Αναθεώρηση HostMonster – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση HostMonster

Το HostMonster είναι ένας περίεργος πάροχος φιλοξενίας στο ότι μοιράζεται μεγάλο μέρος του backend με το Bluehost, αλλά χωρίς τα χαρακτηριστικά και την υποστήριξη του μεγάλου αδελφού του. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια υπηρεσία που ίσως θέλετε να αποφύγετε υπέρ μιας καλύτερης επιλογής. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση του HostMonster για τις λεπτομέρειες.

Το HostMonster είναι ένας εντυπωσιακός πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων, παρά τον παλιό του ιστότοπο που προτείνει κάτι διαφορετικό. Τούτου λεχθέντος, πολλά από τα δυνατά σημεία του το κάνουν να μοιάζει με το να οδηγεί στα coattails ενός από τους καλύτερους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων μας, το Bluehost. Αυτό έχει νόημα επίσης, δεδομένου ότι και τα δύο ανήκουν στον όμιλο web hosting Endurance International Group.

Εάν η φτηνή φιλοξενία ιστού είναι αυτό που σας ενδιαφέρει, δεν θα το βρείτε εδώ. Η υψηλή τιμή του HostMonster, η ανώμαλη υποστήριξη και οι ασυμφωνίες δυνατότητες αφήνουν περισσότερα μειονεκτήματα από τους επαγγελματίες, παρόλο που μοιράζεται τα εξαιρετικά κότσια που έχει το Bluehost Δεδομένου ότι είναι πιο ακριβό από το παιδί EIG star, υπάρχει μικρό κίνητρο για να επιλέξετε HostMonster από το μεγαλύτερο αδερφό του.

Τούτου λεχθέντος, είμαστε εδώ για να παρέχουμε την κριτική μας στο HostMonster, αναφέροντας την εμπειρία μας μετά την κυκλοφορία ενός ιστότοπου με το πιο φθηνό κοινόχρηστο πρόγραμμα. Θα μιλήσουμε για το cPanel, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τις δυνατότητες, την ταχύτητα και πολλά άλλα πριν δώσουμε την ετυμηγορία μας.

hostmonster-ολοκλήρωση αγοράς

hostmonster-control-panel

hostmonster-cpanel

hostmonster-load-αντίκτυπο

hostmonster-speed-test

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το HostMonster

Χαρακτηριστικά

Το HostMonster είναι το ίδιο με το Bluehost είναι σχεδόν από κάθε άποψη, και αυτό περιλαμβάνει δυνατότητες. Η λίστα είναι μεγάλη, ειδικά για τους χρήστες του WordPress, αλλά η υψηλή τιμή κάνει μερικές από τις δυνατότητες να χάσουν τη λάμψη τους.

Τα κοινόχρηστα σχέδια, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της σειράς, έρχονται με εντυπωσιακά καλούδια. Όλες οι βαθμίδες περιλαμβάνουν πιστοποιητικό SSL, το οποίο μπορείτε να δείτε, αλλά θα πρέπει να μεταβείτε στο Plus ή παραπάνω για να δείτε τη λίστα δυνατοτήτων να είναι δική της. Το πρόγραμμα Choice Plus, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της σειράς, περιλαμβάνει την πρόληψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων, το απόρρητο του τομέα, τα αντίγραφα ασφαλείας CodeGuard, τις προσφορές μάρκετινγκ και άλλα.

Δεν μας πειράζει ότι το HostMonster κρύβει ορισμένες λειτουργίες πίσω από ένα paywall επειδή δεν θεωρούμε απαραίτητες τις πιστώσεις μάρκετινγκ ή την αποτροπή ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Τα βασικά καλύπτονται σε διάφορες βαθμίδες, συμπεριλαμβανομένων των πλήρων αντιγράφων ασφαλείας cPanel και ενός πιστοποιητικού SSL, οπότε είμαστε ικανοποιημένοι.

Χαρακτηριστικά του HostMonster WordPress

Αν και δεν προσφέρονται ειδικά σχέδια για το WordPress, το HostMonster περιλαμβάνει πολλά για το αγαπημένο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου όλων. Όπως θα συζητήσουμε στην ενότητα “ευκολία χρήσης” παρακάτω, το HostMonster θα σας ζητήσει να επιλέξετε ένα θέμα μετά την εγγραφή σας για έναν λογαριασμό, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στο προεγκατεστημένο αντίγραφο του WordPress που χρησιμοποιεί ο ιστότοπός σας.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το WordPress, θα έχετε προβλήματα. Το HostMonster είναι χτισμένο γύρω από τον εξαιρετικό πίνακα ελέγχου του Bluehost και το MOJO Marketplace, το οποίο πωλεί θέματα για, το μαντέψατε, το WordPress. Υπάρχουν άλλοι εγκαταστάτες, αλλά το HostMonster επικεντρώνεται σε χρήστες του WordPress.

