Επανεξέταση IBM Connections – Ενημερώθηκε το 2020

Κριτική IBM Connections

Φαίνεται ότι οι συνδέσεις IBM έχουν αναμορφωθεί σε ένα εργαλείο κοινωνικών μέσων, απορρίπτοντας πλήρως τα περισσότερα χαρακτηριστικά αποθήκευσης και EFSS. Επομένως, αυτή η κριτική δεν ισχύει πλέον.


Καλύτερο EFSS

Οι ιδιοκτήτες SMB που αναζητούν ένα εργαλείο συνεργασίας cloud με μια αλλαγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να βρουν αυτό που ψάχνουν στις IBM Connections. Εκτός από τις συνήθεις δυνατότητες συγχρονισμού και κοινής χρήσης αρχείων, αυτό το προηγμένο εργαλείο EFSS σάς επιτρέπει να συνομιλείτε, να στέλνετε email, να φιλοξενείτε διαδικτυακές συναντήσεις, ακόμη και να μοιράζεστε την κατάστασή σας με συναδέλφους υπαλλήλους.

Σκεφτείτε το ως το Facebook του χώρου EFSS.

Οι πρόσθετες δυνατότητες επικοινωνίας του καθιστούν τις συνδέσεις IBM καλύτερη επιλογή από το Dropbox, το Box και όλους τους άλλους καλύτερους παρόχους EFSS; Παραμείνετε μαζί μας καθώς εξετάζουμε τις δυνατότητες και τις τιμές της υπηρεσίας και, στη συνέχεια, αναλύστε την εμπειρία χρήστη, τις δυνατότητες συνεργασίας, την ασφάλεια και την υποστήριξη.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για συνδέσεις IBM

Χαρακτηριστικά

Ο παρακάτω πίνακας θα σας δώσει μια γρήγορη ματιά σε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που είναι ενσωματωμένα στην πλατφόρμα Connections.

Λογότυπο IBM Connectionswww-03.ibm.com

Ξεκινά από 600 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Συνεργασία

Συγχρονισμός συσκευών

Επιλεκτικός συγχρονισμός

Συγχρονισμός επιπέδου μπλοκ

Κοινόχρηστοι φάκελοι

Σύνδεση αρχείων

Εκδόσεις αρχείων

Μέγιστο μέγεθος αρχείου
2 GB

Ενσωμάτωση του Microsoft Office

Ενσωμάτωση Εγγράφων Google

Βιβλιοθήκη ενοποίησης εφαρμογών τρίτου μέρους

Παρακολούθηση της δραστηριότητας των χρηστών

Ορισμός ρόλων χρήστη

Δημιουργήστε ομάδες χρηστών

Ασφάλεια

Κρυπτογράφηση σε κατάσταση ηρεμίας
AES-128

Κρυπτογράφηση κατά τη μεταφορά

Ενσωμάτωση κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Προσαρμοσμένες απαιτήσεις κωδικού πρόσβασης

Ενιαία σύνδεση (SSO)

Σκουπίστε απομακρυσμένη συσκευή

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φόρουμ χρηστών

24/7 υποστήριξη

Οι συνδέσεις είναι μια ενδιαφέρουσα υπόθεση στο ότι έχει ορισμένες λειτουργίες (όπως λίστες υποχρεώσεων και διαδικτυακές συναντήσεις) που δεν θα βρείτε με άλλες πλατφόρμες, αλλά ταυτόχρονα λείπουν κάποιες από αυτές που πρέπει να είναι συνηθισμένες (όπως έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων).

Είναι επίσης αδύναμο όσον αφορά τις ενσωματώσεις εφαρμογών τρίτων.

Θα σας δώσουμε μια καλύτερη ιδέα για το πώς θα συμβεί όλα αυτά, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε εάν οι συνδέσεις θα λειτουργήσουν για την επιχείρησή σας αργότερα στην κριτική μας. Πρώτα, όμως, ας μιλήσουμε τιμολόγηση.

Τιμολόγηση

Το IBM Connections έχει τρεις βασικές πλατφόρμες τιμών: Social, S1 και S2. Μπορείτε να πάρετε μια καλή αίσθηση για την υπηρεσία με μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών πριν εγγραφείτε.

