Αναθεώρηση Kaspersky Anti-Virus – Ενημερώθηκε το 2020

Ανασκόπηση Kaspersky Anti-Virus

Το Kaspersky είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διαδικτυακής ασφάλειας, αλλά έχει κάποια ζητήματα σχετικά με το απόρρητο. Αυτό είναι κρίμα επειδή το Kaspersky Anti-Virus είναι διαφορετικά μια από τις καλύτερες υπηρεσίες που προσφέρονται. Το αν πρέπει να το επιλέξετε εξαρτάται από εσάς, αλλά σας συνιστούμε να διαβάσετε την πλήρη κριτική μας πριν αποφασίσετε.


Kaspersky-slider-1

Kaspersky-slider-2

Kaspersky-slider-3

Kaspersky-slider-4

Kaspersky-slider-5

Προηγούμενος

Επόμενο

Το Kaspersky Anti-Virus κυκλοφόρησε μερικές φορές από τότε που το Kaspersky Lab το κυκλοφόρησε πριν από 20 χρόνια. Η εταιρεία έχει μάθει πολλά, επίσης, και δείχνει. Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που προσφέρει η Kaspersky είναι προνόμια κορυφαίας ποιότητας, σε λογική τιμή. Η προστασία της Kaspersky από κακόβουλο λογισμικό είναι εξαιρετική, κατατάσσοντας στην κορυφή του πακέτου προστασίας από ιούς στα εργαστηριακά μας αποτελέσματα.

Δυστυχώς, η Kaspersky αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα απορρήτου, τα οποία δεν είμαστε σίγουροι ότι έχουν επιλυθεί πλήρως. Δεν διαθέτει επίσης μερικές σημαντικές επιλογές υποστήριξης πελατών. Αυτά τα ζητήματα το εμπόδισαν από το να είναι το καλύτερο antivirus.

Σε αυτήν την κριτική του Kaspersky Anti-Virus, θα ρίξουμε μια ματιά σε όλα, από τις δυνατότητές του έως την ασφάλειά του. Θα εκτελέσουμε τις σαρώσεις, θα δοκιμάσουμε οι ίδιοι την προστασία του και θα εξετάσουμε σε βάθος την ιστορία και το απόρρητό του. Μετά από όλα αυτά, θα σας δώσουμε την απόφασή μας για το αν το Kaspersky είναι ένα antivirus που αξίζει να ρίξετε μια ματιά.

Εάν εξακολουθείτε να υποχωρείτε, η δωρεάν δοκιμή 30 ημερών είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσδιορίσετε αν σας αρέσουν οι προσφορές του Kaspersky.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Kaspersky Anti-Virus

Χαρακτηριστικά

Το Kaspersky Anti-Virus είναι εξοπλισμένο με δυνατότητες πέρα ​​από τις αναμενόμενες δυνατότητες σάρωσης ευπάθειας. Με τους ισχυρούς γονικούς ελέγχους, τις ρυθμίσεις απορρήτου και ακόμη και την τραπεζική προστασία, υπερασπίζεται τους ανταγωνιστές του κατά των ιών σε δύναμη και ευελιξία.

Πολλές μικρές δυνατότητες που προσφέρει η Kaspersky επικεντρώνονται στην έννοια της ιδιωτικής ζωής. Για παράδειγμα, το Kaspersky παρέχει προστασία από κάμερα web για να αποτρέψει τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής από εσάς. Αυτή είναι απλώς μια ειδοποίηση ότι χρησιμοποιείται από προεπιλογή, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αποκλείσει την πλήρη χρήση της κάμερας, εκτός εάν απενεργοποιήσετε χειροκίνητα την προστασία.

Μια άλλη δυνατότητα στόχευσης απορρήτου είναι η επέκταση του προγράμματος περιήγησης του Kaspersky. Από προεπιλογή, παρακολουθεί και σας λέει πόσα προγράμματα παρακολούθησης είναι ενσωματωμένα σε μια σελίδα, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε. 

