Αναθεώρηση του OneDrive για επιχειρήσεις – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση του OneDrive για επιχειρήσεις

Το OneDrive για επιχειρήσεις είναι μια καλή, προσιτή επιλογή EFSS για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν πλήρη ενσωμάτωση του Office Online, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν πάρα πολλά. Ανατρέξτε στην πλήρη αναθεώρηση του OneDrive Business για όλες τις λεπτομέρειες.


Καλύτερο EFSS

Η Microsoft παράγει δημοφιλές λογισμικό εδώ και δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου λογισμικού παραγωγικότητας για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Αυτή η τάση συνεχίστηκε και με την υπηρεσία OneDrive για επιχειρήσεις, η Microsoft αποφάσισε να πάρει ένα κομμάτι της αγοράς cloud που απευθύνεται σε επιχειρηματικούς χρήστες. Σε αυτήν την κριτική του OneDrive για επιχειρήσεις, θα την αναλύσουμε και θα σας πούμε γιατί είναι ένας από τους καλύτερους παρόχους EFSS.

Το OneDrive για επιχειρήσεις, όπως η έκδοση για τους καταναλωτές (για την οποία μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο OneDrive), ενσωματώνεται στο Office Online, το οποίο το καθιστά μία από τις καλύτερες υπηρεσίες για τη βελτίωση της διαδικτυακής συνεργασίας. Επιπλέον, είναι απίστευτα προσιτό, το οποίο ήταν μια ευπρόσδεκτη τάση στο λογισμικό παραγωγικότητας της Microsoft τα τελευταία χρόνια. 

Υπάρχουν όμως αρκετά μειονεκτήματα. Δεν διαθέτει υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι αναφορές δεν λειτουργούν σωστά, η αναζήτηση στον πελάτη ιστού είναι με λάθη και ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας δεν λειτουργεί στο Linux. Επιπλέον, δεν υπάρχει συγχρονισμός σε επίπεδο μπλοκ, αλλά αυτή είναι η τάση με τα εργαλεία EFSS.

Μείνετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα μειονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν είναι το πιο κατάλληλο εργαλείο αποθήκευσης cloud για τις επιχειρηματικές σας ανάγκες.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το OneDrive για επιχειρήσεις

Τιμολόγηση

Το OneDrive για επιχειρήσεις προσφέρει επτά προγράμματα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, οπότε δεν θα υποφέρετε από κακή ευελιξία προγράμματος. Τούτου λεχθέντος, η εύρεση του σωστού προγράμματος μπορεί να είναι δύσκολη, επειδή η Microsoft έχει ξεχωριστά σύνολα τιμών για τα OneDrive για επιχειρήσεις και Office 365 Business.

Η σελίδα OneDrive για επιχειρήσεις εμφανίζει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Office 365 Business Premium, το οποίο κοστίζει 150 $ ετησίως και παρέχει το Office 365. Ωστόσο, υπάρχει ένα ελαφρώς φθηνότερο επιχειρηματικό σχέδιο, το Office 365 ProPlus, το οποίο περιλαμβάνει το Office 365 αλλά δεν περιλαμβάνει email επιχειρηματικής κλάσης φιλοξενία, Exchange, SharePoint, Microsoft Teams και Yammer.

Τιμές OneDrive για επιχειρήσεις

Το OneDrive για επιχειρηματικό σχέδιο One και Two απαιτεί να πληρώνετε ετησίως. Το πρώτο είναι 60 $ ετησίως και σας δίνει 1 TB αποθηκευτικού χώρου ανά χρήστη. Επιπλέον, σας επιτρέπει επίσης να ανεβάσετε αρχεία μεγέθους έως 15 GB, καθώς και να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε έγγραφα Word, PowerPoint, Excel και OneNote χρησιμοποιώντας το Office Online.

Το Plan Two είναι 120 $ ετησίως και παρέχει όλα τα οφέλη του πρώτου πακέτου, μαζί με προηγμένη πρόληψη απώλειας δεδομένων και απεριόριστο χώρο αποθήκευσης. 

Το πρόγραμμα Office 365 Business Premium σας δίνει 1 TB ανά χρήστη, αλλά περιλαμβάνει τα πάντα από τα προηγούμενα προγράμματα και προσθέτει το Office 365 και άλλες εφαρμογές της Microsoft, όπως Exchange, SharePoint, Teams και Yammer. 

