Αναθεώρηση GoDaddy – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση GoDaddy

Το GoDaddy είναι σχεδόν συνώνυμο με το web hosting, αλλά γενικά δεν είμαστε τεράστιοι θαυμαστές. Είναι πολύ ακριβό σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό και έχει μερικά μικρότερα θέματα. Ωστόσο, αν θέλετε ένα κατάστημα μίας στάσης, θα μπορούσατε να κάνετε χειρότερα, όπως περιγράφουμε στην πλήρη κριτική μας στο GoDaddy.


Το GoDaddy είναι ένα μεγάλο όνομα στη βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων και παρόλο που η υπηρεσία που παρέχει είναι αξιοπρεπής, δεν θα αποτελέσει τον καλύτερο οδηγό φιλοξενίας ιστοσελίδων. Η υψηλή τιμή δεν δικαιολογείται δεδομένης της έλλειψης χαρακτηριστικών σε φθηνά σχέδια και παρόλο που υπάρχουν πολλά πρόσθετα που μπορείτε να αγοράσετε, κοστίζουν περισσότερο από ό, τι στην υπόλοιπη αγορά.

Παρόλα αυτά, η ταχύτητα δεν είναι κακή και το σύστημα all-in-one του GoDaddy μπορεί να είναι ελκυστικό για εσάς. Σε αυτήν την κριτική GoDaddy, θα αναλύσουμε την εμπειρία μας μετά την κυκλοφορία ενός ιστότοπου με την κοινή χρήση φιλοξενίας Economy. Θα μιλήσουμε επίσης για την τιμολόγηση, τις δυνατότητες, τη χρηστικότητα, την ασφάλεια και πολλά άλλα πριν δώσουμε την ετυμηγορία μας.

Το GoDaddy είναι μια καλή επιλογή για φιλοξενία ιστοσελίδων, αλλά μπορείτε να πάρετε περισσότερα για τα χρήματά σας. Λαμβάνοντας υπόψη πόσες υπηρεσίες προσφέρει, ωστόσο, το επιπλέον κόστος μπορεί να αξίζει τον κόπο να έχετε τα πάντα στα χέρια σας.

godaddy-slider1

godaddy-slider2

godaddy-slider3

godaddy-slider4

godaddy-slider5

Προηγούμενος

Επόμενο

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το GoDaddy

Χαρακτηριστικά

Το GoDaddy είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά, αλλά μπορεί να μην τα χρησιμοποιήσετε αν επιλέξετε ένα φθηνό πρόγραμμα. Η επίθεση διαφημίσεων για προσθήκη υπηρεσιών στο σχέδιό σας είναι ενοχλητική, ειδικά όταν πολλά από τα πρόσθετα είναι βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να συνοδεύονται από οποιοδήποτε πακέτο φιλοξενίας.

Για παράδειγμα, τα δύο πρώτα κοινόχρηστα προγράμματα δεν συνοδεύονται από πιστοποιητικό SSL / TLS και κανένα από τα κοινόχρηστα προγράμματα δεν συνοδεύεται από καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας. Ομοίως, δεν υπάρχει σάρωση ή κατάργηση κακόβουλου λογισμικού. Αυτές οι δυνατότητες είναι διαθέσιμες, αλλά μόνο με βαρύ τέλος.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου είναι 3 $ ανά μήνα ανά ιστότοπο, η σάρωση κακόβουλου λογισμικού είναι άλλα 6 $ ανά μήνα και ένα πιστοποιητικό SSL / TLS είναι 7 $ το μήνα. Όταν όλα έχουν ειπωθεί και ολοκληρωθεί, θα μπορούσατε να ξοδέψετε τριπλάσια έξοδα φιλοξενίας ιστού ή περισσότερα για επιπλέον.

Ωστόσο, η πιο ενοχλητική παράλειψη είναι η δημιουργία ιστοσελίδων. Το GoDaddy διαθέτει ένα αξιοπρεπές εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική GoDaddy GoCentral. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται στη φιλοξενία. Έχουμε δει παρόχους όπως το HostGator να περιλαμβάνουν μια περιορισμένη έκδοση του οικοδόμου (διαβάστε την κριτική μας για το HostGator), αλλά η απόκρυψή της πίσω από ένα paywall μοιάζει με ανάληψη μετρητών.Αυτό φαίνεται να είναι το θέμα με το GoDaddy. Όπως θα δούμε καθ ‘όλη τη διάρκεια της κριτικής, όλα έχουν μια διάταξη και παρόλο που τα χαρακτηριστικά είναι άφθονα, θα πρέπει να πληρώσετε αρκετά δεκάρα πριν τα δείτε.

Τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά προέρχονται από το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων και τα πακέτα φιλοξενίας αισθάνονται λιγοστά συγκριτικά. Τα σχέδια του WordPress αποτελούν την εξαίρεση, καθώς ταιριάζουν με τη σάρωση και την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού, δωρεάν καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, έναν οδηγό βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης, προσαρμοσμένα θέματα και άλλα. Ωστόσο, αν θέλετε φιλοξενία WordPress, η τιμή είναι απότομη.

Επισκόπηση λειτουργιών GoDaddy

Λογότυπο GoDaddywww.godaddy.com

Ξεκινά από 299 $ ανά μήνα Όλα τα σχέδια

Τύποι διακομιστή

Κοινή φιλοξενία

Φιλοξενία VPS

Διαχειριζόμενο WordPress

Φιλοξενία Cloud

Αφιερωμένη φιλοξενία

Φιλοξενία μεταπωλητών

Χρηστικότητα

Πρόσβαση FTP

Πρόσβαση SSH

cPanel

Πρόσβαση ρίζας
VPS

Καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας
επί πληρωμή

Δημιουργία ιστότοπου
επί πληρωμή

Υπηρεσίες

SEO

Εμπορία

Σχεδιασμός ιστότοπου

Ασφάλεια

Απόρρητο τομέα
επί πληρωμή

Κρυπτογράφηση SSL
επί πληρωμή

Κατάργηση κακόβουλου λογισμικού
επί πληρωμή

Τείχος προστασίας εφαρμογών Ιστού

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων

Προστασία DDoS

sFTP

Υποστήριξη

Υποστήριξη μέσω email

Τηλεφωνική υποστήριξη

Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας

Σεμινάρια

Φόρουμ χρηστών

Βάση γνώσεων

Υποστήριξη 24/7

Τιμολόγηση

Το GoDaddy προσφέρει πολλούς τύπους φιλοξενίας, οπότε πριν πάμε στο πάχος του, θέλουμε να διευκρινίσουμε τον παραπάνω πίνακα. Η τιμή αναφέρεται για το πιο φθηνό επίπεδο για το μακροπρόθεσμο. Για παράδειγμα, η φιλοξενία ιστού κυμαίνεται από 2,99 $ έως 12,99 $ ανά μήνα, ανάλογα με το επίπεδο που επιλέγετε, αλλά αντί να αναγράφουμε κάθε επίπεδο, που θα ήταν περίπου 25 καταχωρίσεις, τις χωρίζουμε σε κατηγορίες.

Αυτό αγνοεί τη φιλοξενία των Windows, η οποία έχει τη δική της ξεχωριστή δομή τιμολόγησης. Αρκεί να πούμε ότι αν ψάχνετε για την τιμή ενός συγκεκριμένου σχεδίου, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της GoDaddy.

Τέλος πάντων, οι τιμές δεν είναι καλές. Το GoDaddy είναι ακριβό, ειδικά με το πόσο περιορισμένα είναι τα σχέδια χαμηλότερης βαθμίδας. Η οικονομία φιλοξενίας, η οποία είναι η πιο φθηνή προσφορά, ξεκινά από περίπου 3 $ το μήνα, εάν αγοράσετε τρία χρόνια και ανανεώνεται σε περίπου 8 $ το μήνα. Αυτό είναι τυπικό για τους περισσότερους οικοδεσπότες ιστού, εκτός από το ότι επιτρέπει μόνο έναν τομέα και δεν διαθέτει λειτουργίες όπως καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας.

Συγκριτικά, ένα πακέτο ενός τομέα στο DreamHost είναι περίπου η μισή τιμή (διαβάστε την κριτική μας στο DreamHost). Επιπλέον, αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL / TLS, το απόρρητο τομέα και τα αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας.

Το GoDaddy έχει επίσης την ενοχλητική συνήθεια να χρεώνει περισσότερα για λιγότερο από ένα χρόνο υπηρεσίας. Μπορείτε να αγοράσετε κοινόχρηστη φιλοξενία σε διάρκεια τριών μηνών, ενός έτους, δύο ετών και τριών ετών, και παρόλο που τα πολυετή προγράμματα ανανεώνονται στα 8 $ ανά μήνα, το πρόγραμμα τριών μηνών διαρκεί 11 $ ανά μήνα.

