Ο γρηγορότερος εξωτερικός σκληρός δίσκος του 2020 για μεταφορά ταχύτητας

Η ταχύτητα είναι βασική όταν πρόκειται για εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Παρόλο που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη την ποιότητα κατασκευής, την χωρητικότητα και τις δυνατότητες ανάλογα με τη χρήση σας, η ουσία αυτού που καθιστά έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο άξιο του καλύτερου εξωτερικού οδηγού σκληρού δίσκου είναι πόσο γρήγορα είναι. Σε αυτόν τον οδηγό, πρόκειται να μειώσουμε τους ταχύτερους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που δοκιμάσαμε. 


Χρησιμοποιώντας τις κριτικές εξωτερικού σκληρού δίσκου, περιορίσαμε τους πέντε ταχύτερους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που έχουμε δει. Όπως θα μιλήσουμε για μια στιγμή, η ταχύτητα δεν ήταν ο μόνος παράγοντας που εξετάσαμε, αλλά ήταν ο πιο σημαντικός. Εξωτερικές μονάδες δίσκου που έκαναν τη λίστα με απόδοση ή υψηλότερη από τις προσδοκίες, δεδομένου του τρόπου κατασκευής τους. 

Προτού φτάσουμε στις επιλογές μας, θέλουμε να μιλήσουμε λίγο για το πώς δοκιμάσαμε κάθε εξωτερικό σκληρό δίσκο, καθώς και για το πώς αναλύσαμε τα αποτελέσματα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματά μας και να επιλέξετε τον καλύτερο εξωτερικό σκληρό δίσκο για τις ανάγκες σας.

Πώς δοκιμάζουμε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους

Χρησιμοποιούμε τέσσερα σημεία αναφοράς για τη δοκιμή εξωτερικών σκληρών δίσκων, δύο εκ των οποίων εστιάζουν στην ταχύτητα. Υπάρχει ένα πραγματικό σημείο αναφοράς – σε αυτήν την περίπτωση, το CrystalDiskMark – καθώς και μια πρακτική δοκιμή, όταν μεταφέρουμε έναν δοκιμαστικό φάκελο 2,3 GB γεμάτο με βίντεο, μουσική και φωτογραφίες. Όταν όλα έχουν ειπωθεί και ολοκληρωθεί, έχουμε δύο σημεία για να συγκρίνουμε απευθείας τις εξωτερικές μονάδες δίσκου. 

Πριν όμως δοκιμάσουμε, πρέπει πραγματικά να αποκτήσουμε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Αντί να ζητάμε απευθείας από τον κατασκευαστή ένα δείγμα, παραγγέλνουμε τον σκληρό δίσκο από την Amazon για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα δοκιμάσουμε ένα δείγμα που επιλέγεται από κεράσι. Με την παραγγελία και την πληρωμή για τον εξωτερικό σκληρό δίσκο, κλείνουμε κάθε πιθανό κενό μεταξύ των αποτελεσμάτων μας και της ταχύτητας που θα ζήσετε.

Η δοκιμή CrystalDiskMark έχει ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί ένα αρχείο δοκιμής 4 GB με πέντε περάσματα, εκτελώντας όλες τις δοκιμές που είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή. Συνολικά, υπάρχουν τέσσερα τεστ, καθένα από τα οποία έχει δύο αποτελέσματα, ένα για διαβάσεις και ένα άλλο για συγγραφές. Για να κατανοήσουμε πλήρως τι λένε οι αριθμοί μας, θα παρέχουμε μια σύντομη επισκόπηση κάθε δοκιμής.