Επιπλέον, σας προσφέρει φιλοξενία email επιχειρηματικής κλάσης, εκδόσεις για επιτραπέζιους υπολογιστές εφαρμογών γραφείου, υποστήριξη αδειών για έως και πέντε υπολογιστές, πέντε τηλέφωνα και πέντε tablet ανά άδεια και απεριόριστες συναντήσεις τηλεδιάσκεψης HD για έως 250 άτομα. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε έως και 300 χρήστες. Είναι 15,00 $ ανά μήνα ανά χρήστη ή 150 $ αν επιλέξετε να πληρώσετε για ένα χρόνο εκ των προτέρων.

Εάν χρειάζεστε μόνο το Office 365, χωρίς πρόσθετες εφαρμογές και φιλοξενία επαγγελματικών email, μπορείτε να εξοικονομήσετε λίγη εγγραφή στο πρόγραμμα Office 365 ProPlus για 144 $ ανά έτος ανά χρήστη. Παρέχει επίσης 1 TB αποθηκευτικού χώρου OneDrive EFSS ανά χρήστη και μπορείτε να έχετε απεριόριστους χρήστες (όπως όλα τα παρακάτω σχέδια). 

Ωστόσο, εάν δεν χρειάζεστε το Office 365 αλλά χρειάζεστε εφαρμογές, όπως ομάδες και Yammer, και φιλοξενία email με μια προσαρμοσμένη διεύθυνση email, μπορείτε να πάτε με το πρόγραμμα Office 365 E1, το οποίο είναι 86 $ ανά έτος ανά χρήστη. Αυτό το σχέδιο σας παρέχει επίσης 1 TB αποθηκευτικού χώρου OneDrive EFSS ανά χρήστη και έως 50 GB σε χώρο γραμματοκιβωτίου.

Το πρόγραμμα Office 365 E3 συνδυάζει αυτά που παρέχουν και τα δύο προηγούμενα σχέδια, αυξάνει το χώρο του γραμματοκιβωτίου στα 100 GB και παρέχει εκδόσεις επιφάνειας εργασίας για τις εφαρμογές του Office. Προσφέρει επίσης το eDiscovery, το οποίο βοηθά στην παροχή πληροφοριών που χρησιμοποιούνται για νομικές υποθέσεις και παρέχει τη δυνατότητα καθορισμού μη αυτόματων ταξινομήσεων και μη αυτόματων πολιτικών διατήρησης και διαγραφής.

Το τελευταίο πρόγραμμα, το Office 365 E5, προσθέτει προηγμένες δυνατότητες ασφάλειας, ανάλυσης και φωνής στις δυνατότητες του προηγούμενου προγράμματος. 

Περιλαμβάνει επίσης την ασφάλεια εφαρμογών cloud του Office 365. ηχητική διάσκεψη · αυτόματη ταξινόμηση, έξυπνη εισαγωγή και πολλά άλλα με την Προηγμένη διαχείριση δεδομένων · και προηγμένες προσωπικές και οργανωτικές αναλύσεις με το MyAnalytics. Όλα αυτά θα σας επιστρέψουν για 420 $ ανά έτος ανά χρήστη.

Περιορισμός OneDrive για επιχειρήσεις

Ο απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος σε οποιοδήποτε πρόγραμμα απαιτεί να έχετε πέντε ή περισσότερους χρήστες. Διαφορετικά, από προεπιλογή 1TB ανά χρήστη. Εάν έχετε πέντε ή περισσότερους χρήστες, αρχικά λαμβάνετε 1 TB ανά χρήστη, αλλά οι διαχειριστές μπορούν να το αυξήσουν σε 5 TB ανά χρήστη. 

Αφού το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να ζητήσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης επικοινωνώντας με την υποστήριξη της Microsoft. Μπορείτε να λάβετε έως και 25 TB ανά χρήστη αποθηκευτικού χώρου για το OneDrive για επιχειρήσεις. Πέρα από αυτό, μπορείτε να λάβετε 25 TB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου μέσω ιστότοπων της ομάδας SharePoint για μεμονωμένους χρήστες. Αυτό δεν είναι αληθινό απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, αλλά τουλάχιστον η Microsoft είναι εκ των προτέρων σχετικά με αυτό.

Το OneDrive για επιχειρήσεις είναι γενικά φθηνότερο από το μεγαλύτερο μέρος του διαγωνισμού, και οι χρήστες του λαμβάνουν το δικό τους ξεχωριστό χώρο αποθήκευσης. Αυτό είναι τεράστιο, δεδομένου ότι με πολλές άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Dropbox, οι χρήστες μοιράζονται χώρο. Ωστόσο, τα σχέδια με υψηλότερες τιμές περιλαμβάνουν το Office 365, οπότε η αξία τους εξαρτάται από το πόσο χρειάζεστε το πακέτο εφαρμογών του Office.