Ωστόσο, μπορείτε να αναβαθμίσετε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης μέσω των ρυθμίσεών της ώστε να αποκλείσετε όλη την παρακολούθηση. Προσφέρει επίσης το ασφαλές πρόγραμμα περιήγησής του μέσω αυτής της επέκτασης.

kaspersky-χρώμιο

Κρυφό στα μενού είναι επίσης μια σάρωση ευπάθειας, η οποία θα προστατεύσει τη συσκευή σας τόσο σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος όσο και σε επίπεδο προγράμματος. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί συχνά να μολύνει μια συσκευή μέσω αυτών των εκμεταλλεύσεων, επομένως η σάρωση ευπάθειας είναι ένα προληπτικό μέτρο.

Πέρα από αυτές τις προστασίες, η επέκταση του Kaspersky θα αναλύσει τις διευθύνσεις URL και θα προσδιορίσει εάν είναι ασφαλείς και θα σας ανακατευθύνει επίσης εάν διαπιστώσει ότι ο ιστότοπος είναι κακόβουλος. Περιλαμβάνει επίσης ένα μικρό ποσό αποκλεισμού διαφημίσεων, αλλά δείτε τα καλύτερα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων για εξαιρετικές επεκτάσεις που αποκλείουν όλα.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες προστασίας από ιούς περιλαμβάνονται επίσης στο Kaspersky Anti-Virus. Περιλαμβάνει ένα τείχος προστασίας για μέγιστη ασφάλεια, έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε ξανά κωδικούς πρόσβασης και ακόμη και έναν τεμαχιστή αρχείων. 

Μια λεπτομέρεια που είναι επίπεδη είναι ο κρυπτογράφος αρχείων. με μόνο κρυπτογράφηση 56-bit, είστε πολύ καλύτερα να κατεβάσετε το καλύτερο λογισμικό κρυπτογράφησης και να αγνοήσετε αυτήν τη λειτουργία.

Το Kaspersky προσφέρει επίσης έναν δίσκο διάσωσης. Αυτό το προϊόν μπορεί να τοποθετηθεί σε μονάδα USB ή CD και θα εκτελέσει σάρωση ασφαλείας κατά την εκκίνηση του υπολογιστή. Αυτός ο δίσκος διάσωσης είναι ιδανικός για έναν πλήρως μολυσμένο υπολογιστή.

Kaspersky VPN και Password Manager

Μια δημοφιλής δυνατότητα προστασίας από ιούς που η Kaspersky ισχυρίζεται ότι περιλαμβάνει είναι ένα δωρεάν εικονικό ιδιωτικό δίκτυο ή VPN. Αυτό δεν είναι ακριβώς ακριβές. 

Παρόλο που το πρόγραμμα προσφέρει έναν σύνδεσμο για την ασφαλή σύνδεση, τη λύση VPN της Kaspersky, αυτό το προϊόν είναι εντελώς ξεχωριστό από το πιο ακριβό antivirus της Kaspersky. Μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε στους καλύτερους παρόχους VPN για να αντισταθμίσετε αυτήν τη λειτουργία που λείπει.

Από την άλλη πλευρά, ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης περιλαμβάνεται στο Kaspersky Total Security. Βρήκαμε ότι είναι μια σταθερή επιλογή για προστασία με κωδικό πρόσβασης, αλλά υπολείπεται ορισμένων από τους ανταγωνιστές του κατά των ιών σε υποστήριξη και δυνατότητες. Για μια αναλυτική ματιά σε αυτήν τη λειτουργία, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας Kaspersky Password Manager.

Kaspersky Safe Money

Η Kaspersky λάμπει πραγματικά όταν πρόκειται για την τραπεζική της προστασία, κερδίζοντας ανταγωνιστές antivirus, όπως το F-Secure (δείτε την κριτική μας F-Secure). 

Το Kaspersky Safe Money είναι ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση σε τραπεζικούς ιστότοπους ή για να εισαγάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας. Εάν προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους σε ένα κανονικό πρόγραμμα περιήγησης, θα σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε το προστατευμένο πρόγραμμα περιήγησης της Kaspersky.

Kaspersky-safemoney-προειδοποίηση

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια λίστα σελιδοδεικτών στην εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξαιρέσετε ορισμένους ιστότοπους από το προστατευμένο πρόγραμμα περιήγησης ή να τους αποκλείσετε από τη φόρτωσή τους, εάν δεν είστε προστατευμένοι.

