Καλύτερο λογισμικό τρισδιάστατης μοντελοποίησης: Η ζωή στο πλαστικό είναι φανταστική

Η εκτύπωση 3D είναι μια ολοένα και πιο δημοφιλής τεχνολογία που σας επιτρέπει να σχεδιάζετε αντικείμενα στον υπολογιστή σας και να τα εκτυπώνετε στο σπίτι σας. Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα της τεχνολογίας της πληροφορίας που εκδημοκρατίζει τη δημιουργική διαδικασία. Τα καλύτερα εργαλεία μοντελοποίησης 3D σάς δίνουν την ευκαιρία να δημιουργήσετε πράγματα με την αναστατωτική τεχνολογία που διαφορετικά θα αναγκαζόταν να πληρώσετε ένα ασφάλιστρο για.


Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε μερικά από τα πιο προσβάσιμα εργαλεία μοντελοποίησης 3D, τόσο από άποψη τιμής όσο και χρηστικότητας. Οι αναγνώστες του Loyal Cloudwards.net θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει αλληλεπικάλυψη με το άρθρο μας σχετικά με το καλύτερο λογισμικό γραφικών 3D, οπότε ελέγξτε και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το 3D γενικά.

Επίσης, εάν χρειάζεστε ένα εύκολο μέρος για να αποθηκεύσετε τα σχέδιά σας, ανατρέξτε στο καλύτερο άρθρο αποθήκευσης cloud.

Δεν υπάρχει όριο σε ό, τι μπορείτε να κάνετε με την εκτύπωση 3D. Λοιπόν, υπάρχει, αλλά θα το φτάσουμε αργότερα. Μπορείτε να δημιουργήσετε έπιπλα, διακοσμητικά είδη και λειτουργικά μηχανήματα. Οι άνθρωποι εκτυπώνουν drone και ακόμη και πυροβόλα όπλα. Μπορούν να εκτυπωθούν μοντέλα για παιχνίδια ή διακόσμηση του διαμερίσματός σας ή επιτραπέζια σκεύη σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας.

Οι περιορισμοί ενδέχεται να εξαρτώνται από την ποιότητα του εκτυπωτή σας και το υλικό που χρησιμοποιείτε.

WingsBuddha

Η ποιότητα της εκτύπωσης αναμένεται να βελτιωθεί με το χρόνο και το κόστος θα πρέπει να μειωθεί. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε τακτική εκτύπωση ειδών οικιακής χρήσης και επίπλων. Αυτά είναι καλά νέα για όλους, εκτός, ίσως, από το τοπικό σας κατάστημα επίπλων.

Μπορείτε να κατεβάσετε μοντέλα για εκτύπωση από τον Ιστό, αλλά η δημιουργία τους μόνοι σας είναι πολύ πιο διασκεδαστική. Αν θέλετε να καθίσετε σε μια καρέκλα που σχεδιάσατε, δεν υπάρχει τίποτα που να σας σταματά, απλώς θυμηθείτε να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ισχυρή για να σας στηρίξει.

Πως δουλεύει

Όπως και με τα εργαλεία γραφικών 3D, κατασκευάζουμε αντικείμενα κατασκευασμένα από σημεία σε χώρο 3D που ονομάζονται κορυφές. Αυτές οι κορυφές μπορούν να συνδεθούν για να δημιουργήσουν ένα πλεονέκτημα. Οι άκρες που σχηματίζουν έναν βρόχο δημιουργούν ένα επίπεδο και τα επίπεδα αποτελούν τις επιφάνειες των αντικειμένων.

Δεν απαιτούνται πολλές λειτουργίες κοινές στα εργαλεία γραφικών 3D όταν εστιάζετε στην εκτύπωση. Η κινούμενη εικόνα είναι έξω. Η απόδοση πρέπει απλώς να σας δείξει τι είναι, δεν υπάρχει λόγος για φανταχτερούς φωτισμούς ή χάρτες.

Οι υψηλοί αριθμοί πολυγώνων θα υπερβαίνουν τις δυνατότητες των περισσότερων εκτυπωτών 3D και θα θέλετε να εστιάσετε σε μεμονωμένα αντικείμενα και όχι σε μεγάλες σκηνές.

BlenderCyberDude

Ωστόσο, υπάρχει κάποια διασταύρωση μεταξύ αυτών των εργαλείων και του λογισμικού τρισδιάστατων γραφικών, το οποίο εξετάσαμε σε ένα προηγούμενο άρθρο. Η διαφορά με την τρισδιάστατη μοντελοποίηση είναι ότι υπάρχουν πολλοί περιορισμοί σε αυτό που μπορείτε να κάνετε. Τα πράγματα που μπορείτε να δημιουργήσετε στην οθόνη δεν είναι πάντα δυνατά στον πραγματικό κόσμο.

Η εκτύπωση μπορεί να είναι αργή και δεν είναι δωρεάν. Τα υλικά κοστίζουν χρήματα. Για να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα εκτυπώνονται σωστά, θα πρέπει να περιορίσετε την πολυπλοκότητα αυτού που δημιουργείτε. Τούτου λεχθέντος, αυτό που θέλουμε είναι απλά, σαφή εργαλεία που μας επιτρέπουν να μοντελοποιήσουμε με τρόπο που να αντικατοπτρίζει πραγματικούς περιορισμούς στον κόσμο.

Τι μπορείτε να εκτυπώσετε

Οι εκτυπωτές 3D ποικίλλουν στις δυνατότητές τους, αλλά τα απλούστερα αντικείμενα είναι γενικά καλύτερα. Ορισμένοι εκτυπωτές ενδέχεται να έχουν πρόβλημα με μικρές λεπτομέρειες ή περίτεχνες καμπύλες.

Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τη βαρύτητα και τη δύναμη. Ένα πολυώροφο κτίριο που υποστηρίζεται από μία στήλη μπλοκ που φτιάξατε στο Minecraft δεν θα λειτουργούσε στην πραγματική ζωή και πιθανότατα θα ανατραπεί και σε μικρή κλίμακα, οπότε πρέπει να σκεφτείτε περισσότερα από το πώς φαίνεται στην οθόνη.

Υπάρχει δοκιμή και σφάλμα με εκτυπωτές 3D, καθώς ο καθένας μπορεί να είναι διαφορετικός. Τα υλικά εκτύπωσης μπορούν επίσης να κάνουν μεγάλη διαφορά. Υπάρχουν πολλά μέταλλα, πλαστικά και άλλα για να διαλέξετε και διαφέρουν ως προς την ακαμψία, την αντοχή, την εμφάνιση και το κόστος. Μερικά είναι κατάλληλα για κινούμενα μέρη, μερικά όχι.

Η επιλογή του υλικού σας θα καθορίσει επίσης το επίπεδο λεπτομέρειας που μπορείτε να εργαστείτε. Το πάχος του τοιχώματος αναφέρεται στην ελάχιστη απόσταση μεταξύ των επιφανειών τμημάτων του μοντέλου και συνήθως θα κυμαίνεται μεταξύ 1-3 mm, αλλά μπορεί να είναι χαμηλότερο αν είστε τυχεροί αρκετά για να δουλέψετε με χρυσό, ασήμι ή τιτάνιο.

Το κόστος της 3D εκτύπωσης

Όσον αφορά το κόστος υλικού, τα φθηνότερα υλικά όπως το νήμα πολυγαλακτικού οξέος ή το νήμα ABS είναι διαθέσιμα για περίπου 25 $ ανά κιλό. Το νήμα νάιλον και το πολυανθρακικό θα κοστίσει πλησιέστερα στα 100 $ ανά κιλό και τα ακριβά μέταλλα θα σας κοστίσουν ένα χέρι και ένα πόδι.

Συνήθως υπάρχει σπατάλη υλικού κατά την εκτύπωση, συχνά πολύ, και δεν μπορείτε να ανακυκλώσετε τα απόβλητα ή τις δημιουργίες σας.

Οι ίδιοι οι εκτυπωτές κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες δολάρια έως περίπου 1.500 $ για μοντέλα καταναλωτών. Εάν είστε πραγματικά σοβαροί, είναι δυνατόν να ξοδέψετε πάνω από 10.000 $. Αυτά τα μοντέλα σας επιτρέπουν να εκτυπώσετε ανταλλακτικά με διαστάσεις 1 μέτρου και άνω. Τα φθηνότερα μοντέλα τυπώνουν συνήθως σε διαστάσεις κάτω των 30 εκατοστών.

Εάν δεν διαθέτετε εκτυπωτή, μπορείτε να δημιουργήσετε μοντέλα καθώς υπάρχουν υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να τους στείλετε αρχεία τρισδιάστατων αντικειμένων και να κάνετε την εκτύπωση για εσάς. Υπηρεσίες, όπως το Sculpteo, δέχονται αρχεία σε πολλές διαφορετικές μορφές και θα αποστέλλουν τα μοντέλα σας οπουδήποτε στον κόσμο.

Μπορείτε ακόμη και να κερδίσετε χρήματα χωρίς να έχετε εκτυπωτή. Υπάρχουν ιστότοποι όπου μπορείτε να πουλήσετε τα τρισδιάστατα σχέδιά σας, καθώς και υπηρεσίες που θα εκτυπώσουν μοντέλα από τα σχέδιά σας και θα τα πουλήσουν για λογαριασμό σας. Υπηρεσίες όπως το CGTrader και το Shapeways αξίζει να εξεταστούν αν ελπίζετε να κερδίσετε μερικά επιπλέον χρήματα με τις δεξιότητές σας.

Τα καλύτερα εργαλεία εκτύπωσης 3D

Ένα εργαλείο 3D πρέπει να εξαχθεί στη μορφή STL που χρησιμοποιείται από εκτυπωτές για εκτύπωση. Η μετατροπή αρχείων STL σε και από άλλες μορφές θα είναι χρήσιμη, καθώς και η προσαρμογή μοντέλων για την επίλυση προβλημάτων εκτύπωσης. Οι επιδιορθώσεις περιλαμβάνουν τον εντοπισμό πότε ένα μοντέλο δεν έχει πολλαπλές άκρες ή άλλες δυνατότητες που μπορούν να εμφανίζονται σε έναν υπολογιστή, αλλά δεν λειτουργούν στην πραγματικότητα. Η ικανότητα απλοποίησης της γεωμετρίας είναι επίσης ένα πλεονέκτημα.

Η δυνατότητα μέτρησης τρισδιάστατων αντικειμένων είναι επίσης βολική, καθώς μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα αντικείμενα που δημιουργείτε είναι στην κλίμακα που χρειάζεστε ή ακόμη και να αναδημιουργήσετε αντικείμενα που έχετε ήδη, ώστε να μπορούν να τροποποιηθούν στο εργαλείο σχεδίασης. Οι πραγματικές μετρήσεις του κόσμου είναι χρήσιμες και για τους σχεδιαστές επίπλων ή εργαλείων.

Εκτός από τη χρήση λογισμικού για το σχεδιασμό των μοντέλων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες και άλλα εργαλεία για να βεβαιωθείτε ότι μπορούν να εκτυπώσουν. Το MakePrintable, για παράδειγμα, θα αναλύσει τα μοντέλα σας για να ελέγξει εάν λειτουργούν και μπορούν να εκτυπώσουν σωστά.

