Καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας με Ransomware Protection 2020

Οι επιθέσεις Ransomware κατατάσσονται ως μία από τις πιο παραγωγικές απειλές στο διαδίκτυο σήμερα. Είτε είστε επαγγελματίας χρήστης που προσπαθεί να προστατεύσει τους πελάτες σας είτε ένας οικιακός καταναλωτής που ανησυχεί για κλεμμένες οικογενειακές φωτογραφίες, η εύρεση εργαλείων που παρέχουν προστασία από ransomware πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας, το οποίο αναπαράγει τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας στο cloud.


Οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας παρέχουν κάποιο μέτρο προστασίας ransomware, χάρη στις δυνατότητες εκδόσεων που σας επιτρέπουν να επαναφέρετε κατεστραμμένα αρχεία για να καθαρίσετε αντίγραφα. Μερικοί διαδικτυακοί πάροχοι αντιγράφων ασφαλείας προχωρούν περισσότερο, προσφέροντας εντοπισμό ransomware. Για να σας βοηθήσουμε να ταξινομήσετε τις επιλογές, σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για προστασία ransomware.

Θα μιλήσουμε για τις παρακάτω λεπτομέρειες, εκτός από την εξέταση τριών εναλλακτικών CloudBerry Backup που αξίζει να δούμε. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για προσωπική χρήση, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας για τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Εάν είστε επαγγελματίας χρήστης, ρίξτε μια ματιά στο καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας για επιχειρηματικές πληροφορίες.

Καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας με Ransomware Protection 2020

Πώς λειτουργεί το Ransomware

Πριν ξεκινήσουμε, ένας ορισμός ransomware θα σας βοηθήσει να ορίσετε το στάδιο. Το Ransomware είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών και ανακατεύει αρχεία υπολογιστή χρησιμοποιώντας ισχυρή κρυπτογράφηση. Εκείνοι που βρίσκονται πίσω από την επίθεση στη συνέχεια απαιτούν χρήματα σε αντάλλαγμα για την παροχή κλειδιών κρυπτογράφησης για να ξεκλειδώσετε αυτά τα αρχεία.

Το Ransomware είναι μια απλή επίθεση που μπορεί να εκτελεστεί, καθιστώντας το δημοφιλές στους ψηφιακούς κακοποιούς. Όπως και άλλα κακόβουλα προγράμματα, οι επιθέσεις συχνά βασίζονται σε ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” που περιέχουν κακόβουλα συνημμένα. Προσέξτε για ύποπτα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μην κατεβάζετε ποτέ αρχεία από διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν αναγνωρίζετε.

Μόλις μολυνθεί, το ransomware κινείται γρήγορα. Ενώ οι περισσότερες επιθέσεις δεν κρυπτογραφούν όλους τους τύπους αρχείων, μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι χρειάζεται μόνο να προστατεύσετε τα αρχεία Microsoft Office, Adobe και εικόνας. Διαφορετικές παραλλαγές ransomware (π.χ. CryptoLocker, WannaCry, Petya και TeslaCrypt) στοχεύουν διαφορετικές επεκτάσεις, αλλά αυτές οι λίστες στόχων είναι μεγάλες.

Λίγες στατιστικές λογισμικού Ransomware

Η μέση ζήτηση λύτρων έχει αυξηθεί σε πάνω από 1.000 $. Απαιτείται συχνά πληρωμή σε κρυπτονομίσματα για να αποτραπεί η παρακολούθηση των δραστών από την επιβολή του νόμου. Επειδή τα χρησιμοποιούμενα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης είναι αδύνατο να σπάσουν χωρίς λίγα δισεκατομμύρια χρόνια για να απομείνουν, πολλοί που δεν έχουν λάβει τις κατάλληλες προφυλάξεις όπως η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων τους καταλήγουν να πληρώνουν.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις. Μια μελέτη της IBM διαπίστωσε ότι πάνω από το 70% των επιχειρήσεων των ΗΠΑ καταλήγουν να πληρώνουν χάκερ και πάνω από τις μισές έχουν παραδεχθεί ότι πληρώνουν πάνω από 10.000 $.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ransomware έχει γίνει μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για όσους θέλουν να αντισταθούν, τα καλά νέα είναι ότι είναι εύκολο να το κάνετε. Υπάρχουν πολλά εργαλεία ανίχνευσης ransomware, όπως το Trend Micro RansomBuster και το BitDefender Anti-Ransomware.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ακολουθήσετε την προτεινόμενη προσέγγιση σε αυτό το άρθρο και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας στο cloud.

