Επανεξέταση ασφάλειας Norton – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση ασφάλειας Norton

Ίσως το μεγαλύτερο όνομα στο λογισμικό προστασίας από ιούς και προστασία, το Norton Security παίρνει πολύ σωστά, αν και για κάποιο λόγο απλά πρέπει να εγκαταστήσετε μια ενοχλητική γραμμή εργαλείων και επέκταση προγράμματος περιήγησης. Ρίξτε μια ματιά στην πλήρη αναθεώρηση Norton Security για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.


Παρουσίαση_1

Παρουσίαση_2

Παρουσίαση_3

Παρουσίαση_4

Παρουσίαση_5

Προηγούμενος

Επόμενο

Σε σύγκριση με πολλές εταιρείες λογισμικού, το Norton LifeLock (πρώην μέρος της Symantec) υπήρξε εδώ και πολύ καιρό. Με την νέα επωνυμία του Norton Security το 2019, το κύριο προϊόν της, στο Norton 360, επιλέξαμε να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που έχει αλλάξει. Διαβάστε αυτήν την πλήρη αναθεώρηση ασφάλειας Norton για να δείτε πώς διατηρείται έναντι των σύγχρονων ιών.

Συνολικά, το Norton λειτουργεί περισσότερο σαν μια σουίτα ασφαλείας από ένα antivirus. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες που δεν θα περιμένατε, όπως ένα VPN και συστήματα που θα βοηθήσουν στην αποτροπή κλοπής ταυτότητας. Ωστόσο, η ουσία είναι ότι εξακολουθεί να έχει εξαιρετική προστασία από κακόβουλα προγράμματα, οπότε μπορούμε να το προτείνουμε ως μια καλή επιλογή προστασίας από ιούς. 

Εάν θέλετε ένα δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς, θα ήταν καλύτερα να δείτε την κριτική AVG AntiVirus. Αυτό συμβαίνει επειδή το Norton δεν έχει πλέον δωρεάν επιλογή, αντί να προωθεί το Norton 360 Standard με μια πολιτική επιστροφής 60 ημερών, ώστε οι χρήστες να μπορούν να το δοκιμάσουν με μικρότερο κίνδυνο. 

Το Norton αντισταθμίζει την έλλειψη μιας δωρεάν έκδοσης με την ύπαρξη ενός ισχυρού διεκδικητή προστασίας από ιούς, ακόμη και να αναφερθεί στον καλύτερο οδηγό προστασίας από ιούς. Απλώς χάνει την τρίτη θέση για δυνατότητες, κερδίζοντας από κάποιο εντυπωσιακό ανταγωνισμό, όπως το Kaspersky Anti-Virus, για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αναθεώρηση Kaspersky Anti-Virus.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Norton Security

Χαρακτηριστικά

Το Norton προσφέρει σχεδόν όλες τις δυνατότητες και τις επιλογές που θα θέλατε από ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Ωστόσο, αυτό καθιστά περίπλοκα ορισμένα από τα μενού. Συχνά θα πρέπει να περάσετε από πολλές καρτέλες και παράθυρα για να αλλάξετε μια ρύθμιση. Αν είστε πρόθυμοι να περάσετε από στεφάνες για να τις βρείτε, ωστόσο, οι περισσότερες λειτουργίες μπορούν να τροποποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν.

Υπήρχαν μερικά χαρακτηριστικά που λείπουν, όπως το Norton που δεν είχε κουμπί γρήγορης πρόσβασης για την καραντίνα του. Συνήθως το βρίσκετε σε μια λίστα που είναι προσβάσιμη από την κεντρική σελίδα ενός ιού, όπως κάνετε με το Malwarebytes Antivirus.

Υπάρχει ένα ειδικό παράθυρο ρυθμίσεων, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση στις περισσότερες ρυθμίσεις για μια ποικιλία χαρακτηριστικών. Αυτό περιλαμβάνει μια λίστα “γρήγορων ελέγχων” που σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε προσωρινά τις λειτουργίες ασφαλείας, όπως το τείχος προστασίας του Norton. 

