F-Secure Antivirus Review – Ενημερώθηκε το 2020

F-Secure Antivirus Review

Το F-Secure είναι μια εξαιρετική λύση προστασίας από ιούς που θα μπορούσε να πάρει την αγορά από την καταιγίδα αν δεν ήταν λόγω της υψηλής τιμολόγησης και της έλλειψης δελεαστικών χαρακτηριστικών. Εάν, ωστόσο, έχετε χρήματα για να κάψετε και να φροντίσετε περισσότερο για την ασφάλεια παρά για καμπάνες και σφυρίγματα, ρίξτε μια ματιά στην κριτική F-Secure Antivirus.


Παρουσίαση-1

Παρουσίαση-2

Παρουσίαση-3

Παρουσίαση-4

Προηγούμενος

Επόμενο

Η F-Secure παρέχει μερικά από τα πιο ισχυρά και καλά δοκιμασμένα προϊόντα για την προστασία των υπολογιστών. Με μείωση της τιμής ή αύξηση των χαρακτηριστικών, η προστασία από ιούς της F-Secure θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό ανταγωνιστή για την πρώτη θέση στην αγορά. Ωστόσο, ως έχει, δεν θα φτάσει αρκετά στην πρώτη θέση, όπως μπορείτε να διαβάσετε σε αυτήν την πλήρη κριτική προστασίας από ιούς F-Secure.

Όσον αφορά την προστασία μιας συσκευής, το F-Secure Anti-Virus παρέχει βασική προστασία από ιούς για τα Windows 7 και νεότερα. Εν τω μεταξύ, το F-Secure Safe και το F-Secure Total, οι πιο προηγμένες επιλογές προστασίας από ιούς, θα διατηρήσουν οποιοδήποτε επιτραπέζιο σύστημα Windows ή macOS απαλλαγμένο από κακόβουλο λογισμικό. Οι εφαρμογές Android και iOS είναι επίσης διαθέσιμες για να παρέχουν ασφάλεια σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή. 

Η έλλειψη δυνατοτήτων είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της F-Secure και το κύριο πράγμα που την κρατά από την κορυφή της καλύτερης συλλογής λογισμικού προστασίας από ιούς. Ακόμα και το F-Secure Safe, το οποίο προσθέτει αξιοπρεπή τραπεζική προστασία και πλήρη γονικό έλεγχο στην προστασία από ιούς, απέχει πολύ από το να είναι μια ολοκληρωμένη σουίτα ασφαλείας, όπως το Norton Security. 

Εάν αυτή η έλλειψη κουδουνιών και σφυριών δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς, το F-Secure παρέχει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών. Αυτό σας δίνει την πλήρη εμπειρία του F-Secure ώστε να μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνοι σας. Ωστόσο, διαβάστε αυτήν την πλήρη κριτική προστασίας από ιούς F-Secure για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι έχει να προσφέρει.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το F-Secure Antivirus

Χαρακτηριστικά

Το F-Secure Anti-Virus είναι πολύ ελαφρύ σε χαρακτηριστικά, σε σύγκριση με άλλες λύσεις προστασίας από ιούς. Όλη η προηγμένη προστασία από ιούς συνοδεύεται από τα πιο ακριβά προϊόντα F-Secure Safe και Total. Ακόμα και με αυτές τις πρόσθετες δυνατότητες, ωστόσο, απέχει πολύ από λογισμικό όπως το Kaspersky Anti-Virus.

Το περιβάλλον εργασίας χρήστη επιφάνειας εργασίας διαθέτει μια μικρή συλλογή χρήσιμων εργαλείων που είναι εύκολα προσβάσιμα. Αυτό περιλαμβάνει την πρόσβαση στην καραντίνα, τη λίστα αποκλεισμένων ιστότοπων και μια επιλογή απενεργοποίησης του ιού. Τα περισσότερα από αυτά απαιτούν δικαιώματα διαχειριστή, ώστε άλλοι χρήστες να μην μπορούν να καταργήσουν κατά λάθος τα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν.

Ένα άλλο εργαλείο που είναι διαθέσιμο στο περιβάλλον εργασίας χρήστη της επιφάνειας εργασίας είναι η δυνατότητα υποβολής δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού στο F-Secure. Το εργαλείο ανοίγει μια ιστοσελίδα όπου μπορείτε να επισυνάψετε ένα αρχείο ή να εισαγάγετε μια διεύθυνση URL. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σταλεί μη εντοπισμένο κακόβουλο λογισμικό ή ψευδώς θετικά, με άλλες επιλογές διαθέσιμες για αρχεία μεγαλύτερα από 30 MB. 

