Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός iPhone σε εξωτερικό σκληρό δίσκο το 2020

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του iPhone σας είναι μια έξυπνη κίνηση, επειδή μπορεί να σας προστατεύσει εάν χάσετε το iPhone σας ή εάν καταστραφεί κάποια στιγμή. Αν και η υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας iCloud της Apple είναι εξαιρετική, αυτό σημαίνει ότι θέτετε όλα τα δεδομένα σας υπό τον έλεγχο της Apple (δείτε την αναθεώρηση iCloud).


Εάν αυτό δεν σας φαίνεται ελκυστικό ή εξαντλείται ο αποθηκευτικός χώρος iCloud, τότε θα θέλετε να μάθετε πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας ενός iPhone σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Αυτό περιλαμβάνει τη μεταφορά των προηγούμενων κρυφών αρχείων αντιγράφων ασφαλείας iPhone από τον υπολογιστή σας Windows ή τον Mac σε εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Θα χρειαστείτε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με αρκετό χώρο αποθήκευσης για να μπορέσετε να κάνετε τη δουλειά, οπότε εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε μία από τις καλύτερες επιλογές εξωτερικού σκληρού δίσκου προτού σκεφτείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων iPhone σας.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός iPhone σε εξωτερικό σκληρό δίσκο

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ήταν απαραίτητο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή το Mac σας. Χάρη στη μαγεία του iCloud, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του iPhone σας χωρίς να χρειάζεστε άλλο εξοπλισμό.

Αυτό έχει τα πλεονεκτήματά του, το λιγότερο από τα οποία είναι σε θέση να δημιουργεί τακτικά αντίγραφα ασφαλείας χωρίς να συνδέεται στο iPhone σας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτήν την προσέγγιση, ωστόσο, είναι η αποθήκευση. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο iCloud χρησιμοποιεί τον περιορισμένο χώρο αποθήκευσης iCloud. Όσο μεγαλύτερα είναι τα αρχεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, τόσο λιγότερος χώρος έχετε για τα βασικά, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφικών μηχανών της φωτογραφίας σας, αν και ίσως θελήσετε να μετακινήσετε τη συλλογή φωτογραφιών σας στον καλύτερο διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης για φωτογραφίες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο μπορεί να είναι μια καλύτερη μέθοδος. Συμμετέχει περισσότερο και απαιτεί από εσάς να επιστρέψετε σε αντίγραφα ασφαλείας iPhone παλιού σχολείου χρησιμοποιώντας το iTunes ή, εάν χρησιμοποιείτε macOS Catalina, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Finder.

iTunes-Mac

Εάν έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας του iPhone σας χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή το Mac σας, μπορείτε στη συνέχεια να μετακινήσετε τα αρχεία σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός iPhone σε εξωτερικό σκληρό δίσκο σε Windows

Για να ξεκινήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός iPhone σε εξωτερικό σκληρό δίσκο σε Windows, θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το iTunes. Συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας και ανοίξτε το iTunes μόλις εγκατασταθεί.

Μόλις το iPhone σας συνδεθεί στον υπολογιστή σας, ξεκλειδώστε το iPhone σας και πιέστε “εμπιστοσύνη” σε αυτό για να επιτρέψετε στον υπολογιστή σας να συνδεθεί. Στη συνέχεια, το iPhone σας θα πρέπει να εμφανίζεται στην καρτέλα “συσκευές” στο αριστερό μενού του iTunes.

Εντοπίστηκε iTunes-iPhone

Κάντε κλικ στο εικονίδιο iPhone στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης iTunes. Βρίσκεται δίπλα στο αναπτυσσόμενο μενού πολυμέσων (δηλ. “Μουσική”). Αυτό εμφανίζει το μενού πληροφοριών συσκευής για το iPhone σας.

Για να πραγματοποιήσετε μη αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του iPhone στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα” στην ενότητα “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά με μη αυτόματο τρόπο”.

iTunes-iPhone-Begin-Manual-Backup

Το iPhone σας θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στον υπολογιστή σας. Μόλις ολοκληρωθεί, θα πρέπει να αντιγράψετε με μη αυτόματο τρόπο τα εφεδρικά αρχεία στον εξωτερικό δίσκο σας. 

Η θέση των αρχείων αντιγράφων ασφαλείας του iPhone είναι C: \ Users \ username \ AppData \ Roaming \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup, αντικαθιστώντας το “username” με το δικό σας όνομα χρήστη των Windows. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε “% appdata% \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup” στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows για να σας μεταφέρει απευθείας στο φάκελο.

iTunes-Backup-Folder

Χρησιμοποιώντας τη στήλη “τροποποίηση ημερομηνίας”, εντοπίστε το νεότερο αντίγραφο ασφαλείας για τη συσκευή σας. Κάντε δεξί κλικ στο φάκελο και πατήστε “αντιγραφή”. Στη συνέχεια, μπορείτε να επισυνάψετε τον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο, να τον ανοίξετε στην Εξερεύνηση αρχείων, να κάνετε δεξί κλικ και να “επικολλήσετε” τον εφεδρικό φάκελο σε μια κατάλληλη θέση. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό κάθε φορά που εκτελείτε ένα μη αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας του iPhone στον υπολογιστή σας.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός iPhone σε εξωτερικό σκληρό δίσκο σε Windows

