Bitdefender Antivirus Review – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση προστασίας από ιούς Bitdefender

Το Bitdefender Antivirus παίρνει πολύ σωστά, αν και η κατανόηση της γκάμας προϊόντων μπορεί να είναι πονοκέφαλος. Πάρτε λίγη τυλενόλη, ωστόσο, και θα δείτε γρήγορα ότι έχετε μια καλή σουίτα λογισμικού προστασίας σε καλή τιμή. Ανατρέξτε στην πλήρη αναθεώρηση του Bitdefender Antivirus για τις λεπτομέρειες.


bit-slider1

bit-slider2

bit-slider3

bit-slider4

bit-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Το Bitdefender υπάρχει εδώ και σχεδόν 20 χρόνια και η εμπειρία του δείχνει. Σε αντίθεση με άλλες παλαιότερες λύσεις προστασίας από ιούς που κατέληξαν στο παρελθόν, διατηρεί το υψηλής ποιότητας και πλούσιο σε χαρακτηριστικά πρόγραμμα για να αντιμετωπίσει τα καλύτερα σήμερα.

Σε αυτήν την κριτική Bitdefender, θα δοκιμάσουμε το συνολικό πακέτο από πάνω προς τα κάτω. Θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του, θα κατανοήσουμε τα επίπεδα τιμών του και θα δοκιμάσουμε ακόμη και τα τεμάχια ασφαλείας του. Τέλος, θα λάβετε την ετυμηγορία μας και θα σας ενημερώσουμε εάν αυτό είναι ένα antivirus που αξίζει να ρίξετε μια ματιά.

Το Bitdefender είναι πάντα στη σύντομη λίστα μας για το καλύτερο antivirus, και δεν έχουν αλλάξει πολλά από αυτό. Η προστασία της ασφάλειας είναι σχεδόν αλεξίσφαιρη και αντιστοιχεί στη δύσκολη γραμμή μεταξύ της προσαρμογής και της ευκολίας χρήσης με χάρη. Έχουμε μερικά μικρά παράπονα, αλλά επισκιάζονται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο ισχυρό είναι αυτό το antivirus.

Αφού διαβάσετε την κριτική μας για το Bitdefender, μπορείτε ακόμη και να λάβετε τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών αυτού του ιού για να δείτε μόνοι σας γιατί μας αρέσει τόσο πολύ.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Bitdefender Antivirus

Χαρακτηριστικά

Το Bitdefender έχει σχεδόν κάθε δυνατότητα που θα μπορούσε να ζητήσει ένα antivirus. Είτε θέλετε να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας, να τον προστατεύσετε από κακόβουλο λογισμικό ή να ενισχύσετε τις προστασίες απορρήτου σας, υπάρχει τουλάχιστον μία δυνατότητα που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει με αυτόν τον στόχο. Επιπλέον, όλες οι δυνατότητες περιλαμβάνονται στην διαδικτυακή πύλη του, το Bitdefender Central.

Φυσικά, τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός ιού επικεντρώνονται στην προστασία της ασφάλειας και του κακόβουλου λογισμικού. Μία από τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει το Bitdefender είναι η προστασία με κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να κλειδώσετε την εφαρμογή, ώστε να μην μπορεί να ανοίξει χωρίς τον κωδικό πρόσβασής σας.

κωδικός πρόσβασης bit

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν ο υπολογιστής σας έχει καταληφθεί από ιό, καθώς το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να προσπαθήσετε να απενεργοποιήσετε τα προγράμματα ασφαλείας σας. Το Bitdefender προσφέρει ακόμη και έναν δίσκο διάσωσης που θα κάνει το σύστημά σας να λειτουργεί ξανά εάν έχει παραβιαστεί.

Ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς με παρόμοιο χαρακτηριστικό “δίσκος διάσωσης” είναι το ESET NOD32, αλλά οι άλλες λειτουργίες του Bitdefender το έκαναν παραπάνω. Διαβάστε την κριτική μας ESET NOD32 για να δείτε μια πιο εμπεριστατωμένη εμφάνιση.

Βοηθητικά προγράμματα Bitdefender 

Στο μενού «βοηθητικά προγράμματα», το Bitdefender διαθέτει μεγάλο αριθμό εργαλείων βελτιστοποίησης συστήματος. Αυτό περιλαμβάνει ένα εργαλείο βελτιστοποίησης εκκίνησης και ένα αντίγραφο εύρεσης αρχείων για να διασφαλίσετε ότι η συσκευή σας είναι όσο πιο γρήγορη μπορεί.