Ρυθμίσεις Norton-Security

Αυτό το τείχος προστασίας σας επιτρέπει να επιλέξετε ποια δίκτυα και προγράμματα μπορούν να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση, καθώς και εάν θα πρέπει να αποκλείει συγκεκριμένους τύπους κυκλοφορίας. Από προεπιλογή, το τείχος προστασίας παρέχει εξαιρετική προστασία σε όλους τους τομείς, εκτός από τύπους κυκλοφορίας όπου δεν απαιτείται συχνά ασφάλεια.

Firewall_Settings

Ο Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης Norton

Το Norton διαθέτει επίσης έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Όταν το ανοίξετε για πρώτη φορά, θα πρέπει να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης, τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κάθε φορά που εισάγετε τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης. Υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για να κάνετε μεμονωμένους κωδικούς πρόσβασης να το ζητούν κάθε φορά. Αυτή δεν είναι η καλύτερη διαθέσιμη διαχείριση κωδικών πρόσβασης, αλλά αυτό είναι χρήσιμο για τη διατήρηση ορισμένων προσωπικών πληροφοριών ασφαλών.

Το Norton Password Manager έχει τέσσερις ενότητες. Το πρώτο είναι όπου διατηρεί κανονικές συνδέσεις, αλλά τα άλλα τρία αφορούν διευθύνσεις, τραπεζικές κάρτες και σημειώσεις που θέλετε να ασφαλίσετε. Μπορείτε επίσης να τους δώσετε ετικέτες, ώστε να είναι πιο εύκολο να ταξινομήσετε ή να αναζητήσετε πολλές καταχωρήσεις. 

Κωδικός_Διαχειριστής

Υπάρχει επίσης μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης για κάθε έναν από τους λογαριασμούς σας. Λειτουργεί παρόμοια με τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης του Cloudwards.net, όπου μπορείτε να ορίσετε τον αριθμό των χαρακτήρων και να απενεργοποιήσετε τα σύμβολα, τους αριθμούς ή τα γράμματα, εάν χρειάζεστε. 

Το Norton παρέχει ένα σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud και μπορείτε να αποκτήσετε διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης μεταξύ 2 GB και 75 GB, ανάλογα με το επίπεδο που αγοράσατε. Το Norton χρησιμοποιεί πολλά κέντρα δεδομένων και κρυπτογραφεί τα πάντα για να διατηρεί τα δεδομένα σας ασφαλή ενώ βρίσκεται στο αντίγραφο ασφαλείας του cloud.

Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά “σετ αντιγράφων ασφαλείας”, τα οποία καθορίζουν τους τύπους και τις τοποθεσίες των αποθηκευμένων αρχείων. Έχοντας τον έλεγχο της συχνότητας αποθήκευσης κάθε συνόλου αντιγράφων ασφαλείας στο cloud, μπορείτε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων τακτικά, χωρίς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας όλων των εποχών από τον υπολογιστή σας.

Κωδικός_Διαχειριστής

Αν και αυτό είναι ένα καλό πρόσθετο σε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, υπάρχουν καλύτερες διαθέσιμες επιλογές αποθήκευσης στο cloud. Η περιορισμένη ποσότητα δεδομένων στα φθηνότερα πακέτα σημαίνει ότι θα μπορούσατε να χτυπήσετε γρήγορα το καπάκι και ίσως να μην μπορείτε να προστατεύσετε όλα τα αρχεία που θέλετε.   

Norton Safe Web

Το Norton προσφέρει λογισμικό επέκτασης προγράμματος περιήγησης για να συνοδεύει τα προϊόντα προστασίας από ιούς. Υπάρχουν μερικές επιλογές για να διαλέξετε, καθεμία με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Εκτός από τις επεκτάσεις που σας επιτρέπουν να ενσωματώσετε προϊόντα όπως το Norton Family για πλήρη γονικούς ελέγχους, υπάρχουν δύο επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για ασφάλεια στον ιστό.

