Καλύτερο λογισμικό εγγραφής οθόνης

Το λογισμικό εγγραφής οθόνης σας επιτρέπει να τραβήξετε μια καταγραφή της οθόνης σας και να την μοιραστείτε με τον κόσμο. Είτε πρόκειται για μια ροή ενός παιχνιδιού, μια παρουσίαση για ένα γραφείο ή μια διάλεξη βίντεο για φοιτητές, το λογισμικό εγγραφής οθόνης είναι υψίστης σημασίας για το πώς μοιραζόμαστε τώρα πληροφορίες.

Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλα τα κομμάτια ίσα. Ορισμένα έχουν δυσάρεστα υδατογραφήματα ή έλλειψη επιλογών εξαγωγής. Εδώ στο Cloudwards.net, εξετάσαμε το καλύτερο λογισμικό εγγραφής οθόνης για να προσδιορίσουμε ποια συσκευάζει τη μεγαλύτερη ισχύ, για τη χαμηλότερη τιμή, ενώ είναι επίσης εύκολο στη χρήση.

Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τις προτάσεις μας και γιατί επιλέξαμε καθεμία. Αν πρόκειται για ακίνητες εικόνες που ακολουθείτε, διαβάστε το κομμάτι μας στο καλύτερο λογισμικό καταγραφής οθόνης.

Αυτό που κάνει το λογισμικό εγγραφής οθόνης καλό?

Υπάρχει μια τρελή επιλογή επιλογών εγγραφής οθόνης, από δωρεάν λογισμικό έως donationware έως crapware και όλα τα ενδιάμεσα. Το βοτάνισμα σε όλο αυτό μπορεί να είναι μια δουλειά, δεδομένου ότι το λογισμικό προορίζεται για την εκτέλεση μιας εργασίας αλλά συχνά εκτελεί πολλές άλλες.

Αυτό εξετάσαμε για πρώτη φορά, ότι το λογισμικό θα μπορούσε να είναι αυτόνομο χωρίς επιπλέον δυνατότητες. Για παράδειγμα, πολλοί προσθέτουν επεξεργαστές βίντεο στην καλύτερη περίπτωση, με διεπαφές που μοιάζουν με το MS Paint περισσότερο από το Premiere. Παρόλο που θα σας δώσουμε μερικές επιλογές σε αυτήν τη λίστα που περιλαμβάνουν προγράμματα επεξεργασίας βίντεο, καθένας από αυτούς μπορεί να αποδώσει από μόνος του.

Στη συνέχεια, εξετάσαμε το κόστος. Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι συχνά απλά ένα άλλο εργαλείο, δεν πρέπει να συνοδεύονται από πολύ μεγάλη τιμή, ειδικά για λειτουργίες που δεν είναι ιδανικές. Κοιτάξαμε λογισμικό που είτε είχε δωρεάν έκδοση ή ήταν πολύ φθηνό, προσπαθώντας να παρακάμψουμε τις επιλογές με υπερβολικό ποσό πακέτων bloatware.

Ενώ οι συντάκτες βίντεο δεν πρόσθεσαν πολλά στις βαθμολογίες, εξετάσαμε τις συμπεριλαμβανόμενες λειτουργίες με κάθε λογισμικό. Ήταν κυρίως χαρακτηριστικά που βοήθησαν κατά την ηχογράφηση και όχι στο post. Για παράδειγμα, η δυνατότητα προσθήκης επικαλύψεων ή εγγραφής εικόνας-σε-εικόνα κατατάσσεται σε υψηλή θέση μεταξύ των εκτιμήσεών μας.

Τελευταία, εξετάσαμε τη χρηστικότητα. Η ικανότητα να ανοίξετε το λογισμικό και να ξεκινήσετε την γρήγορη εγγραφή ήταν σημαντική, χωρίς να απαιτείται εκτεταμένη ρύθμιση για να έχετε την επιθυμητή εμφάνιση. Ίσως χρειαστεί να πάτε σε βάθος για να ξεκλειδώσετε την πλήρη ισχύ, αλλά η χρηστικότητα βάσης είναι ακόμα απλή.

Camtasia

Το Camtasia είναι το πιο ακριβό λογισμικό σε αυτήν τη λίστα, αλλά είναι επίσης το καλύτερο. Αυτή είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο είναι αρκετά καλό, επιτρέποντάς σας να τραβήξετε πολλά κομμάτια ήχου και βίντεο και να τα συνδυάσετε σε ένα σημείο.

Αυτό που κάνει την εφαρμογή του να λειτουργεί τόσο καλά είναι ότι τα τμήματα του λογισμικού επεξεργασίας βίντεο και καταγραφής οθόνης βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη. Μόλις μεταβείτε σε λειτουργία εγγραφής οθόνης, το πρόγραμμα επεξεργασίας εξαφανίζεται, οπότε δεν κάνετε ταχυδρόμηση παραθύρων.

