Πώς να δημιουργείτε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας βίντεο γρήγορα και αποτελεσματικά

Είτε φωτογραφίζετε σε μια βιντεοκάμερα Sony HD είτε χρησιμοποιείτε το smartphone σας, η εύρεση ενός αποτελεσματικού τρόπου προστασίας του ψηφιακού σας βίντεο πρέπει να περιλαμβάνεται στη λίστα υποχρεώσεων οποιουδήποτε βιντεογράφου, ερασιτέχνη ή επαγγελματία. Είναι εξίσου σημαντικό για όσους διαθέτουν βιβλιοθήκες ψηφιακών ταινιών, είτε αγοράζονται είτε αποκτώνται μέσω torrent.


Ενώ η αποθήκευση στο cloud είναι μια προσέγγιση για τη διατήρηση της ασφάλειας της συλλογής σας, η χρήση αποκλειστικού λογισμικού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ικανών να αυτοματοποιήσει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο είναι μακράν η καλύτερη επιλογή.

Θα μιλήσουμε για το γιατί αυτό είναι σε λίγο. Θα διερευνήσουμε επίσης την πιο κριτική απόφαση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τοπικού έναντι διαδικτύου, πριν επιδείξουμε δύο επιλογές λογισμικού και τα βήματα που απαιτούνται για την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο σε περίπτωση που ο σκληρός δίσκος σας αποφασίσει να πραγματοποιήσει δικές του πιστώσεις.

Για τα shutterbugs, έχουμε ένα παρόμοιο άρθρο σχετικά με τον τρόπο αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των φωτογραφιών. Έχουμε επίσης ένα άρθρο σχετικά με την καλύτερη αποθήκευση cloud για βίντεο, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, πιθανώς δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση για να διασφαλιστεί ότι δεν θα μείνετε ποτέ προσπαθώντας να διεκδικήσετε ξανά τις απώλειές σας με το λογισμικό αποκατάστασης δεδομένων.

Τα οφέλη του Online Backup για βίντεο

Θα βρείτε πολλές ικανές λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των βίντεό σας στον καλύτερο διαδικτυακό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Τα οφέλη από τη χρήση μιας διαδικτυακής λύσης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έναντι του cloud storage είναι ότι η αποθήκευση cloud απαιτεί πολύ περισσότερη δουλειά για να διασφαλίσει ότι ο σκληρός δίσκος σας αναπαράγεται πιστά.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο και της αποθήκευσης cloud στο άρθρο μας που είναι αφιερωμένο σε αυτό το θέμα. Η γρήγορη έκδοση, ωστόσο, είναι ότι οι διαδικτυακές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορούν να ρυθμιστούν αυτόματα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συγκεκριμένων φακέλων ή ακόμη και ολόκληρου του συστήματος αρχείων σας, ενώ η αποθήκευση cloud εξαρτάται από έναν φάκελο συγχρονισμού στον οποίο πρέπει να μετακινήσετε αρχεία με μη αυτόματο τρόπο.

Με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, μπορείτε συχνά να ρυθμίσετε το λογισμικό ώστε να συμπεριλαμβάνει ή να αποκλείει αυτόματα ορισμένους τύπους αρχείων, έτσι ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε το σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αποκλειστικά γύρω από τη συλλογή βίντεο εάν το επιθυμείτε.

Οι περισσότερες αξιοπρεπείς λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο υποστηρίζουν επίσης συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι τα βίντεο αποστέλλονται στο σύννεφο καθώς προστίθενται στον σκληρό σας δίσκο και καθώς τροποποιούνται ή τροποποιούνται με άλλο τρόπο.

Για όσους επεξεργάζονται συχνά τα βίντεό τους, τα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο τείνουν να υποστηρίζουν συχνότερα αντίγραφα ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ από την αποθήκευση στο cloud. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς χωρίς αυτήν τη δυνατότητα, όποτε κάνετε μια επεξεργασία, ολόκληρο το βίντεο θα δημιουργείται αντίγραφα ασφαλείας ξανά. Με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ, αντικαθίστανται μόνο τα αλλαγμένα μέρη του βίντεο.

