HostPapa Review – Καναδική φιλοξενία ιστοσελίδων – Ενημερώθηκε το 2020

Κριτική HostPapa

Το HostPapa είναι ένας καλός οικοδεσπότης Ιστού με εξαιρετικό απόρρητο, αξιοπρεπής οικοδόμος και περισσότερες δυνατότητες από ό, τι μπορείτε να κουνήσετε ένα ραβδί. Το μόνο που το αποτρέπει να είναι ο συνολικός νικητής είναι οι αργές ταχύτητές του, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην πλήρη αναθεώρηση του HostPapa.


Το HostPapa είναι ένας ανεξάρτητος, καναδικός οικοδεσπότης Ιστού που δραστηριοποιείται για πάνω από μια δεκαετία. Αν και η εταιρεία έχει μεγαλώσει για να έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο, η σειρά σχεδίων εξακολουθεί να έχει κάτι για όλους. Τούτου λεχθέντος, η χαμηλότερη ταχύτητα και η ακατάλληλη εμπειρία χρήστη του σημαίνει ότι δεν έχει αρκετά τις μπριζόλες να πάνε από τα δάχτυλα με τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Ακόμα κι έτσι, αξίζει να εξεταστεί, ειδικά με μια σταθερή πολιτική απορρήτου, ένα εύρος δυνατοτήτων και ένα αξιοπρεπές εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων. Σε αυτήν την κριτική του HostPapa, θα εξετάσουμε όλα αυτά και πολλά περισσότερα, συζητώντας την εμπειρία μας με την υπηρεσία μετά την κυκλοφορία ενός ιστότοπου WordPress με το πιο φθηνό κοινόχρηστο πρόγραμμα.

Αυτή η εμπειρία ήταν καλή ως επί το πλείστον, αλλά υπήρχαν μερικά λάθη στο τέλος του HostPapa. Αν και παίρνετε πολλά για τα χρήματά σας, η τιμή είναι υψηλή και, λαμβάνοντας υπόψη ότι το HostPapa θα μπορούσε να κάνει καλύτερα στο τμήμα ταχύτητας, αυτό δεν είναι υπέροχο.

hostpapa-slider1

hostpapa-slider2

hostpapa-slider3

hostpapa-slider4

hostpapa-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το HostPapa

Χαρακτηριστικά

Το HostPapa είναι βασικό πρότυπο όσον αφορά την τιμολόγηση, αλλά, ευτυχώς, όχι όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά. Το μακρύ διάγραμμα σύγκρισης σε κάθε μία από τις σελίδες των προϊόντων στάζει με καλούδια για τους φιλοξενούμενους web hosting να βυθίσουν τα δόντια τους. Τόσο πολύ, στην πραγματικότητα, είναι εύκολο να παραβλέψουμε μερικά βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν το web hosting να τσεκάρει.

Ξεκινώντας με αυτό που παίρνετε, ωστόσο, το HostPapa προσπαθεί να παρέχει ένα δείγμα όλων. Το cPanel δεν δεσμεύεται με κανέναν τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε πρόσβαση στα αρχεία καταγραφής του διακομιστή σας, στα εύχρηστα WebFTP, AWStats και στο πρόγραμμα εγκατάστασης εφαρμογών Softaculous.

Περιλαμβάνεται επίσης το δωρεάν πακέτο του Cloudflare. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στον οδηγό Cloudflare, οποιοσδήποτε ιστότοπος μπορεί να ρυθμίσει τη δωρεάν έκδοση του δικτύου παράδοσης περιεχομένου, αλλά οι αρχάριοι πιθανότατα θα χαθούν στο hoopla DNS. Ο οδηγός εγγραφών DNS που διαθέτουμε μπορεί να σας βοηθήσει, αλλά για όσους δεν τους αρέσει να ορίζουν προσαρμοσμένους διακομιστές ονομάτων – ή να διαβάζουν – η ενσωμάτωση από το get-go θα λειτουργήσει.

Μαζί με το cPanel, υπάρχει ένα απίστευτο χαρακτηριστικό ασφαλείας, για το οποίο θα μιλήσουμε στην ενότητα “ασφάλεια” παρακάτω. Τούτου λεχθέντος, αν και ο καθένας μπορεί να πάρει πίσω από περιττά δίκτυα και τείχη προστασίας εφαρμογών ιστού, το HostPapa λείπει κάτι κρίσιμο: καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας.

