Επανεξέταση eFolder Anchor – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση άγκυρας eFolder

Μια αξιοπρεπής υπηρεσία που πιθανότατα θα τρομάξει πολλούς από τους δυνητικούς πελάτες της, καθώς η αγορά απαιτεί να περάσει ένας μεσάζων.


Καλύτερο EFSS

Το eFolder Anchor παρέχει υβριδικές (cloud και εσωτερικές εγκαταστάσεις) υπηρεσίες EFSS που απευθύνονται σε αγοραστές SMB και μεσαίες επιχειρήσεις. Το EFSS, συντομογραφία για συγχρονισμό και κοινή χρήση αρχείων επιχείρησης, σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο από επιτραπέζιους και κινητές συσκευές χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο στη διαχείριση της διαδικασίας μεταφοράς αρχείων μόνοι σας.

Καλύτερα, ο συγχρονισμός και η κοινή χρήση σε πραγματικό χρόνο σημαίνει ότι μπορείτε να συνεργαστείτε απρόσκοπτα με συνεργάτες ανεξάρτητα από την απόσταση μεταξύ σας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το eFolder Anchor, ωστόσο, είναι ότι δεν μπορείτε να το αγοράσετε απευθείας από το eFolder: Πρέπει να περάσετε από έναν διαχειριζόμενο συνεργάτη υπηρεσιών. Αυτό κάνει την Άγκυρα έναν πόνο στην αρχή και έναν λόγο για τους ιδιοκτήτες SMB που θέλουν μεγαλύτερη ευελιξία να εξετάσουν άλλες επιλογές.  

Κατά τη διάρκεια αυτής της κριτικής, το Cloudwards.net θα σας καθοδηγήσει στα βασικά στοιχεία του Anchor, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε εάν είναι η καλύτερη πλατφόρμα EFSS για την επιχείρησή σας. Ενώ η Anchor μπορεί να συγχρονίσει περιεχόμενο με τοπικούς διακομιστές, θα μιλήσουμε κυρίως για τις δυνατότητες αποθήκευσης στο cloud, κάτι που δοκιμάσαμε.

Θα ξεκινήσουμε με μια επισκόπηση χαρακτηριστικών και τιμών, προτού ρίξουμε μια πιο λεπτομερή ματιά στην εμπειρία Anchor, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγικότητας της εργασίας, της ασφάλειας, του απορρήτου και της υποστήριξης.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το eFolder Anchor

Χαρακτηριστικά

Ο παρακάτω πίνακας θα σας δώσει μια γρήγορη επισκόπηση ορισμένων από τα βασικά χαρακτηριστικά του Anchor. 

Λογότυπο eFolder Anchorwww.efolder.net

Ελεύθερος

Συνεργασία

Συγχρονισμός συσκευών

Επιλεκτικός συγχρονισμός

Συγχρονισμός επιπέδου μπλοκ

Κοινόχρηστοι φάκελοι

Σύνδεση αρχείων

Εκδόσεις αρχείων

Μέγιστο μέγεθος αρχείου
Απεριόριστο GB

Ενσωμάτωση του Microsoft Office

Ενσωμάτωση Εγγράφων Google

Βιβλιοθήκη ενοποίησης εφαρμογών τρίτου μέρους

Παρακολούθηση της δραστηριότητας των χρηστών

Ορισμός ρόλων χρήστη

Δημιουργήστε ομάδες χρηστών

Ασφάλεια

Κρυπτογράφηση σε κατάσταση ηρεμίας
AES-256

Κρυπτογράφηση κατά τη μεταφορά

Ενσωμάτωση κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Προσαρμοσμένες απαιτήσεις κωδικού πρόσβασης

Ενιαία σύνδεση (SSO)

Σκουπίστε απομακρυσμένη συσκευή

Υποστήριξη

Ζωντανή συζήτηση

Τηλεφωνική υποστήριξη

Φόρουμ χρηστών

24/7 υποστήριξη

Παρόλο που η λίστα δυνατοτήτων είναι καλή, υπάρχουν μερικές αξιοσημείωτες απώλειες, ιδίως όσον αφορά την ασφάλεια (προσαρμοσμένες απαιτήσεις κωδικού πρόσβασης, ενσωμάτωση SSO) και δεν παρεμποδίζουν πολλά τις ενσωματώσεις εφαρμογών πέρα ​​από το Office Online.

