Citrix ShareFile Review – Ενημερώθηκε το 2020

Ανασκόπηση Citrix ShareFile

Εάν το να παρακολουθείτε την πορεία της εταιρείας σας είναι το βασικό σας κριτήριο κατά την επιλογή ενός EFSS, μην κοιτάξετε περισσότερο από το Citrix ShareFile. Ωστόσο, όταν πρόκειται για την ενσωμάτωση άλλων σουιτών, είναι λίγο σύντομο, καθώς μπορείτε να διαβάσετε σε αυτήν την πλήρη κριτική του Citrix ShareFile.


Καλύτερο EFSS

Το Citrix ShareFile είναι μια υπηρεσία συγχρονισμού και κοινής χρήσης αρχείων με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας των ατόμων που εργάζονται σε απομακρυσμένο περιβάλλον. Αυτό το κάνει προσφέροντας κλασικές λειτουργίες αποθήκευσης cloud, όπως συγχρονισμό και διαχείριση χρηστών. Ωστόσο, έχει επίσης περισσότερες δυνατότητες που τη βοηθούν να κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων παρόχων EFSS, για τις οποίες πρόκειται να συζητήσουμε λεπτομερώς σε αυτήν την κριτική του Citrix ShareFile. 

Ένας βασικός μηχανισμός του ShareFile είναι οι δυνατότητες διαχείρισης χρηστών, οι οποίες είναι μερικές από τις καλύτερες στην αγορά. Επιπλέον, η εμπειρία χρήστη είναι διαισθητική και ευχάριστη, η ασφάλεια είναι ισχυρή και ο συγχρονισμός λειτουργεί χωρίς εμπόδια. Υπάρχουν επίσης μερικές καινοτόμες δυνατότητες κοινής χρήσης. 

Ωστόσο, το ShareFile έχει κάποια μειονεκτήματα. Λείπουν οι ενσωματώσεις τρίτων σε σύγκριση με ανταγωνιστικές υπηρεσίες και η λειτουργία υποστήριξης μέσω email δεν λειτουργεί. Επιπλέον, τα προγράμματα τιμολόγησης απαιτούν να έχετε τουλάχιστον πέντε χρήστες, οπότε δεν είναι τόσο ευέλικτοι όσο εκείνοι του διαγωνισμού.

Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, οπότε θα δούμε τι άλλο κάνει το ShareFile σωστά και τι όχι. Μείνετε μαζί μας καθώς ανατρέχουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε εάν το Citrix ShareFile είναι μια υπηρεσία που θα ταιριάζει στις επιχειρηματικές σας ανάγκες.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Citrix ShareFile

Τιμολόγηση

Το ShareFile διαθέτει τέσσερα προγράμματα συνδρομής: βασικό, προηγμένο, premium και εικονικό χώρο δεδομένων. Όλα απαιτούν από εσάς να αγοράσετε τουλάχιστον πέντε άδειες, κάτι που είναι περισσότερο από ό, τι πρέπει να αγοράσετε με άλλες λύσεις EFSS, όπως το Box και το Dropbox, αν και πληρώνετε εξίσου ανά χρήστη ανά μήνα. Το ShareFile προσφέρει, ωστόσο, ετήσια έκπτωση 10 τοις εκατό.

Τιμολόγηση Citrix ShareFile

Όλα τα σχέδια μπορούν να φιλοξενήσουν απεριόριστους χρήστες και να παρέχουν προσαρμοσμένη επωνυμία, εφαρμογές για κινητά, συγχρονισμό και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Επιπλέον, δεν υπάρχει όριο στον χώρο αποθήκευσης και το μέγιστο μέγεθος αρχείου είναι 100 GB.

Αυτό είναι επίσης το σύνολο των δυνατοτήτων που έχετε όταν εγγραφείτε στο “τυπικό” πρόγραμμα. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό – και στα υπόλοιπα σχέδια – καταβάλλοντας το τριμηνιαίο ή ετήσιο τέλος. 

Η χρέωση μειώνεται στα 50 $ ανά μήνα για πέντε χρήστες εάν πληρώνετε για το έτος ή 55 $ εάν πηγαίνετε με την τριμηνιαία πληρωμή. Κάθε νέος χρήστης είναι 9,90 $ ή 11 $, ανάλογα με τον τύπο πληρωμής.