Υπάρχουν επίσης εργαλεία όπως το MeshLab, τα οποία μπορούν να μετατρέψουν αντικείμενα μεταξύ μορφών και να τα εξαγάγουν σε STL αφού διορθώσουν το πλέγμα σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι εκτυπώσιμα.

Για αυτό το άρθρο, θέλουμε τα εργαλεία μας να είναι δωρεάν ή να έχουν μια δωρεάν δοκιμή. Το φθηνό είναι καλύτερο, γιατί δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία εδώ. Αναζητούμε ενέργεια, καθώς και προγράμματα που μπορούν να μας βοηθήσουν να παρουσιάσουμε εύκολα τις ιδέες μας στην οθόνη και να αποφύγουμε να μην κάνουμε κάτι που ο εκτυπωτής μας δεν μπορεί να χειριστεί.

1. Φτερά 3D

Το Wings 3D είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εργαλείο διαθέσιμο για Windows, Mac και Linux. Η χρήση του είναι απλή. Μπορείτε να προσθέσετε αντικείμενα κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας από ένα μενού πρωτόγονων, το οποίο περιλαμβάνει το συνηθισμένο σύνολο τακτικών πολυγώνων 3D. Διαθέτει επίσης πρόσθετα, όπως μια σπείρα και τον κόμβο torus, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν δύσκολα για τους περισσότερους εκτυπωτές.

Επιφάνεια εργασίας Wings

Ο χειρισμός αντικειμένων είναι απλός. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τεσσάρων λειτουργιών, οι οποίες σας επιτρέπουν να ελέγχετε ολόκληρα αντικείμενα, πρόσωπα, άκρα ή κορυφές. Όλοι έχουν χρήσεις και σας επιτρέπουν να χειρίζεστε μοντέλα με διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να κάνετε εξώθηση, λοξότμηση και συγκόλληση. Υπάρχει επίσης ένας εικονικός καθρέφτης για να διατηρούνται τα μοντέλα συμμετρικά.

Η οθόνη μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ μιας προοπτικής άποψης ή μιας ορθογραφικής προβολής, η οποία είναι βολική αν εργάζεστε από ένα σχεδιάγραμμα. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές συνήθιζαν να εργάζονται έτσι θα εκτιμήσουν το χαρακτηριστικό.

Χρησιμοποιώντας το Wings 3D

Το Wings 3D UI είναι απλό, αλλά απλό. Το κείμενο στην οθόνη εξηγεί το αποτέλεσμα του πατήματος των κουμπιών και των πλήκτρων του ποντικιού κατά τη διάρκεια της τρέχουσας λειτουργίας. Αυτό καθιστά εύκολη την εξερεύνηση καθώς πηγαίνετε και σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να θυμάστε τα πάντα ενώ γνωρίζετε το δρόμο σας.

Η έλλειψη πολυπλοκότητας του καθιστά εύκολο να αντιμετωπιστεί. Η εργασία με τις βασικές λειτουργίες χειρισμού 3D είναι ευκολότερη όταν δεν μπορείτε να αποσπάσετε την προσοχή σας. Τα κουμπιά στην οθόνη είναι διαισθητικά και μεταφέρουν τις λειτουργίες τους καλά.

WingsRobot

Το Wings 3D είναι απλό, αλλά κάνει τη δουλειά. Είναι σε εξέλιξη για 17 χρόνια και η εστίασή του στα βασικά της μοντελοποίησης έχει οδηγήσει σε ένα εξαιρετικό και εύχρηστο εργαλείο. Δεν είναι φουσκωμένο σε σύγκριση με άλλους, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για όσους θέλουν να δημιουργήσουν απλά, εκτυπώσιμα αντικείμενα.

Η εστίαση στην απλή γεωμετρία χαμηλού πολυγώνου είναι ιδανική για τρισδιάστατη εκτύπωση. Το Wings 3D δεν έχει μερικά κουδούνια και σφυρίγματα, αλλά είναι λιγότερο σχετικά όταν εστιάζετε στην εκτύπωση. Το έχουμε εξετάσει στο παρελθόν στα καλύτερα εργαλεία γραφικών 3D.

Πτέρυγα

Εξάγει επίσης στην απαιτούμενη μορφή .stl. Τα μοντέλα του βασίζονται σε κλειστό πλέγμα και δεν θα σας αφήσουν να δημιουργήσετε ένα μοντέλο χωρίς πολλαπλές, αρκεί να αποφύγετε τη χρήση της λειτουργίας “τρύπα”. Αυτό θα πρέπει να διατηρεί τον πολύτιμο εκτυπωτή σας απαλλαγμένο από δυσάρεστα ατυχήματα.

Δεν έχετε πολύ δωρεάν περιεχόμενο εκκίνησης με το Wings 3D, αλλά υπάρχουν διαθέσιμες λήψεις στο διαδίκτυο. Το εργαλείο είναι αρκετά απλό ώστε σύντομα θα μπορείτε να γεμίσετε την κενή περιοχή εκκίνησής σας με κάθε είδους περίεργες και υπέροχες δημιουργίες.

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιώ Wings 3D

Η τεκμηρίωση που περιλαμβάνεται είναι βασική και το ηλεκτρονικό εγχειρίδιο έχει αρκετά κενά. Ευτυχώς, αυτό που υπάρχει είναι σαφές και, σύμφωνα με την απλή αίσθηση του Wings 3D, σας λέει τι πρέπει να ξέρετε. Σας λένε πώς να δημιουργήσετε ένα αντικείμενο 3D χρησιμοποιώντας μια σειρά απλών τεχνικών χειρισμού.

Πίνακας φτερών

Εκτός της τεκμηρίωσης, μπορείτε να βρείτε πολλές οδηγίες στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχει έλλειψη βίντεο στο YouTube που να εξηγεί πώς να δημιουργείτε και να δημιουργείτε διαφορετικούς τύπους μοντέλων.