ταμπλό kaspersky-safemoney

Το προστατευμένο πρόγραμμα περιήγησης θα διατηρήσει τα τραπεζικά και τα στοιχεία πληρωμής σας ασφαλή για να αποτρέψει πιθανό κακόβουλο λογισμικό στο διαδίκτυο. Το Kaspersky περιλαμβάνει ακόμη και ένα πληκτρολόγιο στην οθόνη για να αποτρέψει τυχόν keyloggers που ενδέχεται να λάβουν τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω των πληκτρολογήσεων.

Kaspersky Safe Kids

Οι γονικοί έλεγχοι που προσφέρει η Kaspersky είναι έντονοι, ξεπερνώντας το απλό φιλτράρισμα ιστού όπως οι ανταγωνιστές του, όπως το Sophos Home. Διατίθεται με μια δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να εγκατασταθεί στη συσκευή του παιδιού σας και διαχειρίζεται μέσω του ιστότοπου Kaspersky.

Μόλις το εγκαταστήσετε, το Kaspersky θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το παιδί σας από ό, τι θα χρειαστείτε ποτέ. Μπορείτε να παρακολουθείτε την τοποθεσία τους και να αποκλείσετε ιστότοπους μέσω ονόματος, κατηγορίας ή απλώς να αποκλείσετε όλη την πρόσβαση στο Διαδίκτυο συνολικά.

Εάν το παιδί σας αποκλείεται από την πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, θα ειδοποιηθείτε και μπορείτε ακόμη και να του δώσετε άδεια για τον συγκεκριμένο ιστότοπο σε πραγματικό χρόνο. Πέρα από το φιλτράρισμα ιστού και την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, το Kaspersky προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης και περιορισμού του χρόνου οθόνης του παιδιού σας.

kaspersky-ημερολόγιο

Αυτά τα περίπλοκα εργαλεία ασφάλειας σάς επιτρέπουν να έχετε μεγάλο έλεγχο του τι έχει πρόσβαση το παιδί σας στο πρόγραμμα περιήγησής του στο Διαδίκτυο, καθώς και σε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν. Σε όλη τη διεπαφή χρήστη, το Kaspersky προτείνει τους καλύτερους τρόπους για να εκμεταλλευτείτε όλες αυτές τις πληροφορίες.

Ωστόσο, εάν πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο να κλειδώσετε εντελώς μια συσκευή – καθιστώντας την άχρηστη έως ότου μπορέσετε να την φτάσετε ξανά – θα έχετε αυτήν τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας αυτά τα στοιχεία ελέγχου. Το Kaspersky θα σας ειδοποιήσει ακόμη και αν το παιδί σας έχει εγκαταλείψει μια καθορισμένη περιοχή με γεωγραφική περιοχή ή εάν αναζητά κάτι αμφισβητήσιμο στο Google.

Επισκόπηση δυνατοτήτων του Kaspersky Antivirus

Λογότυπο Kaspersky Anti-Viruswww.kaspersky.com

Ξεκινά από $ 500 ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Χαρακτηριστικά

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Καταστροφέας εγγράφων

Υποστήριξη πολλαπλών λειτουργιών

Γονικός έλεγχος

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου

VPN

Προφίλ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Προστασία από λογισμικό λογισμικού

Προστασία κάμερας Web

Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης

Λήψη προστασίας

Προστασία ηλεκτρονικού ψαρέματος

Τείχος προστασίας

Λειτουργικό σύστημα

Παράθυρα

macOS

Linux

Android

iOS

Ευχρηστία

UI επιφάνειας εργασίας

Εφαρμογή κινητού

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Υποστήριξη

Κέντρο βοηθείας

Δικαστήριο

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υποστήριξη 24/7

Εκπαιδευτικό βίντεο

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Το Kaspersky εστιάζει στην προσθήκη λειτουργιών και όχι σε συσκευές, καθώς πληρώνετε περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, προσφέρει διαφορετικά σχέδια από τρεις συσκευές έως και 10 για κάθε επίπεδο, με παρόμοιες προσαρμογές τιμών ανεξάρτητα από το πρόγραμμα στο οποίο βρίσκεστε.

Το πιο βασικό επίπεδο, το Kaspersky Anti-Virus, είναι μια εφαρμογή barebones. Περιλαμβάνει την προστασία από κακόβουλο λογισμικό που θα περίμενε κανείς από οποιοδήποτε πρόγραμμα προστασίας από ιούς, αλλά καμία από τις δυνατότητες απορρήτου, τραπεζικής ή γονικής μέριμνας που προσφέρεται από υψηλότερα επίπεδα Με σχεδόν 60 $ ετησίως, το Kaspersky Anti-Virus δεν αξίζει πραγματικά.