Για να είμαστε σαφείς, προσφέρονται καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, αλλά όχι σε όλα τα σχέδια. Εάν επιλέξετε να μην μεταβείτε στην υψηλότερη βαθμίδα κοινόχρηστης φιλοξενίας ή φιλοξενίας WordPress, τα αντίγραφα ασφαλείας θα σας προσφέρουν επιπλέον 40 $ ετησίως. Αυτή είναι μια υψηλή τιμή για κάτι που πρέπει να συμπεριλαμβάνεται δωρεάν.

Οικοδόμος ιστοτόπου HostPapa

Μια δωρεάν έκδοση του δημιουργού ιστότοπων περιλαμβάνεται σε όλα τα σχέδια. Είναι εντάξει, αλλά τίποτα για να γράψεις σπίτι. Όπως και οι καλύτεροι κατασκευαστές ιστοτόπων μας, τα βασικά στοιχεία υπάρχουν για τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Μπορείτε να προσθέσετε κείμενο, εικόνες και πολλά άλλα σε μια σελίδα και να μετακινήσετε τα στοιχεία γύρω. Ωστόσο, το HostPapa δεν το χειρίζεται με την ίδια φινέτσα με τους αγαπημένους μας κατασκευαστές.

hostpapa-review-website-builders

Με λίγα λόγια, το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων δεν πρέπει να σας πουλά στο HostPapa. Το Wix κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας (διαβάστε την κριτική μας για το Wix).

Επισκόπηση δυνατοτήτων HostPapa

Λογότυπο HostPapawww.hostpapa.com

Ξεκινά από 299 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Τύποι διακομιστή

Κοινή φιλοξενία

Φιλοξενία VPS

Διαχειριζόμενο WordPress

Φιλοξενία Cloud

Αφιερωμένη φιλοξενία

Φιλοξενία μεταπωλητών

Χρηστικότητα

Πρόσβαση FTP

Πρόσβαση SSH

cPanel

Πρόσβαση ρίζας

Καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας
επί πληρωμή

Δημιουργία ιστότοπου

Υπηρεσίες

SEO

Εμπορία

Σχεδιασμός ιστότοπου

Ασφάλεια

Απόρρητο τομέα

Κρυπτογράφηση SSL

Κατάργηση κακόβουλου λογισμικού

Τείχος προστασίας εφαρμογών Ιστού

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Προστασία DDoS

sFTP

Υποστήριξη

Υποστήριξη μέσω email

Τηλεφωνική υποστήριξη

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας

Σεμινάρια

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Υποστήριξη 24/7

Τιμολόγηση

Το HostPapa δεν είναι υπερτιμημένο, αλλά είναι παρόμοιο με το Bluehost, καθώς δεν θα είστε σίγουροι τι πληρώνετε έως ότου έρθει η ώρα να το ελέγξετε (διαβάστε την κριτική μας στο Bluehost). Τα κοινόχρηστα σχέδια συνοδεύονται από πολυετείς εκπτώσεις, αλλά διατίθενται μόνο για ένα έτος ή παραπάνω, καθιστώντας την τελική τιμή αγοράς πολύ υψηλότερη από ό, τι θα πρότεινε η σελίδα προϊόντος.

Τα κοινόχρηστα σχέδια διατίθενται σε διάρκεια ενός, δύο ή τριών ετών, και όπως συμβαίνει με πολλούς ανταγωνιστές του HostPapa, η μηνιαία τιμή αυξάνεται καθώς η διάρκεια μειώνεται. Ευτυχώς, δεν τιμωρείτε ότι πηγαίνετε με μικρότερη διάρκεια μέσω μιας υπερβολικά υπερτιμημένης μηνιαίας τιμής, όπως είστε με την Arvixe (διαβάστε την κριτική μας Arvixe), αλλά η τιμή προσφοράς θα μπορούσε να είναι συνεπής σε όλη τη διάρκεια.

Είναι σαφές ότι το κατάστρωμα στοιβάζεται υπέρ του HostPapa επειδή η τιμή φαίνεται πάντα να βγαίνει υψηλότερη από την προτεινόμενη σελίδα προϊόντος. Αυτό ισχύει για τους περισσότερους οικοδεσπότες ιστού, αλλά έχουμε δει παρόχους, όπως το Hostinger και το Hosting24, να χρησιμοποιούν πολυετή προωθητικές τιμές με εξαιρετικό αποτέλεσμα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην μπορεί να το κάνει και το HostPapa (διαβάστε την κριτική Hostinger και την κριτική Hosting24 ).

