SugarSync για επιχειρήσεις VS Pogoplug Team

Ο συγχρονισμός αρχείων, η συνεργασία και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας έχουν γίνει όλοι σημαντικοί και απαραίτητοι στους σημερινούς χώρους εργασίας. Ωστόσο, το cloud, ως λύση στις ανάγκες αποθήκευσης μιας επιχείρησης ή μιας επιχείρησης, δεν θεωρείται συχνά λόγω ποικίλων ανησυχιών.

Για να ξεπεραστεί αυτό, όλο και περισσότερες υπηρεσίες προσπαθούν να καλύψουν τις ειδικές ανάγκες των επιχειρηματικών πελατών. 

“Γιατί το γραφείο μου χρειάζεται λύση cloud;” μπορεί να ρωτήσετε. Η λύση all in one cloud εξασφαλίζει συγχρονισμό, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και προσβασιμότητα όλων των αρχείων όλων των συνδεδεμένων συστημάτων. Ας αναθεωρήσουμε δύο επαγγελματικές λύσεις cloud – το SugarSync for Business και το Pogoplug Team και ας δούμε αν ταιριάζει στις ανάγκες σας.

SugarSync για επιχειρήσεις

Το SugarSync είναι ένα σύστημα αποθήκευσης στερεών σύννεφων. Μετά την τελευταία έκδοση, έχει γίνει ένας ελαφρύς πελάτης που είναι ελάχιστος αλλά ισχυρός και ευέλικτος. Με εφαρμογές για κινητά για σχεδόν όλες τις μεγάλες πλατφόρμες smartphone και εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές για Windows και Mac, το SugarSync σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε, να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας, να αποθηκεύετε και να μοιράζεστε τα αρχεία σας ή ακόμη και να συνεργάζεστε με άλλους χρήστες που έχουν SugarSync. Είναι σίγουρα μία από τις πιο καλά στρογγυλεμένες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud στον κλάδο. Το SugarSync for Business σάς παρέχει έναν ειδικό πίνακα ελέγχου που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε 


© Cloudwards.net

Η SugarSync ανακοίνωσε νέα τιμολόγηση για τα επίπεδα της επιχείρησής τους, αλλά δυστυχώς άλλαξε τα σχέδια λίγο για να καταργήσει τον προηγουμένως ανακοινωμένο απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο για τα επιχειρηματικά σχέδια. Παρ ‘όλα αυτά, το SugarSync σας δίνει πολλά χρήματα για το λογαριασμό σας με 1TB με τιμή 550 $ / έτος (ή 55 $ / μήνα). Επιπλέον, το SugarSync παρέχει προσαρμοσμένα σχέδια για κάθε οργανισμό με προσαρμοσμένες τιμές.

Ομάδα Pogoplug

Από τότε που το Pogoplug ανακοίνωσε τα απεριόριστα σχέδια τιμολόγησης αποθήκευσης το 2012, αφού κυριάρχησε στην αγορά προσωπικού cloud, το Pogoplug Cloud φαίνεται να έχει αποκτήσει σημαντική έλξη. Το Pogoplug Team είναι η επιχειρηματική τους γεύση για το προϊόν που παρέχει επιπλέον προσαρμογή. Το Pogoplug Team προσφέρει μια απλή διεπαφή ιστού και υπολογιστή-πελάτη επιτραπέζιου υπολογιστή μαζί με εφαρμογές για κινητά για iOS και Android. Η διεπαφή ιστού σάς επιτρέπει να ανεβάζετε δεδομένα ή να μεταδίδετε αρχεία πολυμέσων, ενώ οι εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές σας επιτρέπουν να δημιουργείτε εύκολα αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε αρχεία στο διαδίκτυο.

Η ομάδα Pogoplug προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης με 5 $ / χρήστη / μήνα. Για καθαρή φθηνή αποθήκευση, το Pogoplug είναι σχεδόν αήττητο. είναι δύσκολο να αμφισβητηθείς με μια υπηρεσία που σου προσφέρει έναν αποθηκευτικό χώρο για όλα τα γεύματα με μόλις 5 $ το μήνα, έτσι δεν είναι;?

Χαρακτηριστικά

Όπως λέμε επανειλημμένα, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων πρέπει να έχει μεγάλη σημασία, ειδικά για τα αρχεία στο γραφείο σας. Η απώλεια των αρχείων εργασίας σας μπορεί να είναι μεγάλη καταστροφή. Ας δούμε τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας δίπλα-δίπλα για να δούμε αν κάποια από αυτές ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Αντιγράφων ασφαλείας

Το SugarSync σάς επιτρέπει να εκτελείτε απλή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας δημιουργώντας ένα φάκελο που συγχρονίζεται με το σύννεφο. Αυτό που κάνει είναι ότι το SugarSync συγχρονίζει πάντα τα αρχεία σας στο cloud, μονοκατευθυντικά, ουσιαστικά εκτελώντας αντίγραφα ασφαλείας. Αλλά ιδού! Μην περιμένετε μια υπηρεσία ισοδύναμη με τις ομοιότητες του CrashPlan ή του Backblaze.