Εμπειρία χρήστη

Παρόλο που το OneDrive είναι υπηρεσία Microsoft, είναι διαθέσιμο για Windows και macOS, το οποίο επιτρέπει στους υπαλλήλους σας να χρησιμοποιούν μια συσκευή που προτιμούν. Δεν αποτελεί έκπληξη, ωστόσο, ότι δεν υποστηρίζει το Linux.

φάκελος onedrive-for-business-sync

Μετά την εγκατάσταση του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, το OneDrive δημιουργεί έναν ειδικό φάκελο συγχρονισμού. Τα αρχεία που τοποθετείτε σε αυτόν το φάκελο θα αποθηκευτούν τόσο στον σκληρό σας δίσκο όσο και στο cloud. Αυτό σας επιτρέπει να συγχρονίζετε αρχεία σε σχεδόν πραγματικό χρόνο μεταξύ συσκευών, είτε αυτά ανήκουν σε εσάς είτε στους συμπαίκτες σας. Θα μιλήσουμε περισσότερα για τον συγχρονισμό σε μια ενότητα παρακάτω.

onedrive-for-business-tray-icon

Εκτός από το φάκελο συγχρονισμού, ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας αποτελείται από ένα εικονίδιο δίσκου συστήματος. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό το εικονίδιο, θα εμφανιστεί ένα ελκυστικό και καθαρό παράθυρο πάνω από αυτό. Το παράθυρο εμφανίζει τα πρόσφατα αρχεία σας και σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στη ρύθμιση, να ανοίξετε το φάκελο συγχρονισμού και να ξεκινήσετε τον υπολογιστή-πελάτη ιστού.

onedrive-for-business-web-client

Πελάτης Web OneDrive για επιχειρήσεις

Ο πελάτης διαδικτύου OneDrive είναι διαισθητικός και ευχάριστος επειδή υπάρχει άφθονος αρνητικός χώρος και το χρωματικό συνδυασμό καθιστά εύκολο να εντοπίσετε αυτό που χρειάζεστε. 

Το μενού στην αριστερή πλευρά σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε στην εφαρμογή, ενώ η γραμμή αναζήτησης πάνω σας βοηθά να βρείτε γρήγορα τα δεδομένα που χρειάζεστε. Δηλαδή, αν λειτούργησε σωστά. Για εμάς, η αναζήτηση δεν εμφάνισε αποτελέσματα κατά τις πρώτες αρκετές ώρες χρήσης.

Πάνω από την αναζήτηση, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη εφαρμογών της Microsoft. Το κεντρικό παράθυρο εμφανίζει τα αρχεία σας σε προβολή λίστας. Μπορείτε να επιλέξετε να ταξινομήσετε αρχεία διαφορετικά ή να τα εμφανίσετε σε “συμπαγείς” ή “πλέγμα” προβολές.

Υπάρχει επίσης ένας σύνδεσμος κάτω από το μενού πλοήγησης που ονομάζεται “Διαχειριστής OneDrive”, ο οποίος σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στη διαχείριση χρηστών, τη χρέωση, την υποστήριξη και παρόμοιες επιλογές.

Εάν πρέπει να εκτελέσετε ενέργειες σε αρχεία ή φακέλους, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ, να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω τους και να κάνετε κλικ στις τρεις κουκκίδες που εμφανίζονται ή να επιλέξετε ένα αρχείο ή φάκελο και να χρησιμοποιήσετε τις ενέργειες πάνω από το κεντρικό τμήμα. Μας αρέσει αυτή η ευέλικτη προσέγγιση για την εκτέλεση ενεργειών. Επιπλέον, η επάνω δεξιά γωνία σάς επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις και να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας.

onedrive-for-business-mobile-client

Εφαρμογές OneDrive για επιχειρήσεις

Η εμπειρία κινητής τηλεφωνίας είναι τόσο ευχάριστη όσο η εμπειρία ιστού και ο πελάτης κινητής τηλεφωνίας είναι ακόμη πιο εύκολος στη χρήση. Ο πελάτης εμφανίζει τα αρχεία σας από προεπιλογή και πρέπει να πατήσετε μόνο το κουμπί “συν” για να ανεβάσετε αρχεία, να σαρώσετε ένα έγγραφο, να τραβήξετε και να προσθέσετε μια φωτογραφία και να δημιουργήσετε ένα φάκελο, έγγραφο Word ή PowerPoint. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας την κάτω γραμμή.