Επιπλέον, η τιμολόγηση είναι σύγχυση, η οποία μπορεί να είναι μια συνταγή για καταστροφή, όπως είδαμε στην αναθεώρηση LunarPages. Για παράδειγμα, υπάρχουν σχέδια δημιουργίας ιστότοπων, αλλά έχετε πρόσβαση σε μια δωρεάν έκδοση του δημιουργού ιστότοπων με τυπική κοινόχρηστη φιλοξενία. Τα διαδικτυακά σχέδια καταστημάτων χρησιμοποιούν επίσης το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, αλλά έχουν τη δική τους δομή τιμολόγησης.

Προτιμούμε τη μη ανοησία προσέγγιση του 1&1 IONOS όσον αφορά την τιμολόγηση. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο 1 μας&1 IONOS κριτική, μπορείτε να ενημερώσετε την τιμή στη σελίδα του προϊόντος με βάση τη διάρκειά σας, οπότε δεν υπάρχουν εκπλήξεις στο ταμείο. Δεν είστε επίσης ανεπιθύμητοι για την προσθήκη προϊόντων στην υπηρεσία σας.

Ωστόσο, το HostPapa περιλαμβάνει περισσότερα από ό, τι οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού στην ίδια τιμή. Το πιο φθηνό κοινόχρηστο πρόγραμμα, για παράδειγμα, υποστηρίζει δύο ιστότοπους με 100 GB αποθήκευσης μονάδας στερεάς κατάστασης. Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν μόνο έναν τομέα και περίπου 50 GB αποθηκευτικού χώρου στο πιο βασικό κοινόχρηστο πρόγραμμα.

Όσον αφορά τη λήψη επιστροφής χρημάτων, έχετε 30 ημέρες για να αλλάξετε γνώμη με το HostPapa εάν αγοράσετε ένα πολυετές πρόγραμμα. Οποιαδήποτε σχέδια προσφέρουν μηνιαίες συνδρομές, όπως φιλοξενία VPS, σας επιτρέπουν μόνο 48 ώρες για να αλλάξετε γνώμη. Σε σύγκριση με το παράθυρο επιστροφής χρημάτων 90 ημερών του A Small Orange, το HostPapa δεν είναι εντυπωσιακό (διαβάστε την κριτική μας για το A Small Orange).

Ευκολία στη χρήση

Το ξεκίνημα με το HostPapa είναι πιο δύσκολο από ό, τι θα έπρεπε. Ο ιστότοπος δεν έχει ημερομηνία όπως το FatCow’s (διαβάστε την κριτική μας στο FatCow), αλλά υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα σε πολύ μικρό χώρο. Υποφέρει παρόμοια μοίρα με το GoDaddy στο ότι κάθε υπηρεσία έχει ίσο βάρος στο επάνω μενού, γεγονός που καθιστά την εύρεση του πακέτου που θέλετε πιο δύσκολο από το απαραίτητο (διαβάστε την κριτική μας στο GoDaddy).

Παρόλα αυτά, μόλις βρείτε το πακέτο που θέλετε, η διαδικασία πληρωμής είναι ομαλή. Η φωτεινή, ζωντανή σελίδα ολοκλήρωσης του HostPapa είναι εύκολη, αλλά θέλετε να δώσετε προσοχή στα πρόσθετα που επιλέγονται κατά την ολοκλήρωση της αγοράς. Κατά την αγορά του πιο φθηνού κοινόχρηστου πακέτου, προεπιλέχθηκε η ασφάλεια του ιστότοπου Protection Power και τα αυτοματοποιημένα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας.

hostpapa-κριτική-ολοκλήρωση αγοράς

Η διαδικασία πληρωμής αποτελείται από τρία βήματα, τα οποία είναι πολύ λιγότερο ενοχλητικά από τα φαινομενικά ατελείωτα βήματα στο Namecheap (διαβάστε την κριτική μας στο Namecheap). Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν νέο τομέα ή ένα σημείο που σας ανήκει και, στη συνέχεια, να εισαγάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία και τον τρόπο πληρωμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία πληρωμής θα διαφέρει ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξετε.