 • Seq Q32T1: Το πρώτο τεστ είναι για διαδοχικές αναγνώσεις και γραφές. Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι διαδοχικές αναγνώσεις και εγγραφές συμβαίνουν διαδοχικά, που σημαίνει ότι ο σκληρός δίσκος διαβάζει και γράφει πληροφορίες σε μπλοκ το ένα δίπλα στο άλλο. Η διαδοχική απόδοση δεν είναι συνήθως ενδεικτική της πραγματικής απόδοσης, αλλά αυτό είναι που διαφημίζεται συχνότερα για εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Το τμήμα “Q32T1” αναφέρεται σε βάθος ουράς 32 με ένα μόνο νήμα. Θα μιλήσουμε περισσότερα για αυτό στην επόμενη δοκιμή.
 • 4KiB Q8T8: Όλες οι άλλες δοκιμές είναι για τυχαίες αναγνώσεις και εγγραφές χρησιμοποιώντας μέγεθος μπλοκ 4KiB με διαφορετικά βάθη ουράς και νήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει βάθος ουράς οκτώ, που σημαίνει ότι οκτώ αιτήματα είναι έτοιμα να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Υπάρχουν επίσης οκτώ νήματα, που σημαίνει ότι οκτώ διαδικασίες μπορούν να συμβούν ταυτόχρονα. Τα αποτελέσματα αυτού του τεστ είναι αυτά που χρησιμοποιούμε για να συγκρίνουμε τυχαίες αναγνώσεις και γραφές.
 • 4KiB Q32T1: Αυτή είναι μια άλλη τυχαία δοκιμή, εκτός από αυτήν τη φορά το CrystalDiskMark χρησιμοποιεί ένα βάθος ουράς 32 με ένα μόνο νήμα, σαν το διαδοχικό τεστ. Αυτό το αποτέλεσμα είναι συνήθως ελαφρώς πιο αργό από το τεστ Q8T8, καθώς υπάρχουν λιγότερα νήματα.
 • 4KiB Q1T1: Τέλος, αυτή η τυχαία δοκιμή χρησιμοποιεί ένα βάθος ουράς ενός με ένα νήμα. Τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής είναι τα χειρότερα, καθώς η μονάδα δίσκου έχει μόνο ένα αίτημα στην ουρά και μπορεί να επεξεργαστεί μόνο ένα αίτημα κάθε φορά..

Ο λόγος για τα διαφορετικά μεγέθη νήματος και βάθους ουράς είναι να πάρουμε μια πανοραμική θέα για την απόδοση του σκληρού δίσκου σε διαφορετικά σενάρια. Όσο μεγαλύτερο είναι το βάθος της ουράς και ο αριθμός νημάτων, τόσο πιο απαιτητικός είναι ο σκληρός δίσκος από μόνο του και οι πόροι της CPU. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον υπολογιστή και τον σκληρό δίσκο κατά την ανάλυση των αποτελεσμάτων. 

Για παράδειγμα, μια μονάδα δίσκου στερεάς κατάστασης, όπως το ADATA SD600 (διαβάστε την αναθεώρηση ADATA SD600), είναι σε θέση να διαβάζει και να γράφει δεδομένα πολύ πιο γρήγορα από μια παραδοσιακή μονάδα περιστροφής, όπως το Seagate Portable (διαβάστε την αναθεώρησή μας Seagate Portable). Εξαιτίας αυτού, μπορεί να χειριστεί μεγαλύτερο αριθμό νημάτων κατά την τυχαία ανάγνωση και εγγραφή, καθώς και μεγαλύτερο βάθος ουράς. 

Συγκρίνοντας αυτές τις δύο μονάδες, μπορούμε να δούμε ότι το Q32T1 για το Seagate Portable ήταν στην πραγματικότητα πιο γρήγορο από το τεστ Q8T8, ενώ το αντίθετο ισχύει για το ADATA SD600. 