Επισκόπηση δυνατοτήτων HostMonster

Λογότυπο HostMonsterwww.hostmonster.com

Ξεκινά από 495 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Τύποι διακομιστή

Κοινή φιλοξενία

Φιλοξενία VPS

Διαχειριζόμενο WordPress

Φιλοξενία Cloud

Αφιερωμένη φιλοξενία

Φιλοξενία μεταπωλητών

Χρηστικότητα

Πρόσβαση FTP

Πρόσβαση SSH

cPanel

Πρόσβαση ρίζας

Καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας

Δημιουργία ιστότοπου

Υπηρεσίες

SEO

Εμπορία

Σχεδιασμός ιστότοπου

Ασφάλεια

Απόρρητο τομέα
Ορισμένες βαθμίδες

Κρυπτογράφηση SSL

Κατάργηση κακόβουλου λογισμικού

Τείχος προστασίας εφαρμογών Ιστού
α / α

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Προστασία DDoS
Αγνωστος

sFTP

Υποστήριξη

Υποστήριξη μέσω email

Τηλεφωνική υποστήριξη

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας

Σεμινάρια

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Υποστήριξη 24/7

Τιμολόγηση

Όπως θα δούμε σε όλη αυτήν την κριτική, το HostMonster έχει πολλά κοινά με τον αδερφό του EIG, το Bluehost. Στην πραγματικότητα, είναι τα ίδια σχεδόν από κάθε άποψη. Ωστόσο, αν και το HostMonster δανείζεται μερικές από τις παραπλανητικές τακτικές τιμολόγησης της Bluehost, η τιμή του είναι ακόμη υψηλότερη.

Το HostMonster δεν είναι τόσο ακριβό όσο το Arvixe. Μια σύγκριση με την κριτική μας στο Arvixe θα δείξει ότι το HostMonster δεν έχει φτάσει στο βάθος όσον αφορά την τιμολόγηση, αλλά θα καταλήξετε να ξοδέψετε 1- $ 2 $ περισσότερο από ό, τι θα κάνατε με πολλές κοινές επιλογές στην αγορά.

Δεν είμαστε αντίθετοι να ξοδέψουμε περισσότερα αν η υπηρεσία αξίζει τον κόπο – Kinsta, Pagely και MDDHosting ταιριάζει σε αυτήν την κατηγορία – αλλά το HostMonster δεν χρησιμοποιεί το επιπλέον κέρμα σας σε καλή χρήση. Τα σχέδια είναι τα ίδια με τα Bluehost όσον αφορά τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά, μόλις ένα δολάριο ή δύο πιο ακριβά.

Αυτό αγνοεί ότι μπορείτε επίσης να κάνετε κοινή χρήση φιλοξενίας για φθηνότερη. 1&1 Το IONOS, για παράδειγμα, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο κοινό πακέτο για περίπου τη μισή τιμή του HostMonster (διαβάστε το 1 μας&1 κριτική IONOS).

Το HostMonster δεν είναι υπερβολικά ακριβό, αλλά είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η δαπάνη μερικών δολαρίων περισσότερο από ό, τι θα κάνατε με το Bluehost όταν πολλές από τις δύο υπηρεσίες είναι ίδιες. Ακόμη και οι τομείς είναι πιο ακριβοί, με το HostMonster να χρεώνει περίπου $ 5- $ 6 περισσότερο για έναν τομέα .com από το GoDaddy (διαβάστε την κριτική μας στο GoDaddy).

Ανεξάρτητα, θα καλυφθείτε για 30 ημέρες εάν αποφασίσετε να παραλάβετε ένα πακέτο φιλοξενίας στο HostMonster. Αν και όχι όσο το τρίμηνο χρονικό διάστημα επιστροφής χρημάτων της InMotion Hosting (διαβάστε την αναθεώρηση της φιλοξενίας InMotion), ένας μήνας είναι τυπικός για τους περισσότερους οικοδεσπότες Ιστού.