Αγοράσαμε κοινόχρηστη φιλοξενία για τις δοκιμές μας, οπότε η εμπειρία μας βασίζεται σε αυτό, αλλά περάσαμε από τη διαδικασία σαν να αγοράζουμε και ένα πρόγραμμα VPS. Η σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς είναι πολύ πιο παλιά, αλλά εξακολουθεί να είναι τόσο απλή, και όπως το check out με κοινόχρηστη φιλοξενία, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να καταργήσετε την επιλογή των πρόσθετων που δεν θέλετε.

Αφού επεξεργαστείτε την πληρωμή σας, το HostPapa σας λέει να καθίσετε. Ενοχλητικά, επιστρέφετε στην αρχική σελίδα, ενώ περιμένετε μια σειρά μηνυμάτων καλωσορίσματος για την παροχή διαπιστευτηρίων λογαριασμού. Επιπλέον, αυτά τα μηνύματα δεν φτάνουν αμέσως.

Πίνακας ελέγχου HostPapa

Η περιοχή πελάτη HostPapa προκαλεί σύγχυση. Η αρχική οθόνη του πίνακα ελέγχου σας εμφανίζει τα τιμολόγια σας που οφείλονται και τα πρόσφατα εισιτήρια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της σελίδας είναι αφιερωμένο στην προσφορά νέων καταχωρίσεων τομέα. Δεν υπάρχει ενότητα για τομείς ή υπηρεσίες που έχετε αυτήν τη στιγμή στην αρχική σελίδα του πίνακα ελέγχου.

hostpapa-review-ταμπλό

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες σας μέσω του επάνω μενού, το οποίο προκαλεί σύγχυση από μόνο του. Υπάρχουν τρεις καρτέλες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση του ιστότοπού σας: «το cPanel μου», «οι υπηρεσίες μου» και «ο ιστότοπός μου». Αποδεικνύεται ότι η καρτέλα υπηρεσιών δείχνει ακριβώς τι έχετε αγοράσει και η καρτέλα ιστότοπου αναφέρεται στο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων.

Η μόνη καρτέλα που αναφέρεται στη διαχείριση του ιστότοπού σας είναι η καρτέλα cPanel. Συνολικά, το σύστημα δεν είναι κακό, αλλά είναι αναποτελεσματικό. Αντί να συμπληρώσει την αρχική σελίδα της περιοχής πελάτη με μια διαφήμιση για αγορά περισσότερων τομέων, το HostPapa θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτόν τον χώρο για να διευκολύνει την προβολή και τη διαχείριση των υπηρεσιών σας.

Αντ ‘αυτού, η περιοχή πελατών αισθάνεται αποσυνδεδεμένη και περιττή. Οι καρτέλες υπηρεσιών και χρέωσης, για παράδειγμα, παρέχουν ως επί το πλείστον τις ίδιες πληροφορίες, ενώ η καρτέλα ιστότοπου δεν σχετίζεται με οποιονδήποτε δεν χρησιμοποιεί το εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων. Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία σκέψης πίσω από τον πίνακα ελέγχου, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ιδανικό.

HostPapa cPanel

Η εξοικονόμηση χάρη στη φιλικότητα προς το χρήστη είναι το cPanel, το οποίο, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων με τον οδηγό cPanel, είναι ο αγαπημένος μας τρόπος διαχείρισης της φιλοξενίας ιστού Τούτου λεχθέντος, βρίσκεται σε ένα παράθυρο στο ταμπλό, το οποίο εξομαλύνει τη διεπαφή με έναν περίεργο τρόπο. Για παράδειγμα, οι χρήσιμες πληροφορίες διακομιστή που συνήθως συμπληρώνουν τη δεξιά πλευρά του cPanel είναι κολλημένες στο κάτω μέρος.

hostpapa-κριτική-cpanel

Αν και στην ουσία είναι το ίδιο cPanel, η εμπειρία είναι διαφορετική. Η κύλιση προς τα πάνω και προς τα κάτω σε ένα στενό παράθυρο δεν είναι το cPanel, οπότε η εμπειρία μειώνεται. Όλες οι επιλογές υπάρχουν – έχετε πρόσβαση στον διαχειριστή αρχείων, στο πρόγραμμα εγκατάστασης εφαρμογών Softaculous και πολλά άλλα – αλλά οι περιορισμοί σε ένα μικρό παράθυρο δεν είναι ο καλύτερος.