Θα εξετάσουμε τόσο τις επιτυχίες όσο και τις απώλειες με περισσότερες λεπτομέρειες καθ ‘όλη την υπόλοιπη κριτική μας.  

Τιμολόγηση

Το eFolder δεν πωλεί απευθείας το Anchor. Ως κάτοχος SMB, θα πρέπει να περάσετε από έναν συνεργάτη διαχειριζόμενων υπηρεσιών (MSP). Εάν αυτός ο όρος σας κάνει παύση, καλώς ήλθατε στο κλαμπ. Η εργασία με MSP μπορεί να είναι μια μικτή τσάντα. Όχι μόνο πρέπει να ελέγξετε το eFolder Anchor, αλλά και να ελέγξετε από ποιον προέρχονται.

Επιπλέον, το eFolder πωλεί το Anchor σε χονδρική πώληση σε MSP στο πρόγραμμα συνεργατών του. Δεν παραθέτει ή διαφημίζει ένα MSRP. Οι συνεργάτες ορίζουν τη δική τους τιμολόγηση ανάλογα με τις ανάγκες τους. Καθιστώντας τα πράγματα πιο σκοτεινά, εκτός από την παροχή του λογισμικού, οι MSP παρέχουν επίσης υπηρεσίες πληροφορικής εξωτερικού για την υποστήριξη του Anchor.

Λοιπόν, θα πρέπει επίσης να τακτοποιήσετε αυτά τα κόστη, εάν είναι κάτι που θέλετε να αναλάβετε. Δεν θα παρέχουμε μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των διαθέσιμων MSP κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης.

Πριν πάτε να αναζητήσετε έναν μεταπωλητή για να αγοράσετε υπηρεσία, μπορείτε να το δοκιμάσετε σε δοκιμαστική περίοδο, η οποία (ευτυχώς) διατίθεται απευθείας από το eFolder. Η δοκιμαστική εκτέλεση σας δίνει 2,5 TB χώρου για να εργαστείτε και να προσθέσετε έως και 25 χρήστες. Οι μεταφορτώσεις αρχείων περιορίζονται στα 2 GB.

Εμπειρία χρήστη

Το Anchor σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο που φιλοξενείται από cloud τόσο από τον υπολογιστή όσο και από την κινητή συσκευή σας.

Τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών περιλαμβάνουν Windows και macOS αλλά όχι Linux. Υπάρχει επίσης μια προσθήκη για το Microsoft Outlook. Πραγματοποιήστε λήψη του προγράμματος-πελάτη επιφάνειας εργασίας, που ονομάζεται Synced Tool (ναι), απευθείας από την πύλη ιστού μόλις εγγραφείτε στο Anchor. Η εγκατάσταση διαρκεί μόλις ένα λεπτό,

Μόλις τελειώσετε, θα έχετε έναν νέο φάκελο “SyncedTool” στην επιφάνεια εργασίας σας. Αυτός ο φάκελος είναι ο γνωστός ως φάκελος συγχρονισμού. Από προεπιλογή, τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν το φάκελο αποθηκεύονται τόσο στον σκληρό σας δίσκο όσο και στο cloud, το οποίο είναι ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται συνήθως από τη βιομηχανία αποθήκευσης cloud.

Η εγκατάσταση του SyncedTool προσθέτει επίσης ένα εικονίδιο γραμμής εργασιών που σας επιτρέπει να μεταβείτε στο φάκελο συγχρονισμού και να αποκτήσετε πρόσβαση στις ιδιότητες. Από τις ιδιότητες, μπορείτε να διαχειριστείτε τις γενικές ρυθμίσεις, να περιορίσετε το μέγεθος του συγχρονισμού εύρους ζώνης, να ρυθμίσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης, να διαχειριστείτε τον επιλεκτικό συγχρονισμό και να παρακολουθείτε τη συνεχιζόμενη δραστηριότητα συγχρονισμού.

Ενώ ο υπολογιστής-πελάτης της επιφάνειας εργασίας είναι κρίσιμος, μεγάλο μέρος της εμπειρίας Anchor εξαρτάται από τη διεπαφή ιστού.

