Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο από το μηδέν: Έξι πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε

Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο για μάρκετινγκ, πωλήσεις ή εξυπηρέτηση πελατών, είναι το ψηφιακό σας showpiece για τους πελάτες και τους επιχειρηματικούς σας συνεργάτες. Οι ιστότοποι έχουν καθιερωθεί στον ψηφιακό μας κόσμο και αποτελούν ένα από τα πιο βασικά εργαλεία μάρκετινγκ και πωλήσεων στο Διαδίκτυο σήμερα.

Σε αυτόν τον οδηγό σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ενός ιστότοπου από το μηδέν, θα ακολουθήσουμε έξι βήματα για τη δημιουργία ενός όμορφου ιστότοπου. Ωστόσο, δεν θα είναι εύκολο, καθώς ένα έργο τόσο τρομακτικό όσο η κατασκευή ενός ιστότοπου απαιτεί κάποια γνώση κωδικοποίησης.

Εφόσον το καλύπτετε, τουλάχιστον εν μέρει, θα σας δώσουμε τις περιοχές που πρέπει να προσέχετε κατά το σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας. Ωστόσο, είναι δύσκολο να δημιουργηθούν ιστότοποι και δεν θα το συνιστούσαμε για όλους.

Πριν μπείτε στις συμβουλές μας, ας μιλήσουμε για την επιλογή της σωστής πλατφόρμας.

Επιλογή πλατφόρμας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δημιουργούς ιστότοπων, συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ή να το δημιουργήσετε μόνοι σας.

Το Wix (διαβάστε την κριτική μας Wix), το Squarespace (διαβάστε την κριτική μας στο Squarespace) και το Weebly (διαβάστε την κριτική μας στο Weebly) είναι από τους καλύτερους κατασκευαστές ιστότοπων και προσφέρουν μια καλή εναλλακτική λύση στην κατασκευή από το μηδέν, ειδικά αν δεν ξέρετε πώς να κωδικοποιήσετε.

συντάκτης wix

Από την άλλη πλευρά, η μη χρήση ενός δημιουργού ιστότοπων έχει πολλά οφέλη. Ίσως δεν σας αρέσουν τα πρότυπα, δεν είστε ικανοποιημένοι με τους χρόνους φόρτωσης ή πιστεύετε ότι η Wix και η εταιρεία είναι πολύ ακριβά. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε ακόμα να βασιστείτε σε συστήματα διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress. Μπορείτε να βρείτε τους τρεις οδηγούς μας για τη χρήση τους παρακάτω.

  • Οδηγός για αρχάριους για τη χρήση του WordPress
  • Ενδιάμεσος οδηγός για τη χρήση του WordPress
  • Προηγμένος οδηγός για τη χρήση του WordPress

Το πρόβλημα με τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου είναι, ωστόσο, ότι απαιτούν χρόνο εκπαίδευσης και προσφέρουν περιορισμένη λειτουργικότητα. Για να μην αναφέρουμε την pluginitis, από την οποία υποφέρει το WordPress. Χωρίς προσθήκες, το WordPress δεν είναι χρήσιμο. Επιπλέον, είστε στο έλεος άλλων προγραμματιστών, επειδή κάθε φορά που κυκλοφορεί μια ενημέρωση, οι λειτουργίες στον ιστότοπό σας ενδέχεται να σταματήσουν να λειτουργούν.

Τούτου λεχθέντος, εάν δεν θέλετε να ασχολείστε με την προώθηση πίξελ και θέλετε να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας, τότε αυτό το άρθρο είναι κατάλληλο για εσάς. Θα σας δείξουμε τις κύριες πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία ενός ιστότοπου από το μηδέν, οπότε ας ξεκινήσουμε.

Απαιτήσεις και προσχέδιο

Ένας καλός μηχανικός λογισμικού ξεκινά πάντα με ένα προσχέδιο. Κάθε σχέδιο πρέπει να αντικατοπτρίζει τις απαιτήσεις που έχετε, οι πελάτες σας και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Για να το κάνετε σωστό, πρέπει να εστιάσετε το σχέδιό σας σε πράγματα όπως χαρακτηριστικά, αξιοπιστία, προσαρμοστικότητα (επειδή οι απαιτήσεις αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου) και ασφάλεια.

Το πιο κρίσιμο είναι η προσαρμοστικότητα, επειδή πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό σας έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να επεκταθεί ή να αλλάξει μετά.

Μια συμβουλή είναι να γράψετε τις απαιτήσεις σε μια λίστα πριν ξεκινήσετε τον προγραμματισμό. Αυτή η λίστα και ένα σκίτσο δομής θα είναι οι φάροι σας και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον δρόμο σας.

Τώρα που γνωρίζετε ποιες απαιτήσεις έχετε για τον ιστότοπό σας, το επόμενο βήμα είναι να λάβετε τεχνολογικές αποφάσεις. Υπάρχουν πολλές γλώσσες προγραμματισμού, με χιλιάδες πλαίσια που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τη ζωή των προγραμματιστών. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, δεν θα μπορείτε να αποφύγετε τη JavaScript και την PHP.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να γνωρίζετε ότι το HTML και το CSS δεν είναι γλώσσες προγραμματισμού, επομένως δεν είστε κωδικοποιητής μόνο επειδή τις γνωρίζετε.

