Είναι ασφαλές το Online Gaming;

Ενώ παίζετε ένα παιχνίδι στο διαδίκτυο, μπορεί περιστασιακά να έχετε μια σιωπηρή υποψία ότι κάτι δεν πηγαίνει όπως θα έπρεπε. Τι συμβαίνει με τα δεδομένα που εισάγετε σε αυτό το παιχνίδι tablet; Μπορούν οι χάκερ να σας εντοπίσουν μέσω του λογαριασμού σας στο World of Warcraft; Με όλες τις περίεργες ιστορίες που ακούγονται στο Διαδίκτυο, δεν μπορείτε παρά να αναρωτιέστε, είναι ασφαλές για τα διαδικτυακά παιχνίδια?


Η απάντηση είναι, όπως συχνά, «εξαρτάται». Για να φτάσουμε λίγο πιο κοντά σε μια πραγματική απάντηση, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά σε μερικά διαφορετικά είδη παιχνιδιών, αλλά και σε ένα σύντομο ιστορικό παραβιάσεων δεδομένων στα παιχνίδια. Υπάρχουν περισσότερα από αυτά που οι εταιρείες παιχνιδιών θα ήθελαν να παραδεχτούν, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στις μεγαλύτερες.

Πριν, ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν είναι ένα άρθρο που απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να αποφύγουν δυσάρεστες συναντήσεις στο Διαδίκτυο: οι πένθος, οι smacktalkers και οι σεναριογράφοι που χρησιμοποιούν στόχους είναι γεγονός της ζωής, ενώ παίζετε διαδικτυακά. Εάν υπήρχε ένας εύκολος τρόπος επίλυσης αυτών των προβλημάτων – εκτός από το παλιό καλό κουμπί “σίγασης” – θα χαρούμε να το μοιραστούμε μαζί σας.

Κλοπή ταυτότητας

Τα προβλήματα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά εύκολα, ωστόσο, είναι συνήθως πιο σοβαρά από ένα δεκατριών χρονών που σας καλεί ονόματα. Ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι η κλοπή ταυτότητας, όπου οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο κλέβουν τα δεδομένα σας και τα χρησιμοποιούν για δικούς τους σκοπούς. Όσον αφορά τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, τέτοιοι χάκερ συνήθως ακολουθούν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα παιχνίδια με μεγάλα ονόματα είναι συνήθως απαλλαγμένα από τέτοιου είδους πράγματα, εκτός εάν έχουν πληγεί από κάποιο είδος συντονισμένης επίθεσης που δεν μπορεί να χειριστεί η, κυρίως εξαιρετική, ασφάλεια. Οι μεγαλύτεροι παραβάτες είναι συνήθως περιστασιακά ή κινητά παιχνίδια, μερικά από τα οποία δίνουν την εντύπωση ότι διατίθενται μόνο στην αγορά, έτσι ώστε οι εταιρείες πίσω τους να μπορούν να κλέψουν τις πληροφορίες των πελατών.

Ο Reformed conman Frank Abagnale, του οποίου η ζωή χρησίμευσε ως βάση για την ταινία Catch Me If You Can, προειδοποίησε τους χρήστες του Facebook στο παρελθόν να εγγραφούν για παιχνίδια στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Δεδομένου ότι δεν είναι πάντα σαφές με αυτά τα παιχνίδια τι είδους πρόσβαση έχουν στον λογαριασμό σας, θα ήταν πολύ καλά τα άτομα με τα οποία παίζετε να σέρνονται στις αναρτήσεις σας για να δουν αν έχετε αφήσει πίσω τους κάποια ενδιαφέροντα γεγονότα για να χρήση.

Ένας άλλος μεγάλος κίνδυνος είναι τα παιχνίδια για κινητά από αγορές ψηφιακών μέσων όπως το Google Play Store. Δεδομένου ότι γενικά δεν υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι που θέτουν αυτό σε αυτές τις σελίδες, οι απάτες έχουν πολλαπλασιαστεί. Τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια για κινητά είτε θα συλλέγουν δεδομένα αφήνοντας την εφαρμογή να έχει δικαιώματα για να κοιτάξει ολόκληρο το τηλέφωνό σας, ενώ πολλά άλλα θα περιμένουν τους χρήστες να ολοκληρώσουν μια μικρο-συναλλαγή και στη συνέχεια να κάνουν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας.

