Κριτική HostGator – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση HostGator

Το HostGator βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί: είναι γρήγορο και εύκολο στη χρήση. Ωστόσο, η τιμή αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά και μπορείτε να λάβετε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες με λιγότερα. Διαβάστε την πλήρη αναθεώρηση του HostGator για λεπτομέρειες.

Το HostGator είναι ένα πολύ γνωστό όνομα στον κόσμο της φιλοξενίας ιστού που πιθανότατα έχετε δει στην κορυφή των καλύτερων οδηγών φιλοξενίας ιστού στο διαδίκτυο. Για ένα μεγάλο όνομα, το HostGator δεν εντυπωσιάζει όσο θα έπρεπε. Η ταχύτητα και το εύρος των σχεδίων είναι καλή, αλλά η υψηλή τιμή δεν φαίνεται να αξίζει τον κόπο όταν όλα συγκεντρωθούν.

Σε αυτήν την κριτική του HostGator, θα μιλήσουμε για την εμπειρία μας μετά την κυκλοφορία ενός ιστότοπου με το κοινό σχέδιο Hatchling. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, θα μιλήσουμε για το τι μας άρεσε και δεν μας άρεσε όσον αφορά τις λειτουργίες, την τιμή, την ασφάλεια, την ευκολία χρήσης, την ταχύτητα και πολλά άλλα, τότε θα δώσουμε την ετυμηγορία μας.

Το HostGator δεν έφτασε στην κατάσταση που είχε στο πίσω μέρος μιας υπηρεσίας subpar. Είναι μια σταθερή προσφορά, με γρήγορη ταχύτητα, μια εξαιρετική διεπαφή και ένα ευρύ φάσμα σχεδίων. Τούτου λεχθέντος, φαίνεται ότι μερικά από τα χρήματά σας πηγαίνουν στο όνομα, και αυτό το κάνει να αισθάνεται λιγότερο αξίας.

hostgator-slider1

hostgator-slider2

hostgator-slider3

hostgator-slider4

hostgator-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το HostGator

Χαρακτηριστικά

Όπως και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που θα αγγίξουμε αργότερα, το HostGator έχει πολλά να προσφέρει όσον αφορά τις κανονικές δυνατότητες. Τούτου λεχθέντος, δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες σημείωσης σχετικά με φθηνά σχέδια, εκτός αν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για αυτά.

Οι περισσότερες από τις λειτουργίες διατίθενται μέσω της αγοράς, στην οποία έχετε πρόσβαση μέσω του πίνακα ελέγχου του λογαριασμού σας. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που μπορείτε να προσθέσετε στον ιστότοπό σας, όπως το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων του HostGator, τα εργαλεία SEO, το Constant Contact και το Weebly.

hostgator-κριτική-αγορά

Το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων δεν είναι κακό, όπως μπορείτε να δείτε στην κριτική Gator by HostGator, αλλά η Weebly είναι η καλύτερη επιλογή. Ακόμα καλύτερο από αυτό είναι το Wix, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη θέση στις κριτικές του δημιουργού ιστότοπων (διαβάστε την κριτική μας στο Wix).

Τα κοινόχρηστα σχέδια συνοδεύονται από καλούδια, αλλά τίποτα που κάνει τεράστια διαφορά. Λαμβάνετε 200 $ σε πιστώσεις διαφημίσεων που κατανέμονται σε Bing και Google, καθώς και 52 προγράμματα εγκατάστασης με ένα κλικ. Αν και μας αρέσουν τα προγράμματα εγκατάστασης με ένα κλικ, θα θέλαμε να ανταλλάξουμε τις πιστώσεις διαφημίσεων για αποθήκευση μονάδας δίσκου στερεάς κατάστασης σε κοινόχρηστα προγράμματα.

Εάν αναζητάτε ένα διαχειριζόμενο πρόγραμμα WordPress, το οποίο είναι εύκολα το καλύτερο από τα πολλά, θα λάβετε μερικές ακόμη δυνατότητες. Εκτός από το CodeGuard και το SiteLock, για τα οποία θα μιλήσουμε στην ενότητα “ασφάλεια”, θα λάβετε κρυφή μνήμη και ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου. Όπως μπορείτε στον οδηγό για αρχάριους για τη χρήση του WordPress, μπορείτε να αποθηκεύσετε προσωρινά την κρυφή μνήμη, αλλά η συμπερίληψή του δεν είναι κακό.

