OneDrive vs Dropbox – Ποιος είναι ο καλύτερος πάροχος Cloud Storage

Το Dropbox και το OneDrive είναι δύο ανταγωνιστικές επιλογές αποθήκευσης cloud που μπορεί να μοιάζουν πολύ με την πρώτη ματιά. Συνεπώς, είναι λογικό ότι πολλοί άνθρωποι πιθανότατα παρακολουθούν τον αποθηκευτικό χώρο που παίρνουν και πόσο θα κοστίσουν πριν κάνουν την επιλογή τους.


Στο Cloudwards.net, ωστόσο, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να εξετάζει ο μέσος καταναλωτής εκτός από αυτά τα πράγματα. Για να βοηθήσουμε τους αναγνώστες μας να πάρουν την απόφαση σχετικά με την καλύτερη υπηρεσία αποθήκευσης cloud, έχουμε συγκεντρώσει αυτό το κομμάτι σύγκρισης για να φωτίσουμε τις πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ του Dropbox και του OneDrive.

Το συμπέρασμά μας είναι ότι ενώ το OneDrive μπορεί να φαίνεται να προσφέρει περισσότερη αξία στην επιφάνεια, η προσέγγιση Dropbox στον έλεγχο περιεχομένου και την κρυπτογράφηση το καθιστούν τη σαφή επιλογή για χρήστες που εκτιμούν την διαδικτυακή τους ασφάλεια.

The Battle: Dropbox εναντίον OneDrive

Δεδομένου ότι οι λύσεις αποθήκευσης στο cloud μπορούν να διαφέρουν με πολύ σημαντικούς τρόπους, είναι σημαντικό να ρίξετε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο συσσωρεύονται τα Dropbox και το OneDrive. Κατά τη διάρκεια τεσσάρων γύρων, θα αναλύσουμε κάθε υπηρεσία στις κατηγορίες σχεδίων τιμών, συγχρονισμού, ελέγχου περιεχομένου και κρυπτογράφησης.

1

Τιμολόγηση

Αρχικά, ας δούμε πώς συγκρίνονται οι δύο διεκδικητές μας όσον αφορά την τιμολόγηση.

Dropbox

Το Dropbox Basic παρέχει στους χρήστες 2 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο cloud. Ενώ αυτό υστερεί σε πολλούς από τους κύριους ανταγωνιστές του Dropbox – συμπεριλαμβανομένου του OneDrive – το Dropbox επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν περισσότερο ελεύθερο χώρο μέσω παραπομπών. Σε έναν δωρεάν λογαριασμό, οι παραπομπές είναι καθαρές 500MB η καθεμία, έως και 16 GB.

Για άτομα που χρειάζονται περισσότερο χώρο, το Dropbox Pro διαθέτει 1 TB αποθηκευτικού χώρου cloud, που χρεώνεται κάθε μήνα ή ετησίως.

Το κόστος είναι σύμφωνο με αυτό που θα περίμενα για 1 TB αποθήκευσης cloud. Το πρόβλημα με τη δομή του προγράμματος Dropbox είναι ότι δεν προσφέρουν μικρότερες ή μεγαλύτερες κατανομές αποθήκευσης. Αυτή η έλλειψη ευελιξίας το θέτει και πάλι σε αντίθεση με μερικούς από τους κύριους διαγωνισμούς του, όπως το Google Drive και το OneDrive (διαβάστε τη σύγκριση Dropbox vs Google Drive έναντι OneDrive).

Οι χρήστες του Dropbox Pro μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα παραπομπής, συγκεντρώνοντας 1 GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου ανά παραπομπή. Ο χώρος παραπομπής περιορίζεται στα 32 GB.

Το Dropbox προσφέρει ένα λογικό επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο κοστίζει 12,50 $ ανά χρήστη. Σε κάθε επιχειρηματικό χρήστη χορηγήθηκε αρχικά 1 TB χώρου αποθήκευσης, αλλά το Dropbox θα το παραχωρήσει σε απεριόριστο χώρο αποθήκευσης κατόπιν αιτήματος – και χωρίς επιπλέον χρέωση. Ωστόσο, πρέπει να αγοράσετε τουλάχιστον πέντε άδειες, οπότε αυτό πιθανώς δεν θα είναι επιλογή για τους περισσότερους απλούς καταναλωτές.