Σχέδια GoDaddy WordPress

Τα σχέδια του WordPress είναι καλύτερα όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά, αλλά ακόμα πιο ακριβά από τον ανταγωνισμό. Εάν θέλετε να φιλοξενήσετε το WordPress, διαβάστε τον καλύτερο οδηγό φιλοξενίας ιστού για WordPress. Το SiteGround είναι η κορυφαία επιλογή μας (διαβάστε την κριτική SiteGround).

Οι πιο ακριβοί τύποι φιλοξενίας δεν είναι κακοί, αλλά εξακολουθεί να αισθάνεται ότι το GoDaddy προσπαθεί να εξαντλήσει το πορτοφόλι σας. Υπάρχουν τόσα πολλά πρόσθετα που δεν περιλαμβάνονται που θα πληρώνετε διπλάσια από την ήδη υψηλή τιμή μόνο για να λάβετε ένα πλήρες πακέτο φιλοξενίας. Αν θέλετε φθηνή φιλοξενία, διαβάστε την κριτική Hostinger ή την κριτική iPage.

Η πολιτική επιστροφής χρημάτων είναι επίσης χάλια. Μοιάζει πολύ με την εγγύηση χρόνου λειτουργίας – την οποία θα λάβουμε σε μια μεταγενέστερη ενότητα – η πολιτική επιστροφής χρημάτων του GoDaddy είναι ασταθής. Όλα τα προγράμματα φιλοξενίας επιστρέφονται, αλλά το χρονικό πλαίσιο είναι σύντομο. Οποιοδήποτε πρόγραμμα για ένα έτος ή περισσότερο έχει 30 ημέρες επιστροφής χρημάτων από την ημερομηνία της συναλλαγής. Τα σχέδια με μικρότερη διάρκεια έχουν μόνο ένα 48ωρο παράθυρο.

Επιπλέον, μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων μόνο εάν καλέσετε τη γραμμή υποστήριξης πελατών της GoDaddy και ζητήσετε μια. Λάβετε υπόψη ότι οι επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται ειδικά μέσω τηλεφωνικών αιτημάτων. Δεν μπορείτε επίσης να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων μετά την ακύρωση του λογαριασμού σας.

Υπάρχει ένα παράθυρο, αν και δεν είναι όσο το InMotion Hosting’s (διαβάστε την κριτική μας για το InMotion Hosting), αλλά το πρόβλημα είναι οι κρίκοι που το GoDaddy σας κάνει να περάσετε. Και πάλι, όπως και η εγγύηση λειτουργίας, τα μπλοκ που ισχύουν φαίνεται να είναι μια προσπάθεια περιορισμού των χρημάτων που καταβάλλονται και φαντάζουμε ότι λίγες επιστροφές χρημάτων υποβάλλονται σε επεξεργασία.

Ευκολία στη χρήση

Εάν δημιουργείτε έναν ιστότοπο, φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα που να προσφέρει το GoDaddy. Ο ιστότοπός του είναι γεμάτος συναρπαστικές δυνατότητες και παρόλο που η λάμψη μπορεί να σας τραβήξει την προσοχή, αποδεικνύεται πολύ αποσπά την πρακτική. Η εύρεση αυτού που χρειάζεστε στον ιστότοπο του GoDaddy δεν είναι εύκολη, κάτι που προκαλεί περισσότερα από λίγα προβλήματα κατά την ολοκλήρωση της αγοράς.

Πρώτον, όμως, πρέπει να βρείτε ένα σχέδιο. Το κορυφαίο μενού του GoDaddy διανέμει υπηρεσίες με έναν παράξενο τρόπο, με πολλή διασταύρωση μεταξύ κατηγοριών. Για παράδειγμα, η καρτέλα “ιστότοποι” έχει το εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων, αλλά επίσης μιλάει για το WordPress, παρά το γεγονός ότι υπάρχει καρτέλα “WordPress”.

godaddy-κριτική-φιλοξενία-πακέτα

Υπάρχει υψηλή πυκνότητα υπηρεσιών και όλες έχουν ίση αξία στον ιστότοπο του GoDaddy. Η εύρεση του προγράμματος φιλοξενίας που χρειάζεστε μεταξύ των πρόσθετων υπηρεσιών που μπορείτε να αγοράσετε είναι δύσκολη.