Το μειονέκτημα του Online Backup για βίντεο: Ταχύτητα

Αυτό μας φέρνει στο μεγάλο πρόβλημα της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, ειδικά για μεγάλα αρχεία (όπως βίντεο): τέτοιες λύσεις μπορεί να είναι πραγματικά, πολύ αργές. Ενώ η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ βοηθάει σε επεξεργασμένες ταινίες, πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας. Εάν προσπαθείτε να ανεβάσετε πολλά terabyte, αυτό μπορεί να σημαίνει ημέρες ή και εβδομάδες.

Η ταχύτητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας σχετικά με το πόσο καιρό θα πρέπει να διαρκεί το αντίγραφο ασφαλείας σας, κατατάσσεται ως ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα που έχουν οι χρήστες με το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που βασίζεται στο cloud. Δυστυχώς, εάν το cloud είναι ο στόχος σας, το μόνο πράγμα που μπορείτε πραγματικά να κάνετε είναι να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα σε μια εφεδρική λύση με καλύτερη υποδομή (αυτό σημαίνει συνήθως περισσότερα κέντρα δεδομένων).

Για το λόγο αυτό, πολλοί buffs βίντεο προτιμούν να διατηρούν τις συλλογές τους τοπικές, κάνοντας χρήση ανεξάρτητων εξωτερικών σκληρών δίσκων ή συσκευών αποθήκευσης συνδεδεμένων με δίκτυο (NAS). Και οι δύο λύσεις είναι λογικά φθηνές να επενδύσουν αυτές τις μέρες και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε τοπικό επίπεδο είναι πολύ πιο γρήγορη από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud.

Το μειονέκτημα της τοπικής πρόσβασης είναι ότι, όπως και ο υπολογιστής ή η κινητή συσκευή σας, οι τοπικές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να καταστραφούν από νερό, θερμότητα ή με άλλο τρόπο και δεν είναι κατασκευασμένες για να διαρκούν για πάντα. Οι διακομιστές που χρησιμοποιούνται για online δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στεγάζονται σε κέντρα δεδομένων ελεγχόμενων από το κλίμα για τη μείωση τέτοιων κινδύνων.

Επιπλέον, τέτοιες λύσεις είναι σχεδόν πάντα κατασκευασμένες για ανακατεύθυνση, με τρία ή περισσότερα αντίγραφα των αρχείων σας ασφαλισμένα σε διαφορετικούς διακομιστές για απολύσεις. Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με το RAID για μια καλύτερη ιδέα για το πώς επιτυγχάνεται, ή το άρθρο μας σχετικά με την ασφάλεια του κέντρου δεδομένων.

Online Backup και Local Backup μαζί

Δεδομένων των διακριτών πλεονεκτημάτων ή μειονεκτημάτων του διαδικτυακού και τοπικού αντιγράφου ασφαλείας, συνήθως, η καλύτερη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσετε και τα δύο. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα ακολουθείτε τον αποκαλούμενο κανόνα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας 3-2-1 δημιουργώντας ένα υβριδικό σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Επειδή η ενσωμάτωση και των δύο μπορεί να σημαίνει περισσότερη δουλειά αν επιλέξετε λάθος λύσεις, σας συνιστούμε να βρείτε μια λύση που, τουλάχιστον, υποστηρίζει μερικώς υβριδικό αντίγραφο ασφαλείας.

Για όσους αναζητούν αξία, ένα από τα καλύτερα για αυτό είναι το IDrive, το οποίο περιγράφουμε λεπτομερώς στην αναθεώρησή μας στο IDrive. Το IDrive παρέχει 2 TB αντιγράφων ασφαλείας για μόλις πάνω από 50 $ ετησίως για το πρώτο έτος ή 4 TB αντιγράφων ασφαλείας για περίπου 75 $. Αυτό πρέπει να είναι αρκετό για να καλύψει τις περισσότερες βιβλιοθήκες βίντεο.

Το πρόβλημα με το IDrive είναι αυτό που αναφέραμε νωρίτερα: ταχύτητα. Το IDrive διαθέτει μόνο ένα κέντρο δεδομένων, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε συμφόρηση διακομιστή και απογοητευτική αναμονή για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας. Ωστόσο, το IDrive παρέχει επίσης κάτι που δεν θα βρείτε αλλού: δωρεάν υπηρεσία ταχυμεταφορών για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτηση.

