Καλύτερος Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για Mac 2020

Το ένα-δύο γροθιά της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς και ένας κωδικός πρόσβασης. Χρησιμοποιώντας το πιο ασφαλές λογισμικό προστασίας από ιούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς σας, μπορείτε εύκολα να καταπολεμήσετε τους κινδύνους του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Ενώ οι περισσότερες επιθέσεις απευθύνονται σε Windows, οι χρήστες Mac δεν είναι εντελώς ξεκάθαροι.

Ρίξαμε μια ματιά στις επιλογές μας για τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και αξιολογήσαμε πόσο καλά λειτουργούν με το macOS για να επιλέξουμε τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για Mac. Καταφέραμε με πέντε επιλογές και μία αξιόλογη αναφορά, καθεμία από τις οποίες προσφέρει μια μεγάλη λίστα χαρακτηριστικών και εξαιρετική ασφάλεια σε λογική τιμή.

Πρόκειται να παρουσιάσουμε πώς κάναμε επιλογές, να εξηγήσουμε γιατί μας αρέσει κάθε επιλογή και, στη συνέχεια, να δώσουμε κάποιους που δεν αφορούν συγκεκριμένα τους λόγους για τους οποίους επιλέξαμε κάθε διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Παρόλο που μας αρέσει περισσότερο το Dashlane για Mac, όλες οι επιλογές που παρουσιάζουμε λειτουργούν καλά στο λειτουργικό σύστημα της Apple. Εάν θέλετε περισσότερα άρθρα ειδικά για Mac, δείτε το καλύτερο VPN για Mac ή το καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για κομμάτια Mac.

Καλύτερη διαχείριση κωδικών πρόσβασης για Mac 2020

Τι κάνει τον Διαχειριστή κωδικών πρόσβασης το καλύτερο για Mac

Το macOS έχει καταστήσει πολύ εύκολο να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης καθώς περιηγείστε στο Safari με το iCloud Keychain. Αν και αυτή θα είναι η αξιότιμη αναφορά μας, έχει περιορισμένο πεδίο εφαρμογής. Στην αληθινή μόδα της Apple, δεν υποστηρίζει άλλα λειτουργικά συστήματα και μπορεί να προκαλέσει μερικά προβλήματα κατά την αυτόματη συμπλήρωση.

Ενώ ψάχνουμε τον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για Mac, η υποστήριξη για άλλο λειτουργικό σύστημα δεν πρέπει να αγνοείται. Εξετάσαμε τους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης που έχουν καλή απόδοση σε macOS αλλά έχουν την ευελιξία να υποστηρίζουν άλλα λειτουργικά συστήματα.

Ένα από τα βασικά σημεία ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης επί πληρωμή είναι η ικανότητά του να συγχρονίζει κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις συσκευές. Ενώ ένα σύστημα Mac μπορεί να είναι το κύριο μηχάνημά σας, ο περιορισμός των επιλογών διαχείρισης κωδικών πρόσβασης σε μόνο προϊόντα της Apple σημαίνει ότι όποιος διαθέτει λειτουργικά συστήματα συγκατοίκησης παραμένει στο κρύο. Αυτός ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στον καλύτερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για τον οδηγό iOS.

Στη συνέχεια, εξετάσαμε την ευκολία χρήσης. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης προορίζονται να αυξήσουν την ασφάλειά σας ενώ διευκολύνουν την περιήγηση στο Διαδίκτυο. Απλοί τρόποι για να οργανώσετε το θησαυροφυλάκιο σας και η ανταπόκριση της αυτόματης συμπλήρωσης είναι βασικά σημεία εδώ.

Η χρηστικότητα ακολουθεί μια λεπτή γραμμή με δύναμη. Καθώς τα προγράμματα περιήγησης έχουν ολοένα και πιο εντυπωσιακούς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, η ανάγκη για επιπλέον δυνατότητες και ισχύ είναι πρωταρχική. Εξετάσαμε τα πρόσθετα που προσφέρονται από τους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και πόσο καλά εφαρμόζονται στη διεπαφή. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως τη λειτουργία ταξιδιού του 1Password και την παρακολούθηση σκοτεινού ιστού του Dashlane.