Διαχείριση χρηστών

Προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το OneDrive για συνεργασία με άλλους, πρέπει να προσθέσετε χρήστες από το κέντρο διαχείρισης του OneDrive.

onedrive-for-business-admin-κονσόλα

Το κέντρο διαχείρισης σάς παρέχει κάρτες διασύνδεσης, τις οποίες μπορείτε να παραγγείλετε και να διαχειριστείτε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να μετακινήσετε ή να διαγράψετε υπάρχουσες κάρτες ή να προσθέσετε νέες. Το σύνολο των καρτών έχει ως εξής:

 • Λογισμικό Office 365: σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε εφαρμογές του Office 365
 • Χρέωση: εμφανίζει τα στοιχεία χρέωσής σας
 • Εκπαίδευση και οδηγοί: σας βοηθά να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση του OneDrive για επιχειρήσεις
 • Διαχείριση χρηστών: σας επιτρέπει να επαναφέρετε τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών, καθώς και να προσθέτετε, να επεξεργάζεστε και να καταργείτε λογαριασμούς
 • Πρόσβαση βάσει ρόλου για διαχειριστή: σας επιτρέπει να εκχωρείτε εξειδικευμένους ρόλους διαχειριστή σε χρήστες
 • Υγεία υπηρεσιών: παρακολουθεί την υγεία των υπηρεσιών του Office 365
 • Αναφορές ενεργών χρηστών του Office 365: δείχνει πόσους χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μία εφαρμογή του Office
 • Azure ενεργός κατάλογος: παρέχει πρόσβαση σε κοινές εργασίες Azure
 • Τομείς: διαχειρίζεται τους τομείς σας και παρακολουθεί την κατάστασή τους

Η κάρτα “πρόσβαση βάσει διαχειριστή για διαχειριστή” σάς επιτρέπει να εκχωρήσετε τρεις εξειδικευμένους ρόλους διαχειριστή:

 • Διαχειριστής λογαριασμού χρήστη: μπορεί να δημιουργήσει και να διαχειριστεί χρήστες και ομάδες, να αλλάξει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών, να παρακολουθήσει την υπηρεσία OneDrive και να διαχειριστεί εισιτήρια υποστήριξης
 • Διαχειριστής ασφάλειας: έχει πλήρη πρόσβαση για τη διαχείριση της διαμόρφωσης των υπηρεσιών που σχετίζονται με την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας και της προστασίας πληροφοριών
 • Διαχειριστής υπηρεσίας Exchange: αποκτά πλήρη πρόσβαση στο Exchange Online και μπορεί να διαχειριστεί παραλήπτες αλληλογραφίας, ροή αλληλογραφίας, συμμόρφωση μηνυμάτων και προστασία αλληλογραφίας, όπως anti-spam και κακόβουλα προγράμματα.

  onedrive-for-business-user-management

  Μπορείτε να εκχωρήσετε άλλους ρόλους επιλέγοντας έναν ενεργό χρήστη στην προβολή “διαχείριση χρηστών” και κάνοντας κλικ στην επιλογή “διαχείριση ρόλων”. Η πλευρική γραμμή που εμφανίζεται στα δεξιά δείχνει τους πολλούς ρόλους που μπορείτε να επιλέξετε, όπως παγκόσμιος διαχειριστής, διαχειριστής υπηρεσίας και καθολικός αναγνώστης.

  onedrive-for-business-ρόλοι

  Η ίδια προβολή σάς επιτρέπει να προσθέσετε νέους χρήστες, κάτι που είναι απλό. Πρέπει να εισαγάγετε τις βασικές πληροφορίες ενός χρήστη, να επιλέξετε εάν θα παραχωρήσετε άδεια χρήσης ή όχι, να εκχωρήσετε έναν ρόλο και να ολοκληρώσετε.

  Εάν διαθέτετε άδεια χρήσης σε έναν χρήστη, θα χρεωθείτε με το μηνιαίο ή ετήσιο ποσοστό συνδρομής. Οι χρήστες χωρίς άδειες μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο σε περιεχόμενο και δεν λαμβάνουν 1 TB προσωπικού χώρου αποθήκευσης στο cloud. Για να διευκολύνεται η διαχείριση των χρηστών και των ρόλων τους, το OneDrive σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ομάδες και να τους εκχωρείτε.

  onedrive-for-business-groups

  Οι αναφορές είναι μια άλλη σημαντική πτυχή της διαχείρισης χρηστών. Το OneDrive σάς παρέχει αναφορές χρήσης, καθώς και αναφορές ασφάλειας και συμμόρφωσης. Ωστόσο, δεν είδαμε πληροφορίες για τα αρχεία μας στο OneDrive, παρόλο που ανεβάσαμε αρχεία και δημιουργήσαμε έναν σύνδεσμο κοινής χρήσης.