Όλα αυτά μοιάζουν παλιά. Τα μικρά πρόσθετα εδώ και εκεί είναι ελκυστικά, αλλά προτιμούμε την αποθήκευση SSD και τη σάρωση κακόβουλου λογισμικού σε κοινόχρηστα σχέδια από τις εκπληκτικές λειτουργίες. Τα πιο ακριβά σχέδια είναι γεμάτα, όπως θα έπρεπε, αλλά το χαμηλό άκρο αφήνει πολλά να είναι επιθυμητά.

Επισκόπηση δυνατοτήτων HostGator

Λογότυπο HostGatorwww.hostgator.com

Ξεκινά από 275 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Τύποι διακομιστή

Κοινή φιλοξενία

Φιλοξενία VPS

Διαχειριζόμενο WordPress

Φιλοξενία Cloud

Αφιερωμένη φιλοξενία

Φιλοξενία μεταπωλητών

Χρηστικότητα

Πρόσβαση FTP

Πρόσβαση SSH

cPanel

Πρόσβαση ρίζας

Καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας

Δημιουργία ιστότοπου

Υπηρεσίες

SEO

Εμπορία

Σχεδιασμός ιστότοπου

Ασφάλεια

Απόρρητο τομέα
επί πληρωμή

Κρυπτογράφηση SSL

Κατάργηση κακόβουλου λογισμικού

Τείχος προστασίας εφαρμογών Ιστού

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Προστασία DDoS

sFTP

Υποστήριξη

Υποστήριξη μέσω email

Τηλεφωνική υποστήριξη

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας

Σεμινάρια

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Υποστήριξη 24/7

Τιμολόγηση

Το HostGator είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού που δεν μας αρέσει να βλέπουμε στις τιμές. Έχει ισχυρά σημεία, για τα οποία θα μιλήσουμε, αλλά εξακολουθεί να προσυπογράφεται στις χρονολογημένες και παραπλανητικές πρακτικές τιμολόγησης άλλων οικοδεσποτών ιστού και στο καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς.

Οι τιμές φαίνονται καλές όταν φτάσετε για πρώτη φορά στον ιστότοπο. Τα κοινόχρηστα σχέδια μπορούν να έχουν λιγότερα από $ 3, το διαχειριζόμενο WordPress είναι κάτω των 10 $ και ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα VPS είναι περίπου 30 $. Αυτές οι τιμές ισχύουν μόνο αν αγοράσετε τρία χρόνια εκ των προτέρων. Αν θέλετε να αγοράσετε λιγότερο από ένα χρόνο – το HostGator προσφέρει διάρκεια ενός, τριών και έξι μηνών – η τιμή υπερβαίνει τα διπλάσια.

Αυτό φέρνει το πιο φθηνό κοινόχρηστο σχέδιο σε σχεδόν $ 11 ανά μήνα, κάτι που είναι περισσότερο από το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς φιλοξενίας ιστοσελίδων. Το A2 Hosting είναι περίπου το μισό κατά την ανανέωση και την ίδια τιμή όταν αγοράζετε τον αρχικό όρο και το DreamHost είναι ακόμη λιγότερο (διαβάστε την κριτική μας για την φιλοξενία A2 και την κριτική DreamHost).

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι τα πάντα, και το HostGator συσσωρεύει το κατάστρωμα υπέρ του, εμφανίζοντας φθηνότερα από όλους τους άλλους, ενώ στην πραγματικότητα είναι πιο ακριβό. Κατανοούμε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν ό, τι πρέπει να κάνουν για να επιβιώσουν, αλλά αυτό έρχεται σε βάρος του πελάτη σε αυτήν την περίπτωση.

Τούτου λεχθέντος, το HostGator προσφέρει σχέδια για έναν, τρεις και έξι μήνες, καθώς και ένα, δύο και τρία χρόνια, κάτι που είναι μεγαλύτερη ευελιξία από ό, τι παρέχουν οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού. Η έκπτωση ισχύει μόνο για ετήσια και πολυετή πακέτα, ωστόσο, η συμπερίληψη τριών και εξαμηνιαίων προγραμμάτων δεν κάνει τη διαφορά.