OneDrive

Η Microsoft παρέχει 5 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο cloud για να ξεκινήσετε. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, προσφέρουν τρεις διαφορετικές επιλογές για τους απλούς καταναλωτές.

Η συμπερίληψη ενός πακέτου 50 GB με μόλις 1,99 $ το μήνα είναι μια ωραία πινελιά. Πολλοί χρήστες δεν χρειάζονται 1 TB αποθήκευσης στο cloud και πρέπει να εκτιμήσουν την επιλογή χαμηλότερου κόστους.

Εγγραφείτε, ωστόσο, για το προσωπικό ή οικιακό πρόγραμμα 1TB και έχετε επίσης πρόσβαση σε εκδόσεις του Office 365 για επιτραπέζιους υπολογιστές. Οποιοσδήποτε μπορεί τώρα να χρησιμοποιήσει το Office Online δωρεάν, αλλά οι εκδόσεις της επιφάνειας εργασίας σάς επιτρέπουν να εργάζεστε εκτός του προγράμματος περιήγησής σας.

Οι εφαρμογές του Office 365 περιλαμβάνουν:

 • Λέξη: επεξεργασία κειμένου
 • Excel: υπολογιστικά φύλλα
 • Powerpoint: παρουσιάσεις
 • OneNote: λήψη σημειώσεων

Το πρόγραμμα 1TB της Microsoft έχει τιμή χαμηλότερη από τους πλησιέστερους ανταγωνιστές της, συμπεριλαμβανομένου του Dropbox. Το Office 365 Home είναι μια πολύ καλή προσφορά για οικογένειες: Η τιμή 9,99 $ είναι αυτή που χρεώνουν οι περισσότερες υπηρεσίες για έναν μόνο χρήστη.

Όπως και το Dropbox, η Microsoft προσφέρει επίσης ένα επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο διατίθεται σε διάφορες γεύσεις από 60 έως 120 $ ανά χρήστη, ανά έτος.

Η Microsoft δεν υποχρεώνει έναν ελάχιστο αριθμό χρηστών για τα επιχειρηματικά της σχέδια. Ωστόσο, στο πρόγραμμα OneDrive Business Advanced, εάν εγγραφείτε για τουλάχιστον πέντε χρήστες, η κατανομή του χώρου αποθήκευσης ανά χρήστη καθίσταται απεριόριστη. Είναι ενδιαφέρον το OneDrive να μην επεκτείνει αυτό το όφελος στο πακέτο Business All-In-One.

Στρογγυλές σκέψεις

Το Dropbox ξεκίνησε μια συνεργασία με τη Microsoft το 2015 για να επιτρέψει στους συνδρομητές να βλέπουν και να επεξεργάζονται περιεχόμενο με το Office Online. Αυτή η ενσωμάτωση είναι απρόσκοπτη και όλα πραγματοποιούνται μέσα από τη διεπαφή ιστού Dropbox. Ωστόσο, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να το χρησιμοποιήσετε.

Ότι οι συνδρομητές 1TB OneDrive αποκτούν πρόσβαση στην έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές της δημοφιλούς σουίτας γραφείου της Microsoft παραμένει ένα καλό πλεονέκτημα για την επιλογή του OneDrive έναντι του Dropbox. Όπου το OneDrive πραγματικά λάμπει πάνω από το Dropbox, ωστόσο, είναι η ευελιξία και το κόστος. Το OneDrive προσφέρει μια επιλογή 50 GB και ένα οικογενειακό πρόγραμμα. Επιπλέον, το πακέτο του 1TB είναι 3 $ φθηνότερα ανά μήνα από το Dropbox Pro.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για το OneDrive

Λογότυπο Dropbox
Λογότυπο OneDrive

2

Συγχρονισμός

Αυτός ο γύρος αφορά τον καθορισμό των δύο παρόχων που θα διατηρούν τα αρχεία σας ενημερωμένα το καλύτερο, καθώς και τον έλεγχο των ταχυτήτων σύνδεσης και των δύο υπηρεσιών.