Δείγμα-Υποβολή

Το F-Secure Anti-Virus θα σας προστατεύσει από τους περισσότερους τύπους κακόβουλου λογισμικού, αν και αν θέλετε προστασία ransomware ή οποιαδήποτε μορφή ασφάλειας του προγράμματος περιήγησης, θα χρειαστεί να λάβετε τα πιο ακριβά προϊόντα Safe ή Total. 

Η χρήση ενός προγράμματος προστασίας από ιούς για την προστασία της συσκευής σας από ransomware δεν είναι καινούργια, αλλά η προστασία του εαυτού σας από αυτού του είδους την επίθεση είναι πολύ πιο εύκολη από την ανάκτηση των δεδομένων σας μετά την εμφάνιση τους. Διαβάστε το άρθρο μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι κάνει το ransomware στον υπολογιστή σας.

Προστασία περιήγησης F-Secure

Έχοντας μια δυνατότητα επέκτασης προγράμματος περιήγησης είναι σχεδόν καθολική σε λογισμικό προστασίας από ιούς, και το F-Secure δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Αυτή η δυνατότητα «προστασίας περιήγησης» με τα προϊόντα Safe and Total είναι μια απλή λύση για να σας προστατεύει χωρίς να σας εμποδίζει. 

Ακόμα και αν δεν εγκαταστήσετε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης, όλα τα προϊόντα της F-Secure εξακολουθούν να παρέχουν τη βασική λειτουργία προστασίας από ιούς, η οποία σας εμποδίζει να κατεβάσετε κατά λάθος κακόβουλο λογισμικό. 

Ωστόσο, χωρίς την επέκταση του προγράμματος περιήγησης, εξακολουθείτε να είστε ευάλωτοι σε πιο σύνθετες απειλές, όπως επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και δεν θα λάβετε το σύμβολο που υποδεικνύει εάν ένας ιστότοπος είναι ασφαλής πριν τον εισαγάγετε.

Ασφαλής ιστότοπος

Επειδή η επέκταση προγράμματος περιήγησης προσθέτει αυτήν την ασφάλεια, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα περιήγησης για προστασία στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε παρόμοιες λειτουργίες με ορισμένα άλλα προϊόντα προστασίας από ιούς, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας Avast Pro.

Το F-Secure μου

Τόσο το F-Secure Safe όσο και το Total περιλαμβάνουν πρόσβαση στη λειτουργία λογαριασμού My F-Secure. Παρέχει ένα μέρος για τον έλεγχο οποιασδήποτε συσκευής στον λογαριασμό σας μέσω των ενοτήτων «εύρεση» και «οικογενειακοί κανόνες». Αυτά σας δίνουν έναν τρόπο να αποκλείσετε κάποιο περιεχόμενο ή να διαχειριστείτε τη συσκευή ενός παιδιού.

My-F-Secure

Με το My F-Secure, υπάρχουν τέσσερις επιλογές εργαλείων στην ενότητα “finder”, αλλά αυτές είναι διαθέσιμες μόνο για κινητές συσκευές. Το πρώτο εργαλείο είναι ένας εντοπιστής, που σας λέει την τοποθεσία της κινητής συσκευής. Εάν δεν υπάρχει αρκετά καλή σύνδεση για να βρείτε τη συσκευή, μπορεί να εμφανίσει την τελευταία γνωστή τοποθεσία.

Τα επόμενα δύο εργαλεία είναι τα χαρακτηριστικά «συναγερμού» και «κλειδώματος». Ο συναγερμός παίζει απλώς έναν δυνατό θόρυβο – ρυθμισμένο στη μέγιστη ένταση – ακόμα και αν η ένταση είναι τεχνικά απενεργοποιημένη. Το κλείδωμα του τηλεφώνου από εδώ δεν το εμποδίζει να ξεκλειδωθεί, αλλά ενεργεί γρήγορα. Τέλος, υπάρχει ένα εργαλείο για τη διαγραφή όλων των δεδομένων από το κινητό σύστημα. Αυτό είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Προστατευμένη συσκευή

Η ενότητα “οικογενειακοί κανόνες” του My F-Secure έχει δύο ξεχωριστούς περιορισμούς χρόνου και ένα φίλτρο περιεχομένου. Μπορείτε να ορίσετε το όριο «ώρα ύπνου» για να επιτρέψετε στις εφαρμογές να λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων ωρών. Μπορείτε να ορίσετε το χρονικό όριο σε οποιοδήποτε διάστημα 15 λεπτών και να δώσετε ξεχωριστές ώρες τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το χρονικό όριο για να σταματήσετε τη χρήση της συσκευής για περισσότερο από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.  