Έχετε 45 ημέρες για να αλλάξετε γνώμη, κάτι που δεν είναι κακό. Δεν είναι εντυπωσιακό σε σύγκριση με το παράθυρο επιστροφής χρημάτων 90 ημερών της InMotion Hosting ή την περίοδο 97 ημερών του Dreamhost, αλλά ένας μισός μήνας εξακολουθεί να διαθέτει αρκετό χρόνο για να επιστρέψετε τα χρήματά σας (διαβάστε την κριτική μας για την φιλοξενία InMotion).

Ευκολία στη χρήση

Η εγγραφή στο HostGator δεν είναι από μόνη της δύσκολη, αλλά είναι απαραίτητο να κάνεις ένα σχέδιο. Όπως θα φτάσουμε στην επόμενη ενότητα, προσφέρει σχεδόν κάθε τύπο φιλοξενίας που διατίθεται και η προσπάθεια να κατανοήσει αυτό μπορεί να είναι συντριπτική. Είναι ξεκάθαρο ότι το HostGator κάνει το καλύτερο δυνατό βήμα για τη βελτιστοποίηση του ιστότοπου, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια για να ξεπεραστούν.

Για παράδειγμα, οι τύποι φιλοξενίας παρουσιάζονται στο επάνω μενού, με την κοινή φιλοξενία να οδηγεί το πακέτο. Αυτό το μέρος που μας αρέσει, αλλά δίπλα στην κοινή φιλοξενία είναι μια επιλογή για τον δημιουργό ιστότοπων, η οποία έχει διαφορετική δομή τιμολόγησης. Σε αντίθεση, ας πούμε, το GoDaddy, το οποίο περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων με τη φιλοξενία σας, το HostGator’s είναι μια ξεχωριστή οντότητα (διαβάστε την κριτική GoDaddy GoCentral).

Υπάρχει επίσης μια ξεχωριστή περιοχή σύνδεσης για το πρόγραμμα δημιουργίας Gator, αλλά αυτό που προκαλεί σύγχυση είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό Weebly με το κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας σας (διαβάστε την κριτική μας στο Weebly). Αν και είναι ένας από τους καλύτερους δημιουργούς ιστότοπων, η συμπερίληψη του Weebly είναι περίεργη, ειδικά όταν το HostGator διαθέτει το δικό του πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων.

Η απόλυτη πυκνότητα των προϊόντων καθιστά το να βρεις αυτό που χρειάζεσαι να προκαλεί σύγχυση, κάτι που δεν είναι καλό δεδομένου ότι η φιλοξενία ιστού είναι ήδη εκφοβιστική. Ο ιστότοπος του HostGator δεν έχει καλή εμφάνιση ή πλοήγηση, αλλά η κατανομή των σχεδίων είναι δύσκολο να αφομοιωθεί.

Μόλις επιλέξετε ένα πρόγραμμα, ο έλεγχος είναι απλός. Το HostGator δεν είναι το πιο ξεκάθαρο σχετικά με τις προωθητικές τιμές και υπάρχουν πολλά, ενοχλητικά πρόσθετα που πρέπει να αντιμετωπίσετε στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς, αλλά η διαδικασία δεν είναι δύσκολη.

hostgator-κριτική-ολοκλήρωση αγοράς

Αφού τελειώσετε, το HostGator θα σας στείλει μερικά email, ένα από τα οποία περιέχει τα στοιχεία σύνδεσής σας. Αν και δεν είμαστε οπαδοί αυτής της μεθόδου παράδοσης διαπιστευτηρίων, δεν είναι το χειρότερο. Το HostGator αντιμετωπίζει επίσης το πρόβλημα παροχής συνδέσμων προς την περιοχή χρέωσης και του πίνακα ελέγχου, μαζί με τους διακομιστές ονομάτων για κοινόχρηστους λογαριασμούς.

Ο κωδικός πρόσβασης που παρέχετε δημιουργείται τυχαία με αριθμούς, γράμματα και ειδικούς χαρακτήρες, οπότε φροντίστε να τον αποθηκεύσετε με τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης Dashlane (διαβάστε την κριτική μας στο Dashlane).

