Τρόπος σύνδεσης του Microsoft Office 365 και του Dropbox

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Microsoft και το Dropbox βγήκαν με εκπληκτικά αλλά και προβλέψιμα νέα – επρόκειτο να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν.

Αυτό δεν σήμαινε ότι συνδυάζουν το OneDrive και το Dropbox, αλλά ήθελαν να συνδυάσουν το Microsoft Office με το Dropbox. Αυτό ήταν πράγματι ένα πολύ τολμηρό βήμα και για τις δύο εταιρείες, αλλά αποδεικνύει ένα πράγμα – το Microsoft Office είναι πολύ πιο σημαντικό για την εταιρεία από την πλατφόρμα cloud της, OneDrive.

Δεν είμαστε πραγματικά έκπληκτοι, για να είμαστε ειλικρινείς.

Το OneDrive είχε το δικό του μερίδιο των προβλημάτων με την πάροδο των ετών, αλλά το Microsoft Office ήταν πάντα το κύριο κερδοφόρο προϊόν της εταιρείας. Από τότε που η Microsoft εμφανίστηκε με το Office, υπήρξαν πολλά λογισμικά που προσπάθησαν να πάρουν τη θέση τους, αλλά κανένα από αυτά δεν πέτυχε.

Ακόμα και τώρα, οι άνθρωποι προτιμούν την απλότητα του Microsoft Office, ανεξάρτητα από το πόσα σφάλματα έχει μέσα του. Και η Microsoft το ξέρει αυτό.

Office Push της Microsoft

Εάν η εταιρεία πρέπει να καταβάλει επιπλέον προσπάθεια για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, σίγουρα θα το κάνει. Ενώ και οι δύο εταιρείες δήλωσαν σαφώς στα δελτία τύπου τους ότι αυτή η λειτουργία κυκλοφόρησε μόνο για να βοηθήσει τους χρήστες, μπορούμε εύκολα να σκεφτούμε μερικά εγωιστικά κίνητρα που θα είχαν αντ ‘αυτού.

Λογισμικό Kubernetes
© Φιζαν Χασάν

Οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται συνεχώς στην αγορά συγχρονισμού αρχείων και αποθήκευσης cloud, αλλά εδώ είναι η διαφορά: Για το Dropbox, η εφαρμογή cloud είναι το κύριο ψωμί και το βούτυρό τους, αλλά για τη Microsoft, είναι απλώς μια επιλογή που εξερευνούν.

Η Microsoft έχει αναβαθμίσει τόσο το Office Online όσο και τις εφαρμογές για φορητές συσκευές του Office, συμπεριλαμβανομένων των Word, Excel και PowerPoint. Έτσι, τώρα, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στους λογαριασμούς Dropbox τους απρόσκοπτα από αυτές τις εφαρμογές. Το Dropbox έχει κάνει κάτι παρόμοιο με την εφαρμογή για κινητά, όποτε κάνετε κλικ σε ένα αρχείο Microsoft Office στο Dropbox, το αρχείο θα ανοίξει απευθείας στην αντίστοιχη εφαρμογή του Microsoft Office.

Φυσικά, για να λειτουργήσει αυτό, θα χρειαστούν και οι δύο εφαρμογές στο τηλέφωνό σας. απλά δεν θα το κάνει. Δεν μπορείς να φτιάξεις το κέικ σου Το Dropbox είχε επίσης δηλώσει τον Νοέμβριο του 2014 ότι θα δημιουργήσει μια εγγενή εφαρμογή για τηλέφωνα Windows, κάτι που έκανε τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Εκτός από τις συνήθεις δυνατότητες του Dropbox, αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να μοιράζεστε φακέλους με επαφές τηλεφώνου και να κάνετε λήψη αρχείων απευθείας σε μια κάρτα SD ή στην εσωτερική μνήμη μιας συσκευής. Ναι, και οι δύο εταιρείες έχουν ηχητική δέσμευση, αλλά μοιάζει περισσότερο με το «ξύσιμο της πλάτης μου και το ξύσιμο».

Η Microsoft προσπαθεί να θυσιάσει το OneDrive?

Αυτή η συμφωνία με το Dropbox αποδεικνύει σίγουρα ότι η Microsoft ενδιαφέρεται περισσότερο για τα έσοδα που προέρχονται από το Office 365 και όχι από το OneDrive. Στην πραγματικότητα, για το Office 365, αυτή η συμφωνία μπορεί να είναι ένα πιθανό πρόγραμμα οδήγησης εσόδων για συστήματα εκτός Windows όπου το Dropbox είναι προφανώς πιο προτιμώμενο.

λύσεις αποθήκευσης cloud για την επιχείρησή σας
© OneDrive

Συνολικά, η Microsoft αφήνει το Dropbox να ενσωματωθεί βαθιά στον χώρο αποθήκευσης του Office όπου προηγουμένως προωθούσε έντονα το OneDrive. Μοιάζει με τη Microsoft, είναι πιο σημαντικό τα άτομα να χρησιμοποιούν το Office αντί για την υπηρεσία αποθήκευσης cloud – OneDrive.

Τι βγάζει το Dropbox από αυτήν τη συμφωνία?

Κάνοντας μια συμφωνία με τη Microsoft, το Dropbox θα επιβιώσει και δεν χρειάζεται να βρει εργαλεία εσωτερικής επεξεργασίας, τα οποία θα είχαν καταλήξει να μοιάζουν με μια «lite» έκδοση του Microsoft Office.

