Ο πιο αξιόπιστος εξωτερικός σκληρός δίσκος το 2020

Όταν κάναμε τις επιλογές για τον καλύτερο εξωτερικό οδηγό σκληρού δίσκου, υπήρχαν πολλοί παράγοντες που εξετάσαμε. Η ταχύτητα, η ποιότητα κατασκευής, η τιμή και η υποστήριξη ήταν στο προσκήνιο του μυαλού μας, ενώ ορισμένοι άλλοι παράγοντες, όπως η αξιοπιστία, πήραν ένα πίσω κάθισμα. Σε αυτόν τον οδηγό για τον πιο αξιόπιστο εξωτερικό σκληρό δίσκο, θα διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα. 


Με αυτήν τη διαφορετική εστίαση, μπορούμε να ακονίσουμε τις μονάδες δίσκου που θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου, τόσο όσον αφορά την απόδοση όσο και την ποιότητα κατασκευής. Διαλέξαμε πέντε επιλογές από τις κριτικές εξωτερικού σκληρού δίσκου που προστατεύουν τα δεδομένα σας εσωτερικά και εξωτερικά και προσφέρουν εξαιρετική ταχύτητα στη διαδικασία. 

Η εύρεση αξιόπιστων σκληρών δίσκων είναι πιο δύσκολη από ό, τι φαίνεται. Πριν φτάσουμε στις επιλογές μας, ας μιλήσουμε λίγο για το πώς πήραμε τις αποφάσεις μας.

Ο πιο αξιόπιστος εξωτερικός σκληρός δίσκος 2020

Επιλέγοντας τον πιο αξιόπιστο εξωτερικό σκληρό δίσκο

Υπάρχουν πολλά που απαιτούνται για την επιλογή ενός αξιόπιστου εξωτερικού σκληρού δίσκου. Ο εσωτερικός δίσκος είναι το πρώτο σημείο ανησυχίας. Παρόλο που υπήρξε πάντα, και θα υπάρχει πάντα, παραλλαγή στην κατασκευή σκληρών δίσκων, υπάρχουν ορισμένοι αριθμοί που μπορούμε να συνεχίσουμε. 

Το Backblaze, για παράδειγμα, παρέχει μια τριμηνιαία περίληψη των βλαβών της μονάδας δίσκου που αντιμετωπίζει με την απεριόριστη διαδικτυακή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (διαβάστε την κριτική Backblaze). 

Δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε μια ευθεία γραμμή από αυτήν στους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους του, καθώς το Backblaze σημειώνει τις βλάβες της μονάδας δίσκου για μαζική αποθήκευση, αλλά υπάρχουν μερικά γενικά συμπεράσματα που μπορούμε να εξαγάγουμε. 

Για παράδειγμα, το Backblaze λέει στην τελευταία έκθεσή του ότι έχει αποσύρει όλους τους σκληρούς δίσκους Western Digital, αντικαθιστώντας τους με δίσκους HGST, που ανήκουν στη Western Digital. Μια άλλη γενική σημείωση είναι ότι οι μονάδες Seagate είναι ελαφρώς πιο πιθανές να αποτύχουν από τις μονάδες Toshiba. 

Αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ. Εξετάσαμε επίσης τον ίδιο τον τύπο της μονάδας δίσκου. Οι παραδοσιακοί σκληροί δίσκοι περιστροφής είναι πολύ πιο πιθανό να αποτύχουν από τους δίσκους στερεάς κατάστασης. Οι SSD χρησιμοποιούν τσιπ μνήμης, αναβοσβήνουν τα δεδομένα μέσω του PCB, ενώ οι σκληροί δίσκοι χρησιμοποιούν μαγνητική αποθήκευση, η οποία διαβάζει και γράφει δεδομένα σε μια σειρά πιατέλες. 

Δεδομένου ότι οι SSD δεν έχουν κινούμενα μέρη, υπάρχει πολύ λιγότερος χώρος για αποτυχία. Το μόνο πρόβλημα με τα SSD είναι όταν τα δεδομένα γράφονται και διαγράφονται από την ίδια ενότητα της μονάδας δίσκου ξανά και ξανά. Ευτυχώς, αυτό το ζήτημα μπορεί να λυθεί με την ισοπέδωση της φθοράς, την οποία περιλαμβάνουν τα περισσότερα σύγχρονα εξωτερικά SSD. 