Εάν είστε εξοικειωμένοι με υπηρεσίες όπως το Dropbox, το Box, το OneDrive και τα περισσότερα άλλα εργαλεία αποθήκευσης στο cloud, γνωρίζετε ότι αυτές οι υπηρεσίες ακολουθούν μια γενικά μινιμαλιστική, φιλική προς το χρήστη προσέγγιση. Άγκυρα, όχι τόσο πολύ.

Η διεπαφή ιστού είναι γεμάτη με λειτουργικότητα που ορίζεται κατά τρόπο που θα προκαλέσει δυσφορία στους περισσότερους χρήστες στην αρχή. Αν όμως μπορείτε να σύρετε τον εαυτό σας πάνω από την καμπύλη μάθησης, οι δυνατότητες του Anchor είναι εντυπωσιακές.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το Anchor παρέχει δύο διαφορετικές προβολές διαδικτυακής πύλης: η μία ονομάζεται «οργάνωση» και η άλλη ονομάζεται «τα αρχεία μου». Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ αυτών των προβολών χρησιμοποιώντας τους μικρούς συνδέσμους στην επάνω δεξιά πλευρά.

Η προβολή οργανισμού διαθέτει έναν πίνακα ελέγχου για την παρακολούθηση της δραστηριότητας του λογαριασμού, την κατανομή χώρου και άλλες μετρήσεις.

Οι πληροφορίες που εμφανίζονται στον πίνακα ελέγχου είναι κάτι περισσότερο από αυτό που θα λάβετε με τα περισσότερα εργαλεία EFSS και είναι βολικό για όσους πρέπει να διατηρήσουν στενό έλεγχο στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Επιπλέον, το εργαλείο ιστού διαθέτει άλλες καρτέλες για την προβολή χρηστών και ομάδων, συνδεδεμένων μηχανών, κοινόχρηστων στοιχείων, αντιγράφων ασφαλείας, δραστηριότητας και εκτέλεσης αναφορών.

Για να μεταβείτε στο περιεχόμενο cloud, πρέπει να μεταβείτε στην προβολή “τα αρχεία μου”. Αυτή η άποψη είναι πολύ πιο εύκολη στον εγκέφαλο. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε αρχεία και φακέλους και να δημιουργήσετε και να ανεβάσετε νέο περιεχόμενο.

Υπάρχουν επίσης καρτέλες για να ελέγξετε ποιο περιεχόμενο έχετε μοιραστεί, να προβάλετε λογαριασμούς επισκεπτών, αντίγραφα ασφαλείας, αναφορές αρχείων και ένα αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων. Οι εφαρμογές smartphone Anchor είναι διαθέσιμες για Android, iOS και Windows Phone. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει αναζήτηση για “Συγχρονισμένο εργαλείο” στο κινητό κατάστημα και όχι στην Άγκυρα.

Οι δυνατότητες για κινητά περιλαμβάνουν:

 • Προβολή, διαγραφή, κλείδωμα και μετακίνηση αρχείων
 • Ανεβάστε αρχεία από τη συσκευή σας
 • Επεξεργασία αρχείων του Microsoft Office
 • Κλείδωμα αρχείων για την αποφυγή τροποποιήσεων
 • Μοιραστείτε περιεχόμενο
 • Λήψη αρχείων για πρόσβαση εκτός σύνδεσης

Το συγχρονισμένο εργαλείο για Android σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργείτε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας σε ένα φάκελο “μεταφορτώσεις κάμερας”, ο οποίος είναι μια ωραία πινελιά που αγνοούν πολλά άλλα εργαλεία EFSS.

Η κύρια προβολή για κινητά ονομάζεται “τα αρχεία μου” και σας επιτρέπει να αποκτήσετε γρήγορα πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Από το μενού, μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε σε προβολές για πρόσφατα αρχεία, αρχεία χωρίς σύνδεση και αντίγραφα ασφαλείας.

Μόλις μάθετε τα πλεονεκτήματα της διαδικτυακής εμπειρίας, το Anchor προσφέρει ωραία ευελιξία και δυνατότητες. Θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από αυτές τις λειτουργίες που δημιουργούνται γύρω από την προώθηση της διαδικτυακής συνεργασίας στο επόμενο τμήμα.  