Το πρόβλημα για εμάς ήταν ότι ο κωδικός πρόσβασης δεν λειτούργησε. Το έκανε αρχικά. Θα μπορούσαμε να συνδεθούμε, να πηγαίνουμε στο cPanel και να ανακατευθούμε με πράγματα, αλλά όταν προσπαθήσαμε να συνδεθούμε ξανά, ο κωδικός πρόσβασης απέτυχε. Λάβετε υπόψη ότι είχαμε αποθηκεύσει τον κωδικό πρόσβασης με το LastPass (διαβάστε την κριτική LastPass) και τον ελέγξαμε ξανά από το email που στάλθηκε το HostGator. Ακόμα κι έτσι, έπρεπε να κάνουμε επαναφορά.

Μετά από αυτό το σφάλμα, όμως, μπορούσαμε να συνδεθούμε. Το HostGator διαχωρίζει τη διαχείριση μεταξύ ενός πίνακα ελέγχου λογαριασμού και του cPanel (διαβάστε την καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων με τον οδηγό cPanel). Ο πίνακας ελέγχου λογαριασμού είναι υπέροχος, με το HostGator να παρέχει γρήγορους συνδέσμους σε σημαντικές ενότητες του cPanel και να προσφέρει μια αγορά όπου μπορείτε να αγοράσετε το SiteLock, ένα πιστοποιητικό SSL / TLS και άλλα.

hostgator-review-account-dashboard

Το HostGator χρησιμοποιεί ένα τροποποιημένο cPanel, το οποίο είναι καλό στην περίπτωσή του. Αν και δεν είναι τόσο ενοποιημένο με άλλες υπηρεσίες όπως το Bluehost (διαβάστε την κριτική μας στο Bluehost), το HostGator κάνει εξαιρετική δουλειά με την εμφάνιση των πιο σχετικών πληροφοριών χωρίς να γίνει συντριπτικός.

hostgator-κριτική-cpanel

Μεταξύ του πίνακα ελέγχου λογαριασμού και του cPanel, το HostGator είναι μια χαρά στη χρήση. Ωστόσο, μετά την εγγραφή σας. Η επιλογή ενός σχεδίου και η γνώση του τι αγοράζετε είναι σύγχυση και κουραστική και το ζήτημά μας με τα διαπιστευτήριά μας προκάλεσε πονοκεφάλους. Το HostGator κάνει την προσπάθεια να αξίζει τον κόπο, αλλά δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να απαιτηθεί τέτοια προσπάθεια.

Τύποι φιλοξενίας

Το HostGator είναι το βασικό σημείο όσον αφορά τους τύπους φιλοξενίας. Αν και αυτό προκαλεί προβλήματα κατά την εγγραφή, το ποσό των επιλογών είναι αναμφισβήτητο. Ανεξάρτητα από το είδος του ιστότοπου που προσπαθείτε να δημιουργήσετε ή σε ποια κλίμακα μπορεί να φιλοξενήσει το HostGator.

Έχουμε αγγίξει το συγκεχυμένο δημιουργό ιστότοπων και μοιράσαμε το δίλημμα φιλοξενίας, αλλά θα το ανακεφαλαιώσουμε.

Το HostGator προσφέρει τρία επίπεδα του Hostgator, το οποίο θέτει πολλούς χρήστες στον ίδιο διακομιστή για να εξοικονομήσει χρήματα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν ή πληρωμένη έκδοση του Weebly με το κοινόχρηστο πρόγραμμα. Υπάρχει επίσης το εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων Gator, το οποίο είναι παρόμοιο από άποψη φιλοξενίας, αλλά διαφορετικό από το κτίριο.

Ανεβαίνοντας τη γραμμή, υπάρχει διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress στο cloud. Είναι φθηνό σε σύγκριση με το Kinsta και το Pagely (διαβάστε την κριτική Kinsta και την κριτική Pagely), αλλά δεν διαθέτει τις αποκλειστικές δυνατότητες του WordPress με πιο δαπανηρές επιλογές. Παρόλα αυτά, κέρδισε μια θέση στον καλύτερο οδηγό φιλοξενίας ιστοσελίδων για WordPress.  

