Πώς να ασφαλίσετε την κάμερα Web: 3 τρόποι για να σταματήσετε την κατασκοπεία

Το 2014, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο υπολογιστές Windows μολύνθηκαν από κακόβουλο λογισμικό που επέτρεπε ρητή πρόσβαση στην κάμερα web και το μικρόφωνο ενός χρήστη. Για αναφορά, αυτό είναι σχεδόν το ένα έκτο του πληθυσμού των ΗΠΑ.


Η ηλεκτρονική εισβολή είναι πραγματική. Οι λύσεις γίνονται επίσης πολύ καλύτερες, πράγμα που σημαίνει ότι φωτογραφίες και βίντεο υψηλότερης ποιότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπεία ή εκμετάλλευση, οπότε είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε πώς να ασφαλίσετε την κάμερα σας.

Θα σας πούμε γιατί η κάμερα web σας δεν είναι ασφαλής πριν από τη διερεύνηση των τρόπων διόρθωσής της. Ένα κομμάτι ταινίας λειτουργεί γενικά για συνολική προστασία, αλλά, όπως θα δούμε, μπορεί να χρειαστεί κάποια βαρύτερη ανύψωση για να ξεριζώσουμε το πρόβλημα.

Γιατί πρέπει να ασφαλίσετε την κάμερα Web

Ένα κομμάτι κασέτας που τοποθετήθηκε πάνω από μια κάμερα φορητού υπολογιστή ήταν κάποτε σημάδι κάποιου που μπορεί να διαβάζει πάρα πολύ στο Διαδίκτυο. Αυτό έχει αλλάξει: η κατασκοπεία της κάμερας web δεν είναι μια φανταστική ιδέα που προορίζεται για θεωρητικούς συνωμοσίας, αλλά μια απειλή απορρήτου που γίνεται πιο κοινή.

Το 2010, ασκήθηκε αγωγή εναντίον του Lower Merion School District, το οποίο βρίσκεται στο Ardmore της Πενσυλβανίας. Σχεδόν 1.800 φοιτητές εκδόθηκαν φορητοί υπολογιστές ως μέρος μιας ομοσπονδιακής χρηματοδότησης πρωτοβουλίας μαθητής-προς-φορητό υπολογιστή.

Ο Μπλέικ Ρόμπινς, μαθητής του Λυκείου Χάριτον, κατηγορήθηκε αργότερα για «ακατάλληλη συμπεριφορά στο σπίτι του» από αξιωματούχους του σχολείου και έδειξε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από απόσταση με την κάμερα του φορητού υπολογιστή που εκδόθηκε από το σχολείο..

Το 2014, ο Jared Abrahams, ένας 20χρονος φοιτητής κολεγίου, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση μετά από εκβιασμό της Miss Teen USA Cassidy Wolf με γυμνές φωτογραφίες που είχε τραβήξει με την κάμερα της. Οι εισαγγελείς υπολόγισαν ότι είχε πρόσβαση και σε 100 έως 150 άλλους υπολογιστές.

Ακόμα κι αν δεν είστε μαθητής γυμνασίου ή Miss Teen USA, ένα πράγμα είναι σαφές: συμβαίνει κατασκοπεία κάμερας. Η κατάχρηση των κάμερας web είναι ένα μείζον ζήτημα απορρήτου, είτε πρόκειται για έναν κρυφό Tom ή την NSA που σας κατασκοπεύει. Εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πέσετε θύμα σε αυτό.

Κακόβουλο λογισμικό

Κακόβουλο λογισμικό ιών

Υπάρχει κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για πρόσβαση σε κάμερες και μικρόφωνα. Το κακόβουλο λογισμικό είναι σύντομο για κακόβουλο λογισμικό και μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κοινούς τύπους στο διαδίκτυο στον καλύτερο οδηγό προστασίας από ιούς.

Το πιο διάσημο κακόβουλο λογισμικό που το κάνει αυτό είναι ένα εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης που αναπτύχθηκε από την Blackshades. Το RAT, που αναπτύχθηκε από τον 24χρονο Σουηδό άνδρα Alex Yucel, χρησιμοποιήθηκε για να μολύνει περισσότερα από μισό εκατομμύριο μηχανήματα έως το 2014.

Δούλεψε κάνοντας ένα αρχικό θύμα να κάνει κλικ σε ένα σύνδεσμο μέσω κοινωνικών μέσων ή email. Μόλις κάνετε κλικ, ο σύνδεσμος εξαπλώθηκε σε όλες τις επαφές του θύματος, αποκτώντας πρόσβαση σε περισσότερα μηχανήματα. Ο Blackshades ήταν υπεύθυνος για τη σεξουαλική εκμετάλλευση που υπέστη ο Cassidy Wolf.