Το Wings 3D είναι απλό και απλό, αλλά ικανό. Αντί να έχετε εκατοντάδες λειτουργίες, σας επιτρέπει να εκτελείτε εύκολα τις ενέργειες που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε και να τροποποιήσετε ένα αντικείμενο 3D. Το συνιστούμε σε όποιον θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο της εκτύπωσης 3D.

2. Μπλέντερ

Το μπλέντερ είναι ένα άλλο εργαλείο που υπήρχε από τότε που οι αγελάδες επέστρεψαν στο σπίτι. Ξεκίνησε ως έργο κλειστού κώδικα το 1998, αλλά κυκλοφόρησε ως ανοιχτού κώδικα μετά από μια εκστρατεία crowdfunding 100.000 $.

Το Blender είναι δωρεάν και έχει μια πιστή κοινότητα που κάνει αντικείμενα για αυτό, καθώς και βοήθεια και υποστήριξη. Ο ιστότοπος Blend Swap, για παράδειγμα, έχει μια ειδική ενότητα για εκτυπώσιμα αντικείμενα 3D και επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται το έργο τους με άδεια Creative Commons.

BlenderObject

Χρησιμοποιώντας το μπλέντερ

Η διεπαφή χρήστη είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα κουμπιών και επεκτάσιμων τμημάτων, πολλά από τα οποία ενδέχεται να μην αγγίξετε ποτέ. Όσοι τους αρέσει να παίζουν και να εξερευνούν θα βρουν πολλά παιχνίδια, αλλά η πολυπλοκότητα μπορεί να αποτρέψει τους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν γρήγορα βασικές λειτουργίες 3D.

Με σύγχυση, ορισμένα μενού έχουν την ίδια ετικέτα παρά το ότι έχουν διαφορετικά περιεχόμενα. Υπάρχουν πολλά μενού “προβολής” διάσπαρτα γύρω από την προεπιλεγμένη διάταξη, για παράδειγμα. Παρά αυτές τις ασάφειες, το περιβάλλον χρήστη παραμένει αναγνώσιμο και μπορεί να προσαρμοστεί στο περιεχόμενο της καρδιάς σας.

BlenderMonkey

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιείτε μπλέντερ

Ευτυχώς, υπάρχουν διαδικτυακά σεμινάρια για οτιδήποτε σχετίζεται με το Blender και ασχολούνται με τη ρύθμιση και τον εξορθολογισμό του εργαλείου για εκτύπωση 3D. Εδώ βρήκαμε, αν και η προσθήκη που αναφέρεται δεν περιλαμβάνεται στην τελευταία έκδοση. Συνιστούμε να αφαιρέσετε τα παράθυρα που δεν χρειάζεται να διατηρείτε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο ασταθή.

Μόλις μάθετε τις βασικές λειτουργίες, το Blender είναι πολύ διασκεδαστικό στη χρήση και σας επιτρέπει να τραβάτε και να σπρώχνετε αντικείμενα με αυξανόμενη αυτοπεποίθηση. Ενώ μπορείτε να χειριστείτε τις άκρες, τα πρόσωπα και τις κορυφές, όπως και με άλλα προγράμματα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία γλυπτικής για να χειριστείτε το αντικείμενο με έναν πιο διαισθητικό τρόπο που μοιάζει περισσότερο σαν να μαθαίνετε μια καλλιτεχνική δεξιότητα από μια τεχνική.

BlenderOutput

Αν και το λογισμικό δεν διαθέτει ενσωματωμένο σεμινάριο, υπάρχει ένα λεπτομερές ηλεκτρονικό εγχειρίδιο για να συμπληρώσει τα πολλά διαθέσιμα σεμινάρια YouTube.

Τι μπορεί να κάνει το μπλέντερ?

Κοιτάζοντας τι έχουν δημιουργήσει άλλοι άνθρωποι με το Blender, είναι ξεκάθαρο το όριο του ουρανού σε ό, τι μπορείτε να δημιουργήσετε με αυτό.

Το Blender διαθέτει ένα εργαλείο για κάθε περίσταση, πολλά από τα οποία θα είναι υπερβολικά αν κάνετε απλά έπιπλα. Εάν θέλετε να κρατήσετε τα πράγματα γυμνά, ίσως δεν είναι σωστό για εσάς. Είναι υπέροχο αν θέλετε να κάνετε crossover εργασία, ωστόσο, όπως η δημιουργία μιας όμορφης εμφάνισης από κάτι που εκτυπώνετε ή χρησιμοποιείτε εκτυπώσιμα μοντέλα σε μια κινούμενη εικόνα.

Η χρήση των προηγμένων εργαλείων του Blender μπορεί να οδηγήσει σε ένα μοντέλο που δεν θα εκτυπωθεί. Το εργαλείο ανανέωσης θα είναι χρήσιμο αν συμβεί αυτό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να απλοποιήσετε το μοντέλο σας ή να αφαιρέσετε τρύπες που μπορεί να έχουν σχηματιστεί.

Μπλέντερ

Το λογισμικό δεν είναι τέλειο. Διαθέτει τον περίεργο σύνδεσμο που λείπει στην τεκμηρίωση και βρήκαμε συνδέσμους στο εργαλείο που δείχνουν σελίδες χωρίς περιεχόμενο. Αυτά όμως είναι μικρά κουβέντα, καθώς η κοινότητα είναι ενεργή και θα πρέπει να μπορεί να σας βοηθήσει εάν το ζητήσετε.

