Review Namecheap – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση Namecheap

Το Namecheap είναι κεντρικός καταχωρητής που προσφέρει φθηνή, πλήρως εξοπλισμένη φιλοξενία. Αν και δεν είναι τέλειο, με αυτές τις τιμές θα έχετε λίγα να διαμαρτύρονται για αυτό. Μάθετε αν λειτουργεί για εσάς διαβάζοντας την πλήρη κριτική Namecheap.


Η Namecheap ασχολείται με την εγγραφή τομέα για σχεδόν δύο δεκαετίες, και όπως και οι σύγχρονοί της, έχει επεκτείνει τη σειρά της για να συμπεριλάβει web hosting κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Σε αντίθεση με, ας πούμε, το GoDaddy, ωστόσο, το Namecheap βρίσκεται σε εξέλιξη για τον καλύτερο οδηγό φιλοξενίας ιστοσελίδων, με μια σταθερή σειρά χαρακτηριστικών και χαμηλών τιμών, για εκκίνηση.

Σε αυτήν την κριτική Namecheap, θα εξετάσουμε τις δυνατότητες, την τιμολόγηση, την ταχύτητα, την ασφάλεια και άλλα πολλά, που έκαναν τον καταχωρητή τομέα να μετατρέψει τον οικοδεσπότη ιστού. Θα μιλήσουμε επίσης για την εμπειρία μας από τη χρήση του πίνακα ελέγχου και για να επικοινωνήσουμε με την υποστήριξη πριν δώσουμε την ετυμηγορία μας

Το Namecheap είναι εντυπωσιακό, παρά τη μικρή του τιμή. Η τιμή είναι εξαιρετική, όπως και η ασφάλεια, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσετε έναν διαχωρισμένο πίνακα ελέγχου και μερικές λείπουν λειτουργίες εάν εγγραφείτε.

namecheap-slider1

namecheap-slider2

namecheap-slider3

namecheap-slider4

namecheap-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το Namecheap

Χαρακτηριστικά

Το Namecheap διαθέτει μια σταθερή λίστα χαρακτηριστικών σε όλα τα σχέδια, καθιστώντας την ήδη χαμηλή τιμή ακόμη πιο εντυπωσιακή. Τούτου λεχθέντος, λιγοστεύει σε μερικές περιοχές, κάτι που βοηθά στην εξήγηση της χαμηλής τιμής. Το Namecheap έχει πολλές δυνατότητες για το πρόγραμμα φιλοξενίας σας, αλλά πρέπει να είστε πρόθυμοι να αγοράσετε a la carte για ορισμένα απαραίτητα αν θέλετε ένα πλήρες πακέτο.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν περιορισμοί στην δωρεάν εγγραφή τομέα σας. Η δωρεάν εγγραφή τομέα .com έχει γίνει ο κανόνας για τους περισσότερους οικοδεσπότες ιστού – διαβάστε την κριτική HostGator για ένα μόνο παράδειγμα – επομένως είναι περίεργο να βλέπετε το Namecheap να περιορίζει τον δωρεάν τομέα σας σε μια διεύθυνση .website. Το κόστος για έναν τομέα .com δεν είναι ακριβό, αλλά θα ήταν ωραίο εάν συμπεριλαμβανόταν κάποιος.

Τούτου λεχθέντος, είναι δύσκολο να χτυπήσετε το Namecheap δεδομένου του πόσο φθηνή είναι η φιλοξενία, ειδικά όταν περιλαμβάνονται πολλά κρίσιμα χαρακτηριστικά. Μεταξύ της λίστας είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που διαθέτει πρόσθετα για επιλογές πληρωμής, ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων και πολλά άλλα, καθώς και πολλαπλά θέματα απόκρισης.

namecheap-review-website-builder

Δεν ταιριάζει με τον καλύτερο δημιουργό ιστοτόπων μας, το Wix, αλλά καθώς μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας στο Wix, λίγοι είναι οι δημιουργοί ιστότοπων. Ωστόσο, περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της διεπαφής μεταφοράς και απόθεσης και της υποστήριξης ηλεκτρονικού εμπορίου. Αν δεν σας αρέσει, το Namecheap σάς επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε το Weebly ή το Strikingly μέσω του App Store (διαβάστε την κριτική Weebly και την Strikingly review).