 1. Ανοίξτε το iTunes και συνδέστε το iPhone σας.
 2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της συσκευής επάνω αριστερά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα”.
 3. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, μεταβείτε στο φάκελο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του iTunes (“% appdata% \ Apple Computer \ MobileSync \ Backup”).
 4. Εντοπίστε τον πιο πρόσφατο φάκελο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, κάντε δεξί κλικ, πατήστε “αντιγραφή” και μετά επικολλήστε τον στον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός iPhone σε εξωτερικό σκληρό δίσκο σε Mac

Η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ενός iPhone σε εξωτερικό σκληρό δίσκο σε Mac είναι αρκετά παρόμοια για χρήστες με MacOS Mojave ή παλαιότερα λειτουργικά συστήματα που, όπως τα Windows, χρησιμοποιούν το iTunes για αντίγραφα ασφαλείας iPhone. Εάν χρησιμοποιείτε Mac με macOS Catalina, η διαδικασία διαφέρει, χρησιμοποιώντας το Finder.

Εάν έχετε macOS Mojave ή παλαιότερο, συνδέστε το iPhone σας και ανοίξτε το iTunes. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της συσκευής iPhone επάνω αριστερά. Εάν η συσκευή σας Mac εκτελεί macOS Catalina, ανοίξτε το Finder από την βάση εφαρμογών στο κάτω μέρος της οθόνης σας.

Εικονίδιο iTunes-Mac-Device

Κάντε κλικ στην επιλογή “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα” στην ενότητα “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά με μη αυτόματο τρόπο” του μενού πληροφοριών της συσκευής σας. Για τους χρήστες της Catalina, το κουμπί “δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα” παρατίθεται στην ενότητα “αντίγραφα ασφαλείας”.

iTunes-Mac-Begin-Manual-Backup

Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει λίγο χρόνο, ειδικά εάν είναι η πρώτη φορά που δημιουργήθηκε αντίγραφο ασφαλείας της συσκευής σας. Μόλις το κάνετε, μπορείτε να ξεκινήσετε την αντιγραφή των αρχείων σας σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου.

Είτε χρησιμοποιείτε το iTunes είτε το Finder, η τυπική τοποθεσία για τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας του iPhone σας είναι “~ / Library / Application Support / MobileSync” – η οποία δεν θα εμφανίζεται στο Finder. Κάντε κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης Mac και πληκτρολογήστε τη θέση του εφεδρικού φακέλου. Εντοπίστε τον πιο πρόσφατο φάκελο αντιγράφων ασφαλείας, κάντε δεξί κλικ και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “αντιγραφή”. 

iTunes-Mac-Backup-Folder

Μεταβείτε στην εξωτερική μονάδα δίσκου που αναφέρεται στην ενότητα “τοποθεσίες” στο αριστερό μενού Finder και επικολλήστε τον εφεδρικό φάκελο εκεί. 

Όπως και με τα Windows, θα πρέπει να το κάνετε αυτό κάθε φορά που εκτελείτε ένα μη αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας του iPhone σας σε Mac.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός iPhone σε εξωτερικό σκληρό δίσκο σε Mac

 1. Συνδέστε το iPhone στο Mac σας. Mac που εκτελούν macOS Mojave ή παλαιότερα θα πρέπει να ανοίξουν το iTunes. Mac με MacOS Catalina θα πρέπει να ανοίξουν το Finder.
 2. Κάντε κλικ στο iPhone επάνω αριστερά (iTunes) ή στο όνομα της συσκευής σας στις “τοποθεσίες” (Finder) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα” για να ξεκινήσετε ένα μη αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας.
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης Mac, εντοπίστε “~ / Library / Application Support / MobileSync” και κάντε διπλό κλικ στο φάκελο για να το ανοίξετε στο Finder.
 4. Κάντε δεξί κλικ στον πιο πρόσφατο φάκελο ενημέρωσης, κάντε κλικ στο “αντιγραφή” και, στη συνέχεια, επικολλήστε τον στον εξωτερικό σκληρό σας δίσκο.

Τελικές σκέψεις

Αν και δεν είναι μια απλή διαδικασία, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός iPhone σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο μπορεί να σας δώσει τον έλεγχο των αντιγράφων ασφαλείας του iPhone σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανακτήσετε το χώρο αποθήκευσης iCloud ή να μετακινήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας σε μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud όπως το Carbonite μακροπρόθεσμα (δείτε την αναθεώρηση Carbonite).

Ανάλογα με το μέγεθος του χώρου αποθήκευσης του iPhone σας, η πραγματοποίηση τακτικών αντιγράφων ασφαλείας θα απαιτήσει έναν αρκετά μεγάλο εξωτερικό σκληρό δίσκο. Μια συσκευή αποθήκευσης 1 TB είναι το ελάχιστο μέγεθος που προτείνουμε, οπότε φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στην καλύτερη σύντομη λίστα εξωτερικών σκληρών δίσκων 1TB για επιλογές. Εάν ανησυχείτε για την υποστήριξη Mac, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας για τον καλύτερο εξωτερικό σκληρό δίσκο για Mac.

Προτιμάτε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας με μη αυτόματο τρόπο; Μοιραστείτε τις συμβουλές και τα κόλπα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του iPhone στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map