Το πιο χρήσιμο και ασυνήθιστο χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας είναι το αντικλεπτικό σύστημα του Bitdefender. Οποιαδήποτε συσκευή με εγκατεστημένο το πρόγραμμα μπορεί να εντοπιστεί μέσω του Διαδικτύου, να κλειδωθεί με κωδικό πρόσβασης και να διαγραφεί από απόσταση μέσω του λογαριασμού σας.

κλειδαριά bit

Το Bitdefender προσφέρει επίσης κρυπτογράφηση αρχείων, κάμερα web και προστασία μικροφώνου, ακόμη και δυνατότητες κατά της παρακολούθησης. Υπάρχουν τόσα πολλά μικρά, χρήσιμα εργαλεία ασφαλείας σε αυτό το πρόγραμμα που είναι δύσκολο να δώσετε μια ολοκληρωμένη επισκόπηση όλων των λειτουργιών του.

Ένα εκπληκτικά λεπτομερές χαρακτηριστικό είναι οι γονικοί έλεγχοι. Αυτό ισχύει για τους ανταγωνιστές, όπως το Sophos Home (διαβάστε την κριτική μας στο Sophos Home), με τους γονικούς ελέγχους του, όπως παρακολούθηση τοποθεσίας, αποκλεισμός εφαρμογών και ακόμη και κουμπί «ασφαλούς check-in».

Αυτοί οι γονικοί έλεγχοι διαχειρίζονται από μια διαδικτυακή πύλη, το Bitdefender Central. Αυτή η πύλη από μόνη της είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για το λογισμικό προστασίας από ιούς Bitdefender. Ο διαχειριστής μπορεί να δει κάθε συσκευή και ποιες απειλές ασφαλείας έχουν αποκλειστεί.

bit-κεντρικό

Αυτή είναι επίσης μια γρήγορη πύλη στο σύστημα υποστήριξης πελατών. Μπορείτε ακόμη και να δείτε μεμονωμένες συσκευές και να δείτε την καθημερινή τους ασφάλεια.

Με όλα όσα προσφέρει ήδη το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Bitdefender, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται προστασία ταυτότητας. Ορισμένοι από τους ανταγωνιστές του, όπως το ZoneAlarm (διαβάστε την κριτική μας για το ZoneAlarm Antivirus), προσφέρουν αυτό επιπλέον των λειτουργιών προστασίας από ιούς. Επειδή το Bitdefender δεν διαθέτει δυνατότητες κλοπής ταυτότητας, ανατρέξτε στις συμβουλές μας για να αποφύγετε την κλοπή ταυτότητας για να διατηρήσετε τον εαυτό σας ασφαλή.

Bitdefender Safepay

Για τραπεζικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές, το Bitdefender προσφέρει το Safepay, ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης που μπορεί να σας προστατεύσει από οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να προσπαθήσει να κλέψει τις πληροφορίες σας. Αυτό είναι παρόμοιο με το πρόγραμμα περιήγησης Safe Money της Kaspersky (ανατρέξτε στην αναθεώρηση του Kaspersky Anti-Virus για μια αναλυτική ματιά).

Εάν επισκέπτεστε έναν τραπεζικό ιστότοπο, το Bitdefender θα το αναγνωρίσει και θα σας προτείνει να το ανοίξετε ξανά στο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος επιτραπέζιου υπολογιστή για να ανοίξετε αυτόματα ορισμένους ιστότοπους στο ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης ή για να συνδεθείτε αυτόματα σε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο – ή VPN – κατά την τραπεζική, για επιπλέον ασφάλεια.

ειδοποίηση bit-safepay

Το Safepay λειτουργεί σαν μια δεύτερη επιφάνεια εργασίας. Θα κρύψει όλα τα άλλα παράθυρά σας, θα μπλοκάρει τις επεκτάσεις και τα προγράμματα από την ανάγνωση των δεδομένων του προγράμματος περιήγησής σας και θα συνεργαστεί με τον ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης του Bitdefender. Οι ρυθμίσεις ασφαλείας του μας απαγόρευαν ακόμη και να πάρουμε ένα στιγμιότυπο οθόνης για να δείξουμε τη λειτουργικότητά του.

bit-safepay

Τα ασφαλή προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν διαθέτουν. Είναι υπέροχο να βλέπεις το Bitdefender να το προσφέρει.

