Western Digital My Cloud: Ο προσωπικός σας χώρος αποθήκευσης στο cloud;

Τείνουμε να εστιάζουμε σε απομακρυσμένες υπηρεσίες αποθήκευσης σύννεφων καταναλωτών όπως το Dropbox και τις πολλές εναλλακτικές λύσεις του εδώ στο Cloudwards.net. Κοιτάξτε στο Amazon.com, ωστόσο, θα βρείτε πολλές προσιτές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του δικού σας προσωπικού δικτύου αποθήκευσης στο σπίτι. Μεταξύ των κορυφαίων επιλογών για τον τεχνίτη DIY: Western Digital My Cloud.


Διαθέσιμο με πολλαπλές δυνατότητες αποθήκευσης, η κορυφαία προσωπική μονάδα αποθήκευσης cloud της WD είναι σχεδιασμένη για να είναι τόσο οικογενειακή όσο και ισχυρή, ανταγωνίζοντας τις δυνατότητες των πιο ακριβών συσκευών NAS, ενώ πωλεί απλότητα. Εγκατεστημένο στο σπίτι σας, το My Cloud χρησιμεύει ως κεντρικός υπολογιστής αρχείων cloud που ελέγχεται από τον χρήστη και μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω Διαδικτύου μέσω υπολογιστή και εφαρμογής για κινητά, ακόμα κι αν είστε στο δρόμο.

Ερχόμενοι, θα εξαντλήσουμε πλήρως τις δυνατότητες του WD My Cloud, συμπεριλαμβανομένου του συγχρονισμού και της κοινής χρήσης αρχείων και θα σας δώσουμε μερικές επιλογές για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του My Cloud από απόσταση, καθώς συμβαίνουν ατυχήματα..

Για μια ευρύτερη ματιά στο θέμα της αποθήκευσης cloud στο σπίτι, καθώς και μια πιο λεπτομερή συζήτηση για τα πλεονεκτήματα του απομακρυσμένου έναντι του τοπικού χώρου αποθήκευσης, δώστε στο προσωπικό μας αστέρι αποθήκευσης cloud μια ανάγνωση. Αν αποφασίσετε ότι ο προσωπικός αποθηκευτικός χώρος cloud δεν είναι για εσάς, ο καλύτερος οδηγός αποθήκευσης cloud περιλαμβάνει τις κορυφαίες απομακρυσμένες επιλογές.

Western Digital My Cloud History

Ενώ το My Cloud κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013, η Western Digital βρίσκεται στην προσωπική αγορά αποθήκευσης cloud για κάποιο χρονικό διάστημα και ηγέτης της αγοράς στην τεχνολογία σκληρών δίσκων από τότε που η αγορά υπολογιστών ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 (διαβάστε, ιστορία του σκληρού δίσκου).

Η γραμμή My Cloud, στην πραγματικότητα, είναι πραγματικά απλώς μια επωνυμία του WD My Book, έρχεται με βελτιωμένη εμφάνιση και ανανεωμένη διεπαφή για Windows και MacOS εκτός από ένα νέο όνομα.

Παρόλο που το WD My Cloud φαίνεται και λειτουργεί απλούστερα από τις παραδοσιακές συσκευές αποθήκευσης (NAS), τεχνικά, δεν υπάρχει πραγματική διαφορά. Η συσκευή NAS είναι απλώς μια δικτυωμένη συσκευή που περιέχει έναν ή περισσότερους σκληρούς δίσκους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προβολή αρχείων.

Η ιδέα πίσω από τη χρήση του NAS για τη δημιουργία ενός προσωπικού δικτύου αποθήκευσης cloud στο σπίτι, είτε η γραμμή My Cloud είτε άλλη μάρκα (Synology Diskstation, QNAP TS, Netgear ReadyNAS κ.λπ.), είναι η δημιουργία τοπικών μέσων αποθήκευσης και πρόσβασης σε έγγραφα καταστημάτων, φωτογραφίες , μουσική, βίντεο και άλλα αρχεία.

Παρόλο που μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτά τα αρχεία στις απομακρυσμένες λύσεις αποθήκευσης cloud, όπως αυτές που περιγράφονται στη βιβλιοθήκη αποθήκευσης cloud και ενώ μερικά από αυτά είναι ιδανικά για δραστηριότητες όπως η ροή πολυμέσων (δείτε, για παράδειγμα, τον καλύτερο αποθηκευτικό χώρο cloud για τον οδηγό Kodi), υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα από την κατοχή της δικής σας συσκευής αποθήκευσης cloud. Τα τρία μεγαλύτερα είναι η ιδιωτικότητα, η ασφάλεια και η ταχύτητα.