Εάν ψάχνετε περισσότερη ισχύ, υπάρχουν VPS και ειδικά σχέδια.

Το VPS, ή εικονικός ιδιωτικός διακομιστής, χρησιμοποιεί παρόμοια δομή με την κοινή φιλοξενία, καθώς πολλοί χρήστες βρίσκονται σε έναν μόνο διακομιστή. Σε αντίθεση με την κοινή φιλοξενία, ωστόσο, υπάρχει ένας ξεχωριστός, εικονικός διακομιστής που είναι αφιερωμένος σε εσάς. Σκεφτείτε το VPS ως συμβιβασμό μεταξύ κοινής και αποκλειστικής φιλοξενίας. Παίρνετε ένα αποκλειστικό περιβάλλον διακομιστή και πόρους, αλλά χωρίς το κόστος ενός φυσικού διακομιστή.

Εάν θέλετε όμως έναν φυσικό διακομιστή, το HostGator μπορεί να φιλοξενήσει. Υπάρχουν τρεις τύποι διακομιστών για να διαλέξετε και μπορείτε να τους διαμορφώσετε με μονάδα σκληρού δίσκου ή αποθήκευση SSD, μαζί με Linux ή Windows. Μπορείτε να επιλέξετε την πλήρη διαχείριση ή την ημι-διαχείριση του διακομιστή εάν είστε άνετοι να βρώσετε τα χέρια σας.

Είμαστε εντυπωσιασμένοι με τη σύνθεση του HostGator, παρά τη συγκεχυμένη διάταξη των κοινών σχεδίων με τους δημιουργούς ιστότοπων. Η φιλοξενία WordPress ξεχωρίζει μεταξύ των παρτίδων, αλλά ευχόμαστε το HostGator να προσφέρει φιλοξενία cloud εκτός WordPress. Συνολικά, ωστόσο, δεν έχουμε πολλά να διαμαρτύρονται.

Ταχύτητα & Ώρα

Χρησιμοποιούμε το Load Impact και το Pingdom Speed ​​Test για να μετρήσουμε την ταχύτητα του ιστότοπου. Μεταξύ των δύο, μπορούμε να πάρουμε μια αξιοπρεπή ιδέα για το πόσο καλά αποδίδει ένας οικοδεσπότης Ιστού σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, αλλά η ταχύτητα του ιστότοπου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον κεντρικό υπολογιστή. Υπάρχουν πολλά που εμπλέκονται, οπότε διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης των χρόνων φόρτωσης ιστότοπου εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Και οι δύο δοκιμές που κάναμε ήταν με το πιο φθηνό κοινόχρηστο σχέδιο του HostGator και μια κενή έκδοση του WordPress, όπως και όλες οι δοκιμές ταχύτητας φιλοξενίας ιστού.

Το HostGator είχε καλή συμπεριφορά, αλλά τα έχουμε δει καλύτερα. Το Pingdom Speed ​​Test του έδωσε 83 στα 100, με τις περισσότερες φορές να λαμβάνονται υπόψη από αιτήματα DNS. Η μέτρηση “αναμονή”, η οποία είναι το βασικό μέλημα για εμάς, δεν ήταν κακή. Παρόλα αυτά, το HostGator υπολείπεται του SiteGround όσον αφορά την ταχύτητα (διαβάστε την κριτική του SiteGround).

hostgator-κριτική-ταχύτητα-δοκιμή

Το τεστ Load Impact, το οποίο έστειλε 50 εικονικούς χρήστες στον ιστότοπο σε διάστημα πέντε λεπτών, παρήγαγε λιγότερα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπήρχε αξιοπρεπής διακύμανση στους χρόνους φόρτωσης καθώς το φορτίο χρήστη αυξήθηκε, γεγονός που υποδηλώνει ότι η κοινή φιλοξενία του HostGator δεν είναι η καλύτερη με μεγάλες αυξήσεις επισκεψιμότητας. Η συνέπεια του SiteGround και του A2 Hosting φαίνεται καλύτερη.

