Οι καλύτεροι πάροχοι Φιλοξενίας Ιστού: Αποκτήστε το καλύτερο για λιγότερα

Η βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων αναμένεται να αυξηθεί στα 154 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2022 και αυτό δεν είναι χωρίς λόγο. Εκατομμύρια ιστότοποι ανεβαίνουν κάθε μέρα σε σχέδια που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά οι περισσότεροι άνθρωποι.

Πάρτε το Pagely (για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην κριτική μας στο Pagely), για παράδειγμα, το οποίο χρεώνει πάνω από 1000 $ ανά μήνα για σχεδόν όλα τα σχέδια. Ενώ είναι πολύ καλό, η τιμή είναι απλά πολύ υψηλή για πολλούς να πληρώσουν.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε να απομυθοποιήσουμε τον συχνά μπερδεμένο και ακριβό κόσμο της φιλοξενίας ιστού και να σας δώσουμε τα εργαλεία που χρειάζεστε για να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση. Θα μιλήσουμε για το πώς να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα κατά την εγγραφή και να προσφέρουμε τις προτάσεις μας για τη φιλοξενία με τα φθηνά.

Τι είναι το Web Hosting και γιατί το χρειάζομαι?

Η φιλοξενία Ιστού είναι το σύστημα που έχει δημιουργηθεί για την αποθήκευση των δεδομένων του ιστότοπού σας. Οι ιστότοποι διατηρούν δεδομένα όπως εικόνες και κείμενο, και τα web hosting αποθηκεύουν αυτά και τα στέλνουν όποτε κάποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στον ιστότοπό σας.

Είναι βαρετό, σίγουρα, αλλά η κατανόηση του τι κάνει ένας οικοδεσπότης Ιστού θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Ο πλήρης καλύτερος οδηγός φιλοξενίας ιστοσελίδων θα βρει τις λεπτομέρειες, αλλά η κατανόηση αυτού του απλού ορισμού πρέπει να αρκεί προς το παρόν.

Κατά κύριο λόγο, ένας οικοδεσπότης Ιστού ενοικιάζει ιδιοκτησία διαδικτύου. Είστε μισθωτής σε διακομιστή και μπορείτε να πληρώσετε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τον χώρο που χρειάζεστε και πόσο μακριά βρίσκεται αυτή η περιοχή από κάποιον άλλο.

Εταιρείες όπως η Squarespace και η Wix, όπου πολλοί νέοι χρήστες συρρέουν, παίρνουν το όνομα “web hosting” από την εξίσωση, αλλά εξακολουθεί να είναι το ίδιο πράγμα. Αυτές οι εταιρείες σας πωλούν δύο βασικά πράγματα: ένα όνομα τομέα και φιλοξενία ιστοσελίδων. Ενώ μερικές άλλες λειτουργίες συνοδεύονται από αυτό, αυτό είναι κυρίως αυτό που λαμβάνετε.

Μπορείτε, ωστόσο, να το κάνετε μόνοι σας και να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα στη διαδικασία. Αγοράζοντας ένα όνομα τομέα και επιλέγοντας ξεχωριστή φιλοξενία, όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά θα βρείτε ένα πρόγραμμα που να ταιριάζει σωστά.

Επιπλέον, αυτό ανοίγει την επιλογή χρήσης CMS όπως το WordPress. Εάν σκοπεύετε να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή, φροντίστε να δείτε την καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων για το WordPress, καθώς και τους τρεις οδηγούς που σας καθοδηγούν στη χρήση του. 

  • Οδηγός για αρχάριους για τη χρήση του WordPress
  • Ενδιάμεσος οδηγός για τη χρήση του WordPress
  • Προηγμένος οδηγός για τη χρήση του WordPress

Ωστόσο, δεν δημιουργούνται όλα τα σχέδια ισότιμα, τόσο από την άποψη της τεχνολογίας όσο και από το χρήμα, το οποίο οδηγεί όμορφα στην επόμενη ερώτησή μας.

Τι κάνει το Web Hosting φθηνό?

Η πλοήγηση στους διαφορετικούς τύπους φιλοξενίας ιστοσελίδων μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, ειδικά για τους αγοραστές για πρώτη φορά. Οι τιμές δεν φαίνεται να αυξάνονται και οι προδιαγραφές που ακολουθούν δεν έχουν νόημα. Υπάρχει μια μέθοδος για την τρέλα, και γνωρίζοντας πώς λειτουργούν τα σχέδια θα σας εξοικονομήσουν χρήματα.