Η χρήση του IDrive Express, όπως καλείται η υπηρεσία, για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σημαίνει ότι το IDrive θα σας στείλει μια εξωτερική μονάδα δίσκου στο ταχυδρομείο. Η δουλειά σας είναι να φορτώσετε αυτήν τη μονάδα δίσκου με τα βίντεο και άλλα αρχεία σας, χρησιμοποιώντας μια σύνδεση USB για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Στείλτε το ξανά και οι τεχνικοί του IDrive θα φορτώσουν τα δεδομένα στο διακομιστή για εσάς, εξοικονομώντας πολύ χρόνο στη διαδικασία.

Εκτός από την υβριδική υποστήριξη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το IDrive είναι μία από τις λίγες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που υποστηρίζουν τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας smartphone, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ανεβάσετε πλάνα του τηλεφώνου σας χωρίς επιπλέον κόστος.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας IaaS και βίντεο

Για όσους δεν πειράζουν να ξοδέψουν περισσότερα, το CloudBerry Backup είναι ίσως η πιο εξελιγμένη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που έχουμε ακόμη δοκιμάσει εδώ στο Cloudwards.net. Αντί να παρέχετε χώρο διακομιστή cloud, με το CloudBerry μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας σε μία από περισσότερες από πενήντα διαφορετικές επιλογές cloud (ανατρέξτε στην κριτική CloudBerry Backup για να μάθετε ποιες).

Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν επιλογές υποδομής cloud ως υπηρεσία (cloud IaaS) όπως Amazon S3, Google Cloud, Backblaze B2 και, το προσωπικό αγαπημένο του συγγραφέα, Rackspace Cloud Files.

Το Rackspace δεν είναι απαραίτητα φθηνό, αλλά με 0,10 $ ανά gigabyte, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ενός terabyte δεδομένων για περίπου 10 $ το μήνα και δεν υπάρχουν χρεώσεις εξόδου (χρήσης) για να ανησυχείτε. Το Amazon S3 κοστίζει διπλάσιο από αυτό το ποσό.

Το Backblaze B2, εν τω μεταξύ, κοστίζει το ήμισυ του Rackspace, αλλά δεν έχει τόσο ισχυρή υποδομή, πράγμα που σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσετε ορισμένα από τα ίδια προβλήματα ταχύτητας που παρουσιάζονται από το IDrive και άλλες φθηνές online επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Χωρίς το προοίμιο, ήρθε η ώρα για το κύριο χαρακτηριστικό. Προσεχώς, θα σας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο αυτόματα χρησιμοποιώντας το IDrive ή το CloudBerry Backup.

Αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο με IDrive

Είτε εκμεταλλευτείτε το IDrive Express είτε όχι, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα-πελάτη επιφάνειας εργασίας IDrive.

Στην καρτέλα “backup” του πελάτη, υπάρχουν δύο κουμπιά επιλογής κοντά στο πάνω μέρος της οθόνης. Το πρώτο σάς επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων στο cloud, ενώ το δεύτερο σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων σε μια τοπική συσκευή.

Δυστυχώς, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε δύο ξεχωριστά προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για το cloud και το τοπικό αντίγραφο ασφαλείας: Το IDrive δεν σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε και τα δύο ταυτόχρονα.

Επιπλέον, το IDrive δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας βάσει της θέσης του αρχείου και όχι του τύπου του αρχείου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσθέσετε ετικέτες στις τοποθεσίες φακέλων όπου αποθηκεύετε βίντεο, είτε πρόκειται για φάκελο “βίντεο”, φάκελο για λήψεις Kodi ή άλλη τοποθεσία.

Αν προτιμάτε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρης της μονάδας δίσκου για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε αρχεία, αυτή είναι και μια επιλογή, αρκεί να μην υπερβαίνετε το εφεδρικό όριο χώρου.

Το IDrive σάς επιτρέπει να εξαιρέσετε συγκεκριμένους φακέλους ή αρχεία με βάση το όνομα για να διαχειριστείτε αυτήν την πτυχή, αν και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να βελτιωθεί λίγο καλύτερα, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε κοινούς τύπους αρχείων για εξαίρεση (ή να συμπεριλάβετε, για αυτό το θέμα).