hostgator-load-αντίκτυπο

Ωστόσο, το HostGator δεν είναι το χειρότερο που έχουμε δει στη δοκιμή Load Impact. Υπήρχαν μόνο μερικές αιχμές και η διακύμανση μεταξύ των χρόνων φόρτωσης δεν ήταν τεράστια. Αν θέλετε να δείτε πώς μοιάζει ένας ασυνεπής ερμηνευτής, διαβάστε την κριτική GreenGeeks.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, το HostGator έχει εγγύηση χρόνου λειτουργίας 99,9%, αλλά σε αντίθεση με το HostMonster, το οποίο δεν εγγυάται τίποτα (διαβάστε την κριτική HostMonster), το HostGator περπατάει. Εάν η κοινόχρηστη φιλοξενία ή η μεταπωλητή σας αποτύχει το όριο του 99,9 τοις εκατό, θα λάβετε πίστωση ενός μήνα στο λογαριασμό σας.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε για να λάβετε την πίστωση, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη. Λάβετε υπόψη ότι η εγγύηση ισχύει μόνο για κοινόχρηστα και μεταπωλητικά προγράμματα. Η αποκλειστική φιλοξενία καλύπτεται από ξεχωριστή εγγύηση όπου θα λάβετε μια αναλογική πίστωση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα ο διακομιστής είναι εκτός λειτουργίας.

Ασφάλεια

Το HostGator προσφέρει πολλά σε ασφάλεια, αλλά μπορεί να μην το λάβετε δωρεάν. Με πολλούς συνεργάτες στον τομέα της ασφάλειας του ιστότοπου, είναι εύκολο να βρείτε τις υπηρεσίες που χρειάζεστε για να παραμείνετε προστατευμένοι. Τούτου λεχθέντος, ορισμένοι οικοδεσπότες Ιστού παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες δωρεάν, γεγονός που θέτει το HostGator πίσω.

Όλα αυτά εξαρτώνται από το σχέδιο που θα επιλέξετε. Αυτό που δεν εξαρτάται από αυτό είναι ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL / TLS. Σε όλα τα σχέδια, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πιστοποιητικό SSL, το οποίο θα ενημερώνει τα προγράμματα περιήγησης που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας ότι είναι ασφαλές. Εάν μόλις ξεκινήσετε, διαβάστε τον τρόπο εγκατάστασης ενός πιστοποιητικού SSL στον οδηγό WordPress για να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά.

Αυτό ισχύει για κοινά σχέδια, αλλά μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση χρησιμοποιώντας το marketplace στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού σας. Το HostGator προσφέρει CodeGuard και SiteLock με επιπλέον χρέωση και παρόλο που είμαστε ικανοποιημένοι με την ποιότητα αυτών των εργαλείων, άλλοι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν παρόμοια αντικείμενα δωρεάν.

Το CodeGuard είναι μια αυτοματοποιημένη εφεδρική υπηρεσία που αποθηκεύει τα αρχεία σας εκτός ιστότοπου καθημερινά. Αν και το όριο 1 GB είναι αστείο σε σύγκριση με τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, σας επιτρέπονται απεριόριστα αρχεία και βάσεις δεδομένων για περίπου $ 2 το μήνα. Εάν μεταβείτε στη συνδρομή $ 8 ανά μήνα, θα λάβετε 10 GB αποθηκευτικού χώρου, εφεδρικά αντίγραφα ασφαλείας και καθημερινή παρακολούθηση ιστότοπων.

Για την τιμή, ίσως αξίζει τον κόπο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο ή να επενδύσετε σε μια προσθήκη WordPress που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε χώρο αποθήκευσης cloud για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστότοπού σας. Διαβάστε τις κριτικές για το cloud storage για προτάσεις.

Το SiteLock αξίζει τον κόπο. Βασικά είναι ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς για τον ιστότοπό σας που θα τον σαρώσει καθημερινά για κακόβουλο λογισμικό. Το βασικό πακέτο, το οποίο διαρκεί περίπου $ 3, ανιχνεύει μόνο τον ιστότοπό σας. Θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε πακέτο 7 $ για να καταργήσετε κακόβουλο λογισμικό.