Με το My Cloud, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι το τμήμα μάρκετινγκ της Google σαρώνει τις φωτογραφίες σας για να δημιουργήσει στοχευμένες καμπάνιες μάρκετινγκ (μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στην κριτική μας στο Google Drive). Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη σάρωση της μουσικής και των βίντεό σας για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων (κακό, torrenters! Bad!).

Παρόλο που υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης αυτών των ανησυχιών, όπως ιδιωτική κρυπτογράφηση των αρχείων σας χρησιμοποιώντας το Boxcryptor ή μετάβαση σε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης όπως το Sync.com ή το Tresorit, η ιδιωτική κρυπτογράφηση έχει μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατή η ροή ιδιωτικών κρυπτογραφημένων μέσων από τη διεπαφή ιστού αποθήκευσης cloud.

Επιπλέον, η κατοχή μιας συσκευής αποθήκευσης cloud στο οικιακό σας δίκτυο WiFi σημαίνει γρηγορότερες μεταφορτώσεις και λήψεις, καθώς τα αρχεία σας δεν χρειάζεται να ταξιδεύουν στο μακρύ, βαθύ σκοτάδι του κυβερνοχώρου.

Και πάλι, υπάρχουν επίσης προβλήματα με την επιλογή My Cloud και την απομακρυσμένη αποθήκευση cloud. Για ένα, πολλά μοντέλα My Cloud χρησιμοποιούν μονά δίσκους. Σε αντίθεση με τους απομακρυσμένους διακομιστές ή συσκευές NAS με δύο ή περισσότερους κόλπους, δεν υπάρχει επιλογή για πλεονασμό δεδομένων (συνήθως με παραχώρηση RAID) με λύσεις μίας μονάδας. Αυτό σημαίνει ότι εάν η μονάδα δίσκου σας αποτύχει, χάνετε τα δεδομένα σας.

Ακόμη και με μια συσκευή My Cloud πολλαπλών δίσκων, υπάρχουν κίνδυνοι απώλειας δεδομένων, όπως πυρκαγιά ή ζημιά από πλημμύρες ή κλοπή. Η απλή λύση στο πρόβλημα είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του My Cloud σε μια ηλεκτρονική υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, κατά προτίμηση σε αυτήν που προσφέρει ιδιωτική κρυπτογράφηση. Θα αγγίξουμε περισσότερα σχετικά με αυτό στο τέλος αυτού του άρθρου.

Western Digital My Cloud Home

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα γραμμών που διατίθενται τώρα για τη μάρκα WD My Cloud. Για οικιακή χρήση, η πιο δημοφιλής είναι η γραμμή My Cloud Home, η οποία διατίθεται σε παραλλαγές μονής (My Cloud Home) και διπλής μονάδας δίσκου (My Cloud Home Duo). Και οι δύο έρχονται σε πολλαπλές ικανότητες.

Φυσικά, το My Cloud Home Duo είναι μεγαλύτερο αλλά καμία συσκευή δεν είναι μεγαλύτερη από την παραδοσιακή μονάδα NAS. Στην πραγματικότητα, ο συμπαγής παράγοντας μορφής καθιστά το My Cloud μια πιο ιδανική προσθήκη, για παράδειγμα, στη ρύθμιση οικιακών πολυμέσων, εξοικονομώντας χώρο για ένα τεράστιο subwoofer, αν και δεν θα συνιστούσαμε να τοποθετήσετε τη συσκευή My Cloud πάνω από αυτό (διαβάστε πόσο θα τελευταία μου σκληρό δίσκο).

Οι συσκευές My Cloud Home μπορούν να αγοραστούν με τουλάχιστον 2 TB και χώρο αποθήκευσης έως και 20 TB. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει μερικά από τα κατά προσέγγιση κόστη που μπορείτε να αναμένετε να πληρώσετε αγοράζοντας απευθείας από τη Western Digital.

Μοντέλο: Χωρητικότητα: Κατά προσέγγιση κόστος:
Μονός δίσκος2 TB160 $
Μονός δίσκος4 TB200 $
Μονός δίσκος6 TB260 $
Μονός δίσκος8 TB320 $
Διπλή κίνηση4 TB310 $
Διπλή κίνηση8 TB400 $
Διπλή κίνηση12 TB550 $
Διπλή κίνηση16 TB700 $
Διπλή κίνηση20 TB900 $

Μπορείτε επίσης να δείτε το Amazon.com για το My Cloud, αν και τα περισσότερα μοντέλα δεν είναι διαθέσιμα εκεί. Ο ιστότοπος της WD παρέχει επίσης πρόσθετες διαδικτυακές και τοπικές επιλογές για αγορά.