Επιλέγοντας τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την προστασία του λογισμικού

Συγκεντρώνοντας τις επιλογές μας για το online λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που προστατεύει καλύτερα από ransomware, αναζητήσαμε μερικές κρίσιμες δυνατότητες. Στην κορυφή της λίστας μας ήταν η έκδοση, μια λειτουργία που χρησιμοποιήθηκε για την επαναφορά αρχείων σε προηγούμενες ενσαρκώσεις.

Συνήθως χρησιμοποιείται για την αναίρεση τυχαίων αλλαγών, η έκδοση μπορεί επίσης να αναιρέσει τις καταστροφές αρχείων. Αυτό είναι χρήσιμο για αλλοιώσεις που προκαλούνται από την αποτυχία σκληρών δίσκων, αλλά και για ransomware. Σε τελική ανάλυση, η κρυπτογράφηση αρχείων είναι απλώς η καταστροφή.

Με την επαναφορά του αρχείου σας, θα αναιρέσετε την κρυπτογράφηση και θα σώσετε τον εαυτό σας από την υποχρέωση πληρωμής. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να καταργήσετε το προσβλητικό λογισμικό.

Αναζητήσαμε εφεδρικούς παρόχους που διατηρούν πολλές εκδόσεις αρχείων (ιδανικά, απεριόριστες) και εκείνους που διατηρούν αυτό το ψηφιακό ιστορικό για λίγο (ιδανικά, επ ‘αόριστον). Η συνεχής προστασία των αντιγράφων ασφαλείας είναι επίσης σημαντική, καθώς, εάν εκτελείτε αντίγραφα ασφαλείας μόνο τη νύχτα, ενδέχεται να χάσετε τη δουλειά της ημέρας επιστρέφοντας.

Μερικές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας προσπαθούν να εντοπίσουν ransomware. Αυτό επιτυγχάνεται συχνά με σάρωση αντιγράφων ασφαλείας για ασυνήθιστα μοτίβα, όπως εκτεταμένη κρυπτογράφηση σε πολλά αρχεία. Εάν οι αλγόριθμοι του λογισμικού εντοπίσουν κάτι που μοιάζει με ransomware, θα σας ειδοποιήσει για το τι συμβαίνει για περαιτέρω έρευνα.

Εκτός από την προστασία του ransomware, λάβαμε υπόψη μερικούς ακόμη παράγοντες όπως χαρακτηριστικά ασφαλείας, ευκολία χρήσης και κόστος. Θα αναφέρουμε όλες τις καλύτερες στιγμές των χαρακτηριστικών που πιστεύουμε ότι θα θέλατε καθώς ακολουθούμε τις επιλογές μας, αλλά φροντίστε να διαβάσετε τις μεμονωμένες κριτικές για να λάβετε την πλήρη λήψη.

Καλύτερο διαδικτυακό αντίγραφο ασφαλείας με προστασία Ransomware: CloudBerry Backup

Η κορυφαία επιλογή μας είναι το αγαπημένο μας εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τις επιχειρήσεις και μέρος αυτού είναι η ισχυρή προσέγγισή του στην ασφάλεια. Το CloudBerry Lab πρόσθεσε μια δυνατότητα προστασίας ransomware στην έκδοση 5.8 του λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων των αδειών χρήσης για Windows Desktop και Windows Server.

Η δυνατότητα αποτρέπει την αντικατάσταση των αντιγράφων ασφαλείας αρχείων από αυτά που κρυπτογραφούνται από κακόβουλο λογισμικό.