  onedrive-for-business-αναφορές

Ντοσιέ & Κοινή χρήση αρχείων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OneDrive για επιχειρήσεις για να μοιραστείτε περιεχόμενο με εσωτερικούς ή εξωτερικούς συνεργάτες μέσω email ή δημιουργώντας έναν σύνδεσμο που δείχνει το φάκελο ή το αρχείο που θέλετε να κοινοποιήσετε.

onedrive-for-business-create-link

Οι επιλογές ασφάλειας για κοινή χρήση σάς επιτρέπουν να ορίσετε συνδέσμους να λήγουν μετά από έναν ορισμένο αριθμό ημερών, να περιορίσετε την πρόσβαση συνδέσμου σε συγκεκριμένα άτομα και να ρυθμίσετε κωδικούς πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την επεξεργασία και να περιορίσετε τον σύνδεσμο, ώστε να λειτουργεί μόνο με μια συγκεκριμένη ομάδα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οποιονδήποτε έχει τον σύνδεσμο, άτομα στον οργανισμό σας, άτομα με υπάρχουσα πρόσβαση ή συγκεκριμένα άτομα.

onedrive-for-business-link-security

Υπάρχει επίσης μια ξεχωριστή προβολή “κοινής χρήσης”, η οποία δείχνει όλο το περιεχόμενο που έχετε μοιραστεί και τι έχουν μοιραστεί άλλοι μαζί σας.

Συγχρονισμός

Ο συγχρονισμός συσκευών ή ο συγχρονισμός, είναι ο βασικός μηχανισμός μιας υπηρεσίας αποθήκευσης cloud, η οποία βοηθά στην προώθηση της διαδικτυακής συνεργασίας. Ο συγχρονισμός επιτρέπει σε εσάς και τους συμπαίκτες σας να έχετε πρόσβαση στα ίδια δεδομένα από διάφορες συσκευές και να βλέπετε τις αλλαγές του άλλου σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη αποστολής αρχείων μέσω email ή μεταφοράς μέσω USB stick ή άλλου υλικού. 

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο κοινός μηχανισμός που συγχρονίζει τα κέντρα είναι ένας ειδικός φάκελος που αντιγράφει περιεχόμενο από το cloud στον σκληρό σας δίσκο και το αντίστροφο. Σε όλες τις άλλες πτυχές, αυτός ο φάκελος μοιάζει με οποιονδήποτε άλλο φάκελο συστήματος αρχείων.

φάκελος onedrive-for-business-sync

Συγχρονισμός OneDrive για επιχειρήσεις

Οι ταχύτητες συγχρονισμού του OneDrive για αρχικές μεταφορτώσεις αρχείων και λήψεις είναι παρόμοιες με αυτές που βλέπουμε με άλλες υπηρεσίες. Συγχρονίσαμε τον δοκιμαστικό φάκελο 1 GB σε μόλις ένα λεπτό περισσότερο από αυτό που περιμέναμε, λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα μεταφόρτωσης. Όπου μερικές φορές η υπηρεσία είναι χαλασμένη όταν κάνετε αλλαγές σε αυτά τα αρχεία.

Ο καλύτερος τρόπος για να χειριστείτε τις αλλαγές αρχείων είναι να χρησιμοποιήσετε μια λειτουργία που ονομάζεται “συγχρονισμός επιπέδου μπλοκ”, επίσης γνωστή ως “διαφορικός συγχρονισμός”. Με τον συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ σε αναπαραγωγή, ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας θα συγχρονίσει μόνο τμήματα του αρχείου που αλλάζουν, αντί για ολόκληρο το αρχείο. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ταχύτερες ταχύτητες συγχρονισμού και μειωμένο εύρος ζώνης.

Προς το παρόν, το OneDrive χρησιμοποιεί συγχρονισμό επιπέδου αποκλεισμού μόνο για αρχεία του Microsoft Office. Αυτό είναι ακόμα καλό, δεδομένου ότι πολλές υπηρεσίες EFSS δεν χρησιμοποιούν καθόλου συγχρονισμό σε επίπεδο μπλοκ. Η Microsoft στοχεύει να το βελτιώσει επειδή, σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου της Microsoft, ο συγχρονισμός σε επίπεδο μπλοκ θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2020. 

Εάν δεν θέλετε να περιμένετε, το Dropbox Business είναι μια καλή υπηρεσία που παρέχει συγχρονισμό σε επίπεδο αποκλεισμού. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Dropbox Business στην κριτική μας για το Dropbox Business.