Τύποι φιλοξενίας

Όπως αναφέρθηκε, ο ιστότοπος του HostPapa δεν είναι ο ευκολότερος. Αυτό συμβαίνει επειδή προσφέρει μια μεγάλη λίστα υπηρεσιών. Παρόλο που φαίνεται να έχει πολλούς τύπους φιλοξενίας, ωστόσο, προσφέρει μόνο δύο: κοινόχρηστο και VPS. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά σχέδια σε κάθε τύπο φιλοξενίας, το οποίο σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το πακέτο φιλοξενίας σας για την πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε..

Εάν είστε περίεργοι για το τι σημαίνει κοινή χρήση ή φιλοξενία VPS, διαβάστε την επισκόπηση τύπων φιλοξενίας.

Τα κοινόχρηστα σχέδια, τα οποία αναφέρονται απλώς ως «web hosting», διατίθενται σε τρία επίπεδα. Οι διαφορές μεταξύ των επιπέδων είναι πολλές, σαν το A2 Hosting (διαβάστε την κριτική μας για το A2 Hosting), γι ‘αυτό σας προτείνουμε να ελέγξετε την εκτενή σύγκριση του HostPapa για τις λεπτομέρειες. Εν ολίγοις, ωστόσο, τα υψηλότερα επίπεδα έχουν περισσότερα χαρακτηριστικά και καλύτερη απόδοση.

Υπάρχουν επίσης σχέδια δημιουργίας ιστότοπων. Εάν παραλείψατε, ανατρέξτε στην ενότητα “δυνατότητες” για τις σκέψεις μας σχετικά με το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων. Περιλαμβάνεται δωρεάν με το κοινόχρηστο πακέτο φιλοξενίας σας, αλλά αν θέλετε να επωφεληθείτε πλήρως από το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε μία από τις τέσσερις βαθμίδες δημιουργίας ιστότοπων του HostPapa. Ομοίως, υπάρχουν τέσσερα επίπεδα για διαδικτυακά καταστήματα.

HostPapa WordPress

Το HostPapa προσφέρει προγράμματα WordPress, τα οποία είναι απλά πιο ακριβά κοινόχρηστα σχέδια με λειτουργίες WordPress. Δεν είμαστε αντίθετοι να προσφέρουμε φιλοξενία WordPress με αυτόν τον τρόπο – διαβάστε την αναθεώρηση InMotion Hosting για να μάθετε για έναν πάροχο που το κάνει καλά – αλλά δεν είναι ιδανικό.

Το WordPress είναι ευέλικτο, αλλά γενικά, οι ιστότοποι που δημιουργούνται πάνω του θέλουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μάτια (διαβάστε τον οδηγό για αρχάριους για τη χρήση του WordPress για να δείτε δημοφιλείς ιστότοπους που χρησιμοποιούν το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου). Η ενσωμάτωση του Jetpack και οι αυτόματες ενημερώσεις WordPress είναι ωραίες, αλλά η κοινή δομή που χρησιμοποιεί το HostPapa δυσκολεύει την κλιμάκωση των ιστότοπων του WordPress.

Αντ ‘αυτού, μας αρέσει η φιλοξενία cloud για το WordPress και ορισμένοι οικοδεσπότες ιστού, όπως το MDDHosting και το Kinsta, ειδικεύονται σε αυτό (διαβάστε την κριτική MDDHosting και την κριτική Kinsta). Η φιλοξενία σύννεφων είναι κοινή μεταξύ των καλύτερων φιλοξενιών ιστού για επιλογές του WordPress, επειδή προσφέρει ευελιξία, πλεονασμό και ασφάλεια με τρόπους που η παραδοσιακή φιλοξενία δεν.

HostPapa VPS

Εάν ψάχνετε περισσότερο χυμό για τον ιστότοπό σας στο WordPress ή για οποιονδήποτε ιστότοπο, τα σχέδια VPS ταιριάζουν στο λογαριασμό. Το HostPapa προσφέρει πέντε επίπεδα φιλοξενίας VPS που διαχειρίζονται αποκλειστικά. Αν ψάχνετε για μη διαχειριζόμενη φιλοξενία VPS, το A2 Hosting είναι ένας από τους λίγους κεντρικούς υπολογιστές που το προσφέρει.

Η τιμή σε όλα τα επίπεδα είναι υψηλή, αλλά και τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές. Επιπλέον, αν και διαχειρίζεται, το HostPapa προσφέρει πρόσβαση root στο VPS που χρησιμοποιείτε, που σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές που θέλετε. Εξαιτίας αυτού, μπορείτε να μεταπωλήσετε τον λογαριασμό σας VPS αν θέλετε, αλλά το HostPapa προσφέρει επίσης ειδικά προγράμματα μεταπωλητών.