My Cloud Pro και My Cloud Expert Series

Για τους ακόρεστους σπασίκλες που αναζητούν κάτι που αξίζει να καυχηθεί στους διαδικτυακούς φίλους τους ή για όσους χρειάζονται μια επιχειρηματική λύση, η Western Digital κάνει δύο πιο προηγμένες παραλλαγές του My Cloud: My Cloud Pro και My Cloud Expert.

Μοντέλο: Χωρητικότητα: Θήκες: Κατά προσέγγιση κόστος:
My Cloud Pro PR21000-20 TB2Πάνω από 400 $
My Cloud Pro PR41000-40 TB4Πάνω από 500 $
Το My Cloud Expert EX2 Ultra0-20 TB2Πάνω από 160 $
My Cloud Expert EX41000-32 TB4Πάνω από 350 $

Διατίθενται δύο και τεσσάρων εκδόσεων εκδόσεις. Το κόστος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των σκληρών δίσκων που αγοράζετε, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν σε περίπτωση διακοπής ή θέλετε να αναβαθμίσετε.

Αυτά τα μοντέλα είναι ιδανικά για όσους έχουν μεγάλες συλλογές ταινιών και μουσικής. Ρίξτε μια ματιά στον καλύτερο προσωπικό αποθηκευτικό χώρο cloud για οδηγό πολυμέσων για άλλες επιλογές.

Δυνατότητες Western Digital My Cloud

Αφού μεταφέρετε το My Cloud online στο σπίτι συνδέοντάς το στο δίκτυο WiFi ή συνδέοντάς το απευθείας στο δρομολογητή σας, μπορείτε στη συνέχεια να κατεβάσετε εφαρμογές για υπολογιστές, tablet και smartphone για να συνδεθείτε σε αυτό. Τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα περιλαμβάνουν Windows, MacOS, Android και iOS.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις εφαρμογές, μπορείτε να φορτώσετε αρχεία από τους υπολογιστές σας στο My Cloud, είτε πρόκειται να συγχρονίσετε περιεχόμενο μεταξύ των συσκευών σας, να εκκαθαρίσετε χώρο στο σκληρό δίσκο ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών σας.

Western Digital My Cloud Sync και αποθήκευση αρχείων

Ο συγχρονισμός αρχείων σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο ίδιο περιεχόμενο αρχείου από διαφορετικές συσκευές. Είναι μια κοινή λειτουργία των περισσότερων λύσεων αποθήκευσης στο cloud που θα σας επιτρέψουν να επεξεργαστείτε ένα αρχείο σε μία συσκευή και να δείτε αυτές τις τροποποιήσεις να εμφανίζονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο σε άλλη.

Χρήσιμο για συνεργασία, ο συγχρονισμός αρχείων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στις βιβλιοθήκες μουσικής και βίντεο από το φορητό υπολογιστή, το tablet ή το τηλέφωνό σας, ακόμα και όταν βρίσκεστε στο δρόμο.

Το μειονέκτημα για συγχρονισμό, είτε με το My Cloud είτε με άλλη υπηρεσία αποθήκευσης cloud, είναι ότι για να λειτουργήσει πρέπει να αποθηκεύει αντίγραφα των αρχείων σας τόσο στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας όσο και στο cloud. Αυτό σημαίνει ότι δεν κάνει πολλά για να εξοικονομήσει χώρο στο σκληρό δίσκο, κάτι που πολλοί άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους όταν υιοθετούν αποθήκευση cloud για φιλοξενία αρχείων.

Ωστόσο, με το WD My Cloud, μπορείτε επίσης απλά να επιλέξετε να αποθηκεύσετε αρχεία στο cloud και όχι στον υπολογιστή ή στο τηλέφωνό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά, εφόσον ο υπολογιστής ή το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο και η συσκευή My Cloud είναι συνδεδεμένη.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο Western Digital My Cloud

Το WD My Cloud μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του σκληρού δίσκου του υπολογιστή σας εγκαθιστώντας το πρόγραμμα WD Smartware, έναν εφεδρικό πελάτη.