Έχετε την επιλογή να εγγράψετε ολόκληρη την οθόνη σας ή μόνο ένα συγκεκριμένο παράθυρο. Αυτό το μικρό χαρακτηριστικό είναι πολύ χρήσιμο. Πάρτε, για παράδειγμα, έναν εκπαιδευτικό που χρειάζεται να παρακολουθήσει τη λήψη για μια διάλεξη. Θα μπορούσαν να συλλάβουν μέρος της οθόνης τους ενώ είχαν σημειώσεις μαθήματος σε άλλο μέρος.

Αυτό είναι πιθανώς ένα πιθανό σενάριο, καθώς το Camtasia σάς επιτρέπει να αποθέσετε παρουσιάσεις PowerPoint απευθείας στο λογισμικό. Επιλέγετε τις διαφάνειες που θέλετε και τις εισάγει, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε την κάμερα web ή οποιοδήποτε άλλο μέσο από πάνω.

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στο Camtasia, συμπεριλαμβανομένων σχολιασμών, πληκτρολόγησης και εγγραφής ποντικιού και απόδοσης βίντεο 4K. Το λογισμικό είναι ακριβό, αλλά συνοδεύεται από όλα όσα χρειάζεστε για να σας μεταφέρει από την εγγραφή έως την εξαγωγή.

TinyTake

Το TinyTake είναι φθηνότερο και πιο απογυμνωμένο από το Camtasia, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει πολλές δυνατότητες. Η βασική εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν, αλλά μόνο για προσωπική χρήση. Για οποιαδήποτε εμπορική επιχείρηση, θα πρέπει να αγοράσετε μια συνδρομή.

Αρχικά, δεν είμαστε οπαδοί αυτού του μοντέλου, δεδομένου ότι το TinyTake περιορίζει τους χρόνους εγγραφής της οθόνης σας. Ωστόσο, τα σχέδια λειτουργούν πολύ καλά και συνοδεύονται από επιπλέον δυνατότητες όπως το cloud storage για να γλυκανθεί το pot (αν και τίποτα στο πρωτάθλημα των καλύτερων παρόχων αποθήκευσης cloud).

Αυτό το λογισμικό ταιριάζει καλύτερα σε όσους χρειάζονται κάτι γρήγορα χωρίς πολύ χρόνο ή κόπο. Η Camtasia είναι πολύ πιο ισχυρή, αλλά χρειάζεται επίσης αρκετός χρόνος για να μάθει. Αυτό δεν συμβαίνει εδώ. Η διεπαφή είναι απλή, γεγονός που οδηγεί σε περιορισμένο αριθμό επιλογών, αλλά πολύ λιγότερη σύγχυση.

Λόγω των περιορισμένων επιλογών και των ορίων εγγραφής, το TinyTake ταιριάζει με εκείνους που πρέπει να κάνουν πολλά μικρά βίντεο. Σε αντίθεση με την Camtasia όπου κάποιος θα μπορούσε να ηχογραφήσει ένα τετράωρο σεμινάριο, το TinyTake επικεντρώνεται στην εγγραφή κομματιών μεγέθους δαγκώματος τα οποία, θεωρώντας, σημαίνει ότι το όνομα είναι πολύ κατάλληλο.

Πήγαινε να παίξεις

Το GoPlay βρίσκεται ανάμεσα στις δύο πρώτες επιλογές μας όσον αφορά τη δομή και τα χαρακτηριστικά των τιμών. Αυτό το λογισμικό εγγραφής οθόνης επικεντρώνεται κυρίως στο παιχνίδι, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με οποιαδήποτε εφαρμογή. Υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια 3D / OpenGL, καθώς και τίτλους για κινητά, οπότε θα πρέπει να είστε καλυμμένοι.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν τόσες δυνατότητες κατά την εγγραφή. Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε μια περιοχή της οθόνης σας και να καταγράψετε την κάμερα web, αλλά το GoPlay δεν περιλαμβάνει λειτουργίες όπως εγγραφή πληκτρολογίου και σχολιασμούς.

Αυτό που απολαμβάνετε είναι η πλήρης λήψη 4K στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Για τους παίκτες που καταγράφουν το παιχνίδι τους, αυτό είναι τεράστιο, καθώς το YouTube επιτρέπει πλέον το περιεχόμενο 4K60p εγγενώς. Μόλις ολοκληρώσετε την επεξεργασία, μπορείτε επίσης να ανεβάσετε απευθείας στο YouTube αντί να κάνετε εξαγωγή και να περάσετε τη διαδικασία ξεχωριστά.

Ο συντάκτης που περιλαμβάνεται εδώ είναι ο καλύτερος στην λίστα, αλλά όχι τόσο ισχυρός όσο η Camtasia. Μπορείτε να προσθέσετε φίλτρα, μεταβάσεις και ακόμη και να χειριστείτε την ταχύτητα που είναι όλα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, αλλά όχι εκείνα που κάνουν σημαντική διαφορά. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού που κάνει αυτός ο συντάκτης είναι να συγκεντρώσει κλιπ και, για αυτό, δεν μπορεί να κατηγορηθεί.

Το GoPlay προσφέρει μια δωρεάν έκδοση του λογισμικού, αλλά με αυστηρούς περιορισμούς. Μπορείτε να εγγράψετε έως και 10 λεπτά κάθε φορά, στα 720p, με υδατογράφημα. Η πλήρης έκδοση είναι κάτω από 100 $ για μια άδεια ζωής και ακόμη φθηνότερη εάν επιλέγετε ένα ετήσιο σχέδιο, επομένως είναι λογικό να δαγκώσετε τη σφαίρα για αυτό.