Ανεξάρτητα από το πώς δημιουργείτε τον ιστότοπό σας, μπορείτε να συνδέσετε τον τομέα σας με τις Εφαρμογές Google μέσω του cPanel. Αυτό περιλαμβάνει το ημερολόγιο της Google, τη σουίτα γραφείου και το Gmail για τον τομέα σας. Θα πρέπει να ρυθμίσετε τα πάντα με το Google, αλλά η επιλογή εμφανίζεται στο cPanel.

Οι άλλες δυνατότητες εστιάζονται στην ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων 50 δωρεάν πιστοποιητικών PositiveSSL, καθημερινών αντιγράφων ασφαλείας και απορρήτου εγγραφής WHOIS. Θα μπείτε σε αυτές στις ενότητες “ασφάλεια” και “απόρρητο” παρακάτω.

Μας αρέσει η σύνθεση συνολικά, αλλά η έλλειψη δωρεάν εγγραφής domain .com. Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο φθηνό είναι το Namecheap και πόσες δυνατότητες προσφέρει, καταλαβαίνουμε γιατί σας ζητείται να καταχωρίσετε τον τομέα σας ξεχωριστά, αλλά θα ήταν ωραίο να το δείτε.

Επισκόπηση δυνατοτήτων Namecheap

Λογότυπο Namecheapwww.namecheap.com

Ξεκινά από 288 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Τύποι διακομιστή

Κοινή φιλοξενία

Φιλοξενία VPS

Διαχειριζόμενο WordPress

Φιλοξενία Cloud

Αφιερωμένη φιλοξενία

Φιλοξενία μεταπωλητών

Χρηστικότητα

Πρόσβαση FTP

Πρόσβαση SSH

cPanel

Πρόσβαση ρίζας

Καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας

Δημιουργία ιστότοπου

Υπηρεσίες

SEO

Εμπορία

Σχεδιασμός ιστότοπου

Ασφάλεια

Απόρρητο τομέα

Κρυπτογράφηση SSL

Κατάργηση κακόβουλου λογισμικού

Τείχος προστασίας εφαρμογών Ιστού

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Προστασία DDoS
επί πληρωμή

sFTP

Υποστήριξη

Υποστήριξη μέσω email

Τηλεφωνική υποστήριξη

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας

Σεμινάρια

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Υποστήριξη 24/7

Τιμολόγηση

Το Namecheap κάνει κάτι σπάνιο στον κόσμο της φιλοξενίας ιστού: εμφανίστε την πραγματική τιμή που θα πληρώσετε. Όπως το WebHostingBuzz (διαβάστε την αναθεώρησή μας στο WebHostingBuzz), το Namecheap δεν ταιριάζει με τα shenanigans τιμολόγησης που βλέπουμε από άλλους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων. Μπορείτε να ελέγξετε την τιμή για τη διάρκεια που θέλετε από τη σελίδα του προϊόντος, κάνοντας έτσι ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις.

Είναι επίσης φθηνό. Το Namecheap, όπως υποδηλώνει το όνομα, διαθέτει τιμολογιακό κάδο, κερδίζοντας τον πρώην πιο φθηνό οικοδεσπότη Ιστού μας, 1&1 IONOS (διαβάστε το 1 μας&1 κριτική IONOS). Εάν η φτηνή φιλοξενία ιστοσελίδων είναι αυτό που επιδιώκετε, η Namecheap μπορεί να προσφέρει, με ορισμένα κοινόχρηστα προγράμματα που κοστίζουν λιγότερο ανά έτος από ό, τι το κόστος Arvixe ανά μήνα (διαβάστε την κριτική μας Arvixe).

Το σύστημα τιμολόγησης είναι εύκολο να γίνει κατανοητό. Μπορείτε να αγοράσετε φιλοξενία για ένα μήνα ή ένα έτος, με το τελευταίο να προσφέρει έκπτωση 6-7 τοις εκατό. Η Namecheap δεν έχει προωθητική τιμή εκτός του 50% του ετήσιου προγράμματος. Αν αυτό είναι που ψάχνετε, διαβάστε την κριτική Hostinger.