Αυτό συνεπάγεται την επιλογή του σχεδίου σας. Για παράδειγμα, όταν επιλέγετε “φιλοξενία ιστού”, θα σας υποδεχτεί μια σειρά σχεδίων και μια καρτέλα για πλοήγηση μεταξύ φιλοξενίας ιστού, επιχειρήσεων και μεταπωλητών. Αν όμως κάνετε κλικ στα επιχειρηματικά σχέδια, η καρτέλα θα εξαφανιστεί. Αυτός ο τύπος ασυνεχούς σχεδιασμού πραγματοποιείται μέσω του ιστότοπου.

Ο ιστότοπος του GoDaddy δεν φαίνεται κακός, αλλά φαίνεται ότι πολλά κομμάτια είχαν κολλήσει μαζί που δεν λειτουργούν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην κατανόηση της σειράς σχεδίων, πολύ λιγότερο στην πλοήγηση.

Το Ταμείο δεν είναι τρομερό, αλλά το GoDaddy πέφτει στην ενοχλητική παγίδα προεπιλογής πρόσθετων για εσάς. Τούτου λεχθέντος, τα πρόσθετα περιορίζονται στο ελάχιστο και υπάρχουν πολλές εξηγήσεις που συνοδεύουν κάθε προϊόν.

godaddy-κριτική-ολοκλήρωση αγοράς

Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλους κεντρικούς υπολογιστές, το GoDaddy δεν σας ρωτάει για ποιον τομέα αγοράζετε για φιλοξενία ιστού. Αντίθετα, θα πρέπει να αντιστοιχίσετε τη φιλοξενία σε έναν τομέα στον πίνακα ελέγχου. Για άλλη μια φορά, αυτός είναι ένας οπισθοδρομικός τρόπος να κάνουμε κάτι που πρέπει να είναι απλό.

Εάν έχετε αγοράσει ποτέ έναν τομέα, ο πίνακας ελέγχου του GoDaddy θα πρέπει να είναι εξοικειωμένος. Η διάταξη είναι πολύ πιο εύκολη στην πέψη, με τις υπηρεσίες σας να χωρίζονται σε πτυσσόμενες κατηγορίες. Για τη διαχείριση της φιλοξενίας σας, βρείτε τον τομέα που επιλέξατε και κάντε κλικ στην επιλογή “διαχείριση”.

godaddy-review-ταμπλό

Θα βρείτε την ημερομηνία ανανέωσης λογαριασμού, τη διεύθυνση IP του διακομιστή, το πρόγραμμα εγκατάστασης εφαρμογών και πολλά άλλα εκεί, αλλά το πιο σημαντικό είναι ο σύνδεσμος για το cPanel (διαβάστε την καλύτερη φιλοξενία ιστού με τον οδηγό cPanel). Το cPanel είναι η χάρη εξοικονόμησης όσον αφορά τη χρηστικότητα. Η επιλογή ενός προγράμματος μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά η διαχείριση της φιλοξενίας σας είναι κάτι άλλο.

godaddy-κριτική-cpanel

Το GoDaddy χρησιμοποιεί μια έκδοση αποθεμάτων cPanel, η οποία, στην περίπτωση αυτή, λάμπει. Μπορείτε να δείτε τα στατιστικά στοιχεία του ιστότοπού σας, να προσθέσετε υπηρεσίες και να κάνετε σύνθετη διαμόρφωση. Αν και δεν είναι τόσο βαθιά ενσωματωμένο στο WordPress όσο και η έκδοση του cPanel της Bluehost (διαβάστε την κριτική μας στο Bluehost), αρκεί η δημιουργία αποθεμάτων GoDaddy.

Τύποι φιλοξενίας

Όπως αναφέρθηκε, το GoDaddy διαθέτει μια πυκνή σειρά υπηρεσιών, που προσφέρει τα πάντα, από τομείς έως αριθμούς τηλεφώνου επιχειρήσεων. Η σύνθεση φιλοξενίας ιστού είναι επίσης περίπλοκη, αλλά λείπουν μερικοί βασικοί τύποι φιλοξενίας.