Το «προηγμένο» σχέδιο επεκτείνει τη λίστα των δυνατοτήτων με μερικές ισχυρές προσθήκες. Περιλαμβάνουν τη συν-επεξεργασία εγγράφων του Office 365 (το οποίο απαιτεί να έχετε άδεια Office 365), προσθήκες Outlook και Gmail, ροή εργασιών σχολίων και εγκρίσεων (περισσότερα σχετικά με τις ροές εργασίας σε μεταγενέστερη ενότητα), κρυπτογραφημένο email, ασφαλή διαγραφή δεδομένων κινητού, πλήρης – αναζήτηση κειμένου, πρότυπα δημιουργίας φακέλων και άλλα.

Για να απολαύσετε αυτό το σύνολο δυνατοτήτων, θα πρέπει να πληρώσετε 77 $ ανά μήνα ανά πέντε χρήστες εάν πληρώνετε για ένα χρόνο εκ των προτέρων ή 85 $ εάν πληρώνετε ανά τρίμηνο. Η προσθήκη νέων χρηστών θα σας κοστίσει 15,30 $ ανά χρήστη ή 17 $ εάν αποφασίσετε να πληρώσετε ανά τρίμηνο.

Το επόμενο σχέδιο είναι «premium», το οποίο διαφημίζει η Citrix ShareFile ως «το πιο δημοφιλές πρόγραμμα». Έχει σίγουρα πρόσθετα χαρακτηριστικά πάνω από αυτά που ήταν διαθέσιμα στα προηγούμενα σχέδια. Αυτές περιλαμβάνουν προσαρμοσμένες ροές εργασίας και ένα σύνολο χαρακτηριστικών που λειτουργούν με ηλεκτρονικές υπογραφές.

Όπως ίσως μαντέψατε, το “premium” δεν είναι φθηνό. Η πληρωμή για πέντε χρήστες θα μειωθεί στα 122 $ ανά μήνα όταν πληρώνετε για ένα χρόνο εκ των προτέρων. Κάθε νέος χρήστης θα σας επιστρέφει 24,30 $. Αν προτιμάτε να πληρώνετε ανά τρίμηνο, η τιμή για πέντε χρήστες είναι 135 $ ανά μήνα και η προσθήκη ενός νέου χρήστη είναι 27 $.

Το τελευταίο πρόγραμμα ονομάζεται “εικονικός χώρος δεδομένων” και δεν είναι ένα τυπικό πρόγραμμα αποθήκευσης cloud. Αντίθετα, είναι ένα σχέδιο που παρέχει μόνο 5 GB αποθηκευτικού χώρου, αλλά σας προσφέρει προηγμένες δυνατότητες ασφάλειας, ελέγχου και κοινής χρήσης. Ως εκ τούτου, είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν έχετε ευαίσθητα δεδομένα που πρέπει να τοποθετήσετε σε έναν αποθηκευτικό χώρο που συμπεριφέρεται σαν θησαυροφυλάκιο.

Δωρεάν δοκιμή Citrix ShareFile

Μπορείτε να βρείτε μια λεπτομερή σύγκριση των δυνατοτήτων των σχεδίων εδώ. Ωστόσο, είναι καλύτερο αν δοκιμάσετε το Citrix ShareFile για εσάς και μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών. Είναι ωραίο που δεν χρειάζεται καν να εισαγάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

Μας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο το Citrix ShareFile παρέχει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, μαζί με ορισμένες προηγμένες δυνατότητες. Ωστόσο, πρέπει να έχετε τουλάχιστον πέντε χρήστες, κάτι που μπορεί να είναι περιττό για ορισμένες μικρές επιχειρήσεις. 

Με το OneDrive για επιχειρήσεις, έχετε επίσης απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για 10 $ ανά χρήστη ανά μήνα, αλλά το OneDrive σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε με έναν μόνο χρήστη. Μια άλλη καλή εναλλακτική λύση είναι το Box, το οποίο απαιτεί από τρεις χρήστες να ξεκινήσουν. Ωστόσο, το απεριόριστο πρόγραμμα της Box είναι 17,30 $ ανά χρήστη ανά μήνα. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες, διαβάστε την ξεχωριστή αναθεώρηση OneDrive για επιχειρήσεις και την αναθεώρηση Box.