Όλες οι εφαρμογές υπολογίζονται στα ίδια χρονικά όρια. Έτσι, για παράδειγμα, ένα χρονικό όριο χρήσης δύο ωρών θα μοιραστεί μεταξύ οποιασδήποτε εφαρμογής που δεν έχετε ορίσει ως εξαίρεση. Υπάρχουν επιλογές για να ρυθμίσετε μια εφαρμογή ώστε να μην υπολογίζεται στο χρονικό όριο, αλλά αυτό επιτρέπει τη χρήση της εφαρμογής εκτός των ορίων “ύπνου”.

Τα φίλτρα περιεχομένου εμποδίζουν μόνο τα προγράμματα περιήγησης ιστού να βρίσκουν συγκεκριμένο περιεχόμενο, αλλά μπορείτε να φιλτράρετε τα περισσότερα πράγματα από την εμφάνιση σε μια μηχανή αναζήτησης. Ορισμένες κατηγορίες φίλτρων – όπως “παράνομες λήψεις” και “ενοχλητικές” – δεν είναι σαφείς σε αυτό που αποκλείουν. Αυτά τα φίλτρα λειτουργούν μέσα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, αλλά χωρίς να ελέγξετε όλο το περιεχόμενο της συσκευής, πολλές εφαρμογές εξακολουθούν να μπορούν να εμφανίζουν το απαγορευμένο υλικό.

Φίλτρο περιεχομένου

F-Secure Σύνολο δυνατοτήτων

Το F-Secure Total, η πιο ακριβή επιλογή προϊόντος, περιλαμβάνει τώρα το F-Secure Key. Πρόκειται για έναν αρκετά ελαφρύ διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που είναι εύκολο στη χρήση και έχει καλή ασφάλεια. Για έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης σε συνδυασμό με ένα antivirus, αυτή είναι μια σταθερή λύση.

Ωστόσο, το F-Secure Key απέχει πολύ από έναν από τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης εκεί έξω. Δεν διαθέτει επιλογές ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και δεν διαθέτει μοναδικές δυνατότητες, αλλά θα διατηρήσει τους κωδικούς πρόσβασής σας ασφαλείς με σύγχρονη κρυπτογράφηση και τοπικά αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτό στην κριτική F-Secure Key.

Ένα άλλο κομμάτι λογισμικού που συνδυάζεται με αυτό το σχέδιο είναι το F-Secure Freedome VPN. Αυτό θα σας προστατεύσει στο διαδίκτυο, αν και δεν είναι ExpressVPN. Το κύριο πρόβλημα με το F-Secure VPN είναι ο αριθμός των διακομιστών και των τοποθεσιών του: υπάρχουν μόνο 18 διαθέσιμες χώρες σε 27 διακομιστές, καθιστώντας το μακριά από ένα από τα καλύτερα VPN.

Επισκόπηση λειτουργιών F-Secure

Λογότυπο F-Secure Antiviruswww.f-secure.com

Ξεκινά από $ 300 ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Χαρακτηριστικά

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Καταστροφέας εγγράφων

Υποστήριξη πολλαπλών λειτουργιών

Γονικός έλεγχος

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου

VPN

Προφίλ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Προστασία από λογισμικό λογισμικού

Προστασία κάμερας Web

Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης

Λήψη προστασίας

Προστασία ηλεκτρονικού ψαρέματος

Τείχος προστασίας

Λειτουργικό σύστημα

Παράθυρα

macOS

Linux

Android

iOS

Ευχρηστία

UI επιφάνειας εργασίας

Εφαρμογή κινητού

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Υποστήριξη

Κέντρο βοηθείας

Δικαστήριο

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υποστήριξη 24/7

Εκπαιδευτικό βίντεο

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Η δομή τιμολόγησης της F-Secure είναι περίπλοκη. Δεν διαθέτει τη χαμηλή τιμή του βασικού λογισμικού προστασίας από ιούς, με το IObit Malware Fighter να είναι μια φθηνότερη εναλλακτική λύση. Ωστόσο, στερείται επίσης των δυνατοτήτων που θα περιμένατε από πιο ολοκληρωμένο λογισμικό, όπως το Malwarebytes Antivirus. Η υψηλού επιπέδου προστασία που προσφέρει η F-Secure είναι το μόνο τμήμα όπου μπορεί να νικήσει τους ανταγωνιστές της.