Η ασφάλεια είναι επίσης σημαντική. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης με βάση το πρόγραμμα περιήγησης έχουν συχνά κάποια μορφή κρυπτογράφησης, αλλά διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο για πράγματα όπως ransomware και αεροπειρατές. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης επί πληρωμή όχι μόνο κρυπτογραφούν τα δεδομένα σας, αλλά και τα χρησιμοποιούν μέσω εκατοντάδων χιλιάδων γύρων κατακερματισμού.

Μπορείτε να διαβάσετε το τι είναι το ransomware και τι είναι οι οδηγοί εισβολής του προγράμματος περιήγησης για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις επιθέσεις.

Τέλος, θεωρήσαμε την τιμή. Οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης είναι φθηνοί όπως είναι, επομένως, αυτός ο παράγοντας δεν είναι τόσο σημαντικός όσο άλλοι. Η πρώτη μας επιλογή, το Dashlane, είναι η πιο ακριβή επιλογή και ακόμη και αυτό θα σας προσφέρει μόνο λίγα δολάρια το μήνα. Τα δωρεάν πακέτα είναι ένα πλεονέκτημα.

1. Καλύτερος Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για Mac: Dashlane

Το Dashlane είναι η κορυφαία επιλογή διαχειριστή κωδικού πρόσβασης. Το άφθονο σύνολο χαρακτηριστικών του, η μεγάλη χρηστικότητα και η κορυφαία ασφάλεια υπερισχύουν των άλλων επιλογών στη λίστα μας. Η πρόσφατη έκδοση της έκδοσης έξι επέφερε αύξηση της τιμής, αλλά, με τα επιπλέον χαρακτηριστικά που προστέθηκαν, τα σχέδια εξακολουθούν να αισθάνονται ότι αξίζουν τα χρήματα.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι που μας αρέσει στο Mac. Έχει μια εξαιρετική διεπαφή χρήστη που εμφανίζει τους κωδικούς πρόσβασης σε σχηματισμό πλακιδίων με μεγάλα εικονίδια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο πρόγραμμα περιήγησής σας, και περιλαμβάνει ακόμη υποστήριξη για το Safari – κάτι που λίγοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης μπορούν να καυχηθούν.

καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για mac dashlane

Η ασφάλεια είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει. Στη σύγκριση του Dashlane έναντι του 1Password, διαπιστώσαμε ότι ο σύγχρονος μηχανισμός κατακερματισμού του Dashlane, η κρυπτογράφηση ανώτατου επιπέδου και η συνεχής παρακολούθηση των παραβιάσεων δεδομένων καθιστούσαν σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση. Χρησιμοποιώντας τη γεννήτρια κωδικών πρόσβασης του Dashlane, θα χρειαστούν δισεκατομμύρια χρόνια για να σπάσουμε έναν μόνο κρυπτογραφημένο κωδικό πρόσβασης.

Μπορείτε να λάβετε μια επισκόπηση της ασφάλειάς σας χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου ασφαλείας. Το Dashlane θα σας δείξει μια συνολική βαθμολογία για όλους τους λογαριασμούς σας και θα σας ειδοποιήσει για τυχόν αδύναμους επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης. Εδώ μπορείτε επίσης να δείτε ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το Dashlane

Η έκδοση έξι επέφερε αύξηση της τιμής, αλλά έφερε και πολλά νέα χαρακτηριστικά. Το Dashlane περιλαμβάνει τώρα παρακολούθηση σκοτεινού ιστού, η οποία θα διεισδύσει στον σκοτεινό ιστό και θα σας ειδοποιήσει εάν τα προσωπικά σας στοιχεία εμφανίζονται εκεί. Ένας κωδικός πρόσβασης στον τραπεζικό λογαριασμό σας, για παράδειγμα, θα μπορούσε να αλλάξει πριν κανείς μπορεί να τον χρησιμοποιήσει.