Αυτό το σύστημα τιμολόγησης ισχύει για κοινόχρηστα και WordPress προγράμματα. Οι VPS και οι αφοσιωμένοι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να πληρώνουν ανά τρίμηνο και οι μεταπωλητές μπορούν να πληρώνουν για μόλις ένα μήνα και έως και δύο χρόνια.  

Το Namecheap προσφέρει επίσης διακομιστές αποκλειστικής εκκαθάρισης. Είναι διακομιστές με ξεπερασμένο υλικό που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Αν και δεν είναι η ιδανική διαμόρφωση, είναι ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα εάν χρειάζεστε έναν ειδικό διακομιστή. Κατά τη στιγμή της σύνταξης, το Namecheap έχει διακομιστές φθηνότερους από 34,88 $ το μήνα, αλλά αυτό θα αλλάξει με το απόθεμα.

Ανεξάρτητα από το σχέδιο που ακολουθείτε, ωστόσο, υποστηρίζεται για ένα μήνα, εκτός εάν πρόκειται για σχέδιο VPS, το οποίο σας δίνει δύο εβδομάδες. Το Namecheap προσφέρει 30 ημέρες για να λάβει επιστροφή χρημάτων, το οποίο, ενώ δεν είναι τόσο γενναιόδωρο όσο το παράθυρο 97 ημερών του DreamHost, είναι στάνταρ για τους περισσότερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων (διαβάστε την κριτική μας στο DreamHost).

Ευκολία στη χρήση

Η εγγραφή στο Namecheap είναι τόσο απλή όσο η επιλογή του προγράμματός σας, η δημιουργία λογαριασμού και το “ολοκλήρωση αγοράς”. Είναι παρόμοιο με το GoDaddy, καθώς υπάρχουν πολλά στον ιστότοπο, καθιστώντας δύσκολο να ολοκληρώσετε την υπηρεσία που χρειάζεστε (διαβάστε την κριτική μας στο GoDaddy). Τούτου λεχθέντος, είναι σαφές ότι ο Namecheap προσπάθησε να βελτιώσει τη διαδικασία, οπότε αν και είναι πιο ενοχλητικό από κάποιους, δεν είναι επαναστατικό.

Οποιαδήποτε ζητήματα κατά την επιλογή ενός προγράμματος αντισταθμίζονται γρήγορα από τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς. Το Namecheap σας ζητά να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό πρώτα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να μεταβείτε από το ταμείο στον πίνακα ελέγχου χωρίς να βρείτε τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας σε ένα email. Επιπλέον, η τελική σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς δεν έχει διακοπεί με πρόσθετα για τον λογαριασμό σας και έχει ακόμη έναν διακόπτη εναλλαγής για απενεργοποίηση της αυτόματης ανανέωσης.

namecheap-review-checkout

Τούτου λεχθέντος, η διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς μοιάζει αρκετά χρονοβόρα επειδή ο Namecheap χωρίζει κάθε βήμα στη δική του σελίδα. Θα δημιουργήσετε έναν λογαριασμό σε μια σελίδα, θα επιβεβαιώσετε την παραγγελία σας σε άλλη σελίδα, θα εισαγάγετε τη διεύθυνση χρέωσής σας σε άλλη και, τέλος, συμπληρώστε τα στοιχεία πληρωμής σας. Αυτό δεν είναι τεράστιο πρόβλημα με το Namecheap, αλλά η διαδικασία θα μπορούσε να συμπυκνωθεί σε μία ή δύο σελίδες.