Εμπειρία χρήστη

Το Citrix παρέχει στους πελάτες για επιτραπέζιους υπολογιστές, ιστούς και κινητά. Οι υπολογιστές-πελάτες είναι διαθέσιμοι για Windows και macOS. Δεν υπάρχει υποστήριξη πελατών Linux, επομένως όσοι το θέλουν θα πρέπει να αναζητήσουν μια διαφορετική υπηρεσία, όπως το Dropbox Business, το οποίο παίζει καλά με τον πιγκουίνο.

Μόλις εγκαταστήσετε τον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, θα δείτε έναν ειδικό φάκελο συγχρονισμού στο σύστημα αρχείων της επιφάνειας εργασίας σας και ένα εικονίδιο δίσκου συστήματος. Ο φάκελος συγχρονισμού εμφανίζεται σαν κανονικός φάκελος, αλλά αυτός που είναι συνδεδεμένος με τον αποθηκευτικό σας χώρο στο cloud. 

Είσοδος Citrix ShareFile

Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να κάνετε λήψη ενός ξεχωριστού προγράμματος-πελάτη που ονομάζεται Citrix ShareFile Sync για να μπορείτε να τροποποιήσετε τον συγχρονισμό. Η απόφαση για διαχωρισμό των σύνθετων επιλογών συγχρονισμού από τους κανονικούς υπολογιστές-πελάτες είναι παράξενη και δεν είναι αυτή που έχουμε βρει με άλλους παρόχους αποθήκευσης cloud. Θα μιλήσουμε περισσότερα για το πόσο καλά εκτελεί το ShareFile συγχρονισμό σε αυτήν την ενότητα, παρακάτω. 

citrix-sharefile-desktop-client

Το Citrix ShareFile δεν ξεφεύγει από τη συνταγή που έχει δημιουργήσει το Dropbox πριν από χρόνια. Ο υπολογιστής-πελάτης της επιφάνειας εργασίας αποτελείται από ένα φάκελο συγχρονισμού μαζί με ένα εικονίδιο δίσκου συστήματος. Όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο του δίσκου, θα ανοίξει ένα παράθυρο πάνω από αυτό, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για προεπισκόπηση των πρόσφατων αρχείων σας, προβολή της ουράς συγχρονισμού, άνοιγμα του φακέλου συγχρονισμού, τροποποίηση των ρυθμίσεων και εκκίνηση του προγράμματος-πελάτη ιστού.

citrix-sharefile-web-client

Χρήση του Citrix ShareFile Business

Ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας είναι μοντέρνος και καθαρός και μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον πελάτη ιστού. Η προεπιλεγμένη προβολή του είναι ο πίνακας ελέγχου, ο οποίος διαθέτει πλακίδια που δείχνουν τα πρόσφατα αρχεία σας, τις πιο συνηθισμένες ενέργειες και φροντιστήρια. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τον πίνακα ελέγχου για να συμπεριλάβετε τα αγαπημένα σας ή να καταργήσετε οποιοδήποτε από τα ενεργοποιημένα πλακίδια.

Για να πλοηγηθείτε στην εφαρμογή, χρησιμοποιείτε την αριστερή πλευρική γραμμή, η οποία σας συνδέει με τους φακέλους, τις ροές εργασίας, τα εισερχόμενα, τους χρήστες και τις ρυθμίσεις σας. Όταν κάνετε κλικ στο “φάκελο”, το περιεχόμενο στο κεντρικό παράθυρο θα σας δείξει δεδομένα στο cloud. 

Μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε προεπισκόπηση είτε σε πλέγμα είτε σε προβολές λίστας. Για να εκτελέσετε ενέργειες σε έναν μεμονωμένο φάκελο ή αρχεία, μπορείτε να τον επιλέξετε και να επιλέξετε μια ενέργεια από την κορυφή του κεντρικού παραθύρου. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε ένα αντικείμενο και να επιλέξετε μια ενέργεια από το μενού. 