Ευκολία στη χρήση

Το HostMonster τρέχει το ίδιο με τα περισσότερα αδέλφια του EIG. Θα επιλέξετε ένα πρόγραμμα, θα εισαγάγετε έναν τομέα που σας ανήκει ή θέλετε να εγγραφείτε, να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία και να περιμένετε να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Τούτου λεχθέντος, η διαδικασία είναι πιο ενοχλητική από ό, τι με, ας πούμε, Bluehost.

Αυτό συμβαίνει επειδή το HostMonster χρησιμοποιεί μια ελαφριά γραμματοσειρά σε σκούρο φόντο. Αν και οι αισθητικές ανησυχίες ξεκινούν πολύ πριν από την ολοκλήρωση της αγοράς, η αντίθεση που καταπονεί τα μάτια καθιστά δύσκολο να βρεθεί πού βρίσκεται το σύνολό σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι το HostMonster προεπιλέγει πρόσθετα στο ταμείο.

Ταμείο αξιολόγησης hostmonster

Μόλις περάσετε από το ταμείο, θα σταλεί σε μια σελίδα επιβεβαίωσης παραγγελίας και θα σας ζητηθεί να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Παρόλο που θα προτιμούσαμε μια ενημερωμένη εμπειρία ολοκλήρωσης αγοράς όπως έχετε με το Hosting24 (διαβάστε την κριτική μας για το Hosting24), το κλειστό σύστημα HostMonster λειτουργεί καλά.

Μετά από αυτό, μπορείτε να συνδεθείτε στο cPanel ή στο webmail χρησιμοποιώντας τον τομέα και τον κωδικό πρόσβασής σας. Εναλλακτικά, εάν εγγραφείτε χρησιμοποιώντας την επιλογή μοναδικής σύνδεσης Google, μπορείτε να συνδεθείτε με αυτόν τον τρόπο.

Εάν επιλέξετε απλώς να συνδεθείτε απευθείας στον πίνακα ελέγχου, θα σας σταλεί σε μια οθόνη που σας ζητά να διαλέξετε ένα θέμα. Αν και το HostMonster δεν το αποσαφηνίζει, το πακέτο φιλοξενίας σας ρυθμίζεται αυτόματα με το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, εάν επιλέξετε ένα θέμα. Ευτυχώς, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα και να συνεχίσετε στο cPanel.

HostMonster cPanel

Ιστοσελίδα με ημερομηνία ή όχι, το HostMonster κερδίζει σημαντικά σημεία όσον αφορά τον πίνακα ελέγχου. Χρησιμοποιεί την ίδια διεπαφή με το Bluehost, το οποίο επικεντρώνεται ταυτόχρονα στη χρηστικότητα και την προσαρμοστικότητα, έναν συνδυασμό που είναι δύσκολο να γίνει.  

hostmonster-review-control-panel

Εάν παραλείψατε να επιλέξετε ένα θέμα, το HostMonster θα δημιουργήσει το WordPress σε έναν προσωρινό τομέα. Πρόκειται για μια σταδιακή έκδοση του ιστότοπού σας, που σημαίνει ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε αλλαγές σε αυτόν πριν προωθήσετε τα δεδομένα στον ζωντανό τομέα. Ενώ το κάνετε αυτό, ο ζωντανός τομέας θα εμφανίσει μια σελίδα “σύντομα”.

Δεν πρέπει να συνδεθείτε στο WordPress όταν ξεκινάτε, αλλά χρησιμοποιώντας το μεγάλο, μοβ κουμπί στο κέντρο του πίνακα ελέγχου το καθιστά εύκολο να το κάνετε. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να περιηγηθείτε σε θέματα και προσθήκες από τον πίνακα ελέγχου, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας χωρίς να ασχοληθείτε με το, ομολογουμένως αδέξια, WordPress back-end.

Εάν θέλετε να ανακαλύψετε τις λεπτομέρειες του cPanel, μπορείτε να το κάνετε. Η καρτέλα “Advanced” δείχνει την κλασική εμφάνιση cPanel, η οποία κέρδισε το Bluehost στην καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων με τον οδηγό cPanel.

hostmonster-κριτική-cpanel

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αντιμετωπίζεται αλλού, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα «email & γραφείο “καρτέλα στον πίνακα ελέγχου. Κάνοντας κλικ σε αυτήν την καρτέλα θα εμφανιστούν μερικές διαφημίσεις για το Microsoft Office 365 και το Google G Suite, καθώς και η επιλογή δημιουργίας διευθύνσεων email στον τομέα σας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, θα πρέπει να κάνετε έξοδο από τον πίνακα ελέγχου.