Το Blender είναι ένα από τα πιο προηγμένα εργαλεία που εξετάζουμε και έχει πολλά να προσφέρει για τρισδιάστατη εκτύπωση, καθώς και για ανάπτυξη παιχνιδιών και κινούμενα σχέδια. Εάν πρέπει να κάνετε περισσότερα από την εκτύπωση, είναι πιθανώς η καλύτερη επιλογή για το εύρος των δυνατοτήτων της. Το θεωρούμε ως ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα δωρεάν εργαλεία. Κατεβάστε το για Windows, Mac ή Linux.

3. 3D Slash

Εμπνευσμένο από τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά δημιουργούν σύνθετα αντικείμενα στο Minecraft, το 3D Slash είναι ένα έργο αγάπης για τον δημιουργό Sylvain Huet. Βασισμένο σε πέτρινη γλυπτική, είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που είναι ιδανική για τρισδιάστατη εκτύπωση.

3dslash-box

Ξεκινάτε με έναν μεγάλο κύβο και το εργαλείο σφυρί επιλεγμένο. Κάνοντας κλικ στον κύβο αφαιρεί μπλοκ από αυτό, επιτρέποντάς σας να το γλυπτό. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του αφαιρεθέντος κύβου και να εργαστείτε σε πιο λεπτά επίπεδα λεπτομέρειας, αν θέλετε. Υπάρχουν επίσης εργαλεία για την αποκατάσταση κύβων, καθώς και για την κατασκευή και την αφαίρεση μεγαλύτερων τμημάτων. Είναι μια διαφορετική προσέγγιση από τα άλλα εργαλεία, αλλά λειτουργεί καλά.

Χρήση 3D Slash: Δημιουργική καταστροφή

Το 3D Slash είναι πολύ διασκεδαστικό στη χρήση. Το σπάσιμο στο μπλοκ σας δεν αφαιρεί απλώς ένα κομμάτι, αλλά κάνει κομμάτια από σπασμένα βράχια να πετούν παντού. Υπάρχει ακόμη και ένας ικανοποιητικός ήχος “dink” για να σας κάνει να νιώσετε σαν να σμιλεύετε σε ένα πραγματικό γλυπτό.

3dslash-εργαλεία

Ο ήχος της συντριβής που συνοδεύει το τρυπάνι θα ικανοποιήσει τον καθένα με μια τάση για εικονική καταστροφή και κάνει το 3D Slash ένα αξιοπρεπές ανακουφιστικό άγχος εκτός από ένα χρήσιμο εργαλείο. Τα παιδιά θα το λατρέψουν, τουλάχιστον, όσο ο φαινομενικά ενήλικος συγγραφέας σας.

Υπάρχουν εργαλεία ζωγραφικής που σας επιτρέπουν να χρωματίζετε ένα μπλοκ κάθε φορά ή να το κόβετε σε ολόκληρες περιοχές ταυτόχρονα, και όλα έχουν τα δικά τους εφέ. Τα κινούμενα σχέδια και τα ηχητικά εφέ μπορεί να ακούγονται ασήμαντα, αλλά κάνουν χρήση του 3D Slash αφής και φέρνουν μια ισχυρή αίσθηση σύνδεσης με την εργασία σας.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να ξεκινήσετε με έναν κύβο. Μπορείτε να δημιουργήσετε τρισδιάστατο κείμενο για να εργαστείτε και να κάνετε chip. Ένα δροσερό χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να εισάγετε μια 2D εικόνα, η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται σε μορφή μπλοκ. Όπως και το 3D Slash, λειτουργεί πολύ καλύτερα από ό, τι θα περίμενε κανείς.

Ένα απλό σκίτσο που σχεδιάσαμε μετατράπηκε εύκολα σε δύο χρώματα, με το ενεργό χρώμα να γίνεται τα μπλοκ. Ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός ιστότοπου ειδήσεων που εισήχθη στο 3D Slash λειτούργησε επίσης καλά, δίνοντάς μας μια τρισδιάστατη απόδοση των πρωτοσέλιδων και, αν και οι εικόνες είναι θολές, ήταν αναγνωρίσιμη ως εφημερίδα.

3dslash-ειδήσεις-ώρες

Μπορείτε ακόμη και να εισαγάγετε τρισδιάστατα αντικείμενα από άλλα εργαλεία. Ωστόσο, είχαμε περιορισμένη επιτυχία προσπαθώντας να εισαγάγουμε το κεφάλι με πολύγωνο από τη Sculptris. Λειτούργησε, αλλά το 3D Slash το μετέτρεψε σε τεράστιο αριθμό τετραγώνων γύρω από το μέγεθος ενός βιοκτόνου Minecraft. Αυτή η δυνατότητα αξίζει να εξερευνήσετε, αλλά θα πρέπει να παίξετε για να δείτε τι λειτουργεί.

3D Slash Free έκδοση

Αν και είναι διαθέσιμη μια δωρεάν έκδοση του 3D Slash, έχει ορισμένους σημαντικούς περιορισμούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο οκτώ χρώματα, για παράδειγμα, αν και αυτό δεν έχει σημασία αν εκτυπώνετε με ένα μονόχρωμο υλικό.

Η δωρεάν έκδοση απαιτεί επίσης εγγραφή που μας οδήγησε σε μερικές δυσάρεστες οθόνες που δεν ήταν καθαρές και θα αφήσουν τα παιδιά, και ενδεχομένως τους δασκάλους τους, ξύνοντας το κεφάλι τους.

3dslash-εγγραφή

Ενοχλητικά, δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε την εργασία σας στη δωρεάν έκδοση, αν και διατηρεί ένα έργο ανοιχτό μεταξύ των περιόδων σύνδεσης. Θα πρέπει να πληρώσετε μερικά δολάρια εάν θέλετε να αποθηκεύσετε έργα ή να τα εκτυπώσετε μέσω ενός αρχείου .stl. Αυτό δεν θα σπάσει την τράπεζα με 2 $ ανά μήνα, αλλά η δωρεάν έκδοση περιέχει πολλά για να σας κρατήσει απασχολημένους.