Αυτή είναι μια καλύτερη επιλογή επειδή η επιλογή αρχείων συμπεριφέρθηκε με ακανόνιστο τρόπο για εμάς. Ωστόσο, το σφάλμα ήταν βραχύβιο. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τη χρήση της γραμμής αναζήτησης επειδή η λειτουργία αναζήτησης ήταν πάντα κολλημένη στην «αναζήτηση» και δεν μας έδειξε ποτέ κανένα αποτέλεσμα.

Από την άλλη πλευρά, μας αρέσει πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση και να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις για τον τρέχοντα φάκελο στον οποίο βρίσκεστε. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τις τρεις κουκκίδες δίπλα στο όνομα του φακέλου.

citrix-sharefile-mobile-client

Εάν είστε μακριά από τον υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας στο cloud χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά για Android ή iOS. Η εφαρμογή για κινητά σάς επιτρέπει επίσης να προσθέσετε ετικέτες στα αρχεία σας για χρήση εκτός σύνδεσης. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε αρχεία από το τηλέφωνό σας, καθώς και να τραβήξετε φωτογραφίες ή να εγγράψετε βίντεο και ήχο για μεταφόρτωση. Συνολικά, η εφαρμογή έχει απλό και καθαρό σχεδιασμό.

Διαχείριση χρηστών

χρήστες του citrix-sharefile

Για να επωφεληθείτε από τις ισχυρές δυνατότητες διαχείρισης χρηστών του ShareFile, πρέπει να πλοηγηθείτε στην αριστερή πλευρική γραμμή και να επιλέξετε “άτομα”. Αυτό σας επιτρέπει να εκχωρείτε άδειες και να εκτελείτε παρόμοιες δραστηριότητες διαχειριστή.

citrix-sharefile-users-δικαιώματα

Η καρτέλα “διαχείριση χρηστών στο σπίτι” σάς επιτρέπει να δημιουργείτε είτε λογαριασμούς “υπαλλήλων” είτε “πελάτη”. Οι λογαριασμοί πελατών δεν απαιτούν άδεια, αλλά δεν διαθέτουν εκχωρημένο χώρο αποθήκευσης και δεν μπορούν να τους δοθούν ορισμένα δικαιώματα διαχειριστή. Μπορούν όμως να συνεργαστούν σε περιεχόμενο.

citrix-sharefile-user-ρυθμίσεις

Από την άλλη πλευρά, οι λογαριασμοί “υπαλλήλων” προσφέρουν περισσότερες επιλογές προσαρμογής, οι οποίες περιλαμβάνουν τη ρύθμιση προνομίων και το Citrix ShareFile προσφέρει λεπτομερή έλεγχο του τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες. 

Μπορείτε να δώσετε στους χρήστες τη δυνατότητα να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους, να διαχειριστούν πελάτες, να επεξεργαστούν ομάδες διανομής, να διαχειριστούν πρότυπα φακέλων και άλλα. Μπορείτε επίσης να εκχωρήσετε τα ακόλουθα πέντε δικαιώματα φακέλου σε μεμονωμένους χρήστες: προβολή, λήψη, μεταφόρτωση, διαγραφή και διαχειριστής.

citrix-sharefile-αναφορά

Εάν πρέπει να ασκήσετε περισσότερο έλεγχο, μπορείτε να δημιουργήσετε αναφορές για διάφορες δραστηριότητες λογαριασμού. Μπορείτε να δημιουργήσετε 11 ξεχωριστές αναφορές, τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω. Για παράδειγμα, υπάρχει μια εντυπωσιακή σειρά 14 διαφορετικών δραστηριοτήτων για την αναφορά χρήσης που μπορείτε να προσαρμόσετε.

citrix-sharefile-ομάδες

Εάν έχετε πολλούς χρήστες, οι λειτουργίες διαχείρισης ομάδας είναι σημαντικές, επειδή σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα, κάτι που σας εξοικονομεί χρόνο. 