Dropbox

Το DropBox σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε περιεχόμενο σε οποιαδήποτε συσκευή στην οποία έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Dropbox. Οι υποστηριζόμενες πλατφόρμες επιφάνειας εργασίας περιλαμβάνουν:

 • Παράθυρα
 • Mac OS
 • Linux (Ubuntu, Fedora)

Η εγκατάσταση της εφαρμογής στην επιφάνεια εργασίας δημιουργεί ένα φάκελο συγχρονισμού, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως και οποιοσδήποτε άλλος φάκελος στο λειτουργικό σας σύστημα. Η μετακίνηση περιεχομένου σε αυτόν το φάκελο το μεταφορτώνει σε ένα κέντρο δεδομένων Dropbox

Το Dropbox διαθέτει εφαρμογές για κινητά για:

 • Android
 • iOS (iPhone, iPad)
 • Windows Phone
 • Μαυρο μουρο

Συνολικά, οι συσκευές που υποστηρίζονται από το Dropbox περιλαμβάνουν τόσο τις δημοφιλείς πλατφόρμες όσο και μερικές που δεν είναι τόσο κοινές, όπως το Ubuntu και το Fedora.

Για να δω πόσο καλά διαχειρίζεται το Dropbox τη διαδικασία συγχρονισμού, πραγματοποίησα μερικές δοκιμές στον φορητό υπολογιστή μου Windows για να μετρήσω την ταχύτητα μεταφοράς αρχείων. Αυτές οι δοκιμές περιελάμβαναν την αποστολή συμπιεσμένου φακέλου 258MB από και προς το σύννεφο.

Για λόγους περιβάλλοντος, οι ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης μου ήταν κατά μέσο όρο 160/12 Mbps όταν διεξήχθησαν αυτές οι δοκιμές, σύμφωνα με το speedtest.net.

Μέσος όρος χρόνος μεταφόρτωσηςΜέσος όρος Ώρα λήψης
Dropbox4:440:19
OneDrive3:550:14

Αυτές είναι πολύ καλές στιγμές, αλλά με το Dropbox γίνεται πραγματικά καλύτερο. Αυτό συμβαίνει επειδή το Dropbox ενσωματώνει κάτι που ονομάζεται αυξητικός συγχρονισμός. Ο αυξητικός συγχρονισμός είναι μια διαδικασία μεταφοράς αρχείων στην οποία συγχρονίζονται μόνο τα τροποποιημένα τμήματα ενός αρχείου. Επειδή ολόκληρο το αρχείο δεν γίνεται μεταφόρτωση ή λήψη κάθε φορά που αλλάζει ένα αρχείο, εξοικονομεί χρόνο και πόρους συστήματος.

Για να μάθω πόσο, έκανα μια άλλη δοκιμή στην οποία έκανα μια μικρή αλλαγή στον συμπιεσμένο φάκελο στον φορητό υπολογιστή μου (διέγραψα ένα από τα αρχεία μέσα του). Η αλλαγή αντικατοπτρίστηκε στην αποθήκευση cloud Dropbox μου σε μόλις 13 δευτερόλεπτα.

Για να βοηθήσει στην περαιτέρω διαχείριση των επιπτώσεων στους πόρους του συστήματος, το Dropbox επιτρέπει στους χρήστες να επιταχύνουν τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαχειριστεί από το εικονίδιο του δίσκου συστήματος.

Παρόλο που δεν είναι πιθανό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν ανεβάζετε αρχεία στο Dropbox μέσω του προγράμματος περιήγησής σας, υπάρχει όριο μεγέθους αρχείου 20 GB. Δεν υπάρχει όριο αν ανεβάσετε από την εφαρμογή επιτραπέζιου ή κινητού σας.

OneDrive

Το OneDrive είναι προεγκατεστημένο σε συσκευές Windows 10 και έχει σχεδιαστεί για να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας των Windows, καθώς η Microsoft ακολουθεί την τάση της μετατόπισης υπηρεσιών στο cloud.

Η εγκατάσταση είναι επίσης διαθέσιμη για Mac OS X 10.9 ή μεταγενέστερη έκδοση, κάτι που είναι βολικό εάν θέλετε να εργαστείτε από διαφορετικές πλατφόρμες για διαφορετικές εργασίες, ή όπως το MS Office, αλλά προτιμάτε υπολογιστές Mac. Η Microsoft δεν υποστηρίζει καμία παραλλαγή του linux.

