McAfee Total Protection Review – Ενημερώθηκε το 2020

McAfee Total Protection Review

Το McAfee είναι ένα από τα παλαιότερα ονόματα στο antivirus και για καλό λόγο. Η τελευταία επανάληψη του πακέτου Total Protection μπορεί να είναι η καλύτερη ακόμα, με σχεδόν 100% εγγυημένη προστασία από ιούς. Ρίξτε μια ματιά στην πλήρη αναθεώρηση McAfee Total Protection για να δείτε ότι δεν είναι όλα αυτά που λάμπουν χρυσά.


best-antivirus-σχόλια

Το McAfee είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα προστασίας από ιούς που μπορείτε να αγοράσετε, τουλάχιστον για τα χρήματα. Έχει παρατηρηθεί βελτίωση στα αποτελέσματα των εργαστηρίων τα τελευταία χρόνια. Χτυπά ή επιτυγχάνει απόδοση 100 τοις εκατό στο τέλος του ιού και προσφέρει έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και ασφαλή αποθήκευση αρχείων για να ολοκληρώσει το πακέτο Total Protection.

Σε αυτήν την κριτική McAfee Total Protection, θα εξετάσουμε μερικά από αυτά τα αποτελέσματα και θα βγάλουμε το λογισμικό για να δοκιμάσουμε. Θα μιλήσουμε για χαρακτηριστικά, τιμολόγηση, φιλικότητα προς το χρήστη, προστασία και υποστήριξη προτού δώσουμε την ετυμηγορία μας.

Πιστεύουμε ότι η McAfee Total Protection είναι καλή τιμή, αν το αγοράζετε για πολλά μηχανήματα. Έβαλε καλά νούμερα στις πρακτικές μας δοκιμές και κατατάσσεται καλά σε ανεξάρτητα εργαστήρια, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποια εργασία για τη φιλικότητα προς τον χρήστη. Διαβάστε παρακάτω για τις σκέψεις μας σχετικά με το McAfee Total Protection.

Εναλλακτικές λύσεις για McAfee Total Protection

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Χαρακτηριστικά

Ο πυρήνας της Mcafee Total Protection είναι το antivirus, η σάρωση των αρχείων σας για καταστροφή. Η Total Protection παρέχει περισσότερα από αυτά, ωστόσο, παρακολούθηση μέσω διαδικτύου, αυτόματες ενημερώσεις και διαχείριση κωδικών πρόσβασης.

Το True Key είναι ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, ένα εργαλείο που εκτελεί κανονικά 19,99 $ ετησίως για 10.000 καταχωρήσεις, το οποίο μπορεί επίσης να είναι απεριόριστο. Η Total Protection περιλαμβάνει πέντε άδειες χρήσης του διαχειριστή δωρεάν, συνήθως αξίας 99,99 $ και εντυπωσιαζόμαστε από την απόδοση.

McAfee-True-Key

Σε σύγκριση με τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, το True Key αρκεί, αλλά δεν είναι εκπληκτικό. Λαμβάνετε ένα καθαρό περιβάλλον εργασίας χρήστη παρόμοιο με το LastPass (διαβάστε την κριτική LastPass) και επιλογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, αλλά δεν υποστηρίζει τις καλύτερες εφαρμογές 2FA.

Το True Key είναι μια ωραία προσθήκη, αλλά προτείνουμε το Dashlane (διαβάστε την κριτική μας στο Dashlane) για δουλειές διαχειριστή κωδικού πρόσβασης.

Έχετε επίσης παρακολούθηση ιστού σε πραγματικό χρόνο. Το McAfee θα φιλτράρει ιστότοπους καθώς αποκτάτε πρόσβαση σε αυτούς, καθώς και σάρωση αρχείων πριν από τη λήψη. Θα δείτε επίσης ένα μικρό, άσχημο σημάδι επαλήθευσης στα αποτελέσματα αναζήτησης Google.

Ελέγξαμε πόσο έδωσε η παρακολούθηση ιστού επιτυχίας και δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε τίποτα σημαντικό. Υπήρξαν μικρές αλλαγές από κάθε δοκιμή, αλλά θα πρέπει να δείτε ελάχιστη έως καθόλου επίδραση στην ταχύτητα.

Η παρακολούθηση ιστού αφαιρεί επίσης τους ιχνηλάτες και τα cookie και συνοδεύεται από γονικό έλεγχο. Ο γονικός έλεγχος είναι απενεργοποιημένος από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να τον ενεργοποιήσετε στην καρτέλα “απόρρητο” της διεπαφής χρήστη για να ορίσετε περιορισμένους ιστότοπους.