Προφίλ απόδοσης

Η συμπερίληψη των προφίλ απόδοσης βάζει το Bitdefender antivirus μπροστά από το πακέτο, λόγω σε μικρό βαθμό στο πόσο προσαρμόσιμα είναι τα προφίλ. Τα περισσότερα antivirus που προσφέρουν προφίλ απόδοσης τα ομαδοποιούν στις τυπικές κατηγορίες που σας προσφέρουν τα Windows: ισορροπημένη, υψηλή απόδοση και εξοικονόμηση μπαταρίας.

Το Bitdefender, από την άλλη πλευρά, προσφέρει προφίλ ειδικά για αυτό που κάνετε στον υπολογιστή σας: εργασία, παιχνίδι, παρακολούθηση ταινιών ή σύνδεση με δημόσιο WiFi. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόματα.

προφίλ bit

Προφανώς, είναι δύσκολο για το Bitdefender να πει ακριβώς ποια προγράμματα θεωρούνται πρόγραμμα εργασίας. Για παράδειγμα, εάν είστε καλλιτέχνης, τα προγράμματα εργασίας σας είναι πολύ διαφορετικά από αυτά ενός λογιστή. Τα προφίλ σας επιτρέπουν να επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο ποια από τα προγράμματά σας είναι για εργασία, τα οποία θεωρούνται παιχνίδια και παρόμοια για κάθε κατηγορία, ώστε να λειτουργεί κάθε φορά.

Αυτές οι επιλογές προσαρμογής καθιστούν τα προφίλ απόδοσης του Bitdefender πολύ πιο χρήσιμα από κάποιες άλλες πιο γενικές επιλογές. Για παράδειγμα, η Avira προσφέρει επίσης προφίλ απόδοσης, αλλά περιορίζονται σε αυτά που μπορείτε ήδη να αλλάξετε στα Windows (ανατρέξτε στην αναθεώρηση Avira για περισσότερα).

Επισκόπηση δυνατοτήτων Bitdefender

Λογότυπο Bitdefender Antiviruswww.bitdefender.com

Ξεκινά από $ 500 ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Χαρακτηριστικά

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Καταστροφέας εγγράφων

Υποστήριξη πολλαπλών λειτουργιών

Γονικός έλεγχος

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου

VPN

Προφίλ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Προστασία από λογισμικό λογισμικού

Προστασία κάμερας Web

Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης

Λήψη προστασίας

Προστασία ηλεκτρονικού ψαρέματος

Τείχος προστασίας

Λειτουργικό σύστημα

Παράθυρα

macOS

Linux

Android

iOS

Ευχρηστία

UI επιφάνειας εργασίας

Εφαρμογή κινητού

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Υποστήριξη

Κέντρο βοηθείας

Δικαστήριο

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υποστήριξη 24/7

Εκπαιδευτικό βίντεο

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Το Bitdefender έχει πολλές δυνατότητες και κάνει πολύ καλή δουλειά για τον διαχωρισμό τους σε διάφορες βαθμίδες. Υπάρχουν τόσα πολλά επίπεδα τιμολόγησης που μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένα, ειδικά επειδή το Bitdefender δεν είναι πολύ σαφές σχετικά με το ποιες δυνατότητες προσφέρονται σε καθένα.

Το πολύτιμο πρόγραμμα Bitdefender Antivirus Plus προσφέρει απλή προστασία από ιούς και μερικές επιπλέον δυνατότητες. Τα υπόλοιπα επίπεδα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. για λίγο περισσότερο κάθε χρόνο, κερδίζετε μερικές επιπλέον δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου.

Η λειτουργικότητα πολλαπλών πλατφορμών είναι μια σημαντική δυνατότητα που περιλαμβάνεται μόνο στο Bitdefender Total Security και άνω. Αυτό είναι ένα βήμα προόδου από προγράμματα όπως το Avast (διαβάστε την κριτική μας Avast Pro), αλλά η λειτουργικότητα μεταξύ πλατφορμών είναι αρκετά απαραίτητη με τα smartphone.

Αν και η απεριόριστη κίνηση VPN στο Bitdefender Premium Security είναι μια εξαιρετική δυνατότητα, η τιμή των 149,99 $ ανά έτος είναι λίγο πολύ απότομη για να προτείνει. Είναι καλύτερη ιδέα να ρίξετε μια ματιά στους καλύτερους παρόχους VPN και να αγοράσετε το Bitdefender Total Security.