Το κακόβουλο λογισμικό ήταν απλώς μια φθηνότερη έκδοση ενός εργαλείου που οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν για να κατασκοπεύουν τους πολίτες τους. Το Citizenlab, ένα καναδικό ερευνητικό εργαστήριο, βρήκε 21 χώρες που χρησιμοποιούν παρόμοια εργαλεία, όπως το Μεξικό, η Ταϊλάνδη, η Ιταλία και η Πολωνία.

Το πιο πρόσφατο baddie σε αυτόν τον χώρο είναι η Delilah, ένα bot που απευθύνεται σε επιχειρήσεις. Συγκεντρώνει δεδομένα χρηστών, συμπεριλαμβανομένων βίντεο από κάμερα, στη συνέχεια τα χρησιμοποιεί για την εκμετάλλευση υπαλλήλων ή ακόμη και ολόκληρης της επιχείρησης.

Δικαιώματα ιστότοπου

Η κάμερα ιστού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκοπεία εάν δεν έχετε κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας. Οι ιστότοποι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κάμερα web, αλλά τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης σάς ζητούν να τους χορηγήσετε πρώτα άδεια. Ωστόσο, τα μηχανήματα με ανασφαλή προγράμματα περιήγησης (ανατρέξτε στον οδηγό μας για την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης) ενδέχεται να περάσουν από τις ρωγμές.

Οι συσκευές USB διαθέτουν ενσωματωμένες δυνατότητες ασφαλείας που καθορίζουν τι μπορεί και δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές. Το πρόγραμμα περιήγησής σας πιθανότατα έχει άδεια, καθώς οι κάμερες web χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Google Hangouts και το Skype.

Οι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο κάμερες μπορούν να παρακολουθούνται εάν δεν είναι ασφαλείς. Όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα σενάρια παρακολούθησης κάμερας, οι άνθρωποι το κάνουν για να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο του χρήστη για να τα εκμεταλλευτούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι φωτογραφίες δημοσιεύονται σε ιστότοπους πορνό.

Πώς να ασφαλίσετε την κάμερα Web

Αυτή ήταν μια αρκετά τρομακτική λίστα, αλλά έχουμε μια εξίσου μεγάλη λίστα με συμβουλές για το πώς να αποτρέψετε την κατασκοπεία της κάμερας web. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές θεραπείες, από εύκολο σε λίγο πιο δύσκολο.

Αποσυνδέστε το ή κολλήστε το

ασφαλής φορητός υπολογιστής-ταινία-σε-κάμερα web

Εάν χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο υπολογιστή, είστε τυχεροί. Η αποσύνδεση της κάμερας web όταν δεν τη χρησιμοποιείτε δεν είναι βολική, αλλά είναι ένας σίγουρος τρόπος για να σταματήσετε να παρακολουθείτε. Ορισμένες νεότερες κάμερες web περιλαμβάνουν επίσης μια ένδειξη, η οποία σας δείχνει πότε χρησιμοποιούνται.

Σε φορητούς υπολογιστές, η παλιά μέθοδος κασέτας εξακολουθεί να λειτουργεί. Πιάστε κάτι σκοτεινό, όπως ένα κομμάτι ηλεκτρικής ταινίας και τοποθετήστε το πάνω από την κάμερα web. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ξανά με μια εφαρμογή εγγραφής κάμερας web ότι το κάλυμμα σας είναι αδιαφανές.

Αυτοί είναι οι δύο πιο πρακτικοί τρόποι για να ασφαλίσετε την κάμερα σας. Ωστόσο, είναι διορθώσεις Band-Aid. Η πρόσβαση στην κάμερα Web προκαλείται συνήθως από ένα βαθύτερο πρόβλημα στο μηχάνημά σας και η θανάτωσή της στην πηγή θα την ξεφορτωθεί για πάντα.

Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς με προστασία σε πραγματικό χρόνο

Το πιο ασφαλές λογισμικό προστασίας από ιούς σαρώνει γνωστά κακόβουλα προγράμματα, όπως το Blackshades RAT και το Delilah, καθώς και κακόβουλο λογισμικό μηδενικής ημέρας, εκμεταλλεύεται αυτήν τη συμπεριφορά όπως άλλες εφαρμογές, αλλά δεν έχουν ακόμη εισαχθεί στη βάση δεδομένων κακόβουλου λογισμικού..