Όταν εκχωρείτε πρόσβαση φακέλου σε ομάδες, μπορείτε να τους δώσετε τα ίδια δικαιώματα με αυτά που θα κάνατε σε μεμονωμένους χρήστες. Μας αρέσει πόσο ευέλικτο είναι αυτό, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να τροποποιήσουμε ποιοι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με ομάδες. Εάν το χρειάζεστε, σας προσκαλούμε ξανά να δοκιμάσετε το Box.

Ντοσιέ & Κοινή χρήση αρχείων

Μπορείτε να μοιραστείτε έναν υπάρχοντα φάκελο ή αρχείο επιλέγοντας το και κάνοντας κλικ στο κουμπί “κοινή χρήση” από τον πελάτη web. Μπορείτε να επιλέξετε κοινή χρήση μέσω email, λήψη συνδέσμου ή, στην περίπτωση αρχείων, κοινή χρήση για έγκριση και σχόλια. Οι ίδιες ενέργειες είναι διαθέσιμες και από τον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας.

citrix-sharefile-share-email

Κοινή χρήση αρχείων με το Citrix ShareFile

Εάν κάνετε κοινή χρήση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να συμπεριλάβετε πολλούς παραλήπτες, να περιορίσετε τον αριθμό των λήψεων ανά χρήστη από έναν σε απεριόριστο, να καταργήσετε την πρόσβαση μετά από έναν ορισμένο αριθμό ημερών – ή ποτέ να λήξει – και να ορίσετε δικαιώματα. 

Τα δικαιώματα που μπορείτε να ορίσετε είναι: “προβολή μόνο στο διαδίκτυο”, “προβολή στο διαδίκτυο με υδατογράφημα”, “προβολή και λήψη με υδατογράφημα” και “πλήρης έλεγχος”. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε κρυπτογράφηση στο email σας και να ρυθμίσετε να λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν κάποιος έχει πρόσβαση στην κοινή χρήση.

citrix-sharefile-link-ρυθμίσεις

Όταν δημιουργείτε έναν σύνδεσμο, μπορείτε να επιτρέψετε στους παραλήπτες να έχουν πλήρη έλεγχο ή απλώς να προβάλλουν το κοινόχρηστο περιεχόμενο. Όπως όταν μοιράζεστε ένα φάκελο, μπορείτε να ορίσετε το σύνδεσμο να μην λήγει ποτέ ή να λήξει μετά από έναν ορισμένο αριθμό ημερών. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε (ή όχι) τον αριθμό των λήψεων.

Μια επιπλέον και ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το “checkout”, το οποίο ενημερώνει τους άλλους χρήστες ότι επεξεργάζεστε ένα αρχείο αυτήν τη στιγμή. Αυτό αποτρέπει την ανάμειξη ενώ συνεργάζεστε.

Οι επιλογές ελέγχου περιεχομένου είναι αξιοπρεπείς, αλλά το ShareFile δεν σας επιτρέπει να προστατεύετε συνδέσμους με κωδικούς πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει τον σύνδεσμό σας μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενό σας.

citrix-sharefile-share-feedback

Όταν μοιράζεστε για σχόλια και έγκριση, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις διάφορες ενέργειες:

 • Λάβετε έγκριση: οι συμμετέχοντες μπορούν να εγκρίνουν, να ζητήσουν αλλαγές ή να απορρίψουν τροποποιήσεις
 • Συλλέξτε σχόλια: οι συμμετέχοντες μπορούν να σχολιάσουν και δεν απαιτείται επίσημη έγκριση
 • Δημιουργία λίστας αιτημάτων: μπορείτε να ζητήσετε συγκεκριμένα άτομα για την εκπλήρωση των καθηκόντων

Οι δύο πρώτες ενέργειες σάς επιτρέπουν επίσης να ορίσετε μια προθεσμία και η τρίτη σάς επιτρέπει να καθορίσετε ποιος έχει δικαιώματα πρόσβασης διαχειριστή στη λίστα αιτημάτων.

Συγχρονισμός

Ο συγχρονισμός είναι μια από τις πιο σημαντικές δυνατότητες, επειδή σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πολλές συσκευές και να συνεργάζεστε σε σχεδόν πραγματικό χρόνο σε αρχεία με άλλους χωρίς να χρειάζεται να διαχειρίζεστε μόνοι σας τα αρχεία.