Ο στόχος της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας είναι να βεβαιωθείτε ότι ένα αντίγραφο του συστήματος αρχείων του υπολογιστή σας αναπαράγεται πιστά στη συσκευή My Cloud. Με αυτόν τον τρόπο, εάν ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας αποτύχει ή αλλιώς ο υπολογιστής σας έχει καταστραφεί ή κλαπεί, δεν θα χάσετε και τα αρχεία σας.

Οι εφαρμογές Android και iOS για το WD My Cloud έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι μπορούν να δημιουργούν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεό σας. Αυτό καθιστά τη συσκευή ένα καλό υποκατάστατο των επιλογών που κάναμε στον καλύτερο διαδικτυακό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για φορητές συσκευές, οι οποίες είναι όλες απομακρυσμένες επιλογές αντιγράφων.

Ανεξάρτητα από το πώς ή από πού ανεβάζετε τα αρχεία σας, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε έναν υπολογιστή-πελάτη για πρόσβαση σε αυτά. Μπορείτε να τα προσεγγίσετε τόσο εύκολα όσο συνδέεστε στη διεπαφή ιστού WD My Cloud.

Η διεπαφή ιστού παρέχει επίσης έναν πίνακα ελέγχου για την ανάλυση του χώρου αποθήκευσης στο cloud, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης του αποθηκευτικού χώρου ανά τύπο αρχείου.

Κοινή χρήση αρχείων Western Digital My Cloud

Εκτός από την αποθήκευση αρχείων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το My Cloud για κοινή χρήση αρχείων με άλλους. Για να το κάνετε αυτό, συνδεθείτε στη διεπαφή ιστού, βρείτε το περιεχόμενο που θέλετε να μοιραστείτε, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “κοινή χρήση”.

Θα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο που να οδηγεί σε αυτό το περιεχόμενο που μπορεί να διανεμηθεί σε όσους επιθυμείτε να παραχωρήσετε πρόσβαση. Μπορείτε να μοιραστείτε το σύνδεσμο με μη αυτόματο τρόπο ή να το στείλετε μέσω email, καθώς και να παραχωρήσετε σε άλλους άδεια για την επεξεργασία αρχείων.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής Western Digital My Cloud στο Cloud

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ενώ η εγκατάσταση μιας προσωπικής λύσης αποθήκευσης cloud μπορεί να είναι πιο βολική από τη χρήση απομακρυσμένου χώρου αποθήκευσης, μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν αυτή η συσκευή έχει μόνο μία μονάδα δίσκου, αλλά μπορεί επίσης να προκύψουν προβλήματα κατά τη χρήση πολλαπλών δίσκων.

Για να προστατεύσετε από την απώλεια δεδομένων, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής My Cloud στο cloud. Αρκετές από τις καλύτερες διαδικτυακές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας υποστηρίζουν τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας NAS, όπως το CloudBerry Backup και το Acronis True Image.

Για μια πλήρη ματιά στις κορυφαίες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WD My Cloud, δώστε μια καλύτερη ματιά στο ηλεκτρονικό μας αντίγραφο ασφαλείας για τον οδηγό NAS.

Τελικές σκέψεις

Ενώ αυτή ήταν μια γρήγορη επισκόπηση του Western Digital My Cloud και σίγουρα δεν καλύψαμε όλες τις πτυχές ή σε βάθος στη ρύθμιση, ελπίζουμε να σας δώσουμε μια κατανόηση για το ποια είναι η συσκευή και τι μπορεί να κάνει.

Ως αυτοαποκαλούμενοι geeks εμείς οι ίδιοι, μας αρέσουν τα gadget μας όσο και το Game of Thrones, οπότε πιστεύουμε ότι είμαστε σταθεροί λέγοντας ότι ένα προσωπικό δίκτυο αποθήκευσης cloud είναι εκεί εκεί με τη Μητέρα των Δράκων (ή τον John Snow, αν προτιμάτε) από την άποψη του παράγοντα drool.

Ωστόσο, δεν συνιστούμε να απομακρύνετε την υπηρεσία αποθήκευσης cloud καταναλωτή σας ακόμα. Εργαλεία όπως το Google Drive έχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας που αξίζουν τη χρήση της υπηρεσίας, των ζητημάτων απορρήτου και όλων. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές ασφαλείς λύσεις αποθήκευσης cloud εκεί έξω, με επικεφαλής το Sync.com και το pCloud που μπορείτε να εμπιστευτείτε με τα δεδομένα σας.

Μη διστάσετε να μας δώσετε τις δικές σας σκέψεις για το WD My Cloud και να μας πείτε τι άλλο θέλετε να γνωρίζετε σχετικά με τα παρακάτω σχόλια. Όπως πάντα, ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map