Αν και κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι οι μικρο-συναλλαγές είναι από μόνες τους εγκληματικές, οι αγοραστές πρέπει να προσέχουν καλύτερα τα παιχνίδια δωρεάν, καθώς μπορεί να διαπιστώσουν ότι ο λογαριασμός καταλήγει να είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι υποσχέθηκε.

Παραβιάσεις δεδομένων

System.security.breach
© Jeff Keyzer

Αν και οι κακοπροαίρετοι αποτελούν πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών των παιχνιδιών για κινητά, οι έξυπνοι καταναλωτές μπορεί να θέλουν να αποφύγουν ακόμη και εταιρείες bonafide, καθώς η ασφάλειά τους είναι συχνά πολύ κακή. Πάρτε, για παράδειγμα, το Fashion Fantasy Game: το 2016 οι πληροφορίες 15.000 χρηστών παρελθόντων και παρόν έχουν κλαπεί σε παραβίαση δεδομένων που διαπράχθηκε από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Αν και τα περισσότερα από τα εμπλεκόμενα δεδομένα ήταν μόνο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αυτό σημαίνει ότι οι χάκερ μπόρεσαν να προσθέσουν άλλα 15.000 ονόματα σε μία από τις λίστες ανεπιθύμητων μηνυμάτων τους. Το ότι οι εγκληματίες θέλουν να κυνηγήσουν έναν τέτοιο θησαυρό πληροφοριών δεν είναι περίεργο, αλλά οι μέθοδοι τους ήταν: Το Fashion Fantasy Game παραβιάστηκε χρησιμοποιώντας μια ένεση SQL, η οποία είναι scriptkiddie 101.

Το γεγονός ότι η ασφάλεια του παιχνιδιού δεν ήταν καθήκον να υπερασπιστεί αυτόν τον πολύ βασικό τύπο επίθεσης δείχνει ότι πολλές από τις νύκτες που δημιουργούν αυτά τα παιχνίδια υποβαθμίζουν την ασφάλεια προκειμένου να αποφέρουν κέρδος. Ένα μεγαλύτερο και πιο άσχημο παράδειγμα ήταν το hack Gamigo το 2012, όπου οι κωδικοί πρόσβασης και τα ονόματα χρηστών περίπου οκτώ εκατομμυρίων χρηστών είχαν κλαπεί από μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο..

Αν και η ζημιά ήταν περιορισμένη εκείνη την εποχή, ήταν πιθανώς ψυχρή άνεση για όλους τους ανθρώπους που βρήκαν ότι ήταν τώρα σε όλες τις λίστες ανεπιθύμητων μηνυμάτων στον κόσμο.

Στην πράξη, όλα αυτά σημαίνει ότι τα κινητά παιχνίδια αποφεύγονται καλύτερα από την ασφάλεια, καθώς ο κίνδυνος απάτης ή σκλάβης της συσκευής σας σε botnet είναι πολύ υψηλός. Όπως με πολλά πράγματα στο Διαδίκτυο, το “δωρεάν” σημαίνει ότι είστε το προϊόν που πωλείται. Για περαιτέρω παραδείγματα τέτοιων πρακτικών, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τους χειρότερους δωρεάν παρόχους VPN.

Μεγάλοι παίκτες

Όσον αφορά τα παιχνίδια για κινητά, εδώ στο Cloudwards.net σας προτείνουμε να μείνετε μακριά ή τουλάχιστον να μην εγγραφείτε για τίποτα. Υπάρχουν πολλά περιστασιακά παιχνίδια γύρω από αυτά που χρειάζονται λίγο εκτός από το HTML5, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μολυνθεί ο υπολογιστής σας με κακόβουλο λογισμικό.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το τμήμα στην αγορά που πάσχει από παραβιάσεις δεδομένων: ακόμη και μερικοί από τους μεγαλύτερους παίκτες γύρω έχουν χτυπηθεί μία ή δύο φορές. Το μεγαλύτερο, ή τουλάχιστον το πιο ενοχλητικό, ήταν το hack του PlayStation network το 2011 όταν κλέφθηκαν όχι μόνο τα δεδομένα (συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών πιστωτικής κάρτας) περίπου 2,5 εκατομμυρίων πελατών της Sony, αλλά ολόκληρο το δίκτυο έγινε μαύρο για αρκετές ημέρες, για εκκίνηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony ζήτησε συγγνώμη δημόσια στους πελάτες της εταιρείας του, αλλά, φυσικά, η ζημιά έγινε. Οι χρήστες του Steam είναι γενικά πιο τυχεροί: η ασφάλεια της Valve είναι αρκετά αυστηρή και έχουν αποτρέψει πολλές επιθέσεις στο παρελθόν.