Αυτήν τη στιγμή, ωστόσο, το OneDrive διαθέτει μια τακτοποιημένη δυνατότητα συγχρονισμού που δεν διαθέτουν τα περισσότερα άλλα εργαλεία EFSS: τη δυνατότητα αποκλεισμού συγχρονισμού ορισμένων τύπων αρχείων. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε, για παράδειγμα, να αποτρέψετε την αποθήκευση των σημαντικών αναφορών σας στους σκληρούς δίσκους των υπαλλήλων σας. Ωστόσο, μια πιο σημαντική δυνατότητα που λαμβάνετε με το OneDrive για επιχειρήσεις είναι ο επιλεκτικός συγχρονισμός.

Ο επιλεκτικός συγχρονισμός σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό για συγκεκριμένους φακέλους, γεγονός που τους εμποδίζει να αποθηκευτούν στον σκληρό σας δίσκο. Αυτό είναι χρήσιμο για επαγγελματίες χρήστες που χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές με μονάδες στερεάς κατάστασης χαμηλής χωρητικότητας.

Εργαλεία παραγωγικότητας

Τα εργαλεία που βελτιώνουν την παραγωγικότητα είναι εκεί που λάμπουν οι υπηρεσίες EFSS. Οι ενσωματωμένες εφαρμογές συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, επιτρέποντάς σας να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε αρχεία στο cloud από το πρόγραμμα-πελάτη ιστού χρησιμοποιώντας διάφορες εφαρμογές. 

Φυσικά, το OneDrive για επιχειρήσεις διαθέτει πολλές εφαρμογές Microsoft στο πίσω μέρος, οι οποίες σας βοηθούν να επιτύχετε αυξημένη παραγωγικότητα και πολλά άλλα. Το πιο σημαντικό από αυτές τις εφαρμογές είναι, φυσικά, το Microsoft Office.

Εάν αποφασίσετε να εγγραφείτε σε ένα από τα προγράμματα του Office 365, οι υπάλληλοί σας θα μπορούν να κάνουν λήψη και εγκατάσταση εκδόσεων επιτραπέζιων υπολογιστών από τις ακόλουθες εφαρμογές:

 • Word: πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και δημιουργίας εγγράφων
 • Excel: ένα πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων
 • PowerPoint: ένα πρόγραμμα παρουσίασης
 • Outlook: μια διαμορφώσιμη πλατφόρμα email
 • Πρόσβαση (μόνο για υπολογιστή): ένα σύστημα διαχείρισης βάσης δεδομένων
 • Publisher (μόνο για υπολογιστή): μια εφαρμογή δημοσίευσης επιτραπέζιου υπολογιστή

Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές σε έως και πέντε συσκευές ανά χρήστη. Ακόμα και αν δεν επιλέξετε πρόγραμμα με το Office 365, μπορείτε να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε έγγραφα του Office χρησιμοποιώντας το Office Online, το οποίο είναι δωρεάν. Το Office Online περιλαμβάνει Word, Excel, PowerPoint και OneNote. Το OneNote είναι μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων, η οποία έκανε τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων.

onedrive-for-business-office365

Το OneDrive για επιχειρήσεις επιτρέπει επίσης στους χρήστες σας να ενσωματώσουν δωρεάν και επί πληρωμή εφαρμογές τρίτου μέρους στο χώρο αποθήκευσης στο cloud, αρκεί αυτή η δυνατότητα να μην έχει απενεργοποιηθεί στο κέντρο διαχείρισης. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να συνεργάζονται με εργαλεία τρίτων χωρίς να εγκαταλείπουν την πλατφόρμα διαδικτύου OneDrive.

onedrive-for-business-app-library

Η βιβλιοθήκη εφαρμογών χωρίζεται σε κατηγορίες, όπως παραγωγικότητα, αναλυτικά στοιχεία και συνεργασία. Αυτό διευκολύνει την εύρεση εφαρμογών που χρειάζεστε, αλλά αν εξακολουθείτε να αγωνίζεστε να βρείτε τη σωστή εφαρμογή, μπορείτε να την αναζητήσετε χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης. Η βιβλιοθήκη διαθέτει δεκάδες εφαρμογές, μεταξύ των οποίων είναι το Trello, το DocuSign, το Salesforce και άλλα.

Ασφάλεια

Η τοποθέτηση των οικονομικών σας δεδομένων ή της ευαίσθητης πνευματικής ιδιοκτησίας στο cloud μπορεί να είναι ανησυχητική, ακόμη περισσότερο αν χρησιμοποιείτε δημοφιλείς υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, όπως το OneDrive. Εξαιτίας αυτού, η ασφάλεια του cloud γίνεται ακόμη πιο σημαντικός παράγοντας όταν αποφασίζετε για μια υπηρεσία.