Ο φθηνότερος τρόπος για να συνδέσετε τον ιστότοπό σας στο διαδίκτυο είναι με κοινόχρηστη φιλοξενία. Αυτή η αρχιτεκτονική παίρνει πολλούς διαφορετικούς χρήστες και τους συγκεντρώνει στον ίδιο διακομιστή, διαδίδοντας τους πόρους μεταξύ του φορτίου.

Ο οικοδεσπότης Ιστού μπορεί να μεγιστοποιήσει τους πόρους του κάνοντας αυτό, μειώνοντας το κόστος και μεταβιβάζοντάς το σε εσάς. Αντί να αγοράσει όλη τη δύναμη ενός διακομιστή και να ελπίζει ότι θα το χρησιμοποιήσετε, όλα θα κινούνται καθώς οι χρήστες το χρειάζονται. Ωστόσο, υπάρχουν μειονεκτήματα.

Οι ταχύτητες και ο χρόνος λειτουργίας παίρνουν σημαντική επιτυχία με την κοινή φιλοξενία, μαζί με ορισμένα ζητήματα ασφαλείας. Ένας κακόβουλος χρήστης, για παράδειγμα, θα μπορούσε να πλημμυρίσει τον διακομιστή με επισκεψιμότητα, να ακινητοποιήσει τους πόρους και τελικά να τον πάρει εκτός σύνδεσης, μαζί με τον ιστότοπό σας.

Τα κοινόχρηστα σχέδια είναι τα πιο φθηνά, αλλά όχι τα μόνα σχέδια που κάνουν τη φιλοξενία ιστοσελίδων φθηνή. Το Cloud hosting συνεχίζει να μειώνεται στο κόστος καθώς μεγαλώνει και τα σχέδια VPS προσφέρουν μια αποκλειστική λύση χωρίς το κόστος.

Παρά το σχέδιο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το μεγαλύτερο κόστος για έναν οικοδεσπότη Ιστού είναι πόροι. Οτιδήποτε τους επιτρέπει να θέσουν περισσότερους χρήστες κάτω από την ίδια ομπρέλα ισχύος θα μειώσει το κόστος. Εάν θέλετε φθηνή φιλοξενία ιστοσελίδων, είναι καλύτερο να αποφύγετε οποιοδήποτε σχέδιο που σας δίνει ένα μεγάλο μέρος των πόρων στον εαυτό σας.

Ωστόσο, μην συγχέετε το φτηνό με δωρεάν. Ενώ υπάρχουν πάροχοι εκεί έξω που θα ανεβάσουν τον ιστότοπό σας για φερμουάρ, τα μειονεκτήματα υπερτερούν κατά πολύ της εξοικονόμησης κόστους. Η δωρεάν φιλοξενία ιστού θα σας μεταφέρει στο διαδίκτυο και μπορεί ακόμη και να σας δώσει έναν τομέα, αλλά δεν είναι εντελώς δωρεάν.

Οι μεγάλες, ενοχλητικές διαφημίσεις είναι η ανησυχία, η κατάληψη του δωρεάν ιστότοπού σας και η απόσπαση της προσοχής από οποιοδήποτε πραγματικό περιεχόμενο σε αυτόν. Ο οικοδεσπότης Ιστού κερδίζει χρήματα από εσάς, αλλά δεν σας επιτρέπει να κάνετε περικοπή.

Για ιστότοπους που θέλουν να αναπτύξουν μια μεγάλη βάση χρηστών, το πρόβλημα είναι προφανές, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα και για προσωπικούς ιστότοπους. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο, ένας δωρεάν οικοδεσπότης Ιστού θα μπορούσε να το φιλοξενήσει, αλλά οποιοσδήποτε επαγγελματίας θα απέρριπτε τη στιγμή που εμφανίστηκε ένα αναδυόμενο παράθυρο σε ένα δείγμα γραφής.

Υπάρχουν άλλα ζητήματα όπως η έλλειψη ελέγχου, η περιορισμένη επιλογή στο όνομα τομέα, η τεχνική υποστήριξη και πολλά άλλα, αλλά το μεγαλύτερο είναι πόσο κοντά είστε σε ένα καλό σχέδιο. Τα περισσότερα κοινόχρηστα πακέτα είναι μόνο λίγα δολάρια το μήνα, το οποίο είναι βασικά δωρεάν και προσφέρουν πολύ περισσότερα.