Το επόμενο επίπεδο είναι το Kaspersky Internet Security. Αυτό το επίπεδο προσφέρει βασικούς γονικούς ελέγχους, με δυνατότητες όπως φιλτράρισμα ιστού και αποκλεισμός παιχνιδιών υπολογιστών σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Περιλαμβάνει επίσης το αστρικό ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης που προστατεύεται από χρήματα και μια σειρά από προστασία απορρήτου. 

Το Kaspersky Internet Security είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που αναζητούν μέγιστη προστασία από ιούς χωρίς να σπάσουν την τράπεζα.

Το τελευταίο επίπεδο, το Kaspersky Total Security, περιλαμβάνει μερικά από τα πιο πολυτελή χαρακτηριστικά που προσφέρει η Kaspersky. Παρέχει πλήρη γονικό έλεγχο, όπως γεωφραγή και κλείδωμα συσκευής. Περιλαμβάνει επίσης τον δωρεάν ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και τον κρυπτογραφημένο χώρο αποθήκευσης αρχείων. Το Kaspersky Total Security είναι ολόκληρο το πακέτο και το κόστος του αντικατοπτρίζει αυτό.

Η επιλογή μιας βαθμίδας εξαρτάται πραγματικά από τις δυνατότητες που χρειάζεστε, αλλά το Kaspersky Internet Security είναι ένα καλό γλυκό σημείο. Θα έχετε ό, τι καλύτερο και από τους δύο κόσμους, αν κάνετε λήψη μιας επιλογής από τη λίστα των καλύτερων διαχειριστών κωδικών πρόσβασης και χρησιμοποιείτε λογισμικό κρυπτογράφησης με ένα μακρύτερο και πιο ασφαλές κλειδί..

Ωστόσο, εάν χρειάζεστε τους ισχυρούς γονικούς ελέγχους με γεωγραφική περίφραξη και κλείδωμα συσκευής, το επιπλέον κόστος μπορεί να αξίζει τον κόπο. Το Kaspersky Total Security έχει δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, οπότε μην διστάσετε να το δοκιμάσετε.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το Kaspersky είναι καλά σχεδιασμένο. Καταφέρνει να φαίνεται λείο και μινιμαλιστικό χωρίς να κρύβει κάθε πτυχή του προγράμματος πίσω από τα μενού και είναι εύκολο να πλοηγηθείτε και να το χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, με τόσα πολλά χαρακτηριστικά, ήταν λίγο δύσκολο να το βρείτε.

Η εγκατάσταση ήταν πολύ απλή και απλή, με ελάχιστα ή καθόλου οδοφράγματα, αν και απαιτεί μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τα εργαλεία που βασίζονται στον ιστότοπο. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ήταν ότι η σελίδα λήψης δεν ήταν συμβατή με το Google Chrome. Η χρήση του Internet Explorer για λήψη ήταν περίεργη, καθώς το γονικό φιλτράρισμα ιστού είναι σαφές ότι λειτουργεί μόνο στο Google Chrome.

Μόλις εγκατασταθεί και ρυθμιστεί, το ταμπλό είναι εύκολο να το καταλάβετε. Το πάνω τρίτο της οθόνης είναι μια επισκόπηση, που σας ενημερώνει εάν υπάρχει κάτι που χρειάζεται την προσοχή σας.

ταμπλό kaspersky

Κάτω από αυτό, υπάρχουν οκτώ σαφώς διαχωρισμένες κατηγορίες. Κάθε δυνατότητα διαχειρίζεται είτε μέσω ενός από αυτούς τους συνδέσμους είτε μπορεί να ξεκινήσει κάνοντας κλικ σε έναν από αυτούς. Αν και σχεδόν όλες οι καλύτερες στιγμές του προγράμματος μπορούν να τροποποιηθούν μέσω της εφαρμογής Kaspersky, ορισμένα χαρακτηριστικά έχουν τη δική τους εφαρμογή.