Κάθε πρόγραμμα σας παρέχει 1 TB ομαδικού χώρου αποθήκευσης συν 1 GB προσωπικού χώρου αποθήκευσης για κάθε λογαριασμό χρήστη. Είτε πηγαίνετε με τα Social, S2 ή S1, δεν υπάρχουν ελάχιστες απαιτήσεις χρήστη, κάτι που είναι μια αναζωογονητική αλλαγή ρυθμού. Πολλοί άλλοι πάροχοι EFSS δεν έχουν μόνο υψηλές απαιτήσεις, αλλά κοστίζουν δύο φορές περισσότερο ανά χρήστη.  

Το Huddle, για παράδειγμα, απαιτεί τουλάχιστον 15 λογαριασμούς και χρεώνει 20 $ για κάθε έναν από αυτούς.  

Και τα τρία σχέδια συνδέσεων παρέχουν συνεργατική επεξεργασία εγγράφων, συγχρονισμό και κοινή χρήση. Καθένας προσφέρει επίσης δυνατότητες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων για να διατηρείτε επαφή με τους υπαλλήλους σας. Το Connections S2 προσθέτει διαδικτυακές συναντήσεις για έως και 200 ​​συμμετέχοντες. Το S1 προσθέτει χώρο email και wiki.

Εμπειρία χρήστη

Όπως τα περισσότερα εργαλεία συγχρονισμού και κοινής χρήσης αρχείων επιχειρήσεων, μεγάλο μέρος της αλληλεπίδρασης χρήστη με τις συνδέσεις πραγματοποιείται από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Σε αντίθεση με αυτά, τα αρχεία δεν βρίσκονται στο επίκεντρο της εμπειρίας των χρηστών: οι αλληλεπιδράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Η αρχική οθόνη περιλαμβάνει χώρο για την ενημέρωση της κατάστασής σας και την ανάγνωση των άλλων, όπως μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.  

Από το αριστερό περιθώριο, μπορείτε να πλοηγηθείτε σε τέσσερις άλλες προβολές, οι οποίες περιλαμβάνουν αναφορές, ειδοποιήσεις, στοιχεία ενεργειών και αποθηκευμένο περιεχόμενο.

Στη δεξιά πλευρά της πύλης υπάρχει ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να συμμετάσχετε ή να ξεκινήσετε μια ηλεκτρονική σύσκεψη, ένα μέρος για υπενθυμίσεις συμβάντων και ακόμη και μια ροή “συστάσεων” που σας παρέχει εσωτερικές προτάσεις περιεχομένου με βάση το προφίλ σας, τις συνδέσεις και άλλα κριτήρια.

Η γραμμή πλοήγησης στο επάνω μέρος της σελίδας σάς επιτρέπει να επισκέπτεστε άλλες σελίδες, όπως αλληλογραφία, ημερολόγιο, λίστα επαφών και τις κοινότητες (ομάδες) στις οποίες ανήκετε. Για να φτάσετε πραγματικά στα αρχεία σας, πρέπει να κάνετε κλικ στο “περισσότερα” και να επιλέξετε “αρχεία” από το αναπτυσσόμενο μενού.

Η προσέγγιση δεν είναι κακό, είναι απλώς διαφορετική. Η IBM αποφάσισε να επισημάνει τις κοινωνικές δυνατότητες του Connections μέσω συγχρονισμού και κοινής χρήσης. Για τους ιδιοκτήτες SMB που εργάζονται με απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό, είναι ένας τρόπος για να καλλιεργηθεί μια αίσθηση κοινότητας που διαφορετικά θα έλειπε χωρίς ένα watercooler να κουτσομπολεύουν.

Τα κοινωνικά χαρακτηριστικά είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να οδηγήσετε τη συνεργασία.

Εκτός από τη διασύνδεση ιστού, το Connections διαθέτει έναν υπολογιστή-πελάτη υπολογιστή για Windows και Mac. Όπως με πολλά άλλα εργαλεία EFSS, η εγκατάσταση αυτού του προγράμματος-πελάτη δημιουργεί ένα φάκελο συγχρονισμού στο σύστημα αρχείων σας. Τυχόν αρχεία ή φάκελοι που τοποθετούνται σε αυτόν τον φάκελο μεταφορτώνονται στον αποθηκευτικό χώρο στο cloud.