Safe_Web

Με την ονομασία “Norton safe web” και “Norton safe search”, αυτά τα δύο μπορούν εύκολα να συγχέονται. Το Norton θα μπορούσε απλά να ενώσει και τα δύο, και έχοντας και τα δύο διαθέσιμα φαίνεται ότι είναι σκόπιμο να κάνουμε τους ανθρώπους να εγκαταστήσουν το λάθος.

Το “Safe web” σάς παρέχει πλήρη προστασία του προγράμματος περιήγησης παρακολουθώντας ό, τι κάνετε στο διαδίκτυο και σταματώντας τυχόν απειλές. Για προστασία από ιούς σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, αυτό είναι πολύ αποτελεσματικό. Το Norton δεν αφήνει ολοκληρωμένες ύποπτες λήψεις και οι σελίδες ηλεκτρονικού ψαρέματος προκαλούν την εμφάνιση μιας προειδοποιητικής σελίδας. Αυτό θα σας διατηρήσει ασφαλείς στο διαδίκτυο όταν χρησιμοποιείται παράλληλα με το λογισμικό προστασίας από ιούς του Norton.

Από την άλλη πλευρά, η επέκταση «ασφαλούς αναζήτησης» φαίνεται περιττή. Σας δίνει την ίδια προστασία με την επέκταση «ασφαλούς ιστού» αλλά με το μειονέκτημα της αλλαγής της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης. 

Επιπλέον, καμία επέκταση δεν αναφέρεται στην άλλη, επομένως είναι εύκολο να μπερδευτείτε μεταξύ των δύο. Πιστεύουμε ότι η ύπαρξη μόνο μιας επέκτασης με δυνατότητα αλλαγής της μηχανής αναζήτησης θα ήταν καλύτερη επιλογή. 

Χαρακτηριστικά του Norton 360

Το Norton 360 παρέχει επιπλέον δυνατότητες για την προστασία των δεδομένων σας από διάφορες απειλές. Αυτό περιλαμβάνει επιπλέον χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud, ασφάλεια smartphone και προστασία κάμερας web. Το Norton βοηθά επίσης στην προστασία από την απάτη ταυτότητας με τη μορφή ενός συστήματος παρακολούθησης σκοτεινού ιστού.

Αυτή η παρακολούθηση σκοτεινού ιστού φαίνεται να βλέπει εάν κάποιο από τα δεδομένα σας βρίσκεται στον σκοτεινό ιστό. Αυτή είναι μια βασική μορφή ασφάλειας, αλλά το πλήρες χαρακτηριστικό LifeLock συνοδεύεται από ορισμένες εκδόσεις του Norton 360. Έχουμε μια συλλογή της καλύτερης προστασίας από κλοπή ταυτότητας για να σας κρατήσουμε ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Το Norton 360 Deluxe περιλαμβάνει επίσης γονικούς ελέγχους μέσω της οικογένειας Norton. Ο κάτοχος λογαριασμού μπορεί να ελέγχει τι μπορεί να κάνει κάθε συσκευή και πόσο καιρό μπορεί να είναι ενεργή κάθε συσκευή. Οι λεπτομέρειες εμφανίζονται στην οικογένεια Norton, όπως πόσος χρόνος αφιερώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν παρέχει πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών. 

Γονικοί ελέγχοι

Το Norton 360 Deluxe περιλαμβάνει επίσης ειδοποιήσεις μέσω email, οπότε όταν ένα παιδί αποκτά πρόσβαση σε έναν ιστότοπο που έχει αποκλειστεί από τον γονικό έλεγχο, μπορείτε να δείτε σε ποιον ιστότοπο προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση η συσκευή. Ο χρήστης μπορεί επίσης να στείλει ένα μήνυμα για να ζητήσει πρόσβαση όταν επισκέπτεται έναν αποκλεισμένο ιστότοπο. 

Ακόμα κι αν έχετε το Norton 360 Deluxe, δεν υπάρχει ακόμα επιλογή για τη χρήση των γονικών ελέγχων σε Mac. Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι υπολογιστές και οι φορητές συσκευές μπορούν να παρακολουθούνται και να περιορίζονται μέσω του συστήματος γονικού ελέγχου του Norton, οπότε θα πρέπει να εξετάσετε εάν αυτά είναι βασικά χαρακτηριστικά για εσάς. 