Επειδή ένας οικοδεσπότης μπορεί να συγκεντρώσει πολλούς χρήστες που πληρώνουν χαμηλή χρέωση, έχετε πρόσβαση σε πλήρες προσωπικό υποστήριξης, επιλογές προσαρμογής, επιλογές δημιουργίας εσόδων και άλλα. Θα έχετε την πλήρη σουίτα υπηρεσιών φιλοξενίας ιστού σε μια τιμή που μπορεί επίσης να είναι δωρεάν.

Καλύτερο για κοινόχρηστο: Bluehost

Για κοινόχρηστη φιλοξενία, δεν μπορείτε να κερδίσετε το Bluehost. Τα σχέδιά της είναι μερικά από τα πιο ολοκληρωμένα στην αγορά, με ανταγωνιστικό σημείο τιμών και πολλά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται.

Αυτό ξεκινά με έναν τομέα. Δεν χρειάζεται να μεταβείτε σε ξεχωριστό καταχωρητή όπως το GoDaddy για να αγοράσετε έναν. Αντ ‘αυτού, το πρώτο έτος είναι στο BlueHost, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στην εκκίνηση του ιστότοπού σας και όχι σε αυτό που πρέπει να αγοράσετε στη συνέχεια.

Ωστόσο, σας παρακαλώ να απομακρυνθείτε από το «βασικό» σχέδιο. Για την τιμή, δεν υπάρχει μεγάλη αξία σε αυτόν λόγω του περιορισμένου αριθμού διευθύνσεων email, χώρου ιστότοπων και υποτομέων. Το πρόγραμμα «prime», το οποίο διαρκεί μόνο δύο δολάρια περισσότερα ανά μήνα, προσφέρει πολλά περισσότερα.

Όλοι οι περιορισμοί καταργούνται, επιτρέποντάς σας να αναπτύξετε και να προσθέσετε ιστότοπους στο σχέδιό σας όπως απαιτείται. Λαμβάνετε το SpamExperts για κακόβουλο λογισμικό, το απόρρητο τομέα για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία και το SiteBackup Pro σε περίπτωση διαγραφής του ιστότοπού σας.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να υπογράψετε μια πολυετή σύμβαση σε οποιοδήποτε κοινόχρηστο πρόγραμμα. Ενώ αυτό το θέμα είναι κοινό στους οικοδεσπότες Ιστού, πολλοί προσφέρουν ένα πρόγραμμα από μήνα σε μήνα σε υψηλότερο ποσοστό.

Αυτό δεν συμβαίνει με το Bluehost, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε οπουδήποτε από ένα έως πέντε χρόνια φιλοξενίας. Ωστόσο, είναι δύσκολο να παραπονεθείς, ειδικά όταν η «πρωταρχική» φιλοξενία τριών ετών κοστίζει μόνο 200 $.

Διαβάστε την κριτική μας στο BlueHost για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον οικοδεσπότη ή δοκιμάστε μόνοι σας με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. 

Καλύτερο για εκκίνηση: iPage

Η φιλοξενία Ιστού δεν γίνεται φθηνότερη από το iPage, όπου τα προγράμματα εκτελούν μόνο μερικά δολάρια το μήνα. Μην αφήσετε αυτό να σας ξεγελάσει. υπάρχουν πολλά που παίρνετε για την τιμή. Το iPage προσφέρει δωρεάν εργαλεία ασφάλειας, μάρκετινγκ και οικοδόμησης για να σας φέρει στο διαδίκτυο και να διασφαλίσετε ότι θα ευδοκιμήσετε όσο είστε εκεί.

Με κάθε σχέδιο, έχετε πρόσβαση στο δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μεταφοράς και απόθεσης. Αυτό το εργαλείο είναι καταπληκτικό για μικρές επιχειρήσεις που δεν θέλουν να συζητήσουν με το WordPress ή το HTML, αλλά χρειάζονται έναν στατικό ιστότοπο που φαίνεται υπέροχος.

Μοιάζει πολύ με το SquareSpace ή το Wix, αλλά πολύ φθηνότερο με πολύ καλύτερες δυνατότητες. Θα λάβετε περισσότερα από 200 $ σε πιστώσεις διαφημίσεων, έναν δωρεάν τομέα και πρόσβαση σε εργαλεία ασφάλειας SiteLock για την αποτροπή κακόβουλου λογισμικού.

Όπως με το Bluehost, μπορείτε να επιλέξετε μόνο πολυετή σχέδια που κυμαίνονται από ένα έως τρία χρόνια. Ωστόσο, η τιμή δεν ανεβαίνει τόσο σημαντικά. Η διαφορά μεταξύ δύο και τριών ετών είναι μόνο ένα επιπλέον δολάριο.