Μία από τις λίγες φορές που κάποιος παρατήρησε κάτι ήταν τα Χριστούγεννα του 2015, όταν η σελίδα του καταστήματος θα εμφανιζόταν σε ξένες γλώσσες. Τίποτα δεν είχε κλαπεί εκείνο τον καιρό, αν και ο Steam έχασε εκατομμύρια κλειδιά παιχνιδιού λίγους μήνες αργότερα.

Πώς να προστατευτείτε ενώ παίζετε διαδικτυακά παιχνίδια

Το ερώτημα εάν το διαδικτυακό παιχνίδι είναι ασφαλές είναι αρκετά δύσκολο να απαντηθεί. Όπως μπορείτε να δείτε από τα παραπάνω παραδείγματα, κάθε εταιρεία μεγάλη ή μικρή έχει χτυπηθεί κάποια στιγμή. Ωστόσο, κατά κανόνα, είναι καλύτερο να αποφύγετε δωρεάν παιχνίδια και άλλα περιστασιακά παιχνίδια με δυνατότητα λήψης, καθώς και οτιδήποτε προσφέρεται στο Facebook.

Όταν πρόκειται για μεγαλύτερες πλατφόρμες και τίτλους, η καλύτερη προστασία είναι φυσικά να μην παίζει τίποτα και να διαβάζει ένα βιβλίο αντ ‘αυτού, αλλά αυτό πιθανότατα δεν είναι επιλογή για τους περισσότερους. Γενικά, είναι καλύτερο να μην αποθηκεύετε ποτέ τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας στην εταιρεία – αν και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα εισάγετε για κάθε αγορά, αυτή η μικρή ενόχληση σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει τίποτα για κλοπή – καθώς και να καθορίσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης που μπορεί Δεν μπορείς να μαντέψεις εύκολα.

Οι παίκτες θα μπορούσαν επίσης να εγγραφούν σε οποιαδήποτε από τις πέντε κορυφαίες υπηρεσίες cloud για παίκτες, οι οποίες προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια, ανωνυμία, καθώς και τόνους παιχνιδιών. Αν και το GaaS είναι ακόμη στα σπάργανα, εδώ στο Cloudwards.net προβλέπουμε αύξηση της δημοτικότητας αυτού του είδους ψυχαγωγίας και οι πέντε υπηρεσίες σε αυτό το άρθρο φαίνεται να βρίσκονται στην αιχμή.

Τέλος, υπάρχει ένας τρόπος για τους καταναλωτές να προστατεύουν πάντα τον εαυτό τους από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο – καθώς και από τους κατασκοπευτικούς NSA και τους αδιάκριτους ISP – και αυτός είναι εγγεγραμμένος σε μια υπηρεσία VPN. Αν και αυτά γενικά κοστίζουν χρήματα (εκτός από τους πέντε κορυφαίους καλύτερους δωρεάν παρόχους VPN), έχετε αξία για τα χρήματα, καθώς κανείς δεν θα μπορεί να σας παρακολουθεί στο διαδίκτυο.

συμπέρασμα

Εδώ στο Cloudwards.net έχουμε μια λίστα με τις προτιμώμενες καλύτερες υπηρεσίες VPN, παρόλο που πάντα ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να περιηγούνται στις κριτικές VPN για να καταλάβουν τι θα λειτουργήσει καλύτερα για αυτούς. Τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια μπορεί να μην είναι το ασφαλέστερο πράγμα, αλλά είναι το πιο διασκεδαστικό. προστατεύοντας τον εαυτό σας πριν συνδεθείτε στο διαδίκτυο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν μπορεί να ακολουθήσει τα χρήματα ή τα προσωπικά σας στοιχεία.

Έχετε διαφορετική στρατηγική ασφαλείας από αυτήν που περιγράφεται παραπάνω; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω. Ευχαριστούμε που διαβάσατε και μείνετε ασφαλείς.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map