Διαχείριση χρηστών

Οι ανεξέλεγκτες συνεργασίες μπορεί να ξεφύγουν από αυτό, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει ακριβής έλεγχος για το ποιος έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό σας και τι μπορούν να κάνουν. Όταν χρησιμοποιείτε το Anchor, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ελέγχου διατρέχει την προβολή οργανισμού της εφαρμογής ιστού.

Νωρίτερα, σας δώσαμε μια γρήγορη ματιά στον πίνακα ελέγχου, ο οποίος είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να δείτε πόσο έχει χρησιμοποιηθεί ο χώρος σας, πόσους χρήστες έχετε και ποιοι είναι οι κορυφαίοι καταναλωτές χώρου τόσο από άποψη αρχείων όσο και από χρήστες.

Μπορείτε να προσθέσετε νέους χρήστες Anchor από την καρτέλα λογαριασμών. Απλώς κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο “+” για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό.

Κατά τη δημιουργία λογαριασμού για ένα άτομο, μπορείτε να το ορίσετε ως διαχειριστή λογαριασμού και να το εκχωρήσετε σε κοινές ομάδες και ομάδες, οι οποίοι είναι κοινόχρηστοι φάκελοι βάσει συνδρομών (περισσότερα για αυτά αργότερα).

Οι ομάδες σας επιτρέπουν να εκχωρήσετε πρόσβαση κοινής χρήσης ομάδας και να εκτελέσετε άλλες πτυχές της διαχείρισης χρηστών σε πολλά άτομα ταυτόχρονα.

Υπάρχει μια άλλη σελίδα διαχείρισης λογαριασμού στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση με την ονομασία “επισκέπτες” που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε λογαριασμούς επισκεπτών. Η κύρια διαφορά μεταξύ λογαριασμών επισκεπτών και κανονικών λογαριασμών είναι ότι οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση μόνο σε περιεχόμενο.

Δεν τους παραχωρείται χώρος αποθήκευσης στο cloud και δεν μπορούν να δοθούν δικαιώματα διαχειριστή ή να εκχωρηθούν σε ομάδες. Η καρτέλα “μηχανήματα” του οργανισμού είναι μια ωραία λειτουργία που σας επιτρέπει να ελέγχετε ποιες συσκευές έχουν συγχρονίσει οι συνεργάτες σας με το Anchor.

Η καρτέλα δραστηριότητας σάς προσφέρει μια γρήγορη προβολή της πρόσφατης δραστηριότητας, έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τι συμβαίνει στον λογαριασμό σας. Το αρχείο καταγραφής, το οποίο μπορεί να φιλτραριστεί, δείχνει τόσο τις ενέργειες όσο και ποιος το έκανε.

Η καρτέλα αναφορών είναι ένα άλλο χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση της δραστηριότητας. Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε μετρήσεις αναφορών και εύρη ημερομηνιών, να προγραμματίσετε τις αναφορές να εκτελούνται περιοδικά και να εισάγετε διευθύνσεις email για παράδοση αναφορών.

Οι πιθανές μετρήσεις αναφοράς περιλαμβάνουν μια επισκόπηση αποθήκευσης, την κατανάλωση με την πάροδο του χρόνου, τους κορυφαίους χρήστες αποθήκευσης, την υγεία και τη δραστηριότητα του μηχανήματος, μεταξύ άλλων.

Ντοσιέ & Κοινή χρήση αρχείων

Η διαχείριση αρχείων και φακέλων πραγματοποιείται από την καρτέλα αρχείων στην προβολή αρχείων μου. Από αυτήν την καρτέλα, τα αντικείμενα μπορούν να κοινοποιηθούν σε άλλους κάνοντας δεξί κλικ πάνω τους και επιλέγοντας “κοινή χρήση”.

Οι διαθέσιμες επιλογές όταν μοιράζεστε περιεχόμενο με το Anchor είναι καλές, ξεπερνώντας τα περισσότερα EFSS κάνοντας κάποια πράγματα που πρέπει να είναι κοινά.