Το SSD, σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να τρέξει περισσότερα νήματα ταυτόχρονα, ενώ η περιστρεφόμενη μονάδα επιβραδύνεται όταν προσπαθείτε να επιλύσετε πολλά αιτήματα ταυτόχρονα.

adata-sd600-κρυστάλλινο σημάδι

seagate-portable-crystaldiskmark

Όλοι οι δίσκοι που δοκιμάσαμε επιβραδύνουν κατά τη διάρκεια του τεστ Q1T1, ωστόσο, και υπάρχει μόνο μια μικρή διακύμανση μεταξύ των αποτελεσμάτων Q8T8 και Q32T1 σε κάθε μεμονωμένο σκληρό δίσκο. Εξαιτίας αυτού, χρησιμοποιούμε τα πρώτα τυχαία αποτελέσματα ανάγνωσης και εγγραφής για να συγκρίνουμε απευθείας τους σκληρούς δίσκους.

Επιλέγοντας τον γρηγορότερο εξωτερικό σκληρό δίσκο

Τα αποτελέσματα των δοκιμών μας ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά τις επιλογές μας. Όπως αναφέρθηκε, ωστόσο, οι SSD είναι σε θέση να διαβάζουν και να γράφουν δεδομένα πολύ πιο γρήγορα από ό, τι οι παραδοσιακοί σκληροί δίσκοι. Αντί να επιλέξουμε απλώς τους πέντε ταχύτερους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που δοκιμάσαμε, εξετάσαμε τον τύπο του εξωτερικού σκληρού δίσκου και τη σχετική ταχύτητά του. 

Για παράδειγμα, το ADATA SD600 που αναφέρθηκε παραπάνω έχει καλύτερη απόδοση από οποιονδήποτε από τους δίσκους που έχουμε δοκιμάσει, κάτι που έχει νόημα, δεδομένου ότι είναι SSD. Ωστόσο, αποδίδει πολύ κάτω από αυτό που περιμένουμε για ένα SSD χωρίς να είναι φθηνότερο. Εξαιτίας αυτού, το παραλείψαμε από τη λίστα. 

Τούτου λεχθέντος, οι SSD εξακολουθούν να είναι οι ταχύτεροι σκληροί δίσκοι, επομένως καταλαμβάνουν την πλειονότητα της λίστας. Έχουμε επίσης μερικές επιλογές HDD. Τα επιλέξαμε όχι επειδή είναι ταχύτερα από τα SSD, αλλά επειδή είναι ταχύτερα από τα περισσότερα άλλα HDD. 

Ο γρηγορότερος εξωτερικός σκληρός δίσκος: Samsung T5

Το Samsung T5 είναι ο ταχύτερος εξωτερικός σκληρός δίσκος που έχουμε δοκιμάσει. Το CrystalDiskMark επέστρεψε με απίστευτα αποτελέσματα, με διαδοχική ανάγνωση 562,4 MB / s, διαδοχική εγγραφή 520 MB / s, τυχαία ανάγνωση 160,1 MB / s και τυχαία εγγραφή 195,7 MB / s. 

Η τυχαία ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής είναι πιο εντυπωσιακή, δείχνοντας ότι η μονάδα δίσκου μπορεί γρήγορα να τραβήξει δεδομένα από πολλά σημεία στην αποθήκευση. 

samsun-t5-crystaldiskmark

Όπως μπορείτε να δείτε στον παραπάνω πίνακα, η δοκιμή Q8T8 ήταν καλύτερη από τη δοκιμή Q32T1 με αξιοπρεπές περιθώριο. Με βάση τα αποτελέσματά μας, μπορούμε να καταλάβουμε ότι το Samsung T5 είναι πολύ καλό στην επίλυση πολλαπλών αιτημάτων ταυτόχρονα, καθιστώντας το ιδανικό για μια ποικιλία σεναρίων, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας βίντεο και φωτογραφιών. 