Η πλειονότητα των εργαλείων αποθήκευσης cloud που έχουμε αξιολογήσει σταματά εκεί. Οι συνδέσεις κάνουν τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντάς σας να περιηγηθείτε στις προβολές φακέλου συγχρονισμού κοινόχρηστου περιεχομένου, κοινότητες και συνεργάτες.

Εάν είστε μακριά από τον υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στις Συνδέσεις από το smartphone σας με εφαρμογές για Android, iOS και Windows Phone για να ενημερώσετε την κατάστασή σας, να ελέγξετε στοιχεία ενεργειών και να επισκεφτείτε κοινότητες.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο cloud και να ανεβάσετε νέο περιεχόμενο από το τηλέφωνό σας.

Παρόλο που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εμπειρία χρήστη του Connections δεν έχει την απλοποιημένη προσέγγιση για συγχρονισμό και κοινή χρήση του Dropbox και των πολλών κλώνων του, είναι μια ωραία αλλαγή ρυθμού που πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα βρουν πολύ περισσότερα σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Διαχείριση χρηστών

Μεγάλο μέρος της διαχείρισης χρηστών με συνδέσεις βασίζεται στη χρήση των «κοινοτήτων». Οι κοινότητες είναι ένας τρόπος να εστιάσετε τη συνεργασία μοιράζοντας πιο εύκολα περιεχόμενο με πολλά άτομα. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να έχετε μια κοινότητα για γραφίστες ή μια κοινότητα για προσωπικό πρώτης γραμμής.

Τα περισσότερα άλλα εργαλεία EFSS ονομάζουν αυτές τις ομάδες. Ωστόσο, η IBM δεν δικαιολογεί την αλλαγή της ορολογίας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι συνδέσεις προχωρούν πολύ περισσότερο στην ενίσχυση των συνεργατικών πτυχών των ομάδων από οποιοδήποτε άλλο εργαλείο EFSS που έχουμε δοκιμάσει.

Κάθε κοινότητα λαμβάνει τη δική της σελίδα κοινότητας, όπου τα μέλη μπορούν να περιηγηθούν στο περιεχόμενο, να δουν ενημερώσεις κατάστασης, να διαβάσουν και να προσθέσουν στο wiki της κοινότητας, να συμμετάσχουν στο φόρουμ της κοινότητας και να ελέγξουν τους σελιδοδείκτες της κοινότητας για ζωτικούς πόρους. 

Κατά την προσθήκη χρηστών, το Connections σάς επιτρέπει να τους εκχωρήσετε έναν από τους τέσσερις ρόλους για τον έλεγχο των δικαιωμάτων τους:

 • Χρήστης: συνεργασία και πρόσβαση αλληλογραφίας
 • Διαχειριστής: πλήρης πρόσβαση για τη διαχείριση λογαριασμού
 • Βοηθός διαχειριστή: Βασική διαχείριση χρήστη / κωδικού πρόσβασης
 • Προγραμματιστής εφαρμογών: Πρόσβαση στην ανάπτυξη επέκτασης

Οι συνδέσεις διαθέτουν επίσης καλά εργαλεία αναφοράς για να σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε το εργατικό δυναμικό σας. Αυτές περιλαμβάνουν περιοχές διαχειριστή για την παρακολούθηση λήψεων αρχείων και τον έλεγχο βασικών μετρήσεων ιστότοπου.

Ντοσιέ & Κοινή χρήση αρχείων

Παρόλο που η πρόσβαση στο περιεχόμενό σας ενδέχεται να είναι θυσιαστή κάτω από έναν σωρό κοινωνικών δυνατοτήτων, οι IBM Connections παίρνουν έναν πιο φιλόδοξο φάκελο προσέγγισης και κοινή χρήση αρχείων από τα περισσότερα εργαλεία EFSS.

Όταν δημιουργείτε έναν φάκελο, σας δίνεται η δυνατότητα να τον διατηρήσετε απόρρητο ή να τον μοιραστείτε με συγκεκριμένα άτομα και κοινότητες. Σε άτομα και κοινότητες μπορούν να δοθεί πρόσβαση μόνο για ανάγνωση, επεξεργασία ή κάτοχος σε αυτόν το φάκελο. Υπάρχει επίσης μια επιλογή να επιτρέπεται σε άλλους να μοιράζονται το φάκελο με άτομα εκτός της επιχείρησής σας.  