Μπορείτε είτε να δημιουργήσετε ένα ασφαλές μερίδιο στο οποίο έχετε πρόσβαση μόνο το εργατικό δυναμικό σας είτε να δημιουργήσετε έναν δημόσιο σύνδεσμο. Οι δημόσιοι σύνδεσμοι είναι προσβάσιμοι από οποιονδήποτε χωρίς περιορισμούς, καθιστώντας τους κατάλληλους για κοινή χρήση περιεχομένου μέσω των κοινωνικών μέσων και παρόμοιων καναλιών.

Όταν δημιουργείτε έναν σύνδεσμο, μπορείτε να ορίσετε μια ημερομηνία λήξης συνδέσμου και να περιορίσετε τον αριθμό των συνολικών λήψεων. Η απώλεια με κοινή χρήση συνδέσμου είναι ότι δεν μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης συνδέσμου.

Σε γενικές γραμμές, θα θελήσετε να επιλέξετε ένα ασφαλές μερίδιο. Οι ασφαλείς κοινοποιήσεις αποστέλλονται μέσω email, ονόματος χρήστη ή ονόματος ομάδας και είναι προσβάσιμες μόνο από αυτούς που παρατίθενται ως παραλήπτες. Εάν εισαγάγετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν σχετίζεται με έναν λογαριασμό, θα δημιουργηθεί αυτόματα ένας λογαριασμός επισκέπτη.  

Τα κοινόχρηστα αρχεία είναι πάντα μόνο για ανάγνωση. Δεν υπάρχει τρόπος να δώσετε στους χρήστες πρόσβαση επεξεργασίας. Ωστόσο, εάν είναι κάτοχοι λογαριασμού, ενδέχεται να το έχουν ήδη.

Οι κοινοποιήσεις φακέλων προσφέρουν τις ίδιες επιλογές με τις κοινοποιήσεις αρχείων, εκτός από το ότι μπορείτε να επιλέξετε να δώσετε στους προσκεκλημένους, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών επισκεπτών, να τροποποιήσετε και να διαγράψετε δικαιώματα.

Οι ομαδικές κοινοποιήσεις είναι ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που θα λατρέψουν ορισμένοι χρήστες και άλλοι δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ. Διαθέσιμο μόνο για κατόχους λογαριασμών (όχι για χρήστες επισκεπτών), λειτουργούν ως συνδρομές κοινόχρηστου φακέλου.

Όσοι έχουν εγγραφεί σε κοινή χρήση ομάδας, οι συσκευές τους συγχρονίζονται αυτόματα όταν αλλάζει κάτι στο φάκελο κοινής χρήσης ομάδας. Ο δημιουργός κοινής χρήσης ομάδας μπορεί να προσαρμόσει μη αυτόματα ποιες συσκευές χρηστών συγχρονίζονται από την καρτέλα κοινή χρήση ομάδας.

Υπάρχει επίσης ένας διακόπτης για μια «καθημερινή σύνοψη» που ενημερώνει τους χρήστες για τα πρόσφατα συμβάντα στο κοινό. Μπορείτε να παρακολουθείτε κοινές ομάδες και κοινόχρηστους φακέλους και αρχεία από την καρτέλα “κοινόχρηστο”.

Αυτό το είδος ευρείας επισκόπησης των μετοχών είναι πολύ χρήσιμο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μοιράζονται μεγάλο περιεχόμενο. Είναι πολύ εύκολο να χάσετε το τι έχει διανεμηθεί, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πνευματική σας ιδιοκτησία.

Είναι ατυχές το γεγονός ότι περισσότερες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud δεν κάνουν το ίδιο.

Συγχρονισμός

Ο συγχρονισμός επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούνται από τη μία συσκευή στην άλλη και να εργάζονται στο ίδιο αρχείο χωρίς να χρειάζεται να κάνουν χάος με μονάδες δίσκου αντίχειρα ή αρχεία email. Αυτή η ίδια δυνατότητα επιτρέπει στους συνεργάτες να βλέπουν αλλαγές περιεχομένου σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Το eFolder Anchor κλωνοποιεί το μοντέλο που τελειοποιείται από το Dropbox. Αυτό, όπως αναφέραμε προηγουμένως, χρησιμοποιεί έναν φάκελο συγχρονισμού που είναι ενσωματωμένος στο σύστημα αρχείων σας.