Μετά από όλα αυτά, θα σταλεί σε μια σελίδα περίληψης παραγγελιών όπου μπορείτε να πλοηγηθείτε στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού κάνοντας κλικ στην επιλογή «διαχείριση» δίπλα στον λογαριασμό φιλοξενίας σας. Ο πίνακας ελέγχου έχει ρυθμιστεί σαφώς για την πλευρά του τομέα της επιχείρησης, καθώς όλες οι καρτέλες σας δείχνουν ουσιαστικά προς την αγορά φιλοξενίας για τον τομέα που έχετε.

namecheap-review-account-dashboard

Μας πήρε λίγο χρόνο για να βρούμε το cPanel. Πρέπει να ανοίξετε το ταμπλό σας, να κάνετε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα στη φιλοξενία σας, να πατήσετε ένα άλλο κάτω βέλος δίπλα στο πακέτο που αγοράσατε και, τέλος, να κάνετε κλικ στο «μετάβαση στο cPanel».

Το cPanel είναι το ίδιο με αυτό για τα περισσότερα από τα καλύτερα web hosting με επιλογές cPanel, έξω από μια ενότητα στην κορυφή με αποκλειστικές εφαρμογές Namecheap. Δεν είναι «αποκλειστικά» όπως υποδηλώνει το Namecheap, αλλά είναι ένας καλός τρόπος για να οργανώσετε συνδέσμους προς τη βάση γνώσεων, το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων και το κέντρο εφαρμογών Google σε ένα σημείο.

namecheap-review-cpanel

Το Namecheap δεν είναι δύσκολο στη χρήση, αλλά δεν έχει την ίδια εστίαση, ας πούμε, Kinsta (διαβάστε την κριτική μας στο Kinsta). Ο πίνακας ελέγχου έχει δημιουργηθεί για διαχείριση τομέα, όχι για φιλοξενία ιστού, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση όταν προσπαθείτε να διαχειριστείτε τον ιστότοπό σας.

Τύποι φιλοξενίας

Παρά το γεγονός ότι ο καταχωρητής τομέα μετατράπηκε σε web host, ο Namecheap έχει πολλά να κάνει όταν πρόκειται για τύπους φιλοξενίας. Σε αντίθεση με το iPage (διαβάστε την κριτική μας στο iPage), δεν περιορίζεται στην κοινή χρήση φιλοξενίας, η οποία προσφέρει την ευελιξία ενός μεγαλύτερου κεντρικού υπολογιστή χωρίς την τιμή.

Ξεκινά με την κοινή φιλοξενία, ωστόσο, όπως και οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού εκτός, ας πούμε, Pagely (διαβάστε την κριτική μας Pagely). Η κοινή φιλοξενία αποθηκεύει πολλούς ιστότοπους στον ίδιο διακομιστή και κάνει αυτούς τους ιστότοπους να μοιράζονται τους πόρους. Το Namecheap αποτελεί παράδειγμα του πόσο ανέξοδο μπορεί να είναι η κοινή φιλοξενία, αλλά αυτό έρχεται επίσης με το περιστασιακό πρόβλημα με την ταχύτητα ή το χρόνο λειτουργίας.

Δίπλα στα κοινόχρηστα σχέδια βρίσκονται τα διαχειριζόμενα προγράμματα WordPress. Με βάση την τιμολόγηση, η οποία είναι παρόμοια με την κοινή φιλοξενία, υποθέσαμε ότι αυτό ήταν απλώς ένα αντίγραφο της κοινής σειράς φιλοξενίας με αυτόματες ενημερώσεις WordPress. Δεν είναι όμως. Αντίθετα, τα διαχειριζόμενα σχέδια WordPress χρησιμοποιούν φιλοξενία cloud και όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική MDDHosting, αυτό είναι υπέροχο για το WordPress.

Το Cloud hosting είναι το νήμα που συνδέει τις καλύτερες φιλοξενίες ιστού με τις επιλογές του WordPress μαζί. Αν και ο ιστότοπός σας εξακολουθεί να βρίσκεται σε έναν μόνο διακομιστή, μπορεί να καλέσει ένα δίκτυο υποκείμενων διακομιστών για επιπλέον πόρους. Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το εάν ο ιστότοπός σας αντιμετωπίζει αύξηση της κυκλοφορίας, κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας ή οτιδήποτε άλλο, οι πόροι θα είναι διαθέσιμοι.

