Αναθεώρηση Avira – Ενημερώθηκε το 2020

Κριτική Avira

Το Avira είναι μια από τις καλύτερες λύσεις προστασίας από ιούς εκεί έξω, με αξιοπρεπή εργαστηριακά αποτελέσματα, μια φανταστική διεπαφή και καλές τιμές. Ωστόσο, υπολείπεται από μερικές απόψεις, αποκλείοντας το από τις ανώτερες περιοχές της κατάταξής μας. Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την πλήρη κριτική Avira για λεπτομέρειες.


avira-slideshow-1

avira-slideshow-2

avira-slideshow-3

avira-slideshow-4

avira-slideshow-5

Προηγούμενος

Επόμενο

Το Avira είναι ένας ισχυρός σταθμός ενός προγράμματος προστασίας από ιούς, που προσφέρει προστασία σε πραγματικό χρόνο καθώς και έναν ακραίο αριθμό επιπλέον δυνατοτήτων. Ωστόσο, είναι λίγο ακριβό για τον μέσο χρήστη και δεν πέρασε σε κάθε δοκιμή που έστειλαν τα εργαστήρια ασφαλείας. Παρόλο που δεν έκανε την καλύτερη λίστα λογισμικού προστασίας από ιούς την τελευταία φορά, η πρόσφατη βελτίωση στις επιλογές υποστήριξης μπορεί να είναι η ώθηση που χρειάζεται.

Σε αυτήν την κριτική Avira, θα ρίξουμε μια λεπτομερή ματιά στη λίστα χαρακτηριστικών της, θα σας πούμε αν αξίζει την τιμή και θα αναλύσουμε την ευκολία χρήσης της. Στη συνέχεια, θα το δοκιμάσουμε με τις δικές μας δοκιμές και θα συνοψίσουμε τα λόγια των εργαστηρίων σχετικά με τη σουίτα ασφαλείας. Τέλος, θα δοκιμάσουμε τις επιλογές υποστήριξης πελατών και θα σας δώσουμε τη συνολική ετυμηγορία μας.

Ακόμη και η δωρεάν έκδοση του Avira είναι εντυπωσιακή στο σύνολο χαρακτηριστικών της, αλλά το Avira Prime αξίζει τον κόπο παρά την υψηλή τιμή. Δείτε τι κάνει αυτό το πρόγραμμα αξίζει το κόστος και δοκιμάστε το με τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Avira

Χαρακτηριστικά

Η Avira είναι απολύτως γεμάτη με χαρακτηριστικά. Κάθε ενότητα της εφαρμογής περιλαμβάνει μια πληθώρα νέων επιλογών για την επιτάχυνση του υπολογιστή σας, τη σάρωση για κακόβουλο λογισμικό ή ακόμα και την ενημέρωση των προγραμμάτων οδήγησης. Όχι μόνο φέρνει έναν τόνο πολυτελών δυνατοτήτων στο διοικητικό συμβούλιο, όπως ένα ενσωματωμένο εικονικό ιδιωτικό δίκτυο, καθιστά τη διαχείριση του υπολογιστή σας βολική και εύκολη, γενικά.

Μερικές από τις προσφερόμενες δυνατότητες είναι βελτιστοποιήσεις του υπολογιστή σας, όπως ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης για όλα τα προγράμματα οδήγησης και το λογισμικό σας. Μπορείτε να ενημερώσετε κάθε πρόγραμμα οδήγησης με μη αυτόματο τρόπο, αλλά η Avira τα συγκεντρώνει όλα σε ένα μέρος, σας ειδοποιεί ποια είναι παλιά και σας επιτρέπει να τα ενημερώσετε με ένα μόνο κλικ. Αυτό το πρόγραμμα ενημέρωσης μπορεί να σας προστατεύσει από ζητήματα ασφαλείας που επιδιορθώνονται με μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα σε μια νεότερη έκδοση ενός προγράμματος.

οδηγοί avira

Υπάρχει ένας μικρός συνδυασμός χαρακτηριστικών που αξιοποιεί αυτόν τον παράγοντα ευκολίας. Η Avira θα διαγράψει διπλότυπα αρχεία, θα αλλάξει το προφίλ απόδοσής σας στον φορητό υπολογιστή σας, θα τροποποιήσει τα προγράμματα που ξεκινούν από τον υπολογιστή σας και ακόμη και θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του υπολογιστή σας για να ελαχιστοποιήσετε τα δεδομένα που κοινοποιούνται σε τρίτους. 