Χάνετε ορισμένα πρόσθετα, όπως πιστοποιητικό SSL και αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά αυτά μπορούν να αγοραστούν στο ταμείο για λίγο επιπλέον. Είναι ένα σταθερό σημείο εισόδου στην φιλοξενία Ιστού με τις φθηνότερες τιμές που έχουμε δει. Μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας στο iPage για να μάθετε περισσότερα ή να το δοκιμάσετε μόνοι σας με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Καλύτερο για WordPress: SiteGround

Βρήκαμε ότι το SiteGround είναι η καλύτερη επιλογή για χρήστες WordPress. Προσφέρει διαχειριζόμενες λύσεις σε ένα κλάσμα του κόστους των ανταγωνιστών της, με πολλές δυνατότητες εκκίνησης.

Για το WordPress, υπάρχουν τρία διαφορετικά σχέδια, καθένα από τα οποία αισθάνεται ισορροπημένο για την τιμή. Το SiteGround συγκρατεί τα σχέδια με τρόπο που παρουσιάζει μια σαφή πορεία ανάπτυξης για ιστότοπους WordPress, προσθέτοντας περισσότερους πόρους καθώς αυξάνεται η επισκεψιμότητα.

Το SiteGround παρέχει δυνατότητες σε αυτά τα σχέδια που διατηρούν άλλοι οικοδεσπότες για υψηλότερες βαθμίδες. Λαμβάνετε διακομιστές με δυνατότητα HTTP / 2, χώρο αποθήκευσης SSD και άλλα. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας συμμορφώνεται με τα πιο πρόσφατα πρωτόκολλα και αποθηκεύεται στον ταχύτερο χώρο αποθήκευσης.

Οι τιμές ξεκινούν από λίγα δολάρια το μήνα με πόρους κατάλληλους για έως 10.000 επισκέπτες. Αυτός δεν είναι ένας σκληρός αριθμός, απλώς μια πρόταση για το πότε μπορεί να είναι ώρα να μεταβείτε σε άλλη βαθμίδα. Το σκαλοπάτι μοντέλο λειτουργεί εξαιρετικά εδώ, παρέχοντας μια σαφή πορεία ανάπτυξης για όσους ξεκινούν στο WordPress.

Διαβάστε την κριτική SiteGround για να μάθετε γιατί πιστεύουμε ότι αυτός ο οικοδεσπότης είναι τόσο καλός ή πηδήξτε στη θέση του οδηγού με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Καλύτερο για το περιβάλλον: GreenGeeks

Το GreenGeeks είναι ένας φιλικός προς το περιβάλλον οικοδεσπότης Ιστού που έχει εξαιρετικά φθηνές τιμές. Αν και το περιβάλλον δεν έχει να κάνει με την εξοικονόμηση χρημάτων, το GreenGeeks είναι τόσο καλό που έπρεπε να το συμπεριλάβουμε ως προσθήκη.

Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό για το GreenGeeks είναι ότι μπορεί να φιλοξενήσει ιστότοπους φθηνά και με αρκετή ισχύ, ενώ ταυτόχρονα δίνει πίσω στο περιβάλλον. Είναι περίεργο να σκεφτούμε, αλλά η βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων θα ξεπεράσει τις αεροπορικές εταιρείες στην περιβαλλοντική ρύπανση έως το 2020.

Το GreenGeeks το καταπολεμά αυτό αγοράζοντας τρεις φορές το ποσό των πιστώσεων αιολικής ενέργειας που καταναλώνει. Ακόμα κι έτσι, οι διακομιστές δεν είναι σε χαμηλή ισχύ. Η GreenGeeks προσφέρει την πλήρη σουίτα λειτουργιών φιλοξενίας ιστοσελίδων με λίγα μόνο δολάρια το μήνα.

Υπάρχουν πολύ λίγα μειονεκτήματα σε αυτό σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές σε αυτήν τη λίστα, με την τεράστια ανοδική τάση της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα. Διαβάστε την αναθεώρηση GreenGeeks για να μάθετε περισσότερα ή δοκιμάστε το μόνοι σας με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Καλύτερο Allround: HostGator

Σε περίπτωση αμφιβολίας, πηγαίνετε με το HostGator. Είναι απλώς ο πιο ποικίλος οικοδεσπότης Ιστού, που φιλοξενεί πλήρως και μεγάλους χρήστες. Ενώ πολλοί κεντρικοί υπολογιστές επικεντρώνονται στο ένα ή το άλλο, το HostGator καλύπτει όλες τις βάσεις του.