Πρόκειται για γλώσσες σήμανσης που προορίζονται να προσθέσουν περιβάλλον σε άλλες διαδικασίες.

Δομή ιστότοπου

Η δομή του ιστότοπου και η αρχιτεκτονική πληροφοριών είναι σημαντικές πτυχές ενός καλού ιστότοπου. Τώρα, σκεφτείτε πώς θέλετε να πλοηγούνται οι χρήστες και πώς πρέπει να παρουσιάζεται το περιεχόμενο σε αυτούς.

Οι αρχάριοι επιλέγουν συχνά μια διάταξη μίας σελίδας, που σημαίνει έναν ιστότοπο που δεν έχει υποσελίδες. Ο σχεδιασμός είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για απλούς ιστότοπους που έχουν μόνο πληροφορίες για αυτούς. Για πιο σύνθετα, προτείνουμε μια ιδέα πολλών σελίδων. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια απλή σελίδα προορισμού, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Instapage.

Ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε: μια πολύπλοκη πλοήγηση, με πολλές συνδέσεις και υποδομές, οδηγεί σε υψηλότερες απαιτήσεις βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης.

Διεπαφή χρήστη / Εμπειρία χρήστη

Τώρα που έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, ας μιλήσουμε για μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της δημιουργίας ενός ιστότοπου: του σχεδιασμού. Δεν έχει σημασία πόσο φοβερό είναι η βάση δεδομένων σας ή πόσο έξυπνη είναι η δρομολόγηση του διακομιστή σας, ο χρήστης ενδιαφέρεται μόνο για τη διεπαφή χρήστη.

Η καλή χρηστικότητα περιλαμβάνει πολλά μέρη. Πρέπει να εξετάσετε τους χρόνους φόρτωσης, τα χρώματα, τις γραμματοσειρές και ακόμη και την ψυχολογία των χρηστών και να τα εκφράσετε με μια συνεπή και καλά σχεδιασμένη ιδέα. Εάν οι χρόνοι φόρτωσης στον ιστότοπό σας είναι χαμηλοί, διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης των χρόνων φόρτωσης ιστότοπου.

Μια διεπαφή χρήστη είναι σαν αστείο. Αν πρέπει να το εξηγήσετε, δεν είναι τόσο καλό.

Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι εύχρηστος, να φαίνεται καλός και να παρέχει όλες τις δυνατότητες που θέλει ο χρήστης χωρίς να φαίνεται υπερφορτωμένος. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να τα παρουσιάσετε με τον πιο φιλικό προς τον χρήστη τρόπο και να δημιουργείτε πάντα wireframes.

Ανταποκρίσιμος σχεδιασμός

Φανταστείτε να επενδύετε ώρες και ώρες για να δημιουργήσετε έναν όμορφο ιστότοπο. Αφού το ολοκληρώσετε, θέλετε να το δείξετε στον φίλο σας. Το ανοίγει στο smartphone του και λέει, “Λοιπόν, μοιάζει με χάλια.” Αυτό μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικό και μπορεί να συμβεί σε εσάς εάν χτίσετε τον ιστότοπό σας χωρίς να δώσετε προσοχή στον ανταποκρινόμενο σχεδιασμό.

Η πλειονότητα της χρήσης του Διαδικτύου γίνεται μέσω κινητών συσκευών. Ανεξάρτητα από το αν είναι smartphone ή tablet, προτιμούμε να σερφάρετε σε κινητό.

Γι ‘αυτό πρέπει να σκεφτείτε πώς φαίνεται ο ιστότοπός σας σε κινητές συσκευές. Σε τεχνικό επίπεδο, πρέπει να κλιμακώσετε την εικόνα και το μέγεθος της γραμματοσειράς ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης, να προσαρμόσετε τη θέση του στοιχείου και ίσως ακόμη και να αλλάξετε την έννοια της πλοήγησης. Πρακτικά, δημιουργείτε έναν δεύτερο ιστότοπο.

Για να αποφύγετε να ξεκινήσετε με τον Αδάμ και την Εύα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκριτικά πλαίσια. Εκτός από το Bootstrap και το Foundation, υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, άλλοι. Σκεφτείτε προσεκτικά για το πλαίσιο που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Η λανθασμένη επιλογή μπορεί να προκαλέσει πολλή δουλειά αργότερα εάν αλλάξετε γνώμη.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την επιλογή πλαισίων. Είναι επαναχρησιμοποιήσιμα στοιχεία που παρέχουν έναν καλό τρόπο για να προσθέσετε λειτουργίες στην εφαρμογή σας χωρίς να χρειάζεται να τα δημιουργήσετε μόνοι σας. Επιπλέον, δοκιμάζονται και αποδεικνύονται από επαγγελματίες.

Εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το πλαίσιο, υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα με τη χρήση ενός. Ίσως να μην χρειάζεται να ελέγξετε το ίδιο το πλαίσιο, αλλά θα πρέπει να δείτε πώς συμπεριφέρεται με τον υπόλοιπο κώδικα. Η εφαρμογή ενός πλαισίου μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε σφάλματα και σφάλματα, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα.

Σφάλματα και δοκιμές

Τα σφάλματα ή αυτό που οι προγραμματιστές ονομάζουμε “μη τεκμηριωμένες λειτουργίες” είναι σφάλματα που προκύπτουν όταν η εφαρμογή δεν κάνει αυτό που θέλετε. Ο λόγος για τον οποίο παρουσιάζεται το σφάλμα δεν είναι απαραίτητα εσείς ή ο κωδικός που έχετε γράψει. Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι που μπορούν να συμβούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαιτείται πολλή πειθαρχία και αυτοέλεγχος.

Ωστόσο, για να διορθώσετε ένα σφάλμα, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει. Στην ανάπτυξη λογισμικού, χρησιμοποιούμε εργαλεία που διευκολύνουν τον αυτόματο εντοπισμό σφαλμάτων. Εκτός από τους διακομιστές ενοποίησης, όπως η Jenkins, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο για αυτόματες δοκιμές.

Μόλις γράψετε ένα κομμάτι κώδικα, θα πρέπει πάντα να γράφετε και έναν δοκιμαστικό κώδικα, ο οποίος αξιολογεί τη συμπεριφορά της δυνατότητας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι όλες οι λειτουργίες μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη.

Κάθε φορά που προσθέτετε κώδικα που οδηγεί σε σφάλματα, θα παρατηρήσετε τα σφάλματα και ακόμη και τον κώδικα που τα προκάλεσε καθώς οι σχετικές δοκιμές αποτυγχάνουν, κάτι που θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε πιο περίπλοκες, υψηλότερης ποιότητας εφαρμογές.

Φιλοξενία και ασφάλεια

Αφού σχεδιάσετε και δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας, θέλετε να τον τοποθετήσετε στο Διαδίκτυο κάποια στιγμή. Εκτός αν έχετε έναν διακομιστή που βρίσκεται στο υπόγειό σας, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε έναν οικοδεσπότη Ιστού. Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να το φιλοξενείτε μόνοι σας, κάτι που πιθανότατα δεν θα έπρεπε, μπορείτε να δείτε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο φιλοξενίας του δικού σας ιστότοπου.

Ωστόσο, οι πάροχοι φιλοξενίας έχουν πολλά να προσφέρουν. SiteGround (διαβάστε το SiteGround Review) και τα παρόμοια είναι ειδικοί στον τομέα. Εκτός από τη φιλοξενία, παρέχουν πολλές υπηρεσίες ασφαλείας, όπως κρυπτογράφηση SSL / TLS, αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού, τείχη προστασίας και προστασία DDoS. Εάν όλα αυτά ήταν ελληνικά για εσάς, διαβάστε τον οδηγό μας για την ασφάλεια του ιστότοπου.

Το SiteGround είναι μια εξαιρετική επιλογή, αλλά κατατάσσεται δεύτερη στο άρθρο των καλύτερων παρόχων φιλοξενίας ιστοσελίδων. Το HostGator είναι η πρώτη μας επιλογή. Δεν έχει τις μεγαλύτερες ταχύτητες – θα χρειαστείτε το Kinsta για αυτό – αλλά συνοδεύεται από πολλές δυνατότητες και ένα σχέδιο για σχεδόν οποιονδήποτε προϋπολογισμό. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική HostGator.

Η εγκατάσταση, η εγκατάσταση, η φιλοξενία, η εξισορρόπηση φορτίου, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και η αποκατάσταση καταστροφών, τα τείχη προστασίας και η ασφάλεια είναι όλα όσα μπορείτε να λάβετε με μόνο $ 5- $ 10 ανά μήνα.

Τελικές σκέψεις

Όπως μπορείτε να δείτε, η κατασκευή ενός ιστότοπου από την αρχή δεν είναι τόσο εύκολη. Η όλη διαδικασία είναι περίπλοκη, παρόλο που δεν καλύψαμε πολλά σημαντικά μέρη, όπως συμβατότητα μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης, SEO ή επεκτασιμότητα σε αυτόν τον οδηγό.

Ως απλός, θα κάνετε λάθη γρήγορα και θα σπαταλήσετε πολύ χρόνο και χρήμα. Εάν δεν έχετε ακόμη εμπειρία με HTML, CSS και JavaScript, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων ή WordPress με μία από τις επιλογές μας για την καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων για το WordPress.

Δεν δημιουργείτε μόνοι σας ένα αυτοκίνητο αν θέλετε ένα, το αγοράζετε από επαγγελματίες. Πρέπει να κάνετε το ίδιο με τους ιστότοπους. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα από το μηδέν, ωστόσο, κάντε ένα μάθημα σχετικά με την επιστήμη των υπολογιστών ή χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων.

Εξακολουθείτε να δημιουργείτε τον δικό σας ιστότοπο από το μηδέν; Γιατί δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me