Η πρόσβαση σε κινητά είναι ευρεία, ωστόσο, με εφαρμογές για:

 • Android
 • iOS (iPhone, iPad)
 • Windows Phone
 • Μαυρο μουρο

Για να συγκρίνω τα δύο, έκανα τις ίδιες δοκιμές ταχύτητας συγχρονισμού στο OneDrive όπως έκανα στο Dropbox.

Μέσος όρος χρόνος μεταφόρτωσηςΜέσος όρος Ώρα λήψης
Dropbox4:440:19
OneDrive3:550:14

Για τις αρχικές μεταφορές αρχείων, το OneDrive ξεπέρασε το Dropbox με μικρό περιθώριο.

Το πρόβλημα είναι ότι, σε αντίθεση με το Dropbox, το OneDrive δεν ενσωματώνει στοιχειώδεις μεταφορές αρχείων στην αρχιτεκτονική του δικτύου. Αυτό σημαίνει ότι τα τροποποιημένα αρχεία αντικαθίστανται εξ ολοκλήρου κάθε φορά που αλλάζει ένα αρχείο. Αυτό μπορεί να αφήσει τους μεμονωμένους χρήστες και τους συνεργάτες τους να περιμένουν αν το αρχείο είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Συνδέει επίσης περισσότερο εύρος ζώνης και πόρους συστήματος, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά σας να εκτελείτε άλλες εργασίες. Καθιστώντας τα πράγματα ακόμη πιο σκοτεινά για τους χρήστες, η Microsoft δεν υποστηρίζει την επιτάχυνση της ταχύτητας συγχρονισμού. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα εάν εργάζεστε από αργή σύνδεση ή ανεβάζετε μεγάλα αρχεία.

Το OneDrive περιορίζει επίσης τις μεταφορτώσεις μεγέθους αρχείου σε 10 GB, ανεξάρτητα από το εάν ξεκινάτε αυτές τις μεταφορτώσεις από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή από το φάκελο συγχρονισμού της συσκευής σας. Αυτό δεν θα επηρεάσει τους περισσότερους χρήστες, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζετε.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Το Dropbox υποστηρίζει ένα ελαφρώς ευρύτερο φάσμα πλατφορμών από το OneDrive, αλλά οι περισσότεροι χρήστες δεν θα με νοιάζουν, καθώς και οι δύο υποστηρίζουν Windows, Mac OS, iOS και Android.

Το μεγαλύτερο ζήτημα – και ένας πραγματικά επιτακτικός λόγος για την επιλογή του Dropbox από το OneDrive – είναι η ανεξήγητη αποτυχία της Microsoft να ενσωματώσει στοιχειώδη αρχεία μεταφόρτωσης αρχείων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την άσκοπη μεταφορά του συγχρονισμού. Για όσους έχουν όρια στα σχέδια δεδομένων τους, καταναλώνει επίσης περισσότερα megabyte.

Η συμπερίληψη των στοιχείων ελέγχου γκαζιού συγχρονισμού από το Dropbox είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είναι η εύκολη επιλογή στον δεύτερο γύρο.

Γύρος: Σημείο συγχρονισμού για Dropbox

Λογότυπο Dropbox
Λογότυπο OneDrive

3

Κοινή χρήση και έλεγχος περιεχομένου

Πόσο εύκολο είναι οι δύο διεκδικητές μας να κάνουν κοινή χρήση αρχείων και περιεχομένου σε όλες τις συσκευές?

Dropbox

Η κοινή χρήση με το Dropbox πραγματοποιείται μέσω της διεπαφής ιστού. Απλώς επισημάνετε το αντικείμενο ή τα αντικείμενα που θέλετε και κάντε κλικ στο κουμπί “κοινή χρήση”.

Κατά την κοινή χρήση περιεχομένου, δημιουργείτε έναν σύνδεσμο που συνδέεται με αυτό το περιεχόμενο. Για διανομή, μπορείτε είτε να στείλετε με email τον σύνδεσμο σε συγκεκριμένα άτομα μέσα από τη διεπαφή, είτε απλά να τον αντιγράψετε και να τον επικολλήσετε όπου θέλετε (δηλαδή, Slack, Facebook, γραπτό μήνυμα). Καθένας με αυτόν τον σύνδεσμο μπορεί στη συνέχεια να έχει πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο και να σχολιάσει.