Επιτάχυνση συστήματος

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στις λειτουργίες “επιτάχυνση συστήματος”, οι οποίες δεν σχετίζονται με την ασφάλεια, αλλά θα βελτιώσουν τον τρόπο χρήσης του υπολογιστή σας, γενικά.

Μία από τις δυνατότητες επιτάχυνσης του συστήματος ονομάζεται “hyper boost”. Αυτή η λειτουργία διαρκεί αρκετές ώρες για να ολοκληρωθεί, αλλά θα βελτιστοποιήσει πλήρως τη διαδικασία εκκίνησης, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε από την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας στη χρήση του όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

avira-hyperboost

Αφού βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία εκκίνησης με υπερβολική ώθηση, υπάρχουν επίσης μεμονωμένες ρυθμίσεις, ώστε να μπορείτε να ενεργοποιήσετε τυχόν προγράμματα που θέλετε πραγματικά να ξεκινήσετε κατά την εκκίνηση, καθώς και ένα ενσωματωμένο χρονόμετρο για την ώρα εκκίνησης.

Πάνω από αυτές τις δυνατότητες ευκολίας είναι τα πιο παραδοσιακά εργαλεία που προσφέρει η ίδια η Avira. Αυτό περιλαμβάνει τα αγαπημένα θαυμαστών, όπως έναν καταστροφέα αρχείων και το Phantom VPN (με μηνιαίο όριο 1 GB στο δωρεάν πρόγραμμα). Διαβάστε την αναθεώρηση του Phantom VPN για περισσότερη σε βάθος κάλυψη στο ίδιο το VPN και πού βρίσκεται σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες υπηρεσίες. 

Λειτουργίες όπως οι καταγραφείς αρχείων ζητούνται συνήθως από τους χρήστες και προσφέρονται από πολλά προγράμματα προστασίας από ιούς τελευταίας τεχνολογίας, όπως το Kaspersky (ανατρέξτε στην κριτική μας για το Kaspersky Anti-Virus), οπότε η συμπερίληψή τους αυξάνει αμέσως το Avira πάνω από το μεγαλύτερο μέρος του ανταγωνισμού.

Ρυθμίσεις απορρήτου

Έχετε επίσης την ευκαιρία να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σε ολόκληρο τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το Avira. Συγκεντρώνει κάθε ρύθμιση στον υπολογιστή σας που ενδέχεται να διαρρεύσει δεδομένα και σας επιτρέπει να τα επεξεργαστείτε στο ίδιο το πρόγραμμα. Αυτό περιλαμβάνει τυχόν προγράμματα που είναι ενσωματωμένα στο λειτουργικό σας σύστημα, όπως το Microsoft Edge ενσωματωμένο στα Windows.

avira-privacysettings

Οι λειτουργίες που βασίζονται στην απόδοση που προσφέρει η Avira είναι αφιερωμένες στην κατασκευή του υπολογιστή σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό περιλαμβάνει ένα καθαριστικό δίσκου, το οποίο αφαιρεί προσωρινά αρχεία, αρχεία προσωρινής μνήμης και άλλα αρχεία διαστήματος που εμποδίζουν. 

Αν και αυτό δεν είναι τεχνικά χαρακτηριστικό ασφαλείας, είναι εκεί που λάμπει αυτό το antivirus. Το Avira περιέχει τόσες πολλές χρήσιμες λειτουργίες που ο υπολογιστής σας θα είναι καλύτερος με κάθε τρόπο τη στιγμή που θα τα περάσετε.

Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τα προφίλ απόδοσής σας, εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή. Αυτή είναι μια ρύθμιση που υπάρχει ήδη στον υπολογιστή σας, αλλά – όπως οι ρυθμίσεις απορρήτου – η Avira τη συγκεντρώνει σε ένα μέρος. Υπάρχει ακόμη και μια δυνατότητα να οργανώσετε την επιφάνεια εργασίας σας για μέγιστη παραγωγικότητα.