Το βασικό πακέτο Anti-Virus είναι κακής αξίας, καθώς περιέχει μόνο προστασία από κακόβουλα προγράμματα. Χωρίς πρόσβαση σε οποιεσδήποτε άλλες δυνατότητες – ακόμη και την επέκταση του προγράμματος περιήγησης ή την προστασία ransomware – αυτό δεν θα σας κρατήσει ασφαλή από οτιδήποτε άλλο παρά μια βασική απειλή. Η επιλογή Anti-Virus περιορίζεται επίσης σε τρεις συσκευές και δεν είναι σε θέση να προστατεύσει συστήματα macOS, iOS ή Android. 

Όσον αφορά το F-Secure Safe, η τιμή αρχίζει να αυξάνεται λίγο. Είναι παρόμοια τιμή με άλλα antivirus και αποδίδει αρκετά καλά ώστε να αξίζει να εξεταστεί. Πιστεύουμε ότι η ισχυρή προστασία και οι γονικοί έλεγχοι σε αυτό το σχέδιο αντισταθμίζουν την έλλειψη άλλων λειτουργιών, αν και ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης θα ήταν καλός σε αυτό το σημείο τιμών.

Το F-Secure Internet Security είναι παρόμοιο με το προϊόν Safe. Οι μόνες διαφορές είναι ότι είναι μόνο Windows και μπορούν να αγοραστούν μόνο για τρεις υπολογιστές. Καθώς αυτό δεν είναι πλέον διαθέσιμο σε νέους χρήστες, η ιστοσελίδα του συμβουλεύει ότι θα πρέπει να λάβετε το F-Secure Safe.

Ως επιλογή πιο κοντά σε μια πλήρη σουίτα ασφαλείας, το F-Secure Total παρέχει πρόσβαση σε περισσότερες μορφές ασφάλειας, αλλά είναι επίσης πολύ πιο ακριβό. Ωστόσο, σε ένα σημείο τιμής παρόμοιο με τα πιο δαπανηρά προγράμματα του Bitdefender antivirus, αυτό το προϊόν είναι δύσκολο να προταθεί, ειδικά δεδομένου ότι το VPN δεν είναι αστρικό.

Τόσο τα ασφαλή όσο και τα συνολικά προϊόντα σας επιτρέπουν να προσθέσετε περισσότερες συσκευές. Κάθε επιπλέον άδεια θα σας κοστίζει περίπου 10 $ ετησίως. Αυτό αυξάνεται γρήγορα κατά την προστασία ενός νοικοκυριού, ενώ το απεριόριστο πρόγραμμα ενός ανταγωνιστή, όπως αυτό που παρέχει το AVG AntiVirus, θα παρέχει προστασία σε πολλές συσκευές.

Επιλογή συσκευών

Το F-Secure δεν παρέχει δωρεάν προστασία από ιούς, παρόλο που οι περισσότερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις ξεπερνούν το πρόγραμμα F-Secure Anti-Virus σε διαθέσιμες λειτουργίες. Ωστόσο, υπάρχει δοκιμαστική περίοδος 30 ημερών και περίοδος επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Ο ιστότοπος της F-Secure ανοίγει με επιλογές λογισμικού “για επιχειρήσεις” και “για σπίτι”. Η επιλογή της ενότητας “για το σπίτι” σας φέρνει σε μια σελίδα προϊόντος με καρτέλες στο επάνω μέρος. Η καρτέλα “προϊόν” παράγει ένα αναπτυσσόμενο μενού με όλα τα διαθέσιμα προϊόντα και πρόσθετα προστασίας από ιούς, συμπεριλαμβανομένου του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Προϊόντα-αναπτυσσόμενο μενού

Η αύξηση των σελίδων τόσο για το F-Secure Safe όσο και για το Σύνολο είναι ένα δωρεάν κουμπί δοκιμής. Αυτό σας ζητά να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και στη συνέχεια θα σας μεταφέρει στη σελίδα My F-Secure. Εδώ, σας καθοδηγεί στην εγκατάσταση είτε για εσάς είτε για μέλος της οικογένειας. Αν και η εγκατάσταση ήταν γρήγορη, απαιτούσε δύο επανεκκινήσεις.