φάκελος citrix-sharefile-sync

Ο συγχρονισμός διατηρεί αρχεία στον σκληρό σας δίσκο και τα αναπαράγει στο σύννεφο, το οποίο σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά εκτός σύνδεσης. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα εάν έχετε περιορισμένο χώρο στο σκληρό δίσκο. Εάν πιστεύετε ότι ενδέχεται να έχετε ένα τέτοιο πρόβλημα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “επιλεκτικός συγχρονισμός”, η οποία σας βοηθά να εξοικονομήσετε χώρο απενεργοποιώντας το συγχρονισμό για συγκεκριμένους φακέλους.

citrix-sharefile-selective-sync

Για να τροποποιήσετε το περιεχόμενο που θέλετε να συγχρονίσετε, θα πρέπει να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής Citrix ShareFile Sync. Μόλις το κάνετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο της γραμμής εργασιών ShareFile Sync στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε “προτιμήσεις” για να επιλέξετε τους φακέλους που θέλετε να συγχρονίσετε.

Οι ταχύτητες συγχρονισμού του ShareFile για αρχικές μεταφορτώσεις αρχείων συγκρίνονται καλά με άλλες υπηρεσίες EFSS. Καταφέραμε να ανεβάσουμε τον δοκιμαστικό φάκελο 1 GB σε λιγότερο χρόνο από όσο περιμέναμε, κάτι που είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα. 

Ωστόσο, οι μεταγενέστερες μεταφορτώσεις δεν είναι τόσο γρήγορες όσο θα μπορούσαν, επειδή το Citrix ShareFile δεν χρησιμοποιεί αλγόριθμο αντιγραφής αρχείων σε επίπεδο μπλοκ, ο οποίος βοηθά στην επιτάχυνση των μεταφορτώσεων αρχείων μεταφέροντας μόνο τα μέρη των αρχείων που άλλαξαν, αντί ολόκληρου του αρχείου.

Εργαλεία παραγωγικότητας

Τα εργαλεία που ενισχύουν την παραγωγικότητα είναι σημαντικά για μια λύση EFSS. Το ShareFile παρέχει πολλές εγγενείς εφαρμογές και εφαρμογές τρίτων που αυξάνουν την παραγωγικότητα. 

Οι εγγενείς εφαρμογές περιλαμβάνουν το Citrix Files for Outlook, το οποίο κρυπτογραφεί email και σας επιτρέπει να στέλνετε και να ζητάτε αρχεία. ShareConnect, ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση στις εφαρμογές της επιφάνειας εργασίας σας και να επεξεργάζεστε αρχεία. Σάρωση στο ShareFile, το οποίο σας επιτρέπει να στέλνετε σαρωμένα αρχεία απευθείας στο ShareFile. και Print to ShareFile, μια εντολή εκτύπωσης που δημιουργεί PDF και τα στέλνει στο ShareFile.

Ωστόσο, το ShareFile δεν διαθέτει εγγενή εργαλεία παραγωγικότητας όπως ορισμένες από τις άλλες υπηρεσίες. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να βασίζεστε σε ενσωματώσεις τρίτων. Η Citrix έχει έναν αξιοπρεπές αριθμό συνεργασιών με άλλες υπηρεσίες, οπότε αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα.

Το Microsoft Office 365 είναι η πρώτη ενοποίηση τρίτων στη λίστα του Citrix. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Office Online δωρεάν, σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση των αρχείων του Office. Για να επεξεργαστείτε και να συνεργαστείτε σε έγγραφα σε πραγματικό χρόνο από το οικοσύστημα ShareFile, πρέπει να αγοράσετε μια συνδρομή στο Office 365 για την επιχείρησή σας.

citrix-sharefile-apps

Το δεύτερο επισημασμένο πρόσθετο είναι το Zapier, το οποίο σας επιτρέπει να αυτοματοποιήσετε επαναλαμβανόμενες εργασίες για να εξοικονομήσετε χρόνο. Επιπλέον, όπως αναφέραμε προηγουμένως, το ShareFile σάς επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένες ροές εργασίας, οι οποίες σας βοηθούν να αυτοματοποιήσετε μη αυτόματες εργασίες και αιτήματα. Αυτό σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε τη διαχείριση έργων. Είναι ωραίο που έχετε την επιλογή ανάμεσα σε μερικές εφαρμογές αυτοματισμού.

