρεται για την τραπεζική προστασία ως «πιστοποιημένη από την MRG Effitas». Αυτή είναι μια αρκετά μεγάλη συμφωνία μεταξύ των προγραμμάτων προστασίας από ιούς. περίπου το ένα τρίτο των προγραμμάτων αποτυγχάνουν σε αυτήν την πιστοποίηση και αξίζει να καυχηθούμε.

sophos-onlinebanking

Δυστυχώς, αφού επικοινωνήσαμε με τη Sophos, ανακαλύψαμε ότι δεν είναι πραγματικά πιστοποιημένοι μέσω της πιστοποίησης Online Banking MRG Effitas. Αντ ‘αυτού, η MRG Effitas αξιολόγησε την υπηρεσία Sophos Intercept X τον Φεβρουάριο του 2018. Η Sophos Home χρησιμοποιεί αυτήν την υπηρεσία, οπότε ένα θετικό αποτέλεσμα σε αυτήν την αξιολόγηση προστασίας τελικού σημείου δείχνει καλά πράγματα για το antivirus.. 

Όταν ρωτήσαμε τη Sophos για την πιστοποίηση, μας είπαν ότι θα την καταργήσουν από τον ιστότοπό τους, καθώς “δεν είναι η πιο ενημερωμένη”. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνά μας, δεν υπήρξε καμία πιστοποίηση σε κανένα σημείο, οπότε χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι θα ενημερώσουν τον ιστότοπό τους για να καταργήσουν αυτήν την εγγύηση.

Για να είμαστε δίκαιοι, στην αξιολόγηση του MRG Effitas, η Sophos απέκλεισε σχεδόν το 100 τοις εκατό του κακόβουλου λογισμικού και είχε πολύ λίγα ψευδώς θετικά, αλλά είχε μεγαλύτερη απόδοση σε αυτήν την κατηγορία από ισχυρούς διεκδικητές όπως το Trend Micro (διαβάστε την κριτική μας στο Trend Micro Antivirus +). Είναι ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά όχι ακριβώς μια τραπεζική πιστοποίηση.

Δοκιμές hands-on

Οι πρακτικές δοκιμές μας πήγαν λίγο καλύτερα για το Sophos Home. Αρχικά, το τρέξαμε μέσω της σουίτας δοκιμών Anti-Malware Testing Standards Organisation (AMTSO). Η μόνη δοκιμή που απέτυχε ήταν η δοκιμή ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing), η οποία έχει νόημα επειδή δεν προσφέρει προστασία από ηλεκτρονικό ψάρεμα (μάθετε τι είναι το ηλεκτρονικό ψάρεμα και γιατί χρειάζεστε προστασία από αυτό).

Είναι ενδιαφέρον ότι δεν εμπόδισε όλα τα κακόβουλα προγράμματα με τον ίδιο τρόπο. Το Sophos λειτουργεί εν μέρει σε μια «βαθμολογία φήμης», που σημαίνει ότι ένα αρχείο ή μια διεύθυνση URL με χαμηλότερη βαθμολογία φήμης θα εμφανίζει μια προειδοποίηση που συνιστά στον χρήστη να μην το κατεβάσει. 

Αν και τα περισσότερα από τα αρχεία αποκλείστηκαν εντελώς, μερικά απλώς συνιστούσαν να μην συνεχίσουμε, λόγω της χαμηλής βαθμολογίας της φήμης.

Διενεργήσαμε επίσης τη Sophos μέσω των δοκιμών εκμετάλλευσης ιστού του WICAR Αυτές οι δοκιμές έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν μερικές κοινές εκμεταλλεύσεις ιστού στο πρόγραμμα περιήγησής σας και να ελέγχουν αν η προστασία του κακόβουλου λογισμικού σας είναι αρκετά ισχυρή για να τις αποκλείσει.

Τα αποτελέσματα εδώ εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιήσαμε. Στο Google Chrome, η Sophos απέκλεισε μόνο δύο από τις 13 κακόβουλες διευθύνσεις URL. Στον Internet Explorer, απέκλεισε το 10. Ωστόσο, είναι αρκετά κοινό να μην αποκλείσετε κάθε εκμετάλλευση ιστού. Για ένα παράδειγμα ενός ιού που πέρασε και τα 13, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας ESET NOD32.