Δεν είναι μόνο η φιλοξενία cloud στο WordPress. Το “διαχειριζόμενο” μέρος της εξίσωσης αναφέρεται στο Namecheap που διατηρεί την έκδοση του WordPress. Παρόλο που θα πρέπει να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας και να τον γεμίσετε με περιεχόμενο, το Namecheap θα ανησυχεί για δωρεάν αντίγραφα ασφαλείας και ενημερώσεις WordPress.

Εάν ψάχνετε περισσότερη ισχύ για όχι πολύ περισσότερο, τα σχέδια VPS θα σας ταιριάζουν. Οι εικονικοί ιδιωτικοί διακομιστές είναι εικονικοί διακομιστές που φιλοξενούνται σε φυσικούς. Οι υπολογιστικοί πόροι του διακομιστή είναι απομονωμένοι και χωρίζονται μεταξύ των εικονικών διακομιστών, γεγονός που παρέχει παρόμοια εμπειρία με την ειδική φιλοξενία χωρίς το επιπλέον κόστος.

Τα σχέδια VPS του Namecheap είναι φθηνά και αν έχετε διαβάσει την κριτική μας για τη φιλοξενία A2, γνωρίζετε ότι αυτό σημαίνει ότι δεν διαχειρίζονται. Θα μπορείτε να ζητήσετε συμβουλές από την υποστήριξη πελατών, αλλά η αποκατάσταση διακομιστή, οι βασικές αλλαγές λογισμικού και η διερεύνηση αστοχίας θα σας επιβάλουν επιπλέον χρέωση ανά μήνα.

Η κορυφή της γκάμας παρουσιάζει αποκλειστικούς διακομιστές, οι οποίοι, όπως υποδηλώνει το όνομα, σας δίνουν έναν διακομιστή στον εαυτό σας. Όπως τα σχέδια VPS, οι αποκλειστικοί διακομιστές δεν είναι διαχειριζόμενοι, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αποτυχίες και ενημερώσεις. Εάν η τιμή είναι πολύ υψηλή, μπορείτε να κάνετε αγορές στη λίστα με τους διακομιστές που εκτελούν την εκκαθάριση του Namecheap.

Ταχύτητα & Ώρα

Δοκιμάζουμε την ταχύτητα του ιστότοπου χρησιμοποιώντας Pingdom Speed ​​Test και Load Impact. Η διαδικασία μας είναι απλή: εγγραφούμε για έναν λογαριασμό με το πιο φθηνό διαθέσιμο πρόγραμμα, εγκαθιστούμε ένα κενό αντίγραφο του WordPress και αρχίζουμε να δοκιμάζουμε. Αν και δεν είναι μια τέλεια επιστήμη για τους χρόνους φόρτωσης ιστότοπων, προσπαθούμε να καταστήσουμε όσο το δυνατόν σαφέστερη την ένδειξη της ταχύτητας, εκτελώντας τις δοκιμές μας με αυτόν τον τρόπο.  

Το Namecheap είχε καλή απόδοση, αλλά δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει θέση στον ταχύτερο οδηγό φιλοξενίας ιστοσελίδων. Το Pingdom Speed ​​Test του έδωσε ένα 90 στα 100, το οποίο πιθανώς χάρη στους διακομιστές Apache που χρησιμοποιεί το Namecheap. Έχουμε δει κεντρικούς υπολογιστές όπως το A2 Hosting και το MDDHosting να χρησιμοποιούν διακομιστές LiteSpeed, οι οποίοι είναι μια εναλλακτική λύση Apache, σε εξαιρετικό αποτέλεσμα, έτσι είναι κάτι που θα θέλαμε να δούμε από το Namecheap στο μέλλον.

namecheap-review-speed-test

Μπορείτε να περιμένετε να μειωθεί η ταχύτητα μόλις γεμίσει και ο ιστότοπός σας με περιεχόμενο. Τα δύο πρώτα επίπεδα της κοινής φιλοξενίας δεν περιλαμβάνουν το eAccelerator ή το xCache, τα οποία περιλαμβάνονται στην πρώτη βαθμίδα. Τα προηγούμενα αποθηκεύουν προσωρινά σενάρια PHP σε μεταγλωττισμένη κατάσταση, που σημαίνει ότι μπορούν να εκτελεστούν πολύ πιο γρήγορα, ενώ το τελευταίο κάνει το ίδιο πράγμα, αλλά τα αποθηκεύει στη μνήμη RAM του διακομιστή.