Μπορείτε να μοιραστείτε περιεχόμενο τόσο σε επίπεδο αρχείου όσο και σε φάκελο. Ωστόσο, μόνο τα κοινόχρηστα αρχεία φακέλων μπορούν να έχουν δικαιώματα επεξεργασίας. Εάν μοιράζεστε ένα μεμονωμένο αρχείο, οι προσκεκλημένοι περιορίζονται στην προβολή.

Μία από τις βασικές πτυχές του ελέγχου περιεχομένου που αποκτά το Dropbox είναι η συμπερίληψη τόσο κωδικών πρόσβασης όσο και ημερομηνιών λήξης για συνδέσμους. Δυστυχώς, για χρήστες που δεν πληρώνουν, πρέπει να είστε χρήστης του Dropbox Pro για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές.

Από τη διεπαφή ιστού Dropbox, μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε το κοινόχρηστο περιεχόμενό σας από δύο διαφορετικές διαφορετικές σελίδες.

Η καρτέλα “κοινή χρήση” σάς επιτρέπει να δείτε ποιοι φάκελοι και αρχεία έχετε μοιραστεί και ποια έχουν μοιραστεί μαζί σας. Η καρτέλα “σύνδεσμοι” σάς επιτρέπει να διαχειριστείτε τις επιλογές συνδέσμων που συνδέονται με το κοινόχρηστο περιεχόμενό σας.

Υπάρχει μια τρίτη σελίδα που ονομάζεται “συμβάντα” όπου μπορείτε να ελέγξετε τη γενική δραστηριότητα στον λογαριασμό σας. Αυτό περιλαμβάνει ενέργειες που αναλαμβάνονται τόσο από εσάς όσο και από εκείνους που προσκαλούνται για πρόσβαση στο περιεχόμενό σας.

Εάν εσείς ή ένας από τους συνεργάτες σας κάνετε μια ανεπιθύμητη αλλαγή αρχείου ή διαγράψετε κατά λάθος ένα αρχείο, το Dropbox σάς επιτρέπει να ανακτήσετε τόσο τα διαγραμμένα αρχεία όσο και τις προηγούμενες εκδόσεις αρχείων.

Μπορείτε να ανακτήσετε διαγραμμένες και προηγούμενες εκδόσεις αρχείων, εφόσον είναι εντός 30 ημερών από τη διαγραφή ή την αλλαγή αρχείου. Εάν είστε χρήστης του Dropbox Pro, υπάρχει επίσης η επιλογή αγοράς ιστορικού εκτεταμένης έκδοσης (EVH), το οποίο αυξάνει έως και ένα έτος.

Εάν είστε χρήστης του Dropbox Business, μπορείτε να ανακτήσετε τις διαγραμμένες ή προηγούμενες εκδόσεις αρχείων επ ‘αόριστον και χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε για το προνόμιο.

OneDrive

Το OneDrive διαθέτει μία από τις καλύτερες διεπαφές ιστού οποιασδήποτε υπηρεσίας αποθήκευσης cloud. Είναι εξαιρετικά σχεδιασμένο και καλά σχεδιασμένο – καθιστώντας εύκολη την κοινή χρήση πολλών αντικειμένων ταυτόχρονα.

Όπως και με το Dropbox, όταν μοιράζεστε ένα φάκελο ή ένα αρχείο, το OneDrive δημιουργεί έναν σύνδεσμο διεύθυνσης URL που δείχνει πίσω του. Μπορείτε να επισυνάψετε δικαιώματα σε αυτόν το σύνδεσμο που επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται κοινόχρηστο περιεχόμενο ή να τους περιορίζουν στην πρόσβαση μόνο για προβολή.

Μέσα από τη διεπαφή ιστού, μπορείτε είτε να αντιγράψετε το σύνδεσμο για διανομή με μη αυτόματο τρόπο, να το στείλετε μέσω email ή να το μοιραστείτε σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Twitter.

Ωστόσο, το OneDrive δεν σας επιτρέπει να ορίσετε κωδικούς πρόσβασης ή ημερομηνίες λήξης σε κοινόχρηστους συνδέσμους. Αυτό προκαλεί ανησυχία, καθώς σημαίνει ότι εκείνοι με τους οποίους έχετε μοιραστεί συνδέσμους μπορούν να τους μεταδώσουν σε άλλους χωρίς τη συγκατάθεσή σας ή τη γνώση σας.