Επιπλέον, το ασφαλές VPN του Norton περιλαμβάνεται στο βασικό πακέτο Norton 360 Standard, αλλά τα πιο ακριβά σχέδια μπορούν να έχουν πιο ταυτόχρονους χρήστες.

Αυτό είναι ένα σχετικά καλό γενικό VPN με ορισμένους περιορισμούς. Αυτό το λογισμικό VPN είναι γρήγορο και εύκολο στη χρήση, αλλά αυτό έρχεται στην τιμή των λιγότερων επιλογών και ορισμένων προβλημάτων ασφάλειας. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε την αναθεώρηση Norton Secure VPN ή την ανάλυση των καλύτερων διαθέσιμων VPN.

Επισκόπηση λειτουργιών ασφαλείας Norton

Λογότυπο ασφαλείας Nortonus.norton.com

Ξεκινά από 167 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Χαρακτηριστικά

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Καταστροφέας εγγράφων

Υποστήριξη πολλαπλών λειτουργιών

Γονικός έλεγχος

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου

VPN

Προφίλ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Προστασία από λογισμικό λογισμικού

Προστασία κάμερας Web

Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης

Λήψη προστασίας

Προστασία ηλεκτρονικού ψαρέματος

Τείχος προστασίας

Λειτουργικό σύστημα

Παράθυρα

macOS

Linux

Android

iOS

Ευχρηστία

UI επιφάνειας εργασίας

Εφαρμογή κινητού

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Υποστήριξη

Κέντρο βοηθείας

Δικαστήριο

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υποστήριξη 24/7

Εκπαιδευτικό βίντεο

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Το Norton έχει λογικές τιμές για λογισμικό προστασίας από ιούς, αν και το κόστος για κάθε πακέτο έχει απότομη αύξηση όταν ανανεώνεται, καθιστώντας το μία από τις πιο ακριβές επιλογές στην αγορά. Η δομή τιμολόγησης στη σελίδα προϊόντων παρέχει ανάλυση των δυνατοτήτων που αποκτήθηκαν σε κάθε επίπεδο. Υπάρχει επίσης ένας οδηγός για το τι ήταν το αντίστοιχο στο παλιό σύστημα. 

Οδηγός παλαιού τύπου

Το Norton AntiVirus Plus είναι ελαφρώς φθηνότερο από άλλο παρόμοιο λογισμικό, όπως το Trend Micro Antivirus. Ωστόσο, η απόκτηση προστασίας από κακόβουλο λογισμικό για έναν μόνο υπολογιστή που έχει αυστηρά όρια λειτουργιών, όπως το cloud backup, σημαίνει ότι αυτή η επιλογή μπορεί να ξεπεραστεί από μερικά από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς στην αγορά.

Όταν εξετάζουμε τις πιο προηγμένες επιλογές Norton 360, το Norton 360 Deluxe φαίνεται να είναι η καλύτερη τιμή για τους περισσότερους ανθρώπους. Με τις επιπλέον συσκευές, μπορείτε να προστατεύσετε τους περισσότερους υπολογιστές και τηλέφωνα της οικογένειάς σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσθήκη γονικού ελέγχου για να επιλέξετε τι μπορεί να κάνει κάθε συσκευή.

Το Norton 360 Deluxe αυξάνει επίσης την χωρητικότητα αποθήκευσης cloud στα 50 GB, κάτι που είναι πολύ πιο χρήσιμο από τα 10 GB που παρέχονται από το Norton 360 Standard. Λίγα προγράμματα προστασίας από ιούς προσφέρουν αποθήκευση στο cloud, αλλά αν είναι προτεραιότητα, θα πρέπει να ανατρέξετε σε ορισμένα από τα άρθρα αποθήκευσης cloud για πιο στιβαρές λύσεις εάν δεν επιλέξετε το Norton.