XSplit

Ένα άλλο κομμάτι λογισμικού που απευθύνεται σε παίκτες, το XSplit είναι μια ισχυρή εφαρμογή εγγραφής οθόνης που χρησιμοποιεί πολύ έξω από το κοινό-στόχο της. Επικεντρώνεται πολύ περισσότερο στην πλευρά παραγωγής της διαδικασίας και όχι στην πλευρά επεξεργασίας, επομένως προτείνουμε έναν εξωτερικό επεξεργαστή, αν και δεν απαιτείται.

Το ενσωματωμένο λειτουργεί κυρίως για τη σύνδεση ξεχωριστών κλιπ μεταξύ τους. Υπάρχει η δυνατότητα μεταφόρτωσης απευθείας στο YouTube ή στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά δεν θα βρείτε την ευελιξία άλλων εφαρμογών σε αυτήν τη λίστα.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι πρόβλημα, επειδή το XSplit σάς επιτρέπει να κάνετε τόσα πολλά εκ των προτέρων. Μια απλή διεπαφή στρωματοποίησης σάς επιτρέπει να τοποθετείτε επικαλύψεις, λήψη κάμερας και πολλά άλλα στο καρέ πριν χτυπήσετε την εγγραφή. Υπάρχει ακόμη και η επιλογή κατάργησης φόντου πράσινης οθόνης σε μια κάμερα web.

Μπορείτε να κάνετε ακόμη περισσότερα όταν συνδυάζετε το λογισμικό με προσθήκες. Το κατάστημα προσθηκών του XSplit σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τη διεπαφή στις ανάγκες σας και να προσθέσετε νέα στοιχεία σκηνής όπως τα χρειάζεστε. Για παράδειγμα, οι ταινίες Twitch μπορούν να προσθέσουν ένα προσαρμοσμένο αναδυόμενο παράθυρο δωρεάς ή μια κυλιόμενη λίστα συνδρομητών. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες εδώ και ενημερώνεται συνεχώς, ώστε να έχετε πάντα κάτι νέο να δοκιμάσετε.  

Το XSplit στρέφεται προς τους παίκτες, αλλά είναι ένα ικανό λογισμικό και σε άλλους τομείς. Εμφανίζεται πλήρως στο μπροστινό μέρος και δεν έχει λίγο πίσω. Ωστόσο, μερικές φορές είναι καλύτερο να τραβήξετε τη σκηνή εκ των προτέρων αντί να προσπαθήσετε να τη συνδυάσετε αργότερα.

OBS

Το OBS, ή το Open Broadcast Software, ισχύει για το όνομά του. Είναι ένα δωρεάν λογισμικό εγγραφής οθόνης ανοιχτού κώδικα με τόνους επιλογών και πολλά πρόσθετα για εκκίνηση.

Μοιάζει πολύ με το XSplit μείον τον επεξεργαστή βίντεο και την κομψή διεπαφή. Ωστόσο, έχετε τις ίδιες επιλογές για τη δημιουργία της σκηνής σας. Υπάρχουν επιλογές για τοποθέτηση της κάμερας web, προσθήκη στατικών επικαλύψεων και καταγραφή μόνο επιλεγμένων περιοχών της οθόνης σας.

Δεν υπάρχει πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο, αλλά αυτό γιατί δεν χρειάζεστε πραγματικά. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το λογισμικό επικεντρώνεται στη μετάδοση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε αλλαγές σκηνής σε hotkeys για να κάνετε την επιτόπια επεξεργασία..

Αυτό είναι γνωστό ως “λειτουργία στούντιο” και σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση έως και οκτώ πηγών ταυτόχρονα και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους ανάλογα με τις ανάγκες. Οι ζωντανές ροές που χρειάζονται κάμερα και λήψη οθόνης, για παράδειγμα, μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη του OBS για να το επιτύχουν.

Δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε μόνο για μετάδοση. Η απλή εγγραφή οθόνης είναι το κέντρο του OBS και το επιτυγχάνει χωρίς να ρίχνετε πάρα πολλές επιλογές στο πρόσωπό σας. Είναι επίσης εντελώς δωρεάν, επομένως είναι καλύτερο να το κατεβάσετε και να δοκιμάσετε μόνοι σας.

συμπέρασμα

Το λογισμικό εγγραφής οθόνης συχνά μπλοκάρεται από φούσκωμα, αναποτελεσματικό για την εκπλήρωση μιας εργασίας που προορίζεται ή σπάει από έναν περιγραμματικό επεξεργαστή. Αυτά τα κομμάτια λογισμικού σπάνε αυτήν την τάση, ταιριάζουν με λειτουργικούς συντάκτες, διαισθητικές διεπαφές και πολλές δυνατότητες για να σας μεταφέρουν από την εγγραφή έως την εξαγωγή.

Τι λογισμικό κατεβάσατε; Έχετε κάποιες επιλογές που χάσαμε; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me