Εάν χρειάζεστε απλώς τις βασικές δυνατότητες ασφαλείας, η δωρεάν έκδοση είναι επίσης μια καλή επιλογή. Επιπλέον, υπάρχει δωρεάν δοκιμή 30 ημερών για κάθε επίπεδο, οπότε δεν είναι κακό να το δοκιμάσετε και να δείτε αν οι λειτουργίες αξίζουν το κόστος.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το Bitdefender κάνει μια αξιέπαινη δουλειά σκουπίζοντας πολλές δυνατότητες στην εφαρμογή του χωρίς να το κάνει να φαίνεται πολύ γεμάτο. Οι επιλογές προσαρμογής το έθεσαν μπροστά από το πακέτο. Ωστόσο, χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την εγκατάσταση.

Είναι εύκολο να βρείτε και να ξεκινήσετε την εγκατάσταση προστασίας από ιούς Bitdefender. Η εγκατάσταση είναι σίγουρα μακριά και θα χρειαστείτε περισσότερο από 500MB χώρου. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με ανταγωνιστές όπως η AVG (δείτε την αναθεώρηση AVG για περισσότερα).

Ωστόσο, είναι μια ωραία πινελιά που το πρόγραμμα ξεκινά με μια περιήγηση στα χαρακτηριστικά του και όχι με άμεση σάρωση. Αυτό είναι ένα τεράστιο νεύμα στη φιλικότητα προς το χρήστη που είναι πραγματικά απαραίτητο σε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς με αυτές τις πολλές δυνατότητες.

Το Bitdefender ακολουθεί τη λεπτή γραμμή μεταξύ της ευκολίας χρήσης και της προσαρμογής σε όλο το πρόγραμμά του, ξεκινώντας από το ταμπλό. Συμπληρώνεται από μερικές λειτουργίες ασφαλείας από προεπιλογή, όπως γρήγορη σάρωση και υπηρεσία VPN.

ταμπλό bit

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας με πλακάκια μπορούν να αλλάξουν σε διάφορες άλλες γρήγορες ενέργειες. Αυτό δίνει στον περιστασιακό χρήστη τη δυνατότητα να ξεκινήσει με τις πιο σημαντικές δυνατότητες ασφαλείας και τον πιο προηγμένο χρήστη τη δυνατότητα να πάρει ακριβώς αυτό που θέλει από το πρόγραμμα.

Το Bitdefender είναι πολύ ευαίσθητο στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι πραγματικά κάνει κάθε λειτουργία σε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Αυτό είναι σαφές από την περιοδεία και το σύστημα βοήθειας. Κάθε εργαλείο στο πρόγραμμα έχει ένα μικρό εικονίδιο ερωτηματικού που εξηγεί τη λειτουργία του.

λίγο βοήθεια

Η εύρεση αυτού που χρειάζεστε στην εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι όσο πιο εύκολη γίνεται, λαμβάνοντας υπόψη πόσες δυνατότητες προσφέρει το Bitdefender. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες: ταμπλό, προστασία, προστασία της ιδιωτικής ζωής και βοηθητικά προγράμματα.

Η καρτέλα «προστασία» περιλαμβάνει κάθε κομμάτι προστασίας από κακόβουλα προγράμματα που περιλαμβάνει το Bitdefender. Κάθε επιλογή σάρωσης είναι εδώ, καθώς και το τείχος προστασίας, η προστασία από ransomware και η προστασία που βασίζεται σε σύννεφο. Αυτή είναι επίσης η καρτέλα που θα χρησιμοποιήσετε εάν ένας ιός έχει ήδη θέσει σε κίνδυνο το σύστημά σας.

Η καρτέλα “απόρρητο” περιλαμβάνει κάθε εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να προστατεύσουν τα δεδομένα τους. Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης ζει σε αυτήν την οθόνη, καθώς και κρυπτογράφηση, προστασία από κάμερα και μικρόφωνο, το ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, την υπηρεσία VPN και τον γονικό έλεγχο.

Για μια αναλυτική ματιά στην υπηρεσία VPN του Bitdefender, ανατρέξτε στην κριτική μας για το Hotspot Shield. Αυτή είναι η εταιρεία πίσω από την εφαρμογή της.

Τέλος, η ενότητα «βοηθητικά προγράμματα» περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία βελτιστοποίησης συστήματος καθώς και το αντικλεπτικό εργαλείο. Πολλές από τις λειτουργίες σε άλλες ενότητες είναι επίσης βοηθητικά προγράμματα, οπότε είναι λίγο συγκεχυμένο. Ωστόσο, καμία λειτουργία δεν απέχει περισσότερο από δύο κλικ, επομένως είναι εύκολο να εξερευνήσετε και να βρείτε αυτό που χρειάζεστε.