HostMonster Webmail

Θα πρέπει να αποσυνδεθείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο webmail εάν θέλετε να το κάνετε μέσω του ιστότοπου του HostMonster, τον οποίο δεν συνιστούμε, δεδομένου ότι απέτυχε συνεχώς να μας συνδέεται. Αντ ‘αυτού, είναι καλύτερο να βρείτε τη διεύθυνση για τον λογαριασμό σας στο webmail και να συνδεθείτε σε απευθείας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή webmail.

Αυτό μπορεί να ρυθμιστεί μέσω του πίνακα ελέγχου μεταβαίνοντας στο “email” & office “και κάνοντας κλικ στο” check email “για τη σωστή διεύθυνση. Θα ανοίξει η σελίδα ρύθμισης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω ιστού όπου μπορείτε να διαμορφώσετε το Horde, το Roundcube ή το SquirrelMail. Υπάρχουν επίσης οδηγίες εγκατάστασης για πολλούς τοπικούς πελάτες email, συμπεριλαμβανομένων των Thunderbird, Microsoft Outlook και Postbox.

Τύποι φιλοξενίας

Το HostMonster έχει πολλούς τύπους φιλοξενίας, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι εμφανές στην αρχή. Όπως και το EIG sibling iPage (διαβάστε την κριτική μας στο iPage), το HostMonster εμφανίζει μόνο τα κοινόχρηστα σχέδιά του στην αρχική του σελίδα. Τα άλλα σχέδια, τα οποία διαθέτουν VPS και ειδική φιλοξενία, υποβιβάζονται στο υποσέλιδο του ιστότοπου.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τους τύπους φιλοξενίας και τι σημαίνουν, διαβάστε την επισκόπηση τύπων φιλοξενίας.

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους οικοδεσπότες Ιστού που προσανατολίζονται στους αρχάριους, το HostMonster επικεντρώνεται σε κοινά σχέδια (διαβάστε την κριτική μας για το JustHost για ένα άλλο παράδειγμα). Υπάρχουν τρία επίπεδα κοινής φιλοξενίας – Basic, Plus και Choice Plus – που αντικατοπτρίζουν το σχήμα ονομάτων και τις γενικές προδιαγραφές της κοινής σειράς στο Bluehost.

Σε αντίθεση με το Bluehost, η τιμή του HostMonster είναι υψηλή. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας στο Bluehost, έχουμε προβλήματα ακόμη και με την τιμή του, οπότε το επιπλέον premium του HostMonster δεν φαίνεται εξαιρετικό για τα κοινόχρηστα σχέδια.

Αν και το σχήμα ονομασίας και η διάταξη των σχεδίων είναι τα ίδια με το Bluehost’s, η στιλβωτική ουσία δεν είναι.

Το HostMonster προσφέρει επίσης τρία επίπεδα κοινής φιλοξενίας που έχουν μια διαφήμιση στο “go pro”, το οποίο προσθέτει μια αποκλειστική διεύθυνση IP και διακομιστή υψηλής απόδοσης. Ωστόσο, φαίνεται ότι το HostMonster ξέχασε να ενημερώσει το αντίγραφο μάρκετινγκ, επειδή η διαφήμιση λέει ότι το σχέδιο περιλαμβάνει όλα όσα περιλαμβάνει το πακέτο HostMonster Prime. Αυτό το Prime πακέτο δεν υπάρχει.

HostMonster VPS και Dedicated Hosting

Η κοινόχρηστη σύνθεση δεν είναι εντυπωσιακή και λαμβάνοντας υπόψη ότι το HostMonster επικεντρώνεται σε αυτό, υποθέσαμε ότι το VPS και τα ειδικά σχέδια θα ήταν εξίσου μέτρια. Ευτυχώς, αυτό δεν συμβαίνει. Αν και το HostMonster δεν παρέχει την ευελιξία της φιλοξενίας A2 όσον αφορά τα σχέδια VPS (διαβάστε την κριτική μας για την φιλοξενία A2), δεν είναι πολύ άθλια.