Το πιο ακριβό τέλος περιλαμβάνει προστασία LifeLock. Παράλληλα με την προστασία της κλοπής ταυτότητας, το Norton 360 έχει αρκετή αυτοπεποίθηση στην προστασία του για να παρέχει 25.000 $ σε αποζημίωση κλεμμένων κεφαλαίων, με έως και 1.000.000 $ για να πληρώσει για δικηγόρους και ειδικούς, σε περίπτωση που γίνετε θύμα κλοπής ταυτότητας.

Εάν αποφασίσετε ότι το Norton δεν είναι αυτό που θέλετε, όλα τα σχέδια της Norton περιλαμβάνουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών. Αν και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει δωρεάν δοκιμή, η έλλειψη δωρεάν έκδοσης θα είναι πρόβλημα για ορισμένους. Όσοι θέλουν μια δωρεάν εναλλακτική λύση μπορεί να προτιμούν λογισμικό όπως το Avast Pro.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Στην κορυφή της αρχικής σελίδας του Norton βρίσκεται ένα αναπτυσσόμενο μενού με όλα τα διαθέσιμα προϊόντα. Αφού εγγραφείτε σε ένα από τα σχέδια, έχετε τη δυνατότητα λήψης του προγράμματος εγκατάστασης. Αυτό κάνει σχεδόν τα πάντα για να εγκαταστήσει το Norton και σταμάτησε μόνο να μας ζητήσει να καταργήσουμε ένα λογισμικό προστασίας από ιούς που ήταν ακόμα στον υπολογιστή. Αυτό συμβαίνει επειδή διαφορετικά ιούς μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται μετά τη λήψη είναι το παράθυρο “my Norton”. Αυτό παρέχει καλή πρόσβαση για τη ρύθμιση του cloud storage, του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και των επιλογών σάρωσης. Μπορείτε επίσης να το ρυθμίσετε ώστε να εμφανίζει τον κλασικό εκκινητή κατά την εκκίνηση. Αυτό το παράθυρο καθιστά πιο προσιτές τις πιο ασαφείς ρυθμίσεις και δυνατότητες, όπως η εκκαθάριση δίσκου.

Στην επιφάνεια, τα προϊόντα της Norton έχουν ένα καθαρό και εύχρηστο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Αυτό είναι ιδανικό για τακτικές σαρώσεις ή για εκτέλεση προεπιλεγμένου αντιγράφου ασφαλείας. Ωστόσο, κατά την αναζήτηση στα μενού ρυθμίσεων, τα πράγματα σταματούν να είναι τόσο ξεκάθαρα. 

Το Norton διαθέτει λίστες ρυθμίσεων που μπορεί να είναι δυσνόητες με μια ματιά. Ορισμένες από τις ρυθμίσεις είναι κάτω από μια επικεφαλίδα με διάφορους διακόπτες για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις δυνατότητες, αλλά άλλες ρυθμίσεις έχουν μια σελίδα “διαμόρφωση” που ανοίγει ένα ξεχωριστό παράθυρο με τις επιλογές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια γεμάτη οθόνη, εάν δεν ξέρετε πού να βρείτε μια συγκεκριμένη ρύθμιση.

Επιλογές σάρωσης

Το Norton προσφέρει τρεις τύπους σάρωσης. Στην οθόνη όπου μπορείτε να επιλέξετε ποια σάρωση θα εκτελεστεί, είναι διαθέσιμες άλλες επιλογές που μπορεί να είναι χρήσιμες. Για παράδειγμα, το “Norton insight” εξετάζει τα αρχεία σας και αποφασίζει πόσο πιθανό είναι να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό. Αυτό μπορεί να σας δείξει ποια προγράμματα θεωρεί το Norton υψηλού κινδύνου. 

Σάρωση_Επιλογές

Το πρώτο είναι μια «γρήγορη σάρωση», στην οποία θα προεπιλεγεί το Norton όταν ζητά να αναζητήσει κακόβουλο λογισμικό. Αυτό χρειάστηκε μόνο επτά λεπτά και σάρωσε 10.337 αντικείμενα και μπόρεσε να βρει απειλές σε τοποθεσίες που συχνά κρύβει το κακόβουλο λογισμικό, χωρίς να επιβραδύνει τον υπολογιστή.