Οι αλγόριθμοι αναλύουν πρώτα τη δομή bit κάθε αρχείου που δημιουργήθηκε αρχικά αντίγραφα ασφαλείας και, στη συνέχεια, συγκρίνουν τη δομή byte-by-byte με τα επόμενα αντίγραφα ασφαλείας αρχείων για τον προσδιορισμό των πρόσφατα κρυπτογραφημένων αρχείων.

Εάν εντοπίσει κρυπτογράφηση, το CloudBerry Backup θα εξακολουθήσει να ολοκληρώνει τη μεταφόρτωση, αλλά θα διατηρήσει επίσης το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας σας, ανεξάρτητα από το αν έχετε ρυθμίσει την έκδοση.

Όσον αφορά την έκδοση, το CloudBerry σάς επιτρέπει να διατηρείτε όσα αντίγραφα αρχείων θέλετε. Σας συνιστούμε να το ρυθμίσετε σε τουλάχιστον 10 εκδόσεις, καθώς το ransomware θα μπορούσε να αλλάξει αρχεία πολλές φορές.

Ο πελάτης μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να διατηρεί τις εκδόσεις επ ‘αόριστον ή να τις διαγράφει μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Ενώ το ransomware τείνει να παρατηρείται γρήγορα, θα πρέπει να ορίσετε την περίοδο διατήρησής σας για, τουλάχιστον, τρεις μήνες, αν και το μεγαλύτερο είναι καλύτερο.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το CloudBerry Backup

Όσο περισσότερες εκδόσεις διατηρείτε, τόσο περισσότερος αποθηκευτικός χώρος θα καταναλώνετε. Το CloudBerry Backup δεν παρέχει αποθηκευτικό χώρο, αλλά σας επιτρέπει να αντιστοιχίσετε τον πελάτη με περισσότερες από 50 υπηρεσίες cloud. Αντί για εμπόδιο, αυτή η ευελιξία είναι ένα όφελος, παρέχοντας επιλογές και επεκτασιμότητα που δεν θα βρείτε με άλλα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Οι πιθανές συνδέσεις CloudBerry Backup περιλαμβάνουν τους καλύτερους παρόχους cloud IaaS. Οι υπηρεσίες σημείωσης είναι οι Amazon S3, Backblaze B2, Google Cloud και Microsoft Azure. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε μια χούφτα παραδοσιακών παρόχων αποθήκευσης cloud, όπως το Dropbox και το Google Drive.

Όταν πρόκειται για σύνολο λειτουργιών, κανένα εργαλείο δεν υπερβαίνει το CloudBerry Backup. Οι αξιοσημείωτες δυνατότητες περιλαμβάνουν δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ για επιτάχυνση των πραγμάτων και ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για την προστασία των αρχείων σας από επιθέσεις man-in-the-middle και παραβιάσεις δεδομένων.

Αντιμετωπίζουμε περισσότερες δυνατότητες στην πλήρη αναθεώρηση CloudBerry Backup, ή μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία μόνοι σας με μια δοκιμή 14 ημερών.

Αληθινή εικόνα Acronis

Η Acronis αναπτύσσει δύο υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας: το Acronis True Image και το Acronis Backup. Και τα δύο προστατεύουν από ransomware με μια ενσωματωμένη δυνατότητα που ονομάζεται Acronis Active Protection. Υπάρχει επίσης ένας δωρεάν, αυτόνομος πελάτης Active Protection.

Θα επικεντρωθούμε στην Αληθινή εικόνα, επειδή είναι φθηνότερη από το Acronis Backup. Ωστόσο, εάν είστε επαγγελματίας χρήστης, θα πρέπει να διαβάσετε την κριτική μας για το Backup Acronis για να δείτε αν ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Η Ενεργή Προστασία βασίζεται σε AI, μαθαίνει να εντοπίζει καλύτερα επιθέσεις καθώς συλλέγει περισσότερα δεδομένα. Παρατηρεί τις διαδικασίες του συστήματος σε πραγματικό χρόνο για να βρει επιθέσεις ransomware αναζητώντας ύποπτες συμπεριφορές. Στη συνέχεια, αποκλείει τις διαδικασίες και ειδοποιεί τους χρήστες όταν συμβαίνει αυτό. Το εργαλείο διευκολύνει επίσης την άμεση ανάκτηση κατεστραμμένων αρχείων.