Οι ίδιες ρυθμίσεις κοινής χρήσης, μείον κατάσταση κατόχου, είναι διαθέσιμες και για αρχεία. Ορισμένα εργαλεία EFSS επιτρέπουν μόνο την κοινή χρήση φακέλων, με όλα τα αρχεία σε έναν δεδομένο φάκελο να διέπονται από τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης. Η προσθήκη προσαρμογής είναι μια καλή πινελιά.

Μια άλλη επιλογή κοινής χρήσης αρχείων είναι η κοινή χρήση συνδέσμων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο και να κάνετε κλικ στο “copy link”. Όποιος δώσετε αυτόν τον σύνδεσμο θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο αρχείο στο οποίο είναι συνημμένο. Ενώ είναι πρακτικό, αυτή η μέθοδος κοινής χρήσης δεν είναι ακριβώς ασφαλής, ειδικά επειδή οι Συνδέσεις δεν σας επιτρέπουν να προστατεύετε με κωδικό πρόσβασης συνδέσμους ή να τους δίνετε αυτόματες ημερομηνίες λήξης.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την προσέγγιση Connections για κοινή χρήση είναι ότι ενώ η υπηρεσία έχει δύο χρήσιμες προβολές που σας επιτρέπουν να δείτε ποιοι φάκελοι και αρχεία έχουν κοινοποιηθεί σε εσάς, δεν υπάρχει ανάλογη προβολή για να ελέγξετε τους φακέλους και τα αρχεία που έχετε μοιραστεί.

Τα εικονίδια πάνω από τους φακέλους και εκτός από τα ονόματα αρχείων σάς επιτρέπουν να σαρώσετε για κοινόχρηστο περιεχόμενο, αλλά μια σελίδα για να ελέγξετε τα πάντα με μια ματιά χωρίς να χρειάζεται να κάνετε αναζήτηση θα διευκολύνει την παρακολούθηση των κοινοποιήσεων.

Συγχρονισμός

Το IBM Connections χειρίζεται τον συγχρονισμό καλά, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο φακέλου συγχρονισμού που θα είναι εξοικειωμένο με οποιονδήποτε έχει χρησιμοποιήσει το Google Drive, Dropbox, Onedrive ή τα περισσότερα άλλα εργαλεία αποθήκευσης cloud. Η IBM καλεί αυτόν τον φάκελο “Ο δίσκος μου”.

Το μοντέλο φακέλου συγχρονισμού είναι δημοφιλές, επειδή είναι απλό στο σημείο κομψότητας. Φαίνεται και λειτουργεί κυρίως όπως οποιοσδήποτε άλλος φάκελος συστήματος αρχείων.

Η μόνη πραγματική διαφορά είναι ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο μέσα του αποθηκεύεται τόσο στον σκληρό σας δίσκο όσο και στο cloud. Οποιοδήποτε περιεχόμενο τοποθετείται στο φάκελο αποστέλλεται σε ένα κέντρο δεδομένων συνδέσεων και μετά μεταφέρεται σε άλλες συσκευές που έχουν εγκατεστημένο πρόγραμμα-πελάτη συγχρονισμού. Αυτό σας επιτρέπει να μοιράζεστε περιεχόμενο με συνεργάτες σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Δυστυχώς, οι Συνδέσεις δεν χρησιμοποιούν συγχρονισμό διαφορικού ή επιπέδου μπλοκ, όπως κάνει το Dropbox, το οποίο είναι ένα μέσο επιτάχυνσης του συγχρονισμού μετακινώντας μόνο τα μέρη των αρχείων που άλλαξαν πραγματικά.

Ωστόσο, οι συνδέσεις υποστηρίζουν μια άλλη εξαιρετική δυνατότητα συγχρονισμού, που ονομάζεται επιλεκτικός συγχρονισμός. Ο επιλεκτικός συγχρονισμός σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό για συγκεκριμένους φακέλους. Κάτι τέτοιο αποτρέπει την αποθήκευση περιεχομένου cloud στον σκληρό σας δίσκο, κάτι που με τη σειρά του σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο στο δίσκο.

Εργαλεία παραγωγικότητας

Οι συνδέσεις έρχονται με μια χούφτα ενσωματωμένα, εγγενή εργαλεία που θα εγκρίνουν πολλοί επιχειρηματικοί χρήστες. Αυτά περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μια λίστα υποχρεώσεων για την παρακολούθηση στοιχείων δράσης, ένα ημερολόγιο και μια εφαρμογή σημειώσεων.