Ο δοκιμαστικός φάκελός μας 2,3 GB μεταφέρθηκε σε 16,08 δευτερόλεπτα μόνο, αιωρημένος περίπου 145 MB / s καθ ‘όλη τη διάρκεια της δοκιμής. Το Samsung T5 είναι ο γρηγορότερος σκληρός δίσκος που έχουμε δοκιμάσει όσον αφορά τη δοκιμή μεταφοράς φακέλων, αν και ορισμένες από τις άλλες επιλογές μας δεν είναι πολύ πίσω. 

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για την εξαιρετική απόδοση του T5. Εκτός από το ότι είναι SSD, η μονάδα δίσκου χρησιμοποιεί USB 3.1 μέσω σύνδεσης USB-C για μεταφορά δεδομένων. 

Παρόλο που δεν φαίνεται, το USB 3.0 κυκλοφόρησε περισσότερο από μια δεκαετία το 2008 και τα SSD έχουν ήδη φτάσει στο όριο των 5 GB / s του βύσματος. Το USB 3.1 μπορεί να χειριστεί δύο φορές περισσότερο, έως 10 GB / s, γεγονός που δίνει στο Samsung T5 περισσότερο χώρο για μεταφορά.

Άλλοι λόγοι μας αρέσουν το Samsung T5

Η ταχύτητα είναι ένας από τους λόγους που θα λατρέψετε το Samsung T5, αλλά μπορεί να μην είναι ο λόγος που αγοράζετε τη φορητή μονάδα δίσκου. Το απλό, πανέμορφο μεταλλικό περίβλημα είναι αυτό που μας έπιασε για πρώτη φορά. Ζυγίζει μόλις 51 γραμμάρια και διαστάσεις 57,3 mm έως 74 mm – μικρότερο από μια επαγγελματική κάρτα – το Samsung T5 είναι συμπαγές, άκαμπτο και όμορφο. 

samsung-t5-1

Η Samsung περιλαμβάνει επίσης κάποια καλούδια. Όταν συνδέετε για πρώτη φορά τον εξωτερικό σκληρό δίσκο, θα βρείτε μερικά αρχεία φορτωμένα σε αυτόν. Εκτελώντας το εκτελέσιμο, θα σας ζητήσει να ονομάσετε και να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον σκληρό δίσκο, τον οποίο θα πρέπει να εισαγάγετε όποτε το συνδέετε σε ένα νέο μηχάνημα. Ο διανομέας σας επιτρέπει επίσης να αναζητήσετε ενημερώσεις και να απενεργοποιήσετε την προστασία με κωδικό πρόσβασης, αν το επιλέξετε. 

Για SSD υψηλού επιπέδου, αυτός είναι ο βασικός ναύλος. Υπάρχουν δύο πράγματα που ξεχωρίζουν το Samsung T5. Πρώτον, υποστηρίζει Android. απλώς συνδέστε το παρεχόμενο καλώδιο USB-C-σε-USB-C στο smartphone ή το tablet σας και αποκτήστε πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο σας. 

Επιπλέον, το T5 έρχεται σε χωρητικότητα έως 2 TB, κάτι που είναι σπάνιο για εξωτερικούς SSD. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην κριτική Samsung T5.

SanDisk Extreme φορητό SSD

Το SanDisk Extreme Portable SSD είναι πολύ ακριβό, αλλά μπορεί να ταιριάζει με το Samsung T5 ενώ είναι ακόμη μικρότερο. Η διαδοχική απόδοση στο Extreme Portable SSD ήταν στην πραγματικότητα καλύτερη από την T5, με διαδοχική ταχύτητα ανάγνωσης 564,8 MB / s και διαδοχική ταχύτητα εγγραφής 503,2 MB / s.

ssandisk-extreme-portable-review-crystaldiskmark

Το SanDisk Extreme Portable SSD έπεσε ελαφρώς πίσω σε σχέση με τυχαίες αναγνώσεις και εγγραφές, κάτι που είναι πιο ενδεικτικό της πραγματικής απόδοσης. Ωστόσο, το “Slightly” είναι η λέξη κλειδί. Το SanDisk Extreme Portable SSD εξακολουθεί να παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα με τυχαία ταχύτητα ανάγνωσης 159 MB / s και ταχύτητα τυχαίας εγγραφής 157,2 MB / s κατά τη διάρκεια του τεστ Q8T8. 