Για όσους αναζητούν μια απλούστερη μέθοδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το Backblaze δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας αρχείων με βάση τον τύπο αρχείου, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στην κριτική Backblaze. Ωστόσο, χωρίς το όφελος της υπηρεσίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ταχυμεταφορών, εκείνοι με πολλά μεγάλα αρχεία βίντεο για μεταφόρτωση θα μείνουν σε αναμονή.

Επιπλέον, ο πελάτης Backblaze δεν υποστηρίζει υβριδικά αντίγραφα ασφαλείας. Γι ‘αυτό αποφασίσαμε τελικά να προτείνουμε το IDrive για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο για όσους αναζητούν μια φθηνή λύση.

Για όσους έχουν περισσότερο οικονομικό χώρο, ωστόσο, το CloudBerry Backup είναι δύσκολο να κερδίσει.

Αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο με CloudBerry Backup

Όπως αναφέρθηκε, για να χρησιμοποιήσετε το CloudBerry Backup για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια λύση cloud, καθώς η εταιρεία δεν διατηρεί δικά της κέντρα δεδομένων για το σκοπό αυτό. Εάν επιλέξετε μια υπηρεσία cloud IaaS όπως το Rackspace, θα χρειαστεί να ανακτήσετε ένα κλειδί API για αυτήν την υπηρεσία για να επιτρέψετε στο CloudBerry να συνδεθεί σε αυτήν.

Αναλύουμε λεπτομερώς τα βήματα για να ξεκινήσουμε με τον οδηγό Rackspace, στον οποίο συζητάμε επίσης για τη σύνδεση του CloudBerry Backup, οπότε δεν θα ξαναπάμε λεπτομέρειες εδώ.

Η διαδικασία είναι παρόμοια για τις περισσότερες επιλογές IaaS cloud. Έχουμε, επίσης, οδηγούς για το Amazon S3 και το Microsoft Azure, αν θέλετε δύο ακόμη παραδείγματα.

Όπως και το IDrive, τα σχέδια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας το CloudBerry συνήθως βασίζονται στην τοποθεσία του αρχείου, αν και μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα σχέδιο που χρησιμοποιεί τύπους αρχείων. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για αρχεία κάνοντας κλικ στο κουμπί “αρχεία” στην κορυφή του προγράμματος-πελάτη.

Ένας οδηγός θα ξεκινήσει για να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία, ξεκινώντας επιτρέποντάς σας να επιλέξετε τοπικό, cloud ή υβριδικό αντίγραφο ασφαλείας.

Ένας από τους λόγους που τείνουμε να υποστηρίζουμε σε μεγάλο βαθμό το CloudBerry εδώ στο Cloudwards.net είναι πόσο εύκολο να κάνει υβριδική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Σε αντίθεση με το IDrive, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε δύο διαφορετικά σχέδια δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Αντ ‘αυτού, το CloudBerry επεξεργάζεται τοπικό και cloud backup ως μέρος ενός σχεδίου, πρώτα δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας αρχείων τοπικά και έπειτα στέλνοντας αυτά τα τοπικά αρχεία στο cloud. Αυτή η προσέγγιση σάς εξοικονομεί από το να πρέπει να κάνετε επιπλέον εργασία και σώζει τον υπολογιστή σας από το ίδιο, χωρίς να προσπαθείτε να επεξεργαστείτε δύο διαφορετικές εργασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ταυτόχρονα.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε την υπηρεσία cloud. Εάν δεν έχει προστεθεί ακόμα, θα πρέπει να κάνετε αυτό το μέρος (εδώ απαιτείται το κλειδί API).

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μια λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Σας συνιστούμε να διατηρήσετε το “προηγμένο”, καθώς περιλαμβάνει χρήσιμες λειτουργίες, όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ, έκδοση αρχείων και ιδιωτική κρυπτογράφηση.

Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας που θα σας καθοδηγήσει ο οδηγός περιλαμβάνουν τη ρύθμιση ορισμένων από αυτές τις σύνθετες επιλογές λειτουργίας, μετά τις οποίες θα μπορείτε να επιλέξετε τοποθεσίες για προσθήκη στο αντίγραφο ασφαλείας σας.