Τα στοιχεία που δημιουργούνται στη λίστα υποχρεώσεων μπορούν να ανατεθούν σε άλλους για παρακολούθηση εργασιών και προβολή στο ημερολόγιό σας. Αν και δεν είναι τόσο εύκολο στη χρήση ή τόσο οπτικά ελκυστικό όσο το Trello, η ενσωμάτωσή του με το Connections κάνει την ομαλή διαχείριση της συνεργασίας.

Ομοίως, η εφαρμογή Σημειώσεις συνδέσεων δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το Evernote, αλλά, λόγω της ενσωμάτωσής της, εξακολουθεί να είναι μια ωραία επιλογή για την ενίσχυση της παραγωγικότητας εντός του οικοσυστήματος Connections. Χρησιμοποιήστε το για να λάβετε σημειώσεις συνάντησης, καταιγισμός ιδεών και κρυφά να εργαστείτε σε αυτό το μυθιστόρημα κατά τις ώρες γραφείου

Ενώ υπάρχουν πολλές εξαιρετικές εφαρμογές εικονικής σύσκεψης διαθέσιμες σε επιχειρηματικούς χρήστες που ενσωματώνονται στο cloud storage, δεν παρέχουν πολλές υπηρεσίες EFSS τις δικές τους. Οι συνδέσεις κάνουν και η χρήση αυτής της λειτουργίας δεν θα σας κοστίσει επιπλέον χρήματα.

Από την αρχική σελίδα του Connections, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “Host meeting” στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Θα δημιουργηθεί ένα αναγνωριστικό σύσκεψης και ένας σύνδεσμος που μπορείτε να μοιραστείτε με τους συνεργάτες σας και θα ανοίξει το παράθυρο της σύσκεψης.

Από εκεί, μπορείτε να μοιραστείτε την οθόνη σας ή ένα συγκεκριμένο αρχείο που έχετε αποθηκεύσει.

Οι δυνατότητες κοινής χρήσης οθόνης λειτουργούν τόσο ομαλά όσο οποιοσδήποτε άλλος έχουμε χρησιμοποιήσει, συμπεριλαμβανομένων των join.me, Skype για επιχειρήσεις και Zoho, χωρίς καθυστέρηση ή θόλωση της εικόνας για απενεργοποίηση.

Ενώ οι συσκέψεις Connections δεν μπορούν να φιλοξενήσουν 250 συμμετέχοντες όπως το Skype για επιχειρήσεις, μπορεί να φιλοξενήσει 200, κάτι που θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερο από αρκετό για τους περισσότερους επιχειρηματικούς χρήστες. Οι επιλογές σε σύσκεψη περιλαμβάνουν βιβλιοθήκη αρχείων, ροή συσκέψεων, εργαλεία σχεδίασης και επιλογή εγγραφής.

Οι συνδέσεις σας δίνουν μόνο λίγα εργαλεία τρίτων για να διαλέξετε. Η λίστα δεν είναι σχεδόν τόσο μεγάλη ή ενδιαφέρουσα με αυτήν που βρίσκετε με το Dropbox, το Box και μερικές άλλες πλατφόρμες, αν και τα αγαπημένα σας, όπως το SalesForce και μερικές εφαρμογές από τη σουίτα Cisco παρακολουθούν πάρα πολύ.

Τα αγαπημένα που λείπουν περιλαμβάνουν Slack, Trello, IFFT, DocuSign, Zoho και πολλά άλλα κορυφαία ονόματα στην παραγωγικότητα της εργασίας. Ωστόσο, οι κοινωνικές δυνατότητες της Connection καθιστούν αυτές τις απώλειες πολύ λιγότερο κρίσιμες από ότι θα ήταν με οποιοδήποτε άλλο εργαλείο EFSS.

Οι συνδέσεις έχουν μια προσθήκη για το Microsoft Office, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε έγγραφα Word, Excel ή PowerPoint απευθείας στον αποθηκευτικό χώρο των συνδέσεων, αλλά θα θέλαμε να δούμε μια ενσωμάτωση που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης με το Office Online ή ακόμα και τα Έγγραφα Google.