Οι δυνατότητες λευκής λίστας και μαύρης λίστας μειώνουν τα ψεύτικα θετικά, τα οποία βοηθούν περαιτέρω το λογισμικό να μάθει.

Το True Image παρέχει αυτό που αποκαλεί εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας, το οποίο δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας με βάση το χρόνο. Αυτό, μαζί με τη συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, θα διατηρήσει τα αρχεία σας ασφαλή από το ransomware.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Acronis True Image

Το Acronis True Image έχει πλεονέκτημα ταχύτητας σε σχέση με πολλές προσιτές διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, όπως το Carbonite και το IDrive, διότι, σε αντίθεση με αυτές τις υπηρεσίες, υποστηρίζεται από ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων δεδομένων για τον περιορισμό της συμφόρησης και των σημείων συμφόρησης διακομιστή.

Acronis True Image Cloud
Acronis True Image Cloud

Αυτό δεν σημαίνει ότι η True Image είναι ακριβή. Κοστίζει 99 $ ετησίως για 1 TB αποθηκευτικού χώρου και λαμβάνετε εκπτώσεις για πολλούς υπολογιστές. Το λογισμικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κινητών συσκευών, οι οποίες αποτελούν ολοένα και πιο κοινό στόχο για επιθέσεις ransomware.

Αναλύουμε λεπτομερώς τις επιλογές συνδρομής στην αναθεώρηση Acronis True Image. Το εργαλείο υποστηρίζει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ και ιδιωτική κρυπτογράφηση, αν και λείπει επειδή δεν προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Οδηγώ

Το IDrive δεν παρέχει σάρωση ransomware για να σταματήσει προληπτικά τις επιθέσεις. Ωστόσο, είναι καλό να τα αντιμετωπίζετε όταν συμβούν. Το κλειδί για την προσέγγισή του είναι ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Στιγμιότυπα IDrive, το οποίο η εταιρεία κυκλοφόρησε για την καταπολέμηση της αυξανόμενης απειλής του ransomware.

Τα στιγμιότυπα IDrive χρησιμοποιούν ανάκτηση point-in-time για να σας επιτρέψουν να επαναφέρετε το σύστημα αρχείων σας πριν από την επίθεση.

Ένα από τα ωραία πράγματα για τα στιγμιότυπα IDrive είναι ότι δεν καταναλώνει τον αποθηκευτικό χώρο του IDrive. Και πάλι, το IDrive είναι γενναιόδωρο σε αυτό το μέτωπο, παρέχοντας 2 TB αντιγράφων ασφαλείας για πάνω από 50 $ ετησίως σε συνδρομητές IDrive Personal.

Το IDrive παρέχει αντίγραφα ασφαλείας για απεριόριστες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των smartphone, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην αναθεώρηση IDrive. Τα στιγμιότυπα IDrive δεν είναι διαθέσιμα για Android ή iOS, αλλά μπορείτε ακόμα να αισθανθείτε άνετα στο γεγονός ότι διατηρούνται 10 εκδόσεις αρχείων, σε περίπτωση επίθεσης ransomware για κινητά.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το IDrive

Εκτός από τον εφεδρικό χώρο, το IDrive παρέχει την ίδια ποσότητα χώρου συγχρονισμού αρχείων. Αυτό σημαίνει ότι, εάν εγγραφείτε για λογαριασμό IDB 2 TB, λαμβάνετε πραγματικά 2 TB αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο και 2 TB αποθηκευτικού χώρου στο cloud. Το IDrive είναι ένας από τους λίγους παρόχους cloud SaaS που προσφέρουν αντίγραφα ασφαλείας και αποθηκευτικό χώρο (ποια είναι η διαφορά;).