Η επόμενη επιλογή είναι η “πλήρης σάρωση”. Χρειάστηκαν σχεδόν πέντε ώρες και σαρώθηκαν 2.923.832 αντικείμενα. Το Norton φαίνεται να ελέγχει όλα τα αρχεία στον υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι η εκτέλεση της σάρωσης θα πρέπει να βρει τυχόν απειλές που κρύβονται.

Η τελική επιλογή σάρωσης είναι η «προσαρμοσμένη σάρωση». Επιλέγοντας συγκεκριμένους φακέλους ή αρχεία για να εκτελέσετε σαρώσεις, μπορείτε να ελέγξετε ύποπτα προγράμματα. Ωστόσο, δεν μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε αρχεία, επομένως πρέπει να περάσετε από ένα πρόγραμμα περιήγησης αρχείων και να επιλέξετε τι θα σαρώσει. 

Προσαρμοσμένη σάρωση

Η εκτέλεση μιας προσαρμοσμένης σάρωσης είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ελέγχετε τακτικά μια μικρή επιλογή φακέλων. Ωστόσο, απαιτείται ορισμένος χρόνος για να το ρυθμίσετε, έτσι οι εφάπαξ σαρώσεις είναι καλύτερες από τις γρήγορες σαρώσεις.

Όταν εκτελείται σάρωση, υπάρχει μια επιλογή κάτω από τη γραμμή προόδου για να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή μετά την ολοκλήρωση της σάρωσης. Έχετε επίσης την επιλογή να κοιμηθείτε ή να αδρανοποιήσετε τον υπολογιστή, κάτι που είναι ωραίο να έχετε.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Το Norton μπορεί να έχει ένα υπέροχο σύνολο δυνατοτήτων και μια αξιοπρεπή οθόνη, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι το antivirus Norton μπορεί να προστατεύσει τον υπολογιστή σας. Για να ελέγξουμε την ασφάλεια ενός ιού, χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό εργαστηριακών δοκιμών και πρακτικών δοκιμών.

Η AV-Test διαπίστωσε ότι η Norten απέκλεισε όλες τις απειλές χωρίς ψευδώς θετικά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019. Με την ανάγκη για λιγότερη ισχύ επεξεργασίας από τον μέσο όρο, η AV-Test έδωσε στο Norton 6/6 για προστασία, απόδοση και χρηστικότητα. 

Στη συνέχεια ήταν AV-Comparatives. Οι δοκιμές από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2019 παρήγαγαν ένα αποτέλεσμα τριών αστέρων για το Norton, αν και ξεπεράστηκε από άλλα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου του Avira, λόγω του υψηλότερου ψευδώς θετικού ποσοστού του Norton.

Τέλος, ελέγξαμε το MRG Effitas, το οποίο δοκιμάστηκε τελευταία το Norton το 2018. Αυτή η δοκιμή διαπίστωσε ότι κανένα κακόβουλο λογισμικό δεν μπορούσε να ξεπεράσει την προστασία του Norton. Ως εκ τούτου, ο Norton πήρε ένα επίπεδο 1, την καλύτερη βαθμολογία του MRG Effitas.

Συνολικά, οι εργαστηριακές δοκιμές δείχνουν ότι το Norton μπορεί να προστατεύσει αξιόπιστα τις συσκευές από τις πιο πρόσφατες απειλές, επομένως δεν πρέπει να ανησυχείτε για την ασφάλεια που παρέχεται από αυτό το antivirus. Τα πρακτικά αρχεία δοκιμών που χρησιμοποιήσαμε επιβεβαίωσαν επίσης τη δύναμη της προστασίας από κακόβουλα προγράμματα της Norton.

Δοκιμές hands-on

Αρχικά, ελέγξαμε τον ιστότοπο WICAR, ο οποίος περιέχει 13 συνδέσμους προς σελίδες που το λογισμικό προστασίας από ιούς πρέπει να αποκλείσει ως κακόβουλο λογισμικό. Το Norton εντόπισε και τα 13 και τα μπλοκάρει πριν από την προστασία του Google Chrome σταματήσει την πρόσβαση στη σελίδα. Αυτό δεν είναι συνηθισμένο σε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, επομένως μαρτυρά την ασφάλεια που παρέχεται από το Norton.