Κάθε περιεχόμενο που προσθέτετε σε αυτόν το φάκελο αποστέλλεται στο cloud και, στη συνέχεια, άλλες συσκευές (δικές σας και άλλοι χρήστες) με εγκατεστημένο το πρόγραμμα-πελάτη Synced Tool.

Εκτός από τη μεταφορά περιεχομένου στον συγχρονισμένο φάκελο, μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ σε οποιονδήποτε φάκελο στο σύστημα αρχείων σας και να επιλέξετε “αντίγραφο ασφαλείας” για να το στείλετε στο σύννεφο. Προς τα εμπρός, τυχόν αλλαγές περιεχομένου που έγιναν σε αυτόν το φάκελο θα αντικατοπτρίζονται στην καρτέλα “αντίγραφο ασφαλείας” της διεπαφής ιστού.

Ωστόσο, μην κάνετε το λάθος να το θεωρήσετε ως αντίγραφο ασφαλείας για υπηρεσίες όπως το IDrive, το CrashPlan ή το CloudBerry. Τα αντίγραφα ασφαλείας της άγκυρας πραγματοποιούνται πάντα σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Δεν μπορείτε να προγραμματίσετε ρουτίνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, να ορίσετε διαφορικά αντίγραφα ασφαλείας ή να κάνετε πολλά από τα άλλα πράγματα που μπορεί να προσφέρει μια καλή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Το Anchor υποστηρίζει επίσης επιλεκτικό συγχρονισμό, ο οποίος σας επιτρέπει να ελέγχετε ποιοι υποφάκελοι στον φάκελο συγχρονισμού αποθηκεύονται στον σκληρό σας δίσκο και ποιοι αποθηκεύονται μόνο στο σύννεφο. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για εξοικονόμηση πολύτιμου χώρου στον υπολογιστή σας και διαχειρίζεται εύκολα μέσω του εικονιδίου της γραμμής εργασιών Anchor.

Το σημείο όπου το Anchor πέφτει είναι το σημείο όπου οι περισσότερες λύσεις EFSS υπολείπονται: δεν προσφέρει συγχρονισμό αρχείων σε επίπεδο μπλοκ. Ο συγχρονισμός επιπέδου μπλοκ σημαίνει ότι συγχρονίζονται μόνο τα μέρη των αρχείων που έχουν αλλάξει, πράγμα που σημαίνει πολύ πιο γρήγορους χρόνους συγχρονισμού για εσάς. Το Dropbox, πάντα ο ρυθμιστής τάσης συγχρονισμού, είναι ένας από τους λίγους προμηθευτές που εφαρμόζουν μεταφορές επιπέδου μπλοκ στους αλγορίθμους συγχρονισμού του. Το Egnyte είναι άλλο.

Εργαλεία παραγωγικότητας

Για την υποστήριξη συνεργασιών, πολλά εργαλεία EFSS ενσωματώνονται με εργαλεία εγγενών παραγωγικότητας ή σας επιτρέπουν να ενσωματώσετε εργαλεία τρίτων. Το eFolder Anchor δεν διαθέτει δικά του εργαλεία, ούτε καν εφαρμογή λήψης σημειώσεων.

Ωστόσο, έρχεται ήδη ενσωματωμένο στο Microsoft Office.

Ακόμα καλύτερα, τα περισσότερα εργαλεία EFSS που ενσωματώνονται στο Office απαιτούν να αγοράσετε ένα Office 365 και να εκτελέσετε τυχόν αλλαγές αρχείων στην επιφάνεια εργασίας σας. Αντίθετα, το Anchor ενσωματώνεται στο Office Online, το οποίο είναι και δωρεάν και σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να επεξεργάζεστε περιεχόμενο απευθείας από την πλατφόρμα web Anchor.

Ωστόσο, τα εργαλεία του Office Online περιορίζονται στα Word, Excel και PowerPoint. Τα έγγραφα εκτός γραφείου θα πρέπει να ληφθούν για τροποποιήσεις. Σε αντίθεση με τα Dropbox, Box, OneDrive και πολλές άλλες κορυφαίες λύσεις EFSS, δεν είναι διαθέσιμες πρόσθετες ενσωματώσεις παραγωγικότητας τρίτων.

Αυτό το μειονέκτημα, μαζί με το γεγονός ότι πρέπει να αγοράσετε υπηρεσία μέσω μεσάζοντος, αποτελεί τον μεγαλύτερο λόγο για να εξετάσετε άλλες λύσεις.