Κυρίως, αυτό συμβαίνει επειδή το HostMonster προσφέρει σχέδια cloud VPS, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον ιστότοπό σας με ασφάλεια και ταχύτητα. Η προσέγγιση cloud-centric του MDDHosting και του Kinsta λειτουργεί καλύτερα (διαβάστε την κριτική MDDHosting και την κριτική Kinsta), αλλά αν θέλετε να πάτε με το HostMonster, η προσφορά VPS δεν είναι κακό.

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για ειδικά σχέδια. Δεν είναι κακοί, αλλά έχουμε δει το ίδιο τραγούδι και χορό στην ίδια τιμή από άλλους παρόχους. Ακόμα χειρότερα, οι αποκλειστικοί διακομιστές χρησιμοποιούν παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους αντί για μονάδες στερεάς κατάστασης, οι οποίοι γίνονται συνηθισμένοι μεταξύ των φιλοξενουμένων Ιστού.

Αν ψάχνετε για αποκλειστική φιλοξενία, το WebHostingBuzz είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το αποκτήσετε με φτηνό, επειδή προσφέρει αποκλειστικούς διακομιστές εκκαθάρισης που ξεκινούν κάτω από 50 $ ανά μήνα (διαβάστε την κριτική μας στο WebHostingBuzz). Εναλλακτικά, εάν ψάχνετε περισσότερη ισχύ, μπορείτε να διαβάσετε την αναθεώρησή μας στο LunarPages, αλλά προειδοποιήστε ότι θα ξοδέψετε ένα βαρύ ασφάλιστρο για αυτήν τη δύναμη.

HostMonster Διαχειριζόμενο WordPress

Παρά το γεγονός ότι το HostMonster προσφέρει περισσότερες επιλογές από το κοινόχρηστο, λείπουν διαχειριζόμενα πακέτα WordPress. Αυτά τα σχέδια, τα οποία είναι κοινά μεταξύ των καλύτερων web hosting μας για επιλογές WordPress, σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο WordPress χωρίς να ανησυχείτε για την εγκατάσταση ή την ενημέρωσή του.

Τα σχέδια cloud VPS φαίνεται σαν ένα φυσικό σπίτι για αυτό, επειδή έχουμε δει τη δομή να παρουσιάζει εξαιρετική απόδοση με τα σχέδια DreamPress του DreamHost (διαβάστε την κριτική μας στο DreamHost). Δυστυχώς, αυτό δεν προσφέρεται.

Αν ψάχνετε για μια διαχειριζόμενη λύση WordPress, υπάρχουν μερικές επιλογές. Μας αρέσει το SiteGround επειδή προσφέρει ένα ολοκληρωμένο διαχειριζόμενο πακέτο WordPress για λιγότερο από τα περισσότερα (διαβάστε την κριτική SiteGround). Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερη δύναμη, μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας στο Pagely.

Ταχύτητα & Ώρα

Για δοκιμή ταχύτητας, χρησιμοποιούμε Pingdom Speed ​​Test και Load Impact. Χρησιμοποιώντας και τα δύο αυτά εργαλεία, μπορούμε να συγκεντρώσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της ταχύτητας και του χρόνου λειτουργίας. Η δοκιμή ταχύτητας Pingdom μας επιτρέπει να ακονίζουμε έναν μόνο χρήστη και την ταχύτητα που μπορεί να βιώσουν και το Load Impact μας δείχνει πώς αποδίδει ο διακομιστής υπό πίεση.

Χωρίς έκπληξη, το HostMonster είχε παρόμοια απόδοση με το Bluehost. Κατά την εξέταση του JustHost, μιλήσαμε με υποστήριξη σχετικά με τις ομοιότητες μεταξύ του και του Bluehost. Αν και ο εκπρόσωπος απέκλεισε την ερώτηση, ήταν σαφές ότι κάποια ποσότητα της αρχιτεκτονικής που χρησιμοποίησε ο JustHost ανήκε και λειτουργούσε από την Bluehost.

Αυτό φαίνεται να συμβαίνει και με το HostMonster, δεδομένου ότι επιτύχαμε τα ίδια αποτελέσματα όπως πήραμε στο τεστ Bluehost στο ίδιο επίπεδο φιλοξενίας, καθώς και στον καθρέφτη πίνακα ελέγχου. Ευτυχώς, αυτά τα αποτελέσματα είναι καλά, τουλάχιστον για τη δοκιμή ενός σημείου. Το HostMonster σημείωσε 94 στα 100, το οποίο δεν είναι τόσο γρήγορο όσο το Hostinger (διαβάστε την κριτική μας στο Hostinger), αλλά είναι πιο γρήγορο από τα περισσότερα.