Το OneDrive για επιχειρήσεις κρυπτογραφεί δεδομένα σε επίπεδο δίσκου χρησιμοποιώντας το BitLocker και σε επίπεδο αρχείου χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES 256-bit. Η κρυπτογράφηση συνδυάζει τα δεδομένα σας για να τα καταστήσει δυσανάγνωστα χωρίς μυστικό κλειδί. Η Microsoft αποθηκεύει αυτό το κλειδί σε ξεχωριστό διακομιστή στο Azure Key Vault. Τα δεδομένα σας αποθηκεύονται επίσης σε διακομιστές Azure και αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτούς, διαβάστε την κριτική Microsoft Azure.

Η Microsoft χρησιμοποιεί επίσης το πρωτόκολλο TLS για την προστασία δεδομένων κατά τη μεταφορά από τους υπολογιστές σας στα κέντρα δεδομένων της. Το TLS είναι ένας τύπος ασφαλούς σήραγγας, ο οποίος χρησιμοποιεί προστασία RSA 2048-bit για τα δεδομένα σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στη συλλογή SSL έναντι TLS. Επιπλέον, οι μη εξουσιοδοτημένες συνδέσεις μέσω HTTP δεν επιτρέπονται αλλά αντ ‘αυτού ανακατευθύνονται σε HTTPS.

Ωστόσο, η κρυπτογράφηση κατά τη μεταφορά και σε κατάσταση ηρεμίας δεν θα σας προστατεύσει από επιθέσεις που εκμεταλλεύονται τους αδύναμους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους σας. Αυτό είναι δυνατό, επειδή οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης είναι πολύ πιο ευαίσθητοι σε ρωγμές brute-force από ότι είναι τα κλειδιά κρυπτογράφησης. Για αυτόν τον λόγο, σας προτείνουμε να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Ένας άλλος σύμμαχος στον αγώνα σας για την προστασία των διαπιστευτηρίων σύνδεσης είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων. Δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να το ζητήσετε ως διαχειριστής. Όταν είναι ενεργοποιημένοι, οι χρήστες θα πρέπει να εισάγουν έναν ειδικό κωδικό ασφαλείας κατά τη σύνδεση από ένα άγνωστο μηχάνημα, εκτός από τα κανονικά διαπιστευτήριά τους.

Για χρήστες μικρών επιχειρήσεων, θα σας συνιστούσαμε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, επειδή σημαίνει ότι ακόμη και αν κάποιος καταφέρει να κλέψει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών σας, αυτές οι πληροφορίες δεν θα είναι αρκετές για να συνδεθείτε με επιτυχία στον λογαριασμό αποθήκευσης στο cloud.

Το OneDrive για επιχειρήσεις σάς επιτρέπει να ορίσετε μια πολιτική δημιουργίας κωδικού πρόσβασης για τους υπαλλήλους σας, αλλά οι μόνες διαμορφώσεις είναι για λήξεις κωδικού πρόσβασης. Δεν υπάρχει τρόπος να ορίσετε προσαρμοσμένες απαιτήσεις κωδικού πρόσβασης. Ωστόσο, οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να έχουν τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρες και πρέπει να έχουν τρία από τα ακόλουθα: κεφαλαία γράμματα, πεζά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.

Τα προγράμματα του Office 365 σάς παρέχουν επίσης ένα κέντρο διαχείρισης και ελέγχου ασφάλειας, το οποίο αποτρέπει ιούς και άλλες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από το να βλάψουν την επιχείρησή σας. Εάν μια επίθεση πετύχει, ωστόσο, υπάρχει τρόπος να ανακτήσετε τα αρχεία σας. Επιπλέον, διαθέτει εργαλεία που διατηρούν τις πληροφορίες σας απόρρητες και ασφαλείς, καθώς και τη δυνατότητα μοναδικής σύνδεσης.

Επιπλέον, τα αρχεία σας στους διακομιστές της Microsoft αντικατοπτρίζονται σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιοχές Azure, κάτι που μετριάζει κάθε ζημία που θα μπορούσαν να κάνουν οι φυσικές καταστροφές σε ένα μόνο κέντρο δεδομένων. Επιπλέον, μόνο ένας περιορισμένος αριθμός βασικού προσωπικού μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε κέντρα δεδομένων. 

Η Microsoft διαθέτει επίσης ξεχωριστές ομάδες ειδικών που επικυρώνουν συνεχώς τις μεθόδους ασφαλείας των κέντρων δεδομένων της. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις μεθόδους ασφαλείας, διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με την ασφάλεια του κέντρου δεδομένων.