Διασκεδαστικό και εύκολο στη χρήση, το 3D Slash είναι ένα τέλειο εργαλείο για εκπαιδευτικούς με έναν εκτυπωτή 3D στην τάξη που θέλουν να κάνουν τα παιδιά να δημιουργούν πράγματα για χρήση με αυτό. Οι ενήλικες που θέλουν να παίξουν με ένα απλό, αλλά ευχάριστο, λογισμικό δεν πρέπει να ανοίγουν τη μύτη τους σε αυτό, ούτε.

Η προσέγγιση του 3D Slash είναι ένας ισχυρός και γρήγορος τρόπος δημιουργίας τρισδιάστατων μοντέλων. Είναι ένα θαυμάσιο ιδιοσυγκρασιακό εργαλείο με σακούλες προσωπικότητας και σας προτείνουμε να το ρίξετε μια ματιά.

Το 3D Slash είναι διαθέσιμο για Windows, Mac, Linux και BlackBerry.

4. Sculptris

Το Sculptris, από την Pixologic είναι ένα αδιέξοδο του πιο προηγμένου, και πιο ακριβού, του ZBrush. Ενώ το ZBrush στοχεύει πιο έμπειρους χρήστες, το Sculptris στοχεύει να δώσει στους αρχάριους μια είσοδο στον κόσμο της τρισδιάστατης μοντελοποίησης.

Εκμάθηση Sculptris

Αφού ενοχλήσαμε από τον φρικτό δαίμονα που μας κοιτάζει κατά την εγκατάσταση, ανοίξαμε το εγχειρίδιο .pdf για να βρούμε τι έμοιαζε με γυμνό θύμα δολοφονίας. Μόλις ξεπεράσαμε το σοκ, βρήκαμε ένα εξαιρετικό εγχειρίδιο 47 σελίδων που χρησιμεύει ως ένας εξαιρετικός οδηγός για το Sculptris και την τρισδιάστατη μοντελοποίηση στο σύνολό της.

γλυπτική-δαίμονας

Μεγαλύτερο από ένα σεμινάριο με γυμνά οστά, το εγχειρίδιο είναι αρκετά σύντομο για τους αρχάριους για να δουλέψουν μέσα σε μερικές ώρες, αλλά αρκετά μεγάλο για να εξηγήσουν τα πάντα με λεπτομέρεια. Το αξιολογήσαμε ως το καλύτερο από τα εργαλεία που εξετάσαμε όσον αφορά την τεκμηρίωση.

Ενώ τα περισσότερα εργαλεία ξεκινούν με μια οθόνη επιλογών που ακολουθείται από ένα κενό πλέγμα που σας υποχρεώνει να κάνετε τράτα ανάμεσα σε επιλογές και κουμπιά για να ξεκινήσετε, το Sculptris σας παρουσιάζει μια μεγάλη σφαίρα στο κέντρο της οθόνης και κείμενο καθοδήγησης προς τα δεξιά. Μερικά κουμπιά και εργαλεία κάθονται διακριτικά πάνω αριστερά.

Χρησιμοποιώντας το Sculptris

Η διάταξη είναι ευανάγνωστη, κομψή και προσφέρει πολλά να εργαστείτε χωρίς να είναι γεμάτη ή εκφοβιστικά. Δεν υπάρχουν περίπλοκα μενού για πλοήγηση.

Κάνοντας κλικ στη σφαίρα αυξάνεται ο όγκος όπου κι αν κάνετε κλικ, επιτρέποντάς σας να αρχίσετε να δημιουργείτε ένα αντικείμενο με πολύπλοκη γεωμετρία. Το δεξί κλικ περιστρέφει το μοντέλο σας.

Η είσοδος αντικατοπτρίζεται, επομένως η αρχική ρύθμιση διευκολύνει την προσθήκη ματιών, μύτης και στόματος στη σφαίρα σας και σύντομα θα αποκτήσετε κάτι που μοιάζει με πρόσωπο. Εντάξει, οι αρχικές μας προσπάθειες έμοιαζαν με την άσχημη αδερφή του υπολοχαγού Worf, αλλά είναι αξιοσημείωτο πόσο εύκολο είναι να παράγουμε κάτι αρκετά περίπλοκο.

Το Sculptris προσαρμόζει την πολυπλοκότητα του αντικειμένου σας καθώς εργάζεστε σε αυτό, προσθέτοντας πολύγωνα ανάλογα με τις ανάγκες, έτσι ώστε η γωνιακή αίσθηση πολλών τρισδιάστατων εργαλείων να μην είναι τόσο πολύ εδώ. Η χρήση του μοιάζει περισσότερο με χύτευση πηλού.

Οι πολλές λειτουργίες που μπορείτε να εκτελέσετε στο μοντέλο σας είναι αρκετά δυναμικές. Το μοντέλο δεν αλλάζει μόνο μία κορυφή ή μια γωνία κάθε φορά, αλλά όλα γύρω από τα σημεία όπου κάνετε κλικ προσαρμόζονται καθώς κάνετε αλλαγές. Αισθάνεται πιο οργανικό από τον καθαρό χειρισμό με βάση την κορυφή που βρήκαμε αλλού.

γλυπτική-μέταλλο-άντρας

Υπάρχουν ράβδοι μεγέθους και αντοχής για κάθε εργαλείο και μερικές άλλες επιλογές, αλλά είναι σαφείς και εύκολο να καταλάβουμε. Σπάνια θεωρείτε ότι χρειάζεται να αναζητήσετε τι κάνει κάτι στο εγχειρίδιο.