Η διεπαφή ιστού του OneDrive σάς επιτρέπει να ελέγχετε κοινόχρηστο περιεχόμενο με μια καρτέλα “κοινόχρηστο”, το οποίο θα σας βοηθήσει να μην ξεχάσετε τι υπάρχει εκεί έξω.

Το OneDrive ενσωματώνεται αυτόματα στο Office Online. Παρόλο που μπορείτε να ελέγξετε τις αλλαγές που έχουν κάνει άλλοι σε ένα συγκεκριμένο έγγραφο μέσα από τη σχετική εφαρμογή του Office, το OneDrive δεν παρέχει στους χρήστες έναν τρόπο ελέγχου της δραστηριότητας ευρύτερα, όπως κάνει το Dropbox στη σελίδα εκδηλώσεών τους.

Το OneDrive σάς επιτρέπει να ανακτήσετε προηγούμενες εκδόσεις αρχείων, μόνο για τύπους αρχείων του Microsoft Office. Έχετε κολλήσει με τυχόν αλλαγές σε αρχεία εκτός του Office, γεγονός που καθιστά την εξαίρεση καλύτερων επιλογών ελέγχου και ελέγχου ακόμη πιο επικίνδυνη

Τα διαγραμμένα στοιχεία μπορούν να ανακτηθούν από τον κάδο ανακύκλωσης για 30 ημέρες ανεξάρτητα από τον τύπο αρχείου. Ωστόσο, εάν τα περιεχόμενα στον κάδο ανακύκλωσης υπερβαίνουν το δέκα τοις εκατό της συνολικής κατανομής cloud, τα παλαιότερα στοιχεία θα διαγραφούν αυτόματα και οριστικά μετά από τρεις ημέρες.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Και οι δύο υπηρεσίες διευκολύνουν την κοινή χρήση περιεχομένου. Ωστόσο, αν δεν είστε σε θέση να προστατεύσετε επαρκώς αυτό το περιεχόμενο, θα σας κάνει να είστε επιφυλακτικοί με το OneDrive.

Ενώ πρέπει να είστε συνδρομητής που πληρώνει για να επισυνάψετε κωδικούς πρόσβασης και ημερομηνίες λήξης σε κοινόχρηστα περιεχόμενα με το Dropbox, τουλάχιστον υπάρχουν οι επιλογές. Το Dropbox προσφέρει επίσης καλύτερες δυνατότητες ελέγχου και πιο ευέλικτη διαγραφή διαγραμμένων αρχείων και εκδόσεων.

Γύρος: Κοινή χρήση και σημείο ελέγχου περιεχομένου για το Dropbox

Λογότυπο Dropbox
Λογότυπο OneDrive

4

Ασφάλεια

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, πόσο ασφαλής είναι η αποθήκευση των δεδομένων σας και με τις δύο υπηρεσίες?

Dropbox

Το Dropbox κρυπτογραφεί δεδομένα κατά τη μεταφορά με ασφάλεια επιπέδου μεταφοράς (TLS) και κρυπτογράφηση 128 bit AES. 128 bit μπορεί να φαίνονται χαμηλά όταν η κρυπτογράφηση 256-bit είναι μια επιλογή, αλλά για όλους τους πρακτικούς σκοπούς είναι αδιάσπαστη. Επίσης, όσο λιγότερο περίπλοκη είναι η κρυπτογράφηση, τόσο πιο γρήγορος είναι ο χρόνος μεταφόρτωσης.

Μόλις φτάσουν τα αρχεία στο κέντρο δεδομένων Dropbox, αποκρυπτογραφούνται. Στη συνέχεια, το περιεχόμενο του αρχείου κρυπτογραφείται ξανά, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας 256-bit AES. Ωστόσο, αφήνουν τα μεταδεδομένα σας σε απλό κείμενο. Αυτό βοηθά με τις διαδικασίες ευρετηρίασης, αλλά αποτελεί επίσης πρόβλημα ασφάλειας, καθώς υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς για εσάς μόνο από μεταδεδομένα.

Σε γενικές γραμμές, το Dropbox έχει αυστηρές πολιτικές κατά των υπαλλήλων που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, όπως σύμφωνα με την εντολή ενός εντάλματος, θα αποκρυπτογραφήσουν και θα κοινοποιήσουν τα δεδομένα σας.