Το Kaspersky φροντίζει επίσης να αναλύσει λεπτομερώς τι κάνει κάθε μέρος του προγράμματος προστασίας από ιούς. Ο “?” Το σύμβολο στη γραμμή τίτλου είναι μια πλήρης λίστα όλων όσων προσφέρει το πρόγραμμα και σε κάθε ρύθμιση υπάρχουν αναλυτικές εξηγήσεις για κάθε χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Παρόλο που υπάρχουν ρυθμίσεις για κάθε δυνατότητα που προσφέρει η Kaspersky, ρυθμίζονται από προεπιλογή με τρόπο που έχει νόημα. Για παράδειγμα, όταν δοκιμάσαμε τους γονικούς ελέγχους, το Kaspersky ρυθμίζει αυτόματα το φιλτράρισμα ιστού για τους πιο συχνά αποκλεισμένους ιστότοπους. Όλα έχουν ρυθμιστεί έτσι ώστε να μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να προστατευτείτε.

Ερευνα

Το Kaspersky προσφέρει μερικές σαρώσεις ασφαλείας από προεπιλογή: πλήρης σάρωση, γρήγορη σάρωση, επιλεκτική σάρωση ή σάρωση εξωτερικής συσκευής. Αυτές είναι περισσότερες από αρκετές επιλογές για τα περισσότερα άτομα, αν και δεν είναι αρκετά στο επίπεδο των επιλογών σάρωσης του Avira (διαβάστε την κριτική μας για το Avira). Η επιλεκτική σάρωση επιτρέπει στο χρήστη να σαρώσει μεμονωμένα αρχεία.

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια εδώ είναι ότι μπορείτε να εκτελέσετε περισσότερες από μία σάρωση ασφαλείας ταυτόχρονα. Αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο στο λογισμικό προστασίας από ιούς και όχι σε κάτι που θα κάνετε πολύ συχνά, αλλά είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη.

kaspersky-σάρωση

Πραγματοποιήσαμε μια γρήγορη σάρωση και μια πλήρη σάρωση για να ελέγξουμε την ταχύτητα και τον αντίκτυπό της στον δοκιμαστικό υπολογιστή μας. Και οι δύο σαρώσεις ήταν γρηγορότερες από τον μέσο όρο, με μια γρήγορη σάρωση να διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό και η πλήρης σάρωση να διαρκεί μόλις δυόμισι ώρες.

Και οι δύο σαρώσεις ασφαλείας είχαν περίπου το ίδιο χτύπημα στην απόδοση του υπολογιστή μας, με περίπου 15 έως 20 τοις εκατό αύξηση στη χρήση της CPU. Αυτό μερικές φορές αυξήθηκε έως και 30% περισσότερο στην πλήρη σάρωση. Αν και αυτό δεν θα κάνει έναν υπολογιστή άχρηστο, είναι σίγουρα αξιοσημείωτο και πουθενά τόσο χαμηλό αντίκτυπο με τους ανταγωνιστές, όπως το Webroot (διαβάστε την κριτική μας στο Webroot SecureAnywhere).

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Χρησιμοποιήσαμε μια διπλή προσέγγιση για τον έλεγχο της ασφάλειας του Kaspersky. Αρχικά, δοκιμάσαμε ορισμένα κοινά κατορθώματα χρησιμοποιώντας τις δικές μας συσκευές. Δεύτερον, εξετάσαμε τα αποτελέσματα του εργαστηρίου της από AV-Test, AV-Comparatives και MRG Effitas για να δούμε πώς αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό.

Παρόλο που είναι σημαντικό να έχετε τα χέρια σας στο λογισμικό και να κλωτσάτε τα ελαστικά, το χρυσό πρότυπο ασφάλειας ισχύει με εργαστηριακές δοκιμές τρίτων. Για αυτόν τον λόγο, τους δίνουμε μεγαλύτερο βάρος στη βαθμολογία προστασίας από ιούς.

Το Kaspersky συμμετέχει συχνά σε εργαστηριακές δοκιμές, επομένως τα αποτελέσματα ασφαλείας του είναι πολύ ενημερωμένα. Στην αναφορά του AV-Test τον Δεκέμβριο του 2019, έβαλε το Kaspersky σε πολλά άλλα προγράμματα προστασίας από ιούς. Ο Κάσπερσκι διακρίθηκε σε όλα όσα το έριξαν.