Επιπλέον, εάν θέλετε ένα τείχος προστασίας μιας εφαρμογής ιστού, το οποίο, για άλλη μια φορά, περιλαμβάνουν πολλούς οικοδεσπότες Ιστού δωρεάν, θα πρέπει να μεταβείτε σε ένα πακέτο $ 40. Το SiteLock είναι μια εξαιρετική υπηρεσία και πιστεύουμε ότι αξίζει την τιμή, αλλά κάποια μορφή σάρωσης κακόβουλου λογισμικού σε βασική κοινόχρηστη φιλοξενία έχει γίνει ο κανόνας.

Αυτό όμως αφορά την κοινή φιλοξενία. Η φιλοξενία WordPress, για παράδειγμα, περιλαμβάνει βασικές εκδόσεις CodeGuard και SiteLock δωρεάν. Τούτου λεχθέντος, θέλαμε να βλέπουμε τουλάχιστον εβδομαδιαία δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και κακόβουλου λογισμικού σε κοινόχρηστα προγράμματα. Δεν έχει νόημα να ξοδεύετε επιπλέον 10 $ – 20 $ το μήνα για να λάβετε αυτό που άλλοι οικοδεσπότες Ιστού δωρεάν.

Μυστικότητα

Όταν μιλάμε για απόρρητο ιστότοπου, ξεκινάμε πάντα με τον τομέα σας. Ο τομέας σας διαθέτει πληροφορίες που συνδέονται με αυτό, γνωστές ως εγγραφή WHOIS, η οποία πραγματοποιείται δημόσια αναζήτηση στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που καταχωρίζετε έναν τομέα, οποιοσδήποτε με σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορεί να δει ότι σας ανήκει, μαζί με τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου σας και πολλά άλλα.

Ο τρόπος παράκαμψης αυτού του απορρήτου τομέα, ο οποίος αντικαθιστά τις πληροφορίες σας με τον καταχωρητή. Το HostGator προσφέρει ιδιωτικό απόρρητο τομέα, αλλά όχι δωρεάν. Είναι 15 $ για ένα έτος, που είναι η ίδια τιμή με την εγγραφή τομέα. Αν και δεν μοιάζει πολύ, το απόρρητο τομέα δεν πρέπει να είναι υπηρεσία.

Παροχείς όπως το DreamHost ηγούνται της χρέωσης με δωρεάν ιδιωτικό απόρρητο τομέα με κάθε αγορά, αλλά ακόμη και οι οικοδεσπότες που χρεώνουν, όπως το InMotion Hosting, δεν ζητούν τόσο το HostGator. Δεν πρέπει να είναι μια πληρωμένη υπηρεσία κατά πρώτο λόγο και ο φόρος HostGator δεν βοηθά το ζήτημα.

Η πολιτική απορρήτου αφορά επίσης. Το HostGator διατηρεί το δικαίωμα να μοιραστεί τις πληροφορίες σας με «τα μέσα ενημέρωσης, τους παρατηρητές του κλάδου, τους συνεργάτες μάρκετινγκ και διαφήμισης, προμηθευτές, πελάτες, δυνητικούς πελάτες ή συνεργάτες». Αυτές οι πληροφορίες δεν ταυτίζονται προσωπικά, επομένως δεν είναι πολύ μεγάλη ανησυχία, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι τα τρίτα μέρη της HostGator να μοιράζονται προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης. Μεταξύ των λιστών είναι οι Amazon Web Services, Commission Junction, Facebook, Google AdWords, PayPal, Salesforce, Verizon, WPBeginner, Yahoo και Bing. Εν ολίγοις, οι πληροφορίες σας πωλούνται ή κοινοποιούνται σε διαφημιστικές πλατφόρμες τουλάχιστον.

Υπάρχει επίσης η ανησυχία του Endurance International Group. Είναι ένας όμιλος φιλοξενίας ιστοσελίδων που διαθέτει HostGator, Bluehost, SiteBuilder, MOJO Marketplace, iPage και άλλα (διαβάστε την κριτική μας στο iPage). Τα προσωπικά σας στοιχεία κοινοποιούνται σε όλες τις πλατφόρμες, επομένως δεν είναι παράλογο, για παράδειγμα, το MOJO Marketplace να γνωρίζετε ότι μπορεί να είστε στην αγορά για ένα θέμα WordPress.