Με τις εσωτερικές ανησυχίες που καλύπτονται, στρίψαμε στο εξωτερικό. Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ζει έξω από τον υπολογιστή σας, οπότε θα πρέπει να μπορεί να χειρίζεται ό, τι πετάτε σε αυτόν. Αναζητήσαμε δίσκους που έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν σε ένα χτύπημα, σε αντίθεση με τα ADATA SD600 και Toshiba Canvio Basics (διαβάστε την κριτική ADATA SD600 και την κριτική Toshiba Canvio Basics). 

Δεν αγνοήσαμε ούτε την απειλή του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Εκτός από την αναζήτηση μονάδων δίσκου που προστατεύονταν εσωτερικά και εξωτερικά, αναζητήσαμε επίσης δίσκους που θα μπορούσαν να προστατευτούν στο ψηφιακό μέτωπο. Αυτό περιλαμβάνει κρυπτογράφηση υλικού και προστασία κωδικού πρόσβασης.

Πιο αξιόπιστο εξωτερικό HD: G-Technology G-Drive Mobile SSD

Γρήγορο, αξιόπιστο και στιβαρό, το G-Technology G-Drive Mobile SSD σημειώνει όλα τα κουτιά όταν πρόκειται για έναν σκληρό δίσκο. Είναι ένα φορητό SSD, που σας επιτρέπει να λαμβάνετε έως και 2 TB περιεχομένου εν κινήσει. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι χτισμένο σαν δεξαμενή, διασφαλίζοντας ότι το περιεχόμενο που παίρνετε δεν θα χαθεί ποτέ.

g-drive-κινητό-1

Το εξωτερικό είναι αρκετά ταπεινό, αλλά η G-Technology έχει πολύ προστασία που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το καπό. Η μονάδα δίσκου έχει βαθμολογία IP67 για προστασία από νερό και σκόνη. Το “6” προορίζεται για προστασία από τη σκόνη, που σημαίνει ότι η μονάδα δίσκου είναι πλήρως προστατευμένη από επιβλαβείς επαφές σκόνης. Αυτή είναι η υψηλότερη βαθμολογία που παρέχει η Διεθνής Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή για το πρότυπο IP. 

Το “7” προορίζεται για προστασία του νερού, το οποίο είναι ένα βήμα κάτω από την υψηλότερη βαθμολογία (τα προϊόντα με βαθμολογία IP68 είναι τα καλύτερα από τα καλύτερα). Ωστόσο, δεν είστε αβοήθητοι για λίγη υγρασία. Η βαθμολογία σημαίνει ότι το G-Drive Mobile SSD θα εξακολουθεί να λειτουργεί αφού βυθιστεί σε νερό έως και ένα μέτρο για έως και 30 λεπτά. 

Όσον αφορά το πρότυπο IP, το G-Drive Mobile SSD βρίσκεται κοντά στην κορυφή. Επιπλέον, το G-Drive συσκευάζεται σε προστασία από πτώση και πίεση. Ακόμα και όταν λειτουργεί, ο οδηγός μπορεί να αντέξει πτώση έως και 10 πόδια και 1.000 κιλά πίεσης. 

Άλλοι λόγοι μας αρέσει το G-Technology G-Drive Mobile SSD

Το GD Drive Mobile SSD ανήκει στη δική του κατηγορία όχι μόνο όταν πρόκειται για προστασία, αλλά και όταν πρόκειται για ταχύτητα. Είναι ένας από τους ταχύτερους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που δοκιμάσαμε, με χρονική ταχύτητα με διαδοχική ταχύτητα ανάγνωσης 562,8 MB / s, διαδοχική ταχύτητα εγγραφής 515,6 MB / s, ταχύτητα τυχαίας ανάγνωσης 177,9 MB / s και τυχαία ταχύτητα εγγραφής από 170,5 MB / s. 

Η διαδοχική απόδοση είναι σταθερή, αλλά εντυπωσιάζουμε περισσότερο από την τυχαία απόδοση. Με βάση τα αποτελέσματά μας, η μονάδα δίσκου είναι σε θέση να διαβάζει και να γράφει δεδομένα πολύ γρήγορα σε πολλές θέσεις στις μονάδες μνήμης. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μας δοκιμής, το παρατηρήσαμε σε δράση, με το G-Drive Mobile SSD να μεταφέρει έναν φάκελο δοκιμής 2,3 GB με ρυθμό 144 MB / s. 