Για τον μέσο χρήστη, η κοινή φιλοξενία έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Ο οικοδεσπότης Ιστού τοποθετεί πολλούς ιστότοπους στον ίδιο διακομιστή και τους έχει μοιραστεί τους πόρους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους ιστότοπους με λιγότερους διακομιστές, γεγονός που μειώνει το κόστος για όλους.

Το GoDaddy προσφέρει τέσσερα κοινόχρηστα σχέδια, και παρόλο που τα πρώτα δύο συμφωνούν με τον ανταγωνισμό, τα υψηλότερα επίπεδα είναι πιο ακριβά ενώ προσφέρουν λίγο περισσότερα από την υπόλοιπη αγορά.

Τα σχέδια WordPress είναι σαν σταθερές εκδόσεις των κοινόχρηστων προγραμμάτων. Ενώ εξακολουθεί να διαθέτει μια σειρά τεσσάρων σχεδίων, οι διαχειριζόμενες προσφορές WordPress του GoDaddy περιλαμβάνουν βασικές λειτουργίες, όπως καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού. Επειδή διαχειρίζονται, θα απολαύσετε επίσης αυτόματες ενημερώσεις WordPress και δωρεάν μετεγκατάσταση.

GoDaddy Business Hosting

Μετά από αυτό, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Το GoDaddy προσφέρει επιχειρηματική φιλοξενία, η οποία λέει ότι χρησιμοποιεί έναν εικονικό ιδιωτικό διακομιστή. Τα σχέδια VPS παρέχουν τη δύναμη ενός αποκλειστικού διακομιστή χωρίς το επιπλέον κόστος χρησιμοποιώντας μια εικονική μηχανή σε έναν κοινόχρηστο διακομιστή. Τούτου λεχθέντος, το GoDaddy έχει επίσης μια ανεξάρτητη σειρά σχεδίων VPS.

Αυτά είναι δύο σετ τεσσάρων επιπέδων φιλοξενίας VPS που, από αυτά που μπορούμε να πούμε, κάνουν το ίδιο πράγμα. Υποψιαζόμαστε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια αξιοποίησης των λέξεων-κλειδιών που αναζητούνται, αλλά ωστόσο προκαλεί σύγχυση κατά την περιήγηση στον ιστότοπο.

Στην κορυφή υπάρχουν αποκλειστικοί διακομιστές, αλλά δεν τους προτείνουμε. Εκτός από την υψηλή τιμή, οι προδιαγραφές δεν είναι εξαιρετικές, με τη μόνη διαφορά μεταξύ των τεσσάρων βαθμών που βρίσκονται στη μνήμη RAM και του αποθηκευτικού χώρου. Ο επεξεργαστής GoDaddy χρησιμοποιεί σε όλες τις βαθμίδες – ένα Intel Xeon E3-1220 v3 – είναι ένας σταθερός παίκτης, αλλά τα πιο ακριβά σχέδια απαιτούν μια πιο όμορφη CPU.

Αυτό που λείπει είναι το cloud hosting, ειδικά για το WordPress. Το Kinsta, για παράδειγμα, προσφέρει διαχειριζόμενη cloud φιλοξενία WordPress στο Google Cloud, με μεγάλη λίστα λειτουργιών και γρήγορη ταχύτητα, για εκκίνηση (διαβάστε την κριτική μας στο Kinsta).

Ταχύτητα & Ώρα

Δοκιμάσαμε την κοινή φιλοξενία του GoDaddy Economy με το Pingdom Speed ​​Test και το Load Impact. Ο ιστότοπος δοκιμής μας ήταν απλώς μια κενή εγκατάσταση του WordPress με τίποτα άλλο σε αυτό. Δυστυχώς, έδειξε ο οικονομικός χαρακτήρας του σχεδίου μας. Αν και η ταχύτητα δεν ήταν κακή, η ανθεκτικότητα των κοινόχρηστων διακομιστών του GoDaddy άφησε πολλά να είναι επιθυμητά.