Επιλογές σάρωσης Bitdefender

Η σάρωση είναι ένα άλλο μέρος όπου το λογισμικό προστασίας από ιούς Bitdefender ισορροπεί μεταξύ χρηστικότητας και προσαρμογής. Για τον μέσο χρήστη, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια γρήγορη σάρωση ή μια πλήρης σάρωση για να πιάσετε τα πάντα. Ωστόσο, ένας χρήστης με πιο περίπλοκη εγκατάσταση μπορεί να βρει αυτές τις δύο επιλογές πολύ απλοϊκές.

Από την άλλη πλευρά, η πλήρης προσαρμογή της σάρωσης μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και εκφοβισμό σε πολλούς ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Bitdefender προσφέρει τρεις επιλογές: γρήγορη σάρωση, σάρωση συστήματος και «διαχείριση σαρώσεων».

bit-σαρώσεις

Αυτή η τελευταία επιλογή σας επιτρέπει να προσθέσετε μια προσαρμοσμένη σάρωση, με μια τεράστια ποικιλία επιλογών. Όπως και οι περισσότερες προσαρμοσμένες σαρώσεις, μπορείτε να επιλέξετε ποιον δίσκο θα συμπεριλάβετε και ποια αρχεία ή φακέλους θα εξαιρέσετε. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τις υπόλοιπες ρυθμίσεις.

Αυτό περιλαμβάνει το να πείτε στο Bitdefender να κάνει αυτήν τη σάρωση λιγότερη ισχύ επεξεργασίας και εάν θέλετε ή όχι να σαρώσετε αρχεία. Μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε να το σαρώσει μόνο αρχεία που έχουν αλλάξει από την τελευταία σάρωση ή να επιλέξετε εάν η συσκευή θα τερματιστεί ή όχι μετά την ολοκλήρωση της σάρωσης.

Το τεράστιο εύρος διαθέσιμων επιλογών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιτύχετε την ισορροπία μεταξύ των μέσων χρηστών και των τεχνικά καταλαβαίνων χρηστών. Κάθε ρύθμιση σάρωσης προσανατολισμένη στη λεπτομέρεια είναι διαθέσιμη, αλλά από προεπιλογή οι γρήγορες και πλήρεις σαρώσεις είναι αυτές που θα χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Δοκιμάσαμε αυτές τις δύο επιλογές σάρωσης για να δούμε το φορτίο τους στη δοκιμαστική συσκευή μας και τον χρόνο που χρειάστηκαν. Η γρήγορη σάρωση προκάλεσε αύξηση της χρήσης της CPU κατά περίπου 15 τοις εκατό, κάτι που είναι λίγο περισσότερο από τους ανταγωνιστές, όπως το Trend Micro (δείτε την αναθεώρηση Trend Micro Antivirus +), αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Χρειάστηκαν λίγο περισσότερο από τρία λεπτά, κάτι που είναι αρκετά τυπικό.

Όταν ανοίξαμε τη σάρωση συστήματος, μας ενημέρωσε ότι η πρώτη πλήρης σάρωση θα ήταν αργή και ότι καθώς σαρώσαμε επανειλημμένα τη συσκευή με την πάροδο του χρόνου, θα ήταν ταχύτερη. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην ικανότητα του Bitdefender να παραλείπει αρχεία που έχουν δει στο παρελθόν.

Για να προσομοιώσουμε αυτήν την εμπειρία, πραγματοποιήσαμε τη σάρωση πέντε φορές. Αυτό δεν είναι ένα τέλειο παράδειγμα, καθώς τίποτα δεν έχει αλλάξει στο σύστημα αρχείων μεταξύ των σαρώσεων, αλλά μπορεί να μας δώσει μια καλή ιδέα για το τι σημαίνει και πόσο λίγο μπορεί να πάρει μια σάρωση συστήματος με το Bitdefender.

σάρωση bit

Η πρώτη φορά ήταν ήδη πολύ πιο γρήγορη από ό, τι περιμέναμε, χρειάζονταν λίγο περισσότερο από μια ώρα. Αφού το τρέξαμε για τρίτη φορά, κατέληξε σε περίπου μισή ώρα, παρακάμπτοντας αρχεία που είχε ήδη αναγνωρίσει ως ασφαλή.