Ασφάλεια

Τα ισχυρά προστατευτικά μέτρα όπως η κρυπτογράφηση αρχείων και ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι κρίσιμα για να βεβαιωθείτε ότι κανένα περιεχόμενο που αποθηκεύετε στο cloud δεν έχει παραβιαστεί. Η άγκυρα, όπως τα περισσότερα εργαλεία EFSS σήμερα, παίρνει τα βασικά σωστά.

Το περιεχόμενό σας είναι κρυπτογραφημένο στη συσκευή σας πριν από την αποστολή στο cloud χρησιμοποιώντας AES, το πρωτόκολλο που συνιστά το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST).

Τα δεδομένα διαμετακόμισης προστατεύονται περαιτέρω χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο μεταφοράς TLS. Αυτό βοηθά να αποτρέψει τους χάκερ να παρακολουθούν τις μεταδόσεις δεδομένων σας μέσω αυτών που είναι γνωστά ως hacks man-in-the-middle (MITM).

Μόλις τα δεδομένα σας φτάσουν στο κέντρο δεδομένων Anchor, αποκρυπτογραφούνται. Το περιεχόμενο του αρχείου στη συνέχεια επανακρυπτογραφείται με το ίδιο επίπεδο AES. Η κρυπτογράφηση σε κατάσταση ηρεμίας, όπως ονομάζεται, προκαλεί κλοπή περιεχομένου σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων.

Τα κέντρα δεδομένων έχουν σκληρυνθεί, που σημαίνει ότι έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε φυσικές καταστροφές και φυσικές και εικονικές επιθέσεις, προστατεύοντας περαιτέρω τα αρχεία σας.

Ενώ η Anchor κάνει τα περισσότερα πράγματα σχετικά με την ασφάλεια αρχείων, υπάρχει μια κρίσιμη πτυχή της ασφάλειας cloud που δεν είναι πλήρως υπό τον έλεγχό της: αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης. Σε αντίθεση με τα κλειδιά κρυπτογράφησης, οι αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης σπάνε εύκολα. Εναλλακτικά, εάν έχετε ιδιαίτερα απρόσεκτους υπαλλήλους, τοποθετήστε εσφαλμένα τις σημειώσεις post-it.

Για να αποφύγετε τους αδύναμους κωδικούς πρόσβασης, πολλά εργαλεία EFSS σάς επιτρέπουν να ορίσετε υποχρεωτικές απαιτήσεις κωδικού πρόσβασης για να επιβάλλετε χρήσεις για τη δημιουργία ισχυρών. Η Anchor δεν έχει εγγραφεί ακόμη σε αυτό το κίνημα, αλλά η υπηρεσία σας επιτρέπει να απαιτήσετε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, κάτι που είναι ακόμα καλύτερο.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων σημαίνει ότι όταν οι χρήστες συνδέονται στους λογαριασμούς τους από άγνωστα μηχανήματα, πρέπει να εισάγουν έναν ειδικό κωδικό ασφαλείας που αποστέλλεται μέσω κειμένου στην κινητή συσκευή τους. Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάποιος σπάσει ή κλέψει έναν κωδικό πρόσβασης, εξακολουθεί να μην μπορεί να συνδεθεί.

Σε περίπτωση κλοπής συσκευής, το Anchor σάς επιτρέπει να διακόψετε τον συγχρονισμό σε αυτήν τη συσκευή από την κονσόλα διαχειριστή. Κάτι τέτοιο σβήνει οποιοδήποτε συγχρονισμένο περιεχόμενο από αυτήν τη συσκευή.

Μια άλλη απώλεια ασφαλείας δεν είναι ενοποίηση SSO (single-sign on). Τα εργαλεία SSO είναι ένα μέσο που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται σε πολλές επιχειρηματικές εφαρμογές με τα ίδια διαπιστευτήρια, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν στους διαχειριστές καλύτερη εποπτεία αυτών των διαπιστευτηρίων.  

Υποστήριξη

Μπορείτε να λάβετε αυτοβοήθεια και άμεση υποστήριξη για το Anchor χρησιμοποιώντας τον διαδικτυακό ιστότοπο υποστήριξης του eFolder.