hostmonster-review-speed-test

Το Load Impact λέει μια διαφορετική ιστορία, όπως έκανε με το Bluehost, αν και τα χαμηλά είναι ακόμη χαμηλότερα με το HostMonster. Χρησιμοποιούμε το Load Impact ως εργαλείο ελέγχου πίεσης, αποστέλλοντας 50 εικονικούς χρήστες στον ιστότοπο σε διάστημα πέντε λεπτών για να δούμε πώς αποδόθηκε. Διαπιστώσαμε ότι αυτοί οι αριθμοί είναι οι μέγιστοι για τα περισσότερα κοινόχρηστα προγράμματα χαμηλού επιπέδου.

Ορισμένα σφάλματα HTTP ή αναπάντητα αιτήματα δεν είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά περισσότεροι από τους μισούς από εμάς αντιμετωπίστηκαν με σφάλματα κατά τη δοκιμή του HostMonster (διαβάστε την κριτική GreenGeeks για έναν άλλο πάροχο που αντιμετωπίζει αυτό).

Μετά από 36 χρήστες, ο χρόνος απόκρισης μειώθηκε στο μηδέν, που σημαίνει ότι ο ιστότοπος δεν φορτώθηκε για κανέναν μετά από αυτό το σημείο. Ο αυξημένος αριθμός σφαλμάτων HTTP υποδηλώνει ότι φιλοξενούνται πάρα πολλοί χρήστες στον ίδιο διακομιστή.

hostmonster-review-load-αντίκτυπο

Η απόδοση είναι ίδια με την Bluehost’s, και έτσι είναι η εγγύηση λειτουργίας. Δηλαδή δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα, η καταχώριση της γνωσιακής βάσης που αντιμετωπίζει το χρόνο λειτουργίας είναι αντιγραφή και επικόλληση απευθείας από το Bluehost, το οποίο λέει ότι το HostMonster θα προσπαθήσει να διατηρήσει το 100% χρόνο λειτουργίας, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση.

Ασφάλεια

Το HostMonster διαθέτει τις τρεις κύριες δυνατότητες ασφαλείας που αναζητούμε: ένα πιστοποιητικό SSL, καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και σάρωση κακόβουλου λογισμικού. Το Bluehost έχει επίσης αυτό το trifecta, και όπως και η εμπειρία μας εκεί, δεν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε την ασφάλεια των διακομιστών Apache.

Σε όλες σχεδόν τις κριτικές μας, επικοινωνούμε με την υποστήριξη για να ρωτήσουμε σχετικά με τις δυνατότητες ασφαλείας στο διακομιστή, οι οποίες περιλαμβάνουν κατανεμημένη προστασία άρνησης υπηρεσίας, ModSecurity, BitNinja και άλλα. Όλες αυτές οι λειτουργίες είναι απαραίτητες για την προστασία των διακομιστών φιλοξενίας ιστοσελίδων και παρόλο που υποπτευόμαστε ότι οι διακομιστές Bluehost έχουν ορισμένους από αυτούς, δεν έχουμε κανέναν τρόπο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα.

Το να τους αποκαλούμε «διακομιστές Bluehost» δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Όπως θα μιλήσουμε στην ενότητα “υποστήριξη”, ο αντιπρόσωπος του HostMonster με τον οποίο μιλήσαμε αναφέρεται στους διακομιστές με αυτόν τον τρόπο, υποδηλώνοντας ότι το HostMonster είναι απλώς μια επαναλαμβανόμενη, υπερτιμημένη έκδοση του Bluehost.

HostMonster SSL

Εκτός αυτού, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι εντυπωσιακά. Λαμβάνετε ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL, το οποίο επιτρέπει στα προγράμματα περιήγησης που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας να γνωρίζουν ότι είναι ασφαλές. Αυτό επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησης να ανοίξει μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ του ιστότοπού σας και του χρήστη, προστατεύοντας τις πληροφορίες που περνούν μεταξύ τους.

Επιπλέον, λαμβάνετε καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας του λογαριασμού σας cPanel που μπορούν να αποκατασταθούν με ένα μόνο κλικ και μια βασική έκδοση του SiteLock. Το SiteLock είναι σαν ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς για τον ιστότοπό σας, προστατεύοντάς το από οποιοδήποτε έγκλημα στον κυβερνοχώρο που μπορεί να προκύψει. Η έκδοση Lite που περιλαμβάνεται παρέχει βασική σάρωση, αλλά δεν θα καταργήσει κακόβουλο λογισμικό από τον ιστότοπό σας.