Μπορείτε να αλλάξετε εύκολα τους κωδικούς πρόσβασης χρησιμοποιώντας το Password Changer του Dashlane. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να ενημερώνετε αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασής σας σε πολλούς λογαριασμούς. Μεταξύ της λίστας των υποστηριζόμενων ιστότοπων είναι τα Adobe, Reddit και Box (διαβάστε την αναθεώρηση των Box Notes). Αυτό καθιστά μια πολύ σημαντική αλλά σπάνια ακολουθούμενη πρακτική ασφαλείας.

Μεταξύ των νέων δυνατοτήτων, το VPN ενός σημείου είναι το λιγότερο εντυπωσιακό. Αν και θα σας βοηθήσει να παρακάμψετε τους κινδύνους του δημόσιου WiFi, είναι αξιοσημείωτο σε σύγκριση με τους καλύτερους παρόχους VPN. Αυτός ο τύπος ασφάλειας αντιμετωπίζεται καλύτερα με ένα εργαλείο όπως το ExpressVPN (διαβάστε την κριτική μας στο ExpressVPN).

Ωστόσο, οι άλλες δυνατότητες του Dashlane, όπως η αυτόματη συμπλήρωση σε επιτραπέζιο υπολογιστή και ο ασφαλής χώρος αποθήκευσης αρχείων, αρκούν. Υπάρχει επίσης ένα δωρεάν πρόγραμμα, αν και περιορίζεται σε 50 καταχωρίσεις και δεν μπορεί να συγχρονιστεί σε όλες τις συσκευές. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική μας στο Dashlane ή να δοκιμάσετε το Premium με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

2. 1 Κωδικός πρόσβασης

Το 1Password είναι φθηνό, εύκολο στη χρήση και φορτωμένο με δυνατότητες, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για Mac (καθώς και για μικρές επιχειρήσεις). 1 Ο κωδικός πρόσβασης 7, η πιο πρόσφατη έκδοση, υποστηρίζει macOS Sierra 10.12.6 ή μεταγενέστερη έκδοση, αλλά υπάρχει υποστήριξη για OS παλαιού τύπου ήδη από το OS X Mountain Lion 10.8.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης συνοδεύεται από την επέκταση Safari που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της για πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Εάν χρησιμοποιείτε Firefox ή Chrome (το οποίο θα πρέπει να σας δοθεί ανάλυση του πιο ασφαλούς προγράμματος περιήγησης), μπορείτε να επωφεληθείτε από το 1Password X.

καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για mac 1password

1 Το Password X είναι μια αυτόνομη έκδοση του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που λειτουργεί αποκλειστικά στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Εξακολουθείτε να έχετε την ίδια ασφάλεια, αλλά η ενσωμάτωση στη χρήση ιστού είναι ευκολότερη από ποτέ.

1Ο κωδικός πρόσβασης θα συμπληρώσει αυτόματα όλα τα δεδομένα στο θησαυροφυλάκιο σας, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης, πιστωτικών καρτών και διευθύνσεων, θα προτείνει κωδικούς πρόσβασης κατά την εγγραφή σε νέο λογαριασμό και θα σας δώσει έναν εύκολο τρόπο για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Έχει επίσης ενοποίηση με iOS και Apple Watch. Μπορείτε να δείτε, να επεξεργαστείτε και να προσθέσετε καταχωρήσεις στο θησαυροφυλάκιο σας από το Apple Watch. Μπορείτε επίσης να TOTP κλειδιά για 2FA χωρίς να βγάλετε το τηλέφωνό σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά τα κλειδιά στον οδηγό μας για τις καλύτερες εφαρμογές 2FA.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το 1Password

Το 1Password έχει ένα μικρό αλλά καλά στρογγυλό χαρακτηριστικό σε λογική τιμή, γεγονός που το καθιστά ελκυστική επιλογή. Μπορείτε να αποθηκεύσετε όσες καταχωρίσεις στο θησαυροφυλάκιο θέλετε και να έχετε πρόσβαση σε αυτές σε οποιαδήποτε συσκευή όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε το 1Password ή 1Password X.

Δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας και συγχρονίζονται όλα τα δεδομένα σας μέσω του cloud. Εάν διαγράψετε μια καταχώριση, έχετε ένα παράθυρο 365 ημερών για να την επαναφέρετε. Αυτό συμβαίνει από προεπιλογή, ώστε να μπορείτε να λάβετε ξανά τυχόν πληροφορίες που καταργείτε κατά λάθος.

Το αγαπημένο μας χαρακτηριστικό είναι το Travel Mode. Η λειτουργία ταξιδιού σάς επιτρέπει να αφαιρείτε όλα τα προσωπικά δεδομένα από τη συσκευή σας και να τα αποθηκεύετε στο θησαυροφυλάκιο σας. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, μπορείτε να επαναφέρετε αυτά τα δεδομένα με ένα μόνο κλικ.

Υπάρχουν πολλά να σας αρέσουν περίπου το 1Password, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξής του για προσαρμοσμένο πεδίο, παρακολούθηση παραβίασης όλο το εικοσιτετράωρο με το HaveIBeenPwned και κρυπτογράφηση AES-256 ανώτατου επιπέδου. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην αναθεώρηση 1Κωδικού πρόσβασης ή να εγγραφείτε σε μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών.

3. LastPass

Το LastPass είναι, εύκολα, ο καλύτερος δωρεάν διαχειριστής κωδικών πρόσβασης. Έρχεται με ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών και υποστήριξη για απεριόριστες καταχωρήσεις χωρίς να κοστίζει δεκάρα. Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στο δωρεάν πακέτο, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης αυτόματης συμπλήρωσης εφαρμογών, αλλά παρόλα αυτά είναι μια εξαιρετική επιλογή (διαβάστε τη σύγκριση KeePass έναντι LastPass).

Κανονικά, το LastPass είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης με βάση το πρόγραμμα περιήγησης. Χρησιμοποιείτε την επέκταση, η οποία είναι διαθέσιμη για Chrome, Firefox, Opera, Safari και Internet Explorer, για να αποκτήσετε πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο σας μέσω ενός UI ιστού. Οι χρήστες Mac μπορούν επίσης να κατεβάσουν μια εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή, η οποία παρέχει έναν εύκολο τρόπο για να κοιτάξετε μέσα στο θησαυροφυλάκιο σας.

ταμπλό τελευταίας διέλευσης

Ενώ το LastPass είναι μια επέκταση που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο για να το χρησιμοποιήσετε. Το LastPass Pocket, το οποίο περιλαμβάνεται σε όλες τις επεκτάσεις και τις εγγενείς εφαρμογές, σας δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και πρόσβασης εκτός σύνδεσης στο θησαυροφυλάκιο σας.

Όπως το 1Password, ενσωματώνεται και στο Apple Watch (διαβάστε τη σύγκριση 1Password vs LastPass). Το LastPass Authenticator, το οποίο είναι παρόμοιο με το Google Authenticator, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Apple Watch. Θα σας δείξει έναν κωδικό βάσει χρόνου, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως τον δεύτερο παράγοντα ελέγχου ταυτότητας.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσουν το LastPass

Ενώ μας αρέσει περισσότερο το δωρεάν πρόγραμμα από το LastPass, μια αναβάθμιση σε Premium είναι φθηνή. Παίρνετε επίσης μερικές πρόσθετες δυνατότητες, όπως το LastPass για εφαρμογές. Αυτή η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στις λειτουργίες αυτόματης συμπλήρωσης του LastPass όταν δεν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Έρχεται επίσης με εκτεταμένες δυνατότητες κοινής χρήσης. Στο δωρεάν πρόγραμμα, μπορείτε να μοιραστείτε δεδομένα θησαυροφυλακίου με έναν χρήστη, κάτι που είναι περιοριστικό. Στο Premium, μπορείτε να μοιραστείτε οτιδήποτε στο θησαυροφυλάκιο σας, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης, συνδέσεων WiFi και πολλά άλλα με όσα άτομα θέλετε.