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Το Bitdefender εγκαθιστά δύο επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης μαζί με το πρόγραμμα επιτραπέζιου υπολογιστή: τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και την επέκταση κατά της παρακολούθησης, η τελευταία από τις οποίες δεν απαιτεί αλληλεπίδραση εκ μέρους του χρήστη. Παρακολουθεί απλώς πόσο χρόνο χρειάστηκε να φορτώσει μια σελίδα στο Διαδίκτυο και αποκλείει τυχόν ιχνηλάτες που ενδέχεται να βρίσκονται στη σελίδα.

bit-antacking

Είναι λίγο ανησυχητικό ότι, από προεπιλογή, το Bitdefender ενεργοποιεί τη λειτουργία “ειδικών προσφορών” σε αυτήν την επέκταση κατά της παρακολούθησης. Αυτό είναι το δικό του προσωπικό tracker που χρησιμοποιεί για να προσφέρει προσφορές στον χρήστη μόνο στον κύριο ιστότοπό του.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που παρέχονται στον ιχνηλάτη δεν ήταν αρκετές για να καταλάβουμε τι έκανε αυτό και έπρεπε να κάνουμε τη δική μας έρευνα για να το ανακαλύψουμε. Δεν είναι τρομερό ελάττωμα που το Bitdefender επιτρέπει στους δικούς του ιχνηλάτες από προεπιλογή, αλλά θα πρέπει να μεταφέρεται σαφέστερα στον χρήστη.

bit-specialoffers

Η δεύτερη επέκταση είναι το Bitdefender Wallet, ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης της εταιρείας. Είναι ωραίο που θα εισαγάγει αυτόματα κωδικούς πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο πρόγραμμα περιήγησης στον διαχειριστή του, καθιστώντας εύκολη την εναλλαγή με απλώς αποσύνδεση και ξανά σε όλους τους αγαπημένους σας ιστότοπους.

Όταν αποκτάτε πρόσβαση σε μια σελίδα στο Διαδίκτυο για την οποία έχετε αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης, η επέκταση σάς ζητά να επιλέξετε ποιον λογαριασμό θα συνδεθείτε και να συμπληρώσετε τον κωδικό πρόσβασης ανάλογα. Όποιος κωδικός εισαγάγετε αποθηκεύεται αυτόματα, καθιστώντας εύκολη την ενημέρωσή του.

Φυσικά, έχουμε εξετάσει όλα τα καλύτερα προγράμματα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης εκεί έξω, οπότε ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για να δείτε αν αυτό συσσωρεύεται. Προτιμούμε τις δυνατότητες του Dashlane, οπότε ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας στο Dashlane, για να δείτε τι λείπει το Bitdefender.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Για να δοκιμάσουμε την προστασία ασφαλείας του Bitdefender, το δοκιμάσαμε μέσω των δικών μας δοκιμών στις συσκευές μας. Ρίξαμε επίσης μια ματιά στα αποτελέσματα του εργαστηρίου. Τα εργαστήρια είναι το χρυσό πρότυπο για τις δοκιμές, επομένως τους δίνουμε περισσότερη έμφαση σε σχέση με τις δικές μας δοκιμές, αλλά είναι σημαντικό να έχουμε πρακτική εμπειρία με το λογισμικό.

Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς Bitdefender είχε εξαιρετική απόδοση σε όλες τις κατηγορίες μας, τόσο εργαστηριακές όσο και πρακτικές δοκιμές. Το μόνο μέρος που έτρεχε ήταν με λίγα προβλήματα απόδοσης. Συνολικά, είναι ένα ισχυρό antivirus που θα σας προστατεύει από οτιδήποτε πετάτε σε αυτό.

Το AV-Test έτρεξε το Bitdefender στις δοκιμές του τον Φεβρουάριο του 2020. Αποκλείει το 100 τοις εκατό όλων των συχνά χρησιμοποιούμενων κακόβουλων προγραμμάτων και εκμεταλλεύσεων μηδενικών ημερών, το οποίο είναι ένα αστρικό αποτέλεσμα ασφάλειας. Χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για την εκκίνηση δημοφιλών ιστότοπων, αλλά χρειάστηκε λιγότερος χρόνος για την εγκατάσταση προγραμμάτων, οπότε απομακρύνεται.

Είχε επίσης δύο ψευδώς θετικά σε αυτό το τεστ, το οποίο είναι το μισό του μέσου όρου. Οι περισσότερες από τις δοκιμές του Bitdefender παίρνουν μερικά ψευδώς θετικά εδώ και εκεί, τα οποία είναι ελαφρώς ενοχλητικά αλλά είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν.