Εκτός από αυτά, το ShareFile προσφέρει πολλές ενσωματώσεις τρίτων – όπως Okta, Lua, Orion, eFileCabinet και Applied – που θα ωφελήσουν τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. 

Ωστόσο, είναι μια μικρή λίστα σε σύγκριση με πολλές άλλες υπηρεσίες. Εάν χρειάζεστε περισσότερες ενσωματώσεις, μια καλή επιλογή θα ήταν το Egnyte Connect, το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην κριτική μας Egnyte Connect.

Ασφάλεια

Το Citrix κρυπτογραφεί αρχεία πριν τα στείλει στον χώρο αποθήκευσης. Τα αρχεία προστατεύονται επίσης κατά τη μεταφορά από το πρωτόκολλο TLS, το οποίο βοηθά στην αποτροπή επιθέσεων – όπως οι επιθέσεις man-in-the-middle – από την επιτυχία.

Ενώ βρίσκεστε σε κατάσταση ηρεμίας στους διακομιστές του ShareFile, τα δεδομένα σας προστατεύονται χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES 256-bit, η οποία είναι η τυπική κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται από τράπεζες και άλλα ιδρύματα σήμερα.

Η κρυπτογράφηση διασφαλίζει ότι κανείς εκτός από εσάς μπορεί να διαβάσει τα αρχεία σας ανακατεύοντας τα από την πλευρά του διακομιστή. Αυτό μειώνει τον αντίκτυπο των παραβιάσεων δεδομένων, επειδή όσοι αποκτούν πρόσβαση στα αρχεία σας δεν θα μπορούν να τα διαβάσουν χωρίς να γνωρίζουν επίσης τα κλειδιά κρυπτογράφησης για αυτά τα αρχεία, τα οποία διατηρούνται σε ξεχωριστό διακομιστή. Ωστόσο, δεν υπάρχει ιδιωτική κρυπτογράφηση.

Οι διακομιστές που διατηρούν τα δεδομένα σας αποθηκεύονται σε κέντρα δεδομένων που έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε φυσικές καταστροφές, φυσικές επιθέσεις και εικονικές επιθέσεις. Τα κέντρα δεδομένων είναι επίσης πιστοποιημένα κατά ISO 27001, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτουν ισχυρή ασφάλεια πληροφοριών. Είναι επίσης SOC1 και SOC 2 συμβατά.

Τα αρχεία αναπαράγονται επίσης σε πολλούς διακομιστές χρησιμοποιώντας το Amazon AWS και το Microsoft Azure για να διασφαλιστεί υψηλή ανθεκτικότητα και διαθεσιμότητα αρχείων. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Azure, διαβάστε την κριτική Microsoft Azure.

citrix-sharefile-security

Οι λειτουργίες κρυπτογράφησης και ασφάλειας του κέντρου δεδομένων είναι κοινές, αλλά το Citrix ShareFile παρέχει μια σπάνια δυνατότητα ασφάλειας: προσαρμοσμένες απαιτήσεις κωδικού πρόσβασης. Αυτό είναι ένα ωραίο άγγιγμα, επειδή η κρυπτογράφηση δεν θα σας προστατεύσει από επιθέσεις που ενδέχεται να σπάσουν τους αδύναμους κωδικούς πρόσβασής σας. Εάν έχετε συγκεκριμένη απαίτηση κωδικού πρόσβασης, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι υπάλληλοί σας διαθέτουν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Το ShareFile παρέχει επίσης έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, που είναι μια από τις αγαπημένες μας δυνατότητες. Απαιτεί από υπαλλήλους και χρήστες πελατών να εισάγουν έναν κωδικό ασφαλείας που λαμβάνουν μέσω SMS εκτός από το συνηθισμένο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους κατά τη σύνδεση στο ShareFile από μια άγνωστη συσκευή.