Πρόσθετες δυνατότητες όπως 1 GB ασφαλούς αποθήκευσης αρχείων, προηγμένες επιλογές ελέγχου ταυτότητας πολλών παραγόντων και τεχνική υποστήριξη προτεραιότητας είναι επίσης ευχάριστες. Ωστόσο, αυτά τα χαρακτηριστικά φαίνονται καλύτερα ως μέρος ενός οικογενειακού προγράμματος.

Το LastPass Families είναι ουσιαστικά πέντε άδειες Premium για την τιμή των δύο. Λειτουργίες όπως η κοινή χρήση αρχείων λειτουργούν καλύτερα, καθώς είναι εύκολο να μοιράζεστε πράγματα όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και πληροφορίες πιστωτικών καρτών μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική LastPass και να συγκρίνετε με την κορυφαία επιλογή μας στο Dashlane εναντίον LastPass ή να κατεβάσετε την επέκταση δωρεάν για να το δοκιμάσετε μόνοι σας.

4. Κολλητικός κωδικός πρόσβασης

Το Sticky Password είναι ένα εύκολο στη χρήση και διαθέτει πυκνό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης με μια γενναιόδωρη δωρεάν προσφορά. Ωστόσο, δεδομένης της εξαιρετικής διεπαφής και του φθηνού σημείου τιμής, μια αναβάθμιση στο Premium μοιάζει σαν να μην σας ενδιαφέρει.

Όπως τα περισσότερα δωρεάν σχέδια, το Sticky Password’s σας παρέχει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στοιχείων για μία μόνο συσκευή. Ωστόσο, δεν χαλάει στο τμήμα ασφαλείας. Εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε την ίδια κρυπτογράφηση AES-256 ανώτερου επιπέδου, επιλογές ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων και επαλήθευση μέσω βιομετρικών στοιχείων.

ο καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για mac sticky password

Οι αναβαθμίσεις έρχονται με συγχρονισμό πολλαπλών συσκευών, κάτι που είναι σημαντικό. Το Sticky Password συγχρονίζεται μέσω του cloud σε όλες τις συσκευές σας, με υποστήριξη για macOS, Windows, Android και iOS. Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε τοπικά, για το οποίο θα μιλήσουμε στην επόμενη ενότητα.

Το Sticky Password έχει την καλύτερη υποστήριξη προγράμματος περιήγησης που έχουμε δει από έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Όλοι οι συνηθισμένοι ύποπτοι είναι διαθέσιμοι, καθώς και σκοτεινά προγράμματα περιήγησης όπως SeaMonkey, Pale Moon και Dolphin.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Sticky Password

Ενώ το Sticky Password προσφέρει δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμό στο cloud, δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε. Είναι ένας από τους λίγους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης που σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας τοπικά ή να συγχρονίζετε μέσω WiFi. Για την πιο συνειδητή ασφάλεια, αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα σας δεν αφήνουν ποτέ το μηχάνημά σας, ακόμη και σε κρυπτογραφημένη μορφή.

Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε μη αυτόματα. Το Sticky Password υποστηρίζει την εξαγωγή USB, οπότε μπορείτε να φορτώσετε ολόκληρο το θησαυροφυλάκιο σε μια μονάδα flash. Τα δεδομένα σε αυτήν τη μονάδα δίσκου είναι αναγνώσιμα από οποιαδήποτε παρουσία Sticky Password. Είναι κρυπτογραφημένο, επομένως μόνο εσείς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν με τον κύριο κωδικό πρόσβασης.

Το Sticky Password έχει ετήσια συνδρομή που είναι ελαφρώς πιο ακριβή από το LastPass, αλλά εξακολουθεί να είναι φθηνό. Εναλλακτικά, μπορείτε να το αγοράσετε εντελώς με 149,99 $, κάτι που δεν έχουμε δει από οποιονδήποτε άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης.