Η μεταφορά 2,3 GB πήγε ομαλά, με το Extreme Portable SDD να αντιγράφει τα πάντα σε 16,61 δευτερόλεπτα. Είχε μόνο ελαφρώς χαμηλότερες ταχύτητες μεταφοράς από το Samsung T5 κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, κυμαινόμενο περίπου 143 MB / s σε όλο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι χρησιμοποιεί USB 3.1 και SATA 600, όπως το Samsung T5, είναι ασφαλές να πούμε ότι η απόδοση είναι η ίδια.

Άλλοι λόγοι μας αρέσουν το SanDisk Extreme Portable SSD

Αν και το Samsung T5 είναι συμπαγές, το SanDisk Extreme Portable SSD είναι ακόμη μικρότερο. Το κάλυμμα από μαλακό καουτσούκ προστατεύεται επίσης από νερό και σκόνη, με βαθμολογία IP55. Επιπλέον, υπάρχει μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος της φορητής μονάδας δίσκου, καθιστώντας εύκολη τη ρίψη σε ένα καραμπίνερ εάν είστε εν κινήσει.

sandisk-extreme-φορητό-2

Όπως και το T5, διατίθεται έως 2 TB, αν και σε ελαφρώς υψηλότερη τιμή. Ίσως να μην θέλετε να προχωρήσετε στο μοντέλο 2TB. Η SanDisk προσφέρει μια έκδοση αλουμινίου του φορητού δίσκου χωρητικότητας 500 GB. Εκτός από το σπρώξιμο, η έκδοση αλουμινίου χρησιμοποιεί σύνδεση NVMe, η οποία διαθέτει ταχύτητες ανάγνωσης έως και 1050 MB / s. 

Το SanDisk Extreme Portable SSD θα μπορούσε να πάρει την πρώτη θέση με βάση τις ταχύτητες μεταφοράς και την ποιότητα κατασκευής. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά είναι λιγότερο εντυπωσιακά σε σύγκριση με το T5. Ακόμα κι έτσι, είναι ένα φανταστικό εξωτερικό SSD που αξίζει την προσοχή σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτό στην αναθεώρηση SanDisk Extreme Portable SSD. 

G-Technology G-Drive Mobile SSD 

Τα πράγματα γίνονται λίγο ακατάστατα με το G-Drive Mobile SSD. Είναι εξίσου σπουδαίο με έναν ερμηνευτή όπως το SanDisk Extreme Portable SSD και το Samsung T5, αλλά μικρές παραλλαγές στα αποτελέσματα καθιστούν δύσκολη την καταχώριση στη λίστα μας. 

Βαθμολογήσαμε πρώτα το Samsung T5 με βάση τα συνολικά χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, μόνο στις ταχύτητες μεταφοράς, το GD Drive Mobile SSD ή το SanDisk Extreme Portable SSD θα μπορούσε να είχε την πρώτη θέση. 

Διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής ήταν, αναπάντεχα, εντυπωσιακές. Το GD Drive Mobile SSD χρονομετρήθηκε με διαδοχική ταχύτητα ανάγνωσης 562,8 MB / s και διαδοχική ταχύτητα εγγραφής 515,6 MB / s. 