Το F-Secure Anti-Virus έχει επίσης μια δωρεάν δοκιμή. Αυτό δεν απαιτεί λογαριασμό, απλώς μια διεύθυνση email για να ξεκινήσει η λήψη του λογισμικού. Αυτή η διαδικασία είναι διαφορετική επειδή δεν λαμβάνετε λογαριασμό My F-Secure με το βασικό προϊόν.  

Όταν χρησιμοποιείτε το περιβάλλον εργασίας χρήστη της F-Secure, οι περισσότερες από τις επιλογές είναι άμεσα διαθέσιμες μέσω μιας σειράς καρτελών στο πλάι. Όλα είναι εύκολο να εκτελεστούν από αυτό το παράθυρο και ένα ξεχωριστό παράθυρο διατηρεί όλες τις ρυθμίσεις που μπορείτε να αλλάξετε.

Το F-Secure είναι ελαφρύ στις δυνατότητες, επομένως είναι εύκολο να πλοηγηθείτε και να κατανοήσετε κάθε ενότητα. Υπάρχουν επίσης σύνδεσμοι που σας οδηγούν σε σελίδες υποστήριξης ή ανανέωσης της συνδρομής σας. 

Ανανέωση-Συνδρομή

Επιλογές σάρωσης

Ορισμένες από τις επιλογές σάρωσης του F-Secure είναι περιοριστικές. Οι προγραμματισμένες σαρώσεις περιορίζονται σε μία μόνο επαναλαμβανόμενη σάρωση και δεν περιλαμβάνει επιλογή πλήρους σάρωσης. Οι διαθέσιμες μη αυτόματες σαρώσεις είναι εντάξει, αλλά θα προτιμούσαμε περισσότερες από δύο επιλογές εδώ. Ένα antivirus που έχει εξαιρετικές επιλογές σάρωσης είναι το ESET NOD32.

Το F-Secure έχει έναν τρόπο σάρωσης μεμονωμένων αρχείων και φακέλων, αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε στη διεπαφή χρήστη της επιφάνειας εργασίας. Αυτό μπορεί να γίνει κάνοντας δεξί κλικ σε ένα αρχείο στην εξερεύνηση αρχείων και επιλέγοντας “σάρωση για ιούς”. Αυτό πρέπει να ενσωματωθεί στην κύρια διεπαφή χρήστη, κατά προτίμηση με λειτουργικότητα για τακτική σάρωση ενός συγκεκριμένου φακέλου.

Ο πρωταρχικός τύπος σάρωσης που εκτελεί το πρόγραμμα προστασίας από ιούς F-Secure είναι αυτός που ονομάζει «σάρωση ιών». Αυτό αναζητά γρήγορα αρχεία που ενδέχεται να είναι επιβλαβή. Στην πρώτη φάση, αυτό χρειάστηκε πάνω από πέντε λεπτά και σάρωσε 9.240 αντικείμενα. Μετά από αυτό, οι σαρώσεις χρειάστηκαν λίγο περισσότερο από ένα λεπτό, καθώς το πρόγραμμα γνώριζε ποια αρχεία ήταν σημαντικά για έλεγχο.

Ελεγχος για ιούς

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε πλήρη σάρωση. Μετά από τέσσερις ώρες και 20 λεπτά, είχε σαρώσει 1.621.251 αντικείμενα. Αυτή η σάρωση εξέτασε όλους τους τύπους αρχείων για τυχόν απειλές, αλλά έπρεπε να καταργήσουμε μη αυτόματα τυχόν συμπιεσμένα αρχεία.