Τούτου λεχθέντος, η δοκιμή φορτίου πρόσκρουσης είχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Το Load Impact, για τους σκοπούς μας, είναι ένα εργαλείο ελέγχου πίεσης, αν και μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα. Στείλαμε 50 εικονικούς χρήστες στον ιστότοπο για πέντε λεπτά, με το Load Impact να μετρά το χρόνο απόκρισης για κάθε χρήστη και τον αριθμό των αιτημάτων που ικανοποιήθηκαν.

Ο Namecheap είχε σχεδόν ευθεία γραμμή όταν έφτασε στο χρόνο απόκρισης και εκπλήρωσε κάθε αίτημα. Αναμένουμε ότι το πιο φθηνό κοινόχρηστο πακέτο με κάθε κεντρικό υπολογιστή θα σπάσει περίπου 50 χρήστες, γι ‘αυτό δοκιμάζουμε αυτό το όριο. Ωστόσο, το Namecheap δεν ταιριάζει σε αυτήν την κατηγορία. Κατάφερε να ανταποκριθεί στα αιτήματα και να διατηρήσει χαμηλό χρόνο απόκρισης.

namecheap-review-load-αντίκτυπο

Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχουν πολλοί υπολογιστικοί πόροι για να περιηγηθείτε, οπότε πολλά από τα ζητήματα της κοινής φιλοξενίας δεν πρέπει να εμφανιστούν. Αν και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτό θα ισχύει πάντα, ήταν κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας.

Ωστόσο, η Namecheap δεν είναι μόνο στην επιχείρηση παροχής γρήγορης φιλοξενίας. Παρέχει επίσης αξιόπιστη φιλοξενία. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του λογαριασμού σας είναι εγγύηση 99,9% ή 100% χρόνου λειτουργίας, ανάλογα με τον τύπο φιλοξενίας που χρησιμοποιείτε. Τα προγράμματα μεταπωλητών και VPS έχουν το όριο 99,9 τοις εκατό, πράγμα που σημαίνει ότι τα πρώτα 45 λεπτά του χρόνου διακοπής σε ένα μήνα δεν είναι κατάλληλα.

Εκτός αυτού, το Namecheap παρέχει μια υπηρεσία αξίας μιας ημέρας για κάθε μη προγραμματισμένη ώρα που οι διακομιστές είναι εκτός λειτουργίας. Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους οικοδεσπότες ιστού, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη εντός 10 ημερών από τη διακοπή λειτουργίας για να λάβετε πίστωση.

Ασφάλεια

Το Namecheap διαθέτει το τριπλό των δυνατοτήτων ασφαλείας που αναζητούμε: πιστοποιητικά SSL / TLS, σάρωση κακόβουλου λογισμικού και αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας. Το τελευταίο στοιχείο δεν είναι διαθέσιμο σε όλα τα σχέδια, το οποίο, αν και απογοητευτικό, έχει νόημα δεδομένου του πόσο φθηνού μπορεί να είναι το Namecheap. Ωστόσο, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε πιστοποιητικά SSL / TLS και σάρωση κακόβουλου λογισμικού σε όλα τα σχέδια.

Ένα πιστοποιητικό SSL / TLS είναι απαραίτητο για την ασφάλεια του ιστότοπου. Λέει στο πρόγραμμα περιήγησης που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τα προσωπικά σας στοιχεία, τα οποία ανοίγουν μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ του ιστότοπού σας και του επισκέπτη (διαβάστε την περιγραφή της κρυπτογράφησης για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας).

Το Namecheap περιλαμβάνει 50 πιστοποιητικά Comodo PositiveSSL με κάθε πακέτο φιλοξενίας. Το πιστοποιητικό επιπέδου εισαγωγής είναι κατάλληλο για τους περισσότερους ιστότοπους που δεν απαιτούν πολλές προσωπικές πληροφορίες από τους χρήστες. Εάν, για παράδειγμα, λειτουργείτε ένα φόρουμ ή αποδέχεστε πληρωμές στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να λάβετε ένα υψηλότερο πιστοποιητικό.