Ασφάλεια

Τυχόν δεδομένα που αποθηκεύετε στο IBM Connections Cloud δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας σε περιττούς διακομιστές. Οι ίδιοι οι διακομιστές διατηρούνται σε ασφαλή κέντρα δεδομένων για να αντέχουν πυρκαγιές, σεισμούς και άλλες καταστροφές.

Στην περίπτωση, όμως, τα κέντρα δεδομένων διατηρούνται και στις δύο ακτές των ΗΠΑ και σε δύο διαφορετικές ιαπωνικές τοποθεσίες. Βιομετρικοί σαρωτές, κάμερες CCTV και 24/7 περιπολίες ασφαλείας χρησιμοποιούνται επίσης για να κρατήσουν τους μη εξουσιοδοτημένους επισκέπτες έξω.

Πριν από τη μεταφορά στο cloud από τη συσκευή σας, τα δεδομένα κρυπτογραφούνται σε 128 bit AES. Ενώ το AES 256-bit είναι πιο ασφαλές και πιο κοινό στον τομέα αποθήκευσης cloud, δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να φοβηθείτε από την απόφαση της IBM να πάει με 128.

Θεωρητικά, θα χρειαζόταν ο πιο προηγμένος υπερυπολογιστής στον κόσμο δισεκατομμύρια χρόνια για να σπάσει AES 128-bit. Τα δεδομένα διαμετακόμισης εξασφαλίζονται περαιτέρω με σήραγγες SSL σε κλήσεις HTTP. Στη συνέχεια, μόλις φτάσει, παραμένει κρυπτογραφημένο ενώ βρίσκεται σε ηρεμία.

Η κρυπτογράφηση κατά τη μεταφορά και σε κατάσταση ηρεμίας προστατεύει τα δεδομένα σας από συγκεκριμένους τύπους διαδικτυακού εγκλήματος. Η κρυπτογράφηση κατά τη μεταφορά προστατεύει τα δεδομένα σας από τις λεγόμενες επιθέσεις man-in-the-middle, ενώ η κρυπτογράφηση σε κατάσταση ηρεμίας προστατεύει τα δεδομένα σας από πιθανές παραβιάσεις διακομιστή.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη ρύθμιση ασφαλείας διαβάζοντας τη Λευκή Βίβλο ασφαλείας cloud IBM Connections. Όπως μπορείτε να περιμένετε από μια εταιρεία τεχνολογίας τόσο σεβαστή όσο η IBM, με τους περισσότερους τρόπους είναι πολύ πλήρης.

Ένα σημαντικό σημείο είναι ότι οι συνδέσεις IBM δεν υποστηρίζουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), κάτι που απαιτεί από τους χρήστες να εισάγουν έναν κωδικό ασφαλείας που αποστέλλεται στο τηλέφωνό τους όταν συνδέονται από μια άγνωστη συσκευή.

Το πρόβλημα με την έξοδο από το 2FA είναι ότι ενώ τα κλειδιά κρυπτογράφησης AES 128-bit ενδέχεται να είναι αδύνατο να σπάσουν, οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι. Η ασφάλεια δύο παραγόντων σημαίνει ότι όποιος υποθέτει τον κωδικό πρόσβασης ενός κατόχου λογαριασμού θα πρέπει επίσης να έχει το τηλέφωνο του κατόχου του λογαριασμού για να τον χρησιμοποιήσει.

Προσθέτοντας το πρόβλημα, δεν υπάρχει επιλογή διαχειριστή για αλλαγή των υποχρεωτικών απαιτήσεων κωδικού πρόσβασης. Τούτου λεχθέντος, οι συνδέσεις αναγκάζουν τουλάχιστον τους χρήστες να δημιουργούν κωδικούς πρόσβασης με τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρες. Επίσης, μπορείτε να ορίσετε λήξεις κωδικού πρόσβασης για να αναγκάσετε τους χρήστες σας να αλλάζουν περιοδικά τα διαπιστευτήριά τους.