Τείχος προστασίας Avira

Το μόνο χαρακτηριστικό που παραδόξως λείπει από το Avira Antivirus είναι ένα τείχος προστασίας. Με όλες τις επιπλέον δυνατότητες που περιλαμβάνονται, ο χρήστης μπορεί να περιμένει ένα τείχος προστασίας ή τουλάχιστον τη δυνατότητα διαχείρισης του προεπιλεγμένου τείχους προστασίας των Windows στο Avira, παρόμοιο με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου. 

Αντ ‘αυτού, το κουμπί τείχους προστασίας στο πρόγραμμα ανοίγει απλώς τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που συνοδεύουν το λειτουργικό σας σύστημα, όπως το τείχος προστασίας των Windows. Αυτή είναι μια παράβλεψη που ξεχωρίζει ειδικά λόγω του τεράστιου αριθμού των χαρακτηριστικών που περιλαμβάνονται ήδη.

avira-nofirewall

Κρυμμένο βαθιά στις ρυθμίσεις επιτάχυνσης συστήματος είναι επίσης μια υπηρεσία κρυπτογράφησης αρχείων. Δεν είναι σαφές ποιος είναι ο αλγόριθμος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί η Avira, αλλά διαβάστε τον καλύτερο οδηγό λογισμικού κρυπτογράφησης για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές κρυπτογράφησής σας.

Επισκόπηση Avira

Λογότυπο Avirawww.avira.com

Ξεκινά από 499 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Χαρακτηριστικά

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης

Καταστροφέας εγγράφων

Υποστήριξη πολλαπλών λειτουργιών

Γονικός έλεγχος

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δισκου

VPN

Προφίλ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Προστασία από λογισμικό λογισμικού

Προστασία κάμερας Web

Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης

Λήψη προστασίας

Προστασία ηλεκτρονικού ψαρέματος

Τείχος προστασίας

Λειτουργικό σύστημα

Παράθυρα

macOS

Linux

Android

iOS

Ευχρηστία

UI επιφάνειας εργασίας

Εφαρμογή κινητού

Επέκταση προγράμματος περιήγησης

Υποστήριξη

Κέντρο βοηθείας

Δικαστήριο

Ζωντανή συζήτηση

Τηλέφωνο

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Υποστήριξη 24/7

Εκπαιδευτικό βίντεο

Διάφορα

Δωρεάν πακέτο

Τιμολόγηση

Πολλές από τις πιο σημαντικές και πιο λαμπερές δυνατότητες της Avira προσφέρονται ακόμη και στην δωρεάν έκδοση, όπως βασική προστασία από κακόβουλα προγράμματα, καταστροφέας αρχείων και περιορισμένο VPN με 1 GB δεδομένων ανά μήνα. Το δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς περιλαμβάνει επίσης έναν βασικό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και το πρόγραμμα ενημέρωσης λογισμικού, το οποίο ενημερώνει όλο το λογισμικό και τα προγράμματα οδήγησης για μέγιστη ασφάλεια. 

Ωστόσο, σας συνιστούμε να μην χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης της Avira. Αντ ‘αυτού, ρίξτε μια ματιά στην καλύτερη συλλογή διαχειριστών κωδικών πρόσβασης για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Το επόμενο επίπεδο, το Avira Antivirus Pro, δεν έχει πολλά πρόσθετα που το αξίζουν. Πρόκειται κυρίως για την πρόσβαση στο τηλέφωνο και την υποστήριξη μέσω email, αν και η υποστήριξη ηλεκτρονικού ψαρέματος και ransomware σίγουρα δεν βλάπτει ως επιπλέον δυνατότητες (διαβάστε τις συμβουλές προστασίας ransomware). Είναι δύσκολο να βρεις ακόμη και τη σελίδα του προϊόντος, καθώς η Avira φαίνεται να πιέζει τα υψηλότερα επίπεδα για προφανείς λόγους.

Το Avira Internet Security είναι περίεργο στο ότι είναι το μόνο επίπεδο που προσφέρεται χωρίς διαθεσιμότητα μεταξύ πλατφορμών. Είναι διαθέσιμο μόνο στα Windows. Η αυτόματη ενημέρωση λογισμικού, ωστόσο, κάνει αυτήν την αναβάθμιση αξίζει τον κόπο. Ελέγχει αυτόματα για τυχόν ενημερώσεις, οπότε είναι μεγάλη προστασία από τυχόν εκμεταλλεύσεις που θα ανακαλυφθούν στο μέλλον και στη συνέχεια θα διορθωθεί.