Όπως με το IDrive, θα πρέπει να επιλέξετε όλους τους φακέλους όπου διατηρείτε αρχεία βίντεο, διαφορετικά δεν θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ολόκληρη τη μονάδα δίσκου σας. Αυτή η δεύτερη προσέγγιση λειτουργεί καλύτερα με το CloudBerry από το IDrive, επειδή το CloudBerry σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε ή να εξαιρέσετε αρχεία με βάση τον τύπο.

Ωστόσο, πρέπει να προσθέσετε όλες τις επεκτάσεις αρχείων που θέλετε να συμπεριληφθούν ή να εξαιρεθούν. Πριν από κάθε επέκταση αρχείου πρέπει να υπάρχει χαρακτήρας μπαλαντέρ και να διαχωριστεί με ερωτηματικό (για παράδειγμα: * .wmv; * .mov; * .mp4).

Θα θέλαμε να δούμε το CloudBerry να βελτιώνει τη διαδικασία με την επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όλων των επεκτάσεων αρχείων με βάση κατηγορίες, όπως έγγραφα, εικόνες ή βίντεο. Ωστόσο, δεν θα βρείτε πολλές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας με περισσότερες επιλογές λειτουργιών από το CloudBerry Backup, οπότε δεν μπορούμε να παραπονεθούμε πολύ δυνατά.

Μόλις λάβετε τις εφεδρικές επιλογές σας για να συμπεριλάβετε όλα τα αρχεία βίντεο, ο οδηγός θα σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε την ιδιωτική κρυπτογράφηση. Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για όσους θέλουν να διασφαλίσουν ότι η συλλογή των βίντεό τους δεν θα γίνει μέρος σε ένα σαββατοκύριακο στα κεντρικά γραφεία της NSA.

Η ιδιωτική κρυπτογράφηση βοηθά επίσης να διασφαλιστεί ότι τα torrents βίντεο δεν διαγράφονται αυτόματα από την υπηρεσία cloud, όπως συμβαίνει και σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τα επόμενα δύο βήματα περιλαμβάνουν τον καθορισμό μιας πολιτικής διατήρησης και ενός προγράμματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Οι πολιτικές διατήρησης υπαγορεύουν πόσες εκδόσεις αρχείων διατηρούνται, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εκείνους που επεξεργάζονται συχνά αρχεία. Για το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να το ρυθμίσετε να εκτελείται μόνο σε συγκεκριμένες ώρες, αλλά συνήθως σας προτείνουμε να επιλέξετε συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για το καλύτερο επίπεδο προστασίας.

Τα τελευταία βήματα είναι να ελέγξετε το εφεδρικό σας σχέδιο και να το ξεκινήσετε. Υποθέτοντας ότι έχετε φροντίσει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για κάθε τοποθεσία όπου διατηρείτε βίντεο, θα δημιουργούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας καθώς προστίθενται νέα βίντεο ή υφίστανται επεξεργασία των υπαρχόντων.

Τελικές σκέψεις

Ένα καλό σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τα βίντεό σας – ή οποιουδήποτε σημαντικού αρχείου, για αυτό το θέμα – μπορεί να σας εξοικονομήσει σημαντική θλίψη. Είτε έχετε δημιουργήσει βιβλιοθήκη ταινιών είτε έχετε ηχογραφήσει το δικό σας υλικό, το IDrive και το CloudBerry Backup είναι δύο καλές επιλογές για την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου.

Μας αρέσει το IDrive για το χαμηλό κόστος και την υπηρεσία IDrive Express, ενώ το CloudBerry Backup είναι από τις πιο ισχυρές διαθέσιμες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, υποστηρίζοντας υβριδική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε επίπεδο μπλοκ, ιδιωτική κρυπτογράφηση και πολλές άλλες χρήσιμες λειτουργίες για να διατηρήσουμε τα βίντεό σας ασφαλή.

Ωστόσο, όλες οι επιλογές στον καλύτερο διαδικτυακό οδηγό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο. Πείτε μας ποια υπηρεσία προτιμάτε παρακάτω και σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map