Παρόλα αυτά, είμαστε ευτυχείς που υπάρχουν και αυτές οι τρεις δυνατότητες ασφαλείας. Μπορείτε να αναβαθμίσετε την έκδοση του SiteLock ή να αγοράσετε επιπλέον αντίγραφα ασφαλείας μέσω του CodeGuard, αλλά το HostMonster παρέχει αρκετές δυνατότητες ασφάλειας σε όλα τα σχέδια για να είμαστε ικανοποιημένοι.

Μυστικότητα

Το HostMonster ανήκει στην EIG, η οποία αποτελεί κακό σημάδι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Εάν έχετε διαβάσει την κριτική μας στο HostGator, θα γνωρίζετε ότι η EIG διαθέτει εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων, αλλά είναι στην επιχείρηση πώλησης των δεδομένων σας.

Ξεκινώντας με το μικρότερο ζήτημα, το HostMonster δεν περιλαμβάνει το απόρρητο τομέα σε σχέδια όπως το WestHost (διαβάστε την κριτική μας στο WestHost). Τούτου λεχθέντος, το HostMonster είναι καλύτερο από τα περισσότερα, καθώς περιλαμβάνει το απόρρητο τομέα με επιλεγμένα κοινόχρηστα σχέδια. Τα δύο κορυφαία επίπεδα προσφέρουν απόρρητο τομέα, οπότε αν και το προτιμούμε σε όλα τα σχέδια, είναι δύσκολο να παραπονεθούμε.

Το απόρρητο τομέα αποκρύπτει τα προσωπικά σας στοιχεία από μαζικούς συλλέκτες δεδομένων αντικαθιστώντας τις πληροφορίες που αποθηκεύετε στο αρχείο WHOIS με τις πληροφορίες του καταχωρητή. Είναι το πρώτο βήμα για την προστασία της ταυτότητάς σας κατά την εκκίνηση ενός ιστότοπου και έχουμε δει παρόχους όπως η WestHost και το DreamHost να τον παρουσιάζουν δωρεάν στις ομάδες τους.

Ωστόσο, είναι μια μικρή ανησυχία σε σύγκριση με την πολιτική απορρήτου της EIG. Η πολιτική απορρήτου δίνει στην EIG το δικαίωμα να μοιράζεται και να πωλεί τις πληροφορίες σας με οποιονδήποτε τρόπο κρίνει κατάλληλο, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό δεδομένης της λίστας γνωστών συνεργατών που διαθέτει.

Σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου, η EIG μπορεί να πουλήσει τα προσωπικά σας στοιχεία στο Google Ads, Bing, WPBeginner, Verizon και άλλα. Στην πραγματικότητα, η λίστα των γνωστών συνεργατών είναι τόσο μεγάλη που χρειάζονται περίπου έξι σελίδες για εκτύπωση.

Αυτό αγνοεί επίσης την εσωτερική συναλλαγή που συνεχίζεται. Η EIG διαθέτει πολλές μάρκες, πολλές από τις οποίες παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Για παράδειγμα, πιθανότατα θα δείτε αύξηση των διαφημίσεων SiteLock και MOJO Marketplace μετά την αγορά ενός πακέτου φιλοξενίας. Ως ανεκδοτικά στοιχεία, τουλάχιστον, ο αναθεωρητής σας έχει σίγουρα.

Υποστήριξη

Σε όλη αυτήν την κριτική, μιλήσαμε για το πόσο παρόμοιο είναι το HostMonster με το Bluehost, αλλά όταν δοκιμάσαμε την υποστήριξη, λάβαμε σίγουρα την απάντησή μας. Ρωτήσαμε για την ασφάλεια των διακομιστών, η οποία αντιμετωπίστηκε με παρόμοια απάντηση με την ερώτηση στο Bluehost. Τούτου λεχθέντος, μετά από ένα αξιοπρεπές ποσό, η υπηρεσία υποστήριξης αναφέρθηκε στους διακομιστές ως «διακομιστές Bluehost».

hostmonster-κριτική-ζωντανή συνομιλία

Το όνομα στο επάνω μέρος του παραθύρου ζωντανής συνομιλίας είναι διαφορετικό, αλλά φαίνεται ότι ο εκπρόσωπος απαντά σε ερωτήσεις για το HostMonster και το Bluehost (και ίσως και το JustHost). Γνωρίζοντας αυτό, το συμπέρασμά μας είναι το ίδιο. Το HostMonster έχει άμεση υποστήριξη μέσω τηλεφώνου και ζωντανής συνομιλίας, αλλά οι εκπρόσωποι ενδιαφέρονται περισσότερο να παρέχουν μικρές διευκρινίσεις παρά να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε προβλήματα στον ιστότοπό σας.