Η σάρωση κακόβουλου λογισμικού περιλαμβάνεται στο cPanel με το όνομα “scanner ιών”. Μπορείτε να σαρώσετε τον ιστότοπό σας για κακόβουλο λογισμικό και άλλες ανοησίες που σχετίζονται με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο μία φορά την ημέρα και όχι περισσότερο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν και το εργαλείο σαρώνει τον ιστότοπό σας, δεν τον καθαρίζει. Εάν εντοπίσετε ένα πρόβλημα, θα πρέπει να βρείτε έναν άλλο τρόπο για να το καταργήσετε.

namecheap-review-virus-scanning

Τα πιστοποιητικά SSL / TLS και η σάρωση κακόβουλου λογισμικού περιλαμβάνονται σε όλα τα σχέδια, αλλά τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας δεν είναι. Το πιο φθηνό κοινόχρηστο πρόγραμμα δεν τα περιλαμβάνει, ωστόσο, ευτυχώς, κάθε άλλο πρόγραμμα περιλαμβάνει. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αντίγραφα ασφαλείας σας μέσω του cPanel, να τα προγραμματίζετε καθημερινά, εβδομαδιαία ή μηνιαία, να τα κατεβάζετε τοπικά ή να αντιγράφετε συνδέσμους για κοινή χρήση.

Πίσω από τα παρασκήνια, υπάρχει επίσης ModSecurity. Είναι ένα τείχος προστασίας ανοικτής πηγής ιστού για διακομιστές Apache, που σημαίνει ότι μπορεί να σας προστατεύσει από δυσάρεστη κίνηση που εισέρχεται στον διακομιστή. Επειδή είναι ανοιχτού κώδικα, υπάρχουν πολλοί κανόνες και διαμορφώσεις που μπορούν να ρυθμιστούν για να διασφαλίσουν ότι ο ιστότοπός σας είναι όσο πιο ασφαλής μπορεί.

Αν και θα θέλαμε να δούμε αντίγραφα ασφαλείας για όλα τα σχέδια, η σουίτα ασφαλείας είναι εντυπωσιακή. Το άλμα στο δεύτερο επίπεδο της κοινής φιλοξενίας αξίζει, ούτως ή άλλως, με τα αντίγραφα ασφαλείας να είναι το κεράσι στην κορυφή. Είναι δύσκολο να παραπονεθείς όταν το Namecheap προσφέρει τόσο πολύ με ασφάλεια ως προς αυτό, καλά, φθηνό.

Μυστικότητα

Το απόρρητο είναι ένα από αυτά τα πράγματα που είναι εύκολο να συζητηθούν αλλά είναι δύσκολο να ακολουθηθούν. Ωστόσο, το Namecheap βάζει τα χρήματά του στο στόμα του και παρέχει μερικά από τα καλύτερα μέτρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής που έχουμε δει από έναν οικοδεσπότη Ιστού. Είναι πολύ μακριά από την εξόρυξη δεδομένων που έχουμε δει από τις επωνυμίες Endurance International Group (διαβάστε την αναθεώρηση FatCow για παράδειγμα).

Το Namecheap προσφέρει δωρεάν ιδιωτικό απόρρητο τομέα με κάθε τομέα που κατέχει. Το απόρρητο τομέα αντικαθιστά τις πληροφορίες που καταχωρίζετε στον τομέα σας με εικονικές πληροφορίες, καλύπτοντας αποτελεσματικά την ταυτότητά σας. Επειδή οι εγγραφές WHOIS μπορούν να αναζητηθούν στο διαδίκτυο, ο καθένας μπορεί να βρει τα προσωπικά σας στοιχεία εάν δεν έχετε απόρρητο τομέα.