Το IDrive υποστηρίζει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κοινωνικών μέσων, ιδιωτική κρυπτογράφηση και διαθέτει 24ωρη υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας. Είναι επίσης μια καλή επιλογή για εφεδρικό αποθηκευτικό χώρο που είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο. Σε χαρτί, το IDrive είναι σχεδόν τέλειο και τόσο προσιτό όσο οποιαδήποτε υπηρεσία.

Το πλεονέκτημα είναι ότι το IDrive μπορεί να λειτουργήσει αργά, χάρη στην περιορισμένη υποδομή διακομιστή. Για να σας βοηθήσουμε, προσφέρεται δωρεάν υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης, αλλά θα ήταν καλό να εγγραφείτε για ένα δωρεάν πακέτο 5 GB για να βεβαιωθείτε ότι οι ταχύτητές του δεν σας αφήνουν να λυπάστε για την απόφαση εγγραφής.

SpiderOak ΕΝΑ

Το SpiderOak είναι μια άλλη online υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με ανάκτηση point-in-time, καθιστώντας την μια καλή επιλογή για προστασία ransomware. Εάν έχετε ιδέα για το πότε ξεκίνησε η επίθεση, αφού έχετε αφαιρέσει το κακόβουλο λογισμικό, απλώς επιλέξτε μια ώρα πριν από την επίθεση για γρήγορη επαναφορά μεγάλου αριθμού αρχείων.

Το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να εκτελέσετε το SpiderOak point-in-time recovery από τη γραμμή εντολών της επιφάνειας εργασίας. Δεν είναι ακόμη διαθέσιμο μέσω της διεπαφής SpiderOak. Ωστόσο, η εκτέλεση δεν είναι δύσκολη και μπορείτε να βρείτε οδηγίες βήμα προς βήμα στον ιστότοπο υποστήριξης SpiderOak

Για μικρό αριθμό αρχείων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ανάκτηση έκδοσης, η οποία είναι διαθέσιμη μέσω της καρτέλας “διαχειριστής” του πελάτη. Το SpiderOak ONE παρέχει επίσης ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων, κάτι που είναι σημαντικό, καθώς το ransomware διαγράφει μερικές φορές αρχεία.

Ένα πλεονέκτημα έναντι του IDrive είναι ότι το SpiderOak διατηρεί απεριόριστα ιστορικά αντίγραφα των αρχείων σας και διατηρεί τα διαγραμμένα αρχεία μέχρι να τα αφαιρέσετε από τον κάδο απορριμμάτων. Απλώς κάντε κλικ στο αρχείο που θέλετε να ανακτήσετε και χρησιμοποιήστε το παράθυρο ιστορικού στα δεξιά για να επιλέξετε ένα καθαρό αντίγραφο.

Περπατάμε λεπτομερέστερα τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης στην πλήρη αναθεώρηση SpiderOak.

Άλλοι λόγοι προτιμούμε το SpiderOak

Το SpiderOak είναι μια υπηρεσία που του αρέσει να επικεντρώνεται στην ασφάλεια, οπότε είναι εκπληκτικό ότι η σάρωση ransomware δεν περιλαμβάνεται. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι το SpiderOak δεν προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων σε νέους πελάτες, αν και υπήρξε κάποια ένδειξη ότι η λειτουργία θα επιστρέψει μόλις η εταιρεία ολοκληρώσει την αναθεώρηση του συστήματος (αυτό ισχύει για λίγο).

Παίρνετε ιδιωτική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο με το SpiderOak. Η υπηρεσία προσφέρει επίσης συγχρονισμό και κοινή χρήση για αρχεία που δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας, παρέχοντας λειτουργίες που είναι ασυνήθιστες μεταξύ των εφεδρικών υπηρεσιών, εκτός από το IDrive.