Αποκλεισμένη_σελίδα

Το άλλο εργαλείο που χρησιμοποιούμε είναι ο ιστότοπος της AMTSO. Έχει έξι δοκιμές που κατεβάζουν πλαστά αρχεία κακόβουλου λογισμικού, όπως ένα αρχείο EICAR (European Institute for Computer Antivirus Research). Το Norton αποκλείστηκε και τα πέντε από τα ασυμπίεστα αρχεία. Το τεστ που κατέβαλε 10 συμπιεσμένα αρχεία είχε μόνο τρία αρχεία με επιτυχία λήψη, το οποίο είναι καλύτερο από τα περισσότερα antivirus.

Σύμφωνα με αυτές τις δοκιμές, το Norton είναι επιτυχές στην προστασία των υπολογιστών. Εάν ανησυχείτε για το λογισμικό προστασίας από ιούς που προστατεύει τη συσκευή σας από κάθε πιθανή επίθεση, η κριτική μας για το Bitdefender Antivirus μπορεί να δώσει μια καλή εναλλακτική λύση.

Παρά το ότι έχει κάποια εξαιρετικά αποτελέσματα προστασίας, το Norton φαίνεται να επιβραδύνει σημαντικά τη σάρωση εάν εκτελούνται πάρα πολλές άλλες διαδικασίες. Προσπάθησε με συνέπεια να διατηρήσει περίπου το 20 τοις εκατό της επεξεργαστικής μας ισχύος, αν και θα χρησιμοποιήσει ό, τι είναι διαθέσιμο εάν ο υπολογιστής βρίσκεται σε αδράνεια. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη εάν οι συσκευές σας είναι παλιές ή συνήθως αργές.

Υπόσχεση προστασίας από ιούς

Το Norton σημειώνει συνεχώς υψηλές βαθμολογίες σε όλες τις δοκιμές και προσφέρει μια «υπόσχεση προστασίας από ιούς». Αυτή είναι μια εγγύηση επιστροφής χρημάτων, εάν ο υπολογιστής σας μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό που δεν μπορεί να καταργήσει το Norton.

Για να επιστρέψετε τα χρήματά σας, πρέπει να εκτελέσετε μια πλήρη σάρωση του συστήματός σας και να χρησιμοποιήσετε τη “γόμα ισχύος” του Norton για να καταργήσετε οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, συνιστάται να μιλήσετε με την ομάδα υποστήριξης, η οποία θα σας καθοδηγήσει στην επίλυση του προβλήματος. Θα λάβετε επιστροφή χρημάτων για τη συνδρομή σας στο Norton εάν οι ειδικοί δεν μπορούν να διορθώσουν τη συσκευή σας.

Η προστασία από ιούς του Norton είναι αρκετά καλή που πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε επιστροφή χρημάτων, αλλά αυτό δεν προσφέρεται συχνά από εταιρείες εάν ένα προϊόν δεν λειτουργεί. Αυτό δεν είναι η κατάλληλη αντικατάσταση για αξιόπιστη προστασία, αλλά σε ένα προϊόν που διατηρεί ήδη τη συσκευή σας ασφαλή, είναι ωραίο να έχετε.

Υποστήριξη

Το Norton διαθέτει μεγάλη ποικιλία επιλογών υποστήριξης. Υπάρχει ένα φόρουμ, μια καλή βάση γνώσεων, μια ζωντανή συνομιλία 24/7 και ένα σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε περίπτωση που τα άλλα κανάλια υποστήριξης δεν μπορούν να παρέχουν λύσεις στα προβλήματά σας.

Η βάση γνώσεων καλύπτει πολλά από τα κοινά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Υπάρχουν αναλυτικοί οδηγοί για τα περισσότερα ζητήματα, καθώς και μια λίστα με κοινές ερωτήσεις παρακολούθησης. Υπάρχει μια γραμμή αναζήτησης κάτω από τη σελίδα υποστήριξης, αλλά δεν είναι υπέροχο να βρείτε μια σαφή απάντηση για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα.