Αποκλείστηκε το 100% των επιθέσεων μηδενικής ημέρας και του εκτεταμένου κακόβουλου λογισμικού, χωρίς καθόλου ψευδώς θετικά. Το Kaspersky ήταν επίσης ταχύτερο από τον μέσο όρο της βιομηχανίας σε κάθε πτυχή χρήσης εκτός από την κυκλοφορία δημοφιλών ιστότοπων, όπου ήταν πιο αργό κατά περίπου 5 τοις εκατό. Αυτό είναι μια βελτίωση από τη δοκιμή του Απριλίου 2018, όπου ήταν 7 έως 8% πιο αργή.

Η Kaspersky ήταν ιδιαίτερα γρήγορη για την εγκατάσταση εφαρμογών που χρησιμοποιούνται συχνά, με τεράστια αναβάθμιση απόδοσης από τη δοκιμή του 2018. Είναι σαφές ότι έχει σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια, κάτι που είναι θετικό.

Η AV-Comparatives έτρεξε επίσης το Kaspersky σε δοκιμές τον Οκτώβριο του 2019. Τα αποτελέσματα του Kaspersky στο τεστ απόδοσης ήταν πολύ καλά, ξεπερνώντας σχεδόν κάθε antivirus εκτός από τα ESET NOD32 και McAfee (ρίξτε μια ματιά στην κριτική McAfee Total Protection).

Η δοκιμή προστασίας ήταν λίγο λιγότερο εντυπωσιακή. Παρόλο που η Kaspersky απέκλεισε περισσότερο από το 99% όλων των κακόβουλων προγραμμάτων, οι AV-Comparatives εξακολουθούν να μην έδωσαν στην Kaspersky την υψηλότερη κατάταξη ασφαλείας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα ένα τεράστιο ζήτημα για τον Kaspersky. είναι περισσότερο μια δήλωση σχετικά με το πόσο ισχυρό είναι το πεδίο προστασίας από ιούς αυτήν τη στιγμή στην προστασία από κακόβουλα προγράμματα.

Προσομοίωση MRG Effitas Banking

Ο Kaspersky ξεχώρισε πραγματικά στην ανάλυση ασφάλειας του MRG Effitas. Στην ασυναγώνιστη τραπεζική προσομοίωσή της, το Kaspersky ήταν ένα από τα λίγα antivirus που πιστοποιήθηκαν για online τραπεζικές συναλλαγές. Περίπου τα μισά από τα προγράμματα προστασίας από ιούς δοκιμάστηκαν για αυτήν την πιστοποίηση.

Εκτός από την πιστοποίηση, το MRG Effitas προσομοίωσε επίσης την «πειρατεία γεγονότων» στον τραπεζικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι ένας κακόβουλος χρήστης έχει παραβιάσει τον τραπεζικό σας ιστότοπο ή τον ιστότοπο πληρωμών σας, παρεμποδίζοντας τα στοιχεία πληρωμής και τα στέλνει στους διακομιστές του.

Ο Kaspersky ήταν μεταξύ των τριών που υπερασπίστηκαν με επιτυχία ενάντια σε αυτήν την επίθεση. Μόνο ανταγωνιστές όπως η Norton βρίσκονταν στο ίδιο επίπεδο με το Kaspersky (δείτε την κριτική μας για το Norton Security).

Δοκιμές hands-on

Οι πρακτικές δοκιμές μας χρησιμοποίησαν τα εργαλεία ελέγχου ασφάλειας AMTSO για να δοκιμάσουν τις πιο κοινές μορφές κακόβουλου λογισμικού. Ο Κάσπερσκι πέρασε με ευκολία. Αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό όταν πρόκειται για τη σελίδα ηλεκτρονικού ψαρέματος, την οποία αποκλείουν πολύ λίγα προγράμματα προστασίας από ιούς.

μπλοκαρισμένο kaspersky-url

Στη συνέχεια, δοκιμάσαμε μια σειρά κοινών εκμεταλλεύσεων προγράμματος περιήγησης χρησιμοποιώντας το WICAR. Από τα 13 κατορθώματα, ο Kaspersky απέκλεισε όλα αυτά. Αυτό είναι ένα υποδειγματικό αποτέλεσμα, που ταιριάζει με αυτό που έχουμε δει από σχεδόν όλες τις εργαστηριακές δοκιμές.