Ωστόσο, γίνεται παράξενη μετάβαση στις τυχαίες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής. Οι δοκιμές μας έδειξαν ταχύτητα τυχαίας ανάγνωσης 177,9 MB / s και ταχύτητα τυχαίας εγγραφής 170,5 MB / s κατά τη διάρκεια του τεστ Q8T8.

g-drive-mobile-crystaldiskmark

Σε σύγκριση με το Samsung T5, η ταχύτητα τυχαίας ανάγνωσης είναι ταχύτερη, αλλά η ταχύτητα τυχαίας εγγραφής είναι χαμηλότερη. Ωστόσο, οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής είναι πιο κοντά. Βλέποντας τα αποτελέσματα του CrystalDiskMark και το γεγονός ότι ο δοκιμαστικός φάκελος 2,3 GB μεταφέρθηκε σε μόλις πάνω από 16 δευτερόλεπτα, το GD Drive Mobile SSD είναι απόδοσης με το ίδιο επίπεδο με τα Samsung T5 και SanDisk Extreme Portable SSD. 

Ωστόσο, παρατηρήσαμε κάτι ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Στο CrystalDiskInfo, ο σκληρός δίσκος εμφανίστηκε ως SanDisk X600, που είναι ένα εσωτερικό SATA SSD. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η G-Technology και η SanDisk ανήκουν και οι δύο στην Western Digital, είναι πιθανό το GD Drive Mobile SSD να είναι μόνο ένα M.2 X600 σε ένα περίβλημα. 

g-drive-mobile-crystaldiskinfo

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το SSD G-Drive για κινητά

Υπάρχουν λόγοι για να επιλέξετε το SSD G-Drive Mobile έναντι του Samsung T5 και του SanDisk Extreme Portable SSD όταν πρόκειται για δυνατότητες. Με απλά λόγια, η εξωτερική μονάδα είναι κατασκευασμένη σαν δεξαμενή, προκαλώντας ντροπή ακόμη και στη φορητή μονάδα δίσκου LaCie Rugged Mini (διαβάστε την κριτική μας LaCie Rugged Mini). 

Το περίβλημα έχει βαθμολογία IP67 για προστασία από νερό και σκόνη, μπορεί να χειριστεί έως και 1.000 κιλά πίεσης και μπορεί να λειτουργήσει μετά από πτώση 10 ποδιών στο σκυρόδεμα.

g-drive-κινητό-1

Ωστόσο, αυτή η επιπλέον προστασία συνοδεύεται από επιπλέον κόστος. Το μοντέλο 2TB είναι σχεδόν 100 $ περισσότερα από το Samsung T5 2TB. Επιπλέον, το G-Drive δεν διαθέτει υποστήριξη Android. 

Το GD Drive Mobile SSD είναι καλά κατασκευασμένο και αποδίδει καλά, αλλά η φορητή μονάδα δίσκου λείπει εκτός αυτού. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική G-Technology G-Drive Mobile SSD. 

Western Digital Το βιβλίο μου

Βρισκόμαστε πλέον εκτός περιοχής SSD. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ εξακολουθείτε να έχετε εξαιρετική απόδοση σε έναν περιστρεφόμενο δίσκο, το Western Digital My Book είναι για εσάς. Είναι μια ογκώδης λύση, που απαιτεί τη δική της πηγή ενέργειας και μια ρύθμιση επιφάνειας εργασίας, αλλά αποδίδει καλύτερα από τους περισσότερους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. 

Το CrystalDiskMark μέτρησε μια διαδοχική ταχύτητα ανάγνωσης 208,2 MB / s, μια διαδοχική ταχύτητα εγγραφής 200,1 MB / s, μια τυχαία ταχύτητα ανάγνωσης 0,593 MB / s και μια τυχαία ταχύτητα εγγραφής 11,54 MB / s. 