Ό, τι κάνει το G-Technology GD Drive Mobile SSD, τα πάει καλά, αλλά λείπει σε έναν τομέα. Η G-Technology δεν περιλαμβάνει κρυπτογράφηση υλικού ή προστασία κωδικού πρόσβασης. Παρόλο που είναι απογοητευτικό, οι άλλες περιοχές του δίσκου επισκιάζουν την έλλειψη κρυπτογράφησης. Μπορείτε να διαβάσετε τις πλήρεις σκέψεις μας στην κριτική G-Technology G-Drive Mobile SSD.

Samsung T5

Το Samsung T5 δεν είναι αξιόπιστο με τον ίδιο τρόπο όπως το G-Drive Mobile SSD. Είναι καλά κατασκευασμένο, αλλά δεν συνοδεύεται από πιστοποίηση IP (η Samsung θα έχει τη στιγμή εκεί λίγο αργότερα). Ωστόσο, η κλήρωση σε αυτήν τη μονάδα δίσκου δεν είναι ακατέργαστη προστασία. Είναι το γεγονός ότι η Samsung κατάφερε να κάνει έναν φορητό δίσκο αξιόπιστο και όμορφο. 

samsung-t5-1

Έρχεται σε 250 GB, 500 GB, 1 TB και 2 TB. Τα δύο πρώτα μοντέλα έρχονται σε ανοιχτό μπλε χρώμα, ενώ οι παραλλαγές 1TB και 2TB έρχονται σε μαύρο χρώμα. Και οι δύο εκδόσεις, διαθέτουν ένα μεταλλικό κάλυμμα που, αν και στιβαρό, είναι ελαφρύ. Το T5 ζυγίζει μόνο 51 γραμμάρια και μετρά 74 χιλιοστά έως 57,3 χιλιοστά, το οποίο είναι μικρότερο από μια επαγγελματική κάρτα. 

Παρόλο που η αφθονία της βλαβερής σκόνης και του νερού θα κάνει γρήγορη εργασία του T5, προστατεύεται από πτώσεις χάρη στο εσωτερικό και το μεταλλικό περίβλημα στερεάς κατάστασης. Πιθανότατα μπορεί να χειριστεί μια αξιοπρεπή πίεση, αλλά η Samsung δεν θέτει καμία προδιαγραφή σε αυτό. Επιπλέον, το T5 σας προστατεύει στο ψηφιακό μέτωπο. Όταν συνδέετε για πρώτη φορά τη μονάδα δίσκου, θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε το λογισμικό διαχείρισης της Samsung. Εκεί, θα σας ζητηθεί να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Όταν η μονάδα δίσκου δεν είναι ξεκλείδωτη, όλα τα δεδομένα σας είναι κρυπτογραφημένα με AES-256 (διαβάστε την περιγραφή κρυπτογράφησης για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό).

Άλλοι λόγοι μας αρέσουν το Samsung T5

Όπως το G-Drive Mobile SSD, το T5 είναι πολύ γρήγορο. Η διαδοχική απόδοση είναι ελαφρώς καλύτερη, με ταχύτητα ανάγνωσης 562,4 MB / s και ταχύτητα εγγραφής 520 MB / s, αλλά η τυχαία απόδοση είναι πιο εντυπωσιακή. Αν και πιο αργή σε τυχαίες αναγνώσεις, το T5 είναι ταχύτερο από το G-Drive Mobile SSD όταν πρόκειται για τυχαίες εγγραφές, με μέτρηση στα 195,7 MB / s κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας. 

Παρόλο που δεν αναφέραμε την υποστήριξη, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί μια πτυχή του τι κάνει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο αξιόπιστο και σε αυτό το μέτωπο, το T5 είναι εξαιρετικό. Επειδή η Samsung κατασκευάζει πολλά προϊόντα, διαθέτει ήδη ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης, δίνοντάς σας πολλές επιλογές για να βρείτε απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. 

Ως ο καλύτερος εξωτερικός σκληρός δίσκος μας για Mac και ο καλύτερος εξωτερικός σκληρός δίσκος SSD, θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι συνιστούμε ανεπιφύλακτα το Samsung T5. Μπορείτε να μάθετε γιατί είναι ο αγαπημένος μας δίσκος στην κριτική Samsung T5.