Kaspersky και Ρωσικές ανησυχίες

Η Kaspersky βρίσκεται σε μοναδική θέση όσον αφορά τα ζητήματα απορρήτου. Το 2017, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επέλεξε να σταματήσει να συνεργάζεται με την εταιρεία λόγω ανησυχιών ότι το antivirus έχει συνδέσεις με τη ρωσική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση θα κινδύνευε να διαρρεύσει δεδομένα χρηστών, καθώς η ρωσική νομοθεσία προστατεύει πολύ λιγότερο αυτού του είδους τα δεδομένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ευρώπη.

Έκτοτε, η εταιρεία έχει λάβει ορισμένα μέτρα για να διαβεβαιώσει τους χρήστες της ότι δεν είναι συνδεδεμένη με τη ρωσική κυβέρνηση. Έχει ανοίξει δύο «κέντρα διαφάνειας» αφιερωμένα στο να επιτρέψει στους αξιόπιστους συνεργάτες να κοιτάξουν τον πηγαίο κώδικα και σχεδιάζει να ανοίξει δύο ακόμη στο εγγύς μέλλον.

Επιπλέον, η Kaspersky έχει μεταφέρει πολλά δεδομένα στην Ελβετία. Αυτό προστατεύει την Kaspersky από οποιονδήποτε ρωσικό νόμο που μπορεί να την υποχρεώσει να αποκαλύψει δεδομένα πελατών. Τα ευρωπαϊκά δεδομένα μεταφέρονται εντελώς, αλλά τα δεδομένα της Αμερικής και του Καναδά θα μεταφερθούν φέτος.

Έλεγχος SOC 2

Επιπλέον, η Kaspersky κυκλοφόρησε έναν έλεγχο SOC 2 Type 1 για τα συστήματα απορρήτου του. Για να κατανοήσουμε το βάρος αυτού του ελέγχου, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι καλύπτει και τι δεν καλύπτει.

Ο έλεγχος SOC 2 τύπου 1 συνίσταται στην αξιολόγηση των ελέγχων ενός οργανισμού. Δεν περιλαμβάνει καμία ανάλυση για το αν ακολουθούνται σωστά. Ένας έλεγχος SOC 2 τύπου 2 είναι πιο αυστηρός, συμπεριλαμβανομένων όλων από τον έλεγχο τύπου 1 και την αξιολόγηση των ελέγχων που χρησιμοποιούνται για μια χρονική περίοδο. Είναι κοινό για έναν οργανισμό να λαμβάνει αυτές τις αξιολογήσεις διαδοχικά.

Σε αυτό το σημείο, η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει μια αναφορά τύπου 2. Επικοινωνήσαμε με την εταιρεία για να το ρωτήσουμε και ένας εκπρόσωπος μας διαβεβαίωσε ότι είναι στα μακροπρόθεσμα σχέδια της εταιρείας να κάνει αυτό το επόμενο βήμα στην ασφάλεια.

Για την Kaspersky, η βαθμολογία προστασίας είναι ένας συνδυασμός εργαστηριακών δοκιμών τρίτων, της πρακτικής εμπειρίας μας και των ζητημάτων απορρήτου. Δεν είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι έλεγχοι απορρήτου της είναι αρκετοί με τους δεσμούς της εταιρείας με τη Ρωσία. 

Ωστόσο, οι εργαστηριακές δοκιμές και η πρακτική εμπειρία μας ήταν τόσο αστρικές και, αν όχι για τις ανησυχίες της για το απόρρητο, η Kaspersky θα έκανε ένα τρέξιμο για πιο ασφαλή antivirus.

Υποστήριξη

Οι επιλογές υποστήριξης της Kaspersky φαίνεται ότι είναι κατασκευασμένες για επαγγελματίες πελάτες χωρίς να αισθάνονται ξεπερασμένες, όπως το ZoneAlarm (ανατρέξτε στην κριτική μας για το ZoneAlarm Antivirus). Αυτό μπορεί να είναι καλό με τη σειρά εργαλείων ασφάλειας ιστού. Η βάση γνώσεων – η πρώτη γραμμή άμυνας όταν ένας χρήστης συναντά ένα ζήτημα προστασίας από ιούς – χωρίζεται ανά προϊόν.

kas-knowledgebase

Το φόρουμ υποστήριξης είναι επίσης πολύ ενεργό, με τόσο τους υπαλλήλους της Kaspersky όσο και τους αφοσιωμένους πελάτες να απαντούν μέσα σε μια μέρα σε οποιαδήποτε θέματα. Βρήκαμε παράξενο, ωστόσο, ότι το φόρουμ προσέφερε κάθε στοιχείο μενού στα Αγγλικά και στα Ρωσικά. Το Kaspersky ρωτά τη γλώσσα σας κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας, οπότε φαίνεται ασήμαντο να ελέγξετε αυτήν τη ρύθμιση πριν αποφασίσετε ποια γλώσσα θα εμφανίζεται.