Η κορυφαία προσφορά είναι η Avira Prime. Αυτό σας δίνει πρόσβαση στην Pro έκδοση του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, απεριόριστη χρήση VPN και τις εφαρμογές για κινητά. Είναι ακριβό, ειδικά σε σύγκριση με πολλούς από τους ανταγωνιστές του. Για παράδειγμα, το πιο ακριβό πακέτο της McAfee είναι λιγότερο από το ήμισυ των Avira (ανατρέξτε στην ανάλυσή μας για το McAfee Total Protection για περισσότερα). 

Ωστόσο, με όλες τις δυνατότητες που προσφέρονται, η τιμή αξίζει τον κόπο. Για 30 $ επιπλέον ετησίως, αυτό το σχέδιο μπορεί να επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει έως και 25 συσκευές, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όσους διαθέτουν πολλές συσκευές που χρειάζονται προστασία. Ωστόσο, για την τιμή, πέντε συσκευές είναι αρκετά περιορισμένες (δείτε το AVG Antivirus για παράδειγμα παρόμοιας τιμής με απεριόριστες συσκευές).

Προσφέρεται δωρεάν δοκιμή 30 ημερών για όλα τα προϊόντα επί πληρωμή της Avira, αλλά είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί. Δεν ήταν δυνατή η εύρεση συνδέσμου σε αυτόν στον ιστότοπό του εκτός ενός αναδυόμενου παραθύρου που συνέβη όταν συγκρίναμε προϊόντα. Αυτό σας δίνει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα επί πληρωμή, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών εξυπηρέτησης πελατών που διαφορετικά δεν καλύπτονται από την πληρωμή.

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Το Avira είναι σχεδόν εντελώς ανώδυνο στη χρήση. Παρόλο που έχουν τόσα πολλά χαρακτηριστικά, είναι εκπληκτικά καλά οργανωμένα και εύκολα προσβάσιμα. Ενώ οι σαρώσεις καθυστέρησαν τον δοκιμαστικό υπολογιστή μας σε αξιοσημείωτο ποσό, ήταν αρκετά γρήγοροι για να μην είναι τεράστιο πρόβλημα.

Η διαδικασία εγκατάστασης ήταν γρήγορη και εύκολη, ακόμη και διακριτική. Κατά την εγκατάσταση του Avira, ελαχιστοποιείται σε μια μικρή ειδοποίηση τοστ, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, παρακολουθώντας παράλληλα την πρόοδό του.

avira-installtoast

Μόλις εγκατασταθεί το πρόγραμμα, σας προτείνει αμέσως να εκτελέσετε μια «έξυπνη σάρωση», η οποία είναι παρόμοια με την Avast (διαβάστε την αναθεώρηση Avast Pro για σύγκριση). 

Αυτό ουσιαστικά διατρέχει κάθε τρόπο με τον οποίο η Avira μπορεί να βοηθήσει τον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένης μιας γρήγορης σάρωσης κακόβουλου λογισμικού, μιας ανάλυσης των ρυθμίσεων απορρήτου σας, μιας σάρωσης ευκαιριών για βελτίωση της απόδοσης και ακόμη και μιας αξιολόγησης των προγραμμάτων που δεν είναι ενημερωμένα.

avira-smartscan

Αφού ολοκληρωθεί η έξυπνη σάρωση, η Avira έχει ένα βασικό σημείο για να κάνει προτάσεις. Αυτή η σάρωση είναι απαραίτητη λόγω του πλήθους δυνατοτήτων που προσφέρει το πρόγραμμα. Θα σας δώσει μια υπέροχη ιδέα για το τι είναι δυνατό με την Avira χωρίς να σας συντρίψει με επιλογές μενού, παρόμοια με μια περιήγηση σε όλα όσα έχει να προσφέρει.

avira-privacyfixed

Το υπόλοιπο του προγράμματος χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: ασφάλεια, ιδιωτικότητα και απόδοση. Η ασφάλεια είναι εκεί όπου θα βρείτε τις επιλογές σάρωσης που βρίσκονται στον πυρήνα οποιουδήποτε προγράμματος προστασίας από ιούς. Ακόμα και σε αυτήν την απλή ενότητα, η Avira προσφέρει έναν εντυπωσιακό αριθμό διαφορετικών επιλογών προσαρμοσμένης σάρωσης, αν και η «γρήγορη σάρωση» και η «πλήρης σάρωση» είναι τα κύρια αξιοθέατα. 