McAfee-Quick-Clean-Ρυθμίσεις

Η Total Protection εκτελεί αυτόματες ενημερώσεις για εσάς, εφόσον το επιτρέπετε. Κάθε φορά που εκτελείτε σάρωση, το McAfee θα ελέγχει για ενημερώσεις εφαρμογών. Η κεντρική τοποθεσία για ενημερώσεις είναι ωραία.

Το αγαπημένο μας χαρακτηριστικό είναι το McAfee Shredder. Όπως ένας τεμαχιστής χαρτιού, αυτό το εργαλείο εξαλείφει τα ευαίσθητα ψηφιακά δεδομένα σας. Μπορείτε να τεμαχίσετε οποιοδήποτε φάκελο, αλλά το McAfee κατευθύνεται προς τον κάδο ανακύκλωσης από προεπιλογή.

Η McAfee δεν είναι ξεκάθαρη για το τι κάνει ο Shredder, αλλά αν έπρεπε να μαντέψουμε, θα ξαναγράψει το δυαδικό σε μια μονάδα δίσκου. Ακόμα και όταν αφαιρείτε ένα στοιχείο από έναν κάδο ανακύκλωσης, ένας έξυπνος χάκερ μπορεί να το ανακατασκευάσει χρησιμοποιώντας εγκληματολογία σκληρού δίσκου.

Ο Shredder εκτελεί πιθανώς μια παρόμοια λειτουργία με τον Dban, ξαναγράφοντας το δυαδικό, οπότε ένα διαγραμμένο αρχείο δεν μπορεί να συρραφεί ξανά.

Επισκόπηση λειτουργιών συνολικής προστασίας McAfee

Λογότυπο McAfee Total Protectionwww.mcafee.com

Ξεκινά από 208 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Χαρακτηριστικά

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Καταστροφέας εγγράφων

Υποστήριξη πολλαπλών λειτουργιών

Γονικός έλεγχος

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου

VPN

Προφίλ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Προστασία από λογισμικό λογισμικού

Προστασία κάμερας Web

Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης

Λήψη προστασίας

Προστασία ηλεκτρονικού ψαρέματος

Τείχος προστασίας

Λειτουργικό σύστημα

Παράθυρα

macOS

Linux

Android

iOS

Ευχρηστία

UI επιφάνειας εργασίας

Εφαρμογή κινητού

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Υποστήριξη

Κέντρο βοηθείας

Δικαστήριο

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υποστήριξη 24/7

Εκπαιδευτικό βίντεο

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Το antivirus δεν είναι αυτό που ήταν: ασφάλεια για έναν μόνο κεντρικό υπολογιστή για το σπίτι. Τώρα, με πολλούς φορητούς υπολογιστές, smartphone και tablet να τρέχουν, το πρόγραμμα προστασίας από ιούς πρέπει να υποστηρίζει πολλαπλούς υπολογιστές.

Η McAfee έχει ακολουθήσει αυτήν την τάση και έχει τιμολογήσει τα προϊόντα της ανάλογα. Η συνολική προστασία δεν είναι ακριβή για έναν μεμονωμένο χρήστη, αλλά η καλύτερη τιμή έρχεται όταν το αγοράζετε για πολλούς υπολογιστές.

Η τιμή των 24,99 $ για μία μόνο συσκευή δεν είναι κακή. Είναι φθηνότερο από το βασικό πρόγραμμα του Norton (διαβάστε την κριτική μας για το Norton Antivirus) και συνοδεύεται από περισσότερα για τα χρήματά σας, τουλάχιστον για το πρώτο έτος. Μόλις έρθει ο χρόνος ανανέωσης, οι τιμές εξισορροπούνται.

Σας συνιστούμε να πάτε με ένα σχέδιο για πέντε ή 10 συσκευές. Είναι κάτω από 10 $ ανά μηχάνημα και έχετε τις ίδιες δυνατότητες. Οι συσκευές περιλαμβάνουν οποιοδήποτε smartphone, tablet ή υπολογιστή και όλα αυτά συγχρονίζονται όταν ανοίγετε το περιβάλλον χρήστη McAfee.