Ας είμαστε ειλικρινείς, το Dropbox είναι μια υπέροχη εφαρμογή cloud, αλλά τα εργαλεία επεξεργασίας του θα το καθιστούσαν πιο περίπλοκο και πιθανώς απέτυχε στο τέλος.

Αυτή η ενσωμάτωση θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για άτομα σαν εμένα, που λατρεύουν την υπηρεσία του Dropbox, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμα να ξεχωρίσουν από το Microsoft Office. Εάν είστε οπαδός τόσο του Microsoft Office όσο και του Dropbox, αυτή είναι μια ολοκληρωμένη win-win κατάσταση. 

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε τον λογαριασμό σας Dropbox με το Microsoft Office.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Web Online Office για να επεξεργαστείτε αρχεία Dropbox

Θέλω αυτήν τη δυνατότητα στο Dropbox για πολύ καιρό. Στην πραγματικότητα, ο μόνος λόγος που χρησιμοποίησα ποτέ το OneDrive ήταν επειδή είχε συνδεθεί με το Office Online. Τέλος, το Dropbox έχει ενσωματώσει και αυτή τη δυνατότητα. Εδώ πρέπει να κάνετε:

 • Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από τα αρχεία του Microsoft Office στο φάκελο Dropbox
 • Όταν το αρχείο ανοίγει σε νέο παράθυρο. Κάντε κλικ στην επιλογή “Άνοιγμα” στην επάνω δεξιά γωνία

Ανοίξτε αρχεία dropbox στην εφαρμογή web του Office
© Cloudwards

 • Θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε την πρόσβαση στο Microsoft Office

Ανοίξτε αρχεία dropbox στην εφαρμογή web του Office
© Cloudwards

 • Και εκεί, εργάζεστε στο Office Online και επεξεργάζεστε το έγγραφό σας ακριβώς όπως σας αρέσει

Ανοίξτε αρχεία dropbox στην εφαρμογή web του Office
© Cloudwards

Σύνδεση του Office Online με το Dropbox

Συνδέοντας το Microsoft Office Online με τον λογαριασμό σας στο Dropbox, μπορείτε να αποθηκεύσετε απευθείας αρχεία στο Dropbox, όπως ακριβώς αποθηκεύσατε αρχεία στο OneDrive.

 • Συνδεθείτε στο Office Online μέσω των διαπιστευτηρίων Microsoft / Outlook

Συνδέστε το Office online στο Dropbox
© Cloudwards

 • Ανοίξτε οποιονδήποτε από τους τύπους εγγράφων που αναφέρονται – Word Online / Excel Online / PowerPoint Online
 • Μόλις μεταβείτε στη σελίδα, στο κάτω αριστερό άκρο, θα μπορείτε να δείτε μια επιλογή Dropbox που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το OneDrive

Συνδέστε το γραφείο online με το dropbox
© Cloudwards

 • Εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια Dropbox και τελειώσατε!
 • Αποθηκεύστε τα αρχεία σας στο φάκελο Dropbox

Προσθήκη Dropbox στο Office 2013

Όταν προσπαθείτε να αποθηκεύσετε αρχεία από το Office, θα μπορείτε να δείτε τις επιλογές OneDrive και Sharepoint στην ενότητα “Προσθήκη μέρους”, αλλά δεν μπορείτε πραγματικά να προσθέσετε το Dropbox εδώ επίσημα. Αυτό μπορεί προφανώς να είναι ένα πρόβλημα όταν χρησιμοποιείτε το Dropbox ως τον κύριο αποθηκευτικό σας χώρο. Κάθε φορά που δημιουργείτε ένα αρχείο σε φορητό υπολογιστή, πρέπει να ανεβάζετε ρητά το αρχείο στο Dropbox.

Ακολουθούν τα βήματα για να προσθέσετε έναν λογαριασμό Dropbox στο Office 2013: 

 • Κατεβάστε αυτό το αρχείο δέσμης. Εάν χρησιμοποιείτε το Google Chrome, ενδέχεται να αναφέρει ότι το αρχείο είναι δυνητικά επικίνδυνο, αλλά είναι όλα δοκιμασμένα και δοκιμασμένα
 • Όταν τελειώσετε, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο για να το ανοίξετε. Θα ανοίξει μια γραμμή εντολών και θα σας ζητήσει να εισαγάγετε μια διαδρομή. Εδώ πρέπει να εισαγάγετε τη διαδρομή στον τοπικό σας φάκελο Dropbox

Συνδέστε το dropbox στο Office 2013
© Cloudwards

 • Επιστρέψτε στο Office 2013. εδώ ξεφυλλίζω το Word 2013. Μεταβείτε στην καρτέλα Αρχείο -> λογαριασμός-> Προσθέστε μια υπηρεσία. Από εκεί, επιλέξτε την υπηρεσία που θέλετε να προσθέσετε. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι το Dropbox

Συνδέστε το dropbox στο Office 2013
© Cloudwards

Αυτές οι ρυθμίσεις είναι συγκεκριμένες για το μηχάνημα, πράγμα που σημαίνει ότι αν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Microsoft σε διαφορετικό μηχάνημα, θα πρέπει να εκτελέσετε ξανά το αρχείο δέσμης.

συμπέρασμα

Δυστυχώς, το σενάριο που λειτουργεί με το Office 2013 δεν λειτουργεί με το 2016. Για να αποθηκεύσετε αρχεία στο Dropbox, θα πρέπει να αποθηκεύσετε αρχεία απευθείας στον τοπικό σας φάκελο Dropbox. Είστε ευχαριστημένοι με τη συνεργασία Dropbox και Microsoft Office; Θα αλλάξει τον τρόπο που εργάζεστε; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me