SanDisk Extreme φορητό

Το SanDisk Extreme Portable είναι κατασκευασμένο για ακραίες καταστάσεις. Ο συμπαγής σχεδιασμός σε μέγεθος τσέπης διαθέτει μια τρύπα για καραμπίνερ και φινίρισμα από μαλακό καουτσούκ, που θα αποτρέψει την ολίσθηση του δίσκου στις επιφάνειες. Ωστόσο, είναι επίσης εκεί για να παρέχει προστασία σκόνης και νερού με βαθμολογία IP55.

sandisk-extreme-φορητό-1

Όπως αναφέρθηκε, ο πρώτος αριθμός σε βαθμολογία IP είναι για σκόνη και ο δεύτερος αριθμός για νερό. Στο μπροστινό μέρος της σκόνης, το SanDisk Extreme Portable είναι καλά προστατευμένο. Σύμφωνα με τον πίνακα αξιολόγησης IP, «η είσοδος σκόνης δεν αποτρέπεται εντελώς», αλλά η λειτουργία της μονάδας δίσκου δεν θα παραβιαστεί ακόμη και σε πλήρη επαφή με επιβλαβή σκόνη. 

Η προστασία του νερού είναι λιγότερο εντυπωσιακή, αν και δεν είναι κακή. Το SanDisk Extreme Portable δεν μπορεί να χειριστεί την πλήρη βύθιση, αλλά μπορεί να χειριστεί ισχυρούς πίδακες νερού με ακροφύσιο διαμέτρου 12,5 mm (περίπου μισή ίντσα) από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Στην πράξη, ένας μικρός ψεκασμός νερού ή μια γρήγορη σταγόνα δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. 

Επιπλέον, η μονάδα είναι ανθεκτική σε κραδασμούς και κραδασμούς και διαθέτει προστασία με κωδικό πρόσβασης. Το συμπεριλαμβανόμενο λογισμικό SecureAccess θα σας επιτρέψει να κρυπτογραφήσετε δεδομένα στη μονάδα σας με το AES-128. Αν και μικρότερο μέγεθος κλειδιού από αυτό που φαίνεται στο Samsung T5, η ισχύς του AES θα πρέπει να είναι αρκετή για να διατηρεί τα αρχεία σας ασφαλή. 

Άλλοι λόγοι μας αρέσει το SanDisk Extreme Portable

Η ταχύτητα είναι, αναπάντεχα, εξαιρετική με το SanDisk Extreme Portable. Σημειώσαμε διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής πάνω από 500 MB / s και τυχαίες αναγνώσεις και εγγραφές κοντά στα 160 MB / s στο μοντέλο δοκιμής 250 GB. Είναι πιο αργό από το Samsung T5 και το G-Drive Mobile SSD, αλλά μόνο ελαφρώς. 

Θα μπορούσε όμως να είναι πολύ πιο γρήγορο. Εκτός από την έκδοση μαλακού καουτσούκ, η SanDisk πωλεί επίσης μια έκδοση αλουμινίου του Extreme Portable. Είναι πολύ πιο ακριβό, αλλά χρησιμοποιεί ένα NVMe SSD στο εσωτερικό, μεταφέροντας δεδομένα μέσω USB 3.1 Gen 2. Με αυτήν τη ρύθμιση, η έκδοση αλουμινίου – η οποία είναι διαθέσιμη μόνο σε χωρητικότητα 500 GB – μπορεί να διαβάσει διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης έως 1.050 MB / s. 

Εάν βρίσκεστε εν κινήσει και χρειάζεστε μια εξωτερική μονάδα δίσκου που μπορεί να χειριστεί ένα χτύπημα, το SanDisk Extreme Portable είναι για εσάς. Είναι ελαφρώς πιο αργό από το T5 και το G-Drive, αλλά είναι επίσης πολύ μικρότερο και ελαφρύτερο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μονάδα δίσκου στην αναθεώρηση SanDisk Extreme Portable.