Έχουμε δει μερικούς οικοδεσπότες να προσφέρουν δωρεάν ιδιωτικό απόρρητο τομέα (διαβάστε την αναθεώρηση WestHost για ένα παράδειγμα), αλλά συνήθως μόνο σε τομείς που εγγράφεστε στον πάροχο. Το Namecheap είναι ασυνήθιστο, καθώς παρέχει επίσης ιδιωτικό απόρρητο τομέα κατά τη μεταφορά domain, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ο τομέας σας είναι εγγεγραμμένος, ας πούμε, GoDaddy, μπορείτε να τον μεταφέρετε στο Namecheap και να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Η πολιτική απορρήτου είναι επίσης ορθή, αλλά η Namecheap διατηρεί το δικαίωμα να κοινοποιήσει μη προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες σε διαφημίσεις και επιχειρηματικούς συνεργάτες. Παρόλα αυτά, δεν κοινοποιούνται προσωπικές πληροφορίες και δεδομένου ότι το Namecheap υποστηρίζει το Fight for the Future και το Electronic Frontier Foundation, είμαστε άνετοι να παραδώσουμε λίγα δεδομένα.

Υποστήριξη

Το Namecheap διαθέτει ένα κέντρο υποστήριξης όπου μπορείτε να βρείτε όλους τους πόρους υποστήριξης. Αν και υπάρχουν οι συνηθισμένοι ύποπτοι – το Namecheap περιλαμβάνει συνδέσμους για υποστήριξη βάσει εισιτηρίων, ζωντανή συνομιλία, σχόλια, ενημερώσεις κατάστασης και πολλά άλλα – υπάρχουν και μερικοί ασυνήθιστοι πόροι υποστήριξης.

Αυτό περιλαμβάνει τα έγγραφα API Namecheap, τα οποία σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε αναζητήσεις τομέα, εγγραφή και πιο αυτόματα από μια εφαρμογή που έχετε δημιουργήσει. Παρόλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το API για την πώληση τομέων, πιστοποιητικών SSL / TLS και πολλά άλλα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για παρακολούθηση και διαχείριση τομέα.

namecheap-review-api

Εάν χρειάζεστε βοήθεια, το Namecheap μπορεί να το φιλοξενήσει και αυτό. Η ζωντανή συνομιλία και η υποστήριξη μέσω email διατίθενται όλο το εικοσιτετράωρο και χρησιμοποιήσαμε και τα δύο κατά τη διάρκεια του ελέγχου. Η ζωντανή συνομιλία είναι σχεδόν τόσο καλή όσο το SiteGround’s, το οποίο λέει κάτι (διαβάστε την κριτική του SiteGround). Οι απαντήσεις ήταν άμεσες και άμεσες, παρουσιάζοντας μια σαφή γνώση των τεχνικών πτυχών της υπηρεσίας.  

Για αυτοβοήθεια, υπάρχει μια βάση γνώσης που χωρίζεται στις κατηγορίες προϊόντων του Namecheap. Οι σύνθετες ενότητες, όπως η «φιλοξενία», χωρίζονται περαιτέρω, καθιστώντας απλή την εύρεση του άρθρου που χρειάζεστε.

namecheap-review-knowledgebase

Υπάρχουν επίσης πολλά άρθρα. Το Namecheap διαθέτει εκπαιδευτικούς οδηγούς, διευκρινίσεις και οδηγούς αντιμετώπισης προβλημάτων σε όλη τη βάση γνώσεων, καθένας από τους οποίους περιλαμβάνει εξαιρετική λεπτομέρεια. Αν και η εμπειρία μας με την ανθρώπινη υποστήριξη ήταν υπέροχη, δεν θα πρέπει να επικοινωνήσετε πολύ με δεδομένο πόσο βαθιά είναι η βάση γνώσης.

Η ετυμηγορία

Ο Namecheap λέει ό, τι πρέπει να γνωρίζετε στο όνομα. Είναι ένας φθηνός οικοδεσπότης Ιστού με πολλές δυνατότητες, αν και έχει και μερικά προβλήματα. Μας αρέσει η ταχύτητα, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, το απόρρητο του τομέα και η τιμή, αλλά η έλλειψη δωρεάν εγγραφής τομέα .com και clunky ταμπλό είναι προβλήματα.

Τι πιστεύεις για το Namecheap; Σκοπεύετε να το δοκιμάσετε; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map