Ταχύτητα & Ώρα

Δοκιμάζουμε την ταχύτητα του ιστότοπου χρησιμοποιώντας Pingdom Speed ​​Test και Load Impact. Αυτά τα εργαλεία μας επιτρέπουν να δοκιμάσουμε την εμπειρία για έναν μεμονωμένο χρήστη, καθώς και την απόδοση του ιστότοπου υπό φόρτωση. Οι δοκιμές μας γίνονται με μια κενή έκδοση του WordPress με το πιο φθηνό σχέδιο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να μειώσουμε τις μεταβλητές που εμπλέκονται στο χρόνο φόρτωσης του ιστότοπου.

Επιπλέον, δεν κάνουμε τίποτα στον ιστότοπο εκτός από την εγκατάσταση του WordPress. Εάν συνεχίζεται η προσωρινή αποθήκευση ή η συμπίεση, ο οικοδεσπότης Ιστού το έχει προσθέσει, όχι εμείς. Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάθε ιστότοπος. Μπορείτε να μάθετε πώς να εφαρμόζετε την προσωρινή μνήμη και τη συμπίεση στον ιστότοπό σας στον τρόπο βελτίωσης του χρόνου φόρτωσης ιστότοπου.

Το Pingdom Speed ​​Test επέστρεψε λιγότερο από τα ιδανικά αποτελέσματα. Ο ιστότοπός μας σημείωσε 90 στα 100, το οποίο, αν και φαίνεται καλό, δεν είναι υπέροχο. Θυμηθείτε ότι ο ιστότοπός μας δοκιμής δεν έχει τίποτα σε αυτό, οπότε οι μικρές διαφορές στο σκορ κάνουν τη διαφορά. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει έλλειψη προσωρινής αποθήκευσης, κάτι που είναι σημαντικό για τη βελτίωση των χρόνων φόρτωσης των ιστότοπων.

hostpapa-κριτική-ταχύτητα-δοκιμή

Παρομοίως, η δοκιμή Load Impact έδωσε απογοητευτικά αποτελέσματα. Στείλαμε 50 χρήστες στον διακομιστή για πέντε λεπτά, μετρώντας τον χρόνο απόκρισης και τον αριθμό των εκπληρωμένων αιτημάτων για καθένα. Περίπου το ένα τέταρτο των αιτημάτων HTTP αντιμετωπίστηκαν με σφάλματα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο διακομιστής βρίσκεται στο όριο απόδοσης.

hostpapa-review-load-αντίκτυπο

Παρόλα αυτά, το πρόγραμμά σας υποστηρίζεται από εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,9 τοις εκατό. Το HostPapa ισχυρίζεται ότι προσφέρει ένα στη σελίδα «γιατί το HostPapa», αλλά λέει ότι αναφέρεται στους όρους παροχής υπηρεσιών για λεπτομέρειες. Κάναμε και δεν βρήκαμε τίποτα. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για εγγύηση χρόνου λειτουργίας ή συμφωνία σε επίπεδο υπηρεσίας στους όρους παροχής υπηρεσιών, η οποία είναι τόσο καλή όσο δεν υπάρχει εγγύηση χρόνου λειτουργίας.

Ασφάλεια

Το HostPapa διαθέτει μια ειδική ενότητα «ασφάλειας» στον ιστότοπό του, αλλά δεν θα χρειαστεί να την επισκεφτείτε εάν χρησιμοποιείτε έναν βασικό ιστότοπο. Οι τρεις βασικές δυνατότητες ασφάλειας που αναζητούμε υπάρχουν σε όλα τα σχέδια, με μια σταθερή γκάμα πληρωμένων αναβαθμίσεων εάν θέλετε να σφραγίσετε τις πόρτες.

Υπάρχουν όμως πολλά που δεν θα δείτε. Οι διακομιστές Apache που χρησιμοποιεί το HostPapa διασφαλίζονται με τείχος προστασίας εφαρμογών ιστού ModSecurity, ανίχνευση brute force, κατανεμημένη πρόληψη επίθεσης άρνησης υπηρεσίας και σάρωση Patchman. Επιπλέον, τα δεδομένα σας αποθηκεύονται σε διαμόρφωση RAID-10 (διαβάστε τον οδηγό RAID) και μεταφέρονται σε περιττούς φορείς.