Φορητό SSD Samsung X5

Είπαμε ότι η Samsung θα έχει το χρόνο της στο προσκήνιο για την ποιότητα κατασκευής και το X5 είναι αυτό. Το X5 είναι εξωτερικό SSD χωρίς συμβιβασμούς της Samsung, συνδυάζοντας εξαιρετική ποιότητα κατασκευής με ένα από τα ταχύτερα SSD NVMe της Samsung. Είναι αναμφίβολα το καλύτερο από τα καλύτερα, αλλά έρχεται με μια τιμή που ταιριάζει.

samsung-x5-teardown

Η μονάδα δίσκου διατίθεται σε χωρητικότητα 500 GB, 1TB και 2TB, με το μοντέλο 2TB να φτάνει τα 800 $. Ωστόσο, αυτά τα χρήματα δεν σπαταλούν. Το NVMe SSD στο εσωτερικό μπορεί να προσφέρει διαδοχικές αναγνώσεις έως 2.800 MB / s και διαδοχικές εγγραφές 2.300 MB / s, κάνοντας όλα τα προαναφερθέντα SSD να μοιάζουν με αστείο. 

Είναι επίσης χτισμένο σαν δεξαμενή, αλλά ίσως να μην το γνωρίζετε στην αρχή. Η Samsung εμπνεύστηκε από σπορ αυτοκίνητα με το σχεδιασμό, χρησιμοποιώντας μια κομψή, γυαλιστερή γκρι κορυφή με κόκκινες πινελιές σε όλο. Ακριβώς κάτω από την επιφάνεια υπάρχει ένα πλαίσιο από κράμα μαγνησίου και μια ψύκτρα που θα κρατήσει τη μονάδα δίσκου κάτω από 45 βαθμούς Κελσίου κατά τη λειτουργία και θα την προστατεύσει από πτώση έως και δύο μέτρων.. 

Επιπλέον, το X5 προστατεύεται με την ίδια κρυπτογράφηση AES-256 που προστατεύει το T5. Όταν ρυθμίζετε τη μονάδα δίσκου, θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε το λογισμικό της Samsung και να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Από εκεί, μπορείτε να κλειδώσετε τη μονάδα σας, να ελέγξετε για ενημερώσεις υλικολογισμικού και να απενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση, αν το επιλέξετε. 

Άλλοι λόγοι μας αρέσει το Samsung X5 Portable SSD

Για να προσφέρει τόσο υψηλή ταχύτητα, το Samsung X5 χρησιμοποιεί σύνδεση Thunderbolt 3. Παρόλο που το Thunderbolt 3 χρησιμοποιεί βύσμα USB-C, δεν είναι USB 3.1. Το Thunderbolt 3 προσφέρει τέσσερις φορές το εύρος ζώνης του USB 3.1, το οποίο απαιτείται για τους εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς μεταφοράς του X5. 

Κάθε σύγχρονο Mac διαθέτει τουλάχιστον μία θύρα Thunderbolt 3, έτσι καλύπτονται οι χρήστες της Apple. Ωστόσο, τα πράγματα είναι ακατάστατα με τα Windows. Το Thunderbolt είναι μια τεχνολογία Intel, και μέχρι πρόσφατα, οι εταιρείες έπρεπε να πληρώσουν για την άδεια. Η Intel έκτοτε έκανε το Thunderbolt 3 δωρεάν, αλλά καμία μητρική πλακέτα AMD μέχρι τώρα δεν την έχει ενσωματώσει. 

Εν ολίγοις, εάν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα που βασίζεται σε Intel – που σημαίνει ότι διαθέτετε επεξεργαστή Intel – θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Thunderbolt 3. Εάν χρησιμοποιείτε AMD, θα πρέπει να περιμένετε έως ότου κυκλοφορήσει μια νέα παρτίδα μητρικών καρτών. Είναι μια ταλαιπωρία, αλλά δεδομένου του πόσο γρήγορα είναι το Samsung X5, είναι μια ταλαιπωρία που αξίζει να αντιμετωπίσετε.