Υποστήριξη

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην υποστήριξη από την επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος-πελάτη ιστού. Αυτό σας επιτρέπει να αναζητήσετε θέματα, αλλά αν θέλετε να εισέλθετε στην πύλη υποστήριξης, πρέπει να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο “ανάγνωση άρθρου στο πρόγραμμα περιήγησης” στο κάτω μέρος. Αυτός είναι ένας μπερδεμένος και μη διαισθητικός τρόπος πρόσβασης στην πύλη υποστήριξης από το πρόγραμμα-πελάτη διαδικτύου.

Ωστόσο, μόλις φτάσετε στην πύλη υποστήριξης, μπορείτε να αναζητήσετε άρθρα βοήθειας χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης ή να περιηγηθείτε ανά κατηγορία θεμάτων όπως “ξεκινήστε”, “συγχρονισμός”, “αρχεία” και “λογαριασμός και αποθηκευτικός χώρος”.

Η βιβλιοθήκη άρθρων έχει πολλά άρθρα που είναι γραμμένα σε βήματα και έχουν εικόνες για να σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε. Επιπλέον, υπάρχει ένα εκπαιδευτικό κέντρο Office 365, το οποίο σας βοηθά να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας χρησιμοποιώντας βίντεο, cheat sheet και διάφορες συμβουλές.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια απάντηση στην ερώτησή σας στην πύλη υποστήριξης, μπορείτε να λάβετε άμεση υποστήριξη από την ομάδα τεχνικής υποστήριξης του OneDrive, περιγράφοντας το πρόβλημά σας και κάνοντας κλικ στο κουμπί “Λήψη βοήθειας”. Αυτό θα εμφανίζει συνδέσμους άρθρων, αλλά αν δεν είναι χρήσιμοι, κάτω από το “call me” μπορείτε να εισαγάγετε τον αριθμό τηλεφώνου σας και να ζητήσετε μια κλήση.

Η κλήση σας εξοικονομεί χρόνο επειδή δεν θα είστε σε αναμονή. Η τηλεφωνική υποστήριξη είναι διαθέσιμη 24/7 και η Microsoft σας ενημερώνει ακόμη και για πόσο καιρό μπορείτε να περιμένετε να περιμένετε μια κλήση. Λάβαμε την επιστροφή κλήσης σε λιγότερο από 14 λεπτά, κάτι που μας ενημέρωσε η πλατφόρμα για να περιμένουμε. Η ζωντανή συνομιλία είναι επίσης μια επιλογή.

Ωστόσο, η υποστήριξη μέσω email δεν είναι, κάτι που είναι περίεργο επειδή είναι το τυπικό κανάλι υποστήριξης για τις περισσότερες λύσεις EFSS.

onedrive-for-business-κοινότητα

Υπάρχει επίσης μια ενεργή κοινότητα χρηστών του OneDrive. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα συζήτηση για να λάβετε βοήθεια σχετικά με το πρόβλημά σας, αλλά μπορείτε επίσης να αναζητήσετε προηγούμενα θέματα φόρουμ σε περίπτωση που κάποιος έχει ήδη δώσει λύση. Συχνά, η ερώτηση χρηστών και ειδικών σε θέματα πληροφορικής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων σε προβλήματα.

Η ετυμηγορία

Το OneDrive για επιχειρήσεις είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες EFSS χάρη στο χαμηλό κόστος και τον ξεχωριστό αποθηκευτικό χώρο για κάθε χρήστη, μια ευχάριστη διεπαφή, ενσωμάτωση με το Microsoft Office και πολλές εφαρμογές τρίτων και καλή υποστήριξη.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δυνατότητες που αποκλείουν συγχρονισμό για ορισμένα αρχεία, επιλέξτε μόνο ορισμένα αρχεία για συγχρονισμό,

εκτελεί εκτεταμένη διαχείριση χρηστών και ομάδων, η οποία περιλαμβάνει την εκχώρηση ρόλων χρήστη. Επίσης, η εμπειρία χρήστη σε όλες τις πλατφόρμες είναι ευχάριστη και απλή.

Υπάρχουν όμως μειονεκτήματα. Δεν υπάρχει συγχρονισμός σε επίπεδο μπλοκ, αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η έλλειψη υποστήριξης Linux, οπότε οι χρήστες που προτιμούν τον πιγκουίνο θα πρέπει να κοιτάξουν αλλού. Επιπλέον, δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στην πύλη υποστήριξης, οι αναφορές χρήσης δεν συμπληρώνονται με δεδομένα και η επιλογή αναζήτησης στην πύλη ιστού είναι με λάθη.

Αυτά δεν είναι τεράστια ζητήματα, αλλά μπορεί να εξαρτώνται από τη δική σας περίπτωση χρήσης. Ωστόσο, συνολικά, το OneDrive για επιχειρήσεις είναι μια εξαιρετική υπηρεσία. Είναι όμως αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησής σας; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map