Υποστήριξη πελατών

Η εύρεση του καλύτερου καναλιού υποστήριξης για το τεχνικό σας πρόβλημα με μεγαλύτερες εταιρείες μπορεί να μοιάζει λίγο με την αναζήτηση βελόνας σε άχυρα. Η IBM δεν κάνει τα πράγματα ευκολότερα, τουλάχιστον όταν πρόκειται για Συνδέσεις.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι η υποστήριξη λογαριασμού είναι διαθέσιμη μόνο για διαχειριστές συνδέσεων. Όλοι οι άλλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στις επιλογές αυτοβοήθειας. Ως διαχειριστής, για να λάβετε υποστήριξη, πρέπει πρώτα να εγγραφείτε στον αριθμό πελάτη IBM (ICN).

Η τηλεφωνική υποστήριξη είναι διαθέσιμη, αλλά το Connections Cloud δεν περιλαμβάνεται στη λίστα προϊόντων IBM που υποστηρίζονται μέσω αυτού του καναλιού. Η ζωντανή συνομιλία είναι διαθέσιμη, αλλά μόνο για έρευνες πωλήσεων.

Δοκιμάσαμε τους χρόνους απόκρισης τόσο για εισιτήρια υποστήριξης όσο και για τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γενικών ερωτημάτων της IBM. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν λάβαμε ποτέ μια απάντηση, η οποία ενοχλούσε το λιγότερο.  

Η υποστήριξη DIY περιλαμβάνει τεκμηρίωση προϊόντος, συχνές ερωτήσεις, οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων και φόρουμ υποστήριξης κοινότητας. Υπάρχει μια επιλογή αναζήτησης για ευκολότερη πλοήγηση, παρόλο που παρατηρήσαμε ότι πολλές από τις σελίδες που επέστρεψαν μέσω αναζήτησης ήταν κενές.

Δεν μπορέσαμε επίσης να βρούμε πληροφορίες για βασικά θέματα, όπως εκδόσεις και επιλεκτικός συγχρονισμός. Επίσης άσχημα, οι περισσότερες δημοσιεύσεις στο φόρουμ υποστήριξης δεν απαντώνται, καθιστώντας το σχεδόν άχρηστο.

Θα περιμέναμε μια εταιρεία με τη φήμη της IBM στον κλάδο της τεχνολογίας να έχει καλύτερη υποστήριξη. Είναι πιθανό να έχουμε τον κρύο ώμο στις ερωτήσεις βοήθειας, επειδή βρισκόμασταν σε δοκιμαστικό λογαριασμό, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να κερδίσουμε πελάτες.

Η ετυμηγορία

Όσον αφορά την εμπειρία χρήστη και τα στοιχεία, απομακρυνθήκαμε παρακαλώ με την προσέγγιση της IBM για το EFSS. Είναι αλήθεια ότι μας εξέπληξε αρχικά το γεγονός ότι η αποθήκευση αρχείων δεν καταλαμβάνει το επίκεντρο αυτής της εμπειρίας. Ωστόσο, μόλις το συνηθίσετε, αυτό δεν μειώνει πραγματικά την παραγωγικότητα της εργασίας. Με έναν φάκελο συγχρονισμού, τα αρχεία σας ποτέ δεν είναι δύσκολο να βρεθούν, ούτως ή άλλως.

Λειτουργίες όπως ενημερώσεις κατάστασης, εικονικές κοινότητες, λίστες υποχρεώσεων και διαδικτυακές συναντήσεις καθιστούν τις Συνδέσεις μία από τις καλύτερες πλατφόρμες στον χώρο του EFSS όταν πρόκειται για συνεργασία με άλλους.  

Μερικές αδυναμίες, ωστόσο, την αποτρέπουν από το να μπείτε στην πρώτη βαθμίδα των εργαλείων EFSS με τις επιλογές όπως το Dropbox for Business, το Box, το Egnyte Connections και το Citrix ShareFile. Σε αυτά περιλαμβάνονται χωρίς έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, χωρίς προστασία με κωδικό πρόσβασης για κοινές χρήσεις συνδέσμων, ελάχιστες ενσωματώσεις εφαρμογών τρίτων και κακή υποστήριξη.

Εάν αυτές οι απώλειες δεν σας κάνουν παύση, το Connections έχει μια τιμή που πρέπει να προσελκύσει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να δώσουν στους υπαλλήλους τους τα πλεονεκτήματα που παρέχονται με την πλατφόρμα συνεργασίας που συνδέεται με το cloud.

Αυτό είναι για την αναθεώρηση IBM Connections. Θα θέλαμε να ακούσουμε τη δική σας υπηρεσία για τα παρακάτω σχόλια.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map