Το Pingdom Speed ​​Test του έδωσε 90 στα 100, το οποίο είναι καλό, αν και όχι τόσο υψηλό όσο η βαθμολογία A2 Hosting (διαβάστε την κριτική μας για το A2 Hosting). Το σημείο σύγκρισης είναι το Arvixe επειδή και οι δύο σημείωσαν 90, και όπως και αυτή η υπηρεσία, η πλειοψηφία του χρόνου φόρτωσης από το GoDaddy ήταν χάρη στη μέτρηση αναμονής, η οποία μετρά πόσο καιρό χρειάζεται το πρόγραμμα περιήγησης για τη λήψη δεδομένων (διαβάστε την κριτική μας Arvixe).

godaddy-κριτική-ταχύτητα-δοκιμή

Το GoDaddy θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορο, αλλά δεδομένου ότι δοκιμάσαμε το πιο φθηνό κοινόχρηστο σχέδιο, η απόδοση ήταν μια χαρά. Η δοκιμή φόρτωσης αντίκτυπου, από την άλλη πλευρά, είχε προβλήματα. Προσομοιώσαμε ένα φορτίο στέλνοντας 50 εικονικούς χρήστες στον ιστότοπό μας για πέντε λεπτά, μετρώντας τον χρόνο απόκρισης και τον αριθμό των σφαλμάτων που έλαβε καθένας από αυτούς τους χρήστες.

Δεν αντιμετώπιζε προβλήματα ως προς τη συνέπεια – διαβάστε την κριτική GreenGeeks για να δείτε πώς φαίνεται – αλλά το GoDaddy επέστρεψε περισσότερα σφάλματα HTTP από το μέσο όρο. Η δοκιμή έχει σχεδιαστεί για να τονίζει τον διακομιστή, αλλά όχι στο σημείο που τίποτα σπάει. Η ελαφριά πίεση αποδείχθηκε πάρα πολύ, και περίπου το 20% των αιτημάτων HTTP αντιμετωπίστηκαν με σφάλματα.

godaddy-review-load-αντίκτυπο

Αυτό υποδηλώνει ότι οι διακομιστές είναι γεμάτοι στο χείλος. Κάθε φορά που ένας ιστότοπος αρχίζει να επιστρέφει σφάλματα HTTP υπό φόρτωση, ο διακομιστής εξαντλείται γενικά πόρους, οπότε μην περιμένετε ότι τα κοινά σχέδια του GoDaddy θα παραμείνουν υπό μαζικές αυξήσεις επισκεψιμότητας.   

Όσον αφορά το χρόνο λειτουργίας, οι δοκιμές μας ήταν εντάξει. Το GoDaddy παρέμεινε εκτός προγραμματισμένης συντήρησης. Υπάρχει εγγύηση χρόνου λειτουργίας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, αλλά είναι ιδιαίτερο. Εγγυηθείτε το 99,9 τοις εκατό του χρόνου λειτουργίας και εάν το GoDaddy δεν το διατηρήσει, θα λάβετε μια επιβλητική πίστωση 5 τοις εκατό για τη μηνιαία χρέωση φιλοξενίας σας.

Ωστόσο, είναι απίθανο το GoDaddy να το πληρώσει ποτέ. Η εγγύηση χρόνου λειτουργίας λέει ότι ο χρόνος διακοπής καθορίζεται αποκλειστικά από την GoDaddy και δεν περιλαμβάνει επισκευές ή συντήρηση (προγραμματισμένες ή μη), διακοπές λειτουργίας FTP ή email, διακοπές λειτουργίας που σχετίζονται με συγκεκριμένα περιβάλλοντα προγραμματισμού ή διακοπές λειτουργίας από την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων. Εν ολίγοις, υπάρχει εγγύηση, αλλά δεν εγγυάται πολλά.

Ασφάλεια

Το GoDaddy διαθέτει πολλές δυνατότητες ασφαλείας, αλλά θα σας προσφέρει αρκετά χρήματα. Αν και είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τόσες πολλές επιλογές, το GoDaddy κρύβει ακόμη και βασικές δυνατότητες ασφαλείας πίσω από ένα paywall. Αυτό καθιστά δύσκολη αυτήν την ενότητα, επειδή υπάρχουν όλες οι επιλογές, αλλά μπορεί να μην τις βλέπετε χωρίς να πληρώνετε περισσότερα μετρητά.

Προσφέρεται παρακολούθηση και κατάργηση κακόβουλου λογισμικού, η οποία είναι βασικά ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς για τον ιστότοπό σας (διαβάστε τον καλύτερο οδηγό λογισμικού προστασίας από ιούς). Τα σχέδια ξεκινούν με βασική σάρωση και αφαίρεση και προχωρούν για να συμπεριλάβουν ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου, ένα τείχος προστασίας εφαρμογών ιστού και άλλα (διαβάστε τον οδηγό μας για το Cloudflare για να μάθετε τι είναι ένα CDN).  

godaddy-review-malware-κατάργηση

Αν και δεν είναι τόσο ακριβό όσο το SiteLock, η αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού του GoDaddy είναι δαπανηρή και θέλαμε να δούμε τουλάχιστον βασική σάρωση σε φθηνά σχέδια.