Το ShareFile σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε προσαρμοσμένα την πολιτική σύνδεσής σας, συμπεριλαμβανομένης της αποσύνδεσης χρηστών μετά από μια καθορισμένη περίοδο αδράνειας, του κλειδώματος των χρηστών μετά από έναν ορισμένο αριθμό αποτυχημένων προσπαθειών σύνδεσης και που απαιτούν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Εάν κάποιος κλέψει τη συσκευή σας, το ShareFile σάς επιτρέπει να διακόψετε τον συγχρονισμό και να το διαγράψετε από απόσταση. Με αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να αποτρέψετε την πρόσβαση ατόμων σε περιεχόμενο cloud από μια κλεμμένη συσκευή. 

Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε τις συσκευές σας να απαιτούν πινέζα ή κωδικό πρόσβασης για πρόσβαση, να καταργήσετε λογαριασμούς μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, να απενεργοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση και να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση εκτός σύνδεσης σε αρχεία.

Υποστήριξη

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κέντρο βοήθειας κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο “βοήθεια” στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος-πελάτη ιστού. Η βάση γνώσεων διαθέτει άρθρα και βίντεο που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλύσετε τα προβλήματά σας. Μπορείτε επίσης να τροφοδοτήσετε τη σελίδα υποστήριξης μια συγκεκριμένη ερώτηση, η οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την εύρεση σχετικών άρθρων.

Τα άρθρα είναι εύκολο να ακολουθηθούν και έχουν στιγμιότυπα οθόνης που σας βοηθούν να σας καθοδηγήσουν. Υπάρχει επίσης μια ενότητα FAQ που σας βοηθά να βρείτε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις. Ωστόσο, εάν η βάση γνώσεων δεν βοηθά, το ShareFile διαθέτει επίσης ένα φόρουμ κοινότητας και άμεση υποστήριξη.

Η κοινότητα του ShareFile είναι ενεργή και συχνάζει από μηχανικούς λογισμικού, που πιθανώς απασχολούνται στο Citrix.

υποστήριξη citrix-sharefile

Το τελευταίο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε, εάν δεν επιλύσετε το πρόβλημά σας, είναι να λάβετε βοήθεια απευθείας από την τεχνική υποστήριξη του ShareFile. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να τους καλέσετε ή να υποβάλετε ένα εισιτήριο. Ωστόσο, όταν προσπαθήσαμε να υποβάλουμε ένα αίτημα, το κουμπί για να γίνει αυτό δεν λειτούργησε.

Η ζωντανή συνομιλία είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα, Δευτέρα έως Παρασκευή, αλλά μόνο για χρήστες που εγγράφονται στο πρόγραμμα εξυπηρέτησης πελατών της Citrix. Ωστόσο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τη Citrix για να λάβετε μια εκτίμηση τιμής για αυτήν τη συνδρομή.

Η ετυμηγορία

Οι τιμές του ShareFile είναι παρόμοιες με αυτές του διαγωνισμού, αλλά δεν είναι τόσο ευέλικτες. Οι εταιρείες με μόνο δύο χρήστες θα πρέπει πιθανώς να επιλέξουν μια διαφορετική υπηρεσία. 

Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα είναι η κακή βιβλιοθήκη ενσωματώσεων τρίτων. Το να έχετε περισσότερα είναι καλύτερα για επιχειρήσεις που θέλουν να βελτιώσουν τη συνεργασία και δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι που δεν το κάνει. Σημειώσαμε επίσης ορισμένα σφάλματα στον πελάτη ιστού και στη σελίδα υποστήριξης. 

Τούτου λεχθέντος, έχει ισχυρή ασφάλεια, ικανό και γρήγορο συγχρονισμό και κοινή χρήση φακέλων και αρχείων με μερικές καινοτόμες δυνατότητες. Συνολικά, θεωρούμε ότι το Citrix ShareFile είναι μια ικανή υπηρεσία.

Θέλουμε να ακούσουμε τη γνώμη σας για το ShareFile και ποια είναι η εμπειρία σας με αυτό. Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map