Κατά τη σάρωση, το F-Secure χρησιμοποίησε όλους τους διαθέσιμους πόρους CPU. Εάν άλλα προγράμματα προσπαθούσαν να εκτελεστούν, περίπου το 20% της χρήσης της CPU παρέμεινε αφιερωμένο στη σάρωση. Διαπιστώσαμε ότι η σάρωση ιών εξακολουθούσε να λειτουργεί με λογική ταχύτητα με άλλα ενεργά προγράμματα, επομένως δεν θα πρέπει να έχετε προβλήματα με τις σαρώσεις που καθυστερούν υπερβολικά τον υπολογιστή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρήση επεξεργαστή

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ως πρόγραμμα προστασίας από ιούς, το F-Secure πρέπει να διατηρήσει τον υπολογιστή σας ασφαλή από οποιαδήποτε απειλή. Για να το δοκιμάσουμε, χρησιμοποιήσαμε έναν συνδυασμό πρακτικών εργαλείων και εργαστηριακών αποτελεσμάτων από αξιόπιστους υπεύθυνους δοκιμών για να μάθουμε πόσο καλά μπορεί να σας προστατεύσει το πρόγραμμα προστασίας από ιούς από κακόβουλο λογισμικό.

Το AV-Test δίνει στο F-Secure τα υψηλότερα αποτελέσματα από τα τρία εργαστήρια που χρησιμοποιούμε. Και οι τρεις κατηγορίες – προστασία, απόδοση και ευχρηστία – έχουν τη μέγιστη βαθμολογία έξι βαθμών. Με το F-Secure να κερδίζει συνεχώς υψηλές βαθμολογίες, να λαμβάνει πλήρη σήματα προστασίας για περισσότερα από έξι χρόνια, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μπορεί να διατηρήσει τη συσκευή σας ασφαλή.

Τα AV-Comparatives απέκτησαν ένα ελαφρώς ασθενέστερο αποτέλεσμα, με το F-Secure να κερδίζει μόνο ένα αστέρι στα τρία για πραγματική απόδοση. Αν και η προστασία από κακόβουλο λογισμικό άξιζε βαθμολογία δύο αστέρων, το F-Secure είχε 25 ψευδώς θετικά. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για ορισμένους χρήστες και προγράμματα όπως το Avira έχουν πολύ λιγότερα ψευδή θετικά χωρίς να παραιτηθούν από την ασφάλεια. 

Το τελικό εργαστήριο που χρησιμοποιούμε είναι το MRG Effitas, όπου η F-Secure κέρδισε ένα πέρασμα επιπέδου δύο, χάνοντας τη βαθμολογία επιπέδου 1 από τις αρχές του 2019. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν αναγνώρισε μερικά κομμάτια κακόβουλου λογισμικού πριν επιτεθούν.

Δοκιμές hands-on

Πραγματοποιούμε πρακτικές δοκιμές με τα εργαλεία που παρέχονται από την Wicar και την AMTSO (Anti-Malware Testing Standards Organisation). Αυτές οι δοκιμές περιλαμβάνουν αρχεία και ιστοσελίδες που λειτουργούν σαν κακόβουλο λογισμικό, αλλά δεν περιέχουν επιβλαβές περιεχόμενο. Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν το δοκιμαστικό αρχείο EICAR (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την καταπολέμηση ιών υπολογιστών). Επειδή αυτά είναι διαδικτυακά εργαλεία, χρησιμοποιήσαμε το F-Secure Safe σε αυτές τις δοκιμές.

Αποκλεισμένος ιστότοπος

Το F-Secure Safe απέκλεισε και τις 13 από τις δοκιμαστικές σελίδες που ήταν διαθέσιμες στο Wicar, ακόμα και όταν η επέκταση του προγράμματος περιήγησης ήταν απενεργοποιημένη. Αυτές οι δοκιμές δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της προστασίας από ιούς, δείχνοντας ότι μπορεί να προστατεύσει από διαφορετικά εκμεταλλεύσεις και στυλ επίθεσης.

Το AMTSO παρέχει καλύτερη εικόνα της προστασίας λήψης. Το F-Secure θα μπορούσε να αποκλείσει διαφορετικές απειλές, όπως δυνητικά ανεπιθύμητες λήψεις και ακόμη και τη σελίδα ηλεκτρονικού ψαρέματος. Η μόνη δοκιμή που απέτυχε ήταν κατά τη λήψη συμπιεσμένων αρχείων.

Από τα 10 συμπιεσμένα αρχεία που είναι διαθέσιμα για λήψη, σταμάτησαν τρία. Έπρεπε να σαρώσουμε με μη αυτόματο τρόπο τα άλλα επτά για να αναγνωρίσουμε το F-Secure ως κακόβουλο λογισμικό. Ακόμα και όταν η F-Secure βρήκε αυτά τα συμπιεσμένα αρχεία, μας προειδοποίησε ότι έπρεπε να τα διαγράψουμε χειροκίνητα. 