Υπάρχει επίσης αντίγραφο ασφαλείας ιστότοπου, το οποίο, για άλλη μια φορά, δεν περιλαμβάνεται σε όλα τα σχέδια. Δυστυχώς, είναι ακριβό, με το βασικό πακέτο να περιλαμβάνει μόνο 5 GB αποθηκευτικού χώρου. Εάν διαθέτετε έναν μεγάλο ιστότοπο, μπορεί να είναι καλύτερο να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας με έναν πάροχο αποθήκευσης cloud. Διαβάστε τις κριτικές για το cloud storage για προτάσεις.

Προσφέρονται πιστοποιητικά SSL / TLS, αλλά το GoDaddy, δυστυχώς, δεν περιλαμβάνει ένα με φθηνή φιλοξενία. Αν και αυτό είναι πολύ καλό, το GoDaddy πωλεί προηγμένα πιστοποιητικά. Θα σας τρέχουν πολύ, αλλά τα πιστοποιητικά υψηλού επιπέδου μπορεί να είναι σημαντικά, ειδικά αν πουλάτε στο διαδίκτυο.

Η σειρά ασφαλείας του GoDaddy είναι καλή, αλλά η τιμή είναι η ανησυχία εδώ. Δεν θα είχαμε τίποτα παρά θετικά πράγματα να πούμε αν οι βασικές λειτουργίες ασφαλείας, όπως πιστοποιητικό SSL / TLS χαμηλού επιπέδου και καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, συμπεριλήφθηκαν στη βασική κοινόχρηστη φιλοξενία. Βλέποντας ότι δεν είναι, ωστόσο, το GoDaddy θα πρέπει να επιτύχει χαμηλότερο σκορ.

Μυστικότητα

Το GoDaddy είναι καλύτερο από τα περισσότερα όσον αφορά το απόρρητο, αλλά δεν περιλαμβάνει το απόρρητο τομέα δωρεάν όπως το DreamHost. Κατά την εγγραφή ενός τομέα, δημιουργείτε επίσης μια εγγραφή WHOIS, η οποία περιέχει προσωπικά στοιχεία, όπως το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση email και άλλα.

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να αντικατασταθούν από τον καταχωρητή με την αγορά απορρήτου τομέα. Το πρόβλημα είναι το κόστος. Παρόλο που η GoDaddy είναι με την πλειοψηφία ότι χρεώνει για το απόρρητο του τομέα, ελπίζουμε ότι η βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων κινείται προς την προσθήκη της δωρεάν. Τούτου λεχθέντος, η GoDaddy δεν πρωτοστατεί στο πακέτο.

Παρόλα αυτά, η πολιτική απορρήτου δεν είναι κακή, παρά το γεγονός ότι ο σύνδεσμος προς αυτήν στο υποσέλιδο του ιστότοπου είναι κατεστραμμένος. Το GoDaddy συλλέγει τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως και όλοι οι οικοδεσπότες Ιστού, και τα χρησιμοποιεί για την παρακολούθηση αναλυτικών στοιχείων ιστότοπων και τη διευκόλυνση στοχευμένων διαφημίσεων.

Αυτό δεν είναι καλό, αλλά είναι το status quo στη βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Το GoDaddy είναι πολύ ανοιχτό σχετικά με το απόρρητό σας, ωστόσο, φτάνει μέχρι τη δημιουργία ενός κέντρου απορρήτου όπου απαντώνται κοινές ερωτήσεις.

Δεν θέλουμε να πωλήσουμε προσωπικά δεδομένα για λόγους διαφήμισης, αλλά είναι δύσκολο να κατηγορήσουμε το GoDaddy όταν κάθε άλλος οικοδεσπότης Ιστού κάνει το ίδιο πράγμα. Το θεωρούμε εν μέρει υπεύθυνο, καθώς είμαστε όλοι οικοδεσπότες ιστού, και αυξάνοντας ελαφρά τη βαθμολογία χάρη στο άνοιγμα στην πολιτική απορρήτου.