Οι επιλογές άμεσης υποστήριξης περιλαμβάνουν τηλεφωνική υποστήριξη κατά τις εργάσιμες ώρες και διαθέσιμο σύστημα εισιτηρίων όλο το 24ωρο. Κατά την κατάθεση ενός εισιτηρίου, ωστόσο, απαντούνται μόνο τα ζητήματα που αναφέρονται ως κρίσιμα 24/7. Όλα τα υπόλοιπα απαντώνται κατά τις εργάσιμες ώρες. Η ζωντανή συνομιλία δεν είναι επιλογή.

Οι χρόνοι απόκρισης μέσω email εξαρτώνται από τη σοβαρότητα του ζητήματος:

 • Κρίσιμη: κάτω από 60 λεπτά
 • Υψηλή: κάτω από τέσσερις εργάσιμες ώρες
 • Μεσαίο: κάτω από μία εργάσιμη ημέρα
 • Χαμηλή: κάτω από δύο εργάσιμες ημέρες

Στείλαμε μερικά δοκιμαστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Άγκυρα για να δοκιμάσουμε τον χρόνο απόκρισης, ένα με «μεσαίο» επείγον και ένα με «υψηλό» επείγον. Και οι δύο έλαβαν απαντήσεις εντός των αναρτημένων ωρών.

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων DIY και τις γενικές γνώσεις προϊόντων, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη βάση γνώσεων eFolder μέσω της πύλης υποστήριξης. Οι διαθέσιμες κατηγορίες βοήθειας περιλαμβάνουν “Ξεκινώντας με το Anchor”, “Configure Anchor” και “Anchor Mobile Apps”. Υπάρχουν επίσης ενότητες για αντιμετώπιση προβλημάτων και συμβουλές υπηρεσιών.

Το eFolder φιλοξενεί επίσης ζωντανά διαδικτυακά σεμινάρια εάν προτιμάτε να μάθετε παρακολουθώντας. Μπορείτε να εγγραφείτε για μια επερχόμενη μετάδοση ή να δείτε αρχειοθετημένες.

Εκτός από την υποστήριξη μέσω του Anchor, πολλά MSP παρέχουν επίσης υποστήριξη. Συχνά, θα έχετε μια βασική προσφορά υποστήριξης με μια επιλογή για διευρυμένη υποστήριξη, εάν η επιχείρησή σας το απαιτεί.

Η ετυμηγορία

Πιθανότατα δεν είναι απολύτως σωστό να κατηγορήσουμε το eFolder Anchor για τη χρήση MSP. Ορισμένοι χρήστες SMB, ιδιαίτερα εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν την πληροφορική ή που χρησιμοποιούν κρίσιμα περιβάλλοντα παραγωγής ενδέχεται να προτιμούν αυτήν την προσέγγιση.

Ακόμα, ενώ η υπηρεσία είναι σίγουρα πιο περίπλοκη από το Dropbox και παρόμοια εργαλεία, δεν είναι τόσο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί που πολλοί ιδιοκτήτες SMB μάλλον δεν θα προτιμούσαν να κόψουν τον μεσάζοντα.

Πέρα από το να περάσετε από ένα MSP, το μεγαλύτερο πρόβλημα με το Anchor είναι η έλλειψη εφαρμογών παραγωγικότητας τρίτων εκτός του Office Online. Εάν αυτά τα ζητήματα σας αφορούν, σίγουρα θα θέλετε να δείτε άλλες επιλογές.

Εάν δεν το κάνουν, τότε η Άγκυρα έχει μερικά ωραία χαρακτηριστικά που προσφέρει. Εντυπωσιάσαμε ιδιαίτερα με τις δυνατότητες αναφοράς και κοινής χρήσης. Μας αρέσει επίσης ότι το Anchor σάς επιτρέπει να προσθέτετε λογαριασμούς χρηστών επισκεπτών, προσφέρει επιλεκτικό συγχρονισμό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φακέλων συστήματος αρχείων.

Όπως πάντα, συνιστούμε να δοκιμάσετε τη δοκιμή πριν από την αγορά. Και, φυσικά, θα θέλαμε να ακούσουμε τις δικές σας σκέψεις για το eFolder Anchor στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map