Η AV-Comparatives δοκίμασε επίσης το Bitdefender τον Οκτώβριο του 2019 και του απένειμε τρία αστέρια, την υψηλότερη πιστοποίηση ασφαλείας. Αποκλείστηκε το 99,7 τοις εκατό του κακόβουλου λογισμικού, χάνοντας μόνο δύο από τις περισσότερες από 700 δοκιμαστικές περιπτώσεις.

Αποτελέσματα MRG Effitas

Το τελικό εργαστήριο που αναφέρουμε είναι το MRG Effitas, το οποίο προσφέρει δύο δοκιμές. Η δοκιμή προστασίας της είναι παρόμοια με τα δύο παραπάνω, με γενική προστασία από κακόβουλα προγράμματα και η δοκιμή προσομοίωσης τραπεζών είναι μια σκληρή ανάλυση της ασφάλειας ενός ιού όταν πρόκειται για τραπεζικές συναλλαγές.

Η απόδοση του Bitdefender στην αξιολόγηση 360 μοιρών του MRG Effitas το 4ο τρίμηνο του 2019 ήταν, για άλλη μια φορά, πάνω και πέρα ​​από τα περισσότερα άλλα antivirus. Δόθηκε η υψηλότερη πιστοποίηση, επίπεδο 1, την οποία πέτυχαν λιγότερα από τα μισά από τα προγράμματα που δοκιμάστηκαν. Αυτό οφειλόταν στο ποσοστό αποκλεισμού κακόβουλου λογισμικού 100 τοις εκατό και ψευδώς θετικό ποσοστό 0,07 τοις εκατό.

Μερικά προγράμματα το ξεπέρασαν, όπως το F-Secure. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική F-Secure Antivirus για να δείτε αν μπορεί να αντέξει το Bitdefender με άλλους τρόπους.

Η τραπεζική αξιολόγηση του MRG Effitas Q4 2019 πιστοποίησε επίσης το Bitdefender ως ασφαλές antivirus για χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Αποκλείστηκε όλα τα οικονομικά κακόβουλα προγράμματα και πέρασε το τεστ botnet. 

Ωστόσο, απέτυχε στο τεστ προσομοιωτή, τοποθετώντας το ελαφρώς πίσω από άλλα antivirus σε αυτήν την κατηγορία, όπως το Kaspersky, το οποίο προσφέρει επίσης ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης για τραπεζικές συναλλαγές (ανατρέξτε στην κριτική μας για το Kaspersky για μια βαθύτερη κατάδυση).

Δοκιμές hands-on

Το Bitdefender δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερη απόδοση σε όλες τις πρακτικές δοκιμές μας. Δοκιμάζουμε τα προγράμματα προστασίας από ιούς χρησιμοποιώντας το WICAR και το Anti-Malware Testing Standards Organisation – ή το AMTSO – για να δοκιμάσουμε την προστασία του ιστού από κοινά προγράμματα εκμετάλλευσης.

Και για τα δύο αυτά εργαλεία, το λογισμικό προστασίας από ιούς Bitdefender εντόπισε και αποκλείει κάθε κακόβουλο λογισμικό χωρίς αποτυχία. Αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό όταν πρόκειται για τη σελίδα ηλεκτρονικού ψαρέματος του AMTSO. Πολύ λίγοι από τους ιούς που αξιολογούμε αποκλείουν πραγματικά αυτήν τη σελίδα.

bit-phishing

Για όλες εκτός από μία από τις αποκλεισμένες σελίδες, το Bitdefender μας παρουσίασε επίσης μια ιστοσελίδα που εξηγούσε γιατί μπλοκαρίστηκε, επιτρέποντάς μας να την παρακάμψουμε αν ήταν ψευδώς θετική. Αυτή είναι μια αναβάθμιση από τα περισσότερα προγράμματα προστασίας από ιούς, τα οποία θα επιτρέψουν τη λήψη ενός κακόβουλου αρχείου και στη συνέχεια θα το καραντίνα σε σχεδόν απόλυτη σιωπή.

Τόσο στον Internet Explorer όσο και στο Google Chrome, το Bitdefender δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποκλείσει όλους τους ιστότοπους εκμετάλλευσης του προγράμματος περιήγησης του WICAR. Αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο, ειδικά σε πολλά προγράμματα περιήγησης Διαδικτύου, και είναι ένα αξιέπαινο επίτευγμα προστασίας ιστού. Δεν είναι περίεργο ότι το Bitdefender διαθέτει στη λίστα με τα πιο ασφαλή προγράμματα προστασίας από ιούς.