Παρόλο που η Sophos Home είχε σταθερά αποτελέσματα στις εργαστηριακές δοκιμές στις οποίες συμμετείχε, είναι λίγο πολύ παλιά για να είναι αξιόπιστα. Ωστόσο, οι πρακτικές δοκιμές μας ήταν σταθερές, γεγονός που έδειξε ότι η Sophos είναι αρκετά αξιόπιστη προστασία. Αν ψάχνετε για ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς που θα σας προστατεύει από το πιο κακόβουλο λογισμικό, δείτε τη συλλογή των πιο ασφαλών προγραμμάτων προστασίας από ιούς.

Υποστήριξη

Η διαφορά μεταξύ των πληρωμένων χρηστών και των δωρεάν χρηστών είναι έντονη όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση πελατών της Sophos Home. Παρόλο που οι δωρεάν χρήστες έχουν πρόσβαση μόνο σε μια προγραμμένη βάση γνώσεων, οι χρήστες επί πληρωμή μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ζωντανές συνομιλίες. Ωστόσο, ακόμη και αυτές οι υπηρεσίες δεν είναι 24/7.

σοφός-υποστήριξη

Ως χρήστης του Sophos Home Free, θα έχετε πρόσβαση μόνο στη βάση γνώσεων. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται από το γεγονός ότι τα άρθρα δεν καλύπτουν καθόλου την εμπειρία του χρήστη. Αντίθετα, εστιάζουν κυρίως στην εγκατάσταση και τη διαμόρφωση και απαντούν σε λίγες ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα, πώς λειτουργεί και ποιες δυνατότητες προσφέρει.

Μόλις είστε μέλος επί πληρωμή, αποκτάτε πρόσβαση σε υποστήριξη μέσω email μέσω εισιτηρίων και υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. EST. Αν και η εξυπηρέτηση πελατών δεν είναι 24/7, ήταν σχετικά γρήγορη και ακριβής κατά την απάντηση στις ερωτήσεις μας. Στείλαμε ένα εισιτήριο εκτός των εργάσιμων ωρών για να ελέγξουμε πόσο καιρό χρειάστηκε για μια απάντηση. Ένα εισιτήριο στάλθηκε στις 9 μ.μ. απαντήθηκε το μεσημέρι την επόμενη μέρα.

Εκτός από τα παραδοσιακά κανάλια υποστήριξης, η Sophos διατηρεί επίσης ενεργά έναν λογαριασμό Twitter. Αυτό παίρνει λίγο το βάρος από τη βάση γνώσεων για δωρεάν χρήστες. Ωστόσο, δεν μπορεί να υποστηρίξει βασιλιάδες, όπως το Panda Security (διαβάστε την κριτική μας για την ασφάλεια Panda).

Η ετυμηγορία

Το Sophos Home είναι πραγματικά το είδος του ιού που είτε χρειάζεστε είτε δεν το χρειάζεστε. Εάν έχετε έναν και μόνο υπολογιστή για προστασία και δεν χρειάζεστε τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης, υπάρχουν αμέτρητα άλλα προγράμματα προστασίας από ιούς με ένα πιο ισχυρό σύνολο δυνατοτήτων, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να διαγράψετε με ασφάλεια ένα αρχείο για πάντα ή να διαχειριστείτε όλους τους κωδικούς πρόσβασης ταυτόχρονα.

Ωστόσο, εάν χρειάζεστε μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε ορισμένες συσκευές, το Sophos Home είναι ένα από τα λίγα προγράμματα προστασίας από ιούς ποιότητας που το προσφέρουν. Με πολύ χαμηλή τιμή σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, είναι μια εξαιρετική επιλογή αν μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτές τις πτυχές του λογισμικού.

Όσον αφορά την καθαρή ασφάλεια, η προστασία της Sophos Home λείπει σε σύγκριση με ανταγωνιστές όπως το Webroot (διαβάστε την αναθεώρηση του Webroot SecureAnywhere για περισσότερα). Το γεγονός ότι δεν έχει συμμετάσχει σε πρόσφατες εργαστηριακές δοκιμές είναι ανησυχητικό και η επιλογή του να διεκδικήσει πιστοποίηση MRG Effitas banking όταν δεν το έχει στην πραγματικότητα είναι πολύ ανησυχητικό.

Η υποστήριξη πελατών της αφήνει επίσης πολλά να είναι επιθυμητά για ένα καταναλωτικό προϊόν που θα χρησιμοποιείται όλο το 24ωρο και όχι μόνο κατά τις εργάσιμες ώρες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν είστε ελεύθερος χρήστης, καθώς υποβαθμίζετε σχεδόν εξ ολοκλήρου στην υποστήριξη κοινωνικών μέσων.

Τι πιστεύετε για το Sophos Home; Είναι η λύση για τις ανάγκες προστασίας από ιούς; Ενημερώστε μας στα σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me