Οι τακτικές σαρώσεις του υπολογιστή σας θα αποκαλύπτουν κακόβουλο λογισμικό, ακόμη και αυτό που έχει αποκτήσει δικαιώματα χρήστη πέρα ​​από το antivirus. Λογισμικό όπως το ESET NOD32 (διαβάστε την αναθεώρηση ESET NOD32) συνοδεύεται από σάρωση UEFI, που σημαίνει ότι μπορείτε να το ρυθμίσετε για σάρωση της μαζικής αποθήκευσης πριν από τη φόρτωση του λειτουργικού σας συστήματος.

Διεπαφή Bitdefender

Το NOD32 είχε καλή απόδοση στα εργαστηριακά αποτελέσματα που συμβουλευτήκαμε κατά τις κριτικές μας για ιούς, αλλά όχι και με το Bitdefender. Το Bitdefender έλαβε πιστοποίηση επιπέδου 1 από το MRG Effitas, που σημαίνει ότι απέκλεισε το 100 τοις εκατό των δοκιμών κακόβουλου λογισμικού. Μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας για το Bitdefender για άλλους λόγους που αξιολογήσαμε το νούμερο ένα κατά του ιού.

Το Bitdefender και το NOD32 έχουν ένα άλλο πλεονέκτημα έναντι των επιλογών, όπως το Windows Defender και το Malwarebytes. Προσφέρουν προστασία σε πραγματικό χρόνο, που σημαίνει ότι οι λήψεις από το drive και τα δικαιώματα του προγράμματος περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων κάμερας web, καλύπτονται.

Ορισμένα προγράμματα προστασίας από ιούς, όπως το AVG, συνοδεύονται από ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης που έχει ήδη διαμορφωθεί με επεκτάσεις για αποκλεισμό διαφημίσεων, προστασία από κάμερα web και αποκλεισμό παρακολούθησης. Διαβάστε την κριτική AVG για να μάθετε γιατί πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη δωρεάν επιλογή στην αγορά.

Ενεργοποίηση προστασίας κάμερας Web

Η χρήση ενός ισχυρού προγράμματος προστασίας από ιούς θα σας βοηθήσει πολύ να διορθώσετε το κακόβουλο λογισμικό που υπάρχει στον υπολογιστή σας και να παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο, το οποίο αποκλείει ύποπτη δραστηριότητα ενώ δεν εκτελείται σάρωση. Ορισμένες πρόσφατες εκδόσεις δημοφιλών antivirus προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, ωστόσο, με αποκλειστική προστασία από κάμερα.

Αποκλεισμός παρακολούθησης Kaspersky

Η Kaspersky Internet Security (διαβάστε την κριτική μας για το Kaspersky Anti-Virus) είναι μια τέτοια εφαρμογή. Διασπά τις εφαρμογές της επιφάνειας εργασίας σας σε τρεις κατηγορίες: αξιόπιστες, περιορισμένες και μη αξιόπιστες. Οι αξιόπιστες εφαρμογές έχουν πλήρη πρόσβαση στην κάμερα web, οι εφαρμογές με περιορισμένο περιορισμό χρειάζονται είσοδο χρήστη για πρόσβαση στην κάμερα web και οι μη αξιόπιστες εφαρμογές αποκλείονται.

Πολλά προγράμματα προστασίας από ιούς περιλαμβάνουν αποκλειστική προστασία κάμερας web, με το Kaspersky μεταξύ των καλύτερων επιλογών. Το Webroot, το Bitdefender και το Avast το έχουν επίσης, μαζί με τις άλλες δυνατότητές τους (διαβάστε την κριτική Webroot SecureAnywhere και την αναθεώρηση Avast Pro).

Τελικές σκέψεις

Η ιδέα ότι κάποιος παρακολουθεί την κάμερα σας είναι τρομακτική, αλλά υπάρχουν τρόποι για την καταπολέμηση του κακόβουλου λογισμικού που επιτρέπει σε άτομα να το κάνουν και ιστότοπους που έχουν παρελθόν από την ενσωματωμένη προστασία συσκευών USB.

Ένα ισχυρό antivirus με παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και προστασία από κάμερα web είναι το πρώτο βήμα. Ωστόσο, η πρόσβαση στην κάμερα Web δεν είναι η μόνη απειλή που αντιμετωπίζετε στο διαδίκτυο. Το κακόβουλο λογισμικό, όπως το ransomware, τα keyloggers και τα bots είναι συνηθισμένα και διεξάγουν μια ποικιλία από κακόβουλες δραστηριότητες.

Όσο χρησιμοποιείτε ένα ασφαλές πρόγραμμα προστασίας από ιούς, όπως το Bitdefender και έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, θα πρέπει να είστε εντάξει. Ποιες προστασίες κάμερας web χρησιμοποιείτε; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map