Από προεπιλογή, η Avira προγραμματίζει επίσης σάρωση των ενεργών διαδικασιών σας κάθε μέρα τα μεσάνυχτα. Μπορείτε να το αλλάξετε, να ελέγξετε όλες τις επιλογές σάρωσης ή να προσθέσετε άλλες προγραμματισμένες σαρώσεις από το μενού “διαχείριση σαρώσεων”.

avira-allscans

Πραγματοποιήσαμε μια γρήγορη σάρωση και μια πλήρη σάρωση στον δοκιμαστικό υπολογιστή μας για να κρίνουμε την ταχύτητα και τη χρήση της CPU τους. Η γρήγορη σάρωση χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό και αύξησε τη χρήση της CPU μας κατά λίγο κάτω από το 10 τοις εκατό, κάτι που είναι απολύτως λογικό. Η πλήρης σάρωση, ωστόσο, χρειάστηκε μόλις πάνω από τρεις ώρες και περιστασιακά αύξησε τη χρήση της CPU μας έως και 20% υψηλότερη. 

Αυτό δεν είναι πολύ τρομερό, αλλά όχι τόσο γρήγορο όσο ορισμένοι ανταγωνιστές, όπως η Sophos (ανατρέξτε στην κριτική μας για το Sophos Home για περισσότερες πληροφορίες). Ωστόσο, η Sophos είναι η εξαίρεση και η Avira είναι ισοδύναμη με άλλους ανταγωνιστές.

avira-quickscan

Παράλληλα με το πρόγραμμα επιτραπέζιου υπολογιστή υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας ελέγχου υγείας στον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω του ιστότοπου της Avira. Τυχόν εφαρμογές που κατεβάζετε στις συσκευές σας θα μιλούν στον πίνακα ελέγχου, βελτιώνοντας τη συνολική «υγεία» σας.

avira-digitalhealth

Οι περισσότερες από τις βελτιώσεις που προτείνονται εδώ είναι προγράμματα όπως το Phantom VPN και το Opera (ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης του 2020 για να προσδιορίσετε αν το Opera είναι κατάλληλο για εσάς). Υπάρχουν επίσης μερικές επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για λειτουργίες, όπως ασφαλείς αγορές και εφαρμογές για κινητές συσκευές για οποιαδήποτε κινητή συσκευή έχετε.

avira-ταμπλό προγραμμάτων

Με τον όγκο του περιεχομένου που προσφέρει αυτή η σουίτα ασφαλείας, είναι δύσκολο να καταστήσετε κάθε πτυχή εύχρηστη και απλή. Ωστόσο, η Avira κάνει μια αξιοθαύμαστη δουλειά στο να κάνει την εφαρμογή εύκολη στην εξερεύνηση και διαισθητική να βρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης Avira

Υπάρχουν επίσης επεκτάσεις που προσφέρονται όταν χρησιμοποιείτε το Avira για να βελτιώσετε την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησής σας και να σας παρέχει προστασία ακόμη και στο διαδίκτυο. Αυτά επικεντρώνονται κυρίως στο απόρρητο, τον αποκλεισμό διαφημίσεων και ιχνηλατών, ενεργώντας ως δική τους σουίτα ασφαλείας στο Διαδίκτυο, πάνω από την προστασία που ήδη προσφέρεται από την εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές.

avira-adblock

Ωστόσο, οι επεκτάσεις περιέχουν ένα ασυνήθιστο, κρυφό χαρακτηριστικό: συγκρίσεις τιμών. Σε συμβατούς ιστότοπους, η Avira θα εμφανίσει μια επιπλέον γραμμή εργαλείων που θα σας ενημερώνει για μια καλύτερη τιμή για αυτό το είδος. Αυτά είναι τα χρήσιμα – αλλά ελαφρώς άσχετα – χαρακτηριστικά που διατίθενται σε όλη την Avira. Θα βελτιώσει την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησής σας ενώ ταυτόχρονα θα σας προσφέρει προσφορές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα κουμπιά υποστήριξης για την επέκταση Chrome είναι προς το παρόν σπασμένα και είτε δεν κάνουν τίποτα είτε δεν σας οδηγούν σε μια σελίδα 404. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια πολύ απλή εφαρμογή, δεν είναι τεράστιο ζήτημα, αλλά η προσοχή σε λεπτομέρειες όπως αυτή είναι σημαντική.