Οι τιμές γνωριμιών είναι μερικές από τις καλύτερες που έχουμε δει, αλλά η McAfee δεν εντυπωσιάζει κατά την ανανέωση. Η τιμή εξαρτάται επίσης από το πού ψωνίζετε. Για παράδειγμα, ένα πακέτο συσκευών στον ιστότοπο της McAfee είναι 54,99 $, ενώ το ίδιο πακέτο στο κατάστημα της McAfee είναι 24,99 $.

Τα ποσοστά ανανέωσης είναι τα ίδια και στα δύο.

Η McAfee δεν προσφέρει δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς, εκτός εάν έχει προεγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Ακόμα και τότε, θα πρέπει να το ανανεώσετε. Ωστόσο, προσφέρει μια δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών της Ολικής Προστασίας χωρίς να απαιτούνται πληροφορίες πιστωτικής κάρτας.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Η διεπαφή της McAfee είναι παραπλανητικά απλή. Το να παίζεις είναι εύκολο, αλλά η εύρεση των εργαλείων που χρειάζεσαι όταν το καουτσούκ συναντά το δρόμο είναι μια διαφορετική ιστορία.

Συγκεκριμένα, είναι ο τρόπος με τον οποίο η McAfee επιλέγει να οργανώσει πληροφορίες στο περιβάλλον εργασίας χρήστη. Έχετε πέντε καρτέλες στο επάνω μέρος του παραθύρου για σάρωση, απόρρητο, χρήση ιστού και ρυθμίσεις λογαριασμού. Το πέμπτο σας μεταφέρει στην αρχική σελίδα. Σε αυτές τις καρτέλες, θα βρείτε γρήγορους συνδέσμους προς λειτουργίες όπως ενημερώσεις εφαρμογών και τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης.

McAfee-Total-Protection-Interface

Μόλις προσαρμοστείτε στη διεπαφή, είναι απλό να πλοηγηθείτε, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να διαμορφώσετε το περιβάλλον εργασίας χρήστη. Η McAfee χρησιμοποιεί πολύ χώρο για να σας δείξει τις δυνατότητές της και δεν επαρκεί για την κατάσταση ασφαλείας σας.

Για να εκτελέσετε μια σάρωση, κάντε κλικ στην καρτέλα με την ένδειξη “Ασφάλεια υπολογιστή”. Στο κάτω μέρος του παραθύρου, κάντε κλικ στο κουμπί “εκτέλεση σάρωσης”. Μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη ή πλήρη σάρωση. Οι γρήγορες σαρώσεις αναζητούν προβλήματα στις διαδικασίες των Windows, τα αρχεία εκκίνησης και τις κοινές περιοχές εκμετάλλευσης, ενώ μια πλήρης σάρωση θα εκτελείται σε όλα τα αρχεία σε όλους τους σκληρούς δίσκους.

Ρυθμίσεις McAfee-Scan

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Windows, macOS, iOS και Android. Μπορείτε να προσθέσετε νέες συσκευές στο λογαριασμό σας στη διεπαφή χρήστη κάνοντας κλικ στην επιλογή “προστασία περισσότερων συσκευών” στην αρχική καρτέλα. Μόλις κάνετε κλικ σε αυτό, το McAfee θα σας στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για λήψη του Total Protection σε άλλη συσκευή.

Το μεγαλύτερο μέρος της διεπαφής βρίσκεται κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι. Εδώ, μπορείτε να αλλάξετε όλες τις ρυθμίσεις του McAfee, από τη σάρωση σε πραγματικό χρόνο έως την παρακολούθηση ιστού. Σας συνιστούμε να ακολουθήσετε αυτές τις επιλογές, καθώς είναι ο κύριος έλεγχος που έχετε στο McAfee.

McAfee-Σύνολο-Προστασία-Ρυθμίσεις

Εκτός του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη, ο περισσότερος χρόνος σας θα αφιερωθεί με την επέκταση True Key Chrome και το εικονίδιο δίσκου McAFee. Δυστυχώς, αυτά τα δύο μέρη της υπηρεσίας δεν παραμένουν εκεί που θα έπρεπε.

Κατά τη διαμόρφωση του McAfee, η επιφάνεια εργασίας σας θα βομβαρδιστεί με πολλά αναδυόμενα παράθυρα. Τα πάντα, από την προσθήκη νέου κωδικού πρόσβασης έως την εγκατάσταση της επέκτασης Chrome, απαιτούν ένα ξεχωριστό αναδυόμενο παράθυρο που παραμένει μέχρι να το κλείσετε.