Το SugarSync σας δίνει ένα σύνολο και ξεχάστε το στυλ δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας πολλών χρηστών. Μετά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων, μπορούν να αποκατασταθούν αντιγράφοντάς τα από τη μονάδα SugarSync. όχι μόνο αυτό, το SugarSync μπορεί να επαναφέρει τα διαγραμμένα αρχεία εάν τα έχετε διαγράψει κατά λάθος από τη συσκευή σας. Τα διαγραμμένα αρχεία αποθηκεύονται στο φάκελο “Διαγραμμένα αρχεία” όπου παραμένουν μέχρι να διαγραφούν οριστικά από τον χρήστη.

Το Pogoplug, εκπληκτικά, επιτρέπει αυτό και μόνο αυτήν τη δυνατότητα μέσω της εφαρμογής Windows ή Mac (εκτός από τη δυνατότητα επαναφοράς αντιγράφων ασφαλείας αρχείων). Ο εφεδρικός πελάτης του δεν είναι τίποτα φανταχτερό, αλλά κάνει τη δουλειά παρακολουθώντας τους επιλεγμένους φακέλους σας και ανεβάζοντας αλλαγές όπως απαιτείται.

Συγχρονισμός & Μερίδιο

Με το «συγχρονισμό» μέσα στο ίδιο το όνομα, το SugarSync κάνει εξαιρετική δουλειά στο να διατηρεί τα αρχεία σας συγχρονισμένα. Παρέχει έναν κεντρικό φάκελο συγχρονισμού παρόμοιο με αυτόν του Dropbox. Εκτός από έναν κεντρικό φάκελο, με την ονομασία “My SugarSync”, το SugarSync επιτρέπει συγχρονισμό μεταξύ οποιουδήποτε φακέλου στον Υπολογιστή 1 με οποιονδήποτε φάκελο στον Υπολογιστή 2. Μπορεί να επιλύσει ευγενικά τις διενέξεις συγχρονισμού και επίσης να διασφαλίσει ότι δεν θα χάσετε ποτέ τα δεδομένα σας εξαιτίας ενός ατυχήματος συγχρονισμού. 

Όταν συνεργάζεστε με άλλα άτομα σε αρχεία, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους εμπρός και πίσω είναι σίγουρα παθητικό. Εάν δεν είναι ακόμα στη ζωή σας, σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε μια αλλαγή. Σε συνδυασμό με δυνατότητες συγχρονισμού, η κοινή χρήση μπορεί να διατηρεί συνεχώς ενημερωμένους τους φακέλους ή ακόμα και τα αρχεία, όπως και όταν γίνονται αλλαγές σε αυτούς. Αυτό κάνει τη συνεργασία ένα αεράκι.

Συγχρονισμός

Μπορείτε να μοιραστείτε τα αρχεία σας για προβολή μόνο σε οποιονδήποτε, ενώ μπορείτε επίσης να μοιραστείτε αρχεία προς τροποποίηση, καθώς και να τα μοιραστείτε ιδιωτικά σε ένα άτομο ή μια ομάδα. Ακόμα και αν δεν χρειάζεται να συνεργαστείτε με χρήστες, ο συγχρονισμός μπορεί να είναι χρήσιμος για εσάς, εάν πρέπει να ενημερώσετε τα κοινά αρχεία και τα έγγραφά σας στην πιο πρόσφατη έκδοση στις διάφορες συσκευές σας, όπως smartphone ή tablet.

Το Pogoplug δυστυχώς δεν έχει δυνατότητα συγχρονισμού. Η μόνη παρακολούθηση που κάνει είναι για μονόδρομη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας: από τον υπολογιστή σας στο cloud. Αν και, καλύπτει ένα μέρος της έλλειψης παρέχοντας μια πολύ λειτουργική δυνατότητα κοινής χρήσης μέσω της διεπαφής Ιστού. Η κοινή χρήση αρχείων στο Pogoplug μπορεί να αντικαταστήσει συνημμένα email και να ανακουφίσει τα ακατάστατα εισερχόμενα. Ένα ειδικό χαρακτηριστικό, το οποίο έχει το Pogoplug αλλά το SugarSync δεν είναι, είναι η δυνατότητα δημιουργίας ενός δημόσιου φακέλου όπου μπορούν να ενεργοποιηθούν οι δημόσιες μεταφορτώσεις.

Αυτό επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ανεβάζει αρχεία στον λογαριασμό σας Pogoplug, αφαιρώντας την ανάγκη για ειδική υπηρεσία αποστολής ή ακόμη και λογαριασμό Pogoplug για τον αποστολέα. Κάτι στις γραμμές αποστολής FTP, ένας τέτοιος δημόσιος φάκελος θα μπορούσε να είναι όφελος για ορισμένους.