Για τον αριθμό των δυνατοτήτων που διαθέτει, η εμπειρία χρήστη της Avira είναι αρκετά φιλική και καλά οργανωμένη. Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε, να κοιτάξετε με γλιστρά και να σας καθοδηγήσει στο πρόγραμμα με έναν διαισθητικό τρόπο. Παρόλο που καθυστέρησε λίγο τον υπολογιστή μας κατά τη χρήση των σαρώσεων, τα πήγε πολύ καλά στη φιλικότητα προς τον χρήστη.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Για να δοκιμάσουμε τις προσφορές ασφάλειας της Avira, το δοκιμάσαμε με μερικές πρακτικές δοκιμές και ελέγξαμε τα αποτελέσματα του εργαστηρίου της. Η δοκιμή του προγράμματος με τα δύο χέρια σας μπορεί να σας δώσει μερικά υπέροχα δεδομένα, αλλά τα εργαστήρια χρησιμοποιούν αυστηρά περιβάλλοντα δοκιμών και έχουν πρόσβαση στην πιο προηγμένη τεχνολογία, επομένως τα χρησιμοποιούμε ως το χρυσό πρότυπο των δοκιμών προστασίας από ιούς.

Για τις πρακτικές δοκιμές μας, το θέσαμε αρχικά εναντίον του AMTSO ή του Οργανισμού Προτύπων Anti-Malware. Η Avira απέτυχε να αποκλείσει μόνο τη σελίδα ηλεκτρονικού ψαρέματος (δείτε τι είναι το ηλεκτρονικό ψάρεμα και γιατί είναι σημαντικό), καταγράφοντας με επιτυχία κάθε άλλο κομμάτι κακόβουλου λογισμικού, τόσο με μια δυνατή ειδοποίηση όσο και αποκλείοντας τη σελίδα από την οποία προήλθε εξ ολοκλήρου.

avira-αποκλεισμένη σελίδα

Για να θέσουμε το Avira στο γάντι, χρησιμοποιήσαμε επίσης τα εργαλεία του WICAR, το οποίο ρίχνει μια σειρά από εκμεταλλεύσεις προγράμματος περιήγησης σε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να δοκιμάσει τη δύναμη της σουίτας ασφαλείας στο Διαδίκτυο. Από τα 13 κατορθώματα, η Avira μπλόκαρε εννέα από αυτά και επέτρεψε να περάσουν τέσσερα. Για παράδειγμα ενός προγράμματος προστασίας από ιούς που μπορεί να ανιχνεύσει και τα 13, ρίξτε μια ματιά στο Webroot SecureAnywhere Review.

Παρόλο που η Avira ενδέχεται να μην συμπεριλάβει τη λίστα μας με το πιο ασφαλές λογισμικό προστασίας από ιούς, είναι κάτι περισσότερο από το δικό της στο μέτωπο προστασίας. Με μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα στα εργαστήρια, η Avira μπορεί να είναι αξιόπιστη για να διατηρεί τον υπολογιστή σας ασφαλή.

Αποτελέσματα εργαστηρίου

Το AV-Test έδωσε στην Avira αστρικά αποτελέσματα ασφαλείας. Στην τελευταία δοκιμή της, η Avira αποκλείει σχεδόν κάθε εκμετάλλευση μηδενικών ημερών και όλο το εκτεταμένο κακόβουλο λογισμικό. Ήταν επίσης σημαντικά ταχύτερος από τον μέσο όρο της βιομηχανίας σχεδόν από κάθε άποψη. Το μόνο μέρος που έσπασε ήταν η αντιγραφή αρχείων. Αυτές ήταν σταθερά τέσσερις έως πέντε φορές πιο αργές από τον μέσο όρο της βιομηχανίας.

Τα AV-Comparatives συμφωνούν με το AV-Test όταν πρόκειται για ταχύτητα. Το τελευταίο τεστ απόδοσης δείχνει ότι η Avira πάλι αγωνίζεται μόνο με την αντιγραφή αρχείων, παρόμοια με το Bitdefender (δείτε την κριτική μας στο Bitdefender). 