Η απόρριψη της McAfee με πράσινα σημάδια ελέγχου δίπλα στα αποτελέσματα αναζήτησης είναι ενοχλητική. Εάν παρακολουθείτε πραγματικά τα διαδικτυακά σας βήματα, είναι εντάξει, αλλά επιλέξαμε να απενεργοποιήσουμε την επέκταση.

Η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του προγράμματος περιήγησής σας και των τοπικών αρχείων λειτουργεί καλά. Φορτώσαμε τη McAfee καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτής της κριτικής και παρατηρήσαμε καμία μείωση της απόδοσης. Ωστόσο, ο υπολογιστής επιβραδύνει την ανίχνευση κατά τη σάρωση. Οι θαυμαστές αυξάνονται σαν να είναι στην τελευταία τους ανάσα και όλα φαίνονται αργά.

Είναι λογικό, καθώς η McAfee περνά από κάθε αρχείο, καταχώριση μητρώου και πολλά άλλα για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί που δεν θα έπρεπε. Εξαιτίας αυτού, σας συνιστούμε να εκτελείτε σαρώσεις τη νύχτα. Η McAfee μπορεί να κλείσει το μηχάνημά σας μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Χρησιμοποιούμε αποτελέσματα εργαστηρίου, σε συνδυασμό με πρακτικές δοκιμές, για να δούμε πόσο καλά σας καλύπτει η Συνολική προστασία. Θα χρησιμοποιήσουμε τα παραδείγματα του πραγματικού κόσμου ως πρωταρχικό παράγοντα, αλλά, καθώς αυτές οι δοκιμές δεν μπορούν να καλύψουν τα πάντα, θα συμβουλευτούμε και ανεξάρτητα εργαστήρια.

Χρησιμοποιήσαμε το τυπικό αρχείο δοκιμής Eicar για να δούμε αν το antivirus θα μπορούσε να εκτελέσει την ομώνυμη λειτουργία του. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η McAfee μπλόκαρε το αρχείο και το αφαίρεσε αμέσως από το μηχάνημά μας.

Στη συνέχεια, προχωρήσαμε στο Wicar, το οποίο ελέγχει πόσο καλά λειτουργεί ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Η McAfee απέκλεισε το 100 τοις εκατό των 13 δοκιμών στον Internet Explorer και τον Firefox. Υποθέτουμε ότι θα ισχύει και στο Chrome, αλλά η ενσωματωμένη προστασία του προγράμματος περιήγησης έφτασε πρώτα.

McAfee-Web-Advisor-Protection

Χρησιμοποιήσαμε το AntiTest για να πάμε βαθύτερα και να δοκιμάσουμε κοινά κατορθώματα σε trojans. Στη λίστα βρίσκονται τα keyloggers, οι συσκευές εγγραφής πρόχειρων και οι συντάκτες μητρώου. Η McAfee αποκλείστηκε και καταργήθηκε η εφαρμογή όταν προσπαθήσαμε να την εκτελέσουμε. Μετά την προσθήκη του ως εξαίρεση, οι δοκιμές διεξήχθησαν χωρίς λόξυγκας.

Η McAfee προστατεύεται επίσης από τις δοκιμές ηλεκτρονικού ψαρέματος, αλλά οι περισσότεροι σύγχρονοι λογαριασμοί email έχουν ήδη προστασία από αυτό.

Μετά από κάποιες προκαταρκτικές δοκιμές, μετακινήσαμε τα αποτελέσματα του εργαστηρίου. Το AV-Test διαπίστωσε ότι η McAfee Internet Security, μια υπηρεσία που περιλαμβάνεται στην Total Protection, ήταν 98,9 τοις εκατό επιτυχημένη από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού μηδενικής ημέρας και 100 τέλεια επιτυχημένη ενάντια σε εκτεταμένη προστασία από κακόβουλα προγράμματα.

Αυτό το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερο από το μέσο όρο του 99,5% του κλάδου.

Το MRG Effitas βρήκε διαφορετικά αποτελέσματα. Η McAfee εξακολουθεί να παρέχει αξιοπρεπή προστασία, αλλά απέτυχε να αποκλείσει ένα πραγματικό οικονομικό botnet από την καταγραφή δεδομένων ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης. Ωστόσο, η McAfee είχε καλή απόδοση σε όλες τις προσομοιώσεις κακόβουλου λογισμικού.

Οι δοκιμές της AV-Comparatives δείχνουν και τις δύο αυτές παραστάσεις μαζί. Στην έκθεση απόδοσης του Ιουνίου, η AV-Comparatives διαπίστωσε ότι η McAfee ήταν 99,6% αποτελεσματική έναντι των δοκιμών της, με αμελητέα τρία ψευδώς θετικά από τα 80 πιθανά.