LaCie Rugged Mini

Η LaCie είναι γνωστή για την παραγωγή υψηλής ποιότητας σκληρών δίσκων που εστιάζουν στους δημιουργούς. Η σειρά Rugged, με τις ίδιες ελκυστικές ασημένιες μονάδες δίσκου και το εμβληματικό πορτοκαλί αμορτισέρ, έχουν κατασκευαστεί για να επιτρέπουν στα δημιουργικά να λαμβάνουν δεδομένα όπου κι αν πάνε και να τα επιβιώσουν μετά το γεγονός. Αν και οι μονάδες δίσκων είναι πολύ ακριβές, μπορείτε να λάβετε προστασία για αρκετά φθηνή τιμή με το Rugged Mini. 

lacie-τραχύ-μίνι-1

Είναι ένας περιστρεφόμενος σκληρός δίσκος, παρόμοιος σε μέγεθος και απόδοση με κάτι σαν το Seagate Backup Plus Portable (διαβάστε την κριτική μας για το Seagate Backup Plus Portable). Ωστόσο, έχει κατασκευαστεί πολύ καλύτερα από αυτές τις μονάδες δίσκου. Η ποιότητα κατασκευής προσφέρει προστασία από πτώση έως και 4 πόδια, αντοχή στη βροχή και προστασία από πίεση έως και έναν τόνο. 

Σε σύγκριση με ορισμένα από τα SSD παραπάνω, η προστασία δεν είναι τόσο εντυπωσιακή. Σε σύγκριση με άλλους περιστρεφόμενους σκληρούς δίσκους, ωστόσο, είναι. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι περιστρεφόμενοι δίσκοι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση όσον αφορά την αξιοπιστία, απλώς από τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται. Με το LaCie Rugged Mini, ωστόσο, έχετε παρόμοια προστασία. 

Δεν πρέπει να παραβλέπεται η περιορισμένη εγγύηση δύο ετών. Αν και οι περιορισμένες εγγυήσεις είναι συνήθως μόνο για προστασία από σφάλματα κατασκευής, το Rugged Mini προστατεύει και από την απώλεια δεδομένων. Με τη μονάδα δίσκου σας, πληροίτε τις προϋποθέσεις για μία προσπάθεια ανάκτησης δεδομένων στο εργαστήριο, εφόσον βρίσκεστε εντός του παραθύρου εγγύησης. 

Άλλοι λόγοι μας αρέσουν το LaCie Rugged Mini

Απόδοσης, το LaCie Rugged Mini δεν είναι υπέροχο. Είναι σίγουρα καλύτερο με τις αναγνώσεις παρά τις εγγραφές, με διαδοχική ταχύτητα ανάγνωσης 133,9 MB / s και τυχαία ταχύτητα ανάγνωσης 1,08 MB / s. Η τυχαία απόδοση είναι χαμηλή, με το ρολόι Mini Rugged σε ταχύτητα τυχαίας ανάγνωσης 27,89 MB / s και ταχύτητα τυχαίας εγγραφής 0,88 MB / s. 

Ωστόσο, το επίκεντρο της μονάδας δεν είναι στην απόδοση, είναι στην προστασία. Είναι παρόμοιο με άλλους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους blackbox που έχουμε ελέγξει, όπως το Western Digital Elements (διαβάστε την αναθεώρηση Western Digital Elements). 

Σε αντίθεση με αυτές τις μονάδες, το LaCie Rugged Mini δεν είναι κατασκευασμένο με ένα φτηνό, πλαστικό κάλυμμα. Αν ακούγεται σαν κάτι που σας ενδιαφέρει, διαβάστε την κριτική μας στο LaCie Rugged Mini.

Τελικές σκέψεις

Η αξιοπιστία είναι σημαντική όταν πρόκειται για εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Όλες οι παραπάνω επιλογές θα λειτουργούν για τα επόμενα χρόνια, ακόμη και υπό τις πιο σκληρές συνθήκες. Συνολικά, το G-Technology G-Drive Mobile SSD προσφέρει την καλύτερη ισορροπία ταχύτητας, προστασίας και τιμής. Αν θέλετε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα, το Samsung X5 είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. 

Το T5 και το Extreme Portable είναι μόνο παραλλαγές του SSD G-Drive Mobile. Προσφέρουν παρόμοια απόδοση, ελαφρώς χαμηλότερη τιμή και ελαφρώς λιγότερη προστασία. Αν δεν σκοπεύετε να κάνετε πεζοπορία στον εξωτερικό σκληρό δίσκο ή να το πετάξετε σε μια λίμνη, ωστόσο, θα λειτουργήσουν καλά.

Με ποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο πήγατε; Η αξιοπιστία ήταν ο μόνος παράγοντας που θεωρήσατε; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map