Έχετε μερικές διαφορετικές επιλογές όταν κοιτάτε τη φτηνή πλευρά των υπηρεσιών. Υπάρχει κοινή χρήση, φιλοξενία cloud και WordPress. Η κοινόχρηστη φιλοξενία είναι συγκρίσιμη με οποιαδήποτε άλλη επιλογή σε αυτήν τη λίστα σχετικά με την τιμή και τις προδιαγραφές και η φιλοξενία WordPress είναι ισοδύναμη με το SiteGround. Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό είναι η φιλοξενία cloud.

Αυτό διαδίδει τον ιστότοπό σας σε πολλούς διαφορετικούς διακομιστές στο cloud για να βελτιώσει την αξιοπιστία. Το HostGator ηγήθηκε αυτής της μορφής φιλοξενίας Ιστού και είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους για να μπείτε σε αυτό.

Διαθέτει μια λίστα λειτουργιών πλυντηρίου σε όλα τα σχέδια, οπότε φροντίστε να διαβάσετε την κριτική HostGator για να δείτε γιατί πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο. Μπορείτε να δοκιμάσετε να οδηγήσετε την υπηρεσία και για εσάς με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών.

Αξιότιμη αναφορά: Hostinger

Μια νέα προσθήκη στη σειρά μας, το Hostinger είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για φτηνή φιλοξενία ιστοσελίδων. Τα σχέδια είναι φθηνά από τη βρωμιά, με μόλις δύο δολάρια το μήνα. Λαμβάνετε πάρα πολλές δυνατότητες, όπως μια premium σουίτα ασφαλείας και καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας.

Η ασφάλεια είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Το Hostinger περιλαμβάνει προστασία BitNinja σε κάθε διακομιστή. Αυτό το λογισμικό τρίτου μέρους προστατεύει από κακόβουλα προγράμματα, επιθέσεις DDoS και επιθέσεις ωμής βίας. Χρησιμοποιεί επίσης μηχανική εκμάθηση, πράγμα που σημαίνει ότι, εάν ένας διακομιστής έχει επίθεση, οι άλλοι θα ενημερωθούν για την κακόβουλη IP.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά να μου αρέσουν. Το Hostinger είναι ένας από τους πιο φιλικούς προς το χρήστη οικοδεσπότες Ιστού που έχουμε συναντήσει. Ένας καθαρά σχεδιασμένος πίνακας ελέγχου καταφέρνει να σας δώσει αρκετή ισχύ, χωρίς υπερβολικά ανοησίες.

Το συμπεριλαμβανόμενο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων είναι εξίσου εύκολο. Ενώ υπάρχει μια καμπύλη μάθησης για οποιοδήποτε από αυτά τα προγράμματα, το Hostinger καταφέρνει να διευκολύνει τη διαδικασία. Ο κατασκευαστής μπορεί να γίνει αδέξιος καθώς τα σχέδια εμπλέκονται περισσότερο, αλλά αυτό οφείλεται μόνο στο πόσο μπορεί να κάνει.

Το Hostinger είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε web hosting με φθηνά. Παίρνετε μια υπέροχη σουίτα ασφαλείας, καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων και πολύ γρήγορους χρόνους απόκρισης. Ρίξτε μια ματιά στην κριτική Hostinger για να μάθετε περισσότερα ή δοκιμάστε μόνοι σας με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

συμπέρασμα

Η φιλοξενία ιστοσελίδων μπορεί να είναι δαπανηρή, αλλά υπάρχουν πολλές φθηνές επιλογές που προσφέρουν άριστες υπηρεσίες χωρίς υπερβολικό κόστος. Η επιλογή της δωρεάν φιλοξενίας υπάρχει, αλλά είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί πότε αυτοί οι πάροχοι είναι τόσο φθηνοί και προσφέρουν τόσο μεγάλη αξία.

Συντάξαμε ένα άρθρο σχετικά με το πώς να επιλέξετε έναν οικοδεσπότη Ιστού σε περίπτωση που χρειάζεστε λίγες περισσότερες πληροφορίες για την αξιολόγηση της επιλογής σας, οπότε φροντίστε να το ελέγξετε αν χρειάζεστε περισσότερα για να σκεφτείτε. Με ποιον πάροχο πηγαίνετε; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me