Δυστυχώς, τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας δεν περιλαμβάνονται σε όλα τα σχέδια. Μόνο τα κοινόχρηστα πακέτα κορυφαίου επιπέδου Business Pro διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο 1 GB για αυτόματα, καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας. Μπορείτε να λαμβάνετε αντίγραφα ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο – διαβάστε τον οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress για να μάθετε πώς – αλλά θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση για να το κάνετε αυτόματα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας σε ένα από τα σχέδια χαμηλότερης βαθμίδας. Το SiteLock, το οποίο ανιχνεύει και αφαιρεί κακόβουλο λογισμικό από τον ιστότοπό σας, και το Protection Power, το οποίο κάνει κυρίως το ίδιο πράγμα, ενώ περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες όπως CDN και βοήθεια κατάργησης κακόβουλου λογισμικού, είναι επίσης διαθέσιμες.

Δωρεάν SSL HostPapa

Αν και θα θέλαμε να βλέπουμε καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας σε όλα τα σχέδια, τουλάχιστον το HostPapa περιλαμβάνει δωρεάν πιστοποιητικό SSL για όλους. Είναι ένα πιστοποιητικό Let’s Encrypt, που σημαίνει ότι δεν είναι υπέροχο εάν συλλέγετε πληρωμές ή πολλά προσωπικά στοιχεία στον ιστότοπό σας, αλλά θα σας ξεπεράσει τις φοβισμένες προειδοποιήσεις του προγράμματος περιήγησης.

Βασικά, το πιστοποιητικό SSL θα ενημερώνει το πρόγραμμα περιήγησης που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε, κάτι που θα σας ζητήσει να ανοίξει μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ του ιστότοπού σας και του χρήστη (για το οποίο μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον οδηγό SSL εναντίον TLS).

Το πιστοποιητικό που περιλαμβάνεται στο σχέδιό σας θα κρυπτογραφήσει τα δεδομένα, αλλά δεν είναι κατάλληλο για εφαρμογές υψηλού επιπέδου. Ευτυχώς, ορισμένα σχέδια υψηλού επιπέδου παρέχουν ένα πιστοποιητικό Wildcard premium, συμπεριλαμβανομένου του κοινού προγράμματος Business Pro.

Μυστικότητα

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού αγνοούν το απόρρητό σας, ειδικά εκείνοι που ανήκουν στο Endurance International Group (διαβάστε την κριτική HostGator για να δείτε ένα παράδειγμα). Ευτυχώς, το HostPapa μοιάζει περισσότερο με το DreamHost από το HostGator για απόρρητο. Όπως μπορείτε να δείτε στην κριτική του DreamHost, το απόρρητο δεν αποτελεί πρόβλημα για πολλούς οικοδεσπότες ιστού, αλλά μπορείτε να ξεκουραστείτε εύκολα σε μερικές περιπτώσεις, όπως με το HostPapa.

Τούτου λεχθέντος, το HostPapa δεν ανησυχεί τόσο πολύ όσο το DreamHost όσον αφορά το απόρρητο τομέα. Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να αποκρύψετε τα προσωπικά στοιχεία με τα οποία καταχωρείτε έναν τομέα, επειδή αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη συλλογή δεδομένων και τα ανεπιθύμητα μηνύματα. Μόνο το κορυφαίο επίπεδο κοινής φιλοξενίας το προσφέρει δωρεάν. Αν θέλετε αλλού, θα σας προσφέρει 10 $ ετησίως.

Η πληρωμή για το απόρρητο του τομέα δεν είναι ιδανική επειδή θα πρέπει να περιλαμβάνεται κατά την εγγραφή ενός τομέα. Μετά από όλα, έχουμε δει φιλοξενίες όπως το DreamHost, το Midphase και το WestHost να το συμπεριλαμβάνουν δωρεάν σε όλα τα σχέδια (διαβάστε την κριτική Midphase και την κριτική WestHost).

Ωστόσο, αυτό είναι ένα μικρό πρόβλημα όταν το υπόλοιπο της ιδιωτικής ζωής του HostPapa είναι εξαιρετικό. Η πολιτική απορρήτου δίνει στο HostPapa το δικαίωμα να συλλέγει τα στοιχεία χρέωσής σας, τη διεύθυνση IP, τον τύπο προγράμματος περιήγησης, τους χρόνους πρόσβασης και άλλα, και παρόλο που θα προκαλούσαμε φασαρία εάν αυτή ήταν μια από τις κριτικές VPN, αυτό είναι κοινό για τους περισσότερους οικοδεσπότες ιστού.

Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες. Το HostPapa μοιράζεται πληροφορίες με τρίτα μέρη μόνο εάν σας παρέχει μια υπηρεσία. Επιπλέον, περιορίζει το εύρος των δεδομένων που μεταφέρονται, πράγμα που σημαίνει ότι το τρίτο μέρος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει, να διατηρήσει ή να μοιραστεί αυτά τα δεδομένα με κανέναν περαιτέρω.

Σε αντίθεση με το απόρρητο, ας πούμε, στο Site5, η τιμή είναι σαφής (διαβάστε την κριτική μας στο Site5). Το HostPapa σέβεται ξεκάθαρα το απόρρητό σας και παρόλο που δεν θα σας κρατήσει εκτός καταγραφής, λίγες οικοδεσπότες Ιστού θα το κάνουν.

Υποστήριξη

Το HostPapa σας επιτρέπει να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης με όποιον τρόπο θέλετε. Η ζωντανή συνομιλία, η ηλεκτρονική αλληλογραφία και η τηλεφωνική υποστήριξη είναι διαθέσιμα, όπως θα έπρεπε να αναμένεται από οποιονδήποτε οικοδεσπότη Ιστού, αλλά μπορείτε επίσης να έρθετε σε επαφή μέσω φαξ ή καλής αλληλογραφίας, αν και δεν είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνει κανείς. Ακόμα κι έτσι, οι επιλογές υπάρχουν, κάτι που είναι αρκετό για εμάς.

Ωστόσο, το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών παρέχει πολλές πληροφορίες για τη χρήση της υπηρεσίας. Εκεί, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του δικτύου, να περιηγηθείτε στη λίστα των εκπαιδευτικών βίντεο, να ξεκινήσετε ζωντανή συνομιλία και να αναζητήσετε τη βάση γνώσεων.

hostpapa-κριτική-πελάτης-κέντρο φροντίδας

Όσον αφορά τη χρήση αυτών των εργαλείων, τα εκπαιδευτικά βίντεο είναι χρήσιμα αλλά με ημερομηνία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά από αυτά, τα οποία σπάνια βλέπουμε από τους οικοδεσπότες Ιστού. Ομοίως, υπάρχουν πολλά άρθρα γνώσεων. Το HostPapa διαθέτει πάνω από 2.000 άρθρα υποστήριξης για περιήγηση, συμπεριλαμβανομένων όλων από τη ρύθμιση του λογαριασμού σας έως τη χρήση συγκεκριμένων εφαρμογών.

Επιπλέον, τα άρθρα είναι λεπτομερή, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τόσα πολλά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, διαπιστώνουμε ότι οι μεγάλες βάσεις γνώσεων οδηγούν σε έλλειψη ποιότητας στα άρθρα, κάτι που, ευτυχώς, δεν συμβαίνει εδώ.

Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε να συντονιστείτε στο εβδομαδιαίο διαδικτυακό σεμινάριο του HostPapa ή να προγραμματίσετε μια κλήση 30 λεπτών με έναν εκπρόσωπο υποστήριξης. Αυτή η προσωπική συνεδρία είναι δωρεάν για κάθε πελάτη HostPapa, ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιότητάς σας. Εάν χρειάζεστε επιπλέον κλήσεις, είναι και πάλι μόνο 40 $.

Η ετυμηγορία

Clunky, με ημερομηνία και φαινομενικά παραπλανημένο, το HostPapa θα μπορούσε να κάνει πολύ καλύτερα. Τα οστά ενός μεγάλου web host είναι εκεί, με ένα εξαιρετικό σύστημα υποστήριξης, γενναιόδωρες προσφορές σχεδίων και μια αξιοπρεπή πολιτική απορρήτου. Ωστόσο, ο αδέξιος πίνακας ελέγχου, οι αναντιστοιχίες πληροφοριών ιστότοπου και η αργή ταχύτητα αφήνουν πολλά να είναι επιθυμητά.

Εάν το HostPapa ήταν φθηνότερο, θα ήταν μια εγχώρια εκτέλεση, αλλά θεωρώντας ότι θα σας τρέξει όσο και οι κορυφαίοι οικοδεσπότες ιστού, το πρότυπο είναι διαφορετικό.

Τι πιστεύετε για το HostPapa; Σκοπεύετε να το δοκιμάσετε; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map