Αποθήκευση

Το SugarSync μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθαρή ακατέργαστη αποθήκευση. Για να αποθηκεύσετε αρχεία που αποθηκεύουν αρχεία εκτός ιστότοπου, πρέπει να σταματήσετε να συγχρονίζετε έναν φάκελο (ο οποίος αρχικά συγχρονίστηκε με το SugarSync) μετά τη μεταφόρτωση όλων των αρχείων, μετά την οποία τα τοπικά αντίγραφα μπορούν να διαγραφούν. Ένα πλεονέκτημα που έχει το SugarSync έναντι του Pogoplug σε αυτόν τον τομέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε “ροή” των αρχείων σας, κατ ‘απαίτηση, από τη μονάδα SugarSync χωρίς να κάνετε λήψη των αρχείων εκ των προτέρων..

Το Pogoplug σάς επιτρέπει να ανεβάζετε αρχεία είτε μέσω της διεπαφής ιστού είτε του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας. Το Pogoplug Backup, ο υπολογιστής-πελάτης επιφάνειας εργασίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφόρτωση ολόκληρων φακέλων στη ρίζα του καταλόγου cloud. όταν ένας φάκελος αποεπιλέγεται για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μετά τη μεταφόρτωση, όπως το SugarSync, ο φάκελος θα αποθηκευτεί στο διαδίκτυο και το τοπικό αντίγραφο μπορεί να διαγραφεί.

Περισσότερο από απλή λειτουργικότητα, ένα πλεονέκτημα που παρέχει το Pogoplug εδώ, ειδικά έναντι του SugarSync, είναι το σημείο τιμής. Για 5 $ / χρήστη / μήνα, ο απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος είναι πολύ καλός, κυρίως για άτομα, για τα οποία ο αποθηκευτικός χώρος είναι πιο σημαντικός από οτιδήποτε άλλο.

Ασφάλεια

Αν και μία από τις πιο σημαντικές πτυχές για μια λύση cloud προορίζεται για επιχειρήσεις, τόσο η SugarSync for Business όσο και η Pogoplug Team δεν έχουν πραγματική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Το SugarSync μεταδίδει δεδομένα χρησιμοποιώντας TLS και το Pogoplug μεταδίδει δεδομένα χρησιμοποιώντας SSL. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι υπηρεσίες διασφαλίζουν ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή κατά τη λήψη ή τη μεταφόρτωση.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν τα δεδομένα αποθηκεύονται στους διακομιστές τους. Το SugarSync αποθηκεύει δεδομένα χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση AES-128. είναι αξιοπρεπώς ασφαλές, αλλά πιθανώς δεν είναι κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης. Από την άλλη πλευρά, το Pogoplug δεν καθορίζει εάν κρυπτογραφούν τα αποθηκευμένα δεδομένα τους. Αυτό όχι μόνο σημαίνει ότι και οι δύο υπηρεσίες ενδέχεται να χρειαστεί να παραδώσουν δεδομένα σε περίπτωση που το απαιτεί ο νόμος, αλλά εάν τα δεδομένα διακυβευθούν τυχαία, οι εισβολείς θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Εάν θέλετε πραγματική ασφάλεια, αλλά δεν θέλετε να παραιτηθείτε από τη χρήση του SugarSync, μπορείτε να δείτε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο κρυπτογράφησης των δεδομένων σας για το Cloud Storage. Αν θέλετε να κρυπτογραφήσετε δεδομένα για το Pogoplug, δυστυχώς, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιες άλλες λύσεις που δεν είναι τόσο εύκολες. Εάν αναρωτιέστε για το τι είναι όλη η αναταραχή, θα πρέπει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ζητήματα ασφαλείας πίσω από ορισμένες υπηρεσίες αποθήκευσης cloud.

Εάν επιθυμείτε απόλυτα να αποκτήσετε την πιο ασφαλή λύση αποθήκευσης cloud, εγκαταλείποντας ορισμένα οφέλη όπως η τιμή, μπορείτε να δοκιμάσετε το SpiderOak ONE ή το IDrive.

συμπέρασμα

Μια λύση cloud για αρχεία στην επιχείρηση ή στο χώρο εργασίας σας θα βοηθήσει σίγουρα τη ροή της εργασίας σας και ίσως να αυξήσει την αξιοπιστία και την προσβασιμότητα. Τόσο το Pogoplug όσο και το SugarSync υπερέχουν από μόνοι τους και ανάλογα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε το σωστό προϊόν για την επιχείρησή σας.

Εάν δεν έχετε εφαρμόσει ακόμα σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αποθήκευσης ή συγχρονισμού στο cloud, θα πρέπει να το κάνετε. ίσως το χρειαστείτε τώρα, περισσότερο από ποτέ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη τις ανάγκες αποθήκευσης στο cloud, προτού είναι πολύ αργά. Σκέφτεστε κάποια από τις δύο υπηρεσίες; Επιτρέψτε μου να ξέρω αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me