Η κοινή χρήση κάνει χρήση αυτού που η εταιρεία αποκαλεί “ShareRooms”. Είναι βολικά, αλλά τα κοινόχρηστα αρχεία μετατρέπονται σε απλό κείμενο ενώ βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας στο σύννεφο SpiderOak, χάνοντας την κρυπτογράφηση τους.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία για 21 ημέρες, δωρεάν. Μετά από αυτό, ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 2TB μπορεί να έχει 12 $ ανά μήνα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντίγραφα ασφαλείας 150 GB ή 400 GB για λιγότερα χρήματα.

Τιμητική αναφορά: Ολοκληρώθηκε το Jungle Disk Cybersecurity

Το Jungle Disk παρέχει προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποθήκευσης. Εξετάσαμε τους πελάτες του βιβλίου εργασίας και των εφεδρικών διακομιστών (διαβάστε την κριτική μας στο Jungle Disk), αλλά μια πιο ασφαλής γραμμή συνδρομών που ονομάζεται Jungle Disk Cybersecurity είναι καλύτερη για επιχειρήσεις που χρειάζονται προστασία δεδομένων.

Οι πιο ακριβές από αυτές τις συνδρομές, που ονομάζονται Cybersecurity Complete, παρέχουν προστασία ransomware, ανίχνευση ιών, άμυνα botnet και άμυνα άρνησης υπηρεσίας.

Υπάρχει βασικό κόστος 16 $ ανά χρήστη για το Cybersecurity Complete και αυτό σας προσφέρει μόνο 10 GB αποθηκευτικού χώρου. Η επιπλέον αποθήκευση κοστίζει 15 σεντς ανά gigabyte. Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί για δύο έως 250 χρήστες, καθιστώντας την καλύτερη για μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις από το προσωπικό αντίγραφο ασφαλείας.

Από προεπιλογή, το Jungle Disk αποθηκεύει 10 εκδόσεις κάθε αρχείου για 60 ημέρες, αλλά μπορείτε να το προσαρμόσετε για καλύτερη προστασία.

Αξιότιμη αναφορά: CrashPlan

Το CrashPlan δεν διαθέτει δυνατότητες σάρωσης ransomware και δεν προσφέρει ανάκτηση point-in-time. Μας αρέσει ακόμα για το ransomware, επειδή σας επιτρέπει να διαμορφώσετε το δικό σας πρόγραμμα εκδόσεων και να παρέχει απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ένα μακρύ ιστορικό αρχείων που καταναλώνει τον χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σας.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Είναι επίσης πολύ. Ένας υπολογιστής κοστίζει 10 $ το μήνα για απεριόριστη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Ενώ το CrashPlan εμπορεύεται τις μικρές επιχειρήσεις, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο σπίτι.

Τελικές σκέψεις

Κανείς δεν πρέπει να καταβάλλει μετρητά σε χάκερ που κρατούν όμηρα αρχείων. Οποιαδήποτε διαδικτυακή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με δυνατότητες εκδόσεων και συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας θα πρέπει να αποτρέψει την πραγματοποίησή της. Δεδομένου ότι όλοι οι καλύτεροι πάροχοι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο περιλαμβάνουν αυτές τις δύο δυνατότητες, οι επιλογές προστασίας ransomware είναι πολύ περισσότερες από τις υπηρεσίες που έχουμε αναφέρει παραπάνω.

Το CloudBerry Backup ξεχωρίζει, χάρη στη δυνατότητα σάρωσης ransomware και τις προσαρμόσιμες πολιτικές διατήρησης. Σε μικρότερο βαθμό, το ίδιο κάνει και το Acronis True Image. Το IDrive και το SpiderOak, εν τω μεταξύ, παρέχουν ανάκτηση point-in-time για την επαναφορά πολλών αρχείων ταυτόχρονα μετά την εκκαθάριση του υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό.

Για περισσότερη βοήθεια, έχουμε έναν οδηγό προστασίας ransomware. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε τις παρακάτω ερωτήσεις, και πάντα καλωσορίζουμε προτάσεις για υπηρεσίες που ίσως παραβλέψαμε στον αγώνα κατά των κρίσεων ομήρων αρχείων. Μείνετε ασφαλείς και ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map