Για σημείο αναφοράς, το Seagate Backup Plus Portable – ένας άλλος σκληρός δίσκος που δημιουργήθηκε για αντίγραφα ασφαλείας – χρονολογείται στα 129,6 MB / s, 136,9 MB / s, 1,31 MB / s και 1,31 MB / s, αντίστοιχα (διαβάστε το Seagate Backup Plus Portable ανασκόπηση). 

western-digital-crystaldiskmark

Οι αριθμοί έχουν νόημα. Το 6TB My Book που δοκιμάσαμε διαθέτει έναν σκληρό δίσκο Western Digital Red, ο οποίος είναι ένας δίσκος που έχει κατασκευαστεί για αποθήκευση συνδεδεμένο στο δίκτυο ή NAS. Η ταχύτητα τυχαίας εγγραφής είναι πολύ πιο γρήγορη από την ταχύτητα τυχαίας ανάγνωσης, δείχνοντας ότι το My Book επικεντρώνεται στην δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πάνω απ ‘όλα. Για αυτό, η ταχύτητα είναι εξαιρετική. 

Αυτό φαίνεται και στη μεταφορά φακέλων 2,3 GB. Το My Book μπόρεσε να αντιγράψει το φάκελο σε 17,8 δευτερόλεπτα, ο οποίος είναι ελαφρώς πιο αργός από τους SSD. Επειδή το My Book έχει εξαιρετική απόδοση γραφής, η μεταφορά έγινε ομαλά. Η μεταφορά του φακέλου πίσω, ωστόσο, παρουσίασε ορισμένα εμπόδια ταχύτητας.

Άλλοι λόγοι μας αρέσει το Western Digital My Book

Ο σκληρός δίσκος Western Digital My Book εστιάζεται στην δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και αυτό φαίνεται στις ταχύτητες μεταφοράς και στο σύνολο δυνατοτήτων. Έρχεται προφορτωμένο με πολλά βοηθητικά προγράμματα WD, συμπεριλαμβανομένου του WD Discovery, το οποίο σας επιτρέπει να εισάγετε δεδομένα από παρόχους αποθήκευσης cloud, όπως το Microsoft OneDrive, το Google Drive, το Dropbox και το Amazon Drive (διαβάστε την κριτική μας στο OneDrive, την κριτική του Google Drive και την κριτική του Dropbox).

western-digital-my-book-1

Άλλα βοηθητικά προγράμματα σάς επιτρέπουν να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον σκληρό σας δίσκο, να τον διαμορφώσετε για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και να τον ρυθμίσετε σε μια διαμόρφωση RAID (διαβάστε τον οδηγό RAID). Επιπλέον, τα Βιβλία μου είναι διαθέσιμα έως και 10 TB, καθιστώντας τα ιδανικά για μια λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στην επιφάνεια εργασίας. 

Αυτό είναι το μόνο μέρος που μπορούν να ζήσουν. Όλα τα καλούδια έρχονται με ένα μεγάλο μειονέκτημα: μέγεθος. Το βιβλίο μου είναι ογκώδες, εύθραυστο και απαιτεί εξωτερική δύναμη. Ωστόσο, δεν θα βρείτε εξωτερικό σκληρό δίσκο με καλύτερη απόδοση για την τιμή. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην αναθεώρηση Western Digital My Book.

Βασικά στοιχεία της Toshiba Canvio

Ειλικρινά, η Toshiba Canvio Basics δεν έχει καμία επιχείρηση να βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα. Κρίνοντας την ποιότητα κατασκευής, την τιμή και τα χαρακτηριστικά, είναι εύκολο να διαγράψετε τον εξωτερικό σκληρό δίσκο ως εξωτερικό σκληρό δίσκο με χαμηλό προϋπολογισμό. 

Παρά τα πάντα, ωστόσο, τα βασικά του Canvio είναι εκπληκτικά γρήγορο. Το CrystalDiskMark μέτρησε μια διαδοχική ταχύτητα ανάγνωσης 147,3 MB / s, μια διαδοχική εγγραφή 154,1 MB / s, μια τυχαία ανάγνωση 0,51 MB / s και μια τυχαία εγγραφή 4,73 MB / s. 

toshiba-canvio-basics-crystaldiskmark

Αν και αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τα SSD παραπάνω, είναι εντυπωσιακά για φορητούς δίσκους περιστροφής. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η δοκιμή μεταφοράς φακέλων 2,3 GB. Τα Canvio Basics ήταν ισοδύναμα με τα SSD μας κατά τη διάρκεια του τεστ, με χρονικό διάστημα 16,6 δευτερόλεπτα για τη μεταφορά.