Αν και η Avira κατατάχθηκε στη μέση του πακέτου όσον αφορά την ταχύτητα, έλαβε ακόμα την υψηλότερη κατάταξη της AV-Comparatives. Αυτό μιλά περισσότερο για την υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων προστασίας από ιούς σήμερα παρά για την ταχύτητα της Avira, γενικά.

Στη δοκιμή προστασίας πραγματικού κόσμου της AV-Comparatives, η Avira ήταν ένα από τα δύο μόνο προγράμματα προστασίας από ιούς που μπλοκάρουν το 100 τοις εκατό του κακόβουλου λογισμικού και επίσης αποκλείει μόνο ένα ψευδώς θετικό. Το άλλο πρόγραμμα προστασίας από ιούς που έδειξε αξιοθαύμαστα ήταν το Symantec Norton Security (ανατρέξτε στην κριτική Norton Security 2018 για περισσότερα).

Οι τελικές εργαστηριακές δοκιμές στις οποίες βασίζουμε είναι από το MRG Effitas. Στην πιο πρόσφατη τραπεζική προσομοίωση, η Avira δυστυχώς δεν πιστοποιήθηκε ως ασφαλής, σε αντίθεση με ορισμένα προγράμματα, όπως το ESET Internet Security (διαβάστε την αναθεώρηση ESET NOD32 για να δείτε πώς μπορείτε να συσσωρεύσετε το Avira με άλλους τρόπους). 

Ενώ το Avira Antivirus κατάφερε να εξασφαλίσει τη εργαστηριακή συσκευή από μια επίθεση botnet, απέτυχε να μπλοκάρει ένα από τα κομμάτια του οικονομικού κακόβουλου λογισμικού που δοκιμάστηκε. Απέτυχε επίσης το τεστ προσομοιωτή, παρόλο που ήταν σε καλή παρέα – όλα εκτός από τα τρία προγράμματα προστασίας από ιούς που δοκιμάστηκαν επίσης απέτυχαν σε αυτό το τεστ.

Υποστήριξη

Η Avira προσφέρει δύο επίπεδα υποστήριξης: το δωρεάν επίπεδο και το επίπεδο επί πληρωμή. Και οι δύο προσφέρουν κάποια μορφή άμεσης επικοινωνίας με τους υπαλλήλους της Avira, αλλά η πιο άμεση επαφή περιορίζεται κατανοητά σε άτομα που δίνουν χρήματα στην Avira. Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις σας με οποιοδήποτε επίπεδο υποστήριξης, αλλά αν θέλετε να ακούσετε μια ανθρώπινη φωνή, θα σας κοστίσει.

Στο δωρεάν επίπεδο, έχετε μια σειρά ισχυρών άρθρων γνώσης, ένα κανάλι YouTube γεμάτο σε βάθος εκπαιδευτικά βίντεο και εκπαιδευτικά βίντεο και ένα ενεργό φόρουμ κοινότητας. 

Η γνωστική βάση περιλαμβάνει αντιμετώπιση προβλημάτων για τυχόν λάθη, εξηγήσεις σχετικά με διάφορες δυνατότητες και γρήγορες πληροφορίες για ορισμένα από τα προϊόντα. Χωρίζεται ανά χαρακτηριστικό για να διευκολύνει την πλοήγηση ή μπορείτε να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη ερώτηση. Αν και ορισμένοι από τους συνδέσμους είναι λίγο τεχνικοί, δεν είναι δύσκολο να βρείτε αυτό που χρειάζεστε.

υποστήριξη avira

Τα φόρουμ είναι επίσης αρκετά ενεργά, και έχουν υπαλλήλους της εταιρείας να απαντούν σε ερωτήσεις καθημερινά. Επειδή η Avira εδρεύει στη Γερμανία, κάθε φόρουμ είναι ένα μείγμα αγγλικών και γερμανικών, κάτι που μπορεί να δυσκολέψει να βρει μια απάντηση στην ερώτησή σας εάν έχει ήδη προσφερθεί.

Η υποστήριξη μέσω email και τηλεφώνου προσφέρεται μόνο με λογαριασμούς επί πληρωμή. Ωστόσο, αυτές οι επιλογές προσφέρονται επίσης σε λογαριασμούς που χρησιμοποιούν μια δωρεάν δοκιμή ενός προϊόντος επί πληρωμή. 