Το απόρρητο δεν αποτελεί σημαντική ανησυχία για το HostGator. Τα στοιχεία σας θα πωληθούν και θα κοινοποιηθούν σε όποιον θέλει, όλα σε προσπάθεια να σας πουλήσουν περισσότερα προϊόντα.

Υποστήριξη

Η υποστήριξη του HostGator είναι πανταχού παρούσα. Αφού συνδεθείτε, όπου κι αν βρίσκεστε, υπάρχει μια γραμμή αναζήτησης για τη βάση γνώσεων και ένας σύνδεσμος για να ξεκινήσετε τη ζωντανή συνομιλία. Ωστόσο, αυτοί δεν είναι οι μόνοι τρόποι για να λάβετε υποστήριξη. Το HostGator προσφέρει επίσης ζωντανή συνομιλία όλο το εικοσιτετράωρο για πελάτες από τις ΗΠΑ και τους διεθνείς.

Αν και λατρεύουμε πόσο εύκολο είναι να έχουμε πρόσβαση στην υποστήριξη, η υποστήριξη θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη δουλειά. Το HostGator διαθέτει μια γνωστή βάση δεδομένων, που ταιριάζει με το cringey clip art και τις εικόνες αποθεμάτων. Τα πνευματικά δικαιώματα ενημερώθηκαν για το τρέχον έτος, επομένως είναι ξεκάθαρο ότι η βάση γνώσεων δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά εξακολουθεί να είναι μια ματιά.

hostgator-review-knowledgebase

Η χρονολογημένη εμφάνιση δεν είναι πρόβλημα, αλλά οι επιπτώσεις στη φιλικότητα προς τον χρήστη είναι. Το HostGator χρησιμοποιεί μια παλιά έκδοση του ιστότοπού του στη βάση γνώσεων, οπότε αν κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε από τα κορυφαία στοιχεία της γραμμής, θα σας ανακατευθύνει στον κύριο ιστότοπο.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για το κορυφαίο μενού. Ορισμένα άρθρα βρίσκονται σε ενημερωμένη βάση γνώσεων, ενώ άλλα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την εμφάνιση με ημερομηνία. Φαίνεται ότι κατά τη στιγμή της αναθεώρησης, πιάσαμε το HostGator με τα παροιμιώδη παντελόνια του καθώς προσπαθεί να μετακινηθεί σε ένα πιο απλοποιημένο σύστημα.

hostgator-review-knowledgebase

Από ό, τι μπορούμε να δούμε για τη νέα βάση γνώσεων, αυτό το σύστημα λειτουργεί, αλλά δεν εφαρμόζεται πλήρως. Πρέπει να κρίνουμε με βάση αυτό που βλέπουμε σε μια συγκεκριμένη στιγμή, οπότε αν βρείτε το HostGator όταν έχει αλλάξει η βάση γνώσης του, προσαρμόστε ανάλογα.

Η ζωντανή συνομιλία δεν είναι κακή, αλλά οι επαναλήψεις δεν είναι πάντα ξεκάθαρες. Η προσέγγιση υποστήριξης του HostGator είναι πιο απλή από, ας πούμε, το SiteGround’s ή το InMotion Hosting’s, και παρόλο που αυτό δεν δημιουργεί μια εγγενώς κακή εμπειρία υποστήριξης, δεν ξεχωρίζει ούτε. Η υποστήριξη του HostGator δεν είναι κακή, αλλά έχουμε δει καλύτερα.

Η ετυμηγορία

Το HostGator αισθάνεται απογοητευμένο. Το εύρος των σχεδίων είναι εξαιρετικό, αλλά η τιμή είναι υψηλή και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι υπέροχα, αλλά οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Συνολικά, είναι ένας οικοδεσπότης που μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπή ταχύτητα και μια σταθερή εμπειρία χρήστη, αλλά με υψηλή τιμή και μικρή ουσία όσον αφορά τις δυνατότητες.

Δεν είναι κακό, αλλά μπορείτε να κάνετε καλύτερα για την τιμή. Αν ψάχνετε για περισσότερες επιλογές, διαβάστε τις άλλες κριτικές φιλοξενίας ιστού.

Τι πιστεύετε για το HostGator; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me