Βασικά, το χάσμα μεταξύ πρόθεσης και δράσης είναι μικρό. Εάν θέλετε να χειριστείτε το μοντέλο σας με έναν συγκεκριμένο τρόπο, συνήθως μπορείτε να το κάνετε. Μπορεί να χρειαστεί κάποιος πειραματισμός και κάποια χρήση της δυνατότητας αναίρεσης, αλλά μπορείτε να μεταφράσετε τις ιδέες σας στην οθόνη.

Χρειάζεται λίγος χρόνος για να καταλάβουμε τα διαφορετικά εργαλεία, αλλά δεν υπάρχουν τόσα πολλά και μπορούν να τα καταλάβουν με μερικά κλικ του ποντικιού.

Εκτύπωση με Sculptris

Ενώ η ροή εργασιών της είναι ιδανική για τη δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων για εκτύπωση, ένα μεγάλο πρόβλημα με το Sculptris είναι ότι δεν εξάγει στη μορφή .stl έξω από το κουτί. Ωστόσο, η μορφή .obj μπορεί να μετατραπεί σε .stl με άλλα εργαλεία και υπηρεσίες, οπότε δεν πρόκειται για διακοπή συμφωνίας, αλλά θα προσθέσει ένα επιπλέον βήμα στη ροή εργασίας σας εάν κάνετε τη δική σας εκτύπωση.

γλυπτική κεφαλή

Όταν πρόκειται για την κατασκευή ενός επίπλου με κουτιά με πλευρές συγκεκριμένου μήκους ή οτιδήποτε άλλο έχει ευθείες άκρες, το Sculptris δεν είναι το καλύτερο εργαλείο. Ωστόσο, για οτιδήποτε οργανικό, είναι μια αποκάλυψη. Ενώ η ικανότητα και η πρακτική θα φέρουν σίγουρα ανταμοιβές, τα εργαλεία είναι αρκετά διαισθητικά για οποιονδήποτε με καλλιτεχνική ικανότητα να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα αμέσως.

Περιλαμβάνει μερικά αντικείμενα εκκίνησης για να παίξετε, συμπεριλαμβανομένου ενός κεφαλιού και ανθρωποειδούς σχήματος. Υπάρχουν πολλά υλικά προς χρήση, τα οποία φαίνονται καλά και θα σας βοηθήσουν να αναδημιουργήσετε την όψη οποιουδήποτε υλικού χρησιμοποιείτε για να εκτυπώσετε.

γλυπτά-υλικά

Απλό στη χρήση και προσανατολισμένο στην εκπαίδευση, το Sculptris είναι ένα φανταστικό εργαλείο για τη μάθηση και τη δημιουργία αντικειμένων. Εάν θέλετε κάτι απλό, είναι πιο ολισθηρό και φιλικότερο από το Wings 3D, αν και η βιολογική εμφάνιση μπορεί να είναι πιο δύσκολη για τον εκτυπωτή σας.

Το Sculptris είναι δωρεάν και διαθέσιμο για Windows και Mac.

5. SketchUp

Το SketchUp επικεντρώνεται στη δημιουργία μεγαλύτερων σκηνών, όπως διαρρύθμισης δωματίου ή εξωτερικών σχεδίων, παρά μεμονωμένων μοντέλων.

Έρχεται σε μια επαγγελματική έκδοση για 695 $, η οποία έχει μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση και μια δωρεάν έκδοση με βάση το πρόγραμμα περιήγησης, την οποία εξετάζουμε. Η έκδοση του προγράμματος περιήγησης έχει περιορισμένες επιλογές εξαγωγής, αλλά σας επιτρέπει να κάνετε εξαγωγή σε μορφή .stl.

σκίτσο-διαμέρισμα

Το πρώτο πράγμα που είδαμε μετά την εγγραφή ήταν ένα αναδυόμενο παράθυρο που μας είπε ότι υπήρχε πρόβλημα με την υποστήριξη αποθήκευσης του προγράμματος περιήγησής μας. Αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε, αλλά συνεχίσαμε. Η αρχική περιοδεία μας είχε κάνει κλικ σε μερικές οθόνες με επισημασμένα βέλη που δείχνουν τα κουμπιά και, στη συνέχεια, κάνουμε μια υποχρεωτική συμφωνία για τους όρους παροχής υπηρεσιών.

Μετά από αυτό, βρεθήκαμε σε ένα ασυνήθιστο σημείο εκκίνησης. Αντί για κύβο ή σφαίρα, το SketchUp μας παρουσίασε έναν απρόσωπο, γενειοφόρο άνδρα. Αυτή είναι μια έξυπνη ιδέα. Το SketchUp είναι ιδανικό για την κατασκευή αντικειμένων πραγματικού κόσμου και ο προαναφερθείς κύριος παρέχει έναν οδηγό για την κλίμακα με μια ματιά.

σκίτσο-νωρίς

Εκμάθηση Sketchup

Η διεπαφή χρήστη φαίνεται ωραία, αλλά δεν είναι διαισθητική. Καταφέραμε να σχεδιάσουμε ένα τετράγωνο αρκετά εύκολα με τα εργαλεία σχεδίασης, αλλά επιλέγοντας το εργαλείο πλήρωσης και κάνοντας κλικ μέσα στο σχήμα μας δεν έκανε τίποτα. Έπρεπε να καταφύγουμε στο εγχειρίδιο.

Δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει. Τα εκπαιδευτικά βίντεο είναι η σειρά της ημέρας εδώ. Ευτυχώς, ανακαλύψαμε το χρήσιμο παράθυρο εκπαιδευτή, το οποίο σας δίνει μια λίστα με τις λειτουργίες που μπορούν να ολοκληρωθούν χρησιμοποιώντας το εργαλείο που έχετε επιλέξει.

Κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Η διαδικτυακή έκδοση πρέπει να φορτώνει κάθε σελίδα, γεγονός που την κάνει να αισθάνεται λίγο αδέξια, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας καλός τρόπος για να μάθετε.

Χρησιμοποιώντας το Sketchup

Μόλις καταλάβαμε τα βασικά, βρήκαμε πολλά να μας αρέσουν το SketchUp. Για παράδειγμα, ορθογώνια και άλλα σχήματα 2D μπορούν εύκολα να σχεδιαστούν στον παρεχόμενο χώρο 3D. Στη συνέχεια μπορούν να τραβηχτούν και να τεντωθούν σε τρισδιάστατα σχήματα.

σκίτσο-μπλοκ

Είναι εύκολο να σχεδιάσετε μερικά ορθογώνια και, στη συνέχεια, να τα τραβήξετε σε ένα σύνολο ουρανοξυστών, σε ένα κτίριο ή τοίχους για ένα δωμάτιο. Η δημιουργία δωματίου ή εξωτερικού χώρου δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

Έχετε επίσης στη διάθεσή σας πολλά εργαλεία μέτρησης, οπότε αν χρειάζεστε ακρίβεια, αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για χρήση. Ο γενειοφόρος κύριος που στέκεται στο χώρο εργασίας αποδεικνύει μια εξαιρετική αναφορά για το μέγεθος και δείχνει τη δύναμη του SketchUp – δημιουργώντας αντικείμενα πραγματικού κόσμου – που το καθιστούν ιδανικό για εκτύπωση 3D.

Η μετακίνηση και η μεγέθυνση είναι απλή. Η περιστροφή της προβολής με το μεσαίο κουμπί του ποντικιού είναι ωραία και ομαλή, αλλά η κίνηση με το εργαλείο βάδισης αισθάνεται αδέξια. Η μετάβαση στο εργαλείο pan μας έδωσε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Υπάρχουν πολλές υφές που μπορούν να εφαρμοστούν σε επιφάνειες αντικειμένων ώστε να φαίνονται σωστά χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε πολλές λεπτομέρειες 3D. Ως ωραία πινελιά, υπάρχει μια κατηγορία υφών αφιερωμένη σε υλικά εκτύπωσης 3D, ώστε να μπορείτε να κάνετε τα πράγματα να φαίνονται πώς θα είναι μετά την εκτύπωσή τους.

σκίτσο-υφές

Είναι ένα καλό, γρήγορο εργαλείο για το σχεδιασμό και τον σχεδιασμό που ταιριάζει στην εκτύπωση 3D, αν και η εστίασή του σε μεγαλύτερα αντικείμενα δεν είναι ιδανική εκτός εάν έχετε πρόσβαση σε έναν μεγάλο, ακριβό εκτυπωτή.

Τελικές σκέψεις

Αν και η εκτύπωση 3D είναι ένας νέος τομέας, υπάρχουν ήδη πολλές εξαιρετικές επιλογές λογισμικού για τρισδιάστατους διαμορφωτές. Ενώ αυτά τα εργαλεία έχουν δεξιότητες ανταμοιβής, δεν είναι τόσο δύσκολα στη χρήση όσο νομίζετε. Δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα σας και να βγάζετε τις ιδέες σας στην οθόνη και έξω από τον εκτυπωτή σας.

Κατά την έρευνα για αυτό το άρθρο, εκπλαγούμε από πόσα εργαλεία ήταν διαθέσιμα πέρα ​​από αυτά που γνωρίζαμε. Πολλά από αυτά είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, με ακμάζουσες κοινότητες να εργάζονται για τη βελτίωσή τους.

Τα εργαλεία που εξετάσαμε διαφέρουν μεταξύ τους και προσφέρουν μια σειρά προσεγγίσεων. Το 3D Slash είναι απλό, αλλά υπάρχει ένα ισχυρό εργαλείο κάτω από το γοητευτικό εξωτερικό του. Το συνιστούμε σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να φτιάξουν απλά γλυπτά με βάση το μπλοκ και ως εργαλείο διδασκαλίας για παιδιά.

Το σωστό εργαλείο για την εργασία

Το Wings 3D είναι απλό και απλό για τη γεωμετρία του κτιρίου. Είναι εύκολο στη χρήση και είναι ιδανικό για κατασκευή μοντέλων κατάλληλων για εκτύπωση 3D.

Το Sculptris είναι διαισθητικό, καλλιτεχνικό και κάνει τη δημιουργία σύνθετων μοντέλων όσο πιο εύκολη μπορεί. Το συνιστούμε για όσους θέλουν να φτιάξουν περισσότερα βιολογικά μοντέλα, όπως πρόσωπα ή πλάσματα.

Το Blender περιέχει πληθώρα εργαλείων, ενώ δεν είναι υπερβολικά δύσκολο. Είναι ένα πολύπλευρο και ισχυρό λογισμικό με πολλά να προσφέρει και την πιο περίπλοκη προσφορά εδώ.

Το SketchUp είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για γρήγορη κοροϊδία μεγάλων σκηνών και για το σχεδιασμό λειτουργικών αντικειμένων. Έχει επίσης εξαιρετικές δυνατότητες για μοντέλα.

σκίτσο-σπίτι

Αν και τα εργαλεία εδώ είναι ικανά να παράγουν παραγωγή επαγγελματικού επιπέδου, δεν θα αισθανόμασταν άβολα να βάλουμε τίποτα στα χέρια ενός αρχάριου. Για όσους έχουν εμπειρία με ένα από αυτά, είναι αρκετά ξεκάθαρα ότι η δοκιμή ενός άλλου θα σας δώσει έναν νέο τρόπο να κοιτάξετε τα πράγματα και, ίσως, ένα χρήσιμο εναλλακτικό εργαλείο.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map