Τα διαδικτυακά εργαλεία προστασίας από ιούς της Kaspersky είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της υποστήριξης πελατών της Kaspersky. Εάν δεν βρίσκεστε κοντά σε μία από τις συσκευές στις οποίες έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα υποστήριξης για να σαρώσετε μεμονωμένα αρχεία για ιούς.

kas-virusdesk

Υπάρχει επίσης μια ενότητα για την αφαίρεση ransomware, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν όλες οι συσκευές σας έχουν μολυνθεί από ransomware και δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή Kaspersky για επιτραπέζιους υπολογιστές. Προτού φτάσετε σε αυτό το σημείο, ανατρέξτε στις συμβουλές προστασίας ransomware.

Εάν πρέπει να μιλήσετε με έναν πραγματικό άνθρωπο για να επιλύσετε το πρόβλημά σας, το Kaspersky διαθέτει επίσης υποστήριξη μέσω email. Παρόλο που δεν είναι 24/7, στείλαμε ένα εισιτήριο το απόγευμα του Σαββατοκύριακου και λάβαμε μια απάντηση την επόμενη μέρα, οπότε οι ώρες δεν είναι απλώς 9 έως 5 τις καθημερινές, ούτε.

Το Kaspersky προσφέρει υποστήριξη στο Twitter και, περίεργα, υποστήριξη στο Facebook. Το Kaspersky προσφέρει επίσης έναν αριθμό τηλεφώνου, αλλά συνεπάγεται ότι πρέπει να τον χρησιμοποιείτε μόνο για ζητήματα με την αγορά ή την εγγραφή στην υπηρεσία, σε αντίθεση με ανταγωνιστές όπως το Bitdefender (ανατρέξτε στην αναθεώρηση του Bitdefender Antivirus για περισσότερα).

Συνολικά, η υποστήριξη του Kaspersky είναι σταθερή και θα απαντήσει στις ερωτήσεις σας αξιόπιστα και σχετικά γρήγορα. Το ευρύ φάσμα τρόπων επικοινωνίας με την υποστήριξη σημαίνει ότι μπορεί να μην χάσετε καν τις επιλογές που δεν διαθέτει, όπως ζωντανή συνομιλία και τηλέφωνο (ανατρέξτε στην κριτική Trend Micro Antivirus + για ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς που υπερέχει σε αυτήν την περιοχή).

Η ετυμηγορία

Το Kaspersky είναι το στήριγμα του antivirus κόσμου και μπορούμε να δούμε γιατί. Η προστασία του από κακόβουλο λογισμικό είναι κορυφαία, καθώς είναι εύκολο να πλοηγηθείτε και είναι γεμάτη με χαρακτηριστικά ασφαλείας. Ωστόσο, η έλλειψη δωρεάν προγράμματος προστασίας από ιούς σημαίνει ότι η λήψη αυτών των δυνατοτήτων θα σας κοστίσει (δείτε την καλύτερη δωρεάν δωρεάν συλλογή αντιιών).

Ανησυχούμε επίσης για το αποτέλεσμα των ανησυχιών της για το απόρρητο. Οι ενέργειες του Kaspersky μέχρι στιγμής ήταν καθησυχαστικές, αλλά όχι καθοριστικές. Αυτό αφήνει περιθώρια αμφιβολίας, κάτι που είναι περιττό όταν μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς που δεν έχει αυτές τις ανησυχίες.

Αν και το απόρρητο αφορά την απόρριψη του Kaspersky Anti-Virus για το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς, είναι σίγουρα μια σταθερή επιλογή για τα χαρακτηριστικά και την τραπεζική προστασία. Τι πιστεύετε για το Kaspersky Anti-Virus, το Kaspersky Internet Security ή το Kaspersky Total Security; Ενημερώστε μας στα σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map