Υποστήριξη

Η υποστήριξη πελατών του Bitdefender είναι τόσο ποικίλη όσο και γρήγορη. Όσον αφορά τις επιλογές, μπορείτε να καλέσετε, να συνομιλήσετε ή να υποστηρίξετε μέσω email 24/7. Έχει ακόμη και ένα ενεργό φόρουμ χρηστών, το οποίο ενημερώνεται συνεχώς τόσο με βοήθεια αντιμετώπισης προβλημάτων όσο και επίκαιρα άρθρα ασφαλείας.

bit-forum

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά υποστήριξης είναι η δυνατότητα αποστολής εισιτηρίων από την εφαρμογή της επιφάνειας εργασίας. Κάθε μία από τις επιλογές εισιτηρίων περιλαμβάνει ένα κουμπί με την ένδειξη “προσπαθήστε να αναπαραγάγετε το ζήτημα”. Αυτό θα καταγράψει την οθόνη σας και θα σας επιτρέψει να οδηγήσετε το Bitdefender στο σημείο όπου αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα.

Το να έχετε απλώς έναν τρόπο να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη μέσα στην εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή είναι ένα τεράστιο όφελος για το Bitdefender, αλλά αυτό το επιπλέον βήμα καταγραφής οθόνης το βάζει στην κορυφή.

Πρόβλημα στην πόλη εισιτηρίων

Ένα μειονέκτημα του συστήματος υποστήριξης του Bitdefender είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος παρακολούθησης εισιτηρίων. Μόλις ολοκληρώσαμε μια συνομιλία, εξαφανίστηκε για πάντα. Δεν υπάρχει τρόπος παρακολούθησης της κατάστασης του εισιτηρίου σας χωρίς να ελέγξετε πότε λάβατε ή στείλατε email.

Εκτός από αυτό το παράπονο, ωστόσο, η υπόλοιπη εμπειρία είναι απίστευτα ομαλή. Οι εκπρόσωποι του Bitdefender απαντούν αμέσως σε εισιτήρια και μηνύματα συνομιλίας, και ακόμη και ο υπάλληλος υποστήριξης πελατών χαμηλότερου επιπέδου έχει αρκετές πληροφορίες για να βοηθήσει.

Υπάρχουν επίσης εκπαιδευτικά βίντεο για άτομα που προτιμούν να δουν πώς γίνεται κάτι, και η κύρια λαβή του στο Twitter είναι επίσης διαθέσιμη για να βοηθήσει σε οποιαδήποτε ζητήματα. Το Bitdefender πηγαίνει πάνω και πέρα ​​από αυτό που θα μπορούσε να αναμένεται από την υποστήριξη προστασίας από ιούς, ειδικά σε σύγκριση με ανταγωνιστές όπως το Webroot (δείτε την αναθεώρηση του Webroot SecureAnywhere).

Το Bitdefender έχει μια λεωφόρο για οποιαδήποτε μέθοδο με την οποία σας ταιριάζει περισσότερο και όταν έχει μια μέθοδο για τον έλεγχο εισιτηρίων στην πύλη ιστού, η υποστήριξή της θα είναι σχεδόν τέλεια.

Η ετυμηγορία

Το Bitdefender αξίζει σίγουρα την τρέχουσα θέση του στην κορυφή της καλύτερης συλλογής προστασίας από ιούς. Η τρέχουσα δύναμή του μπορεί να το κερδίσει μια θέση εκεί για το άμεσο μέλλον. Είναι αξιόπιστο και σταθερό σε κάθε κατηγορία, ξεπερνώντας τα περισσότερα από τα ιούς.

Η προστασία απόλυτη ασφάλεια είναι σχεδόν άψογη, με εξαίρεση μερικά ψευδώς θετικά. Το σύνολο λειτουργιών του Bitdefender είναι ένα από τα πιο ποικίλα και χρήσιμα που έχουμε δει. Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε και όλη η υποστήριξή του είναι 24/7 σε διάφορα κανάλια. Πάνω από όλα αυτά, έχει τιμές που κυμαίνονται από μια εντελώς δωρεάν έκδοση έως μία με μέγιστη ασφάλεια και δυνατότητες.

Δίνουμε στο Bitdefender antivirus την υψηλότερη σύσταση μας, σε αυτήν την κριτική του Bitdefender, καθώς ακόμη και τα ελαττώματα του είναι σχεδόν άβολα και τα πλεονεκτήματά του είναι σχεδόν ανίκητα. 

Τι πιστεύετε για το Bitdefender; Είχατε την ίδια εμπειρία; Θα θέλαμε να σας ακούσουμε στα σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map