Συνολικά, το F-Secure δεν παρέχει προς το παρόν την προστασία που μπορείτε να λάβετε από τα καλύτερα antivirus, επομένως αξίζει να διαβάσετε τις άλλες κριτικές μας για να βρείτε κορυφαίο λογισμικό για την ασφάλεια των συσκευών σας. Ωστόσο, το F-Secure εξακολουθεί να έχει ισχυρό ιστορικό και καλά τρέχοντα αποτελέσματα, οπότε ο μέσος χρήστης δεν πρέπει να βλέπει προβλήματα με αυτό που παρέχει.

Υποστήριξη

Το F-Secure βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη βάση γνώσεων και στα φόρουμ του για να παρέχει υποστήριξη. Ευτυχώς, και οι δύο λειτουργούν καλά, οπότε αυτό δεν είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Οι περιορισμοί της εξυπηρέτησης πελατών είναι η έλλειψη 24/7 υποστήριξης και επιλογών email.

F-Secure-Antivirus-Γνωσιακή βάση

Η βάση γνώσεων είναι πιθανότατα το πρώτο μέρος που θα πάτε όταν αναζητάτε βοήθεια. Εδώ θα βρείτε πολλούς οδηγούς και λύσεις για συχνά προβλήματα. Ορισμένα άρθρα συνοδεύονται από σύντομα βίντεο που σας επιτρέπουν να τα παρακολουθείτε πιο εύκολα.

Εάν τα άρθρα εδώ δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σας, τα φόρουμ είναι επίσης διαθέσιμα. Κάθε προϊόν έχει τη δική του σελίδα και μια ανάρτηση “κοινών προβλημάτων” καρφιτσώθηκε στην κορυφή. Η κοινότητα μπορεί να λύσει τις περισσότερες ερωτήσεις μέσα σε μια μέρα, αλλά πιο περίπλοκα ζητήματα μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο.

F-Secure-Antivirus-Forums

Μερικές φορές μπορεί να θέλετε να μιλήσετε με ένα άτομο και το F-Secure παρέχει επιλογές είτε για τηλεφωνική κλήση είτε για ζωντανή συνομιλία. Και τα δύο είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και υπάρχουν τηλεφωνικές γραμμές για διαφορετικές γλώσσες. Δεν είναι σαφές πότε είναι ανοιχτή η ζωντανή συνομιλία, αλλά δεν φαίνεται να είναι 24/7, κάτι που θα βοηθούσε πολύ την υποστήριξη της F-Secure.

Παρά το ότι διαθέτει ισχυρή βάση γνώσεων και φόρουμ, το F-Secure δεν διαθέτει επιλογές ζωντανής συνομιλίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 24/7, οπότε δεν μπορεί πάντα να βοηθήσει με δυσκολότερα προβλήματα. Για πολλούς χρήστες, αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα, αλλά άλλοι που ανησυχούν γι ‘αυτό θα πρέπει να δουν την κριτική Trend Micro Antivirus + για ένα καλά υποστηριζόμενο προϊόν.

Η ετυμηγορία

Για ένα ελαφρύ και απλό antivirus, το F-Secure είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε τις συσκευές σας ασφαλείς. Το ισχυρό σύστημα προστασίας και κορυφαίας ποιότητας σημαίνει ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να προστατεύσετε το σύστημά σας από ένα ευρύ φάσμα απειλών.

Συνολικά, το κύριο μειονέκτημα της F-Secure είναι η έλλειψη χαρακτηριστικών. Ωστόσο, είναι μια εξαιρετική επιλογή αρκεί να αναζητάτε ένα βασικό antivirus και δεν σας πειράζει να εκτελείτε χειροκίνητα την περιστασιακή πλήρη σάρωση. Εάν μπορείτε να κάνετε χρήση των ισχυρών γονικών ελέγχων με τις πιο ακριβές επιλογές προϊόντων, αυτό μπορεί να είναι το antivirus για εσάς.

Αν και δεν είναι το αγαπημένο μας antivirus εκεί έξω, είναι ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα προϊόντα. Εάν θέλετε να δείτε μερικές ακόμη κριτικές προτού λάβετε μια απόφαση, τα άλλα άρθρα προστασίας από ιούς μπορούν να παρέχουν μερικές εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις.

Τι πιστεύετε για το F-Secure antivirus; Ενημερώστε μας για τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map