Μερικές από τις ερωτήσεις βασικής γνώσης έχουν μικρά εκπαιδευτικά βίντεο. Αυτά είναι αργά και δύσκολο να επικεντρωθούν, αλλά παρέχουν πολλές πληροφορίες και μπορούν να βοηθήσουν με τα πιο περίπλοκα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν. 

Απάντηση_Με_Video

Το Norton έχει επίσης μια σελίδα φόρουμ που έχει κάποια δραστηριότητα. Τις περισσότερες μέρες εμφανίζονται μερικά προβλήματα, τα οποία συνήθως επιλύει η κοινότητα εντός της ημέρας. 

Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα είναι ο σχεδιασμός του φόρουμ. Η πλοήγηση στο φόρουμ είναι δύσκολη και φαίνεται ξεπερασμένη. Εάν το Norton έκανε το φόρουμ πιο ξεκάθαρο και έδινε έναν πιο μοντέρνο σχεδιασμό, θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός πόρος για την επίλυση προβλημάτων.

Εάν η υποστήριξη από τη βάση γνώσεων ή τα φόρουμ δεν είναι αρκετή, το Norton πραγματοποιεί ζωντανή συνομιλία 24/7, καθώς και ένα email υποστήριξης. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα περισσότερα προβλήματα αρκετά γρήγορα και η υποστήριξη μέσω email μπορεί να σας βοηθήσει με πιο δύσκολες προκλήσεις.

Ένα μικρό πρόβλημα με την υποστήριξη του Norton είναι η έλλειψη τηλεφωνικής γραμμής. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα για άτομα που προτιμούν να μιλούν μέσω τηλεφώνου και όχι μέσω ενός κουτιού συνομιλίας. Αν και δεν είναι ουσιαστικό μέρος του συστήματος υποστήριξης, η επιλογή θα ήταν ωραία.

Η ετυμηγορία

Συνολικά, το Norton είναι μια καλή επιλογή αν ψάχνετε για μια πλήρη σουίτα ασφαλείας για την προστασία ενός μικρού αριθμού συσκευών. Είναι σχεδόν το καλύτερο από τα διαθέσιμα προϊόντα, αλλά βάζει έναν καλό αγώνα και θα είναι το κατάλληλο λογισμικό για μερικούς ανθρώπους.

Άλλες ενότητες, όπως η υποστήριξη της Norton, είναι πολύ πέρα ​​από τον ανταγωνισμό της, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας για το IObit Malware Fighter. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί για να φτάσετε στο χρυσό πρότυπο που ορίζει το Bitdefender.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με πολλά από τα προϊόντα της Norton είναι το ζήτημα της σαφήνειας. Η εύρεση ασαφών επιλογών μπορεί να είναι δύσκολη, με μερικές φορές να κρύβονται πίσω από πολλά παράθυρα μη σχετικών λειτουργιών. Αυτό ακολουθεί λειτουργίες όπως η επέκταση του προγράμματος περιήγησης, όπου οι διαφορές μεταξύ των διαφόρων επιλογών δεν είναι σαφείς.

Το Norton δεν είναι καν ξεκάθαρο σχετικά με τις λειτουργίες στις οποίες έχετε πρόσβαση, ακόμη και υποδηλώνει ότι είχαμε γονικό έλεγχο ενώ εξακολουθούσαμε να χρησιμοποιούμε το βασικό Norton AntiVirus Plus. Αυτές θα πρέπει να έχουν ενδείξεις δίπλα τους για να δείξουν ποιο πακέτο θα χρειαζόταν για να τα ξεκλειδώσετε.

Εάν αυτό που γράψαμε εδώ σας κάνει να πιστεύετε ότι το Norton είναι το σωστό προϊόν για εσάς, τότε ίσως αξίζει να δείτε με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών. Ωστόσο, εάν θέλετε να αξιολογήσετε μερικές από τις άλλες διαθέσιμες επιλογές, ρίξτε μια ματιά στα άρθρα μας για ιούς.

Τι πιστεύετε για το Norton Security; Ενημερώστε μας για τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map