Ωστόσο, το κέντρο βοήθειας δεν είναι το ίδιο. Μας αρέσει πολύ το κέντρο βοήθειας του Bluehost, οπότε το να βλέπουμε εδώ δεν θα ήταν κακό. Ωστόσο, το HostMonster αποφάσισε να μην κλέψει τη βάση γνώσεων. Αντ ‘αυτού, έχει μια δύσκολη ανάγνωση και πλοήγηση στη συλλογή άρθρων.

hostmonster-review-knowledgebase

Επιπλέον, το HostMonster δεν διαθέτει τους πόρους υποστήριξης που διαθέτει το Bluehost. Υπάρχουν μόνο λίγα άρθρα γνώσεων βάσης και παρόλο που έχουν σταθερή λεπτομέρεια και οδηγίες, τα σεμινάρια βίντεο, τα σεμινάρια διαδικτύου και οι οδηγοί περιήγησης που έχει το Bluehost είναι πιο χρήσιμα.

Αυτό δεν είναι ένα κομμάτι σύγκρισης Bluehost εναντίον HostMonster (μπορείτε να διαβάσετε τον αγώνα DreamHost εναντίον Bluehost εάν θέλετε να το δείτε στο δαχτυλίδι). Τούτου λεχθέντος, είναι δύσκολο να μην ορίσουμε μια βασική προσδοκία όταν οι δύο υπηρεσίες είναι, ως επί το πλείστον, οι ίδιες. Όσον αφορά την υποστήριξη, δυστυχώς, το HostMonster έχει υιοθετήσει τα κακά σημεία του αδελφού του χωρίς τα ισχυρά.

Η ετυμηγορία

Το HostMonster είναι το Bluehost – δεν υπάρχει τρόπος για αυτό – αλλά είναι μια ελαφρώς πιο αδέξια και ακριβή έκδοση του. Αν και εκτιμούμε τις δυνατότητες, ειδικά για την ασφάλεια, ορισμένα από τα αρνητικά είναι πολύ μεγάλα για να τα παραβλέψουμε. Σε σύγκριση με το Bluehost, το HostMonster υπολείπεται.

Όπως με όλες τις μάρκες EIG, το απόρρητο και η υποστήριξη είναι αδύνατα σημεία, αλλά η ταχύτητα του HostMonster είναι καλύτερη από τα περισσότερα αδέλφια του.

Τι πιστεύετε για το HostMonster; Είναι απλώς μια επαναλαμβανόμενη έκδοση του Bluehost; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Συχνές ερωτήσεις HostMonster

 • Τι είναι το HostMonster?

  Το HostMonster είναι ένας πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων που ανήκει στο Endurance International Group. Διαθέτει κοινόχρηστη, αποκλειστική και φιλοξενία VPS σε διακομιστές Apache με το cPanel.

 • Γιατί δεν θα γίνει HostMonster Load?

  Το HostMonster δυσκολεύτηκε κατά τη διάρκεια του τεστ άγχους μας, υποδηλώνοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες σε έναν διακομιστή και δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τη φόρτωση ιστότοπων που φιλοξενούνται στο HostMonster.

 • Πώς μπορώ να προωθήσω το email στο HostMonster?

  Μπορείτε να ρυθμίσετε την προώθηση email στον πίνακα ελέγχου HostMonster κάνοντας κλικ στο “email & office “και προσθέτοντας μια νέα διεύθυνση. Μπορείτε να μάθετε σχετικά με τη ρύθμιση της προώθησης διαβάζοντας την τεκμηρίωση του cPanel.

 • Πού βρίσκεται η διαχείριση ονόματος τομέα στο HostMonster?

  Μπορείτε να βρείτε την περιοχή διαχείρισης ονόματος τομέα κάνοντας κλικ στην καρτέλα “domains” στον πίνακα ελέγχου HostMonster. Εκεί, μπορείτε να προσθέσετε ένα πιστοποιητικό SSL, να διαχειριστείτε τον τομέα και άλλα.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me