Ένα μέρος του κόστους πηγαίνει προς το Save the Manatee Club. Το manatee είναι το σύμβολο του Sticky Password και του Lamantine Software, οπότε είναι μια ωραία χειρονομία ότι μερικά από τα έσοδά του προορίζονται για τη διάσωση αυτού του απειλούμενου είδους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην αναθεώρηση Sticky Password ή να το κατεβάσετε δωρεάν. Η δωρεάν έκδοση συνοδεύεται από μια δοκιμή 30 ημερών του Premium.

5. Φύλακας

Το Keeper έχει μεγάλη έμφαση στον επιχειρηματικό κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή, αλλά και οι προσωπικές του προσφορές είναι εξαιρετικές. Η εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια εργασία, αλλά η εφαρμογή για κινητά είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει.

Είναι επίσης φθηνό (διαβάστε τη σύγκριση Dashlane εναντίον Keeper). Το Keeper έχει περίπου την ίδια τιμή με το LastPass. Αυτή η τιμή σάς προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και συγχρονισμό κωδικών πρόσβασης, ασφαλή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud και απεριόριστη ασφαλή κοινή χρήση αρχείων. Το Keeper υποστηρίζει επίσης βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

ο καλύτερος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης για mac keeper

Πιο ελκυστικό είναι το οικογενειακό πρόγραμμα. Όπως το LastPass, προσφέρει πέντε άδειες στην τιμή των δύο. Εκτός από όλες τις δυνατότητες που προσφέρονται με το μεμονωμένο πρόγραμμα, το οικογενειακό πρόγραμμα έρχεται επίσης με 10 GB ασφαλούς αποθήκευσης cloud.

Στην επιφάνεια εργασίας, έχετε επίσης πρόσβαση στο KeeperFill. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Keeper για αυτόματη συμπλήρωση δεδομένων εφαρμογής από την επιφάνεια εργασίας σας χρησιμοποιώντας hotkeys. Αν και δεν είναι τόσο απλό όσο μερικά άλλα συστήματα αυτόματης συμπλήρωσης, το Keeper κάνει τη δουλειά με αξιοπιστία.

Άλλοι λόγοι που μας αρέσει το Keeper

Ανεξάρτητα από το εάν χρησιμοποιείτε προσωπικό ή οικογενειακό λογαριασμό, μπορείτε να παραχωρήσετε πρόσβαση έκτακτης ανάγκης σε έως και πέντε χρήστες. Δεδομένου ότι το Keeper μπορεί να αποθηκεύσει μια ποικιλία δεδομένων, είναι σημαντικό να έχετε πρόσβαση έκτακτης ανάγκης σε αυτές τις προσωπικές πληροφορίες. Μπορείτε να ρυθμίσετε χρονικά πλαίσια όταν το θησαυροφυλάκιο σας είναι ξεκλειδωμένο και οι αξιόπιστοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Αυτή είναι η μόνη μορφή αποκατάστασης λογαριασμού. Το Keeper χρησιμοποιεί ένα μοντέλο μηδενικής γνώσης, που σημαίνει ότι δεν βλέπει ποτέ τον κύριο κωδικό πρόσβασης ή τα δεδομένα του θησαυρού σας. Σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κύριο κωδικό πρόσβασης, ο μόνος τρόπος για την επαναφορά του λογαριασμού σας είναι μέσω της πρόσβασης έκτακτης ανάγκης.

Εάν χρησιμοποιείτε το Keeper στην κινητή συσκευή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το KeeperChat. Είναι μια ασφαλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που κρυπτογραφεί μηνύματα πριν από την αποστολή τους. Διαθέτει πρόσθετα όπως ένα χρονοδιακόπτη αυτοκαταστροφής στα μηνύματα και μια ιδιωτική γκαλερί μέσων.