Η τηλεφωνική υποστήριξη προσφέρεται κατά τη διάρκεια της ημέρας στην Κεντρική Ευρώπη, ενώ το email προσφέρεται 24 ώρες την ημέρα. Δεν προσφέρουν καθόλου μια επιλογή ζωντανής συνομιλίας, καθυστερώντας πίσω από την υποστήριξη που προσφέρουν ανταγωνιστές όπως το Trend Micro (διαβάστε το Trend Micro Antivirus + κριτική).

Όταν στείλαμε ένα αίτημα μέσω email, ένας υπάλληλος της Avira απάντησε σε αυτό εντός μίας ώρας. Ωστόσο, αυτό ήταν το μεσημέρι της εβδομάδας, εντός ωρών εργασίας τόσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και για την Κεντρική Ευρώπη, όπου φαίνεται να βρίσκεται η υποστήριξη πελατών τους. Η εμπειρία σας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πότε χρειάζεστε υποστήριξη.

Η Avira εκτελεί μια σελίδα υποστήριξης Twitter που δεν κάνει διάκριση μεταξύ δωρεάν και πληρωμένων πελατών, σε περίπτωση που χρειάζεστε μια προσωπική πινελιά, αλλά δεν έχετε πρόσβαση σε υποστήριξη μέσω email. Επίσης, παραδόξως, η Avira τρέχει μια σελίδα Pinterest εάν προτιμάτε την υποστήριξή σας μέσω επιμελημένων καρφιτσών.

avira-pinterest

Παρόλο που τα δύο επίπεδα υποστήριξης είναι κάπως άβολα, αναγκάζοντας τους ελεύθερους χρήστες να βασίζονται σε φόρουμ κοινότητας και κοινωνικά μέσα για να λάβουν απαντήσεις, η βάση γνώσεων είναι τόσο καλά συντηρημένη που δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα τις περισσότερες φορές. Επιπλέον, οι επιλογές κοινωνικών μέσων παρέχουν σε κάθε χρήστη τη δυνατότητα να μιλήσει σε έναν άνθρωπο σχετικά με τα τεχνικά προβλήματα ή τις ερωτήσεις του. 

Η συμπερίληψη της τηλεφωνικής υποστήριξης, σε αντίθεση με ορισμένα λιγότερο υποστηρικτικά προγράμματα όπως το ZoneAlarm (διαβάστε την κριτική μας για το ZoneAlarm Antivirus), θέτει την Avira σε μια θέση πάνω από πολλά άλλα προγράμματα προστασίας από ιούς.

Η ετυμηγορία

Το Avira Antivirus είναι ένα υπέροχο πρόγραμμα. Έχει ό, τι θα θέλατε από μια σουίτα ασφαλείας και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που δεν συνειδητοποιήσατε ότι θέλετε, όλα χωρίς να αισθάνεστε γεμάτα ή φουσκωμένα. 

Η προστασία από ιούς υπερισχύει των ανταγωνιστών, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή για καθαρή προστασία από κακόβουλα προγράμματα, ακόμη και χωρίς το επιπλέον πλεονέκτημα. Η υποστήριξή του είναι επίσης λεπτομερής και εύκολη στην πρόσβαση σε πολλές πλατφόρμες. 

Ωστόσο, το κόστος του βάζει την Avira Prime από το εύρος τιμών των περισσότερων χρηστών, ειδικά με τόσα πολλά πιο προσιτά προγράμματα προστασίας από κακόβουλα προγράμματα στην αγορά σήμερα. 

Η πολύγλωσση βάση χρηστών της θα πρέπει επίσης να χωριστεί σε ξεχωριστά κανάλια υποστήριξης πελατών για σκοπούς χρηστικότητας, οπότε δεν αναζητάτε γερμανικά βίντεο ή δημοσιεύσεις φόρουμ αναζητώντας απάντηση στο πρόβλημά σας.

Ενώ το Avira είναι μια σταθερή επιλογή για τις ανάγκες σας για ιούς, ρίξτε μια ματιά στις άλλες κριτικές για ιούς για να δείτε τι αντιμετωπίζει, εάν δεν είστε έτοιμοι να εξοικονομήσετε χρήματα. Ποια είναι η εμπειρία σας με την Avira και την προστασία από κακόβουλα προγράμματα; Ενημερώστε μας στα σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map