Υποστήριξη

Υπάρχουν πολλοί τομείς όπου το GoDaddy χάνει, αλλά η υποστήριξη δεν είναι ένας από αυτούς. Η βάση γνώσεων είναι καθαρή, προσεκτική και προσβάσιμη, η οποία είναι αναζωογονητική αφού κοιτάξετε μέσα από το ακατάστατο χάος της FatCow (διαβάστε την κριτική μας στο FatCow). Τούτου λεχθέντος, η αυτοβοήθεια φαίνεται να είναι η καλύτερη διαδρομή, επειδή η παρακολούθηση της υποστήριξης μπορεί να είναι μια χρονοβόρα και δυσκίνητη διαδικασία.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το GoDaddy μέσω τηλεφώνου ή ζωντανής συνομιλίας. Το πρώτο είναι διαθέσιμο παγκοσμίως όλο το εικοσιτετράωρο, με ειδικές γραμμές για χώρες σε όλο τον κόσμο. Η ζωντανή συνομιλία, από την άλλη πλευρά, προσφέρεται όλη μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή, αλλά συναντήσαμε πάντα με μια ειδοποίηση “συνομιλίας απασχολημένη” κατά την προσπάθεια επικοινωνίας.

Δεν υπάρχει υποστήριξη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία τρώει περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε, δεδομένης της συνομιλίας στην ουρά που συναντήσαμε. Θα ήταν ωραίο αν μπορούσατε να αφήσετε ένα μήνυμα για το GoDaddy – να στείλετε ένα email – και να το ενημερώσετε όταν ένας αντιπρόσωπος υποστήριξης μπορεί να λάβει το αίτημά σας.

Ευτυχώς, οι πόροι αυτοβοήθειας είναι άφθονοι, επομένως είναι απίθανο να χρειαστεί να προσεγγίσετε πολλά. Η βάση γνώσεων οργανώνεται σαν ένα σεμινάριο, που σας καθοδηγεί από τα βασικά σε προηγμένες λειτουργίες σε πολλές κατηγορίες. Κάθε κατηγορία έχει επίσης μια ενότητα αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε συνηθισμένα σφάλματα.

godaddy-review-knowledgebase

Μας αρέσει πολύ η μορφή. Η βάση γνώσεων όχι μόνο χρησιμεύει ως εργαλείο υποστήριξης, αλλά και ως μαθησιακός πόρος. Υπάρχει ακόμη και μια ενότητα “πώς να” που θα σας δώσει συμβουλές για την εκκίνηση, τη δημιουργία και την ανάπτυξη του ιστότοπού σας.

Αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι το φόρουμ. Είναι δύσκολο να βρεις έναν οικοδεσπότη Ιστού που προσφέρει ένα φόρουμ, πολύ λιγότερο έναν ενεργό. Το GoDaddy’s ακμάζει, με μια σειρά από δημοσιεύσεις να ανεβαίνουν σε κάθε νήμα κάθε μέρα. Επιπλέον, η κοινότητα αποκρίνεται, υποδηλώνοντας ότι το φόρουμ δεν είναι μόνο ένα κοίλο κέλυφος όπου οι ερωτήσεις πηγαίνουν να πεθάνουν.

godaddy-κριτική-φόρουμ

Το GoDaddy μπορεί να αγωνιστεί σε άλλους τομείς, αλλά η υποστήριξη είναι κορυφαία. Αν και οι επιλογές άμεσης επαφής θα μπορούσαν να βελτιωθούν, οι πόροι αυτοβοήθειας είναι απίστευτοι. Από την εκμάθηση της φιλοξενίας ιστού έως την αντιμετώπιση προβλημάτων, το GoDaddy σας καλύπτει όταν πρόκειται για υποστήριξη.

Η ετυμηγορία

Το GoDaddy δεν είναι κακός οικοδεσπότης Ιστού, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το νικέλιο και να μειώσετε εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε. Η τιμή είναι υψηλή και παρόλο που οι δυνατότητες και οι τύποι φιλοξενίας είναι άφθονοι, ο τελικός λογαριασμός που θα πληρώσετε είναι κάτι παραπάνω από τους περισσότερους. Ωστόσο, δεδομένου του αριθμού των υπηρεσιών που προσφέρει το GoDaddy, το πακέτο all-in-one μπορεί να αξίζει το επιπλέον κόστος για εσάς.

Θα μπορούσατε να κάνετε πολύ χειρότερα, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε καλύτερα.

Τι πιστεύετε για το GoDaddy; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map