Ενώ η εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια εργασία, το Keeper είναι ωστόσο ένας εξαιρετικός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην κριτική Keeper ή να κατεβάσετε μια δωρεάν δοκιμή, η οποία δεν απαιτεί πιστωτική κάρτα.

Τιμητική αναφορά: Μπρελόκ iCloud

Εάν χρησιμοποιείτε αποκλειστικά προϊόντα της Apple, το iCloud Keychain είναι ένας δωρεάν και εύχρηστος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που ρυθμίζεται από προεπιλογή. Χρησιμοποιεί την υπηρεσία αποθήκευσης cloud της Apple, το iCloud, για να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των κωδικών πρόσβασής σας, μια δυνατότητα που μπορείτε να απενεργοποιήσετε κατά τη ρύθμιση (διαβάστε την αναθεώρηση iCloud για τις σκέψεις μας σχετικά με αυτήν την υπηρεσία).

Το Keychain μπορεί να αποθηκεύσει κωδικούς πρόσβασης, συνδέσεις WiFi, πληροφορίες πιστωτικής κάρτας και πολλά άλλα. Οι προγραμματιστές για macOS μπορούν επίσης να γράψουν υποστήριξη για το Keychain στις εφαρμογές τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε σε εφαρμογές επιφάνειας εργασίας.

Το Keychain λειτουργεί μόνο σε συστήματα Apple και με άλλο λογισμικό Apple, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Safari. Επιπλέον, η εισαγωγή κωδικών πρόσβασης από άλλο διαχειριστή ή η εξαγωγή τους για χρήση με άλλο διαχειριστή είναι πιθανό να προκαλέσει πονοκεφάλους.

Δεν υπάρχει λειτουργικότητα εκτός του “οικοσυστήματος της Apple”. Χρησιμοποιείτε και το Apple ID σας για να συνδεθείτε, πράγμα που σημαίνει ότι η Apple έχει αποθηκεύσει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στους διακομιστές της. Η ElcomSoft, ρώσος προγραμματιστής λογισμικού εγκληματολογίας, μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση και να αποκρυπτογραφήσει δεδομένα Keychain υπό ορισμένες συνθήκες χρησιμοποιώντας το Phone Breaker 7.0.

Αυτή η παραβίαση έγινε σε εκδόσεις beta του iOS 11 και του macOS High Sierra και, τότε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ElcomSoft Vladimir Katalov είπε ότι δεν είναι εκμετάλλευση ευπάθειας και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να διορθώσει η Apple. Το ElcomSoft δεν διασπά ένα ελαττωματικό σύστημα ασφαλείας, απλά χρησιμοποιεί μια τεχνική που θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σύστημα της δομής του.

Ως εκ τούτου, το Keychain πέφτει θύμα του ίδιου συμπερασματικού ελαττώματος με άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης του προγράμματος περιήγησης, όπως αυτό που προσφέρεται με το Chrome. Είναι καλό να έχετε για τη διαχείριση μοναδικών κωδικών πρόσβασης στους λογαριασμούς σας, αλλά θα έχετε περισσότερες δυνατότητες και καλύτερη ασφάλεια με μια άλλη επιλογή.

Τελικές σκέψεις

Ενώ η Apple διευκολύνει τη χρήση του Keychain στις συσκευές σας, δεν συνοδεύεται από τις δυνατότητες ή την ασφάλεια ενός αποκλειστικού διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Ομοίως, δεν διαθέτει τη λειτουργικότητα που χρησιμοποιείται σε πολλά λειτουργικά συστήματα και πρόγραμμα περιήγησης.

Η πρώτη μας επιλογή για Mac είναι το Dashlane για το μεγάλο σύνολο χαρακτηριστικών και εξαιρετικής ασφάλειας. Έρχεται με μια μεγάλη τιμή, ωστόσο, η οποία μπορεί να κάνει μια άλλη επιλογή, όπως το 1Password, πιο ελκυστική.

Ποιος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης χρησιμοποιείτε σε Mac; Ενημερώστε μας στα σχόλια και, όπως πάντα, ευχαριστούμε που διαβάσατε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me