Η Toshiba κάνει με τα Canvio Basics τι κάνει η Seagate με το Backup Plus Portable SDD. Ωστόσο, η Toshiba το κάνει καλύτερα. Τα Canvio Basics διαχειρίζονται ταχύτερες διαδοχικές και τυχαίες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής, σε σύγκριση με άλλους εξωτερικούς δίσκους μαύρου κουτιού, ενώ είναι φθηνότεροι.

Άλλοι λόγοι μας αρέσουν τα βασικά της Toshiba Canvio

Η τιμή είναι ο κύριος λόγος για να κοιτάξετε τα Canvio Basics. Οι ταχύτητες μεταφοράς είναι πολύ πιο αργές από ένα SSD, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορείτε να πάρετε μια μονάδα δίσκου 2 TB για περίπου το ένα τέταρτο της τιμής ως Samsung T5 ή SanDisk Extreme Portable SSD, η απώλεια απόδοσης μπορεί να αξίζει τον κόπο. 

toshiba-canvio-βασικά-1

Αυτή η εξωτερική μονάδα δίσκου δεν είναι φθηνότερη από ένα Seagate Backup Plus Portable ή Seagate Portable συνολικά, ωστόσο. Ανάλογα με τη χωρητικότητα που αγοράζετε, τα Canvio Basics μπορεί να είναι είτε πιο ακριβά είτε φθηνότερα από τους ανταγωνιστές της Seagate όταν λαμβάνετε υπόψη την τιμή ανά gigabyte.

Το Western Digital Elements, το οποίο έχει παρόμοια απόδοση, είναι φθηνότερο σε όλους τους τομείς (διαβάστε την αναθεώρηση Western Digital Elements). 

Τούτου λεχθέντος, τα Canvio Basics αξίζει την τελευταία θέση στη λίστα εξωτερικών σκληρών δίσκων. Δεν είναι τόσο γρήγορη όσο τα SSD, ή ακόμα και το My Book, αλλά η εξωτερική μονάδα λειτουργεί καλά για ό, τι είναι. Αν ψάχνετε για έναν φθηνό, γρήγορο και αξιόπιστο εξωτερικό σκληρό δίσκο, είναι δύσκολο να ξεπεράσετε τα Canvio Basics. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική Toshiba Canvio Basics. 

Τελικές σκέψεις

Για ταχύτητα, δυνατότητες, ποιότητα κατασκευής και υποστήριξη, είναι δύσκολο να κερδίσετε ένα Samsung T5. Από την άποψη μόνο της ταχύτητας, ωστόσο, αυτή η φορητή επιλογή αποθήκευσης είναι εναλλάξιμη με το SanDisk Extreme Portable SSD και G-Technology G-Drive Mobile SSD. 

Παρόλο που βρήκαμε μικρές παραλλαγές μεταξύ των εξωτερικών σκληρών δίσκων, η απόδοση είναι αρκετά κοντά για να το θεωρήσουμε πανομοιότυπο. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, το Western Digital My Book και τα Toshiba Canvio Basics είναι επίσης καλές εξωτερικές μονάδες δίσκου.. 

Εάν ψάχνετε περισσότερα άρθρα σχετικά με τους καλύτερους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, τους δρομολογητές VPN και άλλα, φροντίστε να δείτε το αρχείο υλικού. Εκεί, θα βρείτε οδηγούς για τη χρήση εξωτερικών δίσκων, όπως πώς να διαμορφώσουμε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και πώς να λύσουμε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που δεν εμφανίζονται σεμινάρια. 

Τι εξωτερικό σκληρό δίσκο χρησιμοποιείτε; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map