Μπορούν να το κάνουν επειδή διατηρούν το κλειδί κρυπτογράφησής σας. Το Dropbox δεν προσφέρει επιλογή για κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης (από άκρο σε άκρο). Εάν πρόκειται για ανησυχία ή θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι είναι η κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, το Cloudwards.net έχει πολλά άρθρα σχετικά με το θέμα – όπως αυτό το άρθρο σχετικά με ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις Dropbox.

Το Dropbox επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίσουν την επαλήθευση δύο παραγόντων για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα τους, κάτι που βοηθά στην προστασία από αδύναμους κωδικούς πρόσβασης, οι οποίοι μπορούν να αναιρεθούν από βίαιες επιθέσεις.

Μόλις ενεργοποιηθεί, εκτός από τη σύνδεση στον λογαριασμό σας με τον κωδικό πρόσβασής σας, στο μέλλον θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό ασφαλείας που αποστέλλεται στο κινητό σας τηλέφωνο ή να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για κινητά για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας.

OneDrive

Όπως με το Dropbox, τα δεδομένα OneBox κρυπτογραφούνται κατά τη μεταφορά χρησιμοποιώντας SSL / TLS.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή τα δεδομένα σε κατάσταση ηρεμίας είναι μόνο κρυπτογραφημένα για λογαριασμό OneDrive Business και αυτό δεν είναι καλό, δεδομένου ότι ορισμένες από τις ανησυχίες σχετικά με την παραβίαση δεδομένων ανέφερα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Microsoft είναι συχνά η επίθεση των hacks, δεδομένης της πανταχού παρουσίας της.

Οι λογαριασμοί OneDrive Business προστατεύονται με AES 256-bit.

Επιπλέον, με τη δική της αποδοχή, η Microsoft σαρώνει τα αρχεία σας για απαράδεκτο περιεχόμενο. Παρόλο που πρόκειται για μια προσπάθεια καταστολής της εξάπλωσης της παιδικής πορνογραφίας και η Microsoft ισχυρίζεται ότι δεν χρησιμοποιεί τις σαρώσεις για οτιδήποτε άλλο, ορισμένοι χρήστες μπορεί να είναι άβολα με αυτήν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τις εσωτερικές πολιτικές τους, υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, όπως ταινίες, δεν θα καταργηθεί, εκτός εάν κατατεθεί ειδοποίηση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι δεν χρησιμοποιούν τέτοιες σαρώσεις για σκοπούς μάρκετινγκ.

Ωστόσο, δεδομένης της χαλαρής πολιτικής κρυπτογράφησης και του γεγονότος ότι σαρώσουν τα δεδομένα σας κατά πρώτο λόγο, η συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιείτε μόνο το OneDrive για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν είναι ευαίσθητα στη φύση.

Γύρος: Σημείο ασφαλείας για το Dropbox

Λογότυπο Dropbox
Λογότυπο OneDrive

5

Η ετυμηγορία

Ως αισιόδοξος με αίσθηση χρησιμότητας, προσπαθώ να βρω την αξία σε όλα. Ωστόσο, δεδομένου ότι το Dropbox ενσωματώνεται με προϊόντα MS Office, αντιμετωπίζω λίγο πρόβλημα να υποστηρίξω μια υπόθεση όπου ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε το OneDrive, καθώς αυτό αναιρεί το μόνο πραγματικό πλεονέκτημα που θα είχε.

Η στρατηγική της Microsoft πίσω από το OneDrive μοιάζει να βασίζεται σε χρήστες των Windows 10 για να πιστεύουν ότι είναι αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας, αντί για εκείνη που προσπαθεί να ταιριάξει με ανταγωνιστές όπως το Dropbox σε λειτουργίες και λειτουργίες

Αυτό είναι κρίμα, διότι εάν η Microsoft έκανε μερικά τσιμπήματα, το OneDrive θα μπορούσε να είναι ανώτερο προϊόν. Οι μηχανικοί της διεπαφής είναι φανταστικοί και φαίνεται υπέροχοι.

Προς το παρόν, ωστόσο, το Cloudwards.net χωρίς κράτηση συνιστά το Dropbox μέσω του OneDrive. Συμφωνείς? Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια, σας ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Νικητής: Dropbox

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map