Η προστασία είναι καλή, αλλά όχι η καλύτερη. Η McAfee έχει δει μια αύξηση στα αποτελέσματα των εργαστηρίων τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχει φτάσει στο σημάδι εξαιρετικά ασφαλούς προστασίας από ιούς όπως το Webroot (διαβάστε την κριτική μας για τους ιούς Webroot).

Υποστήριξη

Το McAfee προσφέρει ζωντανή συνομιλία και τηλεφωνική υποστήριξη, καθώς και φόρουμ γνώσης και φόρουμ κοινότητας. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων, το οποίο θα σαρώσει τα αρχεία εγκατάστασης και θα επιδιορθώσει τυχόν κατεστραμμένα.

Μπορείτε να σαρώσετε τη βάση γνώσεων μεταβαίνοντας στην ενότητα υποστήριξης της McAfee και επιλέγοντας την περιοχή όπου χρειάζεστε βοήθεια. Δεν υπάρχει σαφής οργάνωση στα άρθρα. Μπορείτε να επιλέξετε το προϊόν σας και την περιοχή όπου χρειάζεστε βοήθεια, μετά την οποία αφήνετε στη γραμμή αναζήτησης και στον τροχό του ποντικιού σας.

McAfee-Knowledgebase

Τα άρθρα είναι ξεκάθαρα στις οδηγίες τους, αλλά δεν παρέχουν καμία οπτική αναφορά.

Συνιστούμε τη χρήση του εικονικού βοηθού για συνήθεις ερωτήσεις. Είναι ένας πράκτορας υποστήριξης AI που χρησιμοποιεί τη βάση γνώσεων για να σας καθοδηγήσει σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε. Δεν είναι τέλειο, όπως σπάνια είναι η AI, αλλά κάνει τη δουλειά για απλές εργασίες.

McAfee-Virtual-Assistant

Το φόρουμ είναι ένα καλύτερο μέρος για σε βάθος θέματα. Είναι ένας όμιλος τεχνολογιών που μιλάει για ασφάλεια. Εάν έχετε ποτέ στροβιλιστεί γύρω από αυτούς τους τύπους φόρουμ, θα γνωρίζετε επίσης ότι είναι ενεργά.

Φόρουμ McAfee

Εάν βρίσκεστε στην αντίθετη πλευρά του φάσματος και δεν μπορείτε να χειριστείτε έναν υπολογιστή έξω από το πρόγραμμα περιήγησής σας, τότε η McAfee προσφέρει το TechMaster. Είναι μια πληρωμένη υπηρεσία για την εγκατάσταση λογισμικού, την αντιμετώπιση προβλημάτων και την αφαίρεση ιών. Ωστόσο, είναι ακριβό.

Η ζωντανή συνομιλία και η τηλεφωνική υποστήριξη είναι χρήσιμες και γρήγορες. Θα πρέπει να συνδεθείτε με έναν αντιπρόσωπο μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά μπορεί να είναι μεγαλύτερο, ανάλογα με τον φόρτο εργασίας. Εάν η ερώτησή σας δεν απαντηθεί, μπορείτε να υποβάλετε ένα ξεχωριστό εισιτήριο στο McAfee που έχει χτυπήσει την ουρά προτεραιότητας, ώστε τα προβλήματά σας να επιλυθούν.

Η ετυμηγορία

Το Total Protection είναι μια εξαιρετική επιλογή για σπίτια που χρειάζονται antivirus σε πολλά μηχανήματα. Η έκπτωση και τα πρόσθετα που παρέχει, σε μια επιλογή όπως το Avast (διαβάστε την κριτική μας Avast Pro), είναι αρκετά μεγάλα, αρκεί να έχετε τα μηχανήματα για να γεμίσετε τον κατάλογο.

Οι μεμονωμένοι χρήστες είναι καλύτερα με ένα άλλο antivirus, όπως το BitDefender Antivirus Plus (διαβάστε την κριτική μας για το Bitdefender Antivirus Plus). Θα έχετε πρόσβαση σε μια μικρότερη λίστα συσκευών και καλύτερη προστασία από απειλές. Για μερικές ακόμη επιλογές, ρίξτε μια ματιά στις άλλες κριτικές